Klikk for galleri

Vertikaldelt, arkitekttegnet bolig under oppføring. Høy standard, dobbelgarasje, fine uteplasser og vidstrakt utsikt.

Vertikaldelt, arkitekttegnet bolig under oppføring. Høy standard, dobbelgarasje, fine uteplasser og vidstrakt utsikt.

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Ås - Vinterbro

Sjøskogenveien 20 A & B

Prisantydning8.950.000,- - 9.300.000,-Felleskostnader1,-Primærrom178m2 - 203m2Bruksareal225m2 - 255m2Soverom4 - 4
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Frontline Follo AS / Henrik Borchgrevink

Selger/Utbygger

Entreprenør Greg Bygg AS v. Grzegorz Gwardys

Betegnelse

Gnr. 107 Bnr. 675 i Ås kommune

Byggeår

2022

Velkommen til Sjøskogenveien 20 A & B

Henrik Borchgrevink v/Privatmegleren har gleden av å presentere Sjøskogenveien 20 A og B - en stor, arkitekttegnet tomannsbolig med høy standard. Boligen er under oppføring og består av to romslige enheter over tre etasjer. Begge boligene får dobbelgarasje, samt flotte uteområder med vidstrakt utsikt. Beliggenheten passer ypperlig for bl.a. barnefamilier med kort gangavstand til skole og offentlig kommunikasjon.

Boligene får smakfull innredning og flotte kvalitetsløsninger som blant annet enstavs eikeparkett fra Kahrs, kjøkken og bad fra Schmidt, kvalitetshvitevarer fra Brandt og AEG, balansert ventilasjon av typen Exvent Svea m.m. Boligene får litt forskjellig planløsning, men begge får wc, to bad, fire soverom (en mastersuite), boder og stue/kjøkken. En bolig får i tillegg loftstue.

Hvorfor kjøpe nytt?
  • Boligen er i forskriftsmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.
  • Utbygger stiller med garantier i inntil fem år.
  • Lavere dokumentavgift.
  • Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
  • Tidsriktige materialer og høy bokomfort.
  • Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
  • Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.

Kort fortalt

- Stor tomannsbolig under oppføring.
- Eksklusiv bolig med stilig arkitektur.
- Familievennlig, sentral beliggenhet.
- Kort gangavstand til barneskole.
- Gangavstand til buss og kjøpesenter.
- Nærhet til flotte friluftsområder.
- Flotte uteplasser, vidstrakt utsikt.
- Hver halvpart får egen dobbelgarasje.
- Innbydende entré med gulvvarme.
- Boligene får vannbåren gulvvarme.
- Nydelig stue/kjøkken i åpen løsning.
- Stilren kjøkkeninnredning fra Schmidt.
- Kvalitetshvitevarer fra Brandt og AEG.
- Kjøkkenøy med flere sitteplasser.
- Boligene får to bad og fire soverom.
- I tillegg til et separat wc-rom.
- Mastersuite med soverom og bad.
- Garderobeløsninger fra Brandt.
- Bolig B får i tillegg koselig loftstue.
- Innvendig bod og sportsbod i garasje.
- Balansert ventilasjon fra Exvent Svea.- Stikk/lys/dimmere fra Elko plus.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et familievennlig, rolig og likevel sentralt boligområde på Sjøskogen, Vinterbro, i Ås kommune. Nabolaget har barneskole, barnehage og friområde med lekeplass. I tillegg er det kun ca. 400 meter til kjøpesenteret Alti Vinterbro som har et rikt utvalg av butikker, spisesteder og servicetilbud.

Sjøskogen grenser til marka, og nærområdet bugner av naturskjønne rekreasjonsmuligheter hele året. Det er kort vei til Gjersjøen med gode muligheter for bading og fisking, og ikke nok med det - det er nærhet til Breivoll med deilige badeplasser og marina ved Bunnefjorden.

I tillegg er det kort vei  til herlige Tusenfryd, Norges største fornøyelsespark. Godt innen rekkevidde finnes det idrettsanlegg med fotballbaner, skøytebane, idrettshall, ishall, svømmehall og flere idrettsforeninger. Ski Golfklubb byr på en nydelig 9-hullsbane med fairwayer og helårs greener.

Tar du turen til Ski eller Kolbotn, finner du både kino, bibliotek og fine kulturtilbud. Nøstvedtmarka byr på et stort nett av turstier, veier og mange interessante kulturminner. I tillegg byr Sørmarka på skiløyper, skistuer og akebakker om vinteren, samt terrengsykkelstier, fiskevann og kanomuligheter om sommeren.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Obs og Rema 1000 på Alti Vinterbro. Senteret ligger i kort gangavstand fra boligen og har et godt og variert utvalg med over 80 butikker og 8 spisesteder. Ski Storsenter ligger ca. 8 km unna med over 140 butikker og spisesteder, kurs- og konferansehotell, kinosenter med 8 saler, bowlinghall og helsetorg. Her stopper tog og buss ved hovedinngangen.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Vinterbro senter som ligger ca. 3-4 minutters gange unna. Det går tog fra Ski, og nytt dobbeltspor mellom Oslo og Ski er planlagt ferdigstilt i 2023. Reisetiden fra Ski til Oslo er da stipulert til 11 minutter. Med bil fra eiendommen tar det ca. 10 min til Ski, 17 min til Ås, 20 min til Drøbak, 26 min til Oslo S og 57 min til Oslo lufthavn.

Fra eiendommen er det kort gangavstand til Sjøskogen barneskole, og det er skoleskyssordning til Nordbytun ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Nærmeste barnehage er Sjøskogen foreldrelagsbarnehage som ligger i nabolaget.

Bygninger

Vertikaldelt tomannsbolig.

Informasjon om prosjektet
Fordeler med nybygg:
- Boligen er i forskriftsmessig stand med 5 års reklamasjonsfrist
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først
- Svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid
- Bankgaranti på 5% av kjøpesummen i 5 år etter overtagelse
- Lave omkostninger

Byggemåte

Boligen er oppført på støpte konstruksjoner antatt fundamentert til faste/stabile masser. Ringmur/grunnmur i underetasje, og mot fjell av Kub(350-150 U17) veggsystem fra Sundolitt. Yttervegger over grunnmur i bindingsverk av tre med utvendig malt trekledning. Isolert med Glava. Saltak oppført i treverkskonstruksjon tekket med ståltak. Vinduer og dører med isolerglass. Trebjelkelag i etasjeskille.

Betongarbeid
Fundamentering - Plate på opparbeidet mark

Utvendig utforming
Liggende smal og bred kledning(14,5)
Fabrikkmalt 1-strøk / Gjennomimpregnert ytterkledning av gran
Farge: Grå superwood

Vindu og ytterdør
PVC • 3-lags glass • sidesving med vipp • antrasittfarge på begge sider • sølv håndtak
Profilen er utstyrt med en standard 2-lags glasspakke (4/16/4). Det er mulig å anvende 3-lags glass for å oppnå lavere U-verdi. Varmekanter Swisspacer Ultimate som forbedrer systemets energieffektivitet kan også brukes. Avstandskinner i forsinket stål leveres som standard.

Innvendige overflater
Lys hvitpigmentert 1-stavs eikeparkett.
120x120 lys grå/mørke fliser i entrè og baderom.
30x30 fliser på vaskerom.

Trapp
Plass bygget trapp kledd med parkett, og med lukket trinn.
Farge håndløper: Hvit
Farge trinn: Lys hvitpigmentert

Teknisk
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning fra Exvent Svea

Utvendig behandling
Utvendig kledning leveres grunnet og malt ett strøk fra fabrikk. Siste strøk maling må påføres av kjøper innen påfølgende sommer.
Materialene er behandlet på 3 sider. Etterbehandling av baksiden på forkantbord, vindskibord, og synlige kuttflater er ikke en del av leveransen.
Impregnerte materialer leveres umalt, for eksempel rekkverk og søyler, det samme gjelder synlige konstruksjonsmaterialer.

Sparkling og maling
Tak og vegger leveres sparklet og malt.

Isolasjon innervegger
Standard innervegger er isolert med 70mm isolasjon.


- Det gjøres oppmerksom på at illustrasjonsmateriell/prospekt kan og vil avvike noe i forhold til virkelig utførelse, både utvendig og innvendig. Fargevalg på utvendig kledning i prospektet vil nødvendigvis ikke samsvare med farge på utvendig kledning som leveres til boligen. Tegninger og 3D bilder i prospektet er å anse som en illustrasjon og kan/vil avvike noe i forhold til den endelige utførelsen. Utsyn gjennom vinduer er kun illustrasjon. 

- Utbygger forbeholder seg retten til å gjøre endringer på konstruksjoner og evt. materialer som er hensiktsmessige og nødvendige uten at den generelle standarden eller verdien forringes eller medfører endring i pris eller kvalitet. Kasser og nedforing der det er hensiktsmessig ift. ventilasjon og rørføringer.

- Husets ytre grenser er gitt og er endelig. Arealer kan dog variere på grunn av tykkelser av isolasjon/rørgjennomføringer og lydvegger, dette gir ikke rett til prisavslag. Forbehold om mulige feil ved tegningsmaterialet og beskrivelse. Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Det tas forbehold om mindre justering av størrelse av enheten. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, i forbindelse med nye isoleringskrav, plassering og størrelse på trappegang etc., mindre endring av boligens areal eller liknende. Dersom den endelige godkjennelsen for tiltaket slik det er beskrevet ikke blir gitt kan utbygger velge å fratre avtalen uten videre. Kjøper vil i så tilfelle få tilbakebetalt ev. innbetalt forskudd. Plantegninger i prospekt samsvarer nødvendigvis ikke med leveransebeskrivelsen.

- Dersom det er behov for pumpesystem for avløp, bekostes serviceavtale på denne av de pårørte i sameiet.

- Det kan ikke gjøres tilvalg, konstruksjonsmessige eller eksteriørmessige endringer.

- Transport av kjøpekontrakt før overtagelse skal på forhånd aksepteres av utbygger og kan nektes på fritt grunnlag. Ved eventuell transport av kontrakt fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på kr 100.000,-. Eventuell endring krever utbyggers samtykke.

- Kontrakts dokument vedlagt salgsoppgave forutsettes gjennomgått før bud gis. Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m.. Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn, hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysning av skjøte, må det tas forbehold om dette i midlertidig kjøpsavtale/ bud. Dersom en klage fører frem hos Fylkesmannen, vil utbygger forbeholde seg retten til å omprosjektere boligene og partene vil da erklære seg fri fra alle rettigheter og forpliktelser under inngått kjøpsavtale (terminere). Kjøper vil da få tilbakebetalt forskudd sammen med opptjente renter. Ut over dette skal ingen av partene kunne reise krav om kostnadsdekning eller annet overfor den annen part.

- Selger tar forbehold om at oppgitte kvadratmeter kan avvike det faktiske målet.

- Boligen leveres ryddet og bygge-rengjort. Dette innebærer at det vil kunne være rester av finstøv etter at det er vasket. 

- Vi ønsker å gjøre oppmerksom på at diverse skjønnhetsmerker som f.eks. spikerhull, merker etter møbler og/eller ect. etter visninger kan
forekomme ved kjøp av ny bolig. Slike skader/merker kan derfor ikke gjøres gjeldende som en mangel.

- Treverk/plateprodukter er levende materialer som påvirkes av temperatursvingninger og luftfuktighet. Dette vil medføre at det kan oppstå sprekkdannelser på vegg, gulv og takflater, glipper mellom tak/list kan forekomme. Vegger leveres sparklet, grunnet og malt med to strøk.

- "Selger tar ikke ansvaret for skjeggkre i boligen. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som bringer forekomst av skjeggkre ned på et akseptabelt nivå. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hypping renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende."

- Det gjøres oppmerksom på at det etter oppgjørs- og overtagelsesdato fortsatt kan foregå byggearbeider på eiendommen, herunder arbeider med ferdigstillelse av de øvrige boligene, fellesarealer, tekniske installasjoner og utomhusarbeider.

- Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Garanti § 12 stilles etter Bustadoppføringslovas bestemmelser

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 178 kvm - 203 kvm, Bruksareal: 225 kvm - 255 kvm
Rom som er P-rom: 2 Bad, 4 soverom, kjøkken, 2 boder, stue

Planløsning bolig A (255,1 kvm BRA)
1. plan: Entré/gang, bod/teknisk rom, bad og 2 soverom.
2. plan: Wc-rom, bod, stue og kjøkken.
3. plan: Trappegang, kontor/soverom og mastersuite (soverom/bad).

Annet: Altan på 16,9 kvm på plan 3. Sportsbod i garasjen.

Plan 1/garasje: P- rom : 72,8 / S-rom: 48,7 / BRA: 121,5
Plan 2: P-rom: 73,3 / S-rom: 2,5 / BRA: 75,8
Plan 3. P-rom: 57,8 / S-rom: 0,0 / BRA: 57,8


Planløsning bolig B (225,7 kvm BRA)
1. plan: Entré/hall. Sportsbod i garasjen.
2. plan: Bod, teknisk rom, wc/bad, soverom og stue/kjøkken.
3. plan: Trapperom/tv-stue, bad, 2 soverom og mastersuite (soverom/bad).

Annet: Balkong på 16,2 kvm på plan 3, veranda på 16,2 kvm på plan 2.

Plan 1/garasje: P- rom : 14.6 / S-rom: 41,9 / BRA: 56,5
Plan 2: P-rom: 79,8 / S-rom: 5,0 / BRA: 84,8
Plan 3. P-rom: 84,4 / S-rom: 0,0 / BRA: 84,4

Innhold

Entré
Begge boligene har inngang på første plan, og her blir det en innbydende og romslig entré. Gulvet får store, mørke fliser med lun gulvvarme, og veggene males i behagelige, moderne farger fra Jotun Lady. Selve entreen males i fargen Dusk Green, mens blant annet trappeløp males i fargen Kalkgrå. Entreen får god plass til skap, hylleløsninger og/eller lignende.

Stue og kjøkken
Begge boligene får stue og kjøkken i åpen løsning på plan 2 - nydelige rom på henholdsvis 63 og 67 kvm. Rommet får enstavs eikeparkett på gulvet av typen Pergo Ivory (Stay Clean Technology), og veggene males i den tidløse fargen Kalkgrå fra Jotun Lady eller tilsvarende. Rommet får også kontrastvegger i fargen Sober fra Jotun Lady. Det blir store vinduer på to sider av rommet, noe som gir et fint gjennomlys, og det blir i tillegg utgang til uteplass fra stuen i bolig B.

Kjøkkenet leveres fra Schmidt - en stilren kjøkkeninnredning av typen Arcos med ekstra dype skuffer og en lekker kjøkkenøy. Det blir sitteplasser ved øyen. Innredningen får fronter i fargen Kashmir Grey og Slow Wood, og det leveres laminert benkeplate med underlimt oppvaskkum. Hvitevarene integreres og består blant annet av platetopp, pyrolyseovn, nedfelt ventilator, oppvaskmaskin og kjøl/frys fra Brandt og AEG.

Loftstue
Bolig B har i tillegg en fin loftstue på 28,1 kvm på plan tre, noe som gir litt ekstra spillerom for familien. Loftstuen får også enstavs eikeparkett på gulvet, pent malte vegger og god plass til møblement. Fra loftstuen blir det skyvedører i glass ut mot en romslig balkong på 16,2 kvm.

Bad/wc/vaskerom
Bolig A får bad på plan 1 og tre, samt wc-rom på plan to. Bolig B får to bad på plan tre, i tillegg til wc-rom på plan to. Det ene badet i begge boligene blir en del av mastersuiten på plan tre. Alle badene får store fliser på gulv og vegger levert fra Fagflis - flotte, jordfargede fliser med børstet overflate. Det blir en lys farge og en mørkere farge.

Innredningen vil få skap/skuffer som matcher flisene, og det monteres veggmontert toalett. Dusjen får regnfallsdusj, hånddusj og armatur i sort, noe som gir et eksklusivt og likevel hverdagslig preg. Både innredning og armatur på badet i mastersuiten vil ha fargenyanser som matcher veggene på soverommet.

Soverom og garderobe
Bolig A har fire soverom - to på første plan og to på tredje plan. Rommene på første plan er begge 15,2 kvm. Rommene på tredje plan er henholdsvis 9,9 og 32,6 kvm. Bolig B had fire soverom - ett på andre plan og tre på tredje plan. Rommet på andre plan er 9,9 kvm og passer perfekt som både soverom og kontor. De andre rommene er henholdsvis 9,9, 10,2 og 25,6 kvm.

Soverommene får enstavs parkettgulv og pent malte vegger. Veggene males i farger fra Jotun Lady, som Tudor, Sophisticated Red og Collected Blue. Der det leveres garderobeløsninger vil disse leveres fra Schmidt og ha samme stil/fargenyanser som kjøkkenet. Ellers vil boligene ha god lagringsplass i både innvendig bod og i garasjebod.

Oppvarming

Boligene varmes opp med vannbåren gulvvarme, i tillegg til varmekabler på bad nede. Det monteres også balansert ventilasjon med varmegjenvinning fra Exvent Svea. Det elektriske anlegget leveres i henhold til NEK 400 med automatsikringer og Elko Plus stikkontakter.

Det blir Elko plus i hele boligen - en serie stikkontakter, lysbrytere og dimmere som med sitt stramme og moderne utseende ofte omtales som "arkitektens favoritt". Boligen leveres med ca. 30 LED-spotter, og et utvalg av punkter for lamper.

Parkering / Garasje

Hver bolig får egen dobbeltgarasje med tilliggende sportsbod, og det blir også avsatt plass for felles parkering. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beskrivelse av tomt

Begge boligene får fine uteplasser med deilig morgensol og vidstrakt utsikt. Bolig A får en altan på 16,9 kvm med utgang fra plan tre. Bolig B får en balkong på 16,2 kvm på plan tre og veranda på 16,2 kvm med utgang fra plan to. Eiendommens innkjøring og gårdsplass vil bli planert og singlet, og tomten ellers leveres grovplanert med matjord. Kjøper må selv stå for finplanering, tilsåing og etablering av diverse beplantning.

Det er felles eiet tomt på 1061kvm. Uteplassene er ikke seksjonert eller vedtekstfestet. Det vil bli opp til nye eiere å vedtekstfeste bruksrett, begrenset til 30 år. Det er ment at skille på uteplassen skal gå paralelt med skillet i bygnigskroppen, hvor enheten i nord vil få adkomstrett over enheten i sør.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vann og avløp, eier er selv ansvarlig for private stikkledninger inn til boligen.
Det tas forbehold vedrørende prosjektering av vei/vann og kloakk, slik at dette gjennomføres riktig og forsvarlig. Drift og eventuell serviceavtale bekostes av eier av bolig.

Telefon/Data/TV
Det legges tomme trekkerør for Data/kabel-TV fra tomtegrense til utvendig el-skap i hver bolig. Kabel, tilknytningsavgift og øvrige kostnader relatert til oppkobling betales av kjøper som selv er ansvarlig for installasjon av TV og internett i boligen. Kjøper oppfordres til å kontakte ønsket leverandør (f.eks. Canal Digital, Viken Fiber/Altibox) for å avklare prosess og kostnader relatert til oppkobling. Det tas forbehold om at lokale leverandører kan levere tjenestene.

Renovasjon/postkasse
Kjøper er selv ansvarlig for bestilling av Renovasjonsdunker fra Ås kommune, og plassert ihht retningslinjer fra renovasjonstjenesten.
Postkasse må beskaffes av kjøper og plassers ihht retningslinjer fra Posten.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Kjøper godtar overtagelse ved fremvisning av brukstillatelse. Ved overtagelse mot fremvisning av brukstillatelse vil kjøper kunne instruere megler om et forholdsmessig tilbakehold av innbetalt kjøpesum fram til gjenstående arbeid er ferdigstilt. Selger er ansvarlig for å fremskaffe ferdigattest så snart det kan la seg gjennomføre.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Ligningsverdien er foreløpig ikke fastsatt. Ligningsverdien vil normalt være på ca. 25 - 30 % av førstegangs kjøpesum. For øvrig gjøres det oppmerksom på nye regler for fastsettelse av verdien der kjøper selv må sende opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligformål.
Følgende er innhentet fra reguleringsplan med reguleringsbestemmelser for Nedre Sjøskogen og Grimsrudjordet. PlanID 103.

Området rundt består av bolig(frittliggende småhusbebyggelse, fritid og Næring), friområde(lek/opphold) jordbruk og skog,  vei og offentlig trafikkområde.
Fareområde vei.

Se vedlagt reguleringsplankart, samt reguleringsbestemmelser i tilknytning reguleringsplan datert 24.10.1990

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter)
- PlanID 328 områderegulering for frittliggende småhusbebyggelse

Området bestemmes av kommuneplanens arealdel 2022-2034

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Boligen er én av totalt 2 seksjoner og inngår som en del av et eierseksjonssameie.
Sameiet er imidlertid ikke organisert, og har ikke et aktivt styre. Det foreligger ikke vedtekter, regnskap eller budsjett. Eierseksjonslovens regler gjelder imidlertid for slike sameier.

Andre faste løpende kostnader

Det er ikke lagt opp til fellesutgifter. Dette blir opp til de nye eiere å eventuelt etablere. Kjøper må påregne kostnader til:

- TV og internett
- Privat strømforbruk
- Kommunale avgifter
- Forsikringer
- Andre normale utgifter
- Eiendomsskatt

Det er ikke innhentet kostnadsoverslag på ovennevnte. Kommunale avgifter ligger historisk i størrelse omfang +/- kr 15 000,- pr. husstand. Øvrige kostnader må kjøper undersøke selv.

Det må påregnes kostander ved vedlikehold av felles adkomstvei. Seksjonseiere må selv bli enige om en fremtidig vedlikeholdsplan for snømåking og lignende

Andre faste utgifter:
Eiendomsskatt: Kommunestyret vedtok 10. desember 2020 at det skal innføres eiendomsskatt på bolig- og fritidseiendommer i kommunen fra 1. januar 2021.
Bunnfradraget er satt til 1 million kroner, og skattesatsen er 2 promille for bolig- og fritidseiendommer i 2022.

Andre utgifter: Oppgitt strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og bruken av eiendommen. Strøm- og forsikringskostnader vil variere ut fra valg av leverandør og avtaletype.  Øvrige kostnader som f.eks. internett, alarm, kabel-TV kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld kr. 0,- / Andel fellesformue kr. 0,- pr ifølge forretningsfører. Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Kjøper bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

8 950 000,- (Prisantydning)


Omkostninger
199,50 (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
50 000,- (Dokumentavgift/Tomteverdi (avgiftsgrunnlag: 2 000 000,-))

51 369,50 (Omkostninger totalt)

9 001 369,50 (Totalpris inkl. omkostninger)


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning

Adgang til utleie

Eiendommen kan i sin helhet fritt leies ut til boligformål.
Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, så fremt arealet er godkjent for varig opphold iht. plan- og bygningsloven og har forsvarlig radonnivå.

Konsesjon / Odel

Det er ikke krav til konsesjon ved erverv av eiendommen. Det hefter ikke odel på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Selger skal med ca. 3 måneders varsel angi antatt periode for overtakelse innenfor et tidsintervall på ca. 30 dager. Perioden gjelder ikke som bindende og dagmulktsbelagt frist. Merk at endelig tidspunkt for overtakelse (dato og klokkeslett) vil bli gitt med ca. 30 dagers varsel. Kopi av varselet sendes meglerforetaket. Dette tidspunktet vil være en dagmulktsbelagt frist i henhold til bustadoppføringslova.

Selgers forbehold

Selger forbeholder seg retten til å gjøre endringer på konstruksjoner og evt. materialer som er hensiktsmessige og nødvendige uten at den generelle standarden eller verdien forringes eller medfører endring i pris eller kvalitet. Kasser og nedforing der det er hensiktsmessig ift. ventilasjon og rørføringer.

Selger tar forbehold om at oppgitte kvadratmeter kan avvike det faktiske målet.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag utgjør 1,25% av salgssummen. Selger skal i tillegg dekke utlegg til oppgjør, garantiforsikring, tilrettelegging og andre kostnader.
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 115.000,-