Klikk for galleri

3-roms selveierleilighet - lavenergibolig med balkong planlagt ferdigstilt april 2020. Kontraktsposisjon.

X
Viken – Skedsmo - Lillestrøm

Lundkvartalet

Viken – Skedsmo - Lillestrøm

Lundkvartalet

Prisantydning
4.450.000,-
Primærrom
61m2
Bruksareal
66m²
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
99 16 19 72
Salgsoppgave
Lukk

Lars Espen Storebø

Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
PrivatMegleren Strømmen
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

158-18-0276

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 81 Bnr. 257 i Lillestrøm kommune
Sameiebrøk 66/8103 ifølge opprinnelig kontrakt.

Byggeår

2020

Areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 66 kvm

Antall rom

3

Finn.no: Lokalområde

Lillestrøm sentrum

Velkommen til Lundkvartalet

Lundkvartalet er et boligprosjekt av den solide aktøren JM. Prosjektet utvikler flotte og praktiske leiligheter i Lillestrøm sentrum. Salgsobjektet er en kontraktsposisjon av leilighet C3-H0103, en 3-roms selveierleilighet. Boligen har en arealeffektiv planløsning, lave felleskostnader og muligheter for Husbankfinansiering med svært gode finansieringsvilkår.

Leiligheten får en svært god planløsning som frigir godt med plass til en åpen løsning mellom stuen og kjøkkenet. To soverom med plass til dobbeltseng og garderobeløsninger. Badet vil få inngang ved entréen og blir levert med dusjhjørne, klosett, servant og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Fra gangen er det også inngang til en romslig bod. Fra stuen er det utgang til balkong på 5,7 kvm.

Pris for boligen er som følger:
Merverdi iht kontraktsposisjon kr 500 000,-
Kontraktssum iht opprinnelig kontrakt: kr 3 950 000,-
Totalpris ekskl. omk. kr 4 450 000,-

Omkostninger
525,- (Tingl.gebyr -skjøte - Statens Kartverk)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument - Statens Kartverk)
202,- (Pantattest kjøper)
5 218,- (Oppstartskapital til sameiet (2 mnd forskudd på felleskostn.))
40 000,- (Transportgebyr)
18 120,- (Dok.avgift av tomteverdi)
--------------------------------------------------------
64 590,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 514 590,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Utbygger av prosjektet er JM meglet via Proa.

Kort fortalt

- Salg av kontraktsposisjon.
- Moderne 3-roms leilighet med balkong.
- Bygget med TEK10-standard.
- Planlagt ferdigstillelse 27.april 2020.
- Kvalitetskjøkken med integrerte hvitevarer medfølger.
- Praktisk heisadkomst opp til leilighetsplan.
- Lave felleskostnader.
- Perfekt utleieobjekt.
- Sentrumsnær beliggenhet.
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
- Reklamasjonsfrist på 5 år mot utbygger.
- Lave omkostninger.
- Privat sportsbod i kjeller.
- Pent flislagt bad med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
- Kommunale avgifter inkludert i felleskostnadene.
- Felles takterrasse.
- Oppvarming og varmtvann via fjernvarme inkludert i felleskostnadene.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi, Meny, og Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Lillestrøm Torv kjøpesenter, samt de øvrige handlegatene i Lillestrøm sentrum, "rett utenfor stuedøren".  Det er også kort vei til Coop Obs Hypermarked og Strømmen Storsenter, landets mest innholdsrike kjøpesenter. 

Det er kort avstand til barnehager, barneskole og ungdomsskole på Volla. Lillestrøm Videregående og Skedsmo Videregående ligger i gåavstand fra leiligheten. På Kjeller, kun få minutter med buss, ligger Høyskolen i Oslo og Akershus.
 
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, og nærmeste holdeplass ligger kun få meter fra boligen. Hurtigtog/flytog fra Lillestrøm til Oslo S/Oslo Lufthavn har en reisetid på ca. 12 min. Med bil fra sentrum tar det ca. 5 min til Strømmen, 8 min til Lørenskog, 16 min til Oslo S og 23 min til Oslo lufthavn.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et urbant og moderne boområde, midt i Lillestrøm sentrum, med umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon og byens fasiliteter. På kulturfronten står Lillestrøm for store nysatsinger og kan by på et fristende utvalg innenfor uteliv, shopping og små spesialbutikker.  Her ligger én av Norges mest moderne kinoer, og en ekstra teatersal gir rom for flere forestillinger samtidig. 
 
Nebbursvollen Friluftsbad er et populære badested med tre bassenger, vannsklier, grøntområder og kiosk. Ellers er det nærhet til tur- og rekreasjonsområder ved Øyeren og rundt Nitelva, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. I tillegg har Syklistenes Landsforeningen kåret Lillestrøm til landets beste sykkelby to år på rad. 
 
Det er også kort vei til Sørum gård med mange koselige aktiviteter innenfor ridning og stell av dyr. Det er ca. 10 min gange til Åråsen stadion, hvor nærområdet tilbyr flere fotballbaner, friidrettsbane og idrettshall. Besøk gjerne Lillestrøm Golfklubb. Om vinteren legges det kunstis på torget til glede for alle. Du vil også finne et mylder av turstier, løyper og herlige naturperler, fordi naturen ligger tett på by- og boområdene.

Beskrivelse av tomter/hage

Leiligheten har en balkong på 5,7 kvm som gir en forlengelse av stuen i sommerhalvåret.

Prosjektet er planlagt med velstelte fellesarealer som blir opparbeidet med lekeplass, plen, sittegrupper og asfalterte internveier. Det leveres keramiske fliser på gulv i hovedinngangen.

Byggemåte

Boligblokk med bærende konstruksjoner i betong. Fasadevegger i isolert bindingsverk, synlig fasadevegger i lys teglstein. Se vedlegg for ytterligere teknisk beskrivelse av byggemåte og materialevalg.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 61 kvm, BRA: 66 kvm.

Innhold

1. Etasje: Entré, stue med åpen løsning til kjøkken, to soverom, bad og innvendig bod.
Diverse: Privat sportsbod i kjeller. Balkong på 5,7 kvm.

Standard

Entré
Entréen gir et hyggelig førsteinntrykk av leiligheten med eikeparkett på gulv og malte flater på vegger. Videre fra entréen er det inngan til bod, bad og stue.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger åpent mot stuen, noe som gir en svært god arealeffektivitet. Innredningen har tidløse hvite fronter, samt god skap- og arbeidsplass. Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer og er fra en kvalitetsleverandør som bestemmes på et senere tidspunkt. Det vil bli tilbudt kostnadsfrie tilvalg på både fronter og benkeplate.

Stue
Stuen er lagt opp som det primære oppholdsrommet med en åpen løsning til kjøkkenet. Stuen har plass til både spiseplass og sofagruppe, slik planløsningen illustrerer. I stuen vil det bli opplegg til kabel-tv. Fra stuen er det inngang til soverommet og ut til balkongen.

Bad/wc/vaskerom
Badet har flislagte, pene overflater i lyse farger, samt vannbåren gulvvarme med temperaturføler i gulv og downlights i himling. Rommet har speil, stilren heldekkende servantinnredning, veggmontert klosett, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel og dusjhjørne med innfelbare dusjvegger.

Gulv: Trestavs eikeparkett og fliser på bad.
Vegger: Malte slette flater av gips og fliser på bad. Stilren overgang med listfri overgang mellom vegg og tak.
Himling: Alle himlinger males hvite. Det er synlige v-fuger mellom betongdekkene i himling. Det er downlights i bad og entré. Bod i leiligheten leveres med en stk lampe på vegg eller i himling.

Felleskostnader

Felleskostnadene stipuleres til kr. 2 609,- for seksjonen. Felleskostnader er stipulert og skal dekke sameiets driftskostnader, som vil omfatte bl.a felles bygningsforsikring, kostnader til drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter, fjernvarme til oppvarming og varmt tappevann, grunnpakke med TV/internett og strøm i fellesarealer. Budsjett for sameiet er utarbeidet av Selger i samråd med forretningsfører. Utkast til budsjett og fordeling av felleskostnader er vedlegg til kontrakt.

Felleskostnader til parkeringsanlegg dekkes av kjøpere av p-plass. I tillegg til de ovennevnte kostnader påløper andre faste, løpende utgifter for den enkelte bolig, som bl.a innboforsikring og strømutgifter.

Oppvarming

Leiligheten vil bli oppvarmet med radiatorer via fjernvarme. Det er vannbåren varme i gulv på baderom med temperaturføler.

Parkering / Garasje

Sameiet vil få felles parkeringsanlegg i kjeller. Denne kontrakten har ingen medfølgende plass. Øvrig parkering iht. til områdets gjeldende parkeringsbestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til tomten. Prosjektet er under bygging og det vil ikke være mulighet til å gå inn på byggeplassen for inspeksjon. Det er mulig å se beliggenhet og område rundt byggeplassen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse. Følgende er tinglyst på eiendommen (det tas forbehold om endringer fra utbyggers side før ferdigstillelse):

1961/103631-1/8  Skjønn 04.09.1961 
Bestemmelse om veg
Overført fra: 0231-81/268

1964/103631-2/8  Skjønn  04.09.1964 
HJEMMEL I HENHOLD TIL EKSPROPRIASJON
Bestemmelse om veg
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1967/102899-1/8  Bestemmelse om bebyggelse 13.07.1967 
Bestemmelse om garasje/parkering

1967/103050-1/8  Bestemmelse om bebyggelse 20.07.1967 
Overført fra: 0231-81/1979
 
1967/103051-1/8  Bestemmelse om veg  20.07.1967 
rettighetshaver:Knr:0231 Gnr:81 Bnr:1979  
Bestemmelse om vannledning
Overført fra: 0231-81/447

2017/695641-2/200  Erklæring/avtale   28.06.2017 21:00 
Rettighetshaver:SKEDSMO KOMMUNE 
Org.nr: 938275130
Bestemmelse om fri ferdsel for allmennheten på nærmere angitt areal
Bestemmelse om bebyggelse

Vei / Vann / Avløp

Offentlig

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Utbygger har ansvar for at det foreligger brukstillatelse på leiligheten ved overtakelse av boligen. Som følge av at leiligheten etableres i et av flere salgstrinn, er kjøper kjent med at leiligheten ferdigstilles før hele prosjektet er ferdigstillt. Utbygger plikter å fremskaffe ferdigattest når det totale prosjektet er ferdigstilt.

Forsikringer

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsiring av eventuelle særskilte påkostninger.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting (tidligere kalt ligningsverdi) er p.t. ikke fastsatt. Verdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av verdien.

Reguleringsforhold

Tomten er regulert til bebyggelse og anlegg (kombinert bebyggelse og anleggsformål F1-F4, bolig/forretning/kontor/bevertning/offentlig og privat tjenesteyting, herunder undervisning, forsamlingslokale, administrasjon, kultur, helse og mosjon). Se vedlegg for kartskisse og reguleringsplan fra Skedsmo kommune.

Eiendomsskatt

Skedsmo kommune har eiendomsskatt på 2 promille. Skattetaksten beregnes fra eiendomsskattetaksten minus 20% reduksjonsfaktor, minus bunnfradraget på kr. 1.800.000,-. Nye boliger skal ikke betale eiendomsskatt de første 3 årene. Det tas forbehold om endringer i slik eiendomsskatt.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Leilighetene selges som eierseksjoner og det vil bli opprettet eierseksjonssameier iht. eierseksjonsloven.

En rekke funksjoner, slik som trafostasjon, varmeanlegg, vann, avløp, avfallshåndtering, inngangspartier, felles utearealer, sykkelboder mv. vil være felles for de ulike eierseksjonssameiene.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Det gjøres oppmerksom på at evt. utleie før seksjonseringsbegjæringen er tinglyst, kan utløse kjøperett for leietaker til redusert pris. Jfr. Eierseksjonsloven kap III. Dette bærer ikke selger ansvaret for.

Som seksjonseier blir kjøper eier av ideel andel av tomtearealer og bygningsmasse tilsvarende eierbrøken, som fastsettes iht. boligens størrelse (BRA).

Utkast til vedtekter medfølger som bilag i salgsoppgaven og det forutsettes at kjøper aksepterer disse. Disse er kun å anse som et utkast og utbygger står fritt til å gjøre endringer før konstituerende sameiermøte.

Oppgjør

1) Det forutsettes en innbetaling på kr. 395.000,- for forskudd + 40.000,- i transportgebyr som selger krever at kjøper innbetaler som en kostnad ved kontraktssignering. (Selger / utbygger har stilt garantier i samsvar med budstadoppføringslova § 12 på opprinnelig kjøpesum.) Innbetalingen skal være fri egenkapital, det vil si forutsetter ikke pant i den leilighet som kjøpes og skal innbetales til meglers klientkonto (Privatmegleren Strømmen)

2) Merverdi på kr. 500 000,- betales til meglers klientkonto (Privatmegleren Strømmen) ved overtakelse.

3) Resterende del av opprinnelig kjøpesum ihht opprinnelig kjøpekontrakt inkl. omkostninger, skal innbetales til prosjektmegler/oppgjørsmegler senest 3 dager før overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Diverse

Det tas forbehold om at utbygger må godkjenne transport av kontrakt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser samt opplysninger i sin helhet om prosjektet og sekjsonen (kontrakten) er hentet fra opprinnelig prospekt samt opprinnelig kontrakt.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Ikke aktuekt for denne boligen.

Viktig informasjon om kontraktsposisjon

Kontrakten som ligger til grunn for kjøp av bolig under oppføring reguleres av bestemmelsene i bustadoppføringsloven. Fullførelses-og reklamasjonsgaranti jf. bustadoppføringslova § 12 som også er stilt av utbygger er basert på den opprinnelige kjøpesummen mellom utbygger og kjøper 1 i henhold til inngått kontrakt. Garanti kan gjøres gjeldende av kjøper 2, og garantist kan ikke ta forbehold som begrenser denne retten.

Interessenter oppfordres til å gjøre seg godt kjent med opprinnelige kjøpekontrakt og tekniske beskrivelser fra utbygger. Dersom utbygger ikke fullfører arbeidet iht. kontrakten, herunder misligholder, eller gjør gjeldende forbehold som medfører at boligen aldri blir overlevert, vil kjøper 2 ha krav på tilbakebetaling av kjøpesummen for kontraktsposisjonen.

Dersom kjøper 2 selv avbestiller eller på annen måte annullerer kontrakten med utbygger, vil ikke kjøper 2 ha krav på tilbakebetaling av noen del av kjøpesummen for kontraktsposisjon. Det samme gjelder dersom Kjøper 2 misligholder kontrakten, og dette medfører at utbygger hever avtalen med Kjøper 2.

Kjøpesum for kontraktsposisjon og eventuelle forfalte delinnbetalinger og tilvalg betales ved kontraktsignering. Rest kjøpesum iht. opprinnelig kontrakt, omkostninger og eventuelle tilvalg som fortsatt ikke har forfalt til betaling, betales ved overtagelse av boligen jf, bestemmelsene i kontrakten som transporteres. Se vedlegg.

Forskudd:
Ved signering av transportavtalen må kjøper 2 innbetale til eiendomsmegler det forskudd som kjøper 1 har betalt til utbygger. Utbygger har stilt de garantier som er pålagt i medhold av bustadoppføringslova §12 (og eventuelt §47). Forskuddsbeløpet utgjør kr 395 000,-.

Kjøper 2 gjøres oppmerksom på at dette beløpet vil kunne disponeres til fordel for Kjøper 1 så snart utbygger har fått godkjent videresalget.

Planlagt overtagelse

Planlagt overtakelse er 27. april 2020.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag utgjør fastprovisjon kr. 52 100,-.  Som tillegg til provisjonen tilkommer kr 7 900,- . Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale 19 990,- samt påløpte tillegg begrenset til kr 7 900,-.