Klikk for galleri

BUVIKA: Innflyttingsklare 3 roms selveier leiligheter med 2 terrasser. P-plass. Utsikt. Bod 33 kvm. Lave felleskostn.

X
Trøndelag – Skaun

Mølnbakken 4

Trøndelag – Skaun

Mølnbakken 4

Prisantydning
2.760.000,-
Primærrom
69.5m2 - 69.5m2
Bruksareal
73.5m²
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Prosjektmegler/Megler
92 48 58 68
skjema her?
Prosjektmegler/Eiendomsmegler MNEF
91 00 06 06
Salgsoppgave
Lukk

Morten Normann

Prosjektmegler/Megler
PrivatMegleren Benum & Johansen

Elisabeth Leth-Olsen

Prosjektmegler/Eiendomsmegler MNEF
PrivatMegleren Benum & Johansen
 

Informasjon om prosjektet

Eier

Møllebakken Eiendom AS

Betegnelse

Gnr. 2 Bnr. 119 i Skaun kommune

Byggeår

2019

Forretningsfører

Bonitas Eiendomsforvaltning AS

Beliggenhet

Boligfeltet har en sjønær og flott beliggenhet med gangavstand til bla. skole, idrettsanlegg, barnehager, butikksentra og andre servicefaciliteter.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Skaun kommune ligger ca 25 km sør for Trondheim,  i vakre og landlige omgivelser. Kommunene har hatt en stor tilvekst de siste årene.

I nord har Skaun felles grense med Trondheim i Gaulosen, en sidearm av Trondheimsfjorden der Gaula elva har sitt utløp. Kommunen har store friluftsområder, og det finnes totalt 46 fiskevatn, hovedsaklig med ørret og røye. Det er laks i elvene Børselva og Vigda.

Kommunens tusenårssted er Husaby, som er et gårdsanlegg med gamle kirkeruiner. Her bodde bl.a. Einar Tambarskjelve. Husaby er kanskje mest kjent fra Sigrid Undsets roman om "Kristin Lavaransdatter". Romanfiguren "Kristin" bodde her sammen med husbond "Erlend". Hvert år arrangeres kulturarrangementet "Kristin på Husaby" i Skaun, med blant annet teaterforestillinger, litteraturseminar, turmarsj, utstillinger, kirkekonserter og økumenisk gudstjeneste. Skaun kirke på Venn er en steinkirke fra mellomalderen (ca 1180), og pilgrimsleia går forbi kirken videre til Nidarosdomen. (kilde: Skaun kommune, Wikepedia).

Bygninger

Firemannsbolig ferdigstilt september 2019. Bygget er over 2 etasjer, samt kjeller.

Byggemåte

Firemannsbolig over 2 etasjer pluss kjeller. Isolerte murer i henhold til krav fra TEK 10. Etasjeskillere i tre. 250mm isolasjon i yttervegger. 350 mm isolasjon i yttertak. Vinduer med K verdi 1,2. Liggende trepanel. Sort takstein.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 69,50 kvm, Bruksareal: 73,50 kvm

Areal er angitt hhv. som bruksareal (BRA) som er arealet innenfor boligens yttervegger, inkl innvendig bod. Primærrom (P-rom) er BRA fratrukket innvendig bod og innvendige vegger.

Det tas forbehold om mindre avvik for de oppgitte arealer da beregningene er foretatt på grunnlag av tegninger utarbeidet av selger.

Innhold

Mølnbakken 4 består av 4 leiligheter.

Leil. A: 1 etg:  
2 soverom (13.1 og 10 kvm), stue med åpen kjøkkenløsning (30.8 kvm), bad/vaskerom (5.4 kvm), innvendig bod (3 kvm) og gang (7.8 kvm). 2 terrasser (7.8 og 12.5 kvm)

Leil. B: 2 etg: SOLGT

Leil. C: 1 etg
2 soverom (13.2 og 10 kvm), stue med åpen kjøkkenløsning (30.8 kvm), bad/vaskerom (5.4 kvm), innvendig bod (3 kvm) og gang (7.8 kvm). 2 terrasser (7.8 og 12.5 kvm)

Leil. D: 2 etg: 
2 soverom (13 og 6.7 kvm), stue med åpen kjøkkenløsning (36.2 kvm), bad/vaskerom (5 kvm), innvendig bod (3 kvm) og gang (6.4 kvm). 2 terrasser (7.8 og 12.5 kvm)

Alle leiligheter i Mølnbakken 4 er gjennomgående, med terrasse/balkong på begge sider av leiligheten. I tillegg medfølger bod i kjeller på ca 33-35 kvm, samt utvendig biloppstillingsplass.

Standard

HELT NY LEILIGHET - her kan du flytte rett inn uten å måtte tenke på oppussing!

Her er noen av kvalitetene som medfølger:
* Kvalitetskjøkken fra Aubo (underskap/høyskap i type Melinga Sort og overskap i type Ravenna Hvit). Underlimt kum med silgranitt (farge antrasitt).
* Integrerte hvitevarer på kjøkken fra Electrolux (induksjonstopp, stekeovn, kombiskap kjøl/frys, oppvaskmaskin).
* Kjøkkenhette "Luna" fra Røros Metall
* Flislagte gulv med varmekabel og termostat på bad/vaskerom
* Baderomsinnredning fra Aubo (Venezia hvit), med servant, underskap, speil med innebygd LED lys
* Hvitpigmentert laminatgulv i oppholdsrom og tarkett vinylbelegg i teknisk rom / innvendig bod
* Hvite kombigarderober i glatt utførelse medfølger på soverom (1m per sengeplass)
* Opplegg for TV / fibernett fra GET
* Varmepumpe på stue (luft-til-luft)
* Balansert ventilasjonsanlegg som sikrer godt inneklima
* Terrasse/balkong på begge sider av leiligheten
* 5 års reklamasjonsrett

Komplett leveransebeskrivelse / deklarasjon følger vedlagt salgsoppgaven. Tekst som omhandler muligheter til å gjøre endringer gjelder ikke lengre, da boligene ble ferdigstilt i september 2019.

Utstyr

- balansert ventilasjonsanlegg
- varmepumpe (luft-til-luft) på stue
- ringeklokke
- røykvarsler
- brannslukningsutstyr
- varmeovn med termostat i entré og soverom

Møblering

Alle illustrasjoner, skisser, møblerte plantegninger m.m. er kun ment for å danne inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan således ikke anses som endelig leveranse. Det vil fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen. For innhold og standard i leveransen vises det til leveringsbeskrivelse utarbeidet av selger, og som følger salgsoppgaven.

Oppvarming

Boligen leveres med balansert ventilasjon med roterende varmegjenvinner og elektrisk ettervarmebatteri som sikrer et godt inneklima i boligen. Det leveres luft til luft varmepumpe, hvor utedel monteres på terrasse/balkong, og innerdel monteres på vegg på stue. På baderom legges det varmekabler i gulv. Varmeovn med termostat medfølger i entré/gang og på soverom.

Parkering / Garasje

Det medfølger utvendig p-plass med muligheter for motorvarmer.

Gjesteparkering iht reguleringsplan like ved carportanlegg.

Parkeringsområdet står på fellesareal som reguleres av Skysgrova Velforening. Hjemmelshaver i dag er grunneier, men utbygger har avtale med grunneier om å overføre fellesarealer til Skysgrova Velforening så snart utbyggingen er ferdigstilt. Selger har ansvar for at dette gjennomføres. Kjøper er sikret rett til parkering i vedtekter for velforeningen.

Adkomst

Med utgangspunkt i rundkjøringen på Klett følges E39 mot Orkanger til du ser avkjørsel til Buvika på høyre side. Sving av til høyre og kjør bort til rundkjøringen. Ta 3 vei ut av rundkjøringen slik at du passerer bensinstasjonen på din venstre side. Følg denne veien et stykke. Boligfeltet kommer på høyre side av veien, før man krysser E39. Ta første avkjøring til høyre på toppen. Det vil bli skiltet ved annonserte visninger.

Beskrivelse av tomt/hage

Sameiet Mølletoppen III vil få tilgang til fellesarealer som reguleres av Velforeningen Skysgrova. Lekeplass er rett utenfor, og parkeringsområde ligger rett ved boligene. Boligtomtene heller skrått not nordvest med utsikt mot Buvika sentrum og Trondheimsfjorden.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Sameiet har legalpant i hver seksjon jmf. lov om eierseksjoner.

Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp, jfr. lov om eierseksjoner §31.

Det vil bli tinglyst erklæring på eiendommen vedr. kommunens rett til å anlegge og vedlikeholde ledninger. Det vil også bli tinglyst pliktig medlemsskap i området velforening. Kjøper kan ikke motsette seg tinglysning av slike erklæringer.

Vei / Vann / Avløp

Boligene tilknyttes offentlig vann og kloakk via private stikkledninger. Veg fra hovedveg er privat veg som eies av velforeningen.
 
Det er pliktig medlemsskap i Skysgrova Velforening.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest ble utstedt 13.09.2019 av Skaun kommune.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 781 526,- pr 31.12.18
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 2 813 494,- pr 31.12.18

Ligningsverdi foreligger ikke pt. da boligen nylig er seksjonert og ferdigstilt. Tall oppgitt her er hentet fra https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/bolig-og-eiendeler/bolig-eiendom-tomt/formuesverdi/boligverdikalkulator/, hvor byggeår er satt til 2018 og p-rom er satt til 69. Dette er kun stipulerte tall, og virkelige tall kan være både høyere og lavere enn dette.

Reguleringsforhold

Eiendommen reguleres av bebyggelsesplan for Skysgrova vedtatt 20.06.2007. Området er regulert til boligformål.

Prosjektet ble gitt byggetillatelse 04.10.2016 for oppføring av 3 stk firemannsboliger (Mølnbakken 4,6 og 8), med iverksettelse 03.11.17 etter Fylkesmannens vedtak. Ferdigattest ble gitt for alle 3 firemannsboliger i Mølnbakken 4,6 og 8 den 13.09.2019.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Mølletoppen III består av totalt 12 eierseksjoner, fordelt på 3 firemannsboliger i Mølnbakken 4,6 og 8. Tomten er felles for alle sameierne, og det er pliktig medlemsskap i Skysgrove Velforening som disponerer fellesarealer. Bonitas (forretningsfører) har utarbeidet vedtekter, husordensregler og budsjett som ligger vedlagt salgsoppgaven. Vedtekter for velforeningen ligger også vedlagt.

Ved erverv av bolig blir kjøper sameier i et fremtidig eierseksjonssameie, jfr. lov om eierseksjoner av 16.juni 2017 nr. 65. Boligsameiet administrerer fellesinteressene, herunder driften av fellesarealer; herunder også utomhusanlegg. Som sameier i et eierseksjonssameie har sameierne til enhver tid, rett og plikt til å følge eierseksjonsloven og de til enhver tid gjeldende vedtekter for sameiet.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jfr. eierseksjonsloven § 23, 1. ledd.

Sameiet Mølletoppen III ble stiftet av selger 04.02.2019. Kjøpere vil kalles inn til ekstraordinært årsmøte når alle boliger er sluttsolgt i Mølnbakken 4, da for å oppnevne nytt styre bestående av beboere i sameiet.

Styret skal forestå overtakelse av boligsameiets fellesarealer når ferdigattest er gitt av Skaun kommune. Kjøper aksepterer at det valgte styret skal representere alle sameierne i forbindelse med overtakelsen av fellesarealene.

Som seksjonseier, påhviler det plikt til å svare andel av sameiets kostnader til drift og vedlikehold av eiendommen (felleskostnader) fra overtakelsestidspunktet. Budsjett/driftskostnader for sameiet følger vedlagt. Fordelingen er gjort iht. prinsippene i sameiervedtektene.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i utkast til vedtekter og budsjett for sameiet som ligger vedlagt denne salgsoppgave.

Oppstarts kapitalen på kr. 10.000,- som innbetales til meglers klientkonto skal av megler overføres til en konto som er opprettet for sameiets bruk. Dette for å sikre en tilstrekkelig likviditet i sameiet i oppstartsfasen.

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 223,-
Fellesutgifter som inkluderer: driftskostnader (1.178), renovasjon (222), velforening (293), Kabel-tv/Internett (529). Gjelder fra 01.01.2020.

Kostnader som kommer i tillegg:
* Kommunale avgifter (eiendomsskatt, renovasjon, vann og avløp) faktureres den enkelte seksjonseier fra Skaun kommune. Beløpet her vil bli fastsatt av Skaun kommune etter at boligen står ferdig.
* Kostnader knyttet til strøm og ventilasjonsanlegg. Priser vil variere fra ulike tilbydere og etter eget  forbruk.
* Innboforsikring må tegnes av den enkelte.
* Abonnement for kabel-tv/ internett/ telefoni (GET): kollektiv avtale inngått med kr 529,- pr mnd. Dersom kjøper ønsker å oppgradere sitt abonnement, vil dette komme som et tillegg og faktureres direkte. 

Oppgjør

Fullt oppgjør inkludert kjøpesum + omkostninger, innbetales til meglers klientkonto 1 dag før avtalt overtakelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Fastpris:
Leil. A:  2.760.000,-
Leil. B:  2.960.000,- SOLGT
Leil. C:  2.760.000,-
Leil. D:  2.860.000,- SOLGT

Omkostninger:
10 000,- (Startkapital til sameiet)
10 000,- (Startkapital til velforening)
7 500,- (Dokumentavgift, andel tomteverdi 300.000)
2 604,- (Stiftelsesgebyr til sameiet)
2 604,- (Gebyr seksjonering)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
200,- (Pantattest kjøper)
--------------------------------------------------------
34.078,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------

Totalpris inkl. omkostninger:
Leil.A: 2.794.078,-
Leil.B: SOLGT
Leil.C: 2.794.078,-
Leil.D: SOLGT

I tillegg kan kjøper velge å tegne boligkjøperforsikring i HELP Forsikring:
Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)  7 100
Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg) 2 800
Kjøper må ta stilling til kjøp av denne forsikringen senest ved signering av kjøpekontrakt.

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra tegninger utarbeidet av selgers arkitekt vedlagt salgsoppgaven.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Boligen har ingen egen utleiedel.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 1400,- / 2100,- / 3100,- pr tegnet forsikring.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Det følger av avhendingsloven § 3-1 at der det ikke er avtalt noe særskilt etter avhendingsloven § 1-2, gjelder § 3-2 til § 3-6.

I dette tilfellet selges eiendommen "som den er", jf. avhendingsloven § 3-9. Lovens normalordning, som beskrevet i avhendingsloven § 3-2 til § 3-6, fravikes.

En "som den er" klausul overfører risikoen for skjulte feil og mangler fra selger til kjøper. Selger er likevel ansvarlig dersom eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn det kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhendingsloven § 3-9 annet punktum.

Ved omsetning av nyoppført bolig skal det lite til for at nevnte vesentlighetskrav anses oppfylt. Det antas at en "som den er" klausul normalt ikke vil ha nevneverdig betydning for mangelsvurderingen ved omsetning av ny bolig.

Eiendommen har likevel mangel dersom det er gitt mangelfulle eller uriktige opplysninger om forhold ved eiendommen, som selgeren kjente eller måtte kjenne til og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få, dersom det har virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt.

Det vil bli stilt entreprenørgarantier i henhold til Avhendingslovens bestemmelser jfr. § 2-11, hvor boligen er ferdigstilt og ikke har vært i bruk i 6 måneder. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen fra budaksept/signert kontrakt og til overtakelse, og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Dersom salget skjer etter at 6 måneders fristen har utløpt, vil det ikke stilles slik garanti.

Meglers vederlag og utlegg

Provisjon, tilrettelegging, oppgjørshonorar: kr 55.000 pr leilighet.
Tilretteleggingshonorar: kr 25.000,- pr prosjekt / salgsoppgpave
Markedsføring etter avtale og regning.
Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale alle påløpte utlegg, tilretteleggingshonorar, samt kr 9.900 eks mva pr enhet.