Klikk for galleri

Bo få meter fra vannkanten! Prosjektert 4-roms leilighet ved vannkanten i Husøy Havn

X
Nøtterøy-Husøy – Husøysund

Husøy Havn - Leil. H3-305

Nøtterøy-Husøy – Husøysund

Husøy Havn - Leil. H3-305

Prisantydning
5.790.000
Primærrom
90m²
Bruksareal
95m²
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Partner
91 24 15 00
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Partner
92 24 92 95
Salgsoppgave
Lukk

Kenneth Doksheim

Eiendomsmegler MNEF / Partner
PrivatMegleren Tønsberg

Monita Wrangsund

Eiendomsmegler MNEF / Partner
PrivatMegleren Tønsberg
 

Informasjon om prosjektet

Beliggenhet

Her bor du få meter fra vannkanten, og kun 10 minutters kjøring fra Tønsbergs bykvaliteter.

Kombinasjonen av sjøens nærhet, de landlige omgivelsene og den korte avstanden til byen gjør Husøy Havn til en sjelden bomulighet.

Byggemåte

Husøy Havn er et leilighetsprosjekt i Tønsberg kommune. Prosjektet ligger ytterst på Husøy og har ca. 500 meter strandlinje inkludert småbåthavner og friområde. Andre byggetrinn vil bestå av 25 moderne selveierleiligheter i en frittstående bygning. Alle boliger i trinn 2 har direkte adkomst fra parkeringskjeller til boligetasje. Leilighetene er i størrelser fra 2-roms leiligheter på 49 kvm BRA opp til 4-roms leilighet på 132 kvm BRA. Denne salgsinformasjon sammen med teknisk beskrivelse redegjør for hvilke materialer, arbeider og tjenester som inngår i leveransen, samt planlagt organisering av boliger, fellesarealer og garasjeanlegg. Leveranser utføres i henhold til teknisk forskrift (TEK) av 2010.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 95 kvm

Oppgitt areal er angitt ved P-rom og BRA. På tegningene kan det være angitt et romareal som er nettoareal innenfor omsluttende vegger. Det tas forbehold om mindre avvik. Angitte arealer på plantegning er basert på foreløpige beregninger forut for detaljprosjektering. Selger forbeholder seg retten til å foreta mindre omdisponeringer av arealet internt i boligen. Det gjøres oppmerksom på at dette kan endre angitt totalt P-rom. Ved angivelse av boligens totale P-rom eller totale BRA er arealene avrundet til nærmeste hele tall basert på alminnelige avrundingsprinsipper.

Innhold

Se også hjemmeside for prosjektet: www.husoyhavn.no

Standard

Teknisk beskrivelse

GENERELT

Det bygges etter siste gjeldende teknisk forskrift (TEK) av 2010.

RESYSTEMER

Husene fundamenteres til fjell. Bygningene utføres med bærekonstruksjon i betongvegger og -dekker samt stålsøyler og ståldragere.

FASADER/YTTERVEGGER

Yttervegger kles med trekledning og plater i henhold til fasadetegninger. Trespilekledningen er av kebony eller tilsvarende. Kebony er trevirke av furu impregnert med planteavfall fra landbruket.

Platekledningen er luftet hvit pussfasadekledning. Vinduer og dører utføres generelt med pulverlakkert aluminium, eventuelt tofarget. Enkelte vinduer og dører i henhold til fasadetegningen utføres i ferdig lakkert tre, utvendig kledd med pulverlakkert aluminium.

HOVEDINNGANG

Ytterdør i aluminium med glass. Tak over inngangspartier i glass. Postkasser monteres innvendig i plan 1 i inngangspartiet.

TRAPPER/TRAPPEROM

Vegger i trapperom er malt. Fliser på gulv i 1. etg og kjeller, belegg i resterende etasjer. Innfelt fotskrapematte i inngangsparti. Utvendig nedfelt fotskraperist med grube.

Trapper, hovedrepos (etasje) og mellomrepos prefabrikkeres i betong med vaskekant. I inntrinn legges det banebelegg.

Trappenese i kontrastfarge/-materiale (ihht. UU-krav). Opptrinn side og underside sparkles og males. Rekkverk i pulverlakkert metall og håndløper i rustfritt stål.

BALKONGER/TERRASSER

Balkonger utføres som betongkonstruksjon med fall ut mot dekkeforkant, med ubehandlet betongoverflate med tremmegulv av kebony eller tilsvarende materiale som kledningen på yttervegg. På mark- og takterrasser legges tremmegulv av kebony eller tilsvarende materiale som kledningen på yttervegg. Ved terrassene leveres

glassbaldakin. Innspent rekkverk i herdet og laminert klart glass i kombinasjon med tett brystning i hvit pussfasadekledning tilsvarende yttervegg. Rustfri syrefast håndløper på topp glass. På enkelte balkonger/ terrasser leveres foldedører som kan åpnes for å skape god kommunikasjon mellom ute og inne.

BODER I KJELLER

Boder i kjeller/plan 1 leveres med systemgittervegger og forberedt for hengelås. Sprøytemalte vegger (ikke sparklet) og malt/støvbundet gulv. Det anbefales at det ikke lagres esker etc. direkte på gulv, men at det benyttes hyller for å sikre god avluftning.

INNVENDIGE BODER I LEILIGHETER

Parkett på gulv samt malte vegger og himlinger som i leiligheten for øvrig, men kan ha synlige tekniske installasjoner.

YTTERTAK

Takkonstruksjon bygges av betong eller av bærende stålplater, samt isoleres og dimensjoneres i henhold til energiberegninger. Det legges membran med forskriftsmessig fall til sluk/takrenner. Utvendige takterrasser er flate med innvendige nedløp. Trinnfri adkomst fra leiligheter til takterrasser.

TAK/HIMLING

Innvendig tak/himling består generelt av sparklet og hvitmalt betong med synlige v-fuger. Generell takhøyde i bygget er ca. 2,55 meter.

Baderom, entré og eventuelt andre arealer har nedforet himling ved behov på grunn av tekniske installasjoner (rør og ventilasjonsføringer) samt bærekonstruksjoner. For øvrig utføres noe lokale innkassinger. Nedforinger og innkassinger er utført i malt gips. Det kan bli noe nedforede himlinger/innkassinger som følge av behov for isolering mot overliggende, utvendige balkonger. Nedforinger er utført i malt gips. Det fuges mellom vegg og himling (ingen taklister).

INNVENDIGE VEGGER

Som standard leveres hvitmalte gips- eller betongvegger (mellom leiligheter), eller i henhold til interiørkonseptet dersom det viser noe annet. Balkongdør- og vindusutforinger utføres i gips uten lister med lik overflate som øvrige vegger. På innsiden av yttervegg er vinduene/vindusdørene/ balkongdørene gråmalte. Eventuell annen utvendig farge i henhold til fasadetegninger. Innvendige dører leveres som fyllingsdører med farge lys grå i hht. interiørkonseptet. Dør fra entre til stue leveres med sidefelt i glass.

GULV (IHHT. PALETT/INTERIØRKONSEPTER)

Lakkert 1-stavs 14 mm eikeparkett i alle oppholdsrom. Gulvlist av hvitmalt eik, med synlige innfestninger. Standard baderomsfliser: på gulv og vegg leveres fliser i henhold til interiørkonsept.

KJØKKENINNREDNING

(IHHT PALETT/INTERIØRKONSEPTER)

Det leveres HTH kjøkkeninnredning eller tilsvarende, med overflater i henhold til interiørkonseptet. Det leveres integrerte hvitevarer med kombiskap (kjøl/frys), oppvaskmaskin, induksjonstopp og stekeovn fra Siemens eller tilsvarende. 30 mm laminert benkeplate i fargen Rustikk eik. Avtrekkshette i typen Slimline. Kjøkkenkum leveres som underlimt nedfelt kum i rustfritt stål og blandebatteri er av typen Oras Cubista eller tilsvarende.

GARDEROBER

Garderobeskap inngår ikke i standard leveranse, men kan bestilles som tilvalg.

VARMEANLEGG/OPPVARMING

Boligene oppvarmes med vannbåren gulvvarme. Det legges ikke gulvvarme på soverom, men det kan ettermonteres panelovn av kjøper om ønskelig. Varmt forbruksvann leveres fra sentralisert anlegg, slik at det ikke vil være egne varmtvannsberedere i leilighetene. Hver leilighet har egen forbruksmåler som fjernavleses, for individuell måling av forbruk. Baderom har elektriske varmekabler i gulv for komfortvarme gjennom året.

VENTILASJON

Boligene leveres med balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Dette betyr at "brukt" luft som trekkes ut fra boligen passerer den friske luften på vei inn i boligen i en varmeveksler og gir fra seg varmen til den friske luften som dermed forvarmes før den sendes inn i boligen gjennom ventiler i sove- og oppholdsrom. Dette er en energieffektiv løsning. Ventilasjonen styres og reguleres fra avtrekkshetten på kjøkkenet. Selve ventilasjonsaggregatene er sentralt plassert i kjeller eller på tak og driftes av sameiet.

ELKRAFT OG IKT

Strømkabler legges skjult så langt det er mulig, mens kontakter og brytere leveres innfelt i vegg. Strømmåler plasseres i kjeller. Sikringsskap plasseres i leilighetene. Stikkontakter er i hht. NEK 400:2014.

Det leveres 1 stk. porttelefon med video per leilighet. For data/telefon/TV er det etablert felles koblingsskap i hver leilighet. Fra dette koblingsskapet leveres det ett komplett uttak for data/telefon/TV i stue og ett i soverom. Det vil bli inngått en 3-årig avtale med et nettselskap på vegne av sameiet, som vil inneholde leveranse av fibernett frem til hver leilighet, for tv og internett.

SPRINKLERANLEGG/BRANNSLUKKING

Leiligheter og fellesarealer leveres sprinklet. Sprinkelrør er skjult i leilighetene, men kan være synlige i trappeoppganger, boder og fellesboder og andre bi-arealer. Sprinkelhoder monteres i tak eller i vegg der det ikke er himling. Det leveres ett pulverapparat per leilighet.

SANITÆRANLEGG/BADEROMSINNREDNING

(IHHT PALETT/INTERIØRKONSEPTER)

Baderomsinnredning leveres i henhold til tegninger og inkluderer et vegghengt WC med skjult sisterne, servant og servantskap med skuff, og en dusjvegg som skiller dusjsonen fra baderom for øvrig. Servantskap leveres i henhold til interiørkonseptene. Belysning består av downlights i himling og lys i speil over servantskapet. Servantbatteri og dusjbatteri av type Oras Cubista eller tilsvarende.

UTOMHUSANLEGG

Felles uteområder blir levert opparbeidet og beplantet i henhold til utomhusplan. Ferdigstillelse av uteområdet vil bli utført når årstiden tillater det. Veier og plasser for leilighetenes adkomst vil bli ferdigstilt samtidig med leilighetene. Tegningene er ikke målsatt og mindre endringer kan forekomme. Teknisk beskrivelse 52 5533.

Utstyr

Boder

Med hver leilighet følger en innvendig klesbod på minst 3 m2. I tillegg kommer en sportsbod på minimum 5 m2, plassert i parkeringsanlegget under bebyggelsen. Adkomst til sportsbod er via heis/trappehus som også benyttes til leilighetene.

Bodene i p-anlegget planlegges plassert i direkte tilknytning til de enkelte parkeringsplasser. Selger tar forbehold om endring av plan for boder og fordeling av boder til kjøperne.

Selger tar forbehold om å bestemme slik organisering av boder til det selger finner hensiktsmessig, herunder endelig valg av formell tilknytning mellom den enkelte leilighet/ kjøper og boder i parkeringsanlegget, se over.

Sykkelparkering

Sykkelparkering planlegges etablert utendørs og i parkeringsanlegget. Selger tar forehold om valg av plassering og organisering av sykkelparkering, innenfor rammen av reguleringsplanens krav til antall plasser for parkering av sykler.

Kajakkbod

Selger vil tilstrebe å etablere areal for lagring av kajakk i garasjen.

Parkering / Garasje

I henhold til prislisten er det angitt hvilke leiligheter som har inkludert 1 p-plass pr leilighet.

Leiligheten har parkeringsplass i garasjekjeller.

For lading av elbil planlegges en løsning hvor kjøper kan opprette en egen tilleggsavtale direkte med leverandør av lader (f.eks. Salto).

Selger tar forbehold om å bestemme organisering av parkeringsanlegget som selger finner hensiktsmessig, herunder endelig valg av formell tilknytning mellom den enkelte seksjon/kjøper og parkeringsanlegget. Pr. i dag planlegges parkeringsanlegget etablert som anleggseiendom med eget matrikkelnummer. Anleggseiendommen planlegges organisert som ett sameie, enten slik at den enkelte seksjonseier har en parkeringsrett i sameiet, eller slik at de enkelte seksjonseier eier ideelle andeler med aktuelle bruksrettigheter til parkering og boder tilknyttet disse. Selger vil foreta fordeling og plassering av parkeringsplasser.

Adkomst

Adkomst til eiendommen er via Føynland og Føynland/ Husøyveien. Fra Husøyveien ligger Strandveien som ender i eiendommens innkjøring. Strandveien vil få utvidet kjørefelt og fortau før første byggetrinn er etablert. Ved prosjektets tilpasning til senere byggetrinn, må det påregnes utvendig parkering i kortere perioder. Adkomst fra Strandveien til parkeringsgarasjen vil endres trinnvis.

Beskrivelse av tomt/hage

Eiendommen som inngår i prosjektet har matrikkelnummer: Gnr. 159 bnr. 261, 349, 368, 499, 500 og 501. Dette vil bli endret. Eiendommen som leilighetene skal være en del av, blir samlet i én matrikkelenhet, og deretter seksjonert. Hver leilighet vil få eget seksjonsnummer. Selgers eiendommer som inngår i planområdet vil bli delt opp i samsvar med den organisering av sameier, parkering og fellesarealer som blir besluttet. Det gjøres oppmerksom på at sameiets areal vil kunne bli endret i forbindelse med endelig oppmåling og fradeling. Endelige størrelser og grenser for sameiets tomt og øvrige tomter vil bli fastsatt av selger og kommunen på et senere tidspunkt.

UTENDØRSANLEGGEIERSEKSJONSSAMEIETS EIENDOM

Endelig utomhusplan er ikke ferdigbehandlet. Selger forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming og materialvalg. Fellesområder vil bli beplantet og tilsådd. Adkomst til hovedinnganger vil ha fast dekke. Avfallshåndtering vil bli organisert i samråd med kommunens renovasjonsetat. Det leveres utemøbler i form av benker, samt utstyr på lekeplasser i samsvar med krav fra kommunen.

OFFENTLIGE AREALER OG FELLESAREALER UTENFOR EIERSEKSJONSSAMEIENE

Offentlige arealer og fellesarealer utenfor eierseksjonssameienes eiendommer vil bli opparbeidet i samsvar med kommunens endelige tillatelser og pålegg, herunder gjeldende reguleringsplan med innvilgede dispensasjoner. I tilknytning til Byggetrinn 1 og 2, vil det bli ferdigstilt følgende arealer; strand mot vest, småbåthavn mot vest, gårdsplass og gatetun mellom Hus 01, Hus 02 og Hus 03, samt nødvendig oppholdsareal øst for Hus 03. Den enkelte kjøpers/leilighets rettigheter og forpliktelser knyttet til slike fellesarealer vil bli nærmere regulert, ventelig ved etablering av et eget utomhussameie. Det tas forbehold om annen organisering av dette. Areal som er eller blir regulert til offentlige formål, vil bli overtatt av kommunen for drift og vedlikehold. Sameiet må drifte arealet dersom overtakelse av boligene skjer før kommunen overtar anlegget.

SMÅBÅTANLEGG

Selger vil etablere et anlegg for småbåter i nær gangavstand fra leilighetene.

En del av plassene i småbåtanlegget er erstatningsplasser til eiendommer på Husøy som har hatt tinglyst rett til båtplass på eiendommen til Husøy Havn AS. Det er blant annet avsatt plass til en seilbåt til dette formål. De resterende plasser forutsettes solgt til leilighetskjøpere på Husøy Havn.

Bryggeanlegget vil omfatte et begrenset antall plasser.

Generelt kan det ikke forutsettes dybde for seilbåter i anlegget.

Småbåtanlegget vil bli organisert som et sameie mellom de som har båtplasser i anlegget. Selger tar forbehold om endelig valg av småbåtanleggets organisering, herunder den enkelte rettighetshavers formelle tilknytning til anlegget og fordeling av båtplasser. Byggetrinn 1 og 2 er tildelt 10 båtplasser som selges separat fra leilighetskjøpet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

HEFTELSER

Boligen selges fri for pengeheftelser med unntak av boligsameiets legalpant i hver seksjon som sikkerhet for oppfyllelse av den enkelte seksjonseiers fellesforpliktelser jf. eierseksjonsloven. Dessuten har kommunen lovbestemt pant for eiendomsskatt og enkelte eiendomsavgifter og gebyrer, jf. Lov om pant (panteloven) av 8. februar 1980 nr. 2 § 6-1.

SERVITUTTER/RETTIGHETER

Seksjonene overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser. Eiendommene har følgende tinglyste servitutter:

Gnr.: 159 Bnr.: 501/500/499/261

1957/502583-3/91 BESTEMMELSE OM VANNLEDN. TINGLYST 30.10.1957

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Vegvesenets betingelser vedtatt

OVERFØRT FRA: 0704-159/261

Gjelder denne registerenheten med flere

1967/500041-2/91 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 06.01.1967

Plikt til å avsette d.e. til friareal og til å gjennomføre beslutning om båtplasser

OVERFØRT FRA: 0704-159/261

Gjelder denne registerenheten med flere

1973/500494-5/91 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST 31.01.1973

Bestemmelse om båt/bryggeplass

OVERFØRT FRA: 0704-159/261

Gjelder denne registerenheten med flere

1986/10512-2/91 BESTEMMELSE OM KLOAKKLEDN TINGLYST 30.06.1986

Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv Rett til å drive en pumpestasjon med rett til å fremføre elektriske ledninger

Med flere bestemmelser

OVERFØRT FRA: 0704-159/261

Gjelder denne registerenheten med flere

1997/9499-1/91 JORDSKIFTE TINGLYST 16.07.1997

Grensegangssak

OVERFØRT FRA: 0704-159/261

Gjelder denne registerenheten med flere

Gnr.: 159 Bnr.: 368

1960/502410-1/91 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST 06.10.1960

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Vegvesenets betingelser vedtatt

1857/900059-1/91 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 19.08.1857 :Knr: 0704 Gnr: 159 Bnr: 368

Rett til å sanke ved

1935/900576-1/91 BEST. OM BÅT/BRYGGEPLASS TINGLYST 02.04.1935 :Knr: 0704 Gnr: 159 Bnr: 368

Gnr.: 159 Bnr.: 349

2009/999871-1/200 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST 29.12.2009

RETTIGHETSHAVER:Tønsberg Kommune

Org.nr: 950611839

Med flere bestemmelser

OVERFØRT FRA: 0704-159/398

2017/1119266-1/200 REGISTERENHETEN KAN IKKE DISPONERES OVER UTEN SAMTYKKE FRA RETTIGHETSHAVER TINGLYST 11.10.2017 21:00

RETTIGHETSHAVER:Oppgjørsservice As Org.nr: 992767022

Gjelder denne registerenheten med flere

2017/416374-1/200 SAMMENSLÅING TINGLYST 21.04.2017 21:00

DENNE MATRIKKELENHETEN ER SAMMENSLÅTT MED:Knr: 0704 Gnr: 159 Bnr: 398

Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for tinglysninger av øvrige nødvendige erklæringer/avtaler o.l. vedrørende sameie, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene knyttet til gjennomføring av prosjektet.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann/avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge før overtakelse kan finne sted.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Reguleringsplan «Husøy Havn» (PlanID 0704 20090014), er vedtatt i Tønsberg bystyre 22.05.2013. Reguleringsformål for eiendom som omfattes direkte av prosjektet er boligbebyggelse/ blokkbebyggelse, kombinert bebyggelse og anleggsformål, gatetun, gårdsplass, kai og småbåtanlegg. Innenfor planområdet finnes flere andre reguleringsformål av betydning for prosjektet, slik som parkeringsplasser, kjørevei, badeområde, turvei mm. Reguleringsplankart og bestemmelser er tilgjengelig hos megler. Selger tar forbehold om å foreta endringer/omregulering i forbindelse med vaktrom for fergedrift, samt endringer i utomhusarealer fra det som er presentert for kjøper.

Beskrivelse av sameiet

EIER- OG ORGANISASJONSFORM

Leilighetene vil være en del av en eiendom som vil bli organisert som et eierseksjonssameie (sameiet), i samsvar med Lov om eierseksjoner (eierseksjonsloven) av 16. juni 2017 (i kraft 1. januar 2018). Kjøper får tinglyst skjøte på sin seksjon. Som seksjonseier blir kjøper eier av ideell andel av tomtearealer og bygningsmasse tilsvarende eierbrøken, som fastsettes ihht. boligens størrelse (BRA). Kjøper har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til sameiets fellesarealer. Selger, i samarbeid med kommunen, avgjør hvordan seksjoneringen skal skje. Det tas forbehold om eventuelle

endringer av antall eierseksjoner i bygningen og øvrig innhold i seksjoneringsbegjæringen. Det tas også forbehold om at dette byggetrinn 2 seksjoneres sammen med byggetrinn 1, som har 39 boenheter, slik at Hus 01, Hus 02 og Hus 03 blir ett eierseksjonssameie.

Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to boligseksjoner eies av én og samme juridiske person.

Sameiets formål er å ivareta alle saker av felles interesse for sameierne, herunder drift og vedlikehold av felles infrastruktur, som for eksempel lys, måking, renovasjon, kommunale avgifter, forretningsførsel, strøm til fellesareal osv. Kostnader i forbindelse med sameiet fordeles i hovedsak på bakgrunn av eierbrøk. Se punktet "Fellesutgifter til Eierseksjonssameie". Iht. eierseksjonsloven er seksjonseierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Sameiet ledes av et styre valgt av seksjonseierne. Selger vil på vegne av sameiet engasjere forretningsfører til å forestå driften av sameiet det første driftsåret. Selger har utarbeidet forslag til vedtekter og driftsbudsjett for sameiet. Disse er tilgjengelig hos megler, eller på prosjektets hjemmeside (www.husoyhavn.no).

Det tas forbehold om endringer i vedtekter og driftsbudsjett.

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 366,- pr. Mnd.

Oppgjør

KJØPSBETINGELSER PRISER OG BUDGIVNING

Leilighetene selges til fastpris.

Se den til enhver tid gjeldende prisliste for oversikt over tilgjengelige leiligheter og gjeldende pris.

Salgsprisene kan ikke justeres etter kontraktsinngåelse.

Selger står fritt til når som helst å regulere prisen på usolgte leiligheter. Prislisten er ikke å anse som bindene tilbud fra selger.

OMKOSTNINGER

Kjøpsomkostninger er illustrert i prislisten. Det skal av kjøper betales dokumentavgift til staten, beregnet til 2,5 % av den enkelte leilighets forholdsmessige andel av tomteverdien. Grunnlaget for dokumentavgift fremgår av prislisten.

Tinglysingsgebyr for skjøtet er p.t. kr. 525,-. Tinglysingsgebyr for evt. pantedokumenter utgjør for tiden kr. 697,- pr. dokument inkl. pantattest. Det tas forbehold om endringer av offentlige satser/avgifter.

Det tas forbehold om tillegg av særskilt tinglysingsgebyr.

KREDITTVURDERING/DOKUMENTASJON AV FINANSIERINGSEVNE/PERSONOPPLYSNINGER

Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av budgivere og kan velge å avvise en budgiver. Kjøper aksepterer ved inngivelse av bud at selger kan videreformidle nødvendige personopplysninger om kjøper til tredjepart, f.eks. forretningsfører, bredbåndsleverandører og andre som har behov for slike opplysninger for sine leveranser til prosjektet.

OVERDRAGELSE/RESALG

Selger forbeholder seg retten til å nekte enhver overdragelse av rettsposisjoner i henhold til kjøpekontrakten før overtakelse har funnet sted. Ved selgers eventuelle godkjennelse av en slik transport, skal kjøper betale et administrasjonsgebyr på kr. 30.000,- inkl. mva. til selger. Påkrevde endringer av garantier ved et evt. videresalg/transport er kjøpers ansvar.

Selger forbeholder seg retten til å stille vilkår for aksept av transport, herunder krav om solidaransvar eller krav om garantistillelse. Det vil ikke bli gitt samtykke til overdragelse av kontrakt de siste 60 dager før overtakelse.

SALGSBETINGELSER/GARANTIER

Boligen selges til forbrukerkjøper etter bustadsoppføringslovas bestemmelser. Selger stiller garanti ihht. § 12 i bustadoppføringslova. Dette gjelder også i de tilfeller hvor kjøper ikke anses som forbruker etter budstadoppføringslova, dvs. hovedsakelig gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet eller kjøper er en juridisk person, med noen unntak.

Dersom selger stiller garanti ihht. bustadoppføringslovas § 47 kan allerede innbetalt del av kjøpesummen utbetales til selger før overtakelse og tinglysning av skjøtet. Renter opptjent på klientkonto tilfaller kjøper inntil selger stiller forskuddsgaranti ihht. bustadoppføringslovas § 47.

KOSTNADER VED AVBESTILLINGER

Kjøper er ansvarlig for selgers merkostnader ved eventuell avbestilling etter bustadoppføringslova, jf. bustadoppføringslova kapittel VI. Kontakt megler/selger for nærmere informasjon. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i sin helhet av kjøper.

BETALINGSBETINGELSER FORBRUKER

Ved avtaleinngåelse skal 10 % av kjøpesummen betales, og det skal foreligge kommitert finansiering fra bank på resten av kjøpesummen. Resterende kjøpesum og omkostninger forfaller i sin helhet til betaling ved overtakelse. Ansvarlig megler forbeholder seg retten til å utbetale oppgjør til selger ved overlevering av leilighet når midlertidig brukstillatelse foreligger.

BETALINGSBETINGELSER VED SALG TIL ANDRE ENN FORBRUKER

Ved avtaleinngåelse skal 20 % av kjøpesummen betales, og det skal foreligge kommitert finansiering fra bank på resten av kjøpesummen. Resten av kjøpesummen og omkostninger forfaller til betaling ved overtakelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

5 790 000,- (NB: prisen er fast) Omkostninger 14 720,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 589 760,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 5 000,- (Oppstartskapital til sameiet) -------------------------------------------------------- 20 969,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 810 969,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon.

Adgang til utleie (boligformål)

Det er ingen utleieenhet i boligen. Selve boligen kan fritt leies ut.

Annen nyttig informasjon

FELLESUTGIFTER TIL EIERSEKSJONSSAMEIE. OPPSTARTKAPITAL

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter, og avhenger av ytelsene sameiet rekvirerer.

Fellesutgiftene fordeles dels etter sameiebrøk, dels etter nytte. Dette er nærmere regulert i utkast til vedtekter for sameiet.

Basert på utkast til budsjett for sameiet, er fellesutgifter stipulert til ca. kr. 25,- pr. kvm BRA pr. måned ved overtakelsestidspunktet. Utkastet viser hvilke utgiftsposter som inngår i det stipulerte beløp. Kommunale avgifter faktureres i tillegg direkte fra kommunen.

I tillegg til nevnte stipulerte felleskostnader, kommer bl.a. løpende kostnader til strøm, varmtvann og fyringsutgifter.

Selger tar forbehold om at sameiets felleskostnader i tillegg kan omfatte bl.a. kostnader knyttet til drift og vedlikehold av arealer som sameiet eller seksjonene har rettigheter i, så som garasje- og bod anlegg og fellesareal utenfor sameiets eiendom.

Selger tar forbehold om endring i utkast til budsjett.

Fastsettelse av første års driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas på sameiets konstituerende generalforsamling.

Hver kjøper må innbetale en oppstartskapital på kr. 5.000 til sameiet. Oppstartskapitalen blir overført forretningsfører når sameiet er etablert og oppgjørsmegler har fått utbetalingsanvisning av sameiets styre. Beløpet er innskuddskapital til sameiet som ikke tilbakebetales.

VEDTEKTER

Det er utarbeidet utkast til vedtekter for sameiet. Kjøper vedtar disse som gjeldende for seg. Vedtekter er tilgjengelig hos megler, eller de kan lastes ned fra prosjektets hjemmeside (www.husøyhavn.no). Selger forbeholder seg imidlertid rett til å tilpasse vedtektene til det endelige prosjekt og/eller foreta øvrige nødvendige endringer til disse.

FERDIGSTILLELSE OG FORBEHOLD

Leilighetene planlegges ferdigstilt i perioden 2. og 3. kvartal 2019, med følgende forbehold:

• Salg tilsvarende minimum 60 % av mulig salgssum for alle leilighetene i Hus 03 må være oppnådd før bygging av Hus 03 iverksettes. Selger skal skriftlig meddele kjøper når grunnlaget for forbeholdet er bortfalt.

• Alle nødvendige offentlige tillatelser er gitt, og tillatelsene som gis etter selgers vurdering ikke medfører urimelig tyngende vilkår for selger.

• Det ikke inntrer uforutsette forhold som hindrer eller vesentlig vanskeliggjør gjennomføringen av prosjektet, jf. prinsipp om force majeure i bustadoppføringslova §§ 11 og 35.

Dersom kjøper ikke innen 01.07.2018 kl. 23.59 skriftlig har påberopt noen av ovennevnte forbehold, anses de to førstnevnte forbeholdene bortfalt. Dersom selger gjør forbehold gjeldende, bortfaller eventuelt inngått kjøpsavtale, hvoretter selger tilbakefører alle innbetalinger foretatt av kjøper inklusive opptjente renter. Utover dette har partene intet økonomisk ansvar overfor hverandre.

OVERTAKELSE

Overtakelsesmåned vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtakelse. Kjøper aksepterer at endelig overtakelsesdato  vil bli varslet senest 6 uker før overlevering.

Endelig overtakelsesdato regnes som leveringsfrist ihht. Lov om avtaler med forbrukar om oppføring av ny bustad m.m. (bustadoppføringslova) av 13. juni 1997.

Ferdigstillelsesfristen forlenges med 21 kalenderdager dersom arbeidene berøres av fellesferien. Berøres arbeidene av juleferien, forlenges den med 7 kalenderdager. Det samme gjelder om den berøres av påskeferien. Forlengelsen gjelder selv om det eventuelt utføres arbeid i en ferie.

Overtakelse av boligen skjer ved overtakelsesforretning, og det vil være en simultanoverlevering samtidig mellom entreprenør og selger. Selger eller entreprenør fører protokoll fra forretningen som signeres av alle parter. Partene beholder hvert sitt eksemplar av protokollen.

Ved overtakelse må det påregnes at det gjenstår mindre utvendige eller innvendige arbeider på eiendommens fellesarealer. Etter at styret i sameiet er etablert, vil selger innkalle sameiets styre til overtakelse av sameiets fellesarealer. Kjøper må akseptere at sameiets styre skal representere alle seksjonseierne ved overtakelse av fellesarealene.

Boligen vil bli levert i byggerengjort stand.

TILVALG/ENDRINGER

Selger, eller dennes representant, vil utarbeide en tilvalgsmeny med valgmulighetene og priser for tilleggsbestillinger.

Tillegg avtales særskilt mellom selger og kjøper. Prosjektet er basert på serieproduksjon, og det kan ikke påregnes endringer utover tilvalgsmenyen. Alle tilleggsbestillinger skal være selgers representant i hende senest ved de tidsfrister som fastsettes av selger i tilknytning til prosjektets fremdriftsplan.

Tilleggsbestillinger faktureres av selger samtidig med restoppgjør på leiligheten, og innbetales til oppgjørsmegler innen den betalingsfrist som er oppgitt på fakturaen.

Kjøper har under ingen omstendighet rett til å kreve utført endrings- eller tilleggsarbeid, herunder avbestillinger, som endrer selgers vederlag med mer enn 15 %. Det samme gjelder arbeider som vil føre til ulemper for selger som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å få utført arbeidene, arbeider som hindrer rasjonell fremdrift, eller arbeider som berører rammetillatelsen. Det vises for øvrig til bustadoppføringslova § 9.

KJØPEKONTRAKT

Kontrakten for kjøp av eierseksjoner er tilgjengelig hos megler, og på prosjektets hjemmeside (www.husøyhavn. no). Det forutsettes at kjøpstilbud gis på grunnlag av denne kjøpekontrakten, og en eventuell aksept gis under samme forutsetning. Kjøpekontrakten gjelder så langt ikke annet følger av ufravikelig lovbestemmelse.

VIKTIG INFORMASJON

Salgsprospekt og prosjektbeskrivelsen er utarbeidet for å orientere om prosjektets generelle bestanddeler, funksjoner og planlagte organisering, og er således ikke en komplett beskrivelse av leveransen. Det vises for øvrig til kundetegninger og kjøpekontrakt med vedlegg.

Alle illustrasjoner, 3D animasjoner, skisser og "møblerte" plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan ikke anses som endelig leveranse, og vil kunne inneholde avvik. Inntegnet utstyr/ inventar medfølger ikke og det kan derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen. Utforming av kjøkken på plantegninger er kun illustrativt. Detaljerte tegninger for de enkelte kjøkken kan fås ved henvendelse til megler eller kjøkkenleverandør.

Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle leiligheter. Kjøper oppfordres derfor særskilt til å vurdere solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold til terreng og omkringliggende eksisterende og fremtidig bygningsmasse mv. før et eventuelt bud inngis.

Det kan være avvik mellom de planskisser, planløsninger og tegninger som er presentert i prospektet, og den endelige leveransen. Dersom det er avvik mellom tegninger i prospekt/internettside og leveransebeskrivelsen i den endelige kontrakt med kjøper, vil leveransebeskrivelsen ha forrang og omfanget av leveransen er begrenset til denne.

Det gjøres oppmerksom på at utomhusplanen i salgsprospektet ikke er ferdig detaljprosjektert og at endringer vil kunne forekomme.

Sprekkdannelser som følge av naturlig krymping av materialer er ikke å anse som mangler ved bygget.

RLIGE FORBEHOLD

Selger forbeholder seg retten til å foreta endringer i materialvalg og/eller i konstruksjoner uten forhåndsvarsel. Eventuelle endringer skal ikke redusere byggets tilsiktede kvalitet.

Selger tar forbehold om å overdra rettigheter og plikter etter kjøpekontrakten til et annet selskap (for eksempel et selgerselskap). Kjøper aksepterer en slik eventuell overdragelse.

Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om man vil akseptere salg til selskaper, samt om man vil akseptere salg av flere leiligheter til samme kjøper.

Det gjøres oppmerksom på at Hus 03 ikke er detaljprosjektert, og at det kan bli mindre justeringer av disse i forbindelse med detaljprosjekteringen.

Det tas generelt forbehold om myndighetenes saksbehandlingstid og eventuell justering i fremdriften for overtakelse/innflytting, hjemmelsoverføring med videre som følge av dette.

Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at selger har rett til å foreta slike endringer.

Husøy Havn skal utvikles med flere byggetrinn. Gjennomføring av et stort byggeprosjekt i flere trinn vil kunne medføre enkelte ulemper for beboerne, inntil ferdigstillelse av samtlige byggetrinn.

LOVGRUNNLAG

Leilighetene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Dette gjelder også i de tilfeller hvor kjøper ikke anses som forbruker etter bustadoppføringslova, dvs. hovedsakelig gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet eller kjøper er en juridisk person. Følgende bestemmelser skal dog ikke komme til anvendelse i de tilfeller hvor kjøper etter bustadsoppføringslova ikke er å anse som forbruker: § 12 om entreprenørgarantier, § 18 om dagbøter og §§ 52-54 om avbestilling. Etter at leilighetene er ferdigstilte, selges leilighetene etter Lov om avhending av fast eiendom (avhendingslova) av 3. juli 1992 til både forbruker og næringsdrivende.

ADGANG TIL UTLEIE

Med unntak av de begrensninger som følger av sameiets vedtekter og av eierseksjonsloven, har seksjonseierne full rettslig rådighet over sine seksjoner. Seksjonseierne kan fritt pantsette, selge og leie ut sine seksjoner.

Ethvert salg eller bortleie av eierseksjoner skal meldes skriftlig til sameiets forretningsfører med opplysning om hvem som er ny eier/leietaker.

MEGLERS RETT TIL Å STANSE GJENNOMFØRING AV TRANSAKSJONEN

I henhold til Lov av om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. (hvitvaskingsloven) av 6. mars 2009 er megler pliktig til å gjennomføre legitimasjonskontroll av oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet. Det samme gjelder for medkontrahenten til oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet.

Dersom nevnte parter ikke oppfyller lovens krav til legitimasjon eller megler har mistanke om at transaksjonen har tilknytning til utbytte av en straffbar handling eller forhold som rammes av Lov om straff av 20. mai 2005 (straffeloven) kapittel 18 om terrorhandlinger og terror-relaterte handlinger, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen.

Selger/oppgjørsmegler kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne medføre for oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet eller deres medkontrahent.

Det tas forbehold om trykkfeil i prospektet.

Det gjøres oppmerksom på at materialet er vernet etter Lov om opphavsrett til åndsverk m.v. (håndsverkloven) av 12. mai 1961 og at kopiering og bruk av illustrasjoner, plantegninger og tekst ikke er tillatt uten skriftlig samtykke fra selger

Konsesjon / Odel

Eiendommen er ikke konsesjons-/odelsbelagt.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        

 

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.

Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.

 

Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.

Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.