Klikk for galleri

Høybråten - Prosjektert halvpart tomannsbolig med dobbelgarasje, 3 bad, 3 stuer og mulighet for hybel. SOLGT!

Høybråten - Prosjektert halvpart tomannsbolig med dobbelgarasje, 3 bad, 3 stuer og mulighet for hybel. SOLGT!

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Oslo - Furuset

Linjeveien 5C og D

Prisantydning8.490.000,-Primærrom140m2Bruksareal185m2Soverom3 - 3Rom4
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Strømmen Eiendomsmegling AS / Stian Berglund

Selger/Utbygger

Gentas Eiendomsinvest II AS

Betegnelse

Gnr. 106 Bnr. 83 i Oslo kommune
Ideell andel: 1/1
Felles eiet tomt for Linjeveien 5 C, D og E. Tomta vil bli seksjonert, og består av hoveddel, tilleggsdel og fellesareal.

Byggeår

2023

Beliggenhet

I familievennlige og meget sentrale omgivelser på Høybråten skal det nå bygges tre flotte boliger. Kanskje en av dem er ditt nye hjem? Området passer ypperlig for blant annet pendlere og barnefamilier, med kort gangavstand til tog, skoler, barnehager og gode servicetilbud.

Det bygges en enebolig og en tomannsbolig i samme stil, med moderne arkitektur, gode planløsninger og smakfull innredning. Det leveres bl.a.s kvalitetskjøkken fra Kvik, integrerte hvitevarer, enstavs eikeparkett, balansert ventilasjon med varmegjenvinning m.m. Hver bolig får også solrike uteområder med flere muligheter for beplantning og uteplasser.

Boligene vil gå over tre etasjer med tilnærmet lik planløsning. I første etasje får hver bolig en integrert dobbelgarasje, samt bod, entré/hall, tv-stue og bad. Tv-stuen og badet ligger i egen avdeling med inngang både innenfra og utenfra, og her gjøres det klart for etablering av hybel. 

I boligenes andre etasje blir det bad, soverom, stue, spisestue og kjøkken. Oppholdsrommene får en åpen løsning med store vindusflater, franske balkonger og mye lys, og i stuedelen monteres det peisovn. Boligenes tredje etasje får loftstue, bad og to soverom.

Kort fortalt:
- Estimert ferdigstilt første kvartal (Q1) i 2023.
- Tre flotte, prosjekterte boliger.
- Enebolig og hel tomannsbolig.
- Attraktiv og sentral beliggenhet.
- 250-300 meter til tog og buss.
- Kort gangavstand til skoler.
- Flere kjøpesenter i nærheten.
- Hver bolig får dobbelgarasje.
- Stilren innredning, høy kvalitet.
- God planløsning over tre plan.
- Mulighet for hybel i første etasje.
- Tre stuer, tre bad, tre soverom.
- Lekkert kjøkken type Kvik Bordo.
- Integrerte kvalitetshvitevarer.
- Enstavs eikeparkett i tørre rom.
- Kvalitetsfliser på alle badene.
- Baderomsinnredning fra Rowan.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Anlegget har varmegjenvinning.

Tilvalg:
De fleste ønsker å sette sitt personlige preg på boligen. Avhengig av hvor langt vi har kommet i byggeprosessen når avtale om kjøp inngås kan det velges alternative gulv, farger, innredning, uteområder med mer. Ta gjerne kontakt med megler for en hyggelig prat og ytterligere informasjon.

Hvorfor kjøpe nytt?
- Boligen er i forskriftsmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.
- Utbygger stiller med garantier i inntil fem år.
- Lavere dokumentavgift.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Tidsriktige materialer og høy bokomfort.
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et utpreget familievennlig boligområde på Høybråten i bydel Stovner. Fra boligen er det gangavstand til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Høybråten og Stovner IL har et godt idrettstilbud innenfor fotball, håndball, basketball, langrenn, friidrett, alpint, innebandy, orientering og turn.

Rommensletta ligger ved Haugenstua og byr på en enorm idrettspark med flere fotballbaner, cricketbane, skøytebane, lekeplass og flott skulpturpark. I tillegg har området flerbrukshall, samt golfbane med treningsgreen, golfkro, proshop og klubblokaler.

Det er ellers kort vei til flere tur- og løypealternativer innover i Østmarka. I marka er det gode fiske- og bademuligheter, ridestier, oppkjørte skiløyper, lysløyper og flere sportsstuer med servering. Verdensparken på Furuset ligger i fin sykkelavstand, her er det benker, griller, hinderløype, frukt- og bærhage og lekelandskap.

Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Rema 1000, Kiwi og Spar. Det er ca. 1,5 km ned til Furuset Senter, og hvis du sykler/går er det litt under 2 km til Stovner Senter. Her finner du blant annet apotek, vinmonopol og en rekke spisesteder. Metro senter og Lørenskog Storsenter Triaden ligger også godt innen rekkevidde med et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Kollektivtilbudet i området består av buss og tog. Nærmeste holdeplass for begge er Haugenstua stasjon som ligger ca. 250-300 meter fra boligen. Det er T-banestopp både på Furuset, på Stovner og på Rommen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Stovner Senter, 11 min til Økern, 14 min til Oslo S og 27 min til Oslo lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Haugen barneskole, og det er også gangavstand til Granstangen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Stovner vgs., samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Bygninger

2 Halvpart tommannsboliger (2 enheter).

Byggemåte

Betongarbeider:
Ringmur og gulv i betong. Betonggulvet utføres med isolasjon/armering og radonsikring. Synelige betongvegger i slettet sprøytebetong.

Utvendig kledning 19x148 kl.1 grunnet 3-sidig. Takstein Carisma Benderit granitt flat takstein matt. Det leveres sort aluminiums beslag og takrenner og nedløp. Natre trevindur dempet sort NCS 8500 utvendig/innvendig.

Garasje tak/vegger med OSB plater.

Garasjeport i dempet sort, NCS 8500. Ytterdør Tun 351 dempet sort NCS 8500 med klart sideglass 99x209.

Boddør i av typen ytterdør Tun 100 dempet sort NCS 8500 glatt 99/209.

Baldakin i glass utførelse.

Innvendige tak leveres med malt gips - farge hvit S 0502Y (se romskjema). Sparkling/maling ihht NS3420, estetisk kvalitet K3.

Innvendige vegger består av malt gips. Sparkling/maling ihht NS3420, estetisk kvalitet K3.

Listverk innvendig 12x58 Dørlist og gulvlist hvit. "Gips i smug"* uten vinduslister. Ingen taklister. Synlige stiftemerker

Innerdører av typen dørblad Easy hvit lett glatt dør og matt forkrommet vrider.

Parkett av typen Nordlys eik 13mm(1stav).

Trapp blir hvitmalt, åpen trapp med eiketrinn med samme farge som gulv.

Kjøkken fra Kvik av typen Bordo Sort med Siemens/Bosch hvitevarer eller tilsvarende.

Bad/teknisk/vaskerom med Flisekompaniet sin innredning fra Rowan.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 140 kvm, Bruksareal: 185 kvm
Rom som er P-rom: Gang, stue, loft, 3 bad og 3 soverom.

Primærrom (P-rom) pr. halvpart tomannsbolig:
1. Etasje: 25,7 kvm.
2. Etasje: 67,7 kvm.
3. Etasje: 47,3 kvm.

Total P-rom pr. halvpart tomannsbolig er ca 140 kvm.  Arealene er hentet fra Maison arkitekter sine søknadstegninger.

Bruksareal (BRA) pr. halvpart tomannsbolig:
1. Etasje: 69,8 kvm.
2. Etasje: 69,8 kvm.
3. Etasje: 45,4 kvm.

Total BRA pr. halvpart tomannsbolig er ca 185 kvm.  Arealene er hentet fra Maison arkitekter sine søknadstegninger.

Sekundærrom (S-rom) pr. halvpart tomannsbolig:
1. Etasje: Garasje og bod under trapp.
Garasje: 36 kvm.
Bod: 5 kvm.

Bruksareal (BRA) for en bruksenhet er det arealet av bruksenheten som ligger innenfor omsluttende vegger. I BRA medregnes areal som opptas av vegger, rør og ledninger, sjakter, søyler, innredningsenheter o.l. innenfor bruksenheten (NS3940).

P-romareal er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet av innvendige vegger mellom disse, minus boder og tekniske rom (Veileder NS3940).

Innhold

Primærrom (P-rom) pr. halvpart tomannsbolig BRA 185 kvm, P-rom 140 kvm:
1. Etasje: Gang, bad og stue.
2. Etasje: Stue, kjøkken/spisestue, gang/trapp, bad og soverom.
3. Etasje: Loft, gang, bad og 2 soverom.
Annet: Bod på 5 kvm.

Sekundærrom (S-rom) pr. halvpart tomannsbolig:
1. Etasje: Garasje og bod under trapp.

Standard

Boligene får inngang i første etasje, og fra entreen/hallen er det trapp videre opp i boligen. Trappen mellom etasjene blir hvitmalt med åpne eiketrinn i samme farge som gulvene. I tillegg er det dør fra entreen/hallen inn til en egen avdeling med tv-stue og bad, og her gjøres det klart for etablering av hybel. Tv-stuen har også egen inngang/dør ut til hage. 

Kjøkken:
Boligene får kjøkken i andre etasje, i delvis åpen løsning med stue og spisestue. Kjøkken og spisestue i eneboligen blir på 21,8 kvm. Kjøkken og spisestuer i boligen blir på ca. 22,1 kvm. Den åpne løsningen gir en luftig og sosial romfølelse.

Rommene får enstavs eikeparkett og pent malte vegger (i standard eller valgt farge). Store vinduer vil slippe inn rikelig med lys, og i spisestuedelen er det god plass for et stort spisebord. Kjøkkenet får lekker innredning fra Kvik, av typen Bordo, med sorte, glatte fronter og matchende benkeplate. Alle hvitevarene leveres integrert fra Siemens, Bosch eller tilsvarende leverandør.

Stuer:
Hver bolig får tre stuer, en i hver etasje. Hovedstuen ligger i andre etasje, i tilknytning til kjøkkenet, og er på ca. 24 kvm. Begge boligene får vindusflater på tre sider, noe som gir et flott gjennomlys, og det blir også montert fransk balkong med skyvedører og glassrekkverk. I tillegg monteres det peisovn.

Alle stuene får enstavs eikeparkett på gulvet, og veggene males i standard eller valgt farge. Standard farge er klassisk hvit, og det kan velges andre farger mot et tillegg i prisen. Det kan velges opptil tre forskjellige farger, og det vil være mulig å se fargeprøver på tilvalgsmøtet med Storbohus. Standard parkett er Eik Harmonie Rustic White 13 mm matt, men her er det også flere tilvalgsmuligheter.

Loftstuen i tomannsboligen blir på ca. 10,3 kvm. Tv-stuene i første etasje får inngang både utenfra og fra entré/hall, og her blir det gjort klart for etablering av hybel. Tv-stuene blir på ca. 16,5 kvm. Alle tv-stuene ligger i tilknytning til eget bad.

Bad/wc/vaskerom:
Boligene får bad i alle tre etasjer. Badet i første etasje ligger i tilknytning til tv-stuen og vil tilhøre en eventuell hybel. Badene leveres med fliser i størrelsen 60x60 som standard, i fargen Konkrete Bianco fra Megaflis eller Flisekompaniet. Innredning leveres fra Rowan.

Soverom og garderobe:
Alle boligene får tre pene soverom - ett i andre etasje og to i tredje etasje. I eneboligen blir rommet i andre etasje 8,8 kvm, og rommene i tredje etasje henholdsvis 9,2 og 11,6 kvm.

I begge boligene i tomannsboligen blir rommet i andre etasje 8 kvm, og rommene i tredje etasje henhldsvis 10,8 og 14,8 kvm. Alle rommene får enstavs eikeparkett på gulvet, og veggene males i standard eller valgt farge.

Soverommene får god plass for seng, skap og/eller annet møblement, og det blir også plass for skap i entreen/hallen i første etasje. Ellers vil boligene vil ha lagringsmuligheter i tilhørende bod på 5 kvm.

Oppvarming

- Boligene får elektrisk oppvarming, herunder med gulvvarme.
- Peisovn av typen Sargas 1 med gulvplate i glass.
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
- Fra kjøkkenet blir det avtrekk rett ut.
- Det elektriske anlegget leveres i henhold til NEK 400.

Parkering / Garasje

Hver bolig får integrert dobbelgarasje. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beskrivelse av tomt

Eiendommen har en flott beliggenhet på Høybråten, og hver bolig vil ha god plass for hage og fine uteplasser. Utvendig beplanting, hekker og plattinger på bildene er kun vist som illustrasjon, men dette kan eventuelt bestilles som tilvalg.

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon.

Boligen regnes som hoveddel, mens andel av fellesareal ihht. seksjoneringsplan omfattes som tillegsdel til grunnen. Eventuelle felleskostnader fordeles etter sameiebrøk.

Som fellesareal regnes:
- Atkomstvei og andel av tomt som ikke er tilleggsdel samt offentlig veiareal.
- Stamledningsnett for tilførsel av elektrisk strøm, vann og avløp er fellesanlegg.
- Fellesareal benyttes til atkomst, post/renovasjon og forøvrig etter styrets vedtak.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1939/4115-1/105  Erklæring/avtale 23.03.1939
Bestemmelse om benyttelse
Gjelder denne registerenheten med flere
Kartverket finner ikke denne erklæringen i digitalarkivet, og er erklæringen er ikke innhentet.
 
1949/8231-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 05.07.1949 
 Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

1950/13821-1/105  Bestemmelse om veg 15.12.1950 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Gjelder denne registerenheten med flere

1962/1451-1/105  Erklæring/avtale 05.02.1962 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Gjelder denne registerenheten med flere.
Oslo Lysverker har fått tillatelse til å sette opp og ha stående en transformatorkiosk i 1961. Det vil fortsatt være en trafostasjon helt i hjørne på tomta foran Linjeveien 5A på naboeiendommen.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Felles for de tre enhetene i sameiet:
- Atkomstvei og andel av tomt som ikke er tilleggsdel samt offentlig veiareal.
- Stamledningsnett for tilførsel av elektrisk strøm, vann og avløp er fellesanlegg.
- Fellesareal benyttes til atkomst, post/renovasjon og forøvrig etter styrets vedtak.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtakelse av boligen.

Dersom midlertidig brukstillatelse ikke foreligger skal overtagelsen utsettes frem til dette er på plass. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen, selv etter at boligen er overlevert kjøper. Det gjøres oppmerksom på at ferdigattest ofte kan foreligge noe tid etter overtakelse, og blant annet avhenger av årstid for opparbeidelse av uteareal og endelig ferdigstillelse av felles infrastruktur. Det må påregnes at det vil pågå byggearbeider på fellesarealene og i enhetene som ikke er ferdigstilt i forbindelse med prosjektet.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er avsatt til hovedformål bebyggelse og anlegg i kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030, vedtatt 23.09.2015.

Eiendommen er regulert til underformål byggeområde for boliger gjennom reguleringsplan Småhusområder i Oslo ytre by (Småhusplanen), S- 4220, vedtatt 15.03.2006 med endringer vedtatt 12.06.2013 og 17.03.2015.

Grad av utnytting (totalt med enebolig og tomannsbolig) er 228 m2 som tilsvarer 24 %.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter for Linjeveien 5C.

Sameiet består av Gnr. 106, Bnr. 83 i Oslo kommune. Sameiet omfatter tomtegrunn i hht matrikkelbrev, 3 boligenheter. Hver seksjon har sameiebrøk = 1/3  Tinglyses på eget grunnboksblad. Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon.

Det tas forbehold om endring av matrikkel, samt at seksjoneringsbegjæringen godkjennes av Kartverket før overtagelse.

Vedlikehold:
Alt vedlikehold av fellesarealer og fellesanlegg ute påhviler seksjonseierne i fellesskap (sameiet). Vedlikehold av uteareal som er tilleggsareal til seksjon tas hånd om av seksjonseieren. Inn- og utvendig vedlikehold av egen seksjon besørges av den enkelte seksjonseier. Omfanget av den enkelte seksjons vedlikeholdsansvar for egen bruksenhet går så langt som det er tillatt iht. Eierseksjonsloven, herunder inkludert men ikke begrenset til utskifting av seksjonens dører og vinduer.

Generelt:
En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25. Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Andre faste løpende kostnader

Eiendomsskatt:
Kostnaden for eiendomsskatt er ikke utregnet for seksjonen. Eiendomsskatten faktureres i 2 terminer, med forfall 1. juni og 1. november. Lillestrøm kommune har eiendomsskatt med en skattesats på 2 promille på alle bolig- og næringseiendommer.

Strøm:
Strøm er ikke stipulert da bygget ikke er ferdigstilt og tatt i bruk. Strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og bruken av eiendommen. Strøm- og forsikringskostnader vil variere ut fra valg av leverandør og avtaletype.

Øvrige kostnader:
Øvrige kostnader som f.eks. internett, alarm, kabel-TV kommer, hus forsikring i tillegg. Utbygger har forsikring på bygningsmassen frem til overlevering. Fra overleveringsdagen må kjøper selv besørge for hus- og innboforsikring.

TV/internett:
Det leveres opplegg for bredbånd og digital telefoni fra innvendig El-skap og frem til TV kontakt i stue. Kjøper må selv sørge for bestilling/betaling av tilkobling og abonnement fra ønsket leverandør. Ytterligere TV- og telefonkontakter, med røropplegg og tilknytning kan evt. bestilles gjennom tilvalg.

Estimerte kostnader for vann og avløp i Oslo kommune:

Kommunale avgifter:
Det betales kommunale avgifter til Oslo kommune etter gjeldende satser. Vann, kloakk, renovasjon, feie- og tilsynsavgift, m.m. Kommunale avgifter er ikke fastsatt før eiendommen er ferdig bygd.

Estimerte kostnader av vann- og avløpsgebyr for en bolig med 140 m2:
Beregning av vann- og avløpsgebyr for en bolig med 120 m2 bruksareal
(140 m² x1,3) á 16,77 kroner = 3 052,14 kroner
(140 m² x1,3) á 16,77 kroner = 3 052,14 kroner
Abonnementsgebyr: 423,00 kroner
Sum: 6 527,28 kroner
25 % mva. = 1 632 kroner
Totalt inkl. mva = 8 159 kroner (Estimert).

Tilsyn ildsted/skorstein:
Tilsyn ildsted/skorstein: Kr. 213,75,-. inkl. mva.
Feiing av en skorstein: Kr. 1 250 ink.. mva.

Årsbeløpet for tilsyn beregnes kun for de boenheter som har ildsted for fast brensel. Feiegebyret dekker feiing av røykkanalen og fjerning av sot. Dette gebyret tilkommer i etterkant kun dersom feiing er utført.

Renovasjon:
Restavfall 140L beholder, kr. 5 229,26  inkl. Mva.
Papirbeholder kr. 0,-

Standplassgebyr kr.683,76 inkl. mva:
Standplass er stedet beholderen(e) er plassert. Dersom kunden har flere beholdere på standplass, beregnes det kun ett standplassgebyr. Hvis to eller flere kunder deler en standplass, deles standplassgebyret på antall kunder. Standplassgebyret multipliseres med tømmehyppighet.

Tilleggsgebyr kr. 656,58 inkl. mva,-:
Hvis avstanden mellom kjørevei og standplass overstiger 10 meter, beregnes et tilleggsgebyr for hver påbegynte 10 meter utover dette. Andre hindringer regnes om til meter og legges til avstanden mellom kjørevei og standplass: Trappetrinn utgjør 1,5 m pr trinn, ulåst dør utgjør 3 m og heis utgjør 30 m. Tilleggsgebyret multipliseres med tømmehyppighet og antall beholdere.

Kjøper må selv besørge for å bestille renovasjon for eiendommen.Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld kr. 0,- / Andel fellesformue kr. 0,- pr ifølge forretningsfører. Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Forskudd tilsvarende 10 % av kjøpesummen ved garantistillelse iht. Bustadoppføringsloven §12. Beløpet innbetales meglers klientkonto, og er avtalt å være forskudd i samsvar med bustadoppføringslovens § 47 (2) under forutsetning av at selger stiller garanti for beløpet etter bustadoppføringsloven § 47 (3). Beløpet innbetales meglers klientkonto innen 10 virkedager etter at garantien er stilt av selger. Forskuddet skal være fri egenkapital og det kan ikke tas pant i kjøpt eiendom for forskuddsbeløpet. Når selger har stillet lovpålagt sikkerhet for beløpet vil selger få instruksjonsrett over beløpet på meglers klientkonto. Opptjente renter tilfaller etter dette selger. Betalingsforpliktelsen inntrer uansett ikke før tilfredsstillende garanti er stilt. Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

Dersom kjøper er å regne som profesjonell innkreves 20 % forskudd. Resterende kjøpesum betales inn senest to dager før overtagelse.  Megler har ikke lov å kreve noen form for betaling før garantier etter bustadsoppføringsloven er stilt.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

8 490 000,- (
NB: prisen er fast)
Omkostninger

8 490 000,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Adgang til utleie

Eiendommen kan i sin helhet fritt leies ut til boligformål.
Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, så fremt arealet er godkjent for varig opphold iht. plan- og bygningsloven og har forsvarlig radonnivå.

Del av boligen er innredet som hybel med eget kjøkken og bad. Rommene er godkjent for varig opphold, men hybelen er ikke godkjent som separat boenhet leilighet) av kommunen, men godkjent som en hybel. Del av egen bolig kan lovlig leies ut.

Fra 1. januar 2014 er det krav om forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. I de tilfeller hvor det ikke er opplyst at selger har kunnskap om eiendommens radonnivå må kjøpere som ønsker å leie ut hele eller deler av eiendommen, særskilt være oppmerksom på at de overtar ansvaret for den usikkerhet dette medfører. Se www.nrpa.no for nærmere informasjon

Konsesjon / Odel

Det er ikke krav til konsesjon ved erverv av eiendommen. Det hefter ikke odel på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Estimert ferdigstillelse første kvartal (Q1) i 2023.

Dette tidspunktet er foreløpig, ikke bindende, og utløser ikke dagmulkt. En senere igangsetting og/eller en lengre byggetid enn forventet kan medføre en senere overtakelse. Når selger har opphevet forbeholdene som selger har satt i kjøpekontrakten, skal selger fastsette en overtakelsesperiode på 3 mnd. Selger skal skriftlig varsle kjøper om når overtakelsesperioden begynner og slutter. Senest to mnd før ferdigstillelse av eiendommen skal selger gi kjøper skriftlig melding og endelig overtakelsesdato. Denne endelige datoen er bindende og dagmulktutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden.

Ved overtagelse foretas en felles befaring av Eiendommen hvor både kjøper og selger deltar. Dersom noen av partene krever det, skal en representant fra entreprenør være til stede. Det skal føres protokoll over befaringen.

Selger plikter å rette eventuelle feil/mangler som inngår i protokollen, som Selger har akseptert å rette, så snart arbeidet kan gjøres av hensyn til årstidene og rasjonell fremdriftsplan. For øvrig henvises det til Buofl. §§ 10 og 11.

Selger har ansvar for å fremskaffe midlertidig brukstillatelse og ferdigattest på Eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at ferdigattest normalt foreligger lang tid etter overtagelse. Midlertidig brukstillatelse skal foreligge før overtakelse.

Selger skal informere Kjøper dersom det kan påregnes endringer i forhold til den planlagte perioden for overtagelse, herunder som følge av endrings- eller tilleggsarbeider bestilt av Kjøper.

Forhåndsbefaring:
Selger kan om ønskelig innkalle til forhåndsbefaring ca to uker før overlevering hvor Eiendommen besiktiges av Selger og kjøper i fellesskap, og eventuelt sammen med entreprenøren. Eiendommen skal overtas ved overtagelsesforretning.

Kontrollbefaring/ 1 års befaring:
Hver av partene har rett til om lagt ett år etter overlevering å innkalle til en felles kontrollbefaring av Eiendommen, jfl Buofl. § 16. Selger skal føre protokoll fra kontrollbefaringen. Eventuelle reklamasjonsberettigede mangler og feil som blir avdekket under kontrollbefaringen plikter Selger å utbedre innen rimelig tid.

FDV:
Hver kjøper vil ved overtakelse får tildelt dokumentasjon som viser hvilke materialer, produkter og fargevalg som benyttet i boligen, og i tillegg adresselister med oversikt over kontaktpersoner/firma som er ansvarlige for de forskjellige arbeider/produkter (FDV-dokumentasjon).

Selgers forbehold

Prosjektet vil ikke bli igangsatt før det foreligger godkjent byggelån fra bank.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Avbestilling:
Kjøper har avbestillingsrett etter buofl. §§ 52-54 etter at bindene avtale er inngått gjennom bud og budaksept. Ved kjøpers avbestilling reguleres erstatningen av buofl. § 53, slik at selger skal ha erstattet hele sitt økonomiske tap som følge av avbestillingen. Kjøper gjøres oppmerksom på at det økonomiske tapet kan bli betydelig, bl.a. avhengig av markedsutviklingen. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider må uansett betales i sin helhet. Skjer avbestillingen før igangsetting, settes avbestillingsgebyret til 10 % av kjøpesummen.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Vedlegg til salgsoppgave:
Leveransebeskrivelse Linjeveien 22.03.2022
Byggetegninger og areal tomannsbolig
Seksjoneringsplan
Servitutt - Erklæring vedr. Trafokiosk
Situasjonsplan datert 11.01.2022
Situasjonsplan MUA
Adressekart
Løsøre og tilbehør
Bud og budgivning

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag utgjør en fastpris på kr. 80.000 + mva pr. enhet. Som tillegg/utlegg til provisjonen tilkommer opp til kr. 30 643 + mva pr. enhet.-. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale utlegg/påløpte tillegg opp til kr. 30 643,-.

Finn.no: Prosjektets ferdigstillelse

Estimert Q1 i 2023.