Klikk for galleri

NORDSTRAND: Moderne og innholdsrik 2-mannsbolig m/solrik takterrasse, garasje og hage. Kun 1 igjen! Overtagelse august.

X
Nordstrand – Oslo

Rosendalsveien 24

Nordstrand – Oslo

Rosendalsveien 24

Prisantydning
12.200.000
Bruksareal
211m²
Bruttoareal
230m²
Visning
Torsdag 20.06.2019 – 19:00-20:00
Visning
Torsdag 20.06.2019
19:00 - 20:00
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Partner
93 45 91 50
skjema her?
Jurist / Eiendomsmeglerfullmektig
90 03 94 04
Salgsoppgave
Lukk

Anders Hartwig Thoresen

Eiendomsmegler MNEF / Partner
PrivatMegleren Panorama

Alexander Moltubak Løken

Jurist / Eiendomsmeglerfullmektig
PrivatMegleren Panorama
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Panorama Eiendomsmegling AS / Anders Hartwig Thoresen

Betegnelse

Gnr. 183 Bnr. 85 i Oslo kommune

Velkommen til Rosendalsveien 24

Rosendalsveien 24 er et prosjekt med to tomannsboliger. Hus A, B og D er solgt, mens Hus C er fortsatt er til salgs. Boligene går over tre plan og vil i utgangspunktet ha like kvaliteter og planløsning, men hagedel vil variere noe i størrelse og utforming.

Boligene får kjøkken fra anerkjente Sigdal, to pene bad, separat gjeste wc og 4 soverom. Ellers får boligene egen inngang i underetasjen med stort bodrom tilknyttet et av badene, noe som åpner for flere bruksmuligheter. Videre får begge boligene privat takterrasse på ca. 45 kvm, integrert garasje og utvendig parkeringsplass. Boligene leveres med balansert ventilasjon med varmegjenvinning i alle oppholdsrom. Oppvarming av boligene skjer hovedsakelig med varmekabler og varmefolie (i hele stue/kjøkken), samt panelovner.

Utbygger A.F. Eiendom AS har spesialisert seg på salg av boliger med gode materialvalg og smarte planløsninger. Det er lagt inn en god kvalitet på materialvalg i standard leveranse. Antatt overtakelse for Hus C er ca august 2019.

Kort fortalt

- Prosjektert halvpart av tomannsbolig, totalt 4 boliger.

- Høy standard og moderne løsninger over 3 etasjer.

- Enstavs eikeparkett på alle gulv utenom våtrom og entré.

- Oppvarming med varmekabler og varmefolie, samt panelovner.

- Balansert ventilasjon for sunt innemiljø.

- Integrert garasje og ekstra parkeringsplass.

- Herlig takterrasse på ca 45 kvm.

- Bruksrett til omkringliggende hage.

- Flislagt entré med plass for garderobe.

- Kjøkken fra Sigdal, type Sigdal Uno.

- Kjøkken leveres forberedt for integrerte hvitevarer.

- To helflisede bad og et gjestetoalett.

- Fire gode soverom i andre etasje.

- Godt med lagringsplass i boder.

- Egen inngang til stor bod m/bad i kjeller.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Eiendommen ligger i et attraktivt og veletablert boligområde på Nordstrand i Oslo med kort avstand til Nordstrand skole. Det er nærhet til barnehager, offentlig kommunikasjon på Sæter, samt et rikt utvalg av fasiliteter. Sæter, Holtet og Lambertseter handelssenter ligger også i området, og byr på gode servicetilbud. Ellers ligger Oslo sentrum ligger bare 10 minutter unna med bil.

Fritidsaktiviteter

I nærområdet ligger lekeplasser, Nordstrand idrettsplass, nye Nordstrand Arena, flere tennisanlegg, svømmehall, ridesenter og treningssenter. Du finner også flere idrettslag med en allsidig satsning innenfor et stort spekter av idrettsgrener. I tillegg er det kort vei til fjorden med flere populære badeplasser langs Bunnefjorden, inkludert lokale Nordstrand Bad, Hvervenbukta og Sydstranda på Ulvøya.

Rekreasjon

Legg gjerne turen til Brannfjell ved Ekebergsletta, som er et av de første skogsområdene i hovedstaden som blir bart på vårparten, noe både hundeeiere, barnefamilier, terrengsyklister og idrettsutøvere vet å benytte seg av. Det er stier over hele åsen, alt fra brede lysløyper til trange skogstier og svabergpartier. Skulpturparken på Ekeberg, samt Østmarka gir også gode rekreasjonsmuligheter, både sommer og vinter.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres REMA 1000 eller MENY på Sæter - alt innen gangavstand. Sæter er blitt et pulserende bydelssentrum hvor servicetilbudene står i kø. Du finner nyetablerte restauranter, kaffebarer, hurtigmat, spennende butikker og et rikholdig helsetilbud. Det er kort kjørevei til Holtet med Jacobs, og Lambertseter senter. Sistnevnte har 85 butikker, Vinmonopolet, Deichmanske bibliotek og Symra kino.

Offentlig kommunikasjon

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk og tog, hvorav nærmeste holdeplass er Sæter som ligger ca. 10 min gange fra boligen. Med bil fra Nordstrand tar det ca. 5 min til Lambertseter, 10 min til Ryen, 7 min til Ekeberg, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Skoler/barnehager

Boligene sokner til Nordstrand barneskole som ligger 7-8 minutters gange fra tomten. Her trenger ikke barna krysse store, trafikkerte veier på vei til skolen (ca. samme avstand til Steinerskolen). Flere barnehager i området. Nærmeste barnehage er Rosenhagen barnehage, en stor og moderne barnehage med rom som har ulike funksjoner som tilrettelegger for variert lek tilpasset barnas alder.

Tilgang til friområder:

Bor man i Rosendalsveien er det kort vei til både fjorden og marka. Flotte turveier til Ingierstrand, Hvervenbukta, Katten og Nordstrand Bad blir hyppig brukt av beboere i alle aldere. Skredderjordet ligger innen få minutters gange med fotballbane, volleyballbane og lek om sommeren, mens det om vinteren legges is på banen. Gangstier langs Ljanselva fører også til Østmarka med nærmest ubegrenset med turterreng å boltre seg i.

Bygninger

Området består i all hovedsak av villa- og småhusbebyggelse.

På tomten vil det bygges 2 nye tomannsboliger med tilsammen 4 enheter.

Byggemåte

Bygning generelt

Boligene bygges etter teknisk forskrift TEK10.

Utvendig

Grunnmur i sprøytebetong med isolerte støpte kjellergulv. Grunnmursplast og grunnmursisolasjon avsluttes over terreng. Radonsperre legges i sålen under hele boligen. Det kan bli oppført støttemur(er) der dette er nødvendig på grunn av sikkerhetsmessige hensyn og tomtens beskaffenhet.

Grunnmur, trappevanger og støttemurer som produseres i sprøytebetong leveres med ruglete og ikke plane/glatte overflater. Det må derfor påregnes at synlige avslutninger, som f.eks. ender/avslutninger mot terreng og topp kan stedvis være ujevne og med støpesår.

Videre blir det isolerte yttervegger av tre. Ytterveggene består av bindingsverk. Fasaden har både liggende og stående kledning.

Innvendig

Vegger består av stenderverk av tre kledd med gips. Alle innervegger i lett konstruksjon leveres med isolasjon.

Se vedlagte leveransebeskrivelse fra utbygger for ytterligere detaljer om byggemåte.

Arealer og fordeling per etasje

BTA 230 / BRA 211 kvm fordelt på:

Underetasje

BTA 75 / BRA 69 kvm.

1. Etasje

 BTA 75 / BRA 70 kvm.

2. Etasje

BTA 80 / BRA 72 kvm.

Annet

Takterrasse på 45 kvm.

Integrert garasje er medtatt i BRA for 1. etasje.

Selger har ikke oppgitt beregning for P-ROM.

Innhold

Underetasje

Vaskerom/teknisk rom, bad/wc, garderobe, stor bod med vinduer og egen entré og bod.

1. Etasje

Entre/hall, stue/kjøkken, separat wc og integrert garasje.

2. Etasje

Stue, bad/wc og 4 soverom.

Annet

Takterrasse.

Standard

Entré/hall

Entreen ligger i boligens 1. etasje og har grå fliser 30x60 cm på gulv med underliggende varmekabler. I likhet med øvrige innvendige vegger bortsett fra våtrom, blir veggene malt i farge Kalk 10341. Videre blir det god plass for garderobeløsning, og det monteres trådløs ringeklokke utenfor inngangsdøren.

Stue

Stue/kjøkken ligger i åpen løsning og dekker store deler av arealet i boligens 1. etasje. På gulv leveres enstavs eikeparkett fra Boen. Alle gulv på kjøkken og stue er oppvarmet med varmefolie for godt innemiljø. Det blir store vinduer fra to sider av rommet, noe som bidrar til masse naturlig lys. Videre får stuen plass for både sofaseksjon, TV og tilhørende møblement. I overgangen mot kjøkken blir det rom for et stort spisebord. Ellers får stuen utgang til privat hagedel.

Boligene vil også få egen stue plassert i 2. etasje mellom soverommene. Herfra er det utgang til utvendig trapp som leder til en stor takterrasse på ca. 45 kvm med svært gode solforhold og et flott overblikk til nabolaget.

Kjøkken Hus B

Kjøkkenet blir romslig med god arbeidssone og lagringsplass. Innredningen leveres fra Sigdal av typen Sigdal Uno med malte fronter i fargen N-4000 (grå). Videre blir det 20mm matt hvit laminat benkeplate med underlimt oppvaskkum og Oras kjøkkenarmatur. Kjøkkenet leveres forberedt for integrerte hvitevarer, men uten hulltaking til platetopp. Ellers medfølger kjøkkenvifte i stål av typen Lyra 80. Øvrige hvitevarer er ikke inkludert i prisen.

Kjøkken Hus C

Kjøkkenet blir romslig med god arbeidssone og lagringsplass. Innredningen leveres fra Sigdal av typen Sigdal Uno med fronter i fargen S-1002Y (hvit). Videre blir det 20mm gråfarget laminat benkeplate med underlimt oppvaskkum og Oras kjøkkenarmatur. Kjøkkenet leveres forberedt for integrerte hvitevarer, men uten hulltaking til platetopp. Ellers medfølger kjøkkenvifte i stål av typen Lyra 80. Øvrige hvitevarer er ikke inkludert i prisen.

Bad/wc

Boligene får to pene bad og ett separat wc, samt eget vask/teknisk rom. Baderomsinnredningen leveres i  høyglans fra Vikingbad. Begge bad har downlights i tak, vegghengt toalett og dusjhjørne med klart glass. På badet i 2. etasje er det også installert badekar for ekstra velvære. Separat wc i 1. etasje leveres med vegghengt toalett.

Bad i underetasje, separat toalett og vask/teknisk rom leveres med grå fliser på gulv i størrelse 30x30 cm og 10x10 cm i dusjsonen. På bad i 2. etasje blir det lyse stenfliser 60x60 cm på gulv med 5x5 cm i dusjsonen.  Veggene leveres med hvite keramiske fliser på begge bad, mens separat toalett og vask/teknisk rom males i farge Kalk 10341. Alle rom med fliser har varmekabler, og flisene leveres av Modena.

Soverom og garderobe

Begge de gjenværende boligene får fire gode soverom, alle plassert i boligens 2. etasje og med god plass til garderobeløsning. Ellers blir det gode muligheter for lagring i underetasjen. I den store boden med egen inngang blir det parkett på gulv, mens den minste boden får støpt betong.

Utstyr

- Boligen bygges etter teknisk forskrift TEK 10.

- Takterrasse på ca. 45 kvm.

- Kjøkken fra Sigdal.

- Baderomsinnredning fra Vikingbad.

- To bad og et separat toalett.

- Eget vask/teknisk rom.

- Enstavs eikeparkett fra Boen.

- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

- Varmtvannsbereder på 300 liter.

- Frostsikkert vannuttak i yttervegg.

- Vannledninger til tappesteder er rør-i-rør system.

- Det leveres totalt 35 stk. LED downlights per boenhet.

- Pipeløp i stål. Ingen peis/ovninnsats.

- Integrert garasje med fjernkontroll.

- Opplegg for EL-bil lading i garasje.

- Det leveres trådløs ringeklokke ved hovedinngangsdøren.

- Det legges opp til skjult elektrisk anlegg, med brytere og kontakter i hvit utførelse.

- Egen hagedel tilknyttet hver seksjon (se utomhusplan).

- Støyskjerm mot trikk.

- Boligene vil få 2 innganger (u.et. og 1. etg.).

- Det leveres 2 stk. utvendige lamper til belysning av huset, samt støpsel for utestrøm.

Oppvarming

Boligene oppvarmes elektrisk med varmekabler i stor bod i underetasje, dusj/WC i underetasje, garderobe underetasje, vask/teknisk rom underetasje, WC 1. etasje, gang 1. etasje, bad i 2. etasje. I stue/kjøkken leveres varmefolie under parkett. Ellers, varmes soverom og stue i 2.etasje opp med termostatstyrte panelovner.

Det leveres pipeløp i stål, men ikke peis/ovnsinnsats. Dette kan leveres som tilvalg.

Balansert ventilasjon med god varmegjenvinning. Det blir eget aggregat til ventilasjonsanlegg i hver boenhet.

Parkering / Garasje

Det leveres en innvendig enkel garasjeplass som del av boligen. Dekke i garasje utføres med membran og påstøp. Veggene i garasje er av gips som sparkles og males. Det monteres en leddet garasjeport med motordrift og to fjernbetjente portåpnere til garasje. Det legges opp til EL-bil lading i garasjen.

I tillegg til garasje leveres 1 biloppstillingsplass per bolig på tomten.

Adkomst

Enkel adkomst. Se vedlagt kartskisse på høyre side i nettannonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Utomhus/hage

Utomhusarealene vil bli opparbeidet med utgangspunkt i utomhusplan i prospektet. Selger forbeholder seg imidlertid retten til å foreta endringer med hensyn til beplantning, utforming og materialvalg. Alle gang- og kjøreveier singles. Grøntområder opparbeides med ferdigplen.

Endelige høyder og nivåer på terreng bestemmes av selger. Støttemur(er) føres opp der dette ansees nødvendig av selger. Det er satt opp støyskjerm mot trikk i henhold til krav fra kommunen. Endelig planering og legging av ferdigplen gjøres når vær og temperatur tillater det.

Endelig seksjoneringsvedtak ligger vedlagt prospektet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

1921/920569-1/105  Skjønn  

12.08.1921 

Bestemmelse om senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv

1960/4934-1/105  Best. om adkomstrett  

26.04.1960 

Bestemmelse om vann/kloakkledning

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

 

1965/10391-1/105  Erklæring/avtale

30.07.1965 

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

 

1965/10392-1/105  Bestemmelse om veg

30.07.1965 

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Vei / Vann / Avløp

Offentlig tilknyttet vei, vann og avløp. Det kan være nødvendig å installere egen pumpekum (ev. flere kummer) for overvann og kloakk dersom det ikke er tilstrekkelig fall i offentlige ledninger. Dersom dette viser seg å være nødvendig, er dette inkludert i leveransen. Dette kan således eventuelt medføre kumlokk på tilsådd plen. Det er ikke anledning til å flytte på avløp og vanntilførsel i boligene. Eventuelt vedlikehold, serviceavtaler eller lignende bekostes av kjøper/sameiet.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse av boligene. Det er selgers ansvar å fremskaffe brukstillatelse og ferdigattest på boligene så snart det lar seg gjennomføre. Kjøper er gjort oppmerksom på at ferdigattest ofte utstedes en tid etter overtagelse og avhenger blant annet av årstid knyttet til ferdigstillelse av utomhus områdene. Kjøper godtar overtagelse ved fremvisning av brukstillatelse.

Ligningsverdi

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser, revidert 12.06.2013. Oslo kommune har 23.09-15 vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Reguleringsplan for småhusområder i Oslo ytre by. Området reguleres til byggeområde for boliger og det tillates inntil 24% bebygd areal på den enkelte tomt. Det tillates gesimshøyde inntil 6,5 meter og mønehøyde inntil 9,0 meter. Uteoppholdsareal skal være minimum 200 kvm. Parkeringsplasser skal opparbeides i henhold til de til enhver tid gjeldende parkeringsnormer for Oslo kommune, åpen by. Det oppfordres til å se utfyllende reguleringsbestemmelser, reguleringskart og arealbekreftelse, som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Iht. planinnsyn er det følgende pågående byggesaker i nærheten pr. 13.03.2019:

- Rosendalsveien 22 - Oppføring av 2 tomannsboliger og carport.

- Rosendalsveien 25 - Utbygging av loft i tomannsbolig.

- Rosendalsveien 23 - Oppføring av 4 eneboliger.

- Rosendalsveien 19 - Oppføring av tilbygg, ombygging av kjeller til boligformål.

- Rosendalsveien 20 - Oppføring av garasje.

- Rosendalsveien 17 B - Oppføring av garasje

- Rosendalsveien 27 - Oppføring av 1 enebolig og 2 tomannsboliger.

Beskrivelse av sameiet

Iht. lov om Eierseksjonssameier, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

Sameiet har pr. i dag vedtekter. Budsjett, regnskap og eventuelle avgjørelse om betaling av fellesutgifter er opp til nye eiere å bli enige om. Sameiet vil bli bestående av fire enheter.

Faste, løpende kostnader

Det er ikke lagt opp til fellesutgifter. Dette blir opp til de nye eiere å eventuelt etablere. Kjøper må påregne kostnader til:

- TV og internett.

- Privat strømforbruk.

- Kommunale avgifter.

- Forsikringer.

- Andre normale utgifter.

- Eiendomsskatt.

Det er ikke innhentet kostnadsoverslag på ovennevnte. Kommunale avgifter ligger historisk i størrelse omfang +/- kr 15 000,- pr. husstand. Øvrige kostnader må kjøper undersøke selv.

Andel fellesgjeld / formue

Ingen gjeld eller formue.

Oppgjør

Det skal innbetales et depositum tilsvarende 10% som står på meglers klientkonto som trygghet for gjennomføring av avtalen og beløpet kan ikke disponeres av noen  av partene før etter overtagelse, med mindre selger stiller nødvendig bankgaranti iht. bustadoppføringsloven § 47. Depositum fra kjøper forutsetter at selger har stilt entreprenørgaranti iht. bustadoppføringslovas § 12. Det deponerte beløp kan når som helst utbetales til utbygger som et forskudd, mot at utbygger stiller forskuddsgaranti som sikkerhet overfor kjøper, jf. buofl. § 47.

Alle renter på beløp innbetalt til meglers klientkonto tilfaller i sin helhet kjøper. Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for depositum.

Hovedoppgjør (rest kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest 1 dag før overtagelse av eierseksjonen. Eventuelle tilvalg vil faktureres direkte fra selger og gjøres opp før overtagelse. Forsinkes betalingen med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for øvrige avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av enheten.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

HUS B og C pr enhet

12 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger

112 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 4 500 000,-))

199,50 (Pantattest kjøper)

525,- (Tingl.gebyr pantedokument)

525,- (Tingl.gebyr skjøte)

--------------------------------------------------------

113 749,50 (Omkostninger totalt)

--------------------------------------------------------

12 113 749,50- (Totalpris inkl. omkostninger)

Adgang til utleie (boligformål)

Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen, utleiedel eller enkeltrom (hybel) så fremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold, og rommet leies ut til det formålet det er byggemeldt som. Vedtekter, tinglyste erklæringer e.l. kan begrense utleieadgangen. Ev. utleiedel er søknadspliktig. Merk at rom i underetasjen blir byggemeldt som boder, ikke godkjent for varig opphold.

Annen nyttig informasjon

Det gjøres oppmerksom på at illustrasjonsmateriell/prospekt kan og vil avvike noe i forhold til virkelig utførelse, både utvendig og innvendig. Fargevalg på utvendig kledning i prospektet vil nødvendigvis ikke samsvare med farge på utvendig kledning som leveres til boligen. Tegninger og 3D bilder i prospektet er å anse som en illustrasjon og kan/vil avvike noe i forhold til den endelige utførelsen.

Eiendommen er ferdig seksjonert. Se vedlegget til salgsoppgaven for seksjoneringspapirer.

Det er gitt igangsettingstillatelse for alle boligene i prosjektet.

Utbygger forbeholder seg retten til å gjøre endringer på konstruksjoner og evt. materialer som er hensiktsmessige og nødvendige uten at den generelle standarden eller verdien forringes eller medfører endring i pris eller kvalitet. Kasser og nedforing der det er hensiktsmessig ift. ventilasjon og rørføringer.

Husets ytre grenser er gitt og er endelig. Opplyst areal kan variere på grunn av tykkelser av isolasjon/rørgjennomføringer og lydvegger, dette gir ikke rett til prisavslag. Forbehold om mulige feil ved tegningsmaterialet og beskrivelse. Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Det tas forbehold om mindre justering av størrelse av enhetene. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, i forbindelse med nye isoleringskrav, plassering og størrelse på trappegang etc., mindre endring av boligens areal eller liknende. Dersom den endelige godkjennelsen for tiltaket slik det er beskrevet ikke blir gitt kan utbygger velge å fratre avtalen uten videre. Kjøper vil i så tilfelle få tilbakebetalt ev. innbetalt forskudd. Plantegninger i prospekt samsvarer nødvendigvis ikke med leveransebeskrivelsen.

Transport av kjøpekontrakt før overtagelse skal på forhånd aksepteres av selger og kan nektes på fritt grunnlag. Ved eventuell transport av kontrakt fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på kr 50 000,-. Eventuell endring krever selgers samtykke.

Utomhusplanen i vedtektene er av en slik karakter at det ikke kan ansees som et kart, men en illustrasjonsskisse.

Vedlagte kontraktsdokument som forutsettes gjennomgått før bud gis. Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m.. Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn, hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysning av skjøte, må det tas forbehold om dette i midlertidig kjøpsavtale/ bud. Dersom en klage fører frem hos Fylkesmannen, vil utbygger forbeholde seg retten til å omprosjektere boligene og partene vil da erklære seg fri fra alle rettigheter og forpliktelser under inngått kjøpsavtale (terminere). Kjøper vil da få tilbakebetalt forskudd sammen med opptjente renter. Ut over dette skal ingen av partene kunne reise krav om kostnadsdekning eller annet overfor den annen part.

Arealer opplyst i arkitekt tegninger kan avvike noe fra endelig leveranse, uten at dette gir kjøper grunnlag til avslag eller kompensasjon.

Planlagt overtagelse

Forventet overtagelse 01.06.19 for Hus B og 01.08.19 for Hus C.

Selger skal med ca. 3 måneders varsel angi antatt periode for overtakelse innenfor et tidsintervall på ca 30 dager. Perioden gjelder ikke som bindende og dagmulktsbelagt frist. Endelig tidspunkt for overtakelse (dato og klokkeslett) vil bli gitt med ca. 30 dagers varsel. Kopi av varselet sendes meglerforetaket. Dette tidspunktet vil være en dagmulktsbelagt frist i henhold til bustadoppføringslova.

Tilvalg

Erfaringsmessig vil enkelte kjøpere ønske å sette sitt personlige preg på boligen. Prosjektet og dets priser er basert på at arbeidene gjennomføres rasjonelt og med delvis serieproduksjon i form av systematisering av tekniske løsninger og valg av materialer. Dette gir visse begrensninger for hvilke tilvalg og endringer som kjøper kan forvente å få gjennomført og innenfor hvilket tidsrom disse kan bestilles.  

Dersom kjøper ønsker å gjøre endringer i prosjektets standardleveranser, vil uttrekkssummen være utbyggers kostpris. Som følge av utbyggers rabatter og påslag kan uttrekkssummen være lavere enn veiledende butikkpris. Kjøper vil måtte betale for montering- og byggekostnader som følge av tilvalg som medfører overskridelser i prosjektets standardleveranser.

 

Tilvalg må undersøkes med megler i forkant av bud, da fristen i utgangspunktet har passert.

Kjøper vil ikke ha anledning til å besøke byggeplassen uten avtale med selger. Dette av sikkerhetsmessige årsaker samt sikring av en effektiv fremdrift i byggingen.

Kjøper vil få mulighet til å gjøre tilvalg innenfor følgende kategorier:

- Keramiske fliser til vegg og gulv - leveres av Modena

- Baderomsinnredning

- Armaturer og sanitærutstyr

- Fargevalg vegger (maling)

Det vil ikke være anledning til å gjøre endringer på byggkonstruksjon og å flytte på tekniske installasjoner som ventilasjonskanaler, elektriske installasjoner eller avløp og vanntilførsel. Det gis heller ikke anledning til egen leveranse eller å endre på utvendig fasade eller vindusform.

Inngås kjøpsavtale etter igangsetting av prosjektet (påbegynt grunnmur/reisverk), må kjøper være kjent med og akseptere frister for tilvalg og endringer kan være utgått. Det må da tas forbehold i kjøpstilbudet dersom kjøper har ønske om tilvalg eller endringer som denne mener skal være mulig å få levert av selger

Solgt iht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse må eiendommen forsikres av eier. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.

Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.

Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.

Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Boligvelger prosjekt (Kr.5 000) Totalt kr. (Kr.5 000)