Klikk for galleri

Tollnes hage - Moderne firemannsboliger! 3 soverom - vestvendte, store uteplasser!

Tollnes hage - Moderne firemannsboliger! 3 soverom - vestvendte, store uteplasser!

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Vestfold og Telemark - Skien - Klyve, Nybergåsen, Bjørnstad

Tollnes Hage

Prisantydning2.175.000,-Fellesgjeld2.175.000,-Felleskostnader6.600,- - 7.100,-Primærrom80.5m2Bruksareal84.5m2Soverom2 - 3
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

PM Telemark AS / Ingrid Reisjø

Selger/Utbygger

Tollnes Utbygging AS

Betegnelse

Bnr. 221, Gnr. 67 og Gnr. 69 i Skien kommune

Byggeår

2022

Nye muligheter på Tollnes!

Det første byggetrinnet av Tollnes Hage har fått en flying start. Nå blir det bygging, samtidig som vi lanserer åtte nye boliger i den populære bydelen i Skien. Tollnes Hage er det nye, store prosjektet i dette området.

Totalt skal Heimgard Bolig og PBBL bygge rundt 40 nye hjem her. Byggetrinn I og II omfatter tre tomannsboliger og fire firemannsboliger - til sammen 22 boliger.

Boligene i byggetrinn II er identiske i utforming som firemannsboligene i det første byggetrinnet. De vil appellere til både unge par på jakt etter sin første bolig og mer voksne som ønsker å bytte ut eneboligen med noe enklere og mer lettstelt.

Vi vet at boligkjøperne er opptatt av romslige uteplasser, derfor har vi sørget for gode arealer til dette i Tollnes Hage. Firemannsboligene får terrasser på 22,2 eller 24,0 kvadratmeter på bakkeplan, mens balkongene blir på 14,1 eller 15,2 kvadratmeter. Det er verdt å merke seg at alle uteplassene ligger vestvendt, noe som sikrer godt med ettermiddagssol!

Forkjøpsrett

Forkjøpsretten er avklart.

Nabolaget

Området har en rolig, barnevennlig og attraktiv beliggenhet på Tollnes i Skien. Boligfeltet ligger solrikt til med adkomst fra Wesselvegen, og ligger skjermet til.

Her har man kort vei til alt man trenger i hverdagen. Dagligvarebutikken Kiwi Tollnes ligger ca. 650 meter unna og har langåpent (07-23). Her finner du også Smakfull Thai, som byr på deilig asiatisk mat som takeaway. Ellers er det kort vei til GS-senteret med dagligvarebutikken Meny, Apotek 1 og Mester Grønn.

Det er kort kjørevei til flere handelsområder, blant annet Kjørbekk hvor du finner Biltema, Jula, Byggmakker, Power, Megaflis, Byggmax, Rusta m.m. Det er kort vei til Porsgrunn sentrum som er i full utvikling! Promenaden langs elva i sentrum kan by på et stort utvalg av butikker, restauranter, kafeer og uteliv. Grenlandsfolk har blitt flinke til å benytte seg av byens tilbud! Både på Osebro, Jimmys, Øya Spiseri, Merci og Jonas kan det lønne seg å bestille bord. Kjøpesenteret Down Town har fått et flott ansiktsløft, og kan by på over 60 butikker.

Området sogner til Klyve barneskole - en anerkjent skole med over 500 elever. Det er flere barnehager i nærheten, blant annet Klyveskogen Barnehage AS og Klyve Åpen Barnehage. 

Boligfeltet ligger et steinkast fra flotte turmuligheter. Med nærheten til elva er det enkelt å legge rusleturen langs denne og nyte de idylliske omgivelsene, samt mulighet for toppturer. En tur opp til Piggen en av de mest populære, og er godt egnet både for barn og voksne.Tollnes ballklubb og idrettsforeningen Pors sørger for et bredt og godt tilbud for barn og unge.

Noen stikkord om byggetrinnet

- 8 boliger organisert som borettslag.
- Areal mellom 77,8 - 84,5 kvm BRA.
- Fordelt på 2 stk firemannsboliger. 
- TEK17
- Barnevennlig og populært boområde.
- Romslige uteplasser.
- Vestvendt beliggenhet som sikrer ettermiddagssol.
- Gode parkeringsmuligheter.
- Mulighet for tilvalg.

Lettstelt og moderne hjem!

Boligene i det første byggetrinnet har fått en utforming og størrelser som gjør at de treffer en bred kjøpegruppe. Firemannsboligene vil appellere til både unge par på jakt etter sin første bolig og mer voksne som ønsker å bytte ut eneboligen med noe enklere og mer lettstelt, mens tomannsboligene med sine tre soverom kan være aktuelle for både mindre barnefamilier og andre som ønsker et plasseffektivt og moderne hjem.

Sjekk ut prosjektets boligvelger for en fullstendig oversikt over Tollnes Hage:
https://view.wec360.com/heimgard-bolig/tollnes/oversikt

Bygninger

Bolig 15 til 18:
Det er to ulike firemannsboliger i byggetrinn II. Leilighetene i den minste firemannsboligen er på 77,8 kvadratmeter BRA. De har to soverom, ett bad, en bod og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til balkong eller terrasse.

Bolig 19 til 22:
Boligene i den andre firemannsboligen er litt større - 84,5 kvadratmeter BRA. De har også ett bad, en bod, en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til balkong eller terrasse. Den eneste forskjellen er at disse boligene får tre soverom.

Uteplasser:
Firemannsboligene får terrasser på 22,2 eller 24,0 kvadratmeter på bakkeplan, mens balkongene blir på 14,1 eller 15,2 kvadratmeter.

Byggemåte

Bygg leveres i henhold til teknisk forskrift 2017 (TEK 17). Enheter i leveransen med lydisolerende konstruksjonsoppbygning, med lyddempende etasjeskiller, samt lydisolerende seksjonsvegger iht. TEK 17.

Kledning med liggende retning som vist på fasadetegning. Type kledning:Trebitt. Kledning blir grunnet 1 strøk, og beises 2 strøk.

Se forøvrig leveransebeskrivelsen i prospektet for utfyllende beskrivelse av byggemåte.

Hvorfor kjøpe nytt?

• Fast kjøpesum og ingen økning i løpet av byggetiden.
• Mulig økning av boligens verdi selv før du har flyttet inn.
• Energieffektive, kostnadsbesparende og lydisolerte bygg med høye krav til teknisk utførelse.
• Mulighet til å påvirke boligens standard ved personlige tilvalg gjør at du i stor grad kan skreddersy ditt nye hjem.
• Garantibefaring omlag 1 år etter ferdigstillelse.
• Reklamasjonsperiode i 5 år etter overtakelse.
• Ingen dokumentavgift/ lave omkostninger.

En enklere hverdag

Det er populært å bo i borettslag. De aller fleste nye boligprosjektene i Grenland er organisert som borettslag. Dette gjelder også for boligene i Tollnes Hage, som blir et borettslag tilknyttet Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag. Å bo i et borettslag gir deg trygge rammer i et godt fellesskap. Livet blir også enklere i Tollnes Hage. Her får du en helt ny bolig, som kan skreddersys etter dine behov. Fra første dag blir det satt av midler til fremtidige vedlikeholdsjobber, som du ikke lenger får eneansvaret for, men som settes bort. Med andre ord: Færre bekymringer og mer tid til de tingene du virkelig har lyst til å gjøre!

Stikkord om leveransen

Tollnes Hage er et prosjekt med mange kvaliteter. I boligleveransen inngår blant annet:

• 1-stavs eikeparkett på gulv.
• Store terrasser: 14,1 til 24 kvm avhengig om man er i 1. eller 2. etasje.
• Moderne hvitt kjøkken fra Marbodal eller lignenende.
• Store gulvfliser, 30x60 cm, i entré.
• 25x40 cm veggflis på baderomsveggene.
• Downlights i entré og bad.
• Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
• Det leveres vannbåren varme med el-kjel i gulv i baderom, stue/kjøkken og i avgrenset område i entré.
• Carport er tilvalg på firemannsboligene.

Tilvalgsmuligheter

Boligene i Tollnes Hage byr på en ramme som åpner for gode muligheter til å dyrke en personlig stil. Til boligene er det valgt materialer som er i tiden og som harmonerer med byggenes moderne arkitektoniske uttrykk. Rommene er preget av arealeffektive utformingsløsninger. Vi er i tillegg behjelpelig med å finne andre løsninger - om det er ønskelig. Som kjøper gis du god anledning til å gjøre individuelle tilvalg til standardleveransen mot pristillegg.

Dette gjelder følgende deler av leveransen:
• Kjøkkeninnredning.
• Baderoms innredning.
• EL-leveranse inkludert belysning.
• Ladestasjon for el-bil.
• Garderober.
• Innerdører.
• Listverk og gerikter.
• Parkett.
• Utførelse av innvendige overflater.
• Carport.

Tilvalg avtales og bestilles av byggleverandør. Dette blir gjennomgått i et tilvalgsmøte.

Oppvarming

Det leveres vannbåren varme med el-kjel i gulv i baderom, stue/kjøkken og i avgrenset område i entré. Soverom leveres med panelovn.
Det leveres komplett balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Parkering / Garasje

Firmannsboligene har biloppstillingsplass på et avgrenset område. Carport er tilvalg.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen. 
Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:

Gnr/Bnr 221/67 og 221/69:
1859/900032-1/101 ERKLÆRING/AVTALE
TINGLYST 18.10.1859
1907/900239-1/101 ERKLÆRING/AVTALE
TINGLYST 17.07.1907
2021/1199916-1/200 ERKLÆRING/AVTALE
TINGLYST 28.09.2021 21:00

Gnr:221 Bnr:65:
Bestemmelse om rør/ledninger/installasjon
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Bygget kobles til offentlig eller godkjent privat vei-, vann- og avløpsnett, ved nærmeste punkt utpekt av kommunen.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger rammetillatelse for 22 boenheter - 3 tomannsboliger og 4 firemannsboliger.
Det vil foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Selger er iht. plan- og bygningslovens bestemmelser ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er likevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeid er mindre vesentlige, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av  utomhusarbeider, og kommunen finner det ubetenkelig å utstede midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. Kommunen kan kreve at det stilles sikkerhet for at gjenstående arbeid blir rettet. Sikkerhet blir stilt i en tilfeldig utvalgt enhet som gjelder for alle enhetene. For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom utomhus arbeider som planering, tilsåing, beplantning etc. ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjør det mulig. Ved overtakelse på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse bortfaller kjøpers krav på dagmulkt for dette forhold. I tillegg vil det bli holdt tilbake et forholdsmessig beløp til sikkerhet for de gjenstående arbeidene som må utføres for at ferdigattest skal bli utstedt.

Kjøper er innforstått med at de utvendige fellesarealer vil - avhengig av årstid - kunne bli ferdigstilt etter kjøpers overtakelse av boligen. Arbeidet med ferdigstillelse av fellesarealer er i henhold til bustadoppføringslova å anse som gjenstående arbeider som skal ferdigstilles innen rimelig tid, jf. buofl. § 32 tredje ledd., se for øvrig pkt. 13 tredje ledd. Det gis styret i borettslaget fullmakt til å godkjenne ferdigstillelsen av utomhus og eventuelt fristille tilbakeholdt beløp i forbindelse med utstedelse av ferdigattest.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Området ligger innenfor reguleringsbestemmelser til reguleringsplan for Tollnesmoen datert 13.08.2008. Formålene er; boliger, felles lekeareal, turvei, kjørevei, felles avkjørsel og rasfare. Det er diverse rekkefølgekrav innenfor regulering som må ivaretas før ferdigtillatelse/midlertidig brukstillatelse kan gis. Det er planer for å utvikle hele eiendommen.

Selger kjenner ikke til andre planer i området enn de selv er ansvarlige for i dette prosjektet.

Beskrivelse av borettslaget

Boligprosjektet blir organisert som et borettslag. I et borettslag eier du boligen din og andel av fellesarealer ved at du er andelseier i borettslaget. Med andelen følger borett til en bestemt bolig, og bruksrett til en bestemt p-plass og sportsbod. Videre følger bruksrett til fellesarealer.

Borettslaget finansieres ved opptak av lån som blir fellesgjeld og ved innbetaling av innskudd fra andelseierne (kjøperne). Se prisliste for pris og informasjon om fellesgjeld.

Generalforsamlingen er den øverste bestemmende myndighet i borettslaget. Her møtes alle andelseierne og godkjenner regnskap og beretning samt velger et styre som er ansvarlig for den daglige driften, inkludert økonomien. Styret treffer alle vedtak vedrørende borettslagets drift, men må følge lover, forskrifter, vedtekter og generalforsamlingens vedtak. Et borettslag er en selvstendig juridisk enhet.

Ved innflytting har selger på vegne av borettslaget inngått avtale med PBBL om forretningsførsel av borettslaget. Med PBBL som forretningsfører er du sikret at fellesinteresser blir ivaretatt gjennom et godt opplegg for forvaltning, drift og vedlikehold.

Selger blir eier av de boligene som eventuelt ikke er solgt før ferdigstillelse, og er forpliktet til å betale felleskostnadene for slike boliger. Det betyr at borettslaget ikke har ansvaret for kostnader vedr. usolgte boliger.

Faste, løpende kostnader

Fra kr. 6 600,- til kr. 7 080,- pr. mnd.

Til dekning av løpende felleskostnader innbetaler den enkelte andelseier(kjøper) et månedlig beløp.

Felleskostnader består av borettslagets faste og variable driftskostnader, samt renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld som følger:

• Renter på felleslån, 2,3% på nåværende tidspunkt.
• Grunnpakke kabel TV/internett + engangsavgift for tilkobling.
• Strøm til fellesarealer
• Drift av utearealer sommer og vinter, og fellesarealer.
• Bygningsforsikring.
• Forretningsførsel av borettslaget, og evt. teknisk forvaltning.
• Revisjon
• Andre driftskostnader (f.eks.arbeidsgiveravgift, styrehonorar, sikringsfond, rekvisita, verktøy, mm)
• Vedlikehold og drift av bygget og tekniske installasjoner.
• Eiendomsskatt.
• Kommunale avgifter.
• Diverse vedlikehold av bygg og felles anlegg, inkl. avsetning til fremtidig vedlikehold.

Felleskostnadene for den enkelte boligen er stipulert i henhold til budsjett og fordeles etter fordelingsnøkkel. Endelig størrelse på felleskostnader vil bli satt opp av forretningsfører/borettslagets styre, ved overtakelse, og styret vil påse at evt. nødvendig endring i felleskostnader innføres.

Andel fellesgjeld / formue

Det er en 50/50 fordeling mellom innskudd og andel fellesgjeld.

Det vil variere fra kr. 1 775 000,- til kr. 1 925 000,- i fellesgjeld i dette byggetrinnet.

Oppgjør

Kroner 100.000,- av total kjøpesum skal innbetales til meglers klientkonto, som forskudd ca. 14 dager etter mottatt betalingsanmodning fra megler. Dette må være såkalt fri egenkapital, dvs. at det ikke kan være knyttet noen vilkår eller forbehold til innbetalingen av pengene utover de vilkår som fremgår av nærværende kontrakt. Det vil kunne kreves fremlagt finansieringsbevis før kontraktsinngåelse. Restbeløp på innskuddet, samt omkostninger betales etter varsel fra megler senest innen en nærmere angitt frist før overtagelse. Renter for forskudd tilfaller kjøper, inntil selger evt. stiller garantier i henhold til bustadoppføringslovens § 47 for det til enhver tid innbetalte beløp. Råderett over og renter for forskuddet tilfaller selger fra det tidspunkt § 47-garanti er stilt. Forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontrakts-inngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

I tillegg til kjøpesummen i henhold til prislisten, så tilkommer kr. 6 132,- i omkostninger. Med følgende oppsett:

Gebyr for tinglysning av andelsskjøte kr 480,
Evt. gebyr for tinglysning av pant/heftelse kr 480,-
Gebyr grunnboksutskrift kr 172,-
Andelskapital til borettslaget kr 5.000,-

Spesifikasjon av lån

Kjøpesummen består av 50 % innskudd og 50 % andel fellesgjeld. Se prislisten for fordelingen til den enkelte bolig.

Borettslagets fellesgjeld blir finansiert med et annuitetslån som borettslaget vil ta opp i forbindelse med overtagelsen av bygget. Lånet har 40 års total løpetid, hvorav de 20 første årene er avdragsfrie. Lånet vil ha flytende rente. Det tas forbehold om endringer i renten, som vil bli endret i takt med utviklingen i rentemarkedet. Borettslaget kan etter innflytting evt. beslutte binding av renten. Etter 20 år må borettslaget betale avdrag og andelseieren får en økning i sine felleskostnader fra dette tidspunktet. Se prisliste for informasjon.

Borettslaget kan vedta en IN-ordning. Det betyr at kjøper kan om ønskelig betale ned hele eller deler av sin fellesgjeld. Ved nedbetaling av andel fellesgjeld, helt eller delvis, reduseres månedlige felleskostnader. Dette fordi rentekostnader og avdrag som er del av
felleskostnadene, reduseres. Nedbetaling av fellesgjeld kan ikke reverseres.

Økning av felleskostnadene om 20 år når avdragene begynner å løpe:

Bolig         Fellesgjeld        Økning pr. mnd
15 til 18      1 775 000         6 274
19 til 22      1 925 000         6 805

Adgang til utleie (boligformål)

Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.

Hele boligen kan leies ut med styrets godkjenning etter bestemte vilkår ihht. vedtektene punkt 4-2 og borettslagsloven §§5-3 til 510. 

Borettslagsloven sier følgende om utleie: Med godkjenning frå styret kan andelseigaren overlate bruken av heile bustaden til andre for opp til tre år dersom andelseigaren sjølv eller ein person nemt i §5-6 første ledd nr. 3, har butt i bustaden i minst eitt av dei to siste åra. Godkjenning kan berre nektast dersom brukarens forhold gir sakleg grunn til det. Godkjenning kan nektast dersom brukaren ikkje kunne blitt andelseigar. Jf. §5-5.

Konsesjon / Odel

Ikke aktuelt.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Forventet ferdigstillelse er 12 mnd etter at grunnarbeidene er gjennomført, men dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt. Når selger har opphevet forbeholdene stilt i avtalen skal selger fastsette en overtagelsesperiode som ikke er lenger enn 3 måneder.

Selger skal skriftlig varsle kjøper om når overtakelsesperioden begynner og slutter. Senest 10 uker før ferdigstillelse av boligen skal selger gi kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor vertakelsesperioden.

Selgers forbehold

Fra salgsstart og en periode på 12 måneder tar selger følgende forbehold for realisering av prosjektet og beslutning om byggestart:
• At det er inngått bindende salgsavtaler på minimum 50% av salgsverdien. Selger har anledning til å beslutte byggestart på et lavere salgstall.
• At det gis igangsettingstillatelse, samt øvrige offentlige tillatelser med de rammer som er forutsatt av selger.

Så snart forbeholdene er løftet, vil kjøper motta en skriftlig melding fra selger. Dersom selger ikke løfter forbeholdene innen fristen kan begge parter kreve seg fristilt fra avtalen. Selger skal da tilbakebetale forskuddsbeløpet inklusive opptjente renter. Utover dette har partene ingen krav mot hverandre.

Forkjøpsrett

Borettslaget vil bli tilknyttet Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggerlag. Kjøpere som ikke er medlem av PBBL må tegne medlemskap i PBBL. Medlemmer i PBBL har forkjøpsrett ihht egne frister ved salgsstart. Ved senere salg av enheter har medlemmer i PBBL forkjøpsrett.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført. Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag er kr. 40 000,- + mva. I tillegg kr. 4 131,- + mva i oppgjørsgebyr. Dersom prosjektet ikke finner sted, skal megler få dekket provisjon på solgte enheter samt dokumenterte utlegg.