Klikk for galleri

1av2 SOLGT - Ny ½ tomannsbolig | Dobbelgarasje | 3 soverom | 2 stuer | 2 bad + vask | Barnevennlig

X
Viken – Nordre Follo - Oppegård

Frydenbergveien 17 B og C

Viken – Nordre Follo - Oppegård

Frydenbergveien 17 B og C

Prisantydning
8.490.000,-
Primærrom
145m2
Bruksareal
151m²
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
skjema her?
Eiendomsmeglerfullmektig
93 08 33 84
skjema her?
Eiendomsmegler / Fagansvarlig
92 49 05 25
Salgsoppgave/dokumenter
Lukk

Benjamin Schrøder

Eiendomsmeglerfullmektig
PrivatMegleren Ski-Ås

Joakim Belseth

Eiendomsmegler / Fagansvarlig
PrivatMegleren Ski-Ås
 

Informasjon om prosjektet

Eier

Johan Riis Nielsen

Betegnelse

Gnr. 243 Bnr. 117 i Nordre Follo kommune

Byggeår

2019

Beliggenhet

Frydenbergveien 17 ligger i et etablert og hyggelig boligområde på Greverud bestående av hovedsakelig eneboligbebyggelse. Beliggenheten er god og sentral med gangavstand til Greverud stasjon, barnehager, skoler og Greverud torg.

På Greverud Torg er det et utvalg forretninger, apotek, frisør og helsetilbud. Dette torget er under utvikling og vil på sikt bestå av om lag 100 nye leiligheter, kaffebar og flere forretninger. På selve torget med sitt sentrale vannspeil, frodige bed og hyggelige møteplasser blir et sted der folk vil møtes, og en ny gangbro vil bli bygget over til Greverud Stasjon, som vil gjøre adkomsten enda enklere.

Det er gode kollektivforbindelser i området, og Frydenbergveien ligger en spasertur på 9 minutter unna Greverud stasjon. Her stopper lokaltoget som går til Ski og Oslo, sistnevnte er en togtur på ca. 18-24 minutter. Ønsker man å kjøre bil til hovedstaden er det kort vei til innfartsvei, og du er i Oslo på ca. 15 minutter.

Nærområdet byr på flere fritidstilbud, både utendørs og innendørs. Det er nærhet til Østre Greverud idrettspark med idrettshall, kunstgressbane, grusbane, skateanlegg, idrettshus, samt en 18-hulls golfbane med proshop og restaurant. Videre byr idrettsparken i Oppegård på kunstgressbane, flerbrukshall og lysløype med oppkjørte skispor vinterstid. Det er også kort vei til svømmehall, hesteridning, treningssenter, Ingierkollen slalåmsenter og Kolbotn tennisanlegg med mer.

En liten sykkeltur unna ligger Tussetjern, en populær og barnevennlig badeplass. Videre er det en kort kjøretur til familie- og attraksjonsparken Tusenfryd, Kolbotn Torg, Kolben kulturhus, samt til Ski Storsenter med bowlinghall og åtte kinosaler. Det er også kort vei til The Well - et fantastisk spaanlegg med en rekke velværetilbud.

Informasjon om prosjektet

Byggherre for prospektet er Eiendom & Design AS
Entreprenør er abchus
Boligtype - "Leonora" (pulttak)
Tomannsbolig med egen dobbelgarasje.

Leonora:
Leonora er boligen som gir deg følelsen av å bo i et moderne hus, men som samtidig har tatt vare på det tradisjonelle uttrykket. Store vindusflater gir både et tiltalende preg og en følelse av mye luft. Huset har nøye utvalgte løsninger og en smakfull fargepalett. Hovedetasjen består av en åpen stue/kjøkkenløsning og spisestue, samt entré, bad og vaskerom. I boligens 2.etg finner vi en hyggelig TV-stue, 3 soverom og bad.  Boligen leveres nøkkelferdig.

Smarthus løsning:
Gir deg muligheten til styre fasiliteter, som varmestyring, lysregulering, adgangskontroll, luftkvalitet osv, rett fra din smart-telefon!

Fordeler med nybygg:
- Boligen er i forskriftsmessig stand med 5 års reklamasjonsfrist.
- Svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.

Byggemåte

Vertikaldelt tomannsbolig med 1. og 2. etasje, og dobbelgarasje til hver enhet.
Boligen bygges på støpt plate på mark med randomsikring mot grunn. Bindingsverk med 200 mm mineralull og smal, liggende dobbelfals kledning med innslag av fasadeplater. Kledning leveres fabrikkmalt 1-strøk med farge Dempet sort (NCS S8500-N). Pulttak med grå papptekking (6-17 grader).

For utfyllende leveransebeskrivelse, ta kontakt med megler.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 145 kvm, Bruksareal: 151 kvm
[Rom som er P-rom:
1.Etasje: entre, kjøkken, stue, bad og vaskerom.
2.Etasje: stue, 3 soverom og bad.

Arealer er hentet fra byggetegninger og vil kunne avvike.

Innhold

Huset går over to etasjer hvor oppholdsrommene er plassert i 1. etasje, mens 3 soverom, stue og hovedbad er å finne i 2. etasje. Boligen møter deg med en generøs flislagt entré/gang som har direkte adkomst til bad og vaskerom. Videre inn i boligen finnes en gang som  leder til stue og kjøkken i åpen løsning, samt trapp opp til 2. etasje. I 2. etasje finnes 3 romslige soverom, hovedbad og en ekstra stue hvor barn og ungdom kan slappe av, eller de voksne kan trekke seg behagelig tilbake. Stuen har mønt tak og store vinduer, noe som gir en opplevelse av ekstra plass. Hovedsoverommet svømmer i lys fra de store vinduene, og her finnes også et eget garderoberom/bod.

Fra stuen i 1. etasje er det utgang til en deilig markterrasse og hage.

Entré/gang:
Entreen er meget innbydende med god plass for skap, kommoder eller lignende. Rommet har delikate, grå fliser på gulv med lun gulvvarme. Alle veggoverflater er slette og listefrie, og det er downlights i himling. Entreen og hallen har videre adkomst til bad, et romslig og praktisk vaskerom - begge flislagte, og gjennom en dobbeltfløyet dør er det adkomst til boligens stue/kjøkkendel. Fra hallen går trappen opp til boligens andre stue og videre soverom og bad.

Kjøkken:
Boligen har et lekkert kjøkken med en åpen løsning inn mot stuen med en sosial og praktisk kjøkkenøy, som gir en luftig og sosial romfølelse. Rommet innredes i en tidsriktig og moderne stil, med 3-stavs eikeparkett på gulv med gulvvarme og malte, slette vegger. Innredningen leveres fra Kvik og har mørke, slette fronter i kombinasjon med mørke benkeplater med nedfelt oppvaskkum og høyt armatur. Kontrastvegg på vegg bak kjøkkeninnredning. Av integrerte hvitevarer følger komfyr, platetopp med avtrekksvifte, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap.

Det er godt med skapplass på kjøkkenet i form av under- og høyskap, og det er gode arbeidsområder på kjøkkenbenk og kjøkkenøy. Som en naturlig overgang til stue er det god plass for spisestue mellom stue og kjøkken, som gjør denne sonen særdeles sosial og hyggelig med gode vindusflater.

Stuer:
Stuen i 1. etasje er i tilknytning til den åpne løsningen med kjøkken og fremstår meget innbydende og romslig med god plass for møblement. Store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lysinnslipp og fra overgang stue/kjøkken er det er også direkte utgang til boligens markterrasse. Det er montert en stemningsfull vedovn i overgang stue og kjøkken som sørger for effektiv oppvarming av boligen, i tillegg til gulvvarme i hele 1. etasje. Stuen har 3-stavs eikeparkett på gulv, samt vegger malt i delikate farger. 

I 2. etasje finner vi en ekstra stue hvor barn og ungdom kan slappe av, eller de voksne trekke seg behagelig tilbake fra resten av boligen. Stuen har mønt tak og store vinduer, noe som gir en opplevelse av ekstra plass.

Bad og vaskerom:
Det er to delilate bad i boligen i tillegg til et romslig og praktisk vaskerom med egen utvendig adkomst. Badet i 1. etasje har grå 30x60 veggfliser og grå 30x60 gulvfliser med behagelig gulvvarme og downlight-belysning. Av innredning er det servant med skuffer og blandebatteri, speil med lys og vegghengt toalett, samt hjørnestilt dusjssone med utslagbare glassdører.

Hovedbadet i 2. etasje er romslig og delikat, med flislagte vegger og gulv, med gulvvarme. Badet er innredet med hjørnestilt dusjssone med utslagbare glassdører, vegghengt toalett og en stor 90 cm. servantinnredning med skuffer i hvit høyglans og speil med lys.

Vaskerommet er romslig og praktisk og er innredet med vaskeromsinnredning med benk og underskap, samt nedfelt vaskekum. Her er det rikelig med plass for oppbevaringsmøbler og diverse innredning for vaskerom. Gulvene er flislagte med 30x30 fliser, sokkelfliser og varmekabler. Vaskerommet har i tillegg til adkomst fra entré/gang, egen utvendig adkomst.

Soverom:
Boligen har 3 romslige soverom - alle med 3-stavs eikeparkett på gulv og slette, malte vegger. Rommene er malt i behagelige og moderne farger. Det er god plass for seng og tilhørende møblement i alle rom, samt garderobeskap og oppbevaringsløsninger av klær og utstyr. Vinduene er store for god utlufting og lysinnslipp.

Til hovedsoverommet er det eget garderoberom/bod for praktisk oppbevaring av klær og sko.

Terrasse/Uteplasser:
Det er utgang til markterrasse og hagedel fra stuen. Videre er tomten/hagen planert. Boligens innkjørsel er gruset og opparbeidet med steintrapp og steinheller foran inngangsparti.

Standard

Boligen fremstår meget moderne med gjennomgående eikeparkett, to flislagte bad og vaskerom, utstrakt bruk av varmekabler i 1. etasje og topp moderne Kvik-kjøkken. Kjøkkenets utførelse er mørk og lekkert som gjør seg godt med eikeparketten, og vinduer og tak kommer listefritt som gir et stramt og moderne uttrykk til boligen. Deler av 2. etasje har mønt tak og god takhøyde som skaper en deilig romfølelse.

Boligen leveres med standard smarthus-pakke som gjør det enkelt å styre belysning, klima og adgangskontroll, samt kodelås, nøkkelbrikker og styring av dør via app.

Gulv:
Det leveres Eik Conserto 3-stav eikeparkett
Entrè/gang med  grå 30*60 fliser
Vaskerom/teknisk/sportsbod med grå 30*30 fliser og sokkelflis
Gang med Eik Conserto 3-stav
Bad 1. etg med grå 30*60 gulvfliser og mosaikk i dusjsone
Bad 2. etg med grå 30*60 gulvfliser og mosaikk i dusjsone

Vegger og himling:
Leveres glatte, malte gipsvegger og hvitmalt takhimling av gips. Se Veggfarger for nærmere fargebeskrivelser. Listefritt på vegger, vinduer og ytterdør.
Baderom 1. etg med veggfliser 30*60
Baderom 2. etg med veggfliser 30*60

Trapp og innerdører:
-Trapp: Salvi, med hvite trinn og hvit håndløper
-Innerdører: Utførelse: kompakt med dempelist. Farge: S0500-N Klassisk Hvit

Vinduer og ytterdør:
Vinduer og terrassedør leveres med 3-lags energiglass og Graphite black alubekledning. Ytterdør av type Vera hvit med klart glass.

Kjøkken:
Boligen vil leveres med et topp moderne Kvik-kjøkken i mørk utførelse med medfølgende hvitevarer. Underlimt vaskekum og sort armatur. Kjøkkenets utførelse er i håndtaksløst design, med supermatt finish.
Front: 359, PRATO Dark Grey/359, PRATO X
Sokkel: 59 - Dark Grey
Sokkel høyde: 120 mm/254 mm.
Grep: Håndtaksløst design
Benkeplate type: DFI Laminat ABS
Benkeplate tykkelse: 20 mm
Benkeplate topp høyde: 940 mm
Benkeplate farge: 2105 Dark Mika
Benkeplate forkant type: ABS
Monteringsform vask: Underliming

Sanitærutstyr:
Anlegget utføres som rør-i-rør-system. Badene er helflisede og begge får gulvvarme, med veggfliser i størrelse 30*60 cm, og gulvfliser i størrelse 30*60 cm samt mosaikkfliser i dusjssone. Hvert rom er innredet med veggmontert toalett, ettgreps blandebatteri, servantmøbel, veggspeil og dusjvegger i herdet glass. Videre har begge bad hjørnesluk og downlights med dimmer.
Vaskerommet har opplegg for vaskemaskin med kran og avløp, vaskekar i benk inkl. kran og kum, underskap og benkeplate. Her er det fliser på gulv, og sokkelfliser, samt malte slette flater på vegger.

Elektrisk anlegg
Det elektriske anlegget vil bli utført av autorisert installatør etter gjeldende forskrifter. Varmekabler i entré/gang, gang 2, stue/kjøkken, begge bad og vaskerom.

Ventilasjon og sentralstøvsuger
Huset vil få balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Ventilasjonssystemet tilfører filtrert, ren og frisk luft til soverom og oppholdsrom, og trekker ut luft fra våtrom og kjøkken.

Komplett sentralstøvsugeranlegg leveres.

Utstyr

- Waterguard
- Rør i rør system
- Komfyrvakt
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
- Varmekabler i entré/gang, gang 2, stue/kjøkken, begge bad og vaskerom.
- Integrerte hvitevarer i kjøkken
- To fullverdige bad
- Vaskerom med innredning
- Downlights
- Peisovn, Duo 5
- Dobbelgarasje

Smart-hus

Styr fasilitene i din bolig fra mobilen!

Varmestyring:
Bra for deg, bra for miljøet!  Et smarthus kan automatisk senke temperaturen om natten, når du går på jobb eller hvis et vindu er åpent i samme rom. Både miljøvennlig og økonomisk!

Lysstyring:
Med smarthus kan du enkelt sette den riktige stemningen i ditt hjem.

Adgangskontroll:
Mist nøklene dine for siste gang! Med digital dørlås lever du i et nøkkelfritt hjem, hvor du kan betjene låsen med pin-kode og brikker. Har du koblet døren opp mot appen kan den fjernstyres fra hvor som helst i verden via din smarttelefon.

Luftkvalitet:
Sikre at luften i huset bidrar til et sunnere hjemmemiljø.  Med luftkvalitetssensorer og styring av ventilasjon kan du optimalisere luftkvaliteten. Denne integrasjonen er ikke operativ ennå, men vil lanseres ila året.

Oppvarming

I stuen i 1. etasje er det satt inn en behagelig vedovn fra Nordpeis av modellen Duo 5 for god oppvarming av hele boligen. Videre er det gulvvarme i stue, kjøkken, entre/gang, gang 2, vaskerom og på begge bad.

Parkering / Garasje

Begge enheter leveres med hver sin dobbelgarasje.
Garasjene har innlagt strøm med lys, elektrisk fjernstyrt port og dobbelstikk.
Ellers parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se kartutsnitt.
Det vil bli skiltet med Privatmeglerens visningsskilt ved annonserte fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt/hage

Tomten leveres med gruset gårdsplass og planert hage. Bearbeiding av utomhus arealene med eventuelt gress, hekk, trær, leker etc. inngår ikke i leveransen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1921/900200-1/6  Bestemmelse om veg  
07.09.1921 
Bestemmelse om generende virksomhet
FORBUD MOT UTGRAVING

1971/4696-2/6  Best. om vann/kloakkledn.  
07.09.1971 
BEST. OM VEDLIKEHOLD

1977/4698-1/6  Best. om vann/kloakkledn.  
11.07.1977 
BEST. OM VEDLIKEHOLD

1996/11700-1/6  Bestemmelse om bebyggelse  
25.09.1996 
rettighetshaver:Knr:0217 Gnr:43 Bnr:115  
rettighetshaver:Knr:0217 Gnr:43 Bnr:115 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0217 Gnr:43 Bnr:115 Snr:2  
Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold
til Bygningsloven

Vei / Vann / Avløp

Offentlig adkomstvei, med delt innkjøring.
Offentlig vann og avløp med privat stikkledninger.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det vil bli utstedt ferdigattest fra Nordre Follo kommune før overtagelsen.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse ihht reguleringsplan vedtatt 12.09.2016, ID 2014002
Området er regulert ihht kommuneplan "Kommuneplan Nordre Follo 2013-2030 Arealdel Oppegård", vedtatt 13.05.2019, ID KPLAN2019

Ihht reguleringsbestemmer er eiendommens utnyttelsesgrad (BYA) 22%.

For mer informasjon, se vedlegg eller kontakt megler.

Faste, løpende kostnader

Strøm, ca kr. 20 000,- per år (estimert av megler, og vil variere)
Kommunale avgifter, ca kr 10 000,- per år (estimert av megler, og vil variere)
Villaforsikring, ca kr 6000,- per år (estimert av megler, og vil variere)
Innboforsikring, ca kr 2 000,- per år (estimert av megler, og vil variere)
TV/Internett, ca kr 8 000,- per år (estimert av megler, og vil variere)

Oppgjør

Kjøpesummen + omkostninger innbetales i god tid før overtagelse, senest 48 timer før overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

kr 8 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
kr 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
kr 199,50 (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
kr 50 000,- (Dokumentavgift, beregnet av tomteverdien kr 4 000 000,- (delt på 2 enheter)
--------------------------------------------------------
kr 65 269,5 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
kr 8 555 269,5 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Husets ytre grenser er gitt og er endelig. Arealer kan dog variere på grunn av tykkelser av isolasjon/rørgjennomføringer og lydvegger, dette gir ikke rett til prisavslag. Forbehold om mulige feil ved tegningsmaterialet og beskrivelse. Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Det tas forbehold om mindre justering av størrelse av enheten. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, i forbindelse med nye isoleringskrav, plassering og størrelse på trappegang etc., mindre endring av boligens areal eller liknende. Dersom den endelige godkjennelsen for tiltaket slik det er beskrevet ikke blir gitt kan utbygger velge å fratre avtalen uten videre. Kjøper vil i så tilfelle få tilbakebetalt ev. innbetalt forskudd. Plantegninger i prospekt samsvarer nødvendigvis ikke med leveransebeskrivelsen.

Selger tar forbehold om at oppgitte kvadratmeter kan avvike det faktiske målet.

Boligen leveres ryddet og bygge-rengjort. Dette innebærer at det vil kunne være rester av finstøv etter at det er vasket. 

Treverk/plateprodukter er levende materialer som påvirkes av temperatursvingninger og luftfuktighet. Dette vil medføre at det kan oppstå sprekkdannelser på vegg, gulv og takflater, glipper mellom tak/list kan forekomme. Vegger leveres sparklet, grunnet og malt med to strøk.

Selger tar ikke ansvaret for skjeggkre i boligen. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som bringer forekomst av skjeggkre ned på et akseptabelt nivå. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hypping renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Vi ønsker å gjøre oppmerksom på at kjøper må regne med spikerhull, merker etter møbler og etc pga styling og visninger.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligen er en selvstending boenhet, og har således ingen egen utleiedel.
Boligen kan leies ut helt eller delvis til boligformål.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 1400,- / 2100,- / 3100,- pr tegnet forsikring.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Garanti

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/
transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Det følger av avhendingsloven § 3-1 at der det ikke er avtalt noe særskilt etter avhendingsloven § 1-2, gjelder § 3-2 til § 3-6. I dette tilfellet selges eiendommen "som den er", jf. avhendingsloven § 3-9. Lovens normalordning, som beskrevet i avhendingsloven § 3-2 til § 3-6, fravikes. En "som den er" klausul overfører risikoen for skjulte feil og mangler fra selger til kjøper. Selger er likevel ansvarlig dersom eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn det kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhendingsloven § 3-9 annet punktum. Ved omsetning av nyoppført bolig skal det lite til for at nevnte vesentlighetskrav anses oppfylt. Det antas at en "som den er" klausul normalt ikke vil ha nevneverdig betydning for mangelsvurderingen ved omsetning av ny bolig. Eiendommen har likevel mangel dersom det er gitt mangelfulle eller uriktige opplysninger om forhold ved eiendommen, som selgeren kjente eller måtte kjenne til og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få, dersom det har virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt.

Meglers vederlag og utlegg

Kommer for salg (Kr.15 000)
Godtgjørelse oppgjør (Oppgjørskostnad) (Kr.4 850)
Innhenting av info fra kommunen (Kr.5 000)
Markedspakke (Kr.23 300)
Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Tilretteleggingshonorar (Kr.9 900)
Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 8 490 000,-) (Kr.63 675)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 9 900,- pluss utlegg.