Klikk for galleri

Toppleilighet i 5 etg med 2 franske balkonger. Felles takterrasse. Heis.

Toppleilighet i 5 etg med 2 franske balkonger. Felles takterrasse. Heis.

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Trøndelag - Trondheim-Sentrum

Fjæregata 1

Prisantydning5.450.000,-Felleskostnader2.069,-Primærrom58m2Bruksareal58m2Soverom1Rom2
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

114-22-9003

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 410 Bnr. 528 Snr. 10 i Trondheim kommune

Etasje

5

Byggeår

2022

Areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm
Rom som er P-rom: entré, bad, soverom, stue og kjøkken

Antall rom

2

Tomtetype/areal

Fellestomt / 236 kvm

Beliggenhet

Leiligheten ligger flott til i blindvei i en av byens mest populære boligområder, med kort gangavstand til sentrum og Solsiden. Fjæregata er en av de nærmeste gatene på Lademoen, mot Solsiden, og man bruker kun et par minutters gange.

Det ligger matvarebutikk 2 minutt fra boligen. Solsiden ligger innen et par minutters gange, og her finner man alt fra dagligvare (søndagsåpent), klesbutikker, apotek, bakeri, 3T treningssenter, SIT treningssenter, vinmonopol, flotte restauranter og caféer på dagtid og muligheten til et flott uteliv på kveldstid. Til Trondheim Torg går man på ca. 15 - 20 min.

Koselige Lademoen park ligger i umiddelbar nærhet. Det er videre kort gåavstand bort til Ladestien (1,4 km), hvor man finner fine turmuligheter. Langs Ladestien ligger det flere badeplasser, blant annet Korsvika.

BI og Dronning Maud er en spasertur unna leiligheten, NTNU Gløshaugen og St. Olavs Hospital når man til sykkel på 10 minutter. Forøvrig er det svært gode bussforbindelser til Dragvoll, TØH og Værnes Flyplass (bussholdeplass innen minutters gange). Togstasjon finner man innen ca. 250 meter.

Strindheimtunnelen er åpnet, og sammen med omlegging av Innherredsveien er trafikken her blitt kraftig redusert de senere år. Området har blitt og vil bli "grønnere", det er også åpnet ny park like ved Solsiden.

Bydelen har også godt med kulturelt liv gjennom kafeen Ramp, Mellomveien, Trikkestallen skatehall, klatresenter og Verkstedhallen konsertarena. Kvalitetsrestauranten Credo har også flyttet på Lilleby, kun 10 min gange unna.

Arealer og fordeling pr. etasje

5.etg.
P-rom: 58 kvm
BRA: 58 kvm

Rom som er P-rom: entré, bad, soverom, stue og åpen kjøkkenløsning

I tillegg medfølger bod på ca 6 kvm i samme etasje.

Arealer som fremgår av tegninger er beregnet av selgers arkitekt. De oppgitte arealer i markedsføring er å betrakte som omtrentlig areal og kan være avrundet til nærmeste hele kvm. Størrelse på de enkelte rom kan avvike, slik at et rom kan bli større og et annet mindre. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre / større enn markedsført areal. Bruksareal (BRA) tilsvarer p-rom areal inkludert eventuelle innvendige boder/garderober/sjakter og innvendige vegger.

Innhold

Leiligheten er nylig ferdigstilt og ligger tilbaketrukket i 5 etasje med 2 franske balkonger. Sameiets takterrasse på 28 kvm i etasjen under og vender mot bakgården.

Leiligheten ligger i toppetasjen uten andre naboer og har heisadkomst fra hovedplan.

Stue og kjøkken er på ca 32 kvm, med lekkert kjøkken fra Røskaft.

Leiligheten har et mastersoverom på 12,4 kvm, med fransk balkong vendt mot bakgården.

Baderommet på 5,2 kvm er flislagt med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin.

Det er entre på 2,7 + gang på 2,2 kvm.

I tillegg medfølger en sportsbod på ca 6 kvm i samme etasje, rett utenfor døren.

Sykkelparkering finner man også i kjelleretasjen.

Standard

Hele leveransen følger av leveransebeskrivelse vedlagt salgsoppgaven. Ellers nevnes noen detaljer under her:

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning er levert fra Røskaft. Kjøkken er designet av interiørdesigner og leveres i et moderne eikeuttrykk. I tillegg får du med integrerte hvitevarer (platetopp, stekeovn, kjøl-/ fryseskap, oppvaskmaskin).

Baderom:
Baderomsinnredning er levert fra Røskaft. Alle bad leveres med enkel servant på underskap med skuffer. Speil tilpasset baderomsinnredning med uttrykk valgt av interiørdesigner. Det leveres rette innadslående dusjvegger i klart sikkerhetsglass. Gulv leveres med flis 20x20 cm, samt mosaikkfliser 5x5 cm i nedsenket dusjgrube. På vegger leveres mosaikkfliser i dusjsone, samt 60X60cm på vegger utenfor dusjsone. Synlig betong på resterende 2 vegger og/eller malt gipsvegger. LED spot i himling. Opplegg for vaskemaskin. Elektrisk gulvvarme med termostat.

Gulv:
Det leveres 3 stavs eikeparkett i hvitlasert utførelse i alle tørre rom. Flis på baderom.

Innervegger:
Baderomsvegger leveres med flis. Øvrige vegger av malt gips / lakkert betong.

Himling:
Himling er generelt utført med malt betonghimling. Der tekniske installasjoner krever det, vil det dels bli nedsenkede himlinger, dels innkassinger av kanaler og rør. Disse er ikke nødvendigvis vist på tegning. Overflatene blir av malt betong/gips. Takhøyden i nedforet areal og på bad og gang/entre vil avvike i forhold til resten av leiligheten

Felles takterrasse:
Sameiet har felles takterrasse i 4 etg. Her kan du nyte sol og utsikt sammen med naboer og venner.

Ventilasjon:
Det leveres individuelt balansert ventilasjonsanlegg. Anlegget kan styres individuelt for hver leilighet. Aggregat og føringsveier plasseres der prosjekterende anser det mest hensiktsmessig.

Oppvarming

Stue og kjøkken leveres med varmefolie. Bad leveres med elektriske varmekabler. Bod, gang og soverom/sovealkove i leiligheter har ikke egen varmekilde. Varmtvannsbereder plasseres i kjeller.

Parkering / Garasje

Soneparkering (fra kr 654,- pr mnd).
Ellers gateparkering etter gjeldende regler.

Sykkelparkering i kjelleretasjen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Følgende servitutt er tinglyst på eiendommen:

Dagboknr.900077 tinglyst 26.02.1892
Erklæring/avtale
"Om eventuelt å avstenge og sløyfe en benyttet innkjørsel til bakbygningen."
Naboeiendommer har adkomstrett til bakgården mm.

Dok.nr.2047371 tinglyst 30.01.2020 21:00
Bestemmelse om adkomstrett
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:410 Bnr:210 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:410 Bnr:218 Snr:1-9
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:410 Bnr:535 F
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:410 Bnr:611 Snr:1-50
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:410 Bnr:630
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:410 Bnr:645
Overført fra: 5001-410/528
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilkoplet offentlig vann og kloakk, via private stikkledninger. Sameiet har ansvar for fremtidig vedlikehold av private stikkledninger frem til offentlig punkt.

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for eiendommen datert 08.03.2022. Frist for å ferdigstille gjenstående arbeid (asfaltering og noe arbeider utomhus ifølge selger) er 01.07.2022. Det anbefales å holde tilbake et tilstrekkelig beløp for gjenstående arbeider utomhus dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er omfattet av kommuneplanens arealdel, vedtatt 21.03.2013. Eiendommen er vist som nåværende sentrumsformål.

Eiendommen er også omfattet av reguleringsplan r0306u - Fjæregata 1 og 3 og deler av Østersundsgate 1 og 3 med ikraftredelsesdato 25.03.1999. Eiendommen er regulert til boligformål.

Rammetillatelse for prosjektet ble gitt 02.09.2016, med nytt endringsvedtak 11.09.2018. Igangsettelsestillatelse for prosjektet ble gitt 07.05.2020.

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Fjæregata 1 består av 10 eierseksjoner.

Ved erverv av bolig blir kjøper sameier i et Sameiet Fjæregata 1 som ble stiftet 18.01.2022. Boligsameiet administrerer fellesinteressene, herunder driften av fellesarealer; herunder også utomhusanlegg. Som sameier i et eierseksjonssameie har sameierne til enhver tid, rett og plikt til å følge eierseksjonsloven og de til enhver tid gjeldende vedtekter for sameiet.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jfr. eierseksjonsloven § 23, 1. ledd.

Styret skal forestå overtakelse av boligsameiets fellesarealer. Sameiets bygningsmessige fellesarealer skal overtas før eller samtidig med at seksjonene i boligsameiet overtas. Kjøper aksepterer at det valgte styret skal representere alle sameierne i forbindelse med overtakelsen av fellesarealene.

Vedtekter ble fastsatt ved seksjonering 04.06.2020, og sist endret 18.01.2022 ifm stiftelse av sameiet. Husordensregler og budsjett ble også vedtatt ved stiftelse av sameiet og følger vedlagt salgsoppgaven.

Som seksjonseier i Sameiet Fjæregata 1, påhviler det plikt til å svare andel av sameiets kostnader til drift og vedlikehold av eiendommen (felleskostnader) fra overtakelsestidspunktet. Vedtatt budsjett for sameiet følger vedlagt. Fordelingen er gjort iht. prinsippene i sameiervedtektene.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i utkast til vedtekter og budsjett for sameiet som ligger vedlagt denne salgsoppgave.

Oppstarts kapitalen på kr. 10.000,- som innbetales til meglers klientkonto skal av megler overføres til en konto som er opprettet for sameiets bruk. Dette for å sikre en tilstrekkelig likviditet i sameiet i oppstartsfasen. Stiftelsesgebyr på kr 3.125,- innbetales til forretningsfører ifm bistand til stiftelse av sameiet.

Andre faste løpende kostnader

Felleskostnader per mnd er stipulert av Kjeldsberg.
Kr. 2 069,- Mnd pr mnd

Felleskostnader inkluderer:
kabel-tv/internett (GET, 339,-), bygningsforsikring, forretningsførsel, renhold, felles strøm, avsetning til fremtidig vedlikehold og generell drift av sameiet.

Ander kostnader:
- Kommunale avgifter er p.t. ikke fastsatt. Disse fastsettes av Trondheim kommune etter ferdigstillelse.
- Innboforsikring besørges av kjøper fra overtakelsesdagen. Priser på forsikring vil variere ut ifra leverandør og individuelle avtaler.
- Strøm vil variere ut ifra leverandør og forbruk.
- Abonnement for kabel-tv/internett/telefoni: kjøper kan velge å oppgradere sitt abonnement.

Andel fellesgjeld / formue

Det er pt ingen felles gjeld eller formue som følger den enkelte boligseksjon.
 

Oppgjør

Fullt oppgjør inkludert omkostninger og eventuelle oppgraderinger betales i sin helhet innen overtakelse.
 

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

5 450 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
10 000,- (Startkapital til sameiet) 3 125,- (Stiftelsesgebyr til sameiet) 17 520,- (Dokumentavgift) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199,50 (Pantattest kjøper)
32 014,50 (Omkostninger totalt)
5 482 014,50 (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjonsplikt eller odelsforhold knyttet til eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.
 

Planlagt overtagelse

Boligen er ferdigstilt og overtagelse skjer etter avtale.

Overtakelse kan ikke finne sted før fullt oppgjør inkludert omkostninger er innbetalt til megler.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

Alle bud som gis bør ha minst 1 times frist, og må opplyse om bank som kan bekrefte finansiering. Der det er annonsert visning, skal bud fortrinnsvis stå til minimum kl 12 dagen etter at visning er avholdt.

Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.

Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Markedspakke (Kr.10.000)
Meglerprovisjon (Kr.60 000)
Oppgjørskostnad (Kr.6 250)
Tilretteleggingshonorar (Kr.6 250)
Totalt kr. (Kr.82 500) pr enhet
I tillegg kommer alle direkte utlegg og annonsering ut over markedspakken. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 12.375 per enhet.

Vedlegg til salgsoppgaven

Leveransebeskrivelse pr 06.07.2021
Plantegning per etasje
Plantegning per leilighet
Vedtekter, Husordensregler og Budsjett for Sameiet
Tinglyst seksjonering
Reguleringsplan m/bestemmelser
Bud og budgivning

Finn.no: Lokalområde

Lademoen / Solsiden