Klikk for galleri

Tollnes Hage trinn 3 - 12 moderne boliger fordelt på eneboliger og firemannsboliger! Bygging av trinn 1 og 2 er i gang!

Tollnes Hage trinn 3 - 12 moderne boliger fordelt på eneboliger og firemannsboliger! Bygging av trinn 1 og 2 er i gang!

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Vestfold og Telemark - Skien - Klyve, Nybergåsen, Bjørnstad

Tollnes Hage 3

Prisantydning2.388.000,- - 3.960.000,-Fellesgjeld1.592.000,- - 2.640.000,-Felleskostnader8.460,-Primærrom73.8m2 - 123m2Bruksareal77.8m2 - 123m2Soverom2 - 3
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

PM Telemark AS / Ingrid Reisjø

Selger/Utbygger

Tollnes Utbygging AS
Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Betegnelse

og i Skien kommune

Byggeår

2023

Nytt salgstrinn på Tollnes!

Heimgard Bolig og PBBL sitt boligprosjekt Tollnes Hage har vært en suksess. De to første salgstrinnene av Tollnes Hage har fått en flying start, og byggingen av de to 22 første enhetene er godt i gang. Tiden er derfor inne for å lansere nok et salgstrinn. I Tollnes Hage III kan du velge mellom 12 nye boliger fordelt på eneboliger i rekke og leiligheter i firemannsboliger.

Totalt skal Heimgard Bolig og PBBL bygge rundt 40 nye hjem her. Byggetrinn I, II og III omfatter fire eneboliger, tre tomannsboliger og seks firemannsboliger - til sammen 34 boliger.

Leiligheter i form av firemannsboliger har truffet godt i markedet, derfor inneholder også det tredje salgstrinnet to nye firemannsboliger. Igjen satser vi på to størrelser: 77,8 og 84,5 kvadratmeter BRA. Den eneste forskjellen på firemannsboligene er antall soverom: To eller tre. Valget er ditt!

Mange har etterlyst eneboliger i Tollnes Hage. I det nye salgstrinnet kan vi introduserer fire eneboliger i rekke, som alle er 129,2 kvadratmeter BRA fordelt på to etasjer. Rene linjer, gode planløsninger og to romslige uteplasser er bare noen av kvalitetene disse eneboligene har.

Vi vet at boligkjøperne er opptatt av romslige uteplasser, derfor har vi sørget for gode arealer til dette i Tollnes Hage. Firemannsboligene får terrasser på 22,2 eller 24,0 kvadratmeter på bakkeplan, mens balkongene blir på 14,1 eller 15,2 kvadratmeter. Det er verdt å merke seg at alle uteplassene ligger vestvendt, noe som sikrer godt med ettermiddagssol!

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Området har en rolig, barnevennlig og attraktiv beliggenhet på Tollnes i Skien. Boligfeltet ligger solrikt til med adkomst fra Wesselvegen, og ligger skjermet til.

Her har man kort vei til alt man trenger i hverdagen. Dagligvarebutikken Kiwi Tollnes ligger ca. 650 meter unna og har langåpent (07-23). Her finner du også Smakfull Thai, som byr på deilig asiatisk mat som takeaway. Ellers er det kort vei til GS-senteret med dagligvarebutikken Meny, Apotek 1 og Mester Grønn.

Det er kort kjørevei til flere handelsområder, blant annet Kjørbekk hvor du finner Biltema, Jula, Byggmakker, Power, Megaflis, Byggmax, Rusta m.m. Det er kort vei til Porsgrunn sentrum som er i full utvikling! Promenaden langs elva i sentrum kan by på et stort utvalg av butikker, restauranter, kafeer og uteliv. Grenlandsfolk har blitt flinke til å benytte seg av byens tilbud! Både på Osebro, Pincho Nation, Jimmys, Øya Spiseri, Merci og Jonas kan det lønne seg å bestille bord. Kjøpesenteret Down Town har fått et flott ansiktsløft, og kan by på over 60 butikker.

Området sogner til Klyve barneskole - en anerkjent skole med over 500 elever. Det er flere barnehager i nærheten, blant annet Klyveskogen Barnehage AS og Klyve Åpen Barnehage. 

Boligfeltet ligger et steinkast fra flotte turmuligheter. Med nærheten til elva er det enkelt å legge rusleturen langs denne og nyte de idylliske omgivelsene, samt mulighet for toppturer. En tur opp til Piggen en av de mest populære, og er godt egnet både for barn og voksne.Tollnes ballklubb og idrettsforeningen Pors sørger for et bredt og godt tilbud for barn og unge.

Noen stikkord om byggetrinnet

- 12 boliger organisert som borettslag.
- 60% innskudd og 40% fellesgjeld.
- Areal mellom 77,8 - 129,9 kvm BRA.
- Fordelt på 2 stk firemannsboliger, og 4 eneboliger.
- TEK17
- Barnevennlig og populært boområde.
- Romslige uteplasser.
- Vestvendt beliggenhet som sikrer ettermiddagssol.
- Gode parkeringsmuligheter.
- Mulighet for tilvalg.

Lettstelte og moderne hjem!

Boligene i det tredje byggetrinnet har fått en utforming og størrelser som gjør at de treffer en bred kjøpegruppe. Firemannsboligene vil appellere til både unge par på jakt etter sin første bolig og mer voksne som ønsker å bytte ut eneboligen med noe enklere og mer lettstelt, mens eneboligene med sine tre soverom kan være aktuelle for både mindre barnefamilier og andre som ønsker et plasseffektivt og moderne hjem

Sjekk ut prosjektets boligvelger for en fullstendig oversikt over Tollnes Hage:

https://view.wec360.com/heimgard-bolig/tollnes/oversikt

Bygninger

Bolig 23-26:
De fire eneboligene i Tollnes Hage III er på 129,2 kvadratmeter BRA. I første etasje er det lagt opp til en gang, ett bad med dusj og en åpen og luftig kjøkken- og stueløsning med utgang til en terrasse på 24 kvadratmeter. I andre etasje finner du tre soverom, ett vaskerom, ett bad med dusj og en tv-stue (eventuelt soverom) med utgang til en hyggelig balkong. Hver enebolig har i tillegg carport og utvendig sportsbod.

Bolig 27-30:
Det er to ulike firemannsboliger i byggetrinn III. Leilighetene i den minste firemannsboligen er på 77,8 kvadratmeter BRA. De har to soverom, ett bad, en bod og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til balkong eller terrasse. En utvendig sportsbod følger med hver bolig. Carport er tilvalg.

Bolig 31-34:
Boligene i den andre firemannsboligen er litt større - 84,5 kvadratmeter BRA. De har også ett bad, en bod, en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til balkong eller terrasse. Den eneste forskjellen er at disse boligene får tre soverom. En utvendig sportsbod følger dessuten med hver bolig. Carport er tilvalg.

Byggemåte

Bygg leveres i henhold til teknisk forskrift 2017 (TEK 17). Enheter i leveransen med lydisolerende konstruksjonsoppbygning, med lyddempende etasjeskiller, samt lydisolerende seksjonsvegger iht. TEK 17.

Kledning med liggende retning som vist på fasadetegning. Kledning blir grunnet 1 strøk, og beises 2 strøk.

Se forøvrig leveransebeskrivelsen i prospektet for utfyllende beskrivelse av byggemåte.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 73,80 kvm - 123 kvm, Bruksareal: 77,80 kvm - 129,20 kvm

Boligenes areal oppgis i prisliste med bruksareal (BRA) som er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige boder, vegger og sjakter, men ikke medregnet yttervegg. I tillegg oppgis areal med primærrom(P-ROM) som tilsvarer BRA- arealet med fradrag av Boder. På tegninger oppgis enkeltroms areal, som er rommets nettoareal innenfor omsluttende vegger. Det tas forbehold om mindre avvik for oppgitte arealer, uten at kjøper kan kreve prisavslag.

Hvorfor kjøpe nytt?

• Fast kjøpesum og ingen økning i løpet av byggetiden.
• Mulig økning av boligens verdi selv før du har flyttet inn.
• Energieffektive, kostnadsbesparende og lydisolerte bygg med høye krav til teknisk utførelse.
• Mulighet til å påvirke boligens standard ved personlige tilvalg gjør at du i stor grad kan skreddersy ditt nye hjem.
• Garantibefaring omlag 1 år etter ferdigstillelse.
• Reklamasjonsperiode i 5 år etter overtakelse.
• Ingen dokumentavgift/ lave omkostninger.

En enklere hverdag

Det er populært å bo i borettslag. De aller fleste nye boligprosjektene i Grenland er organisert som borettslag. Dette gjelder også for boligene i Tollnes Hage, som blir et borettslag tilknyttet Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag. Å bo i et borettslag gir deg trygge rammer i et godt fellesskap. Livet blir også enklere i Tollnes Hage. Her får du en helt ny bolig, som kan skreddersys etter dine behov. Fra første dag blir det satt av midler til fremtidige vedlikeholdsjobber, som du ikke lenger får eneansvaret for, men som settes bort. Med andre ord: Færre bekymringer og mer tid til de tingene du virkelig har lyst til å gjøre!

Stikkord om leveransen

• 1-stavs eikeparkett på gulv.
• Store terrasser: 14,1 til 24 kvm avhengig om man er i 1. eller 2. etasje.
• Moderne kjøkken fra Marbodal eller lignenende.
• Store gulvfliser, 30x60 cm, i entré.
• 25x40 cm veggflis på baderomsveggene.
• Downlights i entré og bad.
• Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
• Det leveres vannbåren varme med el-kjel i gulv i baderom, stue/kjøkken og i avgrenset område i entré.
• Carport er tilvalg på firemannsboligene.

Standard

Se leveransebeskrivelsen for detaljert beskrivelse av boligene.

Tilvalgsmuligheter

Boligene i Tollnes Hage byr på en ramme som åpner for gode muligheter til å dyrke en personlig stil. Til boligene er det valgt materialer som er i tiden og som harmonerer med byggenes moderne arkitektoniske uttrykk. Rommene er preget av arealeffektive utformingsløsninger. Vi er i tillegg behjelpelig med å finne andre løsninger - om det er ønskelig. Som kjøper gis du god anledning til å gjøre individuelle tilvalg til standardleveransen mot pristillegg.

Dette gjelder følgende deler av leveransen:
• Kjøkkeninnredning.
• Baderoms innredning.
• EL-leveranse inkludert belysning.
• Ladestasjon for el-bil.
• Garderober.
• Innerdører.
• Listverk og gerikter.
• Parkett.
• Utførelse av innvendige overflater.
• Carport.

Tilvalg avtales og bestilles av byggleverandør. Dette blir gjennomgått i et tilvalgsmøte.

Forutsatt at kjøpekontrakt inngås i rett tid, vil kjøpere få anledning til å gjøre tilvalg. Entreprenøren har påslag på tilvalg. Selger innkaller til tilvalgsmøte, opplyser om beslutningsfrister, og gir kjøper anledning til å gjøre egne valg for sin bolig.  Det er ikke anledning til å flytte på ventilasjonsanlegg, el-skap eller avløp og vanntilførsel. Adgang til tilvalg/endringer er begrenset til 15 % av kjøpesummen, og endringer og tilvalg vil medføre kostnader for kjøper, og må bestilles skriftlig innen gitte frister. Kostnader for disse skal betales inn til meglers klientkonto sammen med kjøpesummen og omkostningene.

Oppvarming

Eneboliger:
1.etasje:
Det leveres det varme i gulv (vannbåren varme fra el-kjel eller elektriske varmekabler) i alle rom unntatt soverom. Soverom leveres med panelovner.

2.etasje:
Det leveres varme i gulv (vannbåren varme fra el-kjel eller elektriske varmekabler) på bad. Øvrige rom leveres med panelovner. 

Firemannsboligene:
Det leveres vannbåren varme med el-kjel i gulv i baderom, stue/kjøkken og i avgrenset område i entré. Soverom leveres med panelovn.

Alle boligene leveres med komplett balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Utomhus og parkering

Eneboligene leveres med carport.
Firmannsboligene har biloppstillingsplass på et avgrenset område. Carport er tilvalg.

Utearealet leveres i henhold til egen utomhusplan. Det leveres hekker på utvalgte fellesområder mellom boligene. Planen er foreløpig og endringer må påregnes.

Adkomst

Se vedlagt kart.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen. 

Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen - Gnr/Bnr 221/67 og 221/69:
1907/900239-1/101 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 17.07.1907
Bestemmelse vedr. bryggeanlegget v/ Lergravstrand
Bestemmelse om benyttelse

2021/1199916-1/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 28.09.2021 21:00
Rettighetshaver: Knr: 3807 Gnr: 221 Bnr: 65
Bestemmelse om rør/ledninger/installasjon
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Bygget kobles til offentlig eller godkjent privat vei-, vann- og avløpsnett, ved nærmeste punkt utpekt av kommunen.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger rammetillatelse for boligene som nå legges ut for salg. Det vil foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Selger er iht. plan- og bygningslovens bestemmelser ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse.
Manglende ferdigattest er likevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeid er mindre vesentlige, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, og kommunen finner det ubetenkelig å utstede midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse.
Kommunen kan kreve at det stilles sikkerhet for at gjenstående arbeid blir rettet. Sikkerhet blir stilt i en tilfeldig utvalgt enhet som gjelder for alle  enhetene. For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom utomhus arbeider som planering, tilsåing, beplantning etc. ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjør det mulig. Ved overtakelse på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse bortfaller kjøpers krav på dagmulkt for dette forhold. I tillegg vil det bli holdt tilbake et forholdsmessig beløp til
sikkerhet for de gjenstående arbeidene som må utføres for at ferdigattest skal bli utstedt.
Kjøper er innforstått med at de utvendige fellesarealer vil - avhengig av årstid - kunne bli ferdigstilt etter kjøpers overtakelse av boligen.
Arbeidet med ferdigstillelse av fellesarealer er i henhold til bustadoppføringslova å anse som gjenstående arbeider som skal ferdigstilles innen
rimelig tid, jf. buofl. § 32 tredje ledd., se for øvrig pkt. 13 tredje ledd. Det gis styret i borettslaget fullmakt til å godkjenne ferdigstillelsen av utomhus og eventuelt fristille tilbakeholdt beløp i forbindelse med utstedelse av ferdigattest.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Boligene er regulert til bolig, og ligger innenfor reguleringsbestemmelser til reguleringsplan for Tollnesmoen datert 13.08.2008. Formålene er; boliger, felles lekeareal, turvei, kjørevei, felles avkjørsel og rasfare. Det er diverse rekkefølgekrav innenfor regulering som må ivaretas før ferdigtillatelse/midlertidig brukstillatelse kan gis. Det er planer for å utvikle hele eiendommen.

BYA: ikke aktuelt
Vernestatus: nei
Sefrakregistrert: nei

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Videre følger bruksrett til fellesarealer. Borettslaget finansieres ved opptak av lån som blir fellesgjeld og ved innbetaling av innskudd fra andelseierne (kjøperne). Se prisliste for pris og informasjon om fellesgjeld. Generalforsamlingen er den øverste bestemmende myndighet i borettslaget. Her møtes alle andelseierne og godkjenner regnskap og beretning samt velger et styre som er ansvarlig for den daglige driften, inkludert økonomien. Styret treffer alle vedtak vedrørende borettslagets drift, men må følge lover, forskrifter, vedtekter og generalforsamlingens vedtak. Et borettslag er en selvstendig juridisk enhet. Ved innflytting har selger på vegne av borettslaget inngått avtale med PBBL om forretningsførsel av borettslaget. Med PBBL som forretningsfører er du sikret at fellesinteresser blir ivaretatt gjennom et godt opplegg for forvaltning, drift og vedlikehold. Selger blir eier av de boligene som eventuelt ikke er solgt før ferdigstillelse, og er forpliktet til å betale felleskostnadene for slike boliger. Det betyr at borettslaget ikke har ansvaret for kostnader vedr. usolgte boliger.

Det er utarbeidet vedtekter for borettslaget, disse er bindende for kjøper. Vedtektene er en del av salgsprospektet og det er viktig at en gjør seg godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp. Andelseier plikter å følge borettslagets vedtekter. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m.

Medlemskap i PBBL Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag
Borettslaget vil bli tilknyttet Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag. Kjøpere som ikke er medlem av PBBL må tegne medlemskap i PBBL. Medlemmer i PBBL har forkjøpsrett ihht egne frister ved salgsstart. Ved senere salg av enheter har medlemmer i PBBL forkjøpsrett.

Gjennom PBBL som forretningsfører, blir borettslaget tilknyttet Borettslagenes Sikringsfond. Sikringsfondet dekker, etter nærmere regler, tap hvis noen beboere ikke klarer å betale sin del av fellesutgiftene.

Andre faste løpende kostnader

Kr. 8 460,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer:

Til dekning av løpende felleskostnader innbetaler den enkelte andelseier (kjøper) et månedlig beløp. Felleskostnader består av borettslagets faste og variable driftskostnader, samt renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld som følger:
• Renter på felleslån
• Grunnpakke kabel TV/internett + engangsavgift for tilkobling
• Strøm til fellesarealer
• Drift av fellesarealer sommer som vinter.
• Bygningsforsikring
• Forretningsførsel av borettslaget, og evt. teknisk forvaltning
• Revisjon
• Andre driftskostnader (f.eks. arbeidsgiveravgift, styrehonorar, sikringsfond, rekvisita, verktøy, mm)
• Vedlikehold og drift av bygget og tekniske installasjoner
• Eiendomsskatt
• Kommunale avgifter
• Diverse vedlikehold av bygg og felles anlegg, inkl. avsetning til fremtidig vedlikehold

Felleskostnadene for den enkelte boligen er stipulert i henhold til budsjett og fordeles etter fordelingsnøkkel. Endelig størrelse på felleskostnader vil bli satt opp av forretningsfører/borettslagets styre, ved overtakelse, og styret vil påse at evt. nødvendig endring i felleskostnader innføres.

Andre faste utgifter:
Strøm: Strømforbruk i den enkelte bolig og bod er ikke del av felleskostnad. Kjøperne inngår egne avtaler med kraftselskap og netteier, og kostnaden belastes den enkelte etter forbruk.

TV/Internett: Selger inngår på vegne av borettslaget en avtale om leveranse av grunnpakke TV og internett. Den enkelte kan enkelt oppgradere pakken ved å kontakte leverandøren som er oppgitt i boligmappen.

Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld kr. 1 592 000,- / Andel fellesformue kr. 0,- pr ifølge forretningsfører. Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Det er en 60/40 fordeling mellom innskudd og andel fellesgjeld.

Mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld, in-ordning
Borettslaget kan vedta en IN-ordning. Det betyr at kjøper kan om ønskelig betale ned hele eller deler av sin fellesgjeld. Ved nedbetaling av andel fellesgjeld, helt eller delvis, reduseres månedlige felleskostnader. Dette fordi rentekostnader og avdrag som er del av felleskostnadene, reduseres. Nedbetaling av fellesgjeld kan ikke reverseres.

Skattefradrag for renteutgifter
Rentene på den enkeltes andel av fellesgjelden kan normalt trekkes fra i skattbar inntekt på selvangivelsen i henhold til ordinære regler. Det tas forbehold om endinger i reglene.

Oppgjør

Kroner 100.000,- av total kjøpesum skal innbetales til meglers klientkonto, som forskudd ca. 14 dager etter mottatt betalingsanmodning fra megler. Dette må være såkalt fri egenkapital, dvs. at det ikke kan være knyttet noen vilkår eller forbehold til innbetalingen av pengene utover de vilkår som fremgår av nærværende kontrakt. Det vil kunne kreves fremlagt finansieringsbevis før kontraktsinngåelse. Restbeløp på innskuddet, samt omkostninger betales etter varsel fra megler senest innen en nærmere angitt frist før overtagelse. Renter for forskudd tilfaller kjøper, inntil selger evt. stiller garantier i henhold til bustadoppføringslovens § 47 for det til enhver tid innbetalte beløp. Råderett over og renter for forskuddet tilfaller selger fra det tidspunkt § 47-garanti er stilt. Forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontrakts-inngåelse og 30 dager for andre
avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.

Finansiering

Finansiering av fellesgjeld
Borettslagets fellesgjeld blir finansiert med et annuitetslån som borettslaget vil ta opp i forbindelse med overtagelsen av bygget. Lånet har 40 års total løpetid, hvorav de 20 første årene er avdragsfrie. Lånet vil ha flytende rente. Det tas forbehold om endringer i renten, som vil bli endret i takt med utviklingen i rentemarkedet. Borettslaget kan etter innflytting evt. beslutte binding av renten. Etter 20 år må borettslaget betale avdrag og andelseieren får en økning i sine felleskostnader fra dette tidspunktet. Se prisliste for informasjon.

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

2 388 000,- (Prisantydning) 1 592 000,- (Andel av fellesgjeld)
3 980 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)
Omkostninger

3 980 000,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Det er lagt til grunn annunitetslån i finansinstitusjon med 4,0 % rente over 40 år med 20 års avdragsfrihet. (20+20).
Felleskostandene vil kunne bli endret i takt med den til enhver til gjeldende rente i finansinstitusjonen som finansierer borettslaget og når perioden med avdragsfrihet utløper (etter 20 år).

Bolig - Økning pr. mnd etter avdragsfri periode:
23  - kr. 7 400
24 - kr. 7 400
25  - kr. 7 400
26  - kr. 7 400
27  - kr. 4 462
28  - kr. 4 462
29 - kr. 4 462
30 - kr. 4 462
31 - kr. 4 877
32 - kr. 4 877
33 - kr. 4 877
34 - kr. 4 877

Annen nyttig informasjon


Salg av kontraktsposisjon
Med selgers samtykke kan kjøper videreselge sin kontraktsposisjon før overtagelse av boligen har funnet sted. Selger kan nekte uten å måtte begrunne sin avgjørelse. Det er i kjøpekontrakten satt særlige vilkår for slikt videresalg. Dersom kontrakten ønskes videresolgt før overtakelse vil det påløpe et gebyr fra selger på kr. 100.000,- inkl mva. for merarbeid i forbindelse med salget. Dette kan faktureres/innkreves av megler. Ervervet vil etter slik godkjenning kunne tinglyses direkte til tredjemann, men selger vil i forhold til oppgjør og kontraktsvilkår for øvrig kun forholde seg til kjøper.

Kløpers undersøkelsesplikt
Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsprospekt, reguleringsplaner, byggebeskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/ supplerende opplysninger er ønskelig, bes kjøper å henvende seg til megler. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med megler dersom noe er uklart, og det presiseres at det er viktig at slike avklaringer finner sted før bindende avtale om kjøp av bolig inngås.

Kredittvurdering
Selger og banker forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere.

Adgang til utleie

Ingen av boligene har egen utleiedel. Utleie av boligene vil reguleres av borettslagsloven og borettslagets vedtekter og forvaltes av borettslagets styre. Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning. Hele boligen kan leies ut med styrets godkjenning etter bestemte vilkår ihht. vedtektene punkt 4-2 og borettslagsloven §§5-3 til 510.

Borettslagsloven sier følgende om utleie:
Med godkjenning frå styret kan andelseigaren overlate bruken av heile bustaden til andre for opp til tre år dersom andelseigaren sjølv eller ein person nemt i §5-6 første ledd nr. 3, har butt i bustaden i minst eitt av dei to siste åra. Godkjenning kan berre nektast dersom brukarens forhold gir sakleg grunn til det. Godkjenning kan nektast dersom brukaren ikkje kunne blitt andelseigar. Jf. §5-5.

Konsesjon / Odel

Det foreligger ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Forventet ferdigstillelse er 12. mnd etter at grunnarbeidene er gjennomført, men dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt. Når selger har opphevet forbeholdene stilt i avtalen skal selger fastsette en overtagelsesperiode som ikke er lenger enn 3 måneder. Selger skal skriftlig varsle kjøper om når overtakelsesperioden begynner og slutter.
Senest 10 uker før ferdigstillelse av boligen skal selger gi kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden.

Selgers forbehold

Fra salgsstart og en periode på 12 måneder tar selger følgende forbehold for realisering av prosjektet og beslutning om byggestart:
• At det er inngått bindende salgsavtaler på minimum 50% av salgsverdien. Selger har anledning til å beslutte byggestart på et lavere salgstall.
• Det tas forbehold om byggebeslutning i selskapets styre.

Så snart forbeholdene er løftet, vil kjøper motta en skriftlig melding fra selger. Dersom selger ikke løfter forbeholdene innen fristen kan begge parter kreve seg fristilt fra avtalen. Selger skal da tilbakebetale forskuddsbeløpet inklusive opptjente renter. Utover dette har partene ingen krav mot hverandre.

Selgers øvrige forbehold og forutsetninger
Selger forbeholder seg retten til å endre priser og betingelser for usolgte enheter. Det tas forbehold om nødvendige tekniske endringer som følger av den detaljprosjektering som skjer i byggefasen. Selger har rett til å foreta endringer i prosjektet som ikke vesentlig forringer prosjektets kvalitet eller standard, herunder arkitektoniske endringer, materialvalg, mindre endringer i konstruksjonen, rørgjennomføringer og/eller tomtetilpasninger. Slike endringer er ikke å anse som mangler ved ytelsen. Selger kan gjøre nødvendige endringer i plantegninger for fremføringer av sjakter, innkassinger mm, som kan endre boligens areal. Mindre arealkorreksjoner gir ikke grunnlag for prisendring. Det samme gjelder de endringer som må gjøres som følge av kommunens byggesaksbehandling og krav i ramme- og igangsettingstillatelser samt andre offentlige tillatelser. Selger skal så langt det er praktisk mulig, informere kjøper om slike endringer. Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige. Alle perspektiver, modeller, illustrasjoner og møblerte planskisser er av illustrativ karakter kun ment å gi et inntrykk av en ferdig bebyggelse, og det fremkommer da elementer som ikke inngår i den kontraktsmessige leveranse. Det gjøres oppmerksom på at det i leveransen kan forekomme avvik fra beskrevet standard og selger har rett til å gjøre endringer som er hensiktsmessige eller nødvendige, uten at det forringer standarden på det endelige produkt. Boligene overleveres i byggrengjort stand. I nyoppførte bygninger må det forventes i noen grad svinn og krymping av materialer, for eksempel svinnriss i mur, mindre riss i maling ved skjøter, hjørner og sammenføyninger som følge av krymping av trevirke og betong o.l. Slike forhold er ikke å anse som mangler ved den leverte ytelse. Det gjøres spesielt oppmerksom på at selgers plikt til å rette, eller yte prisavslag ikke omfatter:

- Reparasjoner som går inn under vanlig vedlikehold.
- Sprekkdannelser som oppstår som følge av naturlig.
- Krymping når materialvalg og materialbehandling har
- Vært forsvarlig fra Selgers side og skader som oppstår
- Ved uforsvarlig eller feilaktig bruk av boligen med utstyr

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag er kr. 40 000,- + mva. pr. enhet. I tillegg kr. 4 131,- + mva i oppgjørsgebyr. Dersom prosjektet ikke finner sted, skal megler få dekket provisjon på solgte enheter, samt dokumenterte utlegg.

Kjøper er ansvarlig for selgers merkostnader ved eventuell avbestilling etter Bustadoppføringslova. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i sin helhet av kjøper.