Klikk for galleri

Falkum nord- Særdeles flotte nyoppførte boliger i tomannsboliger fra Viktoria Hus - 3 sov - 2 bad - carport - varmepumpe

Falkum nord- Særdeles flotte nyoppførte boliger i tomannsboliger fra Viktoria Hus - 3 sov - 2 bad - carport - varmepumpe

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Vestfold og Telemark - Skien Nord/Venstøp/Fossum/Århus/Rising/Limi/Valebø

Århusvegen 97 A - D

Prisantydning2.395.000,-Fellesgjeld2.195.000,-Felleskostnader10.051,-Primærrom93.2m2Bruksareal96m2Soverom3 - 3
Meld interesse
Visning
torsdag 01.1217:00 - 18:00
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Eier

Viktoria Hus AS

Betegnelse

Andelsnr. 1 Orgnr. 929974298 i Skien kommune

Byggeår

2022

Forretningsfører

SKIEN BOLIGBYGGELAG

Forkjøpsrett for medlemmer av SBBL

Frist for å melde forkjøpsrett er 6. desember kl. 12.00. Velkommen til visning torsdag 1. desember kl. 17-18.

Beliggenhet

Vi har gleden av å tilby to flotte tomannsboliger i Århusvegen på Falkum oppført av Viktoria Hus AS.

Vi vet at boligkjøperne er opptatt av gode planløsninger og romslige uteplasser, derfor har vi sørget for å imøtekommer disse kravene i Århusvegen. Hver bolig får gruslagt uteplass på bakkeplan, og gode balkonger i 2. etasje. Det er verdt å merke seg at alle uteplassene ligger vestvendt, noe som sikrer godt med ettermiddagssol!

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Århusvegen 97 A - D ligger på Nordre Falkum i Skien kommune. Dette er et attraktivt og barnevennlig boligområde med kort vei til Lunde barneskole, samt Mæla ungdomsskole og flere barnehager. Området har nærhet til offentlig kommunikasjon, dagligvarebutikk som Kiwi og Rema 1000, lekeplass, fotballbane og treningssenter, samt Skagerak Arena hvor Odd spiller sine hjemmekamper.

En kort kjøretur unna ligger Skien sentrum - en by i stor utvikling og et rikt utvalg av kultur, restauranter og uteliv. Skien kan by på Ibsenhuset, som gir deg flotte konsert- og teateropplevelser, i tillegg til Odeon Kino, og Arkaden og Herkules kjøpesenter og mye mer. En 10 minutters kjøretur tar deg til Gulsetmarka med flotte tur muligheter, som på vinterstid også har oppkjørte skiløyper.

Det er videre en kort kjørevei til flere handelsområder, blant annet Kjørbekk hvor du finner Biltema, Jula, Byggmakker, Power, Megaflis, Byggmax, Rusta m.m.

Området sogner til Lunde barneskole - en anerkjent skole i Skien sentrum. Det er flere barnehager i nærheten, samt Mæla ungdomskole.

Beskrivelse av bebyggelsen

- 4 boliger organisert som borettslag.
- Areal på 96 kvm BRA.
- Fordelt på 2 stk tomannsboliger. 
- TEK17
- Barnevennlig og populært boområde.
- Romslige uteplasser.
- Vestvendt beliggenhet som sikrer ettermiddagssol.
- Gode parkeringsmuligheter.
- 3 soverom
- 2 bad

Byggemåte

Bygg leveres i henhold til teknisk forskrift 2017 (TEK 17).

Kledning med stående retning. Type kledning:Varig, impregnert kledning ferdig beiset fra fabrikk.

Se forøvrig leveransebeskrivelsen i prospektet for utfyllende beskrivelse av byggemåte.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 93,20 kvm, Bruksareal: 96 kvm
Rom som er P-rom: Gang, 3 soverom, 2 bad, stue og kjøkken

Boligene har det samme arealet fordelt følgende:
1.etasje: BRA 48 kvm, P-rom 45,9 kvm

2.etasje: BRA 48 kvm, P-rom 47,3 kvm

Innhold

Boligene er like, kun speilvendte løsninger.

Disse inneholder i 1. etasje: Entré, 3 soverom og bad. Et av soverommene har utgang til markterrasse.

I 2. etasje er det stue med åpen kjøkkenløsning og bad. Det er utgang til balkong fra stuen.

Standard

Århusvegen er et prosjekt med mange kvaliteter. I boligleveransen inngår blant annet:

• 1-stavs høytrykkslaminat Grand Avenue Champs Elysées.
• Romslige uteplasser, både på bakkeplan og balkong i 2. etasje.
• Store gulvfliser 60x60 cm i entré.
• Downlights i entré, bad, kjøkken og stue.
• Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning fra Ener Produkt.
• Varmekabler bad og entré.
• Daikin varmepumpe.
• Carport og utvendig bod.

Kjøkken:
• Moderne grålakkert kjøkken fra Strai av type Tromsø. Integrerte hvitevarer fra Electrolux. Oras kjøkkenkran.

Bad:
• Badet i 1. etasje har 60 x 60 fliser på vegg og gulv, samt mosaikk fliser i dusjsone. Det er vegghengt toalett av merke Gerberit. Dusjvegg i glass, 90 x 90 cm. Det er også baderomsinnredning på 1 meter fra Vikingbad.
• I 2. etasje er badet utstyrt med 60 x 60 fliser på gulvet, samt Fibo våtromsplater på veggene. Her er det gulvmontert toalett av merke Laufen rimless. Innredningen er av typen Vikingbad på 80 cm. Her er det også dusjkabinett.

Hvorfor kjøpe nytt?

• Energieffektive, kostnadsbesparende og lydisolerte bygg med høye krav til teknisk utførelse.
• Reklamasjonsperiode i 5 år etter overtakelse.
• Ingen dokumentavgift/ lave omkostninger.

Oppvarming

Elektriske varmekabler i flislagte gulv som bad, hall og entré. Det er også montert varmepumpe fra Daikin, 6,3 kw. Ellers elektrisk oppvarming.

Det leveres komplett balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Parkering / Garasje

Det følger en plass i carport til hver bolig.

Adkomst

Se vedlagt kart.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen. Det foreligger ikke andre heftelser.

Vei / Vann / Avløp

Bygget kobles til offentlig eller godkjent privat vei-, vann- og avløpsnett, ved nærmeste punkt utpekt av kommunen.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det vil foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Selger er iht. plan- og bygningslovens bestemmelser ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er likevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeid er mindre vesentlige, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av  utomhusarbeider, og kommunen finner det ubetenkelig å utstede midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. Kommunen kan kreve at det stilles sikkerhet for at gjenstående arbeid blir rettet. Sikkerhet blir stilt i en tilfeldig utvalgt enhet som gjelder for alle enhetene. For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom utomhus arbeider som planering, tilsåing, beplantning etc. ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjør det mulig. Ved overtakelse på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse bortfaller kjøpers krav på dagmulkt for dette forhold. I tillegg vil det bli holdt tilbake et forholdsmessig beløp til sikkerhet for de gjenstående arbeidene som må utføres for at ferdigattest skal bli utstedt.

Kjøper er innforstått med at de utvendige fellesarealer vil - avhengig av årstid - kunne bli ferdigstilt etter kjøpers overtakelse av boligen. Arbeidet med ferdigstillelse av fellesarealer er i henhold til bustadoppføringslova å anse som gjenstående arbeider som skal ferdigstilles innen rimelig tid, jf. buofl. § 32 tredje ledd., se for øvrig pkt. 13 tredje ledd. Det gis styret i borettslaget fullmakt til å godkjenne ferdigstillelsen av utomhus og eventuelt fristille tilbakeholdt beløp i forbindelse med utstedelse av ferdigattest.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger ikke i et regulert område. Eiendommen er i kommuneplanen avsatt til bolig - nåværende, og i kommuneplan er området avsatt til Boligbebyggelse - nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav. Det er kommuneplanens arealdel 2014 - 2026 som er gjeldende, og denne kan fås i sin helhet ved henvendelse til megler.

Regulering under arbeid: nei.

BYA: ikke aktuelt ved andelsbolig. Må i tilfelle søkes om i hvert enkelt tilfelle.
Vernestatus: nei
Sefrakregistrert: nei

Selger kjenner ikke til andre planer i arbeid.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Beskrivelse av borettslaget

Boligprosjektet blir organisert som et borettslag. I et borettslag eier du boligen din og andel av fellesarealer ved at du er andelseier i borettslaget. Med andelen følger borett til en bestemt bolig, og bruksrett til en bestemt p-plass og sportsbod. Videre følger bruksrett til fellesarealer.

Borettslaget finansieres ved opptak av lån som blir fellesgjeld og ved innbetaling av innskudd fra andelseierne (kjøperne). Se prisliste for pris og informasjon om fellesgjeld.

Generalforsamlingen er den øverste bestemmende myndighet i borettslaget. Her møtes alle andelseierne og godkjenner regnskap og beretning samt velger et styre som er ansvarlig for den daglige driften, inkludert økonomien. Styret treffer alle vedtak vedrørende borettslagets drift, men må følge lover, forskrifter, vedtekter og generalforsamlingens vedtak. Et borettslag er en selvstendig juridisk enhet.

Ved innflytting har selger på vegne av borettslaget inngått avtale med PBBL om forretningsførsel av borettslaget. Med PBBL som forretningsfører er du sikret at fellesinteresser blir ivaretatt gjennom et godt opplegg for forvaltning, drift og vedlikehold.

Selger blir eier av de boligene som eventuelt ikke er solgt før ferdigstillelse, og er forpliktet til å betale felleskostnadene for slike boliger. Det betyr at borettslaget ikke har ansvaret for kostnader vedr. usolgte boliger.

Borettslaget er tilknyttet Sikringsfond. Det blir meldt inn og operativt når beboerne flytter inn og felleskostnadene begynner å løpe.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Borettslaget har vedtektsfestet forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.

Borettslag har vedtektsfestet at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Boligen lyses ut med forkjøpsrett nå og vil være avklart i løpet av uke 49.

Energiforbruk og strømkostnad

Boligen er nyoppført og ikke bebodd. Det er derfor ikke registrert hvor mye energiforbruk og strømforbruk boligen har. I Ifølge Statistisk Sentralbyrå (SSB) ligger gjennomsnittlig årlig strømforbruk i Norge på rundt 16 000 kilowatt-timer (kWh) per husholdning. Det vil si 1 333 kWh i måneden. Det er verdt å huske på at forbruket også varierer med sesongene, og typisk er høyere på vinteren enn på sommeren. Det presiseres at det SSB ikke har tatt høyde for type bolig. En nyoppført bolig vil ha et lavere strømforbruk enn gjennomsnittet. SSB tar heller ikke hensyn til størrelse på bolig, som også er avgjørende for forbruket.

Andre faste løpende kostnader

Kr. 10 051,- pr. mnd.

Til dekning av løpende felleskostnader innbetaler den enkelte andelseier(kjøper) et månedlig beløp.

Felleskostnader består av borettslagets faste og variable driftskostnader, samt renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld som følger:

• Renter på felleslån, 3,59 % på nåværende tidspunkt.
• Grunnpakke kabel TV/internett + engangsavgift for tilkobling.
• Snørydding
• Bygningsforsikring.
• Forretningsførsel av borettslaget, og evt. teknisk forvaltning.
• Revisjon
• Andre driftskostnader (f.eks.arbeidsgiveravgift, styrehonorar, sikringsfond, rekvisita, verktøy, mm)
• Eiendomsskatt.
• Kommunale avgifter.
• Diverse vedlikehold av bygg og felles anlegg, inkl. avsetning til fremtidig vedlikehold.

Felleskostnadene for den enkelte boligen er stipulert i henhold til budsjett og fordeles etter fordelingsnøkkel. Endelig størrelse på felleskostnader vil bli satt opp av forretningsfører/borettslagets styre, ved overtakelse, og styret vil påse at evt. nødvendig endring i felleskostnader innføres.

Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld pr. enhet er kr. 2 195 000,-.

Oppgjør

Kjøpesum + omkostninger Innbetales i sin helhet ved overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

I tillegg til kjøpesummen i henhold til prislisten, så tilkommer kr. 6 132,- i omkostninger. Med følgende oppsett:

Gebyr for tinglysning av andelsskjøte kr 480,
Evt. gebyr for tinglysning av pant/heftelse kr 480,-
Gebyr grunnboksutskrift kr 172,-
Andelskapital til borettslaget kr 5.000,-

Spesifikasjon av lån

Kjøpesummen består av en andel innskudd og en andel fellesgjeld. Se prislisten for fordelingen til den enkelte bolig.

Borettslagets fellesgjeld blir finansiert med et annuitetslån som borettslaget vil ta opp i forbindelse med overtagelsen av bygget. Lånet har 40 års total løpetid, hvorav de 20 første årene er avdragsfrie. Lånet vil ha flytende rente, pr. 23.11.23 er denne 3,59%. Det tas forbehold om endringer i renten, som vil bli endret i takt med utviklingen i rentemarkedet. Borettslaget kan etter innflytting evt. beslutte binding av renten. Etter 20 år må borettslaget betale avdrag og andelseieren får en økning i sine felleskostnader fra dette tidspunktet. Se prisliste for informasjon.

Borettslaget kan vedta en IN-ordning. Det betyr at kjøper kan om ønskelig betale ned hele eller deler av sin fellesgjeld. Ved nedbetaling av andel fellesgjeld, helt eller delvis, reduseres månedlige felleskostnader. Dette fordi rentekostnader og avdrag som er del av felleskostnadene, reduseres. Nedbetaling av fellesgjeld kan ikke reverseres.

Økning av felleskostnadene om 20 år når avdragene begynner å løpe vil være kr. 6 265,- pr. bolig. Dette gir en total felleskostnad på kr. 16 316,- pr. mnd etter år 21. Etter skattefradrag utgjør dette 14 871,-.

Det er åpnet for IN-ordning i borettslaget, slik at man kan innbetale hele eller deler av fellesgjelden om man ønsker dette.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Det gjøres oppmerksom på at nevnte bod i Leveransebeskrivelse ikke leveres.

Adgang til utleie

Det er ikke egen utleiedel i boligen. Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.

Hele boligen kan leies ut med styrets godkjenning etter bestemte vilkår ihht. vedtektene punkt 4-2 og borettslagsloven §§5-3 til 510. Boligen har ingen utleiedel.

Borettslagsloven sier følgende om utleie: Med godkjenning frå styret kan andelseigaren overlate bruken av heile bustaden til andre for opp til tre år dersom andelseigaren sjølv eller ein person nemt i §5-6 første ledd nr. 3, har butt i bustaden i minst eitt av dei to siste åra. Godkjenning kan berre nektast dersom brukarens forhold gir sakleg grunn til det. Godkjenning kan nektast dersom brukaren ikkje kunne blitt andelseigar. Jf. §5-5.

Konsesjon / Odel

Ikke aktuelt.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Garantier

Garanti etter buofl. § 12 skal stilles dersom avtale inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare min 3 % av kjøpesum frem til overtagelse og minst 5 % i fem år etter overtagelse.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag og utlegg

Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 9 900,- + dokumenterte utlegg.