Klikk for galleri

Slotsengen - Salgstrinn III - Lekre leiligheter! 12 av 16 er solgt. Heis, balkong, parkering. Innflytningsklare.

X
Vestfold – Tønsberg

Teglhageveien 27

Vestfold – Tønsberg

Teglhageveien 27

Prisantydning
4.350.000 - 6.650.000
Primærrom
88m² - 110m²
Bruksareal
91m² – 113m²
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Partner
91 24 15 00
skjema her?
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
47 20 21 91
Salgsoppgave
Lukk

Kenneth Doksheim

Eiendomsmegler MNEF / Partner
PrivatMegleren Tønsberg

Siri Graf Stenberg

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
PrivatMegleren Tønsberg
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

PrivatMegleren Tønsberg / Kenneth Doksheim

Selger/Utbygger

Slotsengen AS v. Øyvind Bergum

Betegnelse

Gnr. 1001 Bnr. 77 i Tønsberg kommune

Velkommen til Slotsengen!

Bo ved fjellet - midt i byen.

Liker du å bo sentralt med alt av servicetilbud i nærheten eller liker du best å ha det grønt og fritt med turterreng like ved boligen din?

Beliggenhet

Ved foten av Slottsfjellet i historiske Tønsberg finner du Slotsengen. Tomten ligger på hjørnet av Teglhagveien og Farmandsveien - et perfekt utgangspunkt.

Gå inn på www.slotsengen.no og finn din nye bolig.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Med leilighet i Slotsengen vil du ha tilgang til det meste av det du trenger nær der du bor. Farmandstredet med sine 110 butikker kun en kort spasertur unna. Handle på Tønsbergs trivelige torv eller i de mange småbutikkene i sentrum. Vandre langs Brygga, spise lunsj på en av de hyggelige restaurantene. Ta en kaffe på en koselig kafe. Stikke innom det flotte biblioteket, der du i tillegg til å låne bøker kan hygge deg med ferske aviser fra

flere deler av landet eller ta et parti utendørs sjakk. Gå på kino, besøke Viking-odden, oppleve konserter og teaterforestillinger i Oseberg Kulturhus. Skal Vestfold Kunstmuseum Haugar, kjent for mange spennende utstillinger, ligger også like i nærheten. I Frodeåsen venter flott turterreng på deg hele året. Perfekt for spaser og joggeturer eller en rask skitur i lysløypa om vinteren. Og med utgangspunkt fra Korten kan det være koselig å legge søndagsturen til fuglereservatet ved Ilene eller til imponerende Gullkronen like ved Jarlsberg hovedgård. du ut å reise, ligger togstasjonen få  minutters gange unna. Fine turområder Legg turen til idylliske Nordbyen med smale gateløp mellom gammel trehusbebyggelse. Ta turen opp til Slottsfjellet og nyt utsikten. Studer samtidig ruinene fra den gang Tønsberg var Norges rikshovedstad. Like nedenfor finner du Slottsfjellmuseet med sine rikholdige samlinger og fine, gamle Vestfoldbygninger.

Bygninger

Prosjektet vil bestå av 87 moderne selveierleiligheter fordelt på 4 bygg. Salgstrinn 3 innbefatter 1 bygning med totalt 16 leiligheter.

Byggemåte

Bæresystem utføres som betongkonstruksjoner, i kombinasjon med stålsøyler og bjelker. Bygningsmessige tilpasninger kan forekomme under

detaljprosjektering.

Yttervegger

Isolert bindingsverk i tre, fasadematerialer i tre-kledning og fasadeplater.

Innervegger

Innvendig kledning med malte gipsplater (klassisk hvit), standard malte foringer og lister med synlig innfesting.

Vinduer / vindusdører

Standard glidehengslede vinduer, ferdig behandlet eggehvit på innvendig side, utvendig kledd med lakkert aluminium.

Dører

Standard glatte eggehvite lettdører med beslag. Standard glatte eggehvite skyvedører.

Gulv

Standard 3-stavs eikeparkett i alle rom, bortsett fra bad og wc som leveres med fliser 10x10cm på gulv.

Terrasser / svalegang / yttertak

Balkonger/svalgang: Betongdekke med bæresystem av stålsøyler/bjelker. Betonggulv i fellesarealer slipes og poleres. Rekkverk utføres i natureloksert aluminium og glass.

Takterrasse med tremmegulv av impregnert trevirke. Sedium/gress på utvalgte områder. Beplantning i kasser. Rekkverk utføres i natureloksert

aluminium, glass og treverk. Rekkverk innvendige trapper, spilerekkverk i natureloksert aluminium, dobbel håndløper på vegg.

Takkonstruksjon

Bæring i betong som isoleres og tekkes

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 35 kvm - 111 kvm, Bruksareal: 35 kvm - 113 kvm

BRA: fra 35 m2 til 113 m2 / P-ROM: fra 35 m2 til 110m2

Arealene oppgitt i prospektet er angitt i bruksareal (BRA) som er leilighetens mål innvendig, innbefattet innvendige boder og vegger, men ikke medregnet yttervegg. I tillegg opplyses P-rom i prislisten, dette er leilighetens BRA areal fratrukket innvendige boder og veggene til disse. Arealene er angitt i markedsføringsmaterialet. Arealene angitt i markedsføringsmaterialet er ikke å betrakte som eksakte arealer.

Innhold

Velg mellom lyse og luftige 2- til 5-roms leiligheter fra 35 - 113 kvm BRA. Alle med terrasse/balkong i tillegg til felles takterrasse med herlig utsikt. Første byggetrinn inneholder 36 selveierleiligheter. Parkeringskjeller med direkte heisadkomst til leilighetene skaper et bilfritt område for beboerne

Standard

Leilighetene leveres med god standard.

Kjøkken

Glatt front/skapdører i farge hvit, med synlige sider lik front. Type Sigdal Uno.

Toppmontert oppvaskkum. Laminat benkeplate 30mm i grå farge. Integrerte hvitevarer fra Siemens.

Induksjon koketopp, innbyggingsovn, oppvaskmaskin, kombiskap med kjøl og frys. Ventilator. Tilvalg er mulig.

Bad

Prefabrikkerte baderom, komplett med hvit innredning med helstøpt hvit servant tilpasset baderommets størrelse og utforming. 2-4 downlights

(tilpasset baderommets størrelse), LED speilbelysning og varmekabel. Uttak for vaskemaskin. Leveres med 4 håndkleholdere og toalettrullholder

Fliser gulv: 10x10 cm Easy Grey Fliser vegg: 20x20 cm Hvit. Speil: 60x80. Veggmontert wc med utenpåliggende sisterne. Ovale eller rette hengslede dusjvegger med veggmontert blandebatteri og dusjgarnityr.

Garderobe

Det leveres garderobeskap, 1m pr. sengeplass, av type Sigdal Vario.

Boder

Det leveres 1 stk sportsbod til hver leilighet i plan 2 under terreng. Oppdeling i strekkmetall, med mulighet for avlåsing med egen hengelås.

Utstyr

Porttelefon: Porttelefon leveres ved hovedinngang med svarapparat i hver leilighet.

Kabel-TV /Bredbånd/telefon. Fellesanlegg. Sameiet organiserer og bestiller dette. Det leveres 2 doble uttak i hver leilighet, stue og soverom.

Heis: Det leveres heis til alle etasjer.

Låssystem: Hver leilighet låses med sylinderlås på system. Det leveres 3 nøkler pr leilighet og automatisk portåpner til garasjer.

Brannvern: Bygningene utstyres med automatisk slukkeanlegg. Leilighetene blir boligsprinklet og sprinkelhoder monteres i vegg eller tak. Det monteres brannalarmanlegg i bygningene med detektorer i leilighetene. Håndslokkerapparat leveres i leilighetene.

FDV og brukerveiledning leveres for hver leilighet.

El-kraft: Sikringsskap i hver leilighet. Komplettanlegg frem til forbrukspunkter i henhold til gjeldende forskrifter. Leveranse av elektropunkter i henhold

til normal standard. Anlegget legges normalt skjult. Der det er hensiktsmessig ut i fra brann-/ lyd og konstruksjonsmessige forhold er det åpen forlegning (f.eks. skillevegger mellom leiligheter).

Belysning: Generelt leveres lysarmatur i bod og downlights i bad/wc. Det levers utelysved hver inngangsdør, samt lys på bevegelsessensor i inngangspassasje/ trappehus. Mulighet for tilvalg av downlights i entre og nedhimlede områder.

Hvorfor navnet Slotsengen?

Navnet Slotsengen antas å ha sitt opphav som marken ved Slottsfjellets fot. Senere kom eiendommen inn under Jarlsberggodset og navnet ble opprettholdt. Eiendommen var lenge bortfestet av Jarlsberg inntil utbygger frikjøpte tomten for bygging av leilighetene.

Varmeanlegg/Oppvarming/Ventilasjon

Varmeanlegg/oppvarming:

Energibehovet til oppvarming og varmtvann dekkes ihht TEK10. Oppvarming med tilkobling til fjernvarmeanlegg. Oppvarming i leiligheten vil bli levert som vannbårent anlegg med radiatorer. Soverom leveres uten varmekilde, med mulighet for ettermontering av panelovn for egen regning. Dette for å øke fleksibiliteten på soverommene.

Varmtvann leveres fra felles varmtvannstank/varmtvannsveksler i energisentralen.

Luftbehandlingsanlegg:

Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner i hver leilighet plassert i ventilatorskap på kjøkken eller i bod

Parkering / Garasje

Det medfølger 1 parkeringsplass per leilighet i parkeringskjeller. Det leveres automatisk åpning av garasjeport. Parkering i underetasje asfalteres.

Vedr. el-biler; det settes av noen plasser med 3,7 kW ladekapasitet.

Beskrivelse av tomt/hage

Tomtetype/areal:

Utbyggers eiendommer som inngår i planområdet vil bli sammenføyet og delt opp i samsvar med den organisering av sameier, parkering og fellesarealer som blir besluttet.

Det gjøres oppmerksom på at areal vil kunne bli endret i forbindelse med endelig oppmåling og fradeling. Selger tar forbehold om endelig tomtestørrelse og -grenser.

Eierseksjonssameiet blir eier av den eiendom som seksjoneres. Areal regulert til offentlige formål kan bli overtatt av kommunen. Dersom

kommunen ikke overtar ansvaret for drift og vedlikehold av slike arealer, vil dette ha betydning for kjøpers ansvar for drifts- og vedlikeholdskostnader mm.

Beskrivelse av tomt/hage:

Endelig utomhusplan er ikke ferdigbehandlet. Selger forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming og materialvalg.

Fellesområder vil bli beplantet og tilsådd. Adkomst til hovedinnganger vil ha fast dekke. Avfallshåndtering vil bli organisert i samråd med kommunens

renovasjonsetat. Det leveres ikke utemøbler, men sandkasse og lekeutstyr i samsvar med krav fra kommunen.

Fellesarealer utenfor eierseksjonssameiene:

Fellesarealer og offentlige arealer utenfor eierseksjonssameienes vil bli opparbeidet i samsvar med kommunens endelige tillatelser og pålegg, herunder gjeldende reguleringsplan med innvilgede dispensasjoner. Den enkelte kjøpers/leilighets rettigheter og forpliktelser knyttet til slike

fellesarealer vil bli nærmere regulert, ventelig ved etablering av et sameie. Det tas forbehold om annen organisering av dette.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

I henhold til eierseksjonsloven er sameier ansvarlig overfor sameiets kreditorer i forhold til sameiebrøken. Sameiet har lovbestemt pant i den enkelte seksjon tilsvarende Folketrygdens grunnbeløp. Pantet tjener som sikkerhet for krav som følger av sameieforholdet. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for tinglysninger av øvrige nødvendige erklæringer/avtaler ol vedrørende sameie, naboforhold eller forhold pålagt av

myndighetene knyttet til gjennomføringen av prosjektet..

Servitutter

Seksjonene overdras med rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser. Eiendommen har følgende tinglyste servitutter:

 03.06.1930 900491 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE

18.11.1936 990023 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE

18.11.1936 990023 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.

 07.10.1960 3054 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE

11.05.1994 5490 ERKLÆRING/AVTALE

15.07.2016 651483 BESTEMMELSE OM PARKERING

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp ifølge opplysninger gitt av selger.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge før overtagelse kan finne sted.

Ligningsverdi

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

Reguleringsforhold

Området er regulert i reguleringsplan med plan ID 0704 20120061 vedtatt i Tønsberg bystyre den 18/6-2014.

Reguleringsformål er; Bebyggelse og anlegg, samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur, grønnstruktur, hensynssoner.

Reguleringskart og -bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Beskrivelse av sameiet

Eierseksjonen vil tilhøre et eierseksjonssameie. Sameiet og/eller seksjonene vil være knyttet til garasjeanlegget på en slik måte at nødvendige parkeringsrettigheter er sikret. Seksjonsnummer og eierbrøk bestemmes i forbindelse med seksjoneringen. Selger avgjør hvordan seksjoneringen skal skje. Selger står derunder fritt til å bestemme seksjonsnummer,og det tas forbehold om eventuelle endringer av antall eierseksjoner i bygningen og øvrig innhold i seksjoneringsbegjæringen. Selger tar forbehold om å foreta endringer/ omregulering av omkringliggende bebyggelse, eventuell regulering av enkeltseksjoner til næringsvirksomhet og endringer av utomhusarealer i forhold til det som er presentert for kjøper.

Sameiet vil ivareta forvaltning av fellesarealer og teknisk infrastruktur innenfor eiendommen. Iht. lov om Eierseksjonssameier, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i utkast for sameiets vedtekter og budsjett, disse er vedlagt salgsoppgaven. Det forutsettes at kjøper aksepterer vedtektsutkastet som grunnlag for avtalen. Eventuelle forslag til endringer kan fremmes ihht vedtektene og eierseksjonsloven på senere sameiermøter. Selger tar forbehold om endringer av vedtekter og budsjett før eierseksjonssameiet stiftes.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Faste, løpende kostnader

Ihht budsjettforslaget skal fellesutgiftene dekke:

Lys og varme i fellesarealer, renhold av fellesarealer, kabel-TV/bredbånd grunnpakke, utvendig og innvendig drift og vedlikehold av bygninger. Drift og

vedlikehold av felles VVS, ventilasjon i kjellere, porter og gulv i garasjeanlegg, felles el-anlegg, brannvernanlegg/alarm, to heisanlegg samt  alarmtelefon i disse, felles uteområder, herunder snø, grøntanlegg mv. Honorarer til revisjon, forretningsførsel, styrehonorar og vaktmestertjenester. Bygningsforsikring og diverse kostnader.

Kabel-TV og bredbånd er budsjettert med kr 299,- pr. leilighet og er inkludert i fellesutgiftene. Oppgraderinger utover grunnpakken avtales mellom sameier og fiberleverandør (Telenor/Canal Digital).

Fellesutgifter: Se beregning i prislisten.

Kommunale avgifter pr år. Kr 9394,- (basert på satser i Tønsberg kommune for 2016)

À konto betaling for kostnader ved fjernvarmeanlegg som leverer energi til oppvarming og varmtvann er stipulert for den enkelte leiligheten i budsjettet. Dette blir fordelt ihht forbruk.

Årlig strømforbruk er ikke stipulert. Hver leilighet får egen måler i sikringsskap, Hafslund Nett.

Innboforsikring tegnes av den enkelte.

Kostnader til lading av El-Bil betales av den enkelte.

Oppgjør

Omkostninger:

Ved kjøp av ny bolig skal det kun betales dokumentavgift av tomteverdi og ikke av enhetens salgspris.

Kjøpsomkostninger fremkommer av prislisten og er beregnet som følger:

Dokumentavgift til staten: 2,5 % av tomteverdien - Her estimert til kr 2 564,- pr. kvm bra. Gebyret for tinglysning av skjøte er f.t. kr. 525,-, og tinglysningsgebyr og attestgebyr for pantobligasjoner i forbindelse med etablering av eventuelle lån er f.t. kr. 729,- pr. obligasjon inkl. attest.

Det tas forbehold om endring av satsene for offentlige gebyrer og avgifter i tiden frem til hjemmelsovergang finner sted.

Det tas forbehold om tillegg av særskilt tinglysingsgebyr og dokumentavgift dersom det skal tinglyses skjøte knyttet til rettigheter til parkeringsanlegg og/eller felles uteareal utenfor eierseksjonssameiets eiendom.

I tillegg innbetales à konto kr. 5 000,- til sameiet for likviditet i oppstartsfasen. Beløpet er innskuddskapital til sameiet som ikke tilbakebetales.

Det forutsettes at forskudd på 10 % av kjøpesummen innbetales ved kontraktinngåelse til meglers klientkonto for prosjektet. Rentene på innbetalt forskudd tilfaller utbygger. Den resterende del av kjøpesummen innbetales senest èn uke før overtagelse av eierseksjonen.

Betalingsbetingelser til andre enn forbruker: Ved avtaleinngåelse skal 20% av kjøpesummen betales og det skal foreligge bekreftelse på finansiering fra bank på resten av kjøpesummen. Den resterende del av kjøpesummen innbetales senest èn uke før overtagelse av eierseksjonen

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

1 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 5 000,- (Likviditetstilskudd til sameiet) -------------------------------------------------------- 1 995 000,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Leilighetene kan fritt leies ut ihht forslag til vedtekter.

Forbehold

Alle opplysninger i denne beskrivelse og salgsprospekt utarbeidet av utbygger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og

nødvendige, eller som følger av offentlige pålegg, uten at den generelle standarden forringes.

Byggestart er besluttet.

Det tas generelt forbehold om myndighetenes saksbehandlingstid og eventuell justering i fremdriften for overtagelse/innflytting, hjemmelsoverføring

med videre som følge av dette. Det kan forekomme avvik mellom byggebeskrivelse og plantegninger. I slike tilfeller er det alltid byggebeskrivelse som er retningsgivende. Dersom det er avvik mellom prospekt / internettside og leveransebeskrivelse, er det den endelige leveransebeskrivelsen i kontrakten som gjelder. Omfanget av leveransen er begrenset til denne.

Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, mindre endring av boligens areal, bytte av leverandør eller liknende.

I prospektet er det brukt kunstneriske illustrasjonsskisser som kan avvike med hensyn til byggets plassering i terrenget, opparbeidelse av uteareal, bygningsdetaljer, tekniske løsninger, utsiktsforhold med videre. Plantegningene i prospektet kan ha mindre avvik i forhold til tegningene som vil være vedlagt endelig kjøpekontrakt mellom partene. I slike tilfeller vil kontraktsvedlegget være gjeldende.

Inntegnet utstyr/inventar medfølger ikke ut over det som uttrykkelig fremgår av salgsprospekt og kjøpekontrakt, og det kan derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen.

Selger forbeholder seg retten til å organisere boder samt parkering for biler og sykler på den måten som anses mest hensiktsmessig, for eksempel som en del av sameiets fellesareal med dertil tilhørende bruksretter, seksjonert som tilleggsareal til den enkelte seksjon eller som særskilt anleggseiendom.

Utbygger tar forbehold om valg av formell tilknytningsform mellom eierseksjonssameiet/ seksjonseiere og eventuell anleggseiendom.

Utomhusplanen i prospektet er av en slik karakter at det ikke kan ansees som et kart, men en illustrasjonsskisse. Utomhusplanen er utarbeidet for

å illustrere tomtens planlagte opparbeidelse. Selger står fritt til å endre leilighetsnummer i prosjekteringsprosessen og det tas forbehold om

eventuell endring av antall eierseksjoner i bygningene. 

Slotsengen skal utvikles med flere byggetrinn. Gjennomføring av et stort byggeprosjekt i flere trinn vil, blant annet på grunn av løpende byggevirksomhet, kunne medføre enkelte ulemper for beboerne inntil ferdigstillelse av samtlige byggetrinn.

Innflytting/Ferdigstillelse

Ferdigstilles i januar 2019.

Ved overtagelse må det påregnes at det gjenstår mindre utvendige eller innvendige arbeider på eiendommens fellesarealer. Etter at styret i sameiet er etablert, og før overtagelse av de enkelte seksjoner, vil selger innkalle sameiets styre til overtakelse av sameiets fellesarealer. Kjøper må akseptere at sameiets styre skal representere alle sameierne ved overtakelse av fellesarealene. Boligen vil bli levert i rengjort stand.

Overtagelse av boligen skjer ved overtagelsesforretning. Det skal føres protokoll fra forretningen som kjøper og selger signerer. Partene beholder

hvert sitt eksemplar av protokollen.

Hver kjøper vil ved overtagelse få tildelt en FDV-rapport som viser hvilke materialer, produkter og fargevalg som er benyttet i leiligheten, og i tillegg

adresselister med oversikt over kontaktpersoner/firma som er ansvarlig for de forskjellige arbeider og vedlikehold.

Tilvalg/Endringer

Prosjektet og dets priser er basert på at utbyggingen gjennomføres rasjonelt og med delvis serieproduksjon i form av systematisering av tekniske løsninger og valg av materialer. Dette gir begrensninger for hvilke tillegg og endringer som kjøper kan forvente å få gjennomført og innenfor hvilke tidsrom disse arbeidene kan bestilles. Dette har også betydning for kostnader knyttet til tillegg og endringer.

Utbygger vil gi mulighet for å gjøre individuelle tilpasninger i egen bolig. Det vil bl. a. bli gitt mulighet for alternative fargevalg på vegger og

parkett typer på gulv, samt endring av bad- og kjøkkenleveranse i henhold til leverandørens sortiment. Fliser på våtrom kan endres kan endres i henhold til flisleverandørens sortiment. Flere elektropunkter kan velges, det gjelder både stikkontakter, lampe-punkter, TV punkter og data-punkter.

Det vil også for noen av leilighetene bli gitt mulighet for å ta bort eller sette opp innvendige lettvegger/dører der dette er praktisk mulig. Det gjøres oppmerksom på at dette kan konsekvenser for elektrisk opplegg og liknende som er skjult i veggene, slik at synlig kabling da vil kunne forekomme.

Utbygger vil i god tid før innredningsarbeidene starter, utarbeide en tilvalgsmeny hvor priser og frister for beslutning vil fremkomme. Alle kjøperne vil bli invitert til å delta på tilvalgsmøter hvor nærmere informasjon om muligheter for tilvalg vil gis. Tillegg og endringer avtales særskilt

mellom selger og kjøper. Det kan ikke påregnes endringer utover tilvalgsmenyen. Alle tilleggsbestillinger og endringer skal være selgers representant i hende senest ved de tidsfrister som fastsettes av selger i tilknytning til prosjektets fremdriftsplan.

Tilleggsbestillinger og endringer faktureres av selger når arbeidet er bestilt, og innbetales til megler innen den betalingsfrist som er angitt på fakturaen. Betalinger fra kjøper blir stående på meglers klientkonto inntil overtakelse, alternativt kan selger kreve beløpet utbetalt fra megler mot å stille garanti i henhold til bufl. § 47.

Kjøper har under ingen omstendighet rett til å kreve utført endrings- eller tilleggsarbeid, herunder avbestillinger, som endrer selgers vederlag med mer enn 15 %, arbeider som vil føre til ulemper for selger som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å få utført arbeidene, arbeider som hindrer rasjonell fremdrift, eller arbeider som berører rammetillatelsen. Det vises for øvrig til bufl. § 9. Dersom prosjektet er igangsatt, oppfordres kjøper til å ta uttrykkelig forbehold i kjøpstilbudet, dersom kjøper har krav til tilvalg eller endring som kjøper forutsetter skal være mulig å få levert av selger.

Avbestilling

Kjøper har rett til å avbestille leveransen før overtakelse har funnet sted, jf. buofl. §§ 52-54. Avbestilling før bygging er besluttet igangsatt vil medføre et

avbestillingsgebyr på kr 50 000,-. Ved avbestilling etter bygging er igangsatt vil selger ha krav på full erstatning for sitt økonomiske tap i henhold til

bustadoppføringslova kapittel VI.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        

 

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.

Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.

 

Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.

Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Utbygger forbeholder seg retten til å akseptere eller forkaste et hvert bud/ kjøpetilbud på fritt grunnlag. Salg av kontraktsposisjonen er kun tillatt etter godkjenning fra selger. Selger kan uten nærmere begrunnelse nekte slik godkjenning.

Ervervet vil etter slik godkjenning kunne tinglyses direkte til tredjemann, men selger vil i forhold til oppgjør og kontraktsvilkår for øvrig kun forholde seg til kjøper.

Eventuelle bud forutsettes inngitt på selgers standard kjøpekontrakt som vil bli benyttet ved alle salg. Se eget kontraktsdokument som forutsettes gjennomgått før bud inngis.

Videre har selger anledning til å avvise bud fra interessenter som måtte motsette seg å anvende eller kreve endringer i standard kjøpekontrakt.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn, hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysning av skjøte, må det tas forbehold om dette i midlertidig kjøpsavtale/bud.

Endringer/transport av kjøpekontrakt og/eller endringer i navn/hjemmelshaver i skjøte i forhold til opprinnelig kontrakt, kan kun skje med utbyggers skriftlige samtykke. Slikt samtykke kan nektes på fritt grunnlag. Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere.