Klikk for galleri

1 av 2 SOLGT | Påkostet halvpart tomannsbolig | Carport m/bod | Blindvei | 4 soverom | 2 bad+vask

X
Viken – Nordre Follo - Langhus

Parkveien 40 - 42

Viken – Nordre Follo - Langhus

Parkveien 40 - 42

Prisantydning
6.990.000 - 14.000.000,-
Primærrom
150m2
Bruksareal
168m²
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
skjema her?
Eiendomsmeglerfullmektig
93 08 33 84
skjema her?
Eiendomsmegler / Fagansvarlig
92 49 05 25
skjema her?
Eiendomsmegler / Partner
97 00 67 09
Salgsoppgave/dokumenter
Lukk

Benjamin Schrøder

Eiendomsmeglerfullmektig
PrivatMegleren Ski-Ås

Joakim Belseth

Eiendomsmegler / Fagansvarlig
PrivatMegleren Ski-Ås

Ibrahim Can

Eiendomsmegler / Partner
PrivatMegleren Ski-Ås
 

Informasjon om prosjektet

Eier

Parkveien 40 AS

Betegnelse

Gnr. 123 Bnr. 971 i Nordre Follo kommune

Byggeår

2019

Forretningsfører

Forretningsfører er ikke valgt. Det blir opp til nye eiere å vedta om de ønsker ekstern forretningsførsel. Utbygger har seksjonert eiendommen, men ikke opprettet sameie.

Beliggenhet

Boligen ligger i et hyggelig og etablert boligområde på Langhus med nærhet til kollektivtilbud og innfartsvei til Ski og Oslo, og en god intern beliggenhet i blindvei.
Eiendommen ligger i et veletablert, barnevennlig og sentralt boligområde på Langhus i Ski kommune, med nærhet til skoler, barnehager, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort gangavstand til nærsenter med Coop Extra, frisør, tannlege mm. Vevelstad stasjon er kun noen minutter å gå unna og gir deg tilgang til Oslo S på ca. 27 min.
Langhus idrettspark med kunstgressbaner og stor idrettshall mm. er også innen kort gangavstand. På Langhus er gang- og sykkelstinettet godt opparbeidet, slik at det sikrer trygge skoleveier.
Til tross for sin landlige beliggenhet er det kort vei til påkjøringen til E6 med ca. 25 min til Oslo og det er god offentlig kommunikasjon til blant annet Oslo med buss og tog. I 2021 åpner Follobanen, noe som vil gi en betydelig kortere reisetid til Oslo.

Informasjon om prosjektet

Byggherre for prospektet er Parkveien 40 AS
Entreprenør er abchus
Boligtype - Emilie (med pulttak)
Tomannsbolig med carport

EMILIE:
Emilie er boligen som gir deg følelsen av å bo i et moderne hus, men som samtidig har tatt vare på det tradisjonelle uttrykket. Store vindusflater gir både et tiltalende preg og en følelse av mye luft. Huset har nøye utvalgte løsninger og en smakfull fargepalett. Hovedetasjen består av en åpen stue/kjøkkenløsning og spisestue, samt entré, bad og vaskerom. Soverommene er tilbaketrukket i overetasjen sammen med TV-stue og bad. Boligen leveres nøkkelferdig.

KARDIA SMART Smarthus løsning:
Gir deg muligheten til styre fasiliteter, som varmestyring, lysregulering, adgangskontroll, luftkvalitet osv, rett fra din smart-telefon!

Fordeler med nybygg:
- Boligen er i forskriftsmessig stand med 5 års reklamasjonsfrist.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.

Byggemåte

Tomannsbolig med carport til hver del.
Boligen bygges på støpt plate på mark med radonsikring. Bindingsverk med 200 mm mineralull og liggende kledning. Pulttak grå takpapp.
For utfyllende leveransebeskrivelse, se vedlegg eller kontakt megler.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 168 kvm
Rom som er P-rom: Arealer er hentet fra arkitekttegninger og kan avvike noe.

1.Etasje: Entre, gang, vaskerom, bad, stue og kjøkken.
2.Etasje: TV-stue, 4 soverom og bad.

P-rom er hentet fra arkitekttegninger og kan avvike noe.

Innhold

Boligen går over to etasjer og består av en generøs entré med trapp opp til 2. etasje. Videre i 1. etasje finnes 1 bad, stue og kjøkken, vaskerom og teknisk rom. I 2. etasje finnes en luftig loftstue med skråtak i himling, et delikat bad og 4 soverom.
I hovedetasjen er det flislagt entré og trapp til loftsetasjen, inngang til bad, vaskerom og videre til teknisk rom. Videre domineres etasjen av en svært romslig stue- kjøkkendel, og med store vindusflater på to av sidene blir dette et svært lyst og godt oppholdsrom for hele familien. Her er det plass til å møblere med flere sittegrupper eventuelt kan man gjøre om deler av stuen til et fjerde soverom. I tillegg er det balkongdør ut fra stuen, som gir en god romforlengelse på sommerhalvåret.

I loftsetasjen finnes boligens 4 soverom. Hovedsoverommet har særdeles god størrelse og har praktisk mulighet for stor, innfelt garderobeløsning. Badet i loftsetasjen er ment som boligens hovedbad og har lekre mørke fliser, badekar og mosaikk i dusjsonen. Loftstuen har en hyggelig og god plassering med gode møbleringsmuligheter.

Det er utgang til markterrasse fra stuen, og det følger carport med sportsbod til begge enheter.

Entré & Gang:
Entreen er meget innbydende med god plass for skap, kommoder eller lignende. Rommet har delikate, fliser på gulv med lun gulvvarme, samt slette vegger malt i en tidløs lys farge. Alle veggoverflater er slette og listefrie mot himling. Entreen har trapp opp til 2. etasje, samt videre adkomst til gang med 3-stavs eikeparkett av typen Eik Pearl 3-stav. Gangen fungerer godt som et knutepunkt i 1. etasje med adkomst til stue, kjøkken, bad og vaskerom. Fra hallen går trappen videre opp til boligens loftstue, 3 soverom, bod/garderoberom og bad.

Kjøkken:
Boligen har et lekkert kjøkken med en åpen løsning inn mot stuen, med en delevegg midt i rommet som avskjermer kjøkkenet samtidig som det gir en luftig og sosial romfølelse. Rommet innredes i en tidsriktig stil, med tre-stavs eikeparkett på gulv med gulvvarme og malte, slette vegger i moderne farger med downlights i himling. Innredningen leveres fra Kvik og har stilige slette fronter i eik utførelse av typen Veda Light Oak, og sandfarget laminat benkeplate. Benkeplaten har underlimt oppvaskkum og et høyt, krom blandebatteri. Av integrerte hvitevarer følger komfyr, platetopp med sort avtrekksvifte, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap, alt fra Bosch. Det er også satt inn vinskap på kjøkkenet.
Det er godt med skapplass på kjøkkenet, og gode arbeidsområder på kjøkkenbenk. Som en naturlig overgang til stue er det god plass for spisestue mellom stue og kjøkken, som gjør denne sonen særdeles sosial og hyggelig med gode vindusflater.

Stue & Loftstue
Stuen er i tilknytning til den åpne løsningen med kjøkken og fremstår meget innbydende og romslig med god plass for møblement. Store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lysinnslipp og fra overgang stue er det er også direkte utgang til boligens markterrasse og uteplass. Det er montert en stemningsfull vedovn fra Nordpeis i stuen som sørger for effektiv oppvarming i tillegg til varmekabler i hele etasjen. Stuen har tre-stavs eikeparkett på gulv, samt listefrie vegger malt i tidløse og lyse farger.
Loftstuen er hyggelig og intim med skråtak i himling og pene overflater av 3-stavs eikeparkett og slette malte overflater. Her kan man behagelig trekke seg tilbake fra resten av boligen, med gode møbleringsmuligheter for en sosial sone.

Bad & Vaskerom:
Det er to delikate bad i boligen i tillegg til et stort og praktisk vaskerom/teknisk rom. Badet i 1. etasje har hjørnestilt dusjssone med utslagbare dører i herdet glass, vegghengt toalett og stilren servantinnredning med skuffer og speil med lys over. Her er det beige 60x60 veggfliser og beige 60x60 gulvfliser med behagelig gulvvarme og downlight-belysning.

Hovedbadet i 2. etasje er romslig og delikat innredet med badekar, vegghengt toalett og en stor 90 cm. servantinnredning med skuffer og speil med lys over. Flisene er smakfulle mørkegrå 60x60 cm. på både gulv og vegger, med gulvvarme og downlight belysning i himling.

Vaskerommet er stort og praktisk og leveres med enkel vaskeromsinnredning fra Ikea. Her er det rikelig med plass for oppbevaringsmøbler og diverse innredning for vaskerom. Videre er det opplegg og plass for vaskemaskin og tørketrommel. Gulvene er flislagte med sokkelfliser og gulvvarme.

Soverom:
Boligen har 4 romslige soverom - alle med tre-stavs eikeparkett på gulv og slette, malte vegger. Rommene er malt i behagelige og moderne farger. Vinduene er store for god utlufting og lysinnslipp.  Det er god plass for seng og diverse møblement i alle rom, samt garderobeskap og oppbevaringsløsninger av klær og utstyr. Hovedsoverommet er meget romslig, og har gode muligheter for store garderobeløsninger eller walk-in.
Boligen leveres uten garderobeskap.

Boligen vil ellers ha lagringsmuligheter i bod i forbindelse med vaskerom og teknisk rom i 1. etasje, samt i utvendig sportsbod i sammenheng med carport.

Terrasse/Uteplasser:
Det er fra stue utgang til markterrasse som vender mot vest med gode solforhold. Her er det lagt treplatting.

Standard

Parkveien 40 er en moderne og nøkkelferdig tomannsbolig du kan flytte rett inn. Boligen holder en høy standard og fremstår meget moderne med gjennomgående eikeparkett, flislagte bad og vaskerom, varmekabler i hele 1. etasje samt på begge bad, smakfullt Kvik-kjøkken i lys eik og moderne fargevalg i alle rom. Boligen leveres med standard smarthus-pakke som gjør det enkelt å styre belysning, klima og adgangskontroll, samt kodelås, nøkkelbrikker og styring av dør via app.

Gulv:
Det leveres Eik Pearl 3-stavs eikeparkett
Entrè med lysegrå 60*60 fliser
Vaskerom og teknisk rom med lysegrå 30*30 fliser
Baderom 1. etg med grå gulvfliser og mosaikk i dusjsone
Baderom 2. etg med grå gulvfliser og mosaikk i dusjsone

Vegger og himling:
Leveres glatte, malte gipsvegger og hvitmalt takhimling av gips
Baderom 1. etg med varmgrå veggfliser 60*60
Baderom 2. etg med mørke veggfliser 60*60

Trapp og innerdører:
-Trapp: Eik heltre 3-stavs med eik stusstrinn i beis 01
-Innerdører: Slett kompakt med dempelist

Vinduer og ytterdør:
Vinduer og ytterdør levers med alubekledning og 3-lags energiglass. Ytterdør av type Vera Hvit.

Sanitærutstyr:
Anlegget utføres som rør-i-rør-system. Som standard blir det levert med vegghengt toalett, innfelt fordeler skap, dusjvegger i glass samt dusjgarnityr, blandebatteri til vasken samt servantskap, hjørnesluk og 4 stk downlights med dimmer.
Badene blir helflisede og begge får gulvvarme. Rommene får veggfliser i størrelse 60*60 cm, og gulvfliser i størrelse 60*60 cm samt mosaikkfliser i dusjsone. Hvert rom får veggmontert toalett, ettgreps blandebatteri, servantskap og veggspeil og dusjvegger i herdet glass.
Vaskerom blir levert med opplegg til vaskemaskin med kran og avløp, vaskekar i benk inkl. kran og kum, underskap og benkeplate.

Elektrisk anlegg
Det elektriske anlegget er utført av autorisert installatør etter gjeldende forskrifter. Varmekabler i stue, kjøkken, entré, gang, begge bad, vaskerom og teknisk rom.

Ventilasjon
Huset har balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Ventilasjonssystemet tilfører filtrert, ren og frisk luft til soverom og oppholdsrom, og trekker ut luft fra våtrom og kjøkken.

Tilvalgsmuligheter
Det er ikke mulighet for tilvalgsmuligheter.

Utstyr

- Waterguard
- Rør i rør system
- Komfyrvakt
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
- Varmekabler i stue, kjøkken, entré, gang, begge bad, vaskerom og teknisk rom
- 3-lags glass
- Integrerte hvitevarer i kjøkken
- Vaskerom med innredning
- Downlights
- Hjørnesluk
- Utelamper
- Peisovn
- Eget teknisk rom
- Platting
- Carport m/ sportsbod

Smarthus Kardia:

Styr fasilitene i din bolig fra mobilen!

Varmestyring:
Bra for deg, bra for miljøet!  Et smarthus kan automatisk senke temperaturen om natten, når du går på jobb eller hvis et vindu er åpent i samme rom. Både miljøvennlig og økonomisk!

Lysstyring:
Med smarthus kan du enkelt sette den riktige stemningen i ditt hjem.

Adgangskontroll:
Mist nøklene dine for siste gang! Med digital dørlås lever du i et nøkkelfritt hjem, hvor du kan betjene låsen med pin-kode og brikker. Har du koblet døren opp mot appen kan den fjernstyres fra hvor som helst i verden via din smarttelefon.

Luftkvalitet:
Sikre at luften i huset bidrar til et sunnere hjemmemiljø.  Med luftkvalitetssensorer og styring av ventilasjon kan du optimalisere luftkvaliteten.

Oppvarming

I stuen er det satt inn en behagelig vedovn fra Nordpeis av modellen Duo 5 for god oppvarming av hele boligen. Videre er det gulvvarme i hele 1. etasje samt på bad i 2. etasje.
Det er balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner i boligen. Ventilasjonssystemet tilfører filtrert, ren og frisk luft til soverom og oppholdsrom, og trekker ut luft fra våtrom og kjøkken.

Parkering / Garasje

Med hver enhet med følger 1 stk. carport med tilhørende bod.
Det er i tillegg plass til flere biler på tomten.

Eller parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se kart utsnitt.
Det vil blir skiltet med Privatmeglerens visningsskilt ved annonserte fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt/hage

Tomten levers med gruset gårdsplass og planert hage. Bearbeiding av utomhus arealene med eventuelt hekk, trær, leker etc. inngår ikke i leveransen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest vil fremlegges før overtagelse.

Verdi ved skattefastsetting

Ligningsverdien er foreløpig ikke fastsatt. Ligningsverdien vil normalt være på ca. 25 - 30 % av førstegangs kjøpesum. For øvrig gjøres det oppmerksom på nye regler for fastsettelse av verdien der kjøper selv må sende opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene.

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse (1008 kvm) og Felles avkjørsel (38 kvm) ihht reguleringsplan for Felt P1, id 150
datert 17.09.1986. Tomten er avsatt til nåværende boligbebyggelse i kommuneplan 2019-2030. Det er en reguleringsplan under arbeid i
nærområdet; G/S-VEG LANGS OPPEGÅRDVEIEN NORD, id 201904. Se vedlagte reguleringsbestemmelser og kommuneplan for Nordre Follo.
Parkveien 44 har adkomst over eiendommen. Det er ikke tinglyst rettighet pt, men kan forekomme i senere tidspunkt.

Faste, løpende kostnader

Strøm, ca kr. 20 000,- per år (estimert av megler, og vil variere)
Kommunale avgifter, ca kr 10 000,- per år (estimert av megler, og vil variere)
Villaforsikring, ca kr 6000,- per år (estimert av megler, og vil variere)
Innboforsikring, ca kr 2 000,- per år (estimert av megler, og vil variere)
TV/Internett, ca kr 8 000,- per år (estimert av megler, og vil variere)


Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

kr 6 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
kr 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
kr 199,50 (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
kr 43 750,- (Dokumentavgift, beregnet av tomteverdien (kr 3 500 000,-) delt på 2 (enheter)
--------------------------------------------------------
kr 59 019,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
kr 7 049 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Husets ytre grenser er gitt og er endelig. Arealer kan dog variere på grunn av tykkelser av isolasjon/rørgjennomføringer og lydvegger, dette gir ikke rett til prisavslag. Forbehold om mulige feil ved tegningsmaterialet og beskrivelse. Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Det tas forbehold om mindre justering av størrelse av enheten. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, i forbindelse med nye isoleringskrav, plassering og størrelse på trappegang etc., mindre endring av boligens areal eller liknende. Dersom den endelige godkjennelsen for tiltaket slik det er beskrevet ikke blir gitt kan utbygger velge å fratre avtalen uten videre. Kjøper vil i så tilfelle få tilbakebetalt ev. innbetalt forskudd. Plantegninger i prospekt samsvarer nødvendigvis ikke med leveransebeskrivelsen.

Det kan ikke gjøres konstruksjonsmessige eller eksteriørmessige endringer.

Transport av kjøpekontrakt før overtagelse skal på forhånd aksepteres av utbygger og kan nektes på fritt grunnlag. Ved eventuell transport av kontrakt fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på kr 75.000,-. Eventuell endring krever utbyggers samtykke.

Selger tar forbehold om at oppgitte kvadratmeter kan avvike det faktiske målet.

Boligen leveres ryddet og bygge-rengjort. Dette innebærer at det vil kunne være rester av finstøv etter at det er vasket. 

Treverk/plateprodukter er levende materialer som påvirkes av temperatursvingninger og luftfuktighet. Dette vil medføre at det kan oppstå sprekkdannelser på vegg, gulv og takflater, glipper mellom tak/list kan forekomme. Vegger leveres sparklet, grunnet og malt med to strøk.

Selger tar ikke ansvaret for skjeggkre i boligen. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som bringer forekomst av skjeggkre ned på et akseptabelt nivå. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hypping renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Vi ønsker å gjøre oppmerksom på at kjøper må regne med spikerhull, merker etter møbler og etc pga styling og visninger.

Det gjøres oppmerksom på at det etter oppgjørs- og overtagelsesdato fortsatt kan foregå byggearbeider på eiendommen, herunder arbeider med ferdigstillelse av de øvrige boligene, fellesarealer, tekniske installasjoner og utomhusarbeider.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligen er en selvstendig boenhet og har således ingen egen utleiedel.
Boligen kan leies ut helt eller delvis til boligformål.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 1400,- / 2100,- / 3100,- pr tegnet forsikring.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Garanti

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/
transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Det følger av avhendingsloven § 3-1 at der det ikke er avtalt noe særskilt etter avhendingsloven § 1-2, gjelder § 3-2 til § 3-6. I dette tilfellet selges eiendommen "som den er", jf. avhendingsloven § 3-9. Lovens normalordning, som beskrevet i avhendingsloven § 3-2 til § 3-6, fravikes. En "som den er" klausul overfører risikoen for skjulte feil og mangler fra selger til kjøper. Selger er likevel ansvarlig dersom eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn det kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhendingsloven § 3-9 annet punktum. Ved omsetning av nyoppført bolig skal det lite til for at nevnte vesentlighetskrav anses oppfylt. Det antas at en "som den er" klausul normalt ikke vil ha nevneverdig betydning for mangelsvurderingen ved omsetning av ny bolig. Eiendommen har likevel mangel dersom det er gitt mangelfulle eller uriktige opplysninger om forhold ved eiendommen, som selgeren kjente eller måtte kjenne til og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få, dersom det har virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt.

Meglers vederlag og utlegg

Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger ca kr 50 000,-