Klikk for galleri

1av2 SOLGT - Ny ½ tomannsbolig | Landlig og barnevennlig beliggende | 3 soverom | 2 stuer | 2 bad

X
Viken – Ås

Kroerveien 76 C og D

Viken – Ås

Kroerveien 76 C og D

Prisantydning
4.490.000 - 9.000.000,-
Primærrom
98m2
Bruksareal
104m²
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
skjema her?
Eiendomsmeglerfullmektig
93 08 33 84
skjema her?
Eiendomsmegler / Fagansvarlig
92 49 05 25
skjema her?
Eiendomsmegler / Partner
97 00 67 09
Salgsoppgave/dokumenter
Lukk

Benjamin Schrøder

Eiendomsmeglerfullmektig
PrivatMegleren Ski-Ås

Joakim Belseth

Eiendomsmegler / Fagansvarlig
PrivatMegleren Ski-Ås

Ibrahim Can

Eiendomsmegler / Partner
PrivatMegleren Ski-Ås
 

Informasjon om prosjektet

Eier

Gershon Philip Twilley Elisabet Egeland Twilley

Betegnelse

Gnr. 74 Bnr. 137 i Ås kommune

Byggeår

2019

Beliggenhet

Boligen ligger i et nyetablert og barnevennlig smågatemiljø ca. 2,8 km. utenfor Ås sentrum. Her bor man landlig til med marka som nærmeste nabo, men samtidig kun 5 minutter med bil fra Ås sentrum.

Barnehager og barneskoler ligger i nærheten, og ungdomsskole og Ås videregående skole ligger i Ås sentrum. Boligen har nærhet til kollektivtilbud og innfartsvei til Ski og Oslo, og en god intern beliggenhet i blindvei.

Eiendommen ligger i nærhet til skoler, barnehager, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Ås sentrum tilbyr diverse sentrumsfunksjoner, kjøpesenter, bibliotek og kafeer. I Ås sentrum finnes også jernbanestasjon samt kollektivtilbud med buss som har gode forbindelser til både Ski/Oslo, Moss og Drøbak. Norges miljø og biovitenskapelige universitet (NMBU) ligger på Ås.

Det er kort vei til fotballbane, skøytebane, idrettshall, treningssenter, svømmehall, golfbane, tennisanlegg, ridesenter og badeplass m.m.
Eiendommen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder som gir gode rekreasjonsmuligheter. Det er kort gange til turterreng med lysløype både sommer og vinter. Tusenfryd ligger ca. 15 min bilkjøring fra eiendommen.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra, Kiwi og Rema 1000. I sentrum ligger også Ås Kvartal, et hyggelig kjøpesenter med et utvalg butikker. Ski Storsenter har 145 butikker og spisesteder, kurs- og konferansehotell, kinosenter med 8 saler, bowlinghall og helsetorg. Her stopper tog og buss ved hovedinngangen. Vinterbro og Drøbak sentrum ligger også godt innen rekkevidde.

Byggemåte

Alle støpte plater og grunnmursløsninger prosjekteres og utføres i henhold til gjeldende forskriftskrav, med tanke på energikrav, radon og bæresystemer. Plassering av nødvendige fundamenter for bærevegger, søyler etc. prosjekteres og konstrueres på bakgrunn av gjeldende arbeidstegninger.

Støpt betonggulv m. isolasjon og radonsikring mot grunn iht. forskriftskrav.
Oppbygging av utvendig vegg: Utlekting for lufting av kledning, vindtettplate og vindsperreduk, bindingsverk 36x198mm. 200mm mineralull.
Yttertakkonstruksjon: Betongtakstein, sløyfer og lekter for lufting under takstein, vindsperreduk.
Kledning leveres med et strøk hvit grunning og et strøk i valgt farge fra fabrikk som tilvalg. Siste malingsstrøk på plassen er ikke en del av leveransen og boligen er ikke å anse som ferdig malt. Siste strøk maling må påføres av tiltakshaver innen påfølgende sommer.

- Garanti § 12 stilles etter Avhl § 2-11
§ 2-11 Garanti for oppfylling av avtalen:
Ved sal av ny eigarbustad eller fritidsbustad som vert seld innan seks månader etter fullføringa av bustaden, skal seljaren stille garanti i samsvar med bustadoppføringslova § 12, såframt seljaren har ledd i næringsverksemd og kjøparen er forbrukar.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 98 kvm, Bruksareal: 104 kvm, Bruttoareal: 145 kvm
Rom som er P-rom:

1.Etasje: Entrè, Bad, stue/kjøkken
2.Etasje: Gang, Loftstue. bad, 3 soverom

Arealer er hentet fra byggetegninger og vil kunne avvike.

Innhold

Huset går over to etasjer hvor oppholdsrommene er plassert i 1. etasje, mens 3 soverom, loftstue og hovedbad er å finne i 2. etasje. Boligen møter deg med en generøs flislagt entré/gang som har direkte adkomst til bad og teknisk rom/bod/vaskerom. Videre inn i boligen kommer vi til en luftig og åpen stue-/kjøkkenløsning, samt trapp opp til 2. etasje. I 2. etasje finnes 3 romslige soverom, hovedbad og en luftig loftstue hvor barn og ungdom kan slappe av, eller de voksne kan trekke seg behagelig tilbake. Loftstuen har skråtak i himlig og gode møbleringsmuligheter. 

Fra stuen i 1. etasje er det utgang til en deilig markterrasse og usjenert hage.

Entré/gang:
Entreen er meget innbydende med god plass for skap, kommoder eller lignende. Rommet har delikate, grå fliser på gulv med lun gulvvarme. Alle veggoverflater er slette og listefrie, og det er downlights i himling. Entreen og hallen har videre adkomst til bad, et romslig og praktisk vaskerom/teknisk rom - begge flislagte, og videre inn er det adkomst til boligens stue/kjøkkendel. Fra hallen går trappen opp til boligens andre stue og videre soverom og bad.

Kjøkken:
Boligen har et lekkert kjøkken med en åpen løsning inn mot stuen med en sosial og praktisk kjøkkenøy, som gir en luftig og sosial romfølelse. Rommet innredes i en tidsriktig og moderne stil, med 3-stavs eikeparkett på gulv med gulvvarme og malte, slette vegger. Innredningen leveres fra Ikea og har hvite, slette fronter i kombinasjon med overskap og kjøkkenøy i lys eik, og lyse benkeplater med nedfelt oppvaskkum og høyt armatur. Veggene er malt i en dus blå farge som gir kjøkkenet et lys uttrykk og en helhet med stuen. Av integrerte hvitevarer følger komfyr, platetopp med avtrekksvifte, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap.

Det er godt med skapplass på kjøkkenet i form av under- og høyskap, og det er gode arbeidsområder på kjøkkenbenk og kjøkkenøy. Som en naturlig overgang til stue er det god plass for spisestue mellom stue og kjøkken, som gjør denne sonen særdeles sosial og hyggelig med gode vindusflater.

Stuer:
Stuen i 1. etasje er i tilknytning til den åpne løsningen med kjøkken og fremstår meget innbydende og romslig med god plass for møblement. Store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lysinnslipp og fra overgang stue/kjøkken er det er også direkte utgang til boligens markterrasse og hage. Det er montert en stemningsfull vedovn i overgang stue og kjøkken som sørger for effektiv oppvarming av boligen, i tillegg til gulvvarme. Stuen har 3-stavs eikeparkett på gulv, samt vegger malt i samme blåfarge som kjøkkenet.

I 2. etasje finner vi en ekstra stue hvor barn og ungdom kan slappe av, eller de voksne trekke seg behagelig tilbake fra resten av boligen. Stuen har skråtak i himling og store vinduer, noe som gir en opplevelse av ekstra plass.

Bad og vaskerom:
Det er to delikate bad i boligen i tillegg til et romslig og praktisk vaskerom/teknisk rom. Badet i 1. etasje har grå 30x60 veggfliser og grå 30x60 gulvfliser med behagelig gulvvarme og downlight-belysning. Av innredning er det servant med skuffer og blandebatteri, speil med lys og vegghengt toalett, samt hjørnestilt dusjssone med utslagbare glassdører.

Hovedbadet i 2. etasje er romslig og delikat, med flislagte vegger og gulv, med gulvvarme, hvor av en kontrastvegg med mørkere fliser. Badet er innredet med hjørnestilt dusjssone med utslagbare glassdører, vegghengt toalett og servantinnredning med skuffer i hvit høyglans og speil med lys.

Vaskerommet er romslig og praktisk og er innredet med vaskeromsinnredning med benk og underskap, samt nedfelt vaskekum - fra Ikea. Her er det rikelig med plass for oppbevaringsmøbler og diverse innredning. Gulvene er flislagte med 30x30 fliser, sokkelfliser og varmekabler. 

Soverom:
Boligen har 3 romslige soverom - alle med 3-stavs eikeparkett på gulv og slette, malte vegger. Rommene er malt i behagelige og moderne farger. Det er god plass for seng og tilhørende møblement i alle rom, samt garderobeskap og oppbevaringsløsninger av klær og utstyr. Vinduene er store for god utlufting og lysinnslipp.

Terrasse/Uteplasser:
Det er utgang til markterrasse og hagedel fra stuen.

Standard

Boligen fremstår meget moderne med gjennomgående eikeparkett, to flislagte bad og vaskerom, utstrakt bruk av varmekabler i 1. etasje og topp moderne Ikea-kjøkken. Kjøkkenets utførelse er lyst og lekkert med detaljer i lys eik som gjør seg godt med eikeparketten, og vinduer og tak kommer listefritt som gir et stramt og moderne uttrykk til boligen.
Boligens eksteriør har fine detaljer med felter med smalere kledning og store, spennende vindusløsninger som gir boligen et innbydende utseende. Ved å fjerne takutstikket samt gi boligen en ton-i-ton fargepalett på eksteriøret, får huset "låve-stilen" som har etablert seg i markedet.

Gulv:
Gulv med Eik Conserto 3-stav eikeparkett
Entrè/gang med grå 60*60 fliser
Vaskerom/teknisk/bod med grå 30*30 fliser
Sportsbod med grå fliser
Bad 1. etg med grå 60*60 gulvfliser og mosaikk i dusjsone
Bad 2. etg med grå 60*60 gulvfliser og mosaikk i dusjsone

Vegger og himling:
Leveres glatte, malte gipsvegger og hvitmalt takhimling av gips. Se Veggfarger for nærmere fargebeskrivelser. Slette lister.
Baderom 1. etg med grå veggfliser 30*60
Baderom 2. etg med antrasitt og lys grå veggfliser 30*60

Veggfarger:
-Stue/Kjøkken: NCS S 2502-B
-Entre, bod/teknisk, sportsbod: NCS S 1502-Y
-Loftstue: NCS S 2502-B
-Soverom 1/4: NCS S 5502-Y
-Soverom 2/5: NCS S 1502-Y
-Soverom 3/6: NCS S 1502-Y

Trapp og innerdører:
-Trapp: Salvi, med hvitmalte furutrinn og hvitmalt håndløper
-Innerdører: Utførelse: kompakt med dempelist.

Vinduer og ytterdør:
Vinduer og terrassedør leveres med 3-lags energiglass og alubekledning. Ytterdør av type Tønsberg bomull med klart sidefelt glass.

Kjøkken:
Boligen vil leveres med et moderne Ikea-kjøkken i hvit, matt utførelse (høyskap og kjøkkenøy i lys eik) med medfølgende hvitevarer. Underlimt vaskekum og sort armatur. Kjøkkenets utførelse er i håndtaksløst design.

Sanitæranlegg:
Anlegget er utført som rør-i-rør-system. Badene er helflisede og begge får gulvvarme, med veggfliser i størrelse 30*60 cm, og gulvfliser i størrelse 60*60 cm samt mosaikkfliser i dusjssone. Hvert rom er innredet med vegghengt toalett, innfelt fordelerskap, dusjvegger i glass samt dusjgarnityr og blandebatteri til vasken. Videre har begge bad hjørnesluk og downlights med dimmer.
Vaskerommet har innredning fra Ikea opplegg for vaskemaskin med kran og avløp, vaskekar i benk inkl. kran og kum, underskap og benkeplate. Her er det fliser på gulv, samt malte slette flater på vegger.

Elektrisk anlegg
Det elektriske anlegget vil bli utført av autorisert installatør etter gjeldende forskrifter. Varmekabler i entré, stue/kjøkken, begge bad og tekn/bod/vaskerom.

Ventilasjon
Huset vil få balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Ventilasjonssystemet tilfører filtrert, ren og frisk luft til soverom og oppholdsrom, og trekker ut luft fra våtrom og kjøkken.

Utstyr

- Waterguard
- Rør i rør system
- Komfyrvakt
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
- Varmekabler i 1. etasje og bad i 2. etasje
- Integrerte hvitevarer i kjøkken
- To fullverdige bad
- Vaskerom med innredning
- Downlights
- Peisovn, Duo 5
- Garasje til 76D (ikke til 76C)

Oppvarming

I stuen i 1. etasje er det satt inn en behagelig vedovn fra Nordpeis av modellen Duo 5 for god oppvarming av hele boligen. Videre er det gulvvarme i entré, stue/kjøkken, begge bad og tekn/bod/vaskerom.

Parkering / Garasje

76D leveres med garasje med tilhørende bod.
76C leveres uten garasje, men med asfaltert gårdsplass med plass til flere biler.

Det gjøres oppmerksom på at garasjen er bygget i 2010, og ikke holder samme standard som boligene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra PrivatMegleren. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Tomten leveres med asfatert gårdsplass og planert hagedel.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig adkomstvei.
Offentlig vann/avløp med private stikkledninger.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest vil bli utstedt før overtagelse.

Verdi ved skattefastsetting

Eiendommen er ny og det foreligger dermed ikkeligningsverdi.
Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren
er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

Reguleringsforhold

Eiendommen er ikke regulert til nåværende boligbebyggelse, men avsatt i kommuneplan til nåværende boligbebyggelse ihht til kommuneplanens arealdel 2015-2027, ID KPL_15-27, vedtatt 03.02.2016.
Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500m): Planforslag for områderegulering for frittliggende småhusbebyggelse, ID 328.

Beskrivelse av sameiet

Det er p.t. ikke etablert organisert sameie. Det blir opp til nye eiere hvorvidt en ønsker å etablere dette.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Faste, løpende kostnader

Strøm, ca kr 18.000,- PR år (stipulert av megler)
Tv & internett, ca kr 8.000,- PR år (stipulert av megler)
Boligforsikring, ca kr 5.600,- PR år (stipulert av megler)
Kommunale avgifter, ca kr 12.000,- PR år (stipulert av megler) Det foreligger ingen historiske tall fra Ås kommune, da dette er et nybygg.

Kommunale avgifter Pr. år inkl mva
Abonnement vann = 625,-
Abonnement avløp = 937,5,-
Vann = 13,71,- pr m3 etter forbruk
Avløp= 23,09,- pr m3 etter forbruk
Renovasjon= 2.520,- PR abonnement ordinær
Sommerrenovasjon = 1.260,- PR abonnement ordinær
Ferie og tilsynsgebyr = 550,-

Datert 30.01.2019 Fra ås kommune.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

4 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
37 500,- (Dokumentavgift basert tomteverdi, delt på 2 enheter, kr 1 500 000,-)
199,50 (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
53 169,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 543 169,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagt leveransebeskrivelse.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

VIKTIG INFORMASJON:
- Selger tar forbehold om at oppgitte kvadratmeter kan avvike det faktiske målet.

- Boligen leveres ryddet og bygge-rengjort. Dette innebærer at det vil kunne være rester av finstøv etter at det er vasket. 

- Treverk/plateprodukter er levende materialer som påvirkes av temperatursvingninger og luftfuktighet. Dette vil medføre at det kan oppstå sprekkdannelser på vegg, gulv og takflater, glipper mellom tak/list kan forekomme. Vegger leveres sparklet, grunnet og malt med to strøk.

- "Selger tar ikke ansvaret for skjeggkre i boligen. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som bringer forekomst av skjeggkre ned på et akseptabelt nivå. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hypping renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende."

- Vi ønsker å gjøre oppmerksom på at diverse skjønnhetsmerker som f.eks. spikerhull, merker etter møbler og/eller ect. etter visninger kan
forekomme ved kjøp av ny bolig. Slike skader/merker kan derfor ikke gjøres gjeldende som en mangel.

FORBEHOLD OM EIENDOMMENS TILSTAND:
- I dette tilfellet selges eiendommen "som den er", jf. avhendingsloven § 3-9. Lovens normalordning,  som beskrevet i avhendingsloven § 3-2 til § 3-6, fravikes.
- En "som den er" klausul overfører risikoen for skjulte feil og mangler fra selger til kjøper. Selger er likevel ansvarlig dersom eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn det kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhendingsloven § 3-9 annet punktum.
- Ved omsetning av nyoppført bolig skal det lite til for at nevnte vesentlighetskrav anses oppfylt.
- Det antas at en "som den er" klausul normalt ikke vil ha nevneverdig betydning for mangel vurderingen ved omsetning av ny bolig.
- Eiendommen har likevel mangel dersom det er gitt mangelfulle eller uriktige opplysninger om forhold ved eiendommen, som selgeren kjente eller måtte kjenne til og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få, dersom det har virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt.
- Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligen er en selvstendig boenhet og har således ingen egen utleie del.
Boligen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 1400,- / 2100,- / 3100,- pr tegnet forsikring.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Garanti etter §12

Det stilles garanti § 12 i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser jf. avhendingslova § 2-11. Garanti § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Det følger av avhendingsloven § 3-1 at der det ikke er avtalt noe særskilt etter avhendingsloven § 1-2, gjelder § 3-2 til § 3-6. I dette tilfellet selges eiendommen "som den er", jf. avhendingsloven § 3-9. Lovens normalordning, som beskrevet i avhendingsloven § 3-2 til § 3-6, fravikes. En "som den er" klausul overfører risikoen for skjulte feil og mangler fra selger til kjøper. Selger er likevel ansvarlig dersom eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn det kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhendingsloven § 3-9 annet punktum. Ved omsetning av nyoppført bolig skal det lite til for at nevnte vesentlighetskrav anses oppfylt. Det antas at en "som den er" klausul normalt ikke vil ha nevneverdig betydning for mangelsvurderingen ved omsetning av ny bolig. Eiendommen har likevel mangel dersom det er gitt mangelfulle eller uriktige opplysninger om forhold ved eiendommen, som selgeren kjente eller måtte kjenne til og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få, dersom det har virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt.

Meglers vederlag og utlegg

Godtgjørelse oppgjør (Oppgjørskostnad) (Kr.4 850)
Innhenting av info fra kommunen (Kr.5 500)
Markedspakke (Kr.24 800)
Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Tilretteleggingshonorar (Kr.19 900)
Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 4 490 000,-)
(Kr.33 675,-)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres
selger kr 9 900,- pluss utlegg.