Klikk for galleri

Halvpart tomannsbolig på Høgåsen i nyetablert boligfelt. Takterrasse og hybelmulighet. Kontraktsposisjon.

Halvpart tomannsbolig på Høgåsen i nyetablert boligfelt. Takterrasse og hybelmulighet. Kontraktsposisjon.

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Enebakk

Høgåstoppen 67 A - Hus 7

Prisantydning7.350.000,-Primærrom161m2Bruksareal171m2Soverom4Rom6
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

158-22-0128

Eier

Elisabeth Solberg Christopher Colin Hvattum

Eiendomstype

Tomannsbolig

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 7 Bnr. 323 Snr. 7 i Enebakk kommune

Byggeår

2023

Areal

Primærrom: 161 kvm, Bruksareal: 171 kvm

Antall rom

6

Tomtetype/areal

Fellestomt / 3430 kvm

Salg av kontraktsposisjon

Halvpart av tomannsbolig under oppføring i et nyetablert boligfelt på Høgåsen.

I naturskjønne omgivelser på toppen av Flateby bygges det flotte familieboliger i et nyetablert boligfelt. Boligen har et moderne preg med god gjennomgående standard, takterrasse på hele 46 kvm. og hybelmulighet i underteasjen. Boligen vil ligge høyt og fritt med meget gode solforhold og med panoramautsikt. Fra eiendommen blir det gangavstand til barneskoler, buss og butikker, og det er umiddelbar nærhet til herlige turområder i marka. Her får du det beste av to verdener - rolige, landlige omgivelser og kort vei inn til hovedstaden. 

Boligen bygges etter gjeldende regelverk (TEK17) og får en spennende arkitektur, smakfull innredning og tidsriktige løsninger. Her står kvalitet og energieffektive løsninger i fokus. Oppholdsrommene får store vindusflater og utgang til uteplass. Boligen får en romslig tomt med koselig hage og solrik uteplass. Boligen får også tilliggende, dobbel carport med sportsbod. 

Over to etasjer får boligen entré, hall, tre bad, hvorav et er kombinert bad og vaskerom, 2 stk. utvendig sportsboder, mulighet for fem soverom, åpen stue-/kjøkkenløsning, bod/teknisk rom. Alle får stue og kjøkken i en moderne, åpen løsning, og det leveres stilfull innredning fra Sigdal, type Sand, Fjell, Uno og Vidde. Det vil også være mulighet til å sette opp opplegg for minikjøkken i kjellerstue.

Pris for boligen er som følger:
Merverdi iht kontraktsposisjon kr 360 000,-
Kontraktssum iht opprinnelig kontrakt: kr 6 990 000,-
Totalpris ekskl. omk. kr 7 350 000,-

Kjøpers omkostninger for prosjektet:
7 350 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 50 000,- (Transportgebyr) 35 750,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 430 000,-)) 9 750,- (Tilvalg)
96 842,- (Omkostninger totalt)
7 446 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Prisantydningen som er oppgitt gjelder opprinnelig kjøpesum + merverdi til selger (første kjøper). Merverdi til selger kr. 360 000,- utgjør prisantydningen på kjøp av avtalen. Ny kjøper overtar betalingsforpliktelsene iht. opprinnelig kjøpekontrakt.

Innbetaling ved kjøp av denne kontrakten:
Ved kjøp av denne kontrakten skal forskudd på 699 000,- + 50 000,- for transportgebyr til BoKvalitet AS, innbetales umiddelbart etter kontraktssignering. Pengene skal være fri egenkapital.

Innbetaling ved overtagelse når eiendommen er ferdigstilt:
Resten av kjøpesummen inkl. omkostninger og merverdi innbetales senest 3 dager før overtagelse (jfr. opprinnelig kjøpekontrakt).

Det er stilt garantier ihht. opprinnelig kjøpesum. Det vil ikke bli stilt garantier for merverdien. Merverdien vil ikke utbetales til kjøper1 før ferdigstillelse av boligen, og beløpet beror på meglers klientkonto frem til utbetaling etter overtagelse av leiligheten. Opptjente renter tilfaller kjøperen.

Kort fortalt:

- Prosjektert halvpart tomannsbolig under oppføring.
- Mulighet for hybel i underetasjen.
- Røropplegg for fremtidig kjøkken i underetasjen (Tilvalg).
- Dobbel carport med plass til to biler.
- Bruksrett over egen hage og solrike uteplasser.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Kjøkkeninnredning fra Sigdal.
- Mulighet for å velge mellom 4 forskjellige kjøkkenfronter.
- Tilrettelagt for peisovn.
- Kjellerstue med mulighet for opplegg for minikjøkken.
- Takterrasse på ca. 46 kvm med mulighet for utekjøkken.
- Mulighet for hele fem fine soverom.
- Tre bad, hvorav et er kombinert vaskerom.
- To utvendige sportsboder.
- Innvendig bod/teknisk rom.
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Beskrivelse av nærområdet/fasiliteter

Eiendommen ligger i et etablert og attraktivt boligområde på Flateby i Enebakk kommune. Nærområdet har skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og nydelige rekreasjonsområder. Det er kort vei til Øyeren med gode bade- og fiskemuligheter, og om sommeren kan du dra på båttur med M/S Øyeren.

Samfunnshuset er stedets sosiale samlingspunkt med et stort spekter av klubber og aktiviteter. Ved Stranden skole ligger Flatebyhallen og Vidotta kunstgressbane, og det er ca. 1,6 km til Streifinn idrettsanlegg med ballbinge, grusbane og skatepark. Det er også kort vei til Atletico treningssenter, rideklubb og hundeklubb.

Myrdammen er et flott friluftsområde opparbeidet med turveier, toaletter, badebrygge, stupebrett og badevann. Fra parkeringsplassen på Myrdammen er det kort vei til fine turstier om sommeren og preparerte skiløyper om vinteren. Det er enkel adkomst til Østmarka som kan benyttes gjennom hele året.

Dagligvarehandelen kan gjøres på Coop Extra eller på Flatebysenteret. Flatebysenteret har Sparbutikk, blomster, velvære, frisør og restaurant. Lillestrøm, Strømmen og Oslo ligger også godt innen rekkevidde med et rikt utvalg av servicetilbud.

Området byr på offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Bjerke som ligger ca. 800 meter unna tomtene. Med bil tar det ca. 16 min til Enebakk, 24 min til Lillestrøm, 26 min til Strømmen, 42 min til Oslo S og 49 min til Oslo Lufthavn.

Fra eiendommen er det kort gangavstand til Hauglia barneskole (1.-4. trinn) og det er ca. 3 km til Stranden barneskole (5.-7. trinn). For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Kirkebygden barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Servicetilbud

I Flateby sentrum finner du Spar og Coop Extra. Ønsker du andre servicetilbud har Flateby Grendesenter et variert utvalg. Lillestrøm, Strømmen og Oslo ligger godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Fra Flateby går det direktebusser til og fra Oslo i rushtiden, morgen og kveld.

Området byr på offentlig kommunikasjon via buss, og nærmeste holdeplass ligger få minutters gange fra eiendommene. Med bil tar det ca. 16 min til Enebakk, 24 min til Lillestrøm, 26 min til Strømmen, 42 min til Oslo S og 49 min til Oslo Lufthavn.

Høgåsen Panorama vil sokne til Hauglia barneskole for 1. - 4. trinn, og hit blir det kort gangavstand. I tillegg blir det under to km til Stranden skole for 5. - 7. trinn, og det er skolebussordning Enebakk ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Rælingen og Lillestrøm videregående skole.

Byggemåte

Konstruksjon / Byggemåte:
Boligene oppføres med bærende trekonstruksjon. Fasadevegger utføres som stående trepanel, bindingsverk isolert med mineralull og flatt yttertak - eventuelt takterrasse . Vedlikeholdsvennlig utvendig panel. Trykkimpregnert materiale og kappkanter leveres ubehandlet. Kontakt megler/utbygger om det er ønskelig med flere detaljer.

Utvendig overflatebehandling:
Utvendig panel leveres vedlikeholdsvennlig. Trykkimpregnert materiale og kappkanter leveres ubehandlet.

Gulv:
I oppholdsrom legges enstavs (1-stavs) hvitpigmentert eikeparkett fra Pergo.
Fliser på gulv i størrelse 20 x 20 cm av type FK Pro Shadow Black på alle bad og vaskerom, samt teknisk rom.

Fliser 33 x33 cm av type Rako Form Grey ved inngangsparti/hall.

Utvendig bod leveres med ubehandlet betonggulv.
Bod/teknisk rom leveres med malte overflater og med gulvbelegg.

Verdi gulvflis kr 250,- pr kvm.
Verdi parkett kr 250,- pr kvm.

Vegger:
Sparklet og malt gips i alle oppholdsrom, (ihht. NS 3420-T:2019 klasse K2), farge NCS S0502Y (bomull/hvit).
Fliser på vegg i alle bad bad 30 x 60 cm av type FK Pro Withe blank .

Verdi veggflis kr 250,- pr kvm. Det gjøres oppmerksom på at de oppgitte priser kun er materialpriser.

Himlinger:
Sparklet og malte gipsplater. Farge NCS S0502Y (bomull/hvit).

Vinduer:
Moderne vinduer som vist på tegning leveres i fargen antrasitt grå innvendig/utvendig - glatt utførelse. Det gjøres oppmerksom på at enkelte vinduer er fastvinduer. Innvendige utforinger og karmer i fargen NCS S0502Y (bomull/hvit) i stil med listverk.

Hovedinngangsdør:
Hovedinngangsdør i malt utførelse - antrasitt grå.

Terrassedører:
Terrassedør i malt utførelse med samme farge utvendig og innvendig. Farge antrasitt grå.

Innvendige dører:
Hvite dørblad i fargen NCS S0502Y (bomull/hvit) (type Swedoor Compact 01 eller lignende), hvite karmer og dørvridere i sort.

Listverk:
Til alle boligrom leveres tak-, gulv-, dør- og vinduslister i hvitmalt utførelse NCS S0502Y (bomull/hvit) fra fabrikk med synlige stifter.
Overgang mellom vegg og tak utføres med taklister malt fra fabrikk med synlige stifter.

Trapp:
Trapp leveres med spiler, håndrekke og vanger i fabrikkmalt av typen Fauna. Trinn leveres i furu beiset i eik toning. Trappeleverandør er Hagen/Stryntrappa eller lignende med lik kvalitet.

Carport:
Det vil være en søyle midt i carport som en bærende konstruksjon.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 161 kvm, Bruksareal: 171 kvm

U. etasje: Kjellerstue med mulighet for opplegg for minikjøkken, bad, soverom, bod/teknisk rom.
1. etasje: Entré, 2 soverom, gang og bad/vask
2. etasje: Stue/kjøkken (mulighet for ekstra soverom), soverom, bad og balkong/trapp til takterrasse
Takterrasse

Utvendig: 2 sportsboder (ca. 2,2 og ca. 4,5 kvm)

Mulighet for hybel

I underetasjen er det muligheter for å lage opplegg for minikjøkken for å lage en hybel med kjellerstue/minikjøkken, bad og soverom. Ta kontakt for tilleggspris på kjøkken.

Det medfølger røropplegg i veggen i underetasjen for ettermontering av minikjøkken i underetasjen. Tilvalgskostnaden er kr. 9 750,-, og ny kjøper over tar betalingsforpliktelsen for tilvalget. Kostnaden er lagt inn i de totale kjøpsomkostningene ved kjøp av denne kontrakten.

Standard

Entré:
Alle boligene får inngang i første etasje, via en antrasitt grå ytterdør. Innvendig ønskes du velkommen av en entré med fliser på gulvet (33x33) av type Rako Form Grey , lun gulvvarme og malte vegger.

Veggene gipses, sparkles og males.

Leveres med spotter i deler av entré.

Stue/kjøkken:
Stue og kjøkken får en moderne åpen løsning i alle boligene - nydelige rom med store vindusflater og flott og tidsriktig kjøkkeninnredning fra Sigdal, type Sand, Fjell, Uno og Vidde. Kjøkkentegninger kan fås ved forespørsel. Det leveres induksjonstopp, komfyr, oppvaskmaskin og kombiskap fra Electrolux og utrekksventilator fra Røroshetta.

Kjøkkenet kan leveres i fire forskjellige farger/typer:

Fjell, slett front belagt med mellomgrå MFC, nærmestestandard NCS kode er: NCS S 5000-N.

Sand,slett front belagt med "sand" MFC, nærmeste standard NCS kode er: NCS S 4005-Y50R.

Vidde, slett front belagt med mørk grå MFC, nærmeste standard NCS kode er: NCS S 7500-N.

Vidde, slett front belagt med hvit MFC NCS 0601-G70Y, nærmeste standard NCS kode er: NCS S0500N.

Fargekoden/NCS-koden kan avvike noe fra det som leveres.

Det er også kjellerstue med direkte utgang til hage.

Det legges enstavs (1-stavs) hvitpigmentert eikeparkett fra Pergo og på veggene blir det sparklet og malt gips i alle oppholdsrom, (ihht. NS 3420-T:2019 klasse K2), farge NCS S0502Y.

Soverom og garderobe:
Alle boligene får fire (mulighet for fem) soverom med god plass for senger, skap og/eller annet møblement. Gulvet får enstavs (1-stavs) hvitpigmentert eikeparkett fra Pergo, og veggene sparkles og males (ihht. NS 3420-T:2019 klasse K2), farge NCS S0502Y. Du kan velge en farge til alle rommene, eventuelt flere farger som tilvalg.

Bad/Sanitær:
Badene leveres med tidsriktige fliser på vegg og gulv, baderomsinnredning fra Viking Bad (på de boligene hvor dette medfølger) eller annen lignende innredning, og med tidsriktig servant, innfellbare dusjvegger og med opplegg for vaskemaskin. Blandebatterier for dusj og servant vil være i blank stål og med tidsriktig utførelse.

Det vil bli mulig å gjøre individuelle tilpasninger på bad, som blant annet endre farge på flis, baderomsinnredning, blandebatteri til servant og dusj, og dusjgarnityr. Dog innenfor leverandørens sortiment. Det vil også være mulig å velge badekar istedenfor dusj der badet tillater det.

Komplett utvendig og innvendig sanitærarbeider leveres iht. forskrifter. Røropplegget monteres av typen Sanipex rør-i-rør system eller tilsvarende. Det leveres vannmåler fra Enebakk kommune dersom det er krav til dette. 200 liters varmtvannsbereder monteres i teknisk rom. Det vil bli 20x20 cm fliser på gulv av type FK Shadow Black på alle bad/vaskerom.

Fliser på vegg i bad 30x60 cm av typen FK Pro Wihte blank.

Bad U.etg:
Lekkert bad med flislagte vegger og gulv. Det leveres dusj med glassdører, dusjarmatur på vegg, vegghengt toalett, servant med underskap 60 cm hvit fra Viking Bad eller tilsvarende. Det vil bli 20x20 cm fliser på gulv av type FK Shadow Black på alle bad/vaskerom.

Fliser på vegg i bad 30x60 cm av typen FK Pro Wihte blank. Det leveres spotter i tak.

Bad/ vaskerom 1.etg:
Lekkert bad med flislagte vegger og gulv. Det leveres dusj med glassdører, dusjarmatur på vegg, vegghengt toalett, servant med underskap 60 cm hvit fra Viking Bad eller tilsvarende, samt opplegg til vaskemaskin. Det vil bli 20x20 cm fliser på gulv av type FK Shadow Black på alle bad/vaskerom.

Fliser på vegg i bad 30x60 cm av typen FK Pro Wihte blank. Det leveres spotter i tak.

Bad 2.etasje:
Lekkert bad med flislagte vegger og gulv. Det leveres underskap 110 cm hvit fra Viking Bad eller tilsvarende, dusj med glassdører, dusjarmatur på vegg og vegg montert toalett. Det vil bli 20x20 cm fliser på gulv av type FK Shadow Black på alle bad/vaskerom.

Fliser på vegg i bad 30x60 cm av typen FK Pro Wihte blank. Det leveres spotter i tak.

Garderobeinnredning:
Det leveres ikke garderober til boligene. Det er stiplet inn på plantegningene at det er satt av plass til garderobe.

Bod/teknisk rom:
Leveres med malte overflater og gulvbelegg.

Takterrasse:
Takterrasse leveres i henhold til tegning, med rekkverk, i glass/ trespiler og med trykkimpregnert gulv. Klargjort for levering av vann/avløp. Vann/avløp kan velges som tilvalg til standard leveranse ved ønske om utekjøkken. Ta kontakt for tilleggspris på dette. Tilvalg til takterrasse som vann/avløp bestilles evt. som tillegg hos rørlegger. Taket er ikke dimensjonert for jacuzzi el. men kan bestilles som tilvalg.

Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene og avtalen skal redegjøre for pris og ev. fristforlengelse som følge av endringene.

Det er lagt opp til en god og tidsriktig standard i boligene. Ønsker du å gjøre forandringer eller sette ditt personlige preg på innredningen, har vi utarbeidet et tilvalgsskjema for utfylling i samarbeid med våre underleverandører.

Tilvalgsmuligheter

Blant tingene du kan forandre eller legge til er:
o Kjøkkeninnredning
o Fliser
o Parkett
o Peisovn fra Peisselskabet
o Innvendige dører
o Farger/tapet evt panel.
o Telefon, antenneuttak og ekstra stikk
o Tilvalg/endring elektriker
o Tilvalg/endring rørlegger

Kjøperen kan ikke kreve å få utført endringer eller tilleggsarbeider:
a) som vil endre kontraktsummen med 15% eller mer
b) som ikke står i sammenheng med selgers ytelse, eller
c) som vil medføre ulemper for selger som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringen eller tilleggsarbeidet.
Selger skal skriftlig klargjøre for kjøperen de kontraktsmessige og tidsmessige konsekvensene av de endringene eller tilleggsarbeidene kjøperen krever.

Det er ikke mulig å fjerne eller flytte på lettvegger (endring av planløsning), omlegging av rør, snu slagretninger på dører osv. Alle tilvalg må godkjennes av utbygger og underleverandør. Oppstartskostnad på endringer/tilvalg er kr. 3.000,-, og arbeidene utover dette faktureres på timesbasis/produkt direkte fra selger/underleverandør. Tilleggspris for endringer/tilvalg beregnes gjennom utbygger, eller direkte gjennom underleverandør. Selger har rett til å kreve forholdsmessig tilleggsbetaling og tilleggsfrist ved avtalte endringer, jf. bustadoppføringslova § 11. For alle tilvalg/endringskostnader som faktureres gjennom utbygger påløper det et administrasjonsgebyr på 10 %.

Frister for tilvalg:
Rørlegger, elektriker, kjøkken:
31. Januar 2023.

Det anbefales å starte tilvalgsprosessen hos kjøkkenleverandør.

Eventuelle endringer på gulv, peisovn, trapp. innvendige dører m.m:
28. Februar.

Kontaktperson for endring av parkett, laminatgulv, innvendige dører, peisovn, trapp m.m er Anette Hvalsmarken v/Bokvalitet.

Tilvalg og endringer prises direkte gjennom underleverandør eller gjennom Bokvalitet AS. Pris- og evt. tidskonsekvens for endringen skal aksepteres skriftlig før igangsetting.

Vær oppmerksom på at tilvalg utover standard leveranse kan medføre ekstra kostnader også hos andre fag enn de bestillingen gjøres hos.

Alle tilvalg/endringer skal godkjennes av byggeleder.

Utstyr

Tv/telefon:
Det leveres opplegg for bredbånd og digital telefoni. Kjøper betaler selv for tilkobling til dette og er selv ansvarlig for bestilling /abonnement samt å undersøke tilgang fra forskjellige leverandører. Vi anbefaler at kjøper bestiller dette i god tid før overtagelse.

Diverse utstyr:
Brannslukningsutstyr iht forskrifter. Det brannslukningsapparat og røykvarslere i hver bolig.

Oppvarming

Oppvarming:
- Gulvvarme i bad/wc og flislagt del av gang, ca. 3,4m².
- Panelovner leveres som tilvalg.
- Boligene leveres med stålpipe med blendelokk i tak. Peisovn kan leveres som tilvalg fra Peisselskabet.

Elektrisk:
Elektriske anlegg ligger generelt skjult i boligene, bortsett fra enkelte fremføringer til lys og stikk under overskap på kjøkken og i boder, samt kabelføringer langs yttervegger/ lydvegger. For lyspunkt i himling leveres stikkontakt i overgang mellom himling og vegg.

Egen tegning med lys og punktplassering fås ved henvendelse til valgt elektriker på prosjektet.

Ventilasjon:
Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Parkering / Garasje

Boligen vil få parkering i carport plass til to biler. Det er også 3 stk. gjesteparkering til felles bruk for sameiet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Servitutter for gnr. 7, bnr. 316, 317 og 318:
1859/900198-1/6  Erklæring/avtale 07.12.1859 
rettighetshaver:Knr:3028 Gnr:7 Bnr:18  
BESTEMMELSE OM BRENSEL
Overført fra: 3028-7/291
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1988/6210-1/6  Bestemmelse om veg 27.04.1988 
rettighetshaver:Knr:3028 Gnr:7 Bnr:133  
Overført fra: 3028-7/291
Gjelder denne registerenheten med flere.
Servitutten omhandler at Gnr. 7 Bnr. 113 har tinglyst veirett over tinglyst veirett  over Gnr. 7 Bnr. 15 fra offentlig veg fram til sin egen eiendom. Veirettetten går over det ubebygde tomtefeltet ovenfor eiendommen i retning Melgårdshagan.Veiretten ble tinglyst i 1988.
 
2002/1432-2/6  Bestemmelse om veg 30.01.2002 
rettighetshaver:Knr:3028 Gnr:7 Bnr:206  
Overført fra: 3028-7/291
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten omhandler at Gnr. 7 Bnr. 206, en eiendom i Damveien, skal sikres tinglyst veirett over Gnr. 7 Bnr. 15 som er tomtefeltet ovenfor eiendommen i retning Melgårdshagan. Veiretten ble tinglyst i 2002.

2020/3250441-1/200  Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening  
29.10.2020 21:00 
Gjelder også utskilte parseller
Overført fra: 3028-7/291
Gjelder denne registerenheten med flere.
Servitutten omhandler at Gnr. 7, bnr. 291 og 292, med alle senere fradelte parselller fra denne, skal ha pliktig medlemskap i fremtidig etablert velforening/driftsforening. Det gjelder hvis formål vil være ivaretakelse av fellesarealer og fellesinstallasjoner, herunder, men ikke begrenset til: Felles lekeplass og felles renovasjonssystem. Bestemmelsen ble opprettet i forbindelse med utviklingen av tomtefeltet.

Følgende servitutt er oppført på gnr. 7, bnr. 316:

2021/60934-1/200  Erklæring/avtale  
15.01.2021 21:00 
Rett til nødvendig teknisk infrastruktur på og i grunnen
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om solidaransvar
Bestemmelse om vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten gjelder for Gnr. 7, bnr. 325, tomt nr. 31, og gnr. 7, bnr. 326, tomt nr. 32, innenfor områdereguleringsplan for Høgåsen (Planid: 432), skal ha gjensidig rett til å ha og ha liggende, samt adkomsrett til nødvendig teknisk infrastruktur på og  grunnen. (Stikkledninger, tekniske anlegg for vann, avløp og overvann).  Rettighetshavere har plikt til å dekke sin forholdsmessige andel av vedlikeholdskostnader, og skal gis tilgang til enhver teknisk installasjon eller anlegg for vedlikehold, utskiftninger og tilsyn. Ved inngrep skal eiendommen tilbakestilles i samme stand som før inngrepet. Eventuelle skader skal erstattes.

Tomten overtas med rettigheter og heftelser som grunnboken viser. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for tinglysning av øvrige nødvendige erklæringer/avtaler o.l ifbm. oppføringen av bolig og forhold rundt det. Tomten selges fri for pengeheftelser.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtakelse av boligen.
 
Dersom midlertidig brukstillatelse ikke foreligger skal overtagelsen utsettes frem til dette er på plass. Det er BoKvalitet AS sitt ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen, selv etter at boligen er overlevert kjøper. Det gjøres oppmerksom på at ferdigattest ofte kan foreligge noe tid etter overtakelse, og blant annet avhenger av årstid for opparbeidelse av uteareal og endelig ferdigstillelse av felles infrastruktur. Det må påregnes at det vil pågå byggearbeider på fellesarealene og i enhetene som ikke er ferdigstilt i forbindelse med prosjektet.

Verdi ved skattefastsetting

Formuesverdien på eiendommen er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk Sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Formuesverdien er ulik for primærbolig og sekundærbolig. For primærbolig (der boligeier er folkeregistrert pr 1. januar) utgjør formuesverdien 25% av kvadratmeterprisene og 90 % for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ved førstegangs verdsetting skal formuesverdi av ubebygget tomt hverken overstige 80 prosent av eiendommens kostpris eller 80 prosent av eiendommens markedsverdi.

Søppel/post

Renovasjonsdunker blir levert og plassert i samarbeid med renovasjonstjenesten. Område f_RE1 nyttes til felles renovasjonsinnsamling for alle boligene innenfor områdene BK1, BF3-BF5 og Bkomb1. Anleggene skal baseres på godkjent system med nedgravde tanker.

Ansvaret og FDV av anlegget og området rundt overtas av  velforening, eller ved tingsrettslig sameie.

Postkasser vil bli levert ved overtagelse, og plassert ihht retningslinjer fra Posten.

Vei, vann og avløp

Vei: Offentlig vei.
Vann/kloakk: Privat ledning til offentlig nett.

Reguleringsforhold

Eiendommene er i hovedsak regulert til formålet:
Frittliggende småhusbebyggelse og konsentrert småhusbebyggelse.
- Boligbebyggelse, B1 - B6
- Boligbebyggelse- frittliggende småhusbebyggelse BF1 - BF5
- Boligbebyggelse-konsentrert småhusbebyggelse BK1 - BK5
- Boligbebyggelse - blokkbebyggelse BB1, (BB1A, BB1B)
- Barnehage, BHG
- Energianlegg, T1 - T3 og E1
- Renovasjon, f_RE1 - f_RE2
- Lekeplasser f_Lek1 - f_Lek3
- Bebyggelse - kombinert småhusbebyggelse Bkomb1 - Bkomb4

§ 5.2 Boligbebyggelse - frittliggende småhusbebyggelse felt BF1 - BF5 (Bkomb1 - Bkomb4)
(1. avsnitt)
Bebyggelsen skal plasseres innenfor byggegrense som vist på plankartet.
Innenfor BF1- BF5 (Bkomb1 - Bkomb4) kan det oppføres enebolig/ tomannsboliger. Prosent bebygd areal (%-BYA) = 30 %.
Bebyggelsens maksimale mønehøyde skal ikke overstige 9,0 m og maksimal gesimshøyde skal ikke overstige 7,0 m målt fra ferdig planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygningen.

Takterrasse tillates etablert, men ikke over maks gesimshøyde.

Området inngår i reguleringsplan nr. 432 vedtatt 26.03.2020.
Eiendommene ligger innenfor delområde BF3b, BF4 og BF5 og er avsatt til boligbebyggelse-frittliggende småhusbebyggelse.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Seksjonseier har midlertidig, eksklusiv bruksrett til hageareal iht. vedlagte utomhusplan/situasjonsplan, i vedtektene omtalt som situasjons-/ tomtedelingsplan. Bruksretten gjelder i inntil 30 år fra (dato). Ta gjerne kontakt med megler for ytterligere informasjon

Organisering av sameiet

BoKvalitet AS er ansvarlig for å stifte sameiet.

Fellesarealer vil blir organisert slik at den enkelte seksjon for skjerpet og vedtektsfestet bruksrett over sin tomt.

Boligen vil, sammen med de øvrige seksjonene, bli organisert som et eierseksjonssameie. Sameiet skal styres og driftes i samsvar med reglene i eierseksjonsloven.

Kjøper og kjøpers rettsetterfølgere har rett og plikt til å være medlem av sameiet. Kjøper er forpliktet til å følge de vedtekter som til enhver tid gjelder. Kjøper plikter fra overtakelsestidspunktet å betale en forholdsmessig del av sameiets driftsutgifter / sin andel av felleskostnadene. Vedtekter fastsettes av Selger. Selger kan inngå øvrige driftsavtaler for sameiet, herunder forsikring, revisor, vaktmester, kabelleverandør, mv.

Beskrivelse av tomt/hage

Tomten leveres planert og klar for legging av matjord og tilsåing. Vedr. tilsåing, er det opp til sameiet om hver enkelt skal løse dette på egenhånd, eller om dette gjøres i fellesskap.

Boligene vil få parkering i carport med plass til to biler. Se vedlagte tegning for størrelse.

Gårdsplass opparbeides med grus, samt carport. Tomten er felles for alle boligene i rekke via et sameie. Det er naturlig at hver boenhet bruker den del av tomten som er utenfor sin bolig og angitt i vedlegg til vedtekter. Gjesteparkering anses som en del av fellesareal.

Tomten vil i forbindelse med prosjektering slås sammen til et gnr. og bnr. Tomten vil da få et totalt areal på ca. 3405 kvm og regnes da som fellestomt for samtlige enheter i prosjektet.

Vær oppmerksom på at ved sammenslåing av bruksnummer kan areal avvike noe.

Forkjøpsrett for sameiere

Det er ingen forkjøpsrett i sameiet.

Radon

Utbygger er forpliktet iht til reguleringsplan for området å legge ved dokumentasjon på nødvendige tiltak mot radon jamfør gjeldende tekniske forskrift.

Styregodkjennelse

Det kreves ingen styregodkjennelse.

Andre faste løpende kostnader

Felleskostnadene i sameiet vil variere avhengig av hvilke avtaler sameiet inngår. Det er ikke stipulert noen felleskostnader.

Eksempel på felleskostnader for sameiene kan være: kommunale avgifter, forretningsførsel ved valg av forretningsfører, vedlikehold (langsiktig og kortsiktig), felles forsikring, vedlikehold av fellesareal osv..

Hva som skal inngå i felleskostnadene vedtas av styret ved første konstituerende sameiemøte.

Det betales kommunale avgifter til Enebakk kommune etter gjeldende satser. Vann, kloakk, renovasjon, eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift, m.m.

Kommunale avgifter:
For en boenhet med BRA over 100 kvm er årets avløpssats 9 068,- inkl. mva.
Feie- og branntilsynsgebyr for boliger med ildsted kommer på totalt 438,- inkl. mva per år.

Renovasjonsgebyret avhenger av hvilken løsning som velges. Dersom det skal anlegges avfallsbrønner, er gebyret 3 290,- inkl. mva per år. Egen 140L beholder koster 4 386,- inkl. mva per år.

Stipulerte kostnader vedr. vannavgift til Flateby Vannverk:

Uten hybel: (Estimert)
Vannavgiften for 2020 ligger på kr. 4896,-.
Hvis det blir installert vannmåler noe som er anbefalt da dette innen et par år mest sannsynlig blir et krav er kostnaden:
Helårsgegyr: 2520,-
Målerleie i året: 200,-

Forbruksgebyr etter forbruk:
Pris per m3 opp til 200m3                 8,15        
Pris per m3 over 200m3                    16,95      

Det ligger et forslag til årsmøte i Flateby vannverk SA om  å øke vannavgiften med 5% for 2021, dette går nok mest sannsynlig igjennom da vannavgiften hos Flateby vannverk ikke har vært satt opp siden 2017.

Med hybel: (Estimert)
VANNAVGIFT 1 HALVÅR 2020              Antall                                      Pris                                 Beløp
101 Halvårsgebyr                                    1,00                                     1 260,00                           1 260,00
201 Forbruksgebyr                                 2,00                                         698,00                           1 396,00

Sum    3 320,00

Årlig vannavgift med hybeldel blir på ca kr. 6 640,- uten vannmåler. Her er ikke forslaget om økningen (5%) i vannavgiften lagt på dersom det blir aktuelt.

Eiendomsskatt:
Enebakk kommune har ikke eiendomsskatt.

Alle gebyrsatser oppgitt over gjelder for ett år. Kommunen fakturerer fire ganger i året. Årsgebyr for feiing og branntilsyn faktureres i sin helhet i 3. termin.

Det er også pålagt med medlemskap i velforening. Se punkt under.

Andre faste utgifter:
Strøm er ikke stipulert da bygget ikke er ferdigstilt og tatt i bruk.
Strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og bruken av eiendommen. Strøm- og forsikringskostnader vil variere ut fra valg av leverandør og avtaletype.

Øvrige kostnader som f.eks. internett, alarm, kabel-TV kommer, husforsikring i tillegg.

Utbygger har forsikring på bygningsmassen frem til overlevering. Fra overleveringsdagen må kjøper selv besørge for hus- og innboforsikring.

Det betales i tillegg et gebyr på kr. 3.000,- for etablering av sameiet, og kr. 10.000,- til startkapital sameie.

Velforening

Det er pliktig medlemskap i velforening.

Velforeningens navn er Høgåsen 1 Velforening, heretter kalt «Foreningen».

Gjennom stiftelsen av Foreningen påtar dens medlemmer seg ansvaret for drift og vedlikehold av fellesarealer innenfor det geografiske området som beskrevet under.

Antallet medlemmer i Foreningen vil avhenge av utbygningen på området. Gnr. 7, bnr. 291, og senere fradelte parseller fra denne på boligområdene BK1, BF3a, MAR2, Bkomb1, BF3b, BF4, BF5 i reguleringen Høgåsen Plan-ID 432 i Enebakk kommune, har pliktig medlemskap i Foreningen. Alle boligeiere har rett og plikt til å være medlemmer av Foreningen.

Foreningens formål er å ivareta fellesarealer og fellesinstallasjoner, herunder, men ikke begrenset til: Felles lekeplass, felles renovasjonssystem, beplantning, belysning, samt grøntområde i sammenheng med boligområdene BK1, BF3a, MAR2, Bkomb1, BF3b, BF4, BF5 i reguleringen Høgåsen Plan-ID 432, samt nærliggende områder tilknyttet områdene. Kart over arealet følger som et vedlegg til disse vedtekter.

Kontingent fordeles på velforeningens medlemmer med et likt beløp per bolig. Kontingenten fastsettes av styret eller årsmøte, og skal dekke kostnader til drift og vedlikehold av eiendommen/fellesarealene.

Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld kr. 0,- / Andel fellesformue kr. 0,- pr ifølge forretningsfører. Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

1) Det forutsettes en innbetaling på kr. 699 000,- for forskudd + 50 000,- i transportgebyr som selger krever at kjøper innbetaler som en kostnad ved kontraktssignering. (Selger / utbygger har stilt garantier i samsvar med budstadoppføringslova § 12 på opprinnelig kjøpesum.) Innbetalingen skal være fri egenkapital, det vil si forutsetter ikke pant i den leilighet som kjøpes og skal innbetales til meglers klientkonto (Privatmegleren Strømmen)

2) Merverdi til selger (kjøper 1) kr 360 000,- som utgjør prisantydningen for kjøp av denne avtalen/kontraktposisjonen (innbetales til Privatmegleren Strømmen ihht transportavtalen). Merverdien innbetales samtidig som resterende kjøpesum i henhold til opprinnelig kjøpekontrakt ved overtagelse. Det vil ikke bli stilt garantier for merverdien. Merverdien vil ikke utbetales til kjøper1 før ferdigstillelse av boligen, og beløpet beror på meglers klientkonto frem til utbetaling. Opptjente renter tilfaller kjøperen.

3) Resterende del av opprinnelig kjøpesum ihht opprinnelig kjøpekontrakt inkl. omkostninger, skal innbetales til prosjektmegler/oppgjørsmegler senest 3 dager før overtagelse. (PrivatMegleren Strømmen)

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

7 350 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 50 000,- (Transportgebyr) 35 750,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 430 000,-)) 9 750,- (Tilvalg)
96 842,- (Omkostninger totalt)
7 446 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Det tas forbehold om at utbygger må godkjenne transport av kontrakt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra opprinnelig prospekt.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, så fremt arealet er godkjent for varig opphold iht. plan- og bygningsloven og har forsvarlig radonnivå. Det er lagt radonsperre iht. Byggeforskriften Tek-17.

Del av boligen er tilrettelagt for å kunne gjøres om til hybel med eget kjøkken og bad. Det er gjort klart for at det kan settes inn et kjøkken, men mangler kjøkkeninnredning i dag. Rommene er godkjent for varig opphold. Hybel er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen, men deler av egen boligen kan lovlig leies ut.

Fra 1. januar 2014 er det krav om forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. I de tilfeller hvor det ikke er opplyst at selger har kunnskap om eiendommens radonnivå må kjøpere som ønsker å leie ut hele eller deler av eiendommen, særskilt være oppmerksom på at de overtar ansvaret for den usikkerhet dette medfører. Se www.nrpa.no for nærmere informasjon.

Utbygger er forpliktet iht til reguleringsplan for området å legge ved dokumentasjon på nødvendige tiltak mot radon jamfør gjeldende tekniske forskrift.

Konsesjon / Odel

Det er ikke krav til konsesjon ved erverv av eiendommen. Det hefter ikke odel på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Overtagelse

Antatt overtakelse er i løpet av 3.kvartal 2023, antatt September/oktober. Overtakelsestidspunkt er basert på et foreløpig estimat, og endelig dato vil blant annet avhenge av kommunal behandling og fremdrift i prosjekt-og byggearbeid.

Dette tidspunktet er foreløpig, ikke bindende, og utløser ikke dagmulkt. Når selger har opphevet forbeholdene som selger har satt i kjøpekontrakten, skal selger fastsette en overtakelsesperiode på 3 mnd. Selger skal skriftlig varsle kjøper om når overtakelsesperioden begynner og slutter. Senest to mnd før ferdigstillelse av eiendommen skal selger gi kjøper skriftlig melding og endelig overtakelsesdato. Denne endelige datoen er bindende og dagmulktutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden.
 
Ved overtagelse foretas en felles befaring av Eiendommen hvor både kjøper og selger deltar. Dersom noen av partene krever det, skal en representant fra entreprenør være til stede. Det skal føres protokoll over befaringen.
 
Selger plikter å rette eventuelle feil/mangler som inngår i protokollen, som Selger har akseptert å rette, så snart arbeidet kan gjøres av hensyn til årstidene og rasjonell fremdriftsplan. For øvrig henvises det til Buofl. §§ 10 og 11.
 
Selger har ansvar for å fremskaffe midlertidig brukstillatelse og ferdigattest på Eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at ferdigattest normalt foreligger lang tid etter overtagelse. Midlertidig brukstillatelse skal foreligge før overtakelse.
 
Selger skal informere Kjøper dersom det kan påregnes endringer i forhold til den planlagte perioden for overtagelse, herunder som følge av endrings- eller tilleggsarbeider bestilt av Kjøper.
 
Forhåndsbefaring:
Selger kan om ønskelig innkalle til forhåndsbefaring ca to uker før overlevering hvor Eiendommen besiktiges av Selger og kjøper i fellesskap, og eventuelt sammen med entreprenøren. Eiendommen skal overtas ved overtagelsesforretning.
 
Kontrollbefaring/ 1 års befaring:
Hver av partene har rett til om lagt ett år etter overlevering å innkalle til en felles kontrollbefaring av Eiendommen, jfl Buofl. § 16. Selger skal føre protokoll fra kontrollbefaringen. Eventuelle reklamasjonsberettigede mangler og feil som blir avdekket under kontrollbefaringen plikter Selger å utbedre innen rimelig tid.

FDV:
Hver kjøper vil ved overtakelse får tildelt dokumentasjon som viser hvilke materialer, produkter og fargevalg som benyttet i boligen, og i tillegg adresselister med oversikt over kontaktpersoner/firma som er ansvarlige for de forskjellige arbeider/produkter (FDV-dokumentasjon).

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Viktig informasjon om kontraktsposisjon

Generelle forbehold knyttet til utførelsen av prosjektet:
Prosjektet er per i dag ikke detaljprosjektert. Alle opplysninger om leilighetene og prosjektet for øvrig er derfor gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige i forbindelse med nærmere detaljering av prosjektet og leilighetene, herunder som følge av pålegg fra myndighetene eller tiltak for å tilfredsstille aktuelle forskriftskrav. Generelt står utbygger fritt til å velge løsninger i den grad det ikke forringer standarden på prosjektet.

Selger har videre rett til, uten at kjøperen kan kreve endring i pris, foreta mindre endringer i oppgitte spesifikasjoner, produkter og beskrivelser som anses hensiktsmessige og/eller nødvendige, og som ikke forringer prosjektets eller leilighetenes kvalitet og funksjon i vesentlig grad.
Selger forbeholder seg også retten til å bestemme endelig utforming av utomhusarealer, fellesarealer og materialvalg i og på bygningene.

Det presiseres særskilt at salgsprospektet ikke er bindende for detaljutforming og farger av prosjektet for øvrig. Opplysninger gitt i salgsprospektet kan fravikes dersom selgeren anser det nødvendig eller ønskelig, men endringene skal ikke ha innvirkning på forutsatt standard.

Illustrasjoner i salgsprospektet er kun av illustrativ karakter og ment som eksempler på møblering, fargevalg, dør- og vindusutforming/inndeling, detaljer på inn- og utvendige fellesarealer, fasadedetaljer, materialvalg, blomsterkasser, beplantning, etc. Utstyr/standard som leveres fremgår av kvalitetsbeskrivelse i prospektet.

På de enkelte plantegningene er det vist forslag til plassering av møbler og annet utstyr. Det samme gjelder garderobeinnredning i gang/hall og på soverom, vaskemaskin på vaskerom og stiplete løsninger. Forslagene er kun av illustrativ karakter, er ment som eksempler og leveres ikke. Den foreløpige utomhusplanen er kun ment som en illustrasjon av standard og funksjoner. Det ferdige produkt vil kunne avvike fra illustrasjonen uten at dette gir kjøper rett til å kreve prisavslag.

Det kan forekomme målestokkavvik ved trykking av salgsmaterialet, og prospektet må derfor ikke brukes for nøyaktig måltaking. Dersom det er motstrid mellom leveransebeskrivelsen og tegninger skal leveransebeskrivelsen gå foran.

Salgsprisene er faste og kan ikke justeres etter kontraktsinngåelse. Selger står fritt til når som helst, og uten forutgående varsel, å regulere prisen på usolgte leiligheter. Det tas forbehold om trykkfeil.

Kontrakten som ligger til grunn for kjøp av bolig under oppføring reguleres av bestemmelsene i bustadoppføringsloven. Fullførelses-og reklamasjonsgaranti jf. bustadoppføringslova § 12 som også er stilt av utbygger er basert på den opprinnelige kjøpesummen mellom utbygger og kjøper 1 i henhold til inngått kontrakt. Garanti kan gjøres gjeldende av kjøper 2, og garantist kan ikke ta forbehold som begrenser denne retten.

Interessenter oppfordres til å gjøre seg godt kjent med opprinnelige kjøpekontrakt og tekniske beskrivelser fra utbygger. Dersom utbygger ikke fullfører arbeidet iht. kontrakten, herunder misligholder, eller gjør gjeldende forbehold som medfører at boligen aldri blir overlevert, vil kjøper 2 ha krav på tilbakebetaling av kjøpesummen for kontraktsposisjonen.

Dersom kjøper 2 selv avbestiller eller på annen måte annullerer kontrakten med utbygger, vil ikke kjøper 2 ha krav på tilbakebetaling av noen del av kjøpesummen for kontraktsposisjon. Det samme gjelder dersom Kjøper 2 misligholder kontrakten, og dette medfører at utbygger hever avtalen med Kjøper 2.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

BoKvalitet AS sine forbehold

Er det avvik og forskjeller mellom prospekt, annonser, tegninger og/ eller denne leveransebeskrivelsen, gjelder denne leveransebeskrivelsen. Bildene i denne beskrivelsen og ellers i salgsoppgaven er illustrasjoner og kan fravike noe fra husene/ leveransen slik den er beskrevet. Der det er avvik mellom tekst, bilder og tegninger er det tekst som er rettgivende foran tegninger/kart og til slutt bilder/ illustrasjoner. Det understrekes at 3D- illustrasjoner av hage og utemiljø ikke samsvarer fullt ut med tomten og leveransen. Kjøper plikter å gjøre seg kjent med aktuelle hustegninger, arealer og andre deler av leveransen før endelig avtale inngås. Selger forbeholder seg retten til å benytte andre leverandører/produsenter enn det som eventuelt er spesi sert. Kjøper plikter seg til å benytte de leverandører som selger har valgt ut.

Kjøper kan ikke trekke ut deler av leveransen. Kjøper kan ikke gjøre egeninnsats. I nye boliger må det forventes noe krymp i materialer. Krymping av trevirke eller plater kan føre til sprekker i tapet, maling eller liknende, dette må påregnes. Slike forhold er ikke reklamasjonsberettigede. Heller ikke eventuelle skader som skyldes ekstrem uttørking på grunn av for kraftig fyring eller for tørt inneklima er reklamasjonsberettigede. Selger er ikke ansvarlig for mangler, skjulte eller åpenbare, som skyldes kjøperens feil bruk av eiendommen.

Utforinger og lister leveres behandlet fra fabrikk, men kjøper må påregne flekkmaling/sparkling og/ eller topp- strøk. Spikerhoder overmales ikke.

Sjakter, kanalføringer, innkassinger og VVS føringer, er ikke inntegnet og må påberegnes. Det tas forbehold om måltaking av vegger i prospektplaner, da det er de ferdig prosjekterte detaljert arbeidstegninger det bygges etter.

Selger tar forbehold om endelig godkjenning av prosjektet i kommunen. Det opplyses om at utbygger har god dialog med kommunen. Det forutsettes 60% salg av de prosjekterte boligene, samt styregodkjennelse - før igangsettelse. Utbygger forbeholder seg retten til å kunne omprosjektere/tilpasse situasjonsplanen for dette området i takt med salget.

Boligens areal er oppgitt så nøyaktig som mulig, men det tas forbehold om mindre avvik/endringer, slike avvik vil ikke være reklamasjonsgrunn. Arealberegninger er gjort på grunnlag av 1:100 tegninger før prosjektering er utført. Endringer som tak/himling- og veggtykkelser, innkassinger som følge av tekniske løsninger eller krav må på regnes. Om veggtykkelser endres fra det som er tegnet i 1:100 tegninger i forbindelse med prosjekteringen vil dette normalt gjøre at oppgitt romareal endres. Dette er ikke grunnlag for reduksjon i pris. Om det endelige totale arealet fraviker med mer enn 7 % kan selger kreve heving av kontrakten med grunnlag i at det ikke er mulig å levere det som er avtalt. Kjøper kan ikke kreve kompensasjon ved et slikt tilfelle.

Boligene vil bli levert byggerengjort. Det vil si at boligen ryddes for avfall, gulv og innredninger støvsuges. Utearealer leveres som beskrevet i leveransebeskrivelsen. Eventuelle gjerder, trær, busker, boder, bebyggelse eller annet som står i eller ved nabogrense, helt eller delvis på en naboeiendom vil ikke bli fjernet før overtagelse. Ferdigstillelse av utearealer kan være avhengig av årstid. Dette hindrer ikke overtagelse.

§12 garantier iht til Bustadoppføringslova stilles umiddelbart ved kontraktsinngåelse så fremt overnevnte forbehold er løftet. Selger stiller i tillegg § 47 garanti iht. bustadoppføringslova for utbetaling av forskudd.

Generelt leveres boligens ferdige innvendige overflater etter NS 3420 toleranseklasse PC og iht. teknisk forskrift og plan og bygningsloven. Om ikke annet er oppgitt er arealberegningene for BRA angitt i henhold til målereglene i Norsk Standard NS 3940.

Tomtestørrelsen er ikke mulig å fastslå nøyaktig før oppmåling/fradeling eller sammenføying av tomtene har funnet sted. Oppgitt areal er stipulert ut i fra areal i reguleringskart.

Det vil normalt bli gjennomført 1 befaring (forbefaring) med kjøper på byggeplassen før overtagelse. Utover dette har ikke kjøper mulighet til å besøke byggeplassen.

Varer og tjenester som ikke er beskrevet i leveransebeskrivelsen er ikke en del av leveransen.

Ved signering av kjøpskontrakt aksepterer kjøper disse forbehold selv om de ikke er gjentatt i selve kontrakten. I slike tilfeller aksepterer kjøper dette uten krav om kompensasjon. Det tas forbehold om trykkfeil i prospekt og annet materiell som er en del av kontrakten.

Utbygger forbeholder seg retten til endringer i konstruksjon og materialvalg. Dette kan være på grunn av endringer i byggeforskrifter, på grunn av bygg tekniske løsninger som er nødvendige å foreta underveis i byggeperioden eller som følge av endringer av underleverandørers sortiment. Disse eventuelle endringene skal ikke redusere kvaliteten på boligen.

Noe sprekkdannelser/flekking må påberegnes. Kjøper aksepterer synlige spikerhull og noe synlig umalt treverk i overganger i gjæringer av lister. Da tre er et levende materiale kan det ikke utelukkes at endringer i treet vil kunne påvirke også overflater som leveres behandlet. Det kan f.eks være gulning ved kvister, mindre sprekker eller lignende.

FDV - dokumentasjon utarbeides for hver bolig og overleveres ved overtakelse av boligen.

Bilder brukt i salgsoppgave og beskrivelse er ment som illustrasjon og kan avvike fra levert produkt.

Videresalg før overtagelse

Videresalg av kontrakt - salg av kontraktsposisjon - før overtakelse krever selgers samtykke. Samtykke kan nektes på fritt grunnlag, og selger kan også stille betingelser for et eventuelt samtykke. Ved utbyggers eventuelle skriftlige samtykke påløper et transportgebyr på kr 50 000,- inkl. Mva. Ny kjøper vil være bundet av eventuelle bestillinger av tilvalg og endringer for seksjonen. Det vil ikke bli gitt samtykke til transport/videresalg av kjøpekontrakten avtalt senere enn 1 måned før overtagelse.

Meglers vederlag og utlegg

Godtgjørelse oppgjør (Oppgjørskostnad) (Kr.6 900) Elektronisk signering av dokumenter med BankID (Kr.350) Markedspakke (Kr.5 000) Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808) Provisjon (forutsatt salgssum: 7 350 000,-) (Kr.46 000) Tilrettelegging (Kr.18 990) Totalt kr. (Kr.78 048)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger et fast beløp på kr. 38.000,-.

Vedlegg til salgsoppgaven

Opprinnelig kjøpekontrakt sensurert
Byggetegninger datert 2021
Grunnbokutskrift datert 19.09.2022
Nøkkelinformasjon Høgåsen Panorama datert 15.09.2022
Løsøre og tilbehør
Bud og budgivning

Finn.no: Lokalområde

Høgåsen/Flateby