Klikk for galleri

Moderne fritidsleiligheter med fantastisk beliggenhet i Fagerlia. Ski-in/Ski-Out. Mulighet for carport

Moderne fritidsleiligheter med fantastisk beliggenhet i Fagerlia. Ski-in/Ski-Out. Mulighet for carport

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Trøndelag - Meråker

Fagerlia Fritidsleiligheter

Prisantydning2.990.000,-Primærrom58m2Bruksareal58m2Soverom2
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Stjørdal Eiendomsmegling AS / Marius Kristoffersen

Selger/Utbygger

Fagerlia Fritid AS

Betegnelse

Gnr. 49 Bnr. 1086 i Meråker kommune

Kvaliteter ved fritidsleilighetene

PrivatMegleren v/ Marius Kristoffersen har gleden av å presentere Fagerlia Fritidsleiligheter. Fritidsleiligheter i moderne utførelse med fantastisk beliggenhet i Fagerlia i Meråker med ski-in/ski-out.

Besøk  vår hjemmeside og benytt vår leilighetsvelger på http://fagerliafritid.no

Leilighetene har flere etterspurte kvaliteter, blant disse ønsker vi å fremheve:

- Det etableres et sameie som skal gjøre det enkelt å eie leilighet i sameiet, hvor snømåking og diverse blir dekt via felleskostnadene
- Fantastisk beliggenhet øverst i hyttefeltet med flott utsikt og gode solforhold
- Ski-in/ski-out
- 7 carportplasser, førstemann til mølla
- Balkong/terrasse på ca. 9 kvm
- Moderne farge- og materialvalg
- Vedfyring, samt varmekabler i flislagte gulv
- Balansert ventilasjon
- Parkeringsplass hvor det blir tilrettelagt for oppkobling av el-billader
- Hems for leilighetene i 2.etasje
- Det blir etablert felles uteområde som kan benyttes av sameiet
- Godt utbygd løypenett i umiddelbar nærhet til leiligheten, for detaljert info besøk https://skisporet.no/
- Flotte turmuligheter sommer som vinter
- Moderne og flott kjøkken fra HTH One med integrerte hvitevarer
- Utvendig bod
- Kort vei til Meråker sentrum med dagligvarebutikker, café og bensinstasjon
- Ca. 1 time og 20 minutter med bil fra Trondheim og ca. 45 minutter fra Stjørdal. Videre er det kort vei til svenske-grensa og Storlien

Standard

Leilighetene leveres med følgende standard:

- Kjøkken fra HTH One
- Hvitevarer fra Electrolux bestående av stekeovn, induksjons platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel
- Terrasse/balkong med impregnerte terrassebord
- 60x60 cm flis fra Norfloor i fargen «Pietra Limestone Grey» i entré og bad på gulv
- Mosaikk i samme serie som fliser på gulvet på badet
- Baderomsplater på vegg på baderom fra Fibo i «Gray Sand»
- Varmekabler i gulv på bad og entré
- Balansert ventilasjon
- Trekkrør til parkeringsplass for fremtidig oppkobling av EL-bil lader
- Sorte lavtbyggende stikk
- Vinduer og terrassedør fra Nordan eller Natre i fargen RAL 9005 Sort Alu Kled
- Ytterdør i samme farge som vinduer og terrassedør
- Stående panel på vegger og panel i tak på soverom, stue, kjøkken og entré, beiset i Hulderbeige
- Listverk i samme farge som panel
- Innvendige dører er slette kompaktdører i sort med dempelist
- Gulv av typen Pergo Pure Oak
- Vedovn fra Jøtul F134 uten sideglass

Innhold

Entré
Vel inne i leiligheten ønskes man velkommen inn i en innbydende og flislagt entré. Gulvet har lun gulvvarme og flis i moderne 60x60 cm størrelse i en fin gråtone. Entréen har stående panel beiset i Hulderbeige, dette er gjennomgående i hele leiligheten bortsett fra bad, listverk leveres i samme farge som vegg.

Stue
Stue og kjøkken i åpen løsning hvor rommet utgjør tilsammen 29,2 kvm. Stuen har store vindusflater som gir rommet en luftig atmosfære og setter et moderne uttrykk på rommet. Det er mulig å møblere med både sofa, stoler og spisestue hvor man kan skape et sosialt rom for flere. Gulvet er av typen Pergo Pure Oak og er gjennomgående i alle rom utenom bad og entré som er flislagte. Fra stuen er det direkte utgang til terrasse/balkong hvor man kan nyte sol og fantastisk utsikt. Sentralt i rommet er det plassert vedovn for effektiv oppvarming og god varmespreding.

Kjøkken
Kvalitetskjøkken fra HTH i modellen One. Kjøkkenet har et moderne uttrykk. Hvitevarene er integrert i innredningen og består av stekeovn, induksjons-platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Her ligger alt til rette for å lage deilige måltider som kan nytes av flere. I og med at stue og kjøkken er i åpen løsning kan vertskapet være sosiale med sine gjester selv om maten tilberedes.

Bad
Delikat bad med 60x60 cm flis på gulv med gulvvarme og baderomsplater begge i gråtoner, i himlingen er det gips malt i hvit som komplementerer og lyser opp baderommet. Badet består av WC, servant, dusjnisje med innfellbare dusjdører og mosaikk på gulv i samme serie som fliser på gulv, takdusj med hånddusj. Alle armaturer og detaljer er i svart, dette er gjennomgående i hele leiligheten for en helhetlig følelse.

2 soverom
Soverom på hhv. 9,4 kvm og 6,9 kvm hvor rommets utforming gjør dem enkle å møblere.

Samtlige leiligheter vil få en utvendig bod på 5kvm. Se plantegninger for detaljer.

Leilighetene i 2.etg vil i tillegg få en hems med ca. 24kvm gulvareal. Arealet på hemsen vil ikke være målbart pga for lav takhøyde. Denne bidrar til at stue- og kjøkkenløsningen oppleves som mer luftig da det vil være åpent ned, og man får muligheten til å trekke seg litt unna.

Beliggenhet

Fritidsleilighetene har en flott beliggenhet helt øverst i hyttefeltet. Fagerlia består av flere hytter og strekker seg fra veien og opp til alpinanlegget hvor leilighetene bygges. Leilighetene ligger med flott nærhet til alpinanlegget som gjør at hytten har ski in ski out, noe som er praktisk da barna/ungdommene kan finne veien til og fra skibakken på egenhånd. I umiddelbar nærhet ligger også milevis med langrennsløyper, se https://skisporet.no/ for mer info, og turmuligheter sommerstid.

Det tar ca. 10 min med bil ned til Meråker sentrum hvor man har som kan by på ulike servicefasiliteter og bredt aktivitetstilbud. Meråker byr på et rikt tilbud av fritidsaktiviteter hele året, og man kan enkelt komme seg på blant annet flotte toppturer og sykkelturer, samt at man har flere flotte fiskevann og bademuligheter. Det er ca. 30 minutter til både Teveltunet og Rypetoppen Adventurepark. Her kan man delta på snøscootersafari vinterstid. På sommeren tilbys rideturer på fjellet med Islandshest og leie av kano.

Naturen i Meråker byr på både oppkjørte langsrennsløyper og urørt natur som kan oppleves med ski på beina. Det går flotte toppturer til Mannfjellet, Kjerringfjellet, Skarven, Fonnfjellet både sommerstid og vinterstid.

Fra Trondheim tar det ca. 1 time og 20 minutter med bil fra Trondheim og ca. 45 minutter fra Stjørdal. Videre er det kort vei til svenske-grensa og Storlien.

Byggemåte

Tiltaket følger gjeldende forskrifter og TEK. Se leveransebeskrivelse vedlagt salgsoppgaven for detaljer om byggemåte.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 58 kvm - 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm - 58 kvm

Arealer:
Leiligheter i 1.etg: 58 kvm p-rom, og 58 kvm BRA.

Leiligheter i 2.etg: 58 kvm p-rom, og 58 kvm BRA.

Samtlige leiligheter vil få en utvendig bod på 5kvm. Se plantegninger for detaljer.

Leilighetene i 2.etg vil i tillegg få en hems med ca. 24kvm gulvareal. Arealet på hemsen vil ikke være målbart pga for lav takhøyde.

Det tas forbehold om avvik på arealer. Arealer oppgitt er avrundet og er basert på foreløpige tegninger fra arkitekt. Endelig areal kan avvike noe ved endelig ferdigstillelse. Kjøper kan ikke reklamere for endret areal, så fremt det ikke er mer/mindre enn 5% enn oppgitt areal.

Møblering

Alle illustrasjoner, skisser, møblerte plantegninger m.m. er kun ment for å danne inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan således ikke anses som endelig leveranse. Det vil fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen. For innhold og standard i leveransen vises det til leveringsbeskrivelse utarbeidet av selger, og som følger salgsoppgaven.

Oppvarming

Boligene leveres med gulvvarme i gang og på bad. Elektrisk varme(panelovn) i rom uten gulvvarme og vedfyring. Se romskjema for detaljer.

Parkering / Garasje

Hver leilighet vil få 1 biloppstillingsplass på sameiets fellesområde.

Det vil bli oppført carportanlegg med totalt 7 plasser ved tilfredstillende forhåndssalg. Utbygger tar forbehold om salg av 4 carportplasser for at de skal oppføre anlegget. Carportene blir tinglyst som tilleggsareal til boligseksjon og det vil derfor ikke være mulig å skille eierrettigheten til carporten fra boligen. Det vil si at i praksis er det ikke mulig å selge carportplassen separat. Det vil være mulig å leie den ut, med mindre det settes begrensninger på dette i vedtektene. Carportene selges etter "førstemann til mølla-prinsippet" og det er kun 7 plasser.

Kostnadet for kjøp av carportplass vil være kr 120 000,-. Kostnaden vil komme i tillegg til kjøpesummen og eventuelle tilvalg. Alt innbetales i sin helhet 2 dager før overtakelse.

Beskrivelse av tomt

Fellestomt for sameiet. Felles veg fin-avrettes og leveres med subus som topplag. Stikkveg, gårdsplass og gangveier inn til leiligheter fin-avrettes og leveres med subus som topplag. Grøntareal ellers leveres med stedlige masser. Kantstein, brostein/belegningsstein, trær og beplantning er ikke medtatt i leveransen. Nødvendige støttemurer lages med stor stein.

Leveransebeskrivelsen gjelder foran illustrasjonene der det er tvil om hva som leveres. Samme gjelder for arrondering av terreng hvor utførelse ikke nødvendigvis harmonerer med 3D-illustrasjoner

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kjøper kan ikke motsette seg fremtidig tinglysning av avtaler fra Meråker kommune som regulerer vann/avløp o.l., samt erklæringer / forpliktelser til sameie/velforening/veilag eller andre leverandører f.eks strøm og fiber/kabel-tv/internett.

Heftelser fra grunneiendommen som eiendommen er fradelt fra vil følge eiendommen. Selger vil ikke forsøke å slette disse og de vil bli stående på eiendommens grunnboksblad. Grunnboken og Servituttene/heftelsene kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med megler ved spørsmål knyttet til dette.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen blir tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. Eiendommene får adkomst fra privat vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtakelse av boligen. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest. Midlertidig brukstillatelse gir imidlertid kjøper anledning til å ta boligen i bruk. Manglende ferdigattest skal ikke være til hinder for selgers oppgjør i forbindelse med overtakelsen. Megler oppfordrer likevel kjøper til å holde tilbake et forholdsmessig beløp ved overtakelsen dersom boligen overtas mot midl.brukstillatelse, til sikkerhet for at ferdigattest blir stilt.

Boligen leveres i byggerengjort stand. (ryddet og støvsuget)

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til kombinert formål, bla fritidsbebyggelse/turistbedrift. Eiendommen er underlagt reguleringsplan "Fagerlia felt 4.2 og H1". Reguleringsplan med tilhørende bestemmelser kan ses ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at området er under utbygging og at kjøper derfor må påregne at det vil bli byggeaktivitet i området i tiden framover. Konf. megler ved spørsmål.

Det tas forbehold om at godkjent rammetillatelse og endelig igangsettingstillatelse gis. Konf. megler ved spørsmål.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Sameiet vil bestå av 14 eierseksjoner. Den enkelte seksjonseier har rett og plikt til å være medlem av det sameiet som blir etablert. Eiendommen skal seksjoneres i forbindelse med ferdigstillelse av prosjektet og hver boenhet får eget seksjonsnummer.

Eiendommen vil bli organisert som et eierseksjonssameie. Selger har på vegne av eierseksjonssameiet, engasjert TOBB for å bistå stiftelse av sameiet, samt til å utarbeide forslag til vedtekter og driftsbudsjett for sameie. Sameie vil bli offisielt stiftet og organisert etter at leiligheten er solgt og kjøperne vil bli innkalt til oppstartsmøte. Her vil nytt styre bli valgt, i tillegg vil det bli en gjennomgang av sameiets budsjett, vedtekter og evt husordensregler.

Utkast til driftsbudsjett for første driftsår er utarbeidet. Det tas forbehold om endringer i budsjettpostene og fellesutgiftene. Kostnader med eiendommen som ikke knytter seg til den enkelte bruksenhet, skal fordeles mellom sameierne etter sameiebrøken med mindre særlige grunner taler for å fordele kostnadene etter nytten for den enkelte bruksenhet eller etter forbruk. Eierbrøken fordeles etter bruksareal. De fleste postene er satt opp med bakgrunn i erfaringstall og estimat. Det er budsjettert med lik forventet prisutvikling. Endringer i organisering, areal opp mot seksjonering eller uforutsette/større service og vedlikeholdsbehov vil medføre endringer i felleskostnadene. Kontingentene til velforening og realsameie kan også bli endret når/dersom disse kommer i drift.

Kjøper må påregne å betale sin andel av felleskostnader fram til sameie blir offisielt stiftet.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i forslag til vedtekter og driftsbudsjett for første år for sameiet. Dette ligger vedlagt salgsoppgaven.

Styret skal forestå overtakelse av boligsameiets fellesarealer når ferdigattest er gitt av Meråker kommune. Kjøper aksepterer at det valgte styret skal representere alle sameierne i forbindelse med overtakelsen av fellesarealene.

Andre faste løpende kostnader

- Kommunale avgifter er p.t. ikke fastsatt. Disse fastsettes av Meråker kommune etter ferdigstillelse. Kommunale avgifter fakturers hver enkelt seksjonseier.

- Avgifter til Innherred renovasjon er p.t. ikke fastsatt og vil avhenge av valgt abonnement. Renovasjonsavgifter faktureres hver enkelt seksjonseier.

- Innboforsikring besørges av kjøper fra overtakelsesdagen. Priser på forsikring vil variere ut ifra leverandør og individuelle avtaler.

- Strøm vil variere ut ifra leverandør og forbruk.

- Abonnement for kabel-tv/ internett/ telefoni: Kostnader til dette må påregnes. Pris vil variere utifra leverandør og abonnement. Påkoblingsavgift vil tilkomme.

- Kjøper må påregne kostnader til hytteforening og veilag. Kjøper må også påregne å betale sin andel av kostnader til drift og vedlikehold av privat vei som fører fram til eiendommene.

- Stipulerte felleskostnader:
Kr. 948,- pr. mnd. ut i fra vedlagte driftsbudsjett som er utarbeidet av TOBB. Felleskostnadene inkluderer felles bygningsforsikring, løpende vedlikehold og driftsutgifter, drifts-og serviceavtaler og forretningsførsel. Seksjoner som kjøper carportplass må påregne å betale mer pga at vedlikehold av carportanlegget.

Driftsbudsjett er forslag og basert på mottatte opplysninger fra utbygger. Alle felleskostnader er fordelt etter brøk. Vedlagte driftsbudsjett er forslag. Endelig budsjett besluttes av styret. Bygningsforsikringspremie er stipulert. Innboforsikring kommer i tillegg, og ordnes av hver enkelt seksjonseier.
Under drifts- og serviceavtaler er det tatt høyde for avtaler knyttet til vintervedlikehold. De fleste postene er satt opp med bakgrunn i erfaringstall og estimat. Det er budsjettert med lik forventet prisutvikling. Endringer i organisering, areal opp mot seksjonering eller uforutsette/større service og vedlikeholdsbehov vil medføre endringer i felleskostnadene. Kontingentene til velforening og realsameie kan også bli endret når disse kommer i drift.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld kr. 0,- / Andel fellesformue kr. 0,- pr ifølge forretningsfører. Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Du betaler ingenting før boligen står ferdig. Fullt oppgjør inkludert omkostninger og eventuelle oppgraderinger og tilvalg betales i sin helhet 2 dager før overtakelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Fastpris:
Leiligheter 1.etg 2 990 000,-


Omkostninger
:
10 000,- (Startkapital sameie)
9 620,- (Dokumentavgift, andel tomteverdi 385 000,-)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
202,- (Pantattest kjøper)

Totalpris inkl. omkostninger: 3 010 992,-.

Leiligheter 2.etg med hems: 3 290 000,-

Omkostninger:
10 000,- (Startkapital sameie)
9 625,- (Dokumentavgift, andel tomteverdi 385 000,-)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
202,- (Pantattest kjøper)

Totalpris inkl. omkostninger: 3 310 992,-.

Kostnadet for kjøp av carportplass vil være kr 120 000,- og må gjøres som et tilvalg. Budgiver bes om å oppgi ønske om kjøp av carportplass ved budgivning.


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon

Annen nyttig informasjon

Kapittel VI i Bustadoppføringslova gir kjøper en avbestillingsrett. Dersom slik rett benyttes vil kjøper bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader og tap som følge av en eventuell avbestilling. Bestilte tilvalg og endringer skal i slike tilfeller, i sin helhet, uansett betales av kjøper.

Avbestilling før bygging er besluttet igangsatt vil medføre et avbestillingsgebyr på kr 200 000,-.

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjonsplikt eller odelsforhold knyttet til eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Byggetid er estimert til 10-12 mnd. etter vedtatt byggestart. Byggestart for prosjektet er estimert til 4. kvartal 2022  forutsatt at samtlige forbehold er avklart. En senere oppstart vil kunne medføre en senere overtakelsesdato. Det gjøres uttrykkelig oppmerksom på at tidsanslaget ovenfor ikke er å anse som en avtalt frist for overtakelse i henhold til buofl. § 10.

Endelig dato for overtagelse vil blant annet avhenge av kommunal behandling og fremdrift i prosjekt- og byggearbeid (les også forbehold i salgsoppgave).

Endelig overtakelsesdato meddeles skriftlig ca. 4 uker før overtakelse. Denne dato gjelder da som partenes avtalte overtakelsesdato. Denne bestemmelsen medfører ingen innskrenkning i kjøpers rettigheter iht. bustadoppføringslova §10 annet og tredje ledd. Selger kan kreve at overtakelse skjer inntil 2 måneder tidligere enn måneden selger meddelte som siste frist.

Overtakelse skjer ved overtakelsesforretning. Det skal føres protokoll som kjøper og selger signerer. Selger er ansvarlig for å overlevere denne til megler etter at overtakelse er gjennomført.

Dersom utomhus-arealer / fellesarealer ikke er ferdigstilt ved overtakelse av bolig, kan og bør det avtales et beløp som kan deponeres på meglers klientkonto for hver enkelt bolig. Det deponerte beløpet vil gi sikkerhet for ferdigstillelse av utomhus-/fellesarealet. Megler anbefaler at tilbakeholdt beløp noteres ned i overtakelsesprotokoll, og at det presiseres at beløp gjeler for ferdigstillelse av fellesarealer. Beløpet kan ikke benyttes til andre formål enn ferdigstillelse av utomhusarealer. Kjøper gis dermed ikke rett til å avregne beløpet for andre feil og mangler. Kjøper er innforstått med at ferdigstillelse av felles-/utearealer kan skje etter innflytting pga. klimatiske forhold.

Overtakelse kan ikke finne sted før fullt oppgjør inkludert omkostninger og eventuelle tilvalg er innbetalt til megler. Det samme gjelder så fremt midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest ikke foreligger.

Boligen leveres i byggerengjort stand. (støvsuget og grovvask)

Selgers forbehold

Selger tar følgende forbehold for gjennomføring av prosjektet:
- Godkjent rammetillatelse
- Endelig igangsettingstillatelse
- 5 solgte enheter av totalt 8 enheter i byggetrinn 1.
- Godkjent byggelånsfinansiering

Disse forbeholdene skal være avklart senest innen 6 måneder etter første solgte enhet.

Begge parter vil bli fristilt fra inngått avtale dersom selger ikke frafaller forbeholdene innen oppgitt frist.

Selger skal uten ugrunnet opphold varsle kjøper skriftlig når grunnlaget for forbeholdene er falt bort, samt dato for bortfallet. Selger står fritt til på et hvilket som helst tidspunkt velge å frafalle forbeholdene og igangsette bygging på lavere forhåndssalg. Videre står selger fritt til på et hvilket som helst tidspunkt velge å gjøre forbeholdene gjeldende. Dersom selger gjør forbeholdene gjeldende, bortfaller kjøpekontrakten som er inngått mellom partene. Evt. beløp som kjøper har innbetalt, med tillegg av evt. opptjente renter, utbetales til kjøper. Dersom kjøper ikke har fått annen beskjed fra selger innen fristens utløp, anses selgers forbehold som frafalt.

Selger informerer kjøper når bygging igangsettes (byggestart). Arbeider med og på eiendommen som gjøres før slikt varsel foreligger, er ikke å regne for byggestart etter kontraktsbestemmelsene

Kjøper kan ikke kreve utført endringer og tilleggsarbeid som endrer selgers vederlag med mer enn 15 prosent jf. buofl. § 9. Utbygger forbeholder seg retten til å avslå ønske om endringer som medfører større logistikk-utfordringer. 

Tegningsmateriale, utomhusplan og beskrivelse er utarbeidet på et tidlig stadium i prosjektet, og endrede løsninger og/eller endringer i utvendig
materialvalg vil kunne forekomme. Det nevnes spesielt:

- Endret plassering og/eller størrelse på kanaler for V/A og luftekanaler
- Justering av vindusformat
- Som følge av detaljprosjekteringen vil mindre avvik i oppgitt areal-tall forekomme.
- Nøyaktig plassering/bredde av atkomstveg, innkjøring til den enkelte bolig etc.

Spesifikasjoner i romskjema vil også kunne få mindre endringer. Disse endringene skal ikke redusere byggets eller boligens kvalitet og gir ikke rett til prisjustering. Det tas forbehold om endringer som kan komme som følge av offentlige krav eller pålegg. Utbygger forbeholder seg retten til å levere tilsvarende produkter/løsninger uten at dette skal få priskonsekvens for kjøper eller utbygger. Det forutsettes at det ikke er vesentlig endring i kvaliteten. Det tas forbehold om at det kan bli foretatt endringer i denne leveransebeskrivelsen fordi det pr. dato gjenstår en del prosjektering og edelige offentlige godkjenninger. Ev. endringer skal ikke i vesentlig grad endre husets verdi. Utstyr som er vist på tegninger for å illustrere møbleringsmuligheter osv., men som ikke er omtalt i denne beskrivelsen er ikke inkludert i leveransen. Ved motstrid mellom tekst og tegninger/illustrasjoner går tekst foran. Alt treverk er hygroskopisk, dvs. at det har en naturlig egenskap til å gi fra seg eller oppta fuktighet. I trevirke i nye bygg vil det alltid forekomme bevegelser i forbindelse med uttørking og akklimatisering. Over tid vil det også forekomme bevegelser i trevirket som følge av skiftende relativ luftfuktighet som vil opptre ved ulike årstider. Sprekkdannelser i ferdige overflater som skyldes disse naturlige egenskapene i trevirket vil ikke bli akseptert som reklamasjon. Reklamasjon på sprekker i ferdige overflater vil kun bli tatt til følge dersom det kan påvises konstruksjonsmessig feil, eller feil i byggetiden.

Selger tar følgende forbehold for oppføring av carportanlegg:
- 4 solgte plasser

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Vedlegg

Byggetegninger
Deklarasjon/leveransebeskrivelse med romskjema
Situasjonsplan med bebyggelse inntegnet
Reguleringskart
Kjøpskjema
Utkast vedtekter
Forslag til driftsbudsjett for sameiet.

Meglers vederlag og utlegg

Meglerprovisjon (kr 56 250,- pr.enhet), Oppgjørskostnad (Kr.4 690,- pr.enhet)

I tillegg kommer tilrettelegging kr 30 000,-. Samt direkte utlegg og markedsføring i henhold til avtale og regning. Ved oppsigelse skal det kun betales for solgte enheter, samt direkte utlegg.