← Tilbake

Informasjon om boligen

Prosjektet

Link til prosjektets nettside:

https:https://www.jm.no/oslo-fylke/oslo-kommune/torshov/green-park/ 

Leilighetene i Green Park får en fin beliggenhet på Torshov, tilbaketrukket i Sandakerveien, med Akerselva og den ærverdige Blystadvillaen og den gamle hagen som nærmeste nabo.

Antall boenheter: 36 stk

For å gjøre hverdagen din enklere vil du få tilgang til en el-lastesykkel. Denne er til felles bruk for alle beboerne, og kan benyttes til alt fra å levere ungene i barnehagen, og til å handle i de lokale forretningene i området.

Green Park skal svanemerkes, dvs at du får et hjem med god luftkvalitet, lavt energiforbruk, som er godt isolert og som sikrer gode lysforhold inne i leiligheten.

Kort om leilighetene:

- Kvalitetskjøkken med Siemens integrerte hvitevarer inkludert

- Downlight på bad og entré

- Flislagt bad med komfortvarme i gulvet og vegghengt wc

- 3- stavs hvitpigmentert eikeparkett 

- Egen balkong eller terrasse, med utelys og stikkontakt

Felles fasiliteter:

- Heis.

- Sykkelparkering og El-sykkel ladere.

- Flott og stor takterrasse.

- Sportsboder.

- Solceller på taket. Deler av strømforbruket til fellesarealet vil dekkes av solceller plassert på takoppbygget. Dette vil være med på å gi lavere felleskostnader til sameiet.

Salg av Kontraktsposisjon

Salget gjelder kontrakt av leilighet H0204.

Tilvalg:

Kjøper1 har ikke gjort tilvalg. Frist for ytterligere tilvalg er etter sommeren.

Pris for boligen er som følger:

Merverdi iht kontraktsposisjon kr 640 000,-

Kontraktssum iht opprinnelig kontrakt: kr 3 800 000,-

Totalpris ekskl. omk. kr 4 440 000,-

Omkostninger

585,- (Tingl.gebyr pantedokument - Statens Kartverk)

585,- (Tingl.gebyr skjøte - Statens Kartverk)

172,- (Pantattest kjøper)

40 000,- (Transportgebyr)

20 520,- (Dokumentavgift til staten)

--------------------------------------------------------

61 862,- (Omkostninger totalt)

--------------------------------------------------------

4 501 862,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Beliggenhet

Vil du bo i grønne omgivelser på Torshov med Akerselva som nærmeste nabo? Da er Green Park stedet for deg! Torshov er et populært område i Oslo som byr på en god miks av urbane kvaliteter med småbyfølelse.

Leilighetene i Green Park får en fin beliggenhet på Torshov, tilbaketrukket i Sandakerveien, med Akerselva og den ærverdige Blystadvillaen med den gamle hagen som nærmeste nabo. Her kan du leve et urbant liv - med kort vei til alt. Nyt morgenkaffen på Kaffebrenneriet mens du ser trikken suse forbi, ta deg en matbit på det populære spisestedet Grisen, eller hva med en treningsøkt på Myrens sportssenter?

Oppdragsnummer

158-20-0016

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 224 Bnr. 340 i Oslo kommune

Eiendommen søkes fradelt fra gårdsnr. 224, bruksnr. 340, og vil da få eget matrikkelnummer. Eiendommen (tomt og bygninger) skal seksjoneres og eies av et eierseksjonssameie bestående av alle kjøperne. Hver kjøper blir eier av en ideell andel av eiendommen, og får enerett til bruk av en bruksenhet med eventuelle tilleggsdeler (eks: sportsbod eller privat uteplass)

Etasje

2

Byggeår

2021

Areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 47 kvm

Antall rom

2

Tomtetype/areal

Fellestomt / 3899 kvm

Størrelse på eiendommen eiendommen søkes fradelt gårds- og bruksnr. 224/340. Endelig tomtestørrelse vil være omtrentlig 1 200 m2 etter fradelingen.

Byggemåte

Fundamentering

Pæler til fjell.

Grunnmur:

Vegger mot terreng (grunnmur) støpes i betong og isoleres utvendig.

Bærekonstruksjoner

Bærende yttervegg utføres med 20 cm betong eller som bindingsverksvegg med skjulte brannisolerte stålsøyler.

Innvendige bærende leilighetskillevegger er av 20 cm betong. Etasjeskiller utføres med 25 cm betong.

Yttervegger

Yttervegger er bindingsverk av tre med 25-27 cm isolasjon og fuktbestandig plate utvendig

Yttertak

Betongdekke isolert på overside. Isolasjon skråskjæres med fall til sluk og tekkes med pappmembran. Vannet fra

takflatene/takterrasse ledes bort i rør innvendig i bygget. Takterrassen bygges opp av tregulv/sedum i overkant av pappmembranen.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 47 kvm

Rom som er P-rom: Soverom, stue/kjøkken i åpen løsning, bad, entre.

Standard

Leilighetene får lyse og fine stuer med store vindusflater. Med åpen kjøkkenløsning får du ikke bare utnyttet plassen godt, men det er også med på å skape en hyggelig og sosial leilighet. Fra stuen er det utgang til balkong eller markterrasse.

Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer

Baderommet leveres med lyst servantskap med smart oppbevaring. Fliser på gulv og vegg, samt komfortvarme i gulv, gjør det lunt og godt å oppholde seg på badet. Vegghengt toalett og praktisk dusjhjørne med vegger som kan slås inn når dusjen ikke er i bruk.

Lavenergihus

Boligene bygges i samsvar med krav i Plan- og bygningsloven, teknisk forskrift av 2017 (TEK 17) gjelder. JM har imidlertid besluttet at alle boliger skal prosjekteres til å være minst 25% bedre enn krav i TEK 17 når det gjelder beregnet behov for levert energi til romoppvarming og tappevann, inkludert energi til vifter og pumper, men eksklusive energi til teknisk utstyr og belysning o.l. Myndighetskravet refererer seg til det søknadspliktige tiltak, slik at 25 % bedre knytter seg til bygget og vil kunne variere i de enkelte boliger i en boligblokk. Det gode klimaskallet, sammen med balansert ventilasjon med energigjenvinning, sikrer lavt energiforbruk og en god og jevn temperaturfordeling uten trekk.

Boligen er utstyrt med ekstra godt isolerende vinduer. Dette medfører imidlertid at det kan forekomme dugg på utsiden av glasset (spesielt om morgenen etter en klar nattehimmel). Dette er imidlertid en naturlig konsekvens av

lite varmetap fra vinduet, og er ikke skadelig for vinduet. For ytterligere å redusere energiforbruket, er dusj utstyrt med armatur og dusjhode som gir god komfort samtidig med redusert vannforbruk. De øvrige armaturene er også energieffektive. Varmt tappevann leveres med maksimal temperatur 58 °C

Oppvarming

Rør med fjernvarme føres fram til koblingspunkt med varmeveksler i varmesentral i kjeller.

Parkering / Garasje

Prosjektet har parkering i underjordisk parkeringskjeller, men det medfølger ikke plass til denne kontrakten. Det er gateparkering eller offentlige parkeringshus i nærmiljøet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse vil foreligge før overtagelse. Det er utbyggers ansvar å fremskaffe attestene.

Energimerking er ikke utført av utbygger på opprinnelig prospekt. Dette vil måtte gjennomføres av utbygger for at ferdigattest skal kunne foreligge. Opprinnelig kontrakt bekrefter at selger/utbygger er ansvarlig for at dette utleveres hver enkelt beboer etter overtagelse.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting (tidligere kalt ligningsverdi) er p.t. ikke fastsatt. Verdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av verdien.

Reguleringsforhold

Green Park sameie (heretter kalt Sameiet) vil få bruksrett til uteområdet mellom blokkbebyggelsen og Blystadvillaen som vist på kontraktsvedlegg. Utearealet vil ha felles bruk mellom Blystadvillaen og Sameiet. Uteområdet vil driftes i samarbeid mellom Sameiet og eier av Blystadvillaen. Konstnadsfordeling og ordensregler mellom sameiet og Blystadvillaen foreligger.

Blystadvillaen er regulert til bolig, forretning, bevertning, kontor og hotell. Dersom eier av Blystadvillaen endrer bruksrett og etablerer uteservering på eiendommen har eier rett til å ha stående stoler og bord langs Blystadsvillaens fasade mot hagen (se utomhusplan, ikke en del av felles uteoppholdsareal). Ved slik bruk har eier av Blystadvillaen ansvar for å sørge for at dette arealet vedlikeholdes.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Kjøper har rett og plikt til å være medlem av det eierseksjonssameie som etableres for eiendommen, og tilsvarende for kjøpere av p-plasser dersom det etableres eget sameie for parkeringsanlegg. Dersom bestemmelser for området foranlediger opprettelse av velforening/huseierforening, eller det av andre årsaker er hensiktsmessig for området å opprette en slik forening, har sameiet rett og plikt til å være medlem samt følge de vedtekter som blir vedtatt for foreningen.

Det er utarbeidet et foreløpig utkast til vedtekter for sameiet.

Forkjøpsrett for sameiere

Ingen forkjøpsrett ifølge utkast vedtekter.

Styregodkjennelse

Ingen krav om styregodkjennelse i utkast vedtekter satt for sameiet, men det kreves formell eierskiftemelding / orientering til styret.

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 274,- pr. Mnd.

Fellesutgifter er stipulerte og inkluderer: kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, generell drift og vedlikehold av sameiet og fellesarealer, oppvarming og varmt tappevann, vaktmestertjeneste, kabel-TV og bredbånd. ifølge utkast budsjett på prosjektets nettside.

Andre faste utgifter:

Strøm.

Eiendomsskatt: Oslo kommune har eiendomsskatt pr. 2020. Det må beregnes at dette tilkommer seksjonen.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter.

Oppgjør

1) Det forutsettes en innbetaling på kr. 380 000,- for forskudd + 40 000,- i transportgebyr som selger krever at kjøper innbetaler som en kostnad ved kontraktssignering. (Selger / utbygger har stilt garantier i samsvar med budstadoppføringslova § 12 på opprinnelig kjøpesum.) Innbetalingen skal være fri egenkapital, det vil si forutsetter ikke pant i den leilighet som kjøpes og skal innbetales til meglers klientkonto (Privatmegleren Strømmen)

2) Merverdi på kr. 640 000,- betales til meglers klientkonto (Privatmegleren Strømmen) ved overtakelse.

3) Resterende del av opprinnelig kjøpesum ihht opprinnelig kjøpekontrakt inkl. omkostninger, skal innbetales til prosjektmegler/oppgjørsmegler senest 3 dager før overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Det tas forbehold om at utbygger må godkjenne transport av kontrakt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra plantegningen som er målsatt og vedlegg til opprinnelig kontrakt.

Alle opplysninger i denne salgsoppgave er hentet fra prosjektets nettside: https://www.jm.no/oslo-fylke/oslo-kommune/torshov/green-park/?gclid=EAIaIQobChMIlures6a65wIVzoayCh37tA54EAAYASAAEgLg4vD_BwE

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i alle opplysninger på prosjektets nettside.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Ikke aktuelt for denne boligen.

Overtagelse

Planlagt ferdigstillelse er Q3 2021. Ifølge prosjektets nettside er byggingen i full gang per september 2020.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne eierskifteforsikring.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Viktig informasjon om kontraktsposisjon

Kontrakten som ligger til grunn for kjøp av bolig under oppføring reguleres av bestemmelsene i bustadoppføringsloven. Fullførelses-og reklamasjonsgaranti jf. bustadoppføringslova § 12 som også er stilt av utbygger er basert på den opprinnelige kjøpesummen mellom utbygger og kjøper 1 i henhold til inngått kontrakt. Garanti kan gjøres gjeldende av kjøper 2, og garantist kan ikke ta forbehold som begrenser denne retten.

Interessenter oppfordres til å gjøre seg godt kjent med opprinnelige kjøpekontrakt og tekniske beskrivelser fra utbygger. Dersom utbygger ikke fullfører arbeidet iht. kontrakten, herunder misligholder, eller gjør gjeldende forbehold som medfører at boligen aldri blir overlevert, vil kjøper 2 ha krav på tilbakebetaling av kjøpesummen for kontraktsposisjonen.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag utgjør fastprovisjon kr. 30 000,-.  Som tillegg til provisjonen tilkommer kr 20 750,- samt samlede utlegg kr 0,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale 24 990,- samt påløpte tillegg begrenset til kr 20 750,- og påløpte utlegg begrenset til kr 0,-.

Vedlegg til salgsoppgaven

Budskjema

Opprinnelig kjøpekontrakt

Finn.no: Lokalområde

Torshov