Klikk for galleri

2-roms selveier m/ balkong på 11 kvm i Strømmen Verksted. Estimert overtagelse Mars-Mai 2023. Salg av kontraktsposisjon.

2-roms selveier m/ balkong på 11 kvm i Strømmen Verksted. Estimert overtagelse Mars-Mai 2023. Salg av kontraktsposisjon.

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Lillestrøm - Strømmen

Sagbruksveien 42 leil. A-202

Prisantydning3.900.000,-Felleskostnader1.470,-Primærrom49m2Bruksareal49m2Soverom1Rom2
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

158-22-0085

Eier

Saman Farshchi

Eiendomstype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 78 Bnr. 1 i Lillestrøm kommune
Prosjektet ligger i Lillestrøm kommune  på gnr. 78, bnr. 1. Matrikkelbetegnelsen endres ved gjennomføring av fradeling og sammenføyning. Seksjonsnummer til leilighetene blir fastsatt i forbindelse med seksjoneringen før innflytting.

Etasje

2

Byggeår

2023

Areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 49 kvm
Rom som er P-rom: Entrè/gang, bad, stue/kjøkken og soverom.

Antall rom

2

Tomtetype/areal

Tomten etableres som en felles eiet tomt  under to Sameier; Strømmen Verksted 1 og Strømmen Verksted 2. Tomten vil  være fellesareal i sameiene, men er ikke  endelig fradelt. Selger (utbygger) tar forbehold om tomtens  endelige størrelse inntil fradeling og oppmåling er gjennomført. Det henvises for øvrig til punkt.

Forretningsfører

OBOS.

Salg av kontraktsposisjon - Leil. A-202

Leiligheten ligger i A-bygget i salgstrinn 2 i Strømmen Verksted. Leiligheten er en 2-roms leilighet med god planløsning i byggets 2. Etasje. Fra stuen har leiligheten en balkong på ca 11 kvm.

Leiligheten får også 1 privat sportsbod på ca 2,5 kvm i kjeller. Sportsbodene leveres med gittervegger og -dør tilpasset hengelås.

Salgstrinn 2:
Leiligheten ligger i salgstrinn 2 som bygges på den gamle tomten til Strømmen Verksted, og vil bli en integrert del av Strømmen sentrum. Her vil du bo i umiddelbar nærhet til tog, Strømmen Storsenter, barnehage og grønne uteområder. Langs hyggelige Sagelva skal turveien få et estetisk løft. En egen utkikksplattform blir en naturlig del av boligområdet.

Leilighetene har gjennomtenkte planløsninger, slik at du kan flytte rett inn i den perfekte bolig for deg. På fellesområdene vil det bli en god blanding av lekeplasser, benker og grønne soner, som inviterer til samhold, lek og rekreasjon. Her vil det bli et godt sted å bo for alle generasjoner.

Leilighetene grenser til flotte turstier og parkområder mot øst, og Sagelva like utenfor. Med umiddelbar nærhet til både buss og tog er Strømmen Verksted det perfekte utgangspunktet for deg som vil bo nærme hovedstaden.

Pris for boligen er som følger:
Merverdi iht kontraktsposisjon kr 700 000,-
Kontraktssum iht opprinnelig kontrakt: kr 3 200 000,-
Totalpris ekskl. omk. kr 3 900 000,-

Kjøpers omkostninger for prosjektet:
3 900 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 13 100,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 524 000,-)) 4 500,- (Tilknytningsgebyr kabel-tv) 55 625,- (Transportgebyr Thon Eiendom) 2 940,- (Startkapital sameie (Estimert))
77 507,- (Omkostninger totalt)
3 977 507,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Prisantydningen som er oppgitt gjelder opprinnelig kjøpesum + merverdi til selger (første kjøper). Merverdi til selger kr. 700 000,- utgjør prisantydningen på kjøp av denne avtalen. Ny kjøper overtar betalingsforpliktelsene iht. opprinnelig kjøpekontrakt.

Innbetaling ved kjøp av denne kontrakten:
Ved kjøp av denne kontrakten skal kr. 100 000,- for forskudd + 55 625,- for transportgebyr til Thon Eiendom innbetales umiddelbart etter kontraktssignering. Dette utgjør totalt kr. 155 625,- som skal innbetales etter kontraktssignering, og pengene skal være fri egenkapital.

Innbetaling ved overtagelse når eiendommen er ferdigstilt:
Resten av kjøpesummen inkl. omkostninger og merverdi innbetales senest 3 dager før overtagelse (jfr. opprinnelig kjøpekontrakt).

Det er stilt garantier ihht. opprinnelig kjøpesum. Det vil ikke bli stilt garantier for merverdien. Merverdien vil ikke utbetales til kjøper1 før ferdigstillelse av boligen, og beløpet beror på meglers klientkonto frem til utbetaling etter overtagelse av leiligheten. Opptjente renter tilfaller kjøperen.

KORT FORTALT:
- Bolig under oppføring, est. ferdigstillelse Mars - Mai 2023.
- Vannbåren gulvvarme i alle rom, bortsett fra soverom.
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
- Balkong på ca. 11 kvm.
- 1 sportsbod i kjeller på ca 2,5 kvm.
- Heis.
- 5 års garanti på leiligheten iht. Bustadoppføringslova.

Byggemåte

Bygningen fundamenteres til fjell. Bærekonstruksjon i betong og stål. Tak er i betong med fallisolasjon, papptekking og sluk med innvendige  nedløp. Yttervegger i isolert bindingsverk, kledd utvendig hovedsakelig med tegl og tre. Innvendig i leiligheter er yttervegger kledd med gips. Yttervegger i kjeller i betong, med innvendig støvbundet eller malt overflate. Balkonger i ubehandlet betong med dryppnese. Balkonger er som en  utvendig konstruksjon å anse og mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne oppstå på gulvflaten etter regnvær. Det samme vil gjelde drypp fra overliggende
balkong og rekkverk. Himling på balkong er betong eller utvendig montert lydplate. Takoverbygg over balkonger i 6.etg i salgstrinn 2 kles i underkant med plater.

Strømmen verksted byggetrinn 2 består av et bygg over 7 etasjer med totalt 102 leiligheter. Bygget ligger langs Sagbruksveien. Område er under utvikling, og det vil bli bygd ytterligere i område. Det er mulig at prosjektet vil bli utvidet med et ytterligere tilbygg.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 49 kvm
Rom som er P-rom: Entrè/gang, bad, stue/kjøkken og soverom.

2.Etasje (A-202):
Entré/gang, stue/kjøkken, bad og soverom.

Balkong på ca 11 kvm.

Arealene som er oppgitt i prospekt og på tegninger er angitt i BRA (Bruksareal) og P-rom (Primærrom).

Primærrom (P-rom):
Gang, kjøkken/stue, soverom, og bad.

Balkong:
Balkong på ca 11 kvm.

Kjellerbod:
Det medfølger 1 sportsbod i kjelleren på 2,5 kvm.

Bruksareal (BRA):
Dette er leilighetens innvendig mål, innbefattet innvendige boder og vegger, men kke medregnet yttervegg. Det er ikke medregnet eksterne boder, terrasser, balkonger, hager.

Primærrom (P-rom):
Dette er leilighetens BRA-areal fratrukket innvendige boder/WIC og veggene til disse. Primærrom er oppholdsrom/stue, kjøkken, bad, entré samt ganger/trapperom mellom disse rommene.

Kjøper er inneforstått med at arealangivelsene på de enkelte rom i leiligheten er et resultat av beregninger og følgelig er foreløpige.

Standard

Tilvalgsprosess for kjøkken og bad er ferdig. Det er ikke bestilt tilvalg for leiligheten, og den leveres iht. standardleveranse.

Stue/kjøkken:
Leiligheten får en stor stue/kjøkken på hele 26 kvm med god plass til tilhørende møblement. Her er det store vindusflater med utgang til en stor hjørnebalkong på ca 11 kvm. Stue/kjøkken får 1-stavs hvitpigmentert eikegulv med gulvvarme fra vannbåren varme. Vegger er bestående av sparklet og malt gipsvegg med listefrie overganger til tak.

Veggene blir sparklet og malt med hvitmalte overflater. Innvendig tak består generelt av betong med synlige v-fuger, sparklet og malt i en hvitfarge NCS S 0500-N glans matt. Det kan være nedsenkede himlinger, dels innkassing av kanaler og rør pga tekniske installasjoner. Overflatene på nedsenket himling og innkassinger er sparklet og malt gips, alternativt malt MDF (fabrikkert tre-produkt) eller tilsvarende.

Takhøyde generelt er ca. 2,50 meter. I rom med nedforet himling er høyden ca. 2,20 meter. Mellomrom mellom overskap og himling på kjøkken bygges i gips, alternativt MDF eller tilsvarende som sparkles og males i samme farge som veggfarge.

Kjøkken:
Er du minimalist? Tilhenger av en ren, funksjonell stil med lyse, vennlige flater? Norema kjøkken Aspekt Hvit kan være kjøkkenet du leter etter. Elegante fronter med svakt avrundede kanter og hjørner skaper et delikat og fløyelsmykt uttrykk. Et kjøkken til å bli i godt humør av, i følge leverandørens hjemmeside.

Kjøkkeninnredningen leveres fra Norema med hvite fronter, fulldempede skuffer og skap, grå laminat benkeplate, stor oppvaskkum med 1-greps kjøkkenarmatur. Runde led spotter under overskap. Antall stikk leveres iht. forskriftskrav.

Det presiseres at kjøkken og antall skap leveres iht. egen kjøkkentegning.

Gulvet får 1-stavs hvitpigmentert eik med vannbåren gulvvarme., tilsvarende gulv, med synlige skruer/stifter.

Veggene på kjøkkenet blir sparklet og hvitmalte.

Innvendig tak består generelt av betong med synlige v-fuger, sparklet og malt i farge NCS S 0500-N glans matt. Det kan være nedsenkede himlinger, dels innkassing av kanaler og rør pga tekniske installasjoner. Overflatene på nedsenket himling og innkassinger er sparklet og malt gips, alternativt malt MDF (fabrikkert tre-produkt) eller tilsvarende.

Takhøyde generelt er ca. 2,50 meter. I rom med nedforet himling er høyden ca. 2,20 meter. Mellomrom mellom overskap og himling på kjøkken bygges i gips, alternativt MDF eller tilsvarende som sparkles og males i samme farge som veggfarge.

Kjøkkenet er av typen Spekt Klassisk Hvit, og leveres av Norema. Kjøkkenet får håndtak av typen Minimal, 200 mm lengde. Benkeplaten blir en 30 mm høytrykkslaminat med mønster av typen 597 Sor Skimmer. Det blir en stor vask enkel vaskekum i stål av typen Franke Bell BCX210-51 S.

Hvitevarer fra Electrolux:
Kjøkkenet får integrerte hvitevarer, alle fra Electrolux.

Bad på ca. 5 kvm:
Innredning i laminat hvitkalket eik med 2 skuffer med dempere, og hvit servant. Baderomsmøbel leveres i ulik størrelse iht. plantegning. 1-greps servantbatteri. Speil med integrert lys. Stikkontakt på vegg eller i speil. Innfellbare dusjvegger med klart glass. Blandebatteri og dusjgarnityr leveres i normal god kvalitet fra anerkjent leverandør. Videre leveres det vegghengt toalett med innebygd sisterne.

Opplegg til vaskemaskin/tørketrommel på bad. Det kan bli terskel-/nivåforskjell fra bad til tilliggende rom. Bad leveres som baderomskabiner. Varmtvann distribueres fra sentralt fjernvarmeanlegg. Forbruket av varmt tappevann måles mot reelt forbruk i hver leilighet. Luker for vann og varmetekniske installasjoner til leiligheten kan bli synlige i bad og i leiligheten ellers.

Varmtvann distribueres fra sentralt fjernvarmeanlegg. Forbruket av varmt tappevann måles mot reelt forbruk i hver leilighet.

Himling/tak i malt gips eller stålplater i en hvitfarge NCS 0500-N.

Det kan bli terskel-/nivåforskjell fra bad til tilliggende rom. Bad leveres som baderomskabiner.

Fliser på bad:
- Vegger: Fliser 30 x 60 cm hvit, matt.
- Gulv: Fliser 30 x 30 cm i grå, matt.
- Gulv i dusjsonen: Fliser 10 x 10 cm i grå, matt.

Soverom:
Soverommet er på hhv. ca 11 kvm. Soverommet har tilgang til rommet fra begge sider av sengen for å utnytte rommet på en best mulig måte. Rommet får 1-stavs hvitpigmentert eikegulv. Fotlister leveres i eik, tilsvarende gulv, med synlige skruer/stifter. Veggene blir sparklet og malt med hvitmalte overflater. Det er avsatt en naturlig plass for montering av garderobeskap.

Innvendig tak består generelt av betong med synlige v-fuger, sparklet og malt i en hvitfarge NCS S 0500-N glans matt. Det kan være nedsenkede himlinger, dels innkassing av kanaler og rør pga tekniske installasjoner. Overflatene på nedsenket himling og innkassinger er sparklet og malt gips, alternativt malt MDF (fabrikkert tre-produkt) eller tilsvarende.

Takhøyde generelt er ca. 2,50 meter. I rom med nedforet himling er høyden ca. 2,20 meter.

Entré/Gang:
Rommet leveres med 1-stavs hvitpigmentert eik på gulvet med vannbåren gulvvarme. Fotlister leveres i eik, tilsvarende gulv, med synlige skruer/stifter. Veggene blir sparklet og malt med hvitmalte overflater.

Innvendig tak består generelt av betong med synlige v-fuger, sparklet og malt i farge NCS S 0500-N glans matt. Det kan være nedsenkede himlinger, dels innkassing av kanaler og rør pga tekniske installasjoner. Overflatene på nedsenket himling og innkassinger er sparklet og malt gips, alternativt malt MDF (fabrikkert tre-produkt) eller tilsvarende.

Takhøyde generelt er ca. 2,50 meter. I rom med nedforet himling er høyden ca. 2,20 meter.

Sportsbod:
Det medfølger sportsbod på ca 2,5 kvm i kjeller.

4 gode grunner til å kjøpe nytt

FAST PRIS:
De prisene som står i prislisten er de du må betale for boligen. Det er ingen hektiske budrunder, du vet på forhånd hva du må betale for boligen og hva den vil koste deg måned for måned. Det gir deg en trygghet når du skal i banken å søke om lån og forhandle om betingelser.

MODERNE STANDARD:
En nyoppført bolig følger kravene til isolasjon og ventilasjon, som betyr at du får en sunn og lettstelt bolig som samtidig er "billig i drift": mindre behov for oppvarming gir lavere energikostnader.

5 ÅRS GARANTI OG OPPFØLGING:
Ved kjøp av nybolig har du 5 års reklamasjonsrett.

INGEN OPPUSSINGSBEHOV:
En helt ny bolig betyr blant annet at du ikke trenger å gjøre noen større endringer i form av oppussing eller modernisering. Hvis du ikke er veldig glad i å pusse opp innebærer dette et stort pluss. Selvsagt vil du og skal du selv sette preg på boligen og gjøre det til et hjem, men det er jo den morsomme jobben!

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme:
Det leveres vannbåren gulvvarme fra sentralt fjernvarmeanlegg. Installert gulvvarme i hver leilighet vil dekke boligens behov for varme. Vannbåren gulvvarme leveres alltid til et minimum i entré, bad, stue og kjøkken. På soverom vil det bli etablert stikk ved vindu der kjøper kan komplementere med panelovn. Forbruk av varme måles etter reelt forbruk i hver leilighet.

Balansert ventilasjon:
Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Aggregat kan plasseres i innvendig bod, på vaskerom dersom leiligheten har dette, i garderobe i entrè, bak skyvedørsfront eller over himling i gang/entrè. Endelig plassering blir gjort i forbindelse med detaljprosjekteringen. Det henvises til egne punkt vedrørende innkasseringer og himling i for å skjule tekniske anlegg. Se Thon Eiendom sin leveransebeskrivelse som ligger som et vedlegg til salgsoppgaven for ytterligere informasjon.

Downlights:
Det leveres runde hvite downlights i nedsenket himling på baderom, og det leveres 4 stk. downlights i nedsenket himling i entré/gang.

TV og internett:
1 stk. uttak i stuen for TV/internett. Leiligheten leveres ferdig tilknyttet tv og datasignaler inkludert trådløs ruter. Selger tegner på vegne av Sameiet en 5 års kontrakt for signalleveranse med en kollektiv grunnpakke fra anerkjent leverandør. Fast analog telefonlinje inngår ikke. Kjøper kan bestille bredbåndstelefoni direkte fra signalleverandør etter innflytting.

Parkering / Garasje

Det medfølger ingen parkeringsplass til leiligheten, og det er gateparkering i området etter områdets gjeldende regler.

Leie av garasjeplass:
Det er flere alternativer for leie av garasjeplass i Strømmen Sentrum, bl.a. av Time Park.

Kjøp av garasjeplass:
Det er mulighet for å sette seg på liste vedr. kjøp av garasjeplass. De ledige garasjeplassene som ikke er solgt etter ferdigstillelse kan bli kjøpt av Thongård AS etter ventelisteprinsippet. Ta kontakt med Thon Eiendom for å bli satt på venteliste.

Ledige parkeringsplasser ved overtagelsestidspunkt, vil tilhøre Thongård AS som beholder eiendoms- og/eller bruksrett til disse. Disse parkeringsplassene vil fritt kunne selges eller leies ut til beboere på området. Eierseksjonssameiene vil ha tilgang til garasjeanlegg. Det er ikke avsatt parkeringsplasser forbeholdt gjesteparkering i prosjektet.

Det fastsettes i vedtekter bestemmelser som er bindende for de som har kjøpt parkeringsplass:

- Parkeringsplasser kan ikke selges til andre enn seksjonseiere på området Strømmen Verksted.

- Rett for sameiets styre til å omfordele parkeringsplasser dersom det foreligger saklig grunn (for eksempel slik at funksjonshemmede kan få benytte HCplass).

- Fordeling og innkreving av kostnader til drift og vedlikehold av garasjeanlegget. Månedlige kostnader stipuleres til ca. kr. 200,- pr. plass.

Thongård AS forbeholder seg retten til fordeling, organisering og utforming av boder, parkeringskjeller og parkeringsplasser iht. Eierseksjonslovens bestemmelser på den måten som anses mest hensiktsmessig. Dersom arealet blir liggende på tilgrensende eiendom skal det gis bruksrett for eierseksjonssameiet og/eller den enkelte seksjon.

Solgte parkeringsplasser kan organiseres som en tilleggsdel til den enkelte seksjon eller om den enkelte seksjon får bruksrett til å benytte parkeringsplassen (beliggende på fellesareal, egen seksjon eller anleggseiendom).

Ledige parkeringsplasser ved overtagelsestidspunkt, vil tilhøre Thongård AS som beholder eiendoms -og/eller bruksrett til disse. Disse parkeringsplassene vil fritt kunne selges eller leies ut til beboere på området.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1871/12-1/8  Utskifting  01.09.1871 
Overført fra: 0231-78/187
Gjelder denne registerenheten med flere

1902/25-1/8  Bestemmelse om veg 18.06.1902
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

1909/14-1/8  Elektriske kraftlinjer 20.01.1909 
Gjelder denne registerenheten med flere

1909/15-1/8  Bestemmelse om vannledn.  20.10.1909 
Gjelder denne registerenheten med flere

1912/53-2/8  Erklæring/avtale 18.09.1912 
Bestemmelse om lavtrykks dampledning
Gjelder denne registerenheten med flere

1913/51-2/8  Bestemmelse om veg 11.09.1913 
rettighetshaver:Knr:0231 Gnr:78 Bnr:29  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:78 Bnr:1  
Overført fra: 0231-78/10, 0231-78/29
Gjelder denne registerenheten med flere

1930/26-1/8  Bestemmelse om gjerde 15.05.1930 
Gjelder denne registerenheten med flere

1932/46-1/8  Bestemmelse om bebyggelse 25.11.1932 
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1939/2278-1/8  Bestemmelse om veg  23.06.1939
rettighetshaver:Knr:0231 Gnr:77 Bnr:653  
Bestemmelse om vannrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0231-77/642, 0231-77/653
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1942/2181-1/8  Erklæring/avtale 24.07.1942 
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

1944/1086-1/8  Skjønn 20.04.1944 
Rettighetshaver: Rælingen kommunale vannverk
Tap av vannkraft
Gjelder denne registerenheten med flere

1948/1424-2/8  Skjønn 14.04.1948 
Rettighetshaver: Aker kommune for tap av vannføring
Gjelder denne registerenheten med flere

1951/3294-1/8  Erklæring/avtale 27.06.1951 
Bestemmelse om kloakkledning
Vegvesenets betingelser vedtatt
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1956/4291-1/8  Bestemmelse om bebyggelse 25.10.1956 
Gjelder denne registerenheten med flere

1960/358-1/8  Erklæring/avtale 01.02.1960 
Bestemmelse om avståelse av veggrunn
Gjelder denne registerenheten med flere

1975/5836-1/8  Bestemmelse om vannledn. 01.10.1975 
Rettighetshaver: Gnr. 78 bnr. 929
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1976/1059-1/8  Skjønn 25.02.1976 
Bestemmelse om veg
Gjelder denne registerenheten med flere

1977/1214-1/8  Erklæring/avtale  21.02.1977 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1981/3019-1/8  Bestemmelse om bebyggelse 11.05.1981 
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2000/11981-1/8  Bestemmelse om vannledn. 20.07.2000 
Bestemmelser om vedlikehold mm.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

2000/19245-1/8  Erklæring/avtale 07.11.2000 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/199498-1/200  Elektriske kraftlinjer 09.03.2012
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Bestemmelse om adkomstrett
Forbud mot bebyggelse til skade eller hinder for kabelanlegg.
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/821291-1/200  Erklæring/avtale 09.09.2016 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Gjelder rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr. S0311
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/711763-1/200  Bestemmelse om vannledning  30.04.2018 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:LILLESTRØM KOMMUNE  
Org.nr: 820710592
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:78 Bnr:410  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/711763-2/200  Bestemmelse om kloakkledning  30.04.2018 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:LILLESTRØM KOMMUNE  
Org.nr: 820710592
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:78 Bnr:410  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2021/161978-1/200  Bestemmelse om nettstasjon 09.02.2021 21:00 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Stedsvarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse
Bestemmelse om transport og ferdsel
Bestemmelse om byggeforbud og beplantning
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2021/1162161-1/200  Bestemmelse om adkomstrett 20.09.2021 21:00 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:78 Bnr:1679 Snr:1 - 70
Bestemmelse om vedlikehold

2021/1162190-1/200  Bestemmelse om vann/kloakk 20.09.2021 21:00 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:78 Bnr:1679 Snr:1  - 70
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3030-78/409, 3030-78/410/0/1-168, 3030-78/1679/0/1-71
Rettigheter i eiendomsrett
1913/51-2/8  Bestemmelse om veg 11.09.1913 
Overført fra: 0231-78/10, 0231-78/29
rettighetshaver:Knr:0231 Gnr:78 Bnr:29  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:78 Bnr:1  
Overført fra: 0231-78/10, 0231-78/29
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 3030-78/30
Rettigheter i eiendomsrett
1919/13-1/8  Bestemmelse om veg 21.05.1919 
Overført fra: 0231-78/10
rettighetshaver:Knr:0231 Gnr:78 Bnr:10  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:78 Bnr:1  
Overført fra: 0231-78/10
 
Rettigheter på 3030-77/571/0/1-110
Rettigheter i eiendomsrett
2009/222773-1/200  Bestemmelse om bebyggelse 27.03.2009 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:78 Bnr:1  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Thongård AS, 971307318
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 3030-77/571/0/1-110
Rettigheter i eiendomsrett
2009/222773-2/200  Best. om adkomstrett 27.03.2009 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:78 Bnr:1  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Thongård AS, 971307318
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 3030-77/571/0/1-110
Rettigheter i eiendomsrett
2009/222796-1/200  Best. om adkomstrett  27.03.2009 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:78 Bnr:1  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Thongård AS, 971307318
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 3030-78/1679/0/1-71
Rettigheter i eiendomsrett:

2022/50119-1/200  Erklæring/avtale 13.01.2022 21:00 rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:78 Bnr:1  
Bestemmelse om rett til å oppholde seg på utearealet
Bestemmelse om vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 3030-78/1679/0/1-71
Rettigheter i eiendomsrett:

2022/50236-1/200  Bestemmelse om adkomstrett 13.01.2022 21:00 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:78 Bnr:1  
Bestemmelse om vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 3030-78/1679/0/1-71
Rettigheter i eiendomsrett:

2022/50256-1/200  Erklæring/avtale 13.01.2022 21:00
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:78 Bnr:1  
Bestemmelse om rett til å gjennomføre vedlikehold/reparasjon av sin bebyggelse
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunnbok og tinglyste avtaler kan endres før overtagelse.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtakelse av boligen.

Dersom midlertidig brukstillatelse ikke foreligger skal overtagelsen utsettes frem til dette er på plass. Det er Thongård AS sitt ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen, selv etter at boligen er overlevert kjøper. Det gjøres oppmerksom på at ferdigattest ofte kan foreligge noe tid etter overtakelse, og blant annet avhenger av årstid for opparbeidelse av uteareal og endelig ferdigstillelse av felles infrastruktur. Det må påregnes at det vil pågå byggearbeider på fellesarealene og i enhetene som ikke er ferdigstilt i forbindelse med prosjektet.

Verdi ved skattefastsetting

Formuesverdien på eiendommen er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk Sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Formuesverdien er ulik for primærbolig og sekundærbolig. For primærbolig (der boligeier er folkeregistrert pr 1. januar) utgjør formuesverdien 25% av kvadratmeterprisene og 90 % for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ved førstegangs verdsetting skal formuesverdi av ubebygget tomt hverken overstige 80 prosent av eiendommens kostpris eller 80 prosent av eiendommens markedsverdi.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger innenfor Felt C, som er regulert for kombinert bebyggelse og anleggsformål. %BYA07 = 30. Reguleringsbestemmelser for Strømmen verksted, Plan-ID 508, datert 24.11.15, sist rev. 23.03.17. Området er i sterk utvikling og byggeaktivitet må påregnes i fremtiden.

Det vil kunne etableres ytterligere boliger for salg og/eller kontor/næring (salgstrinn 3) på arealet mellom oppgang A i salgstrinn 2 og nedkjøringen til garasjen fra Sagbruksveien.

Det vil i tilfelle måtte påregnes sambruk av utearealet til salgstrinn 2 med et potensielt salgstrinn 3.

Det er videre på området planlagt barnehage, badeland, ytterligere boliger, kontor, evt. hotell, næring, samt sosiale soner for aktivitet og opphold på området.

Grad av utnytting skal ikke overstige BRA = 19.300 kvm. BYA skal ikke overstige 30%.

Utforming:
Tekniske anlegg, rekkverk og konstruksjoner for støyskjerming skal integreres i den arkitektoniske utformingen. Balkonger på nybygg tillates utkraget med maksimalt 3 m utenfor boligens fasadeliv, og 1 m utover byggegrense. Balkonger skal ikke komme i konflikt med tilstøtende arealers bruk. Det tillates uteareal på tak. Takoppbygg for tekniske rom og atkomst til tak kan maksimalt utgjøre 15 % av underliggende etasje. Det tillates etablert lokale støyskjermingstiltak mot Sagbruksveien, for å begrense støybelastning for boliger og uteareal i gårdsrommet. I åpninger i bebyggelsen mot Sagbruksveien kan det etableres tett og transparent støyskjerm med høyde inntil 5 meter. Det tillates 10 parkeringsplasser på terreng.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Forretningsfører er OBOS. Thongård AS har rett til å bestemme leverandører for sameiet (bl.a. strøm, vaktmester, vedlikehold av tekniske installasjoner). Thongård har rett til å bestemme leverandører for sameiet (bl.a. strøm,  vaktmester, vedlikehold av tekniske  installasjoner).

Overdragelsen gjelder ideell sameieandel med tilhørende eksklusiv bruksrett til leilighet i prosjektet Strømmen Verksted. Eierseksjonen blir en del av eierseksjonssameiet Strømmen Verksted. Eierseksjonens sameiebrøk bestemmes i forbindelse med kommende seksjonering.

Leilighetene selges som eierseksjoner og det vil bli opprettet to eierseksjonssameier iht. eierseksjonslovens bestemmelser, ett for hvert salgstrinn. Eierseksjonssameiene vil også ha tilgang til garasjeanlegg.

Eierseksjonssameiene vil ivareta forvaltning av fellesarealer. Det kan være aktuelt å etablere en velforening/huseierforening for å ivareta felles interesser mellom de ulike salgstrinnene.

Seksjonseiere får full råderett over egen seksjon og kan fritt leie den ut. Som seksjonseier blir kjøper eier av ideell andel av tomtearealer og bygningsmasse tilsvarende eierbrøken, som fastsettes iht. boligens størrelse (BRA). Seksjonsnummer og eierbrøk bestemmes i forbindelse med seksjoneringen.

Forkjøpsrett for sameiere

Det er ingen forkjøpsrett i sameiet.

Styregodkjennelse

Det kreves ingen styregodkjennelse av ny eier.

Andre faste løpende kostnader

Felleskostnadene er ikke endelig fastsatt, men stipuleres og skal dekke sameiets ordinære drifts- og vedlikeholdsutgifter. Hvor store kostnadene blir, vil avhenge av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer. Felleskostnadene antas å ville beløpe seg til ca. kr. 30-35 pr kvm BRA/mnd (ekskl. oppvarming og varmtvann) ihht. areaspesifikasjonen i salgsbetingelsene. 

Oppvarming og varmtvann er ikke medregnet i felleskostnadene og estimeres i tillegg med ca. kr. 10,- pr m2  BRA/mnd. Disse utgiftene legges inn à konto i fellesutgiftene, og avregnes minimum en gang i året.

Estimert fellesutgifter:
Fellesutgifter kr. 30-35 x 49 kvm utgjør kr. 1 470 - 1 715,-
Oppvarming og varmtvann, kr. 10 x 49 kvm utgjør kr. 490,-
Estimerte fellesutgifter inkl. oppvarming, kr. Kr. 1 960 -  2 205 i mnd.

Fellesutgiftene dekker normalt felles bygningsforsikring, strøm i fellesareal, drift av bl.a. heis og garasjeport, forretningsførsel/revisjon, trappevask, kommunale avgifter, kabel-tv  (grunnpakke) og felles drift av bygningsmassen. 

Budsjett for eierseksjonssameiene inklusive forslag til fastsettelse av fellesutgifter for første driftsår vil bli utarbeidet av selger i samarbeid med forretningsfører, og legges frem på konstituerende sameiermøte. Det innbetales oppstartskapital i forbindelse med opprettelse av sameiet, som tilsvarer 2 måneder med fellesutgifter. Disse ligger allerede inne som en omkostning, ref. pkt.
Omkostninger
.

Thongård vil stå ansvarlig for fellesutgiftene på evt. usolgte leiligheter ved ferdigstillelse. Kjøper er innforstått med at arealangivelsene i leilighetene er et resultat av beregninger som er  foreløpige. Endringer i BRA vil kunne påvirke beregningen av felleskostnadene»

Lillestrøm kommune har pt. eiendomsskatt på 2 promille. Skattetaksten beregnes fra eiendomsskattetakst minus 20 % reduksjonsfaktor, minus bunnfradrag på kr. 1.800.000,-. Nye boliger skal ikke betale eiendomsskatt de 3 første årene. Selger tar forbehold om endringer i eiendomsskatten.

Prosjektet vil være forsikret via entreprenørforsikring frem til overtagelse. Deretter tegnes fullverdiforsikring via sameiet. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld kr. 0,- / Andel fellesformue kr. 0,- pr ifølge forretningsfører. Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

1) Det forutsettes en innbetaling på kr. 100 000,- for forskudd + 55 625,- i transportgebyr som Thongård AS krever at kjøper innbetaler som en kostnad ved kontraktssignering. Det utgjør totalt kr. 155 625, og pengene skal være fri egenkaptial. Det vil si at innbetalingen ikke forutsetter pant i leiligheten som kjøpes, og beløpet skal innbetales til meglers klientkonto (Privatmegleren Strømmen) Selger / utbygger har stilt garantier i samsvar med budstadoppføringslova § 12 på opprinnelig kjøpesum.

2) Merverdi til selger (kjøper 1) kr 700 000,- som utgjør prisantydningen for kjøp av denne avtalen/kontraktposisjonen (innbetales til Privatmegleren Strømmen ihht transportavtalen). Merverdien innbetales samtidig som resterende kjøpesum i henhold til opprinnelig kjøpekontrakt ved overtagelse. Det vil ikke bli stilt garantier for merverdien. Merverdien vil ikke utbetales til kjøper1 før ferdigstillelse av boligen, og beløpet beror på meglers klientkonto frem til utbetaling. Opptjente renter tilfaller kjøperen.

3) Resterende del av opprinnelig kjøpesum ihht opprinnelig kjøpekontrakt inkl. omkostninger, skal innbetales til prosjektmegler/oppgjørsmegler senest 3 dager før overtagelse. (Thongård AS v/Noroppgjør AS)

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

3 900 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 13 100,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 524 000,-)) 4 500,- (Tilknytningsgebyr kabel-tv) 55 625,- (Transportgebyr Thon Eiendom) 2 940,- (Startkapital sameie (Estimert))
77 507,- (Omkostninger totalt)
3 977 507,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Det tas forbehold om at utbygger må godkjenne transport av kontrakt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra opprinnelig prospekt.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det er ikke krav til konsesjon ved erverv av eiendommen. Det hefter ikke odel på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Overtagelse

Forventet overtagelse for salgstrinn 2 er Mars - Mai 2023.

Senest 10 uker før ferdigstillelse av Eierseksjonen skal Selger gi Kjøper skriftlig melding om endelig og forpliktende overtakelsesdato.

Thongård kan kreve overtakelse inntil 4 måneder før den fastsatte Overtakelsesperioden. Senest 10 uker før det nye overtakelsestidspunktet skal Thongård gi Kjøper skriftlig melding om det nye overtakelsestidspunktet. Det beregnes dagmulkt fra den nye fristen.

Thongård gjør særlig oppmerksom på at den alvorlige koronasituasjonen kan få virkninger for fremdriften i prosjektet. Det er bl.a. begrenset kapasitet i bransjen, og det er p.t. uklart hvor store konsekvenser dette vil få for prosjektet. Thongård tar forbehold om å stå fritt til å forskyve fremdriften i prosjektet som følge av korona-situasjonen, herunder hvis det ikke er mulig å oppnå bedriftsøkonomiske forsvarlige avtaler med bank, entreprenør mv. Kjøper kan ikke gjøre noen krav gjeldende mot Thongård på grunn av slike forhold.

Kontrollbefaring/ 1-års befaring:
Hver av partene har rett til om lagt ett år etter overlevering å innkalle til en felles kontrollbefaring/1 årsbefaring av Eiendommen, jfl Buofl. § 16. Thongård skal føre protokoll fra kontrollbefaringen. Eventuelle reklamasjonsberettigede mangler og feil som blir avdekket under kontrollbefaringen plikter Thongård å utbedre innen rimelig tid.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Viktig informasjon om kontraktsposisjon

Kontrakten som ligger til grunn for kjøp av bolig under oppføring reguleres av bestemmelsene i bustadoppføringsloven. Fullførelses -og reklamasjonsgaranti jf. Bustadoppføringslova § 12 som også er stilt av utbygger er basert på den opprinnelige kjøpesummen mellom utbygger og kjøper 1 i henhold til inngått kontrakt. Garanti kan gjøres gjeldende av kjøper 2, og garantist kan ikke ta forbehold som begrenser denne retten.

Interessenter oppfordres til å gjøre seg godt kjent med opprinnelige kjøpekontrakt og tekniske beskrivelser fra Thongård. Dersom Thongård ikke fullfører arbeidet iht. kontrakten, herunder misligholder, eller gjør gjeldende forbehold som medfører at boligen aldri blir overlevert, vil kjøper 2 ha krav på tilbakebetaling av kjøpesummen for kontraktsposisjonen.

Thon Eiendom sine forbehold

Thon Eiendom sine forbehold
Det gjøres oppmerksom på at dersom det er avvik mellom leveransebeskrivelse og tegninger/informasjon i prospekt, annonse eller på hjemmeside, er det den endelige leveransebeskrivelse som gjelder.

Prospekt, tegninger, bilder, 3D visualiseringer og perspektiver som er benyttet i markedsføringen, er kun av illustrativ karakter og definerer ikke det nøyaktige innhold eller omfang av leveransen. Det er kun ment å gi inntrykk av en ferdig bebyggelse. Det tas forbehold om måltaking i prosjektets plantegninger, da det er de endelige detaljerte arbeidstegninger det bygges etter.

Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, men uten at den generelle standarden forringes. Kjøper aksepterer uten prisjustering at Thongård AS har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, sjakter, mindre endring av oppgitte areal på leiligheter/balkonger/terrasser eller lignende.

Selger tar forbehold om og har etter egen vurdering rett til mindre endringer i leveransen, herunder i konstruksjon og materialvalg, som er hensiktsmessige og som ikke forringer leveransekvaliteten, som følge av prisendringer, manglende tilgjengelighet, samt endringer som måtte følge av regelendringer, pålegg eller annet vedtak fra offentlig myndighet, uten at Kjøper kan kreve endringer i pris.

Det kan også forekomme justeringer av vindusplassering/-størrelse samt endelig utforming av private balkonger/terrasser/markterrasser og lignende uten at Kjøper kan kreve prisendring.

Det tas også forbehold om endelig størrelse og avgrensning på eierseksjonssameiets tomt, og Kjøper aksepterer at avvik kan forekomme. Selger står fritt til å seksjonere Eierseksjonssameiet, å etablere og organisere flere eierseksjonssameier, samt å tildele og plassere sportsbod etter egen vurdering. Hvis kommunen fremsetter krav om dette, vil gang- og grøntarealer overdras kommunen.

Selger forbeholder seg retten til fordeling, organisering og utforming av boder, parkeringskjeller og parkeringsplasser på den måten som anses mest hensiktsmessig, jfr. punkt Parkering. Dersom arealet blir liggende på tilgrensende eiendom skal det gis bruksrett for eierseksjonssameiet og/eller den enkelte seksjon.

Utomhusplan i prosjektet er av en slik karakter at det ikke kan anses som en endelig utforming, men kun som en illustrasjonsskisse. Det tas derfor forbehold om endelig utforming/fargevalg på fellesareal, gårdsrom/tun, terrasser, fasader etc., ref. pkt. Bebyggelse.

Thongård AS står fritt til å endre leilighetsnummer og det tas forbehold om eventuell endring av antall seksjoner.

Thongård AS står fritt til å foreta fradeling/grensejustering av tomt samt seksjonering av prosjektet.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses i budgivers navn.

Thongård AS forbeholder seg retten til å bestemme om det aksepteres salg av flere leiligheter til samme kjøper og evt. til selskaper. Thongård AS kan nekte slik godkjenning uten nærmere begrunnelse.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag utgjør fast provisjon på kr. 40 000,-. Som tillegg/utlegg til provisjonen tilkommer kr  18 990,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale 24 990,- samt påløpte tillegg og utlegg begrenset til kr 18 990,-.

Vedlegg til salgsoppgaven

Budskjema Reguleringsplaner og bestemmelser Utkast til vedtekter for borettslaget og sameiet Utomhusplan Opprinnelig kjøpekontrakt Opprinnelig prospekt

Finn.no: Lokalområde

Strømmen Verksted