Klikk for galleri

Gunstig finansiering med Husbanken. Flott rekkehus i fantastiske omgivelser. I sameiets strandlinjen er det naust og kai

X
Vestland – Samnanger

Haukanesvegen 245

Vestland – Samnanger

Haukanesvegen 245

Prisantydning
4.790.000,-
Primærrom
120m2
Bruksareal
135m²
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Partner / Eiendomsmegler MNEF
98 23 96 24
Salgsoppgave
Lukk

Bjørn Arne Braathen

Partner / Eiendomsmegler MNEF
PrivatMegleren Syd
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Syd Eiendomsmegling AS / Bjørn Arne Braathen

Selger/Utbygger

Sjøtun2 AS v. Lars Espelid

Betegnelse

Gnr. 24 Bnr. 36 Snr. 4 i Samnanger kommune

Byggeår

2018

Beskrivelse av prosjektet og nærområdet

Det er en glede å ønske velkommen til dette flotte prosjektet som ligger sørvestvendt, i sjøkanten ved Aldal, innerst i Samnangerfjorden. Eiendommen har strandlinje, gode solforhold samt fantastisk utsikt utover fjorden. I strandlinjen er det naust med kai og svaberg.

Haga, Tysse og Bjørkheim ligger like i nærheten. Her finner man de fleste servicetilbud. Dråpeslottet barnehage og Samnanger Barneskole ligger ca 800 meter fra Sjøtun. Nærmeste busstopp ligger ca. 600 meter unna, ved Lønnebakkenfeltet.

Prosjektet er designet med moderne boliger, og er bygget minimum etter byggeteknisk forskrift TEK10, og Husbanken sine skjerpede krav.

Prosjektet består av 5 rekkehus fordelt på to rekker, lekeplass, fellesarealer og naust med kai. Rekkehusene går over to plan, med hovedplan i andre etasje, på nivå med vei og parkering. Hovedplanet har trappefri adkomst og livsløpsstandard med entré, bad, soverom, stue og kjøkken. I underetasjen er det hall, to boder, bad og to soverom.

Stue og kjøkken er på ca. 45 m2 og har utgang til sørvestvendt balkong. De store vinduene slipper lyset og naturen inn i stuen. Om høsten kan man nyte varmen inne mens man ser på ruskeværet ute.

Alle soverommene er romslige og det følger med en meter garderobeskap pr sengeplass. Fra det ene soverommet i underetasjen er det også utgang til terrasse.

Fasade og etasjeskillere blir satt opp i bindingsverk i tre, med stående og liggende Royalimregnert utvendig kledning. Vinduskarmer leveres med aluminimum utvendig og terrassen i impregnert treverk. De fleste oppholdsrom får enstavs eikeparkett mens bad og del av entré leveres med keramiske fliser. Se vedlagte romskjema.

Rekkehusene har danske designkjøkken fra Svanekjøkken, type Deco hvit med smartgrep, og Bosch hvitevarepakke.

Begge badene har med 100 cm innredning type Element, heldekkende vask og speil med lysfelt. I tillegg er det vegghengt wc, dusj med armatur og opplegg for vaskemaskin.

I hovedetasjen er det varmekabler på bad og i halve entréen. I underetasjen er det varmekabler i alle rom unntatt liten bod.

Hvert rekkehus får eget balansert ventilasjonssystem med varmegjenvinning, som fortrinnsvis plasseres i bod.

Til hver boligseksjon følger en 5 kvm bod ved carport. I tillegg får hver boligseksjon tildelt en naustseksjon på ca. 9 kvm.

Utførende entreprenør for arbeidet er K I Svensdal AS, Arkonconsult AS, Byggmester Svenn Storum AS, Ernst Eismann Eftf. AS og Nils Aksnes & Co.

Kontakt gjerne megler enten på telefon, mail eller sms. Telefon nummer 982 39 624 eller mail til braathen@privatmegleren.no

Velkommen til PrivatMegleren for visning!

Beskrivelse av nærområdet

Eiendommen er det perfekte utgangpunkt for sjøens aktiviteter og utforsking av  Samnangerfjordens og Bjørnefjordens mange muligheter. I gamle dager satte man ut laksenot akkurat her.

Badeplassen er like utenfor stuevinduet. Ellers er det ca. 300 meter til nærmeste offentlige badeplass.

På land er det også mange aktivitetsmuligheter. For eksempel idrettsanlegget i Hagabotnane med bla. gressbane med løpebaner og grusbane med flombelysning. Ønsker man å utforske turstier i Samnanger anbefales det å gå inn på kommunenes hjemmeside. Her er det oversikt over merkede turstier.

Tysse skytterlag har skytebane i Gaupholmsmarka og miniatyrskytebane ved idrettsnlegget i Haugabotnane.

Samnanger ungdomsskole har både ballbinge, rullebrettrampe og basseng mens barneskolen har 2 ballbinger, ifølge hjemmesiden til Samnanger kommune.

Totræna vinterpark har langrennsløyper fra 1 til 5 km mens Eikedalen skisenter er et populært mål for ivrige alpinister.

Husbankfinansiering

Rekkehusene har fått tilsagn om grunnlån hos Husbanken. Husbanken sine vilkår for lån er nærmest uslåelige i dagens marked. Kjøper står fritt til å velge og søke om Husbankfinansiering. 

Husbankens lån har inntil 30 års løpetid og inntil 8 års avdragsfrihet. Flytende rente fra September 2019 vil være 1,884 % ifølge Husbankens hjemmeside. Husbanklånet dekker inntil 80% av prisantydning. Kjøper søker med hjelp fra utbygger Husbanken om dette lånet.

Eksempelvis vil kjøper av rekkehus, med salgspris kr 4 790 000,-, kunne søke om lån på kr 3 832 000,-. Med 30 års løpetid og 8 avdragsfrie år vil de månedlige rentekostnader før skattefradrag, for husbanklånet til denne leiligheten, være ca. kr 6 046,- de første 8 årene. Etter avdragsfri periode vil de månedlige kostnadene før skattefradrag vær ca. kr 17 772,-.


I tillegg kommer egenkapital på 20 % av kjøpesummen.

Beskrivelse av prosjektet

Prosjektet består av 5 rekkehus, samlet i to (A) og tre (B) enheter. Rekkehusene går over to etasjer, med hovedetasjen øverst, på nivå med parkeringsplassene. Husene er tilnærmet identiske i utforming.

For å innvilges husbankfinansiering var det en forutsetning at Husbankens skjerpede tiltaksmodell i forhold til energiutnyttelse ble ivaretatt av utbygger. Denne skjerpelsen fra TEK10 gjør at boligene blir svært energieffektive.

På kaien er det bygget et nøst på ca. 57 kvm bestående av fellesareal og 5 boder.

Byggemåte

Fasade og etasjeskillere blir satt opp i bindingsverk i tre, med stående og liggende utvendig kledning. Se vedlagte leveransebeskrivelse for ytterligere informasjon.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 120 kvm, Bruksareal: 135 kvm

Hovedetasje: BRA: 70 kvm, P-rom: 70 kvm, S-rom: 0 kvm
Underetasje: BRA: 65 kvm, P-rom: 50 kvm, S-rom: 15 kvm


I tillegg er det bod ifbm. parkering og bod i naust.

Innhold

Rekkehusene inneholder på hovedplan entré, bad, soverom, kjøkken og stue.
Underetasjen inneholder to boder, to soverom, bad  og hall.
Alle rom bortsett fra boder inngår i primærareal.

Oppvarming

I underetasjen har boligene varmekabler i alle rom bortsett fra bod. I hovedetasjen er det varmekabler bad og i deler av entré. I tillegg er det varmepumpe, luft-til-luft, type Panasonic NZ25TKE. Det er ikke varmekilder i alle oppholdsrom.

Hvert rekkehus har eget balansert ventilasjonssystem med varmegjenvinning.

Parkering / Garasje

Det vil være tilrettelagt for 1,5 parkeringsplasser pr rekkehus. Hver enhet får en egen carport. I tillegg er det 2 felles parkeringsplasser.  Parkeringsområdet SPP3 i plankartet er satt av til parkering for naustene på gnr 24 bnr 286 og 287.

Adkomst

Fra Bergen følger man riksveg 7 til man har passert Bjørkheim. Ta av ved krysset til Haga og følg Haukanesvegen (den gamle FV136) nordover mot Bjørkheim ca. 700 meter. Eiendommen ligger på venstre side.

Beskrivelse av tomt/hage

Eiendommen er opparbeidet iht. utomhusplan. Inngangspartier er belagt med oljeimpregnert terrassebord, tilkomstvei og parkering asfaltert.  De grønne områdene i utomhusplan er tilsådd og, gangveier til sjøen er gruset.

Sjølinjen, badeplattform, deler av naustet og kaien er fellesareal. Badeplattformen, ca. 4x6 m, ferdigstilles med betongdekke og terrassebord som toppdekke.

Utbyggingen er godkjent med utplassering av flytebrygge med plass til fortøyning av 6 småbåter. Sameiet vil anskaffe flytebrygge til våren.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter.

Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). 1G er pr 01.05.2017 kr 93 634,-.

Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter

25.10.1947 907174 ELEKTRISKE KRAFTLINJER

2017/1174923-1/200  Bestemmelse om veg 24.10.2017 21:00 rettighetshaver:Knr:1242 Gnr:24 Bnr:286 rettighetshaver:Knr:1242 Gnr:24 Bnr:287 Gjelder også fremtidige utskilte parseller fra gnr.24 bnr.286 og gnr.24 bnr.287

2018/571238-1/200  Seksjonering 21.03.2018 21:00 opprettet seksjoner: snr: 4 formål: Bolig tillegsdel: Bygning og grunn sameiebrøk: 140/700

Vei / Vann / Avløp

Privat vei, offentlig vann og avløp. Avløp pumpes opp til Lønnebakken, med privat pumpestasjon på Sjøtun. Det må forventes kostnader i forbindelse med drift og vedlikehold av fellesarealer, naust, boder, felles vei, vann og avløpsnett.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest, datert 09.05.2018, foreligger.

Ligningsverdi

Formuesverdi er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdi fastsettes av Skattekontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av formuesverdi.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter Kr. 11 486 pr. år, ifølge Samnanger kommune.

Samnanger kommune har eiendomsskatt, men nye boliger er fritatt i to år etter ferdigstillelse.

Reguleringsforhold

Eiendommen er i kommunedelplan for kystsona satt av til eksisterende byggeområde for bolig.

Reguleringsplan ID 12422016001, Sjøtun gnr 24 bnr 36, følger vedlagt.

Ifølge Samnanger kommune foreligger det ikke påbegynte reguleringsplaner, som vil påvirke eiendommen, i nærområdet.

I Kystsoneplanen er området avsatt til boligformål.

Ifølge Samnanger kommune foreligger det ikke oppstartede byggesøknader i området som vil påvirke eiendommen.

Beskrivelse av sameiet

Sjøtun sameie består av 5 eierseksjoner. Sjøtun Sameie består av 5 eierseksjoner. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, protokoller, regnskap og budsjett  m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l

Kjøper må påregne at sameiet i ettertid kan beslutte å etablere dugnadsplikt, samt at det kan avtales konkrete regler om husdyrhold. Fra selgers side er dette ikke planlagt. Dugnadsinnsats kan redusere felleskostnadene.

Fellesutgifter Eierseksjonssameiet

Fellesutgifter ca. kr 1 500,- pr. mnd., som dekker felles forsikring bygg og strøm fellesområder.

Iht. lov om Eierseksjonssameier, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Ifølge forretningsfører er det lagt frem forslag om kjøp av flytebrygge. Alle eiere er positive. Brøyteavtale har vært vurdert, men konkludert med at man vil avvente og se an behovet.

Vi gjør oppmerksom på at en evt. planlagt vedlikeholdsarbeider, oppgraderinger eller lignende vil kunne medføre endring i fellesutgiftene. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak.

Faste løpende kostnader pr. boenhet er fellesutgifter, innboforsikring, strøm, vedlikehold, kommunale avgifter osv.

Sameiet er ikke tilknyttet sikkerhetsordning for tap av felleskostnader eller forhold tilknyttet usolgte enheter. Sameierne hefter for felleskostnader etter sin sameiebrøk. Herav hefter man ikke for andre sameieres ubetalte fellesutgifter, men man kan likviditetsmessig måtte legge ut for nødvendige kostnader som sameiet pådrar seg for å opprettholde forsvarlig drift. Slike utlegg vil i så fall være sikret ved 1. prioritetspant i slik seksjon som tilhører den som ikke har betalt din andel av fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum og omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

PrivatMegleren og Nordea

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. PrivatMegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. PrivatMegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

4 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 13 750,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 550 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 22 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 812 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Da boligen er ny må kjøper påregne at materialer beveger seg noe og at overganger kan sprekke litt med svinnrisser og lignende. Dette er ikke å anse som en mangel så fremt det er innenfor normale toleransegrenser/god håndverksmessig standard.

Med dagens tette boliger og miljøvennlige malingstyper kan det være fare for heksesot inne i boligene. Alle boliger bør derfor ventileres godt den første vinteren/året, og man bør være forsiktig med gassbruk og levende lys innvendig.

Bolig i eierseksjonssameier kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Endring eierseksjonsloven gjeldende fra 01.01.20 § 24 nytt sjuande ledd skal lyde: Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn.

Det er ikke odelsrett eller andre former for konsesjon ved overdragelse av denne eiendommen.
Hvitevarer på kjøkken følger handelen.
Kjøper kan maksimalt eie to enheter ihht. lov om eierseksjoner pgr 22, tredje ledd.
Det gjøres oppmerksom på at dokumentavgiften beregnes ut fra tomteverdien. Dokumentavgiftsgrunnlag pr enhet er kr 550 000,-. Herunder kr 450 000,- for boligtomten, og kr 100 000,- som er 1/5 av verdien for naustet.
Denne salgsoppgaven er ajour pr. 01.10.2019.

Planlagt overtagelse

Etter nærmere avtale.

Solgt ihht Avhendingsloven

Eiendommen selges i henhold til avhendingsloven.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Det er ikke mulig å tegne selgerforsikring på nybygg.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på PrivatMeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.

Regel angående budfrist kommer ikke til anvendelse da selger er profesjonell.
 
Som budgiver hos PrivatMegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selger og utgjør: Fastpris pr. enhet kr 50 000,- inkl. mva. + tilrettelegging, garantiforsikringspremie og oppgjør, totalt pr enhet kr 59 605,-. Kostnader felles for prosjektet er tilrettelegging, foto, markedsføring, visning og sikringsobligasjon. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger kun betale direktefakturerte utlegg som foto og markedsføring.

Vedlegg:
Tegning, illustrasjon kjøkken, situasjonsplan, beskrivelse naust, vedtekter, husordensregler, nedbetalingsplan Husbankfinansiering, NS-kontrakt og budskjema.