← Tilbake

Informasjon om boligen

Oppdragsnummer

309-20-0094

Eier

Fatmir Halimi Emilie Sadiki

Eiendomstype

Andelsleilighet

Eierform

Borettslag

Betegnelse

Andelsnr. 32 Orgnr. 848205052 i Oslo kommune

Etasje

1

Byggeår

1982

Areal

Primærrom: 117 kvm, Bruksareal: 117 kvm, Bruttoareal: 130 kvm

Rom som er P-rom: Bad 1, bad 2, entré, gang, stue/kjøkken, 3 soverom.

Tomtetype/areal

Fellestomt / kvm

Forretningsfører

OBOS

Beliggenhet

Leiligheten ligger i umiddelbar nærhet til skoler (sokner til Rosenholm barneskole og Holmlia ungdomsskole), barnehager/-parker, bibliotek, kirker, turveier mm. Søndre Aas Gård med aktivt gårdsmiljø for barn og ungdom er like ved. Gangavstand til badesteder ved bl.a. Hvervenbukta. Holmlia har et aktivt idrettsmiljø hvor du finner bl.a. svømmehall, idrettshall og treningsstudio og flere fotballbaner. Det er gangavstand til butikker som Rema 1000, Kiwi og Spar. På Holmlia senter finner du bl.a. MENY butikk, apotek, vinmonopol m.m. Et bredt kollektivtilbud med buss, ekspressbuss til sentrum og tog.

Beskrivelse av bebyggelsen

Boligblokk

Byggemåte

Leilighet i bygning oppført i 1982. Fundamenter i betongkonstruksjoner til antatt faste/komprimerte masser. Bærende konstruksjoner i betong, utfyllende vegger i isolert bindingsverk kledd med liggende panel. Pulttak i betongkonstruksjoner tekket med folie/papp (ikke besiktiget takstmann).

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 117 kvm, Bruksareal: 117 kvm, Bruttoareal: 130 kvm

Rom som er P-rom: Bad 1, bad 2, entré, gang, stue/kjøkken, 3 soverom.

1.Etasje: Bad 1, bad 2, entré, gang, stue/kjøkken, 3 soverom

Innhold

Leiligheten ligger 1. etasje i en bygning fra 1982. Enheten er på 130 kvm. og har en romslig og gjennomgående planløsning med entré, gang, to bad (hvorav hovedsoverommet har adkomst til eget bad), tre soverom, stue/kjøkken i åpen løsning og to balkonger - én mot øst og én mot vest, så leiligheten har gode solforhold. På den ene balkongen er det utvendig bod, samt egen bod i oppgang på ca. 1,7 kvm. For øvrig er det montert diverse skyvedørsgarderober i gangen og på soverommene for gode lagringsmuligheter. Leiligheten har opplegg for kabel-tv/bredbånd og det er installert dørtelefon.

Bebyggelsen i området består hovedsakelig av variert blokkbebyggelse, og tomten på 87078,5 kvm. er felles eiet. Tomten er opparbeidet med gjesteparkering, asfalterte internveier, gangstier, trær, diverse beplantning, grøntområder, lekeapparater og sittegrupper. Gjeldende enhet har egen parkeringsplass med uttak til motorvarmer i felles garasje rekke, og det er klargjort for el-bil lader. Videre finnes det oppstillingsplasser i borettslaget (fordeles etter venteliste), samt gjesteparkering.

Entré/gang:

Boligen ønsker velkommen gjennom inngangsdør med kikkehull og sikkerhetslås, samt dørtelefon. Overflatene som møter deg i gangen pene med oppgraderte overflater på vegger og nytt laminatgulv. Gangen har god plass til diverse entrémøblement, og det er satt opp en romslig skyvedørsgarderobe med speilfronter for oppbevaring av yttertøy og sko. Videre har gangen adkomst til alle 3 soverom, et av leilighetens bad, samt kjøkken og stue i åpen løsning.

Kjøkken:

Leilighetens kjøkken er i henhold til tilstandsrapport oppgradert og nytt i 2020, også med nytt innvendig røropplegg fra 2020. Kjøkkeninnredningen er i en delikat lys utførelse med god plass til både kjøkkenøy og sammenhengende spiseplass, og består av underskap og høyskap med mye benkeplass. Innredningen har slette hvite fronter med lyse benkeplater i laminat, underlimt kum i kompositt med sort ett greps blandebatteri og sprutbeskytter over benkeplaten i form av fliser i marmorlook. Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer som stekeovn, kombiovn, kjøleskap, koketopp (induksjon) med integrert kullfilteravtrekk og oppvaskmaskin. Komfyrvakt og lekkasjesikring er i henhold til tilstandsrapprt under montering på befaringen.

Kjøkkeninnredningen er ikke tatt i bruk og derfor uten slitasje.

Stue & Spisestue:

Stuen er romslig og luftig og ligger i åpen løsning med kjøkken, med en praktisk skillevegg som deler av spisestue fra dagligstue. Som i resten av leiligheten er her alle overflater nye/behandlet i 2020, og rommet fremstår meget smakfullt og moderne med felter av downlights i himling og montert styringssystem på belysning. Fra stue er det også utgang til leilighetens vestvendte balkong på ca. 17 kvm. Gulvet på balkongen er av malt betong, og det er satt opp blomsterkasse som rekkverk. Det er også montert montert elektrisk markise, stikkontakter og sensorstyrt utebelysning på balkongen. Bod i tilknytting til balkongen på ca. 2,3 kvm.

Bad & Vaskerom:

Det er 2 nye, delikate bad i leiligheten, et med adkomst fra gang, og et med adkomst fra hovedsoverom. Badet med adkomst fra gang er fra 2020 og har vegger med fliser (i dusj) og ellers glatte malte flater, samt fliser på gulv og sokkel. Det er downlights i himling og badet har varmekabler i gulvet. Badet er innredet med vegghengt toalett med innebygget sisterne, servant i hvit høyglans med skuffer, speilskap med lysarmatur, skjermet dusjhjørne av herdet glass, blandebatteri og dusjgarnityr. Det er mekanisk ventilering av rommet via ventil i tak og etablert spalte under døren for tilluft. 

Badet er i henhold til tilstandsrapport rehabilitert i 2020 med bl.a. gulv med varmekabler, sluk, rør-i-rør system, membran, fliser og innredning. Det er ikke etablert avrenning fra innebygget toalettsisterne (det er krav om å synliggjøre eventuelt lekkasjevann fra innebygget toalettsisterne). Badet er ikke tatt i bruk. Dokumentasjon er opplyst å foreligge, ikke fremvist for takstmann.

Det andre badet er kombinert som vaskerom med adkomst fra hovedsoverom, og er også fra 2020. Her er det delikate flislagte overflater på vegger og gulv, samt to vegger med glatte malte flater i mørk utførelse, samt innfelte downlights i himlingen og varmekabler i gulv. Badet er innredet med vegghengt toalett med innebygget sisterne, stort baderomsmøbel med skuffer, to servanter og nisje til vaskemaskin, to speil, og skjermet dusjhjørne av herdet glass med sort blandebatteri og dusjgarnityr. Ventilering av rommet via ventil i vegg, og det er etablert spalte under døren for tilluft.

Badet er i henhold til tilstandsrapport rehabilitert i 2020 med bl.a. gulv med varmekabler, sluk, rør-i-rør system, membran, fliser og innredning. Det er ikke etablert avrenning fra innebygget toalettsisterne (det er krav om å synliggjøre/drene av lekkasjevann fra innbygde toalettsisterne). Gulvet i dusjen er relativt flatt og det blir stående vann ved funksjonstest. Badet er ikke tatt i bruk.

Soverom:

Leiligheten har 3 romslige soverom - hvor 1 soverom har adkomst til eget bad/vaskerom. Alle rommene har pene og oppgraderte overflater fra 2020, og har god plass til seng og tilhørende møblement. Det er rullgardin på alle soverom med fjernkontroll og mulighet for app styring, og det er montert romslige garderobeløsninger på to av rommene. Videre lagring og oppbevaring kan gjøres i skyvedørsgarderobe i gangen, samt i utvendig bod på balkong og egen bod i oppgang. 

Balkonger:

Leiligheten har to romslige og solrike balkonger. Fra et av soverommene er det adkomst til leilighetens østvendte balkong i betongkonstruksjoner på ca. 8,5 kvm. Balkongen har malt betong på gulvet og rekkverk i tre. Det er montert sensorstyrt belysning og stikkontakt.

Fra stuen er det adkomst til leilighetens vestvendte balkong i betongkonstruksjoner på ca. 17 kvm. Her finnes også utvendig bod på ca. 2,3 kvm. Balkongen har gulv med malt betong, blomsterkasse som rekkverk, samt montert elektrisk markise, stikkontakter og sensorstyrt utebelysning.

For øvrig er tomten på 87078,5 kvm. felles eid og opparbeidet med gjesteparkering, asfalterte internveier, gangstier, trær, diverse beplantning, grøntområder, lekeapparater og sittegrupper.

Standard

Leiligheten ligger i en bygning fra 1982, men er totalt oppgradert i 2020 av nåværende eier og er ikke tatt i bruk etter oppgraderingen. I henhold til tilstandsrapport er eier selv byggmester og arbeider utført i leiligheten er utført i regi av eget byggefirma. Dokumentasjon på alle arbeider i forbindelse med oppgradering er opplyst å foreligge, ikke fremvist for takstmann.

Leiligheten kan omgjøres til 5-roms, spisestue var tidligere et soverom.

Leiligheten har et lekkert og moderne uttrykk med god (ny) standard på innredninger og utstyr. Innvendige gulvoverflater er preget av laminat og fliser, overflater på vegger av glatte malte overflater, malte obs-plater og fliser. Overflater himling med glatte malte flater og stedvis nedsenkede kasser for lys og finerplate på kjøkken. Det er montert downlights i himlingene og det er LED-striper i taket.

Alle gulv- og himlingsoverflater er i henhold til tilstandsrapport oppgradert i 2020 og veggflatene er overflatebehandlet i 2020.

Videre oppgraderinger som er gjennomført innebærer blant annet nye 2-lags isolerglass vinduer og balkongdører produsert i 2019, samt nye innvendige dører, nytt kjøkken fra 2020 med kjøkkenøy og spiseplass, og badene er rehabilitert i 2020 med bl.a. gulv med varmekabler, sluk, rør-i-rør system, membran, fliser og innredning. Leilighetens innvendige røropplegg er også oppgradert i 2020 i forbindelse med rehabilitering av bad og kjøkken. Røropplegg for vannforsyning er lagt opp som "rør-i-rør", og det er fordelerskap med inspeksjonsluke på bad. Eier opplyser også at "yttervegger er etterisolert og det er lagt OSB plater bak gips i alle vegger for bedre feste (spikerslag)".

Leiligheten innehar flere egenskaper for en videre god standard, med blant annet montert styringssystem på belysning, rullgardin på alle soverom med fjernkontroll og mulighet for app-styring, samt sensorstyrt belysning på balkonger. Leiligheten varmes opp av radiatorer gjennom felles opplegg koblet til fjernvarme.

Takstmanns vurdering/konklusjon av tilstand:

Takstmann Roar Slyngstad Fredriksens konklusjon på boligens tilstand, ref. tilstandsrapport med datert befaring 20.05.2020:

Leiligheten er totalt oppgradert i 2020 og er ikke tatt i bruk etter oppgraderingen.

Eier er selv byggmester og arbeider utført i leiligheten er utført i regi av eget byggefirma. Dokumentasjon på alle arbeider i forbindelse med oppgradering er opplyst å foreligge, ikke fremvist for takstmann.

-2- lags isolerglass vinduer og balkongdører  produsert i 2019. (fra 1982 i stue)

-Alle overflater er oppgradert i 2020.

-Stor Kjøkkeninnredning fra 2020 med kjøkkenøy og spiseplass.

-Røropplegg for vannforsyning er lagt opp som "rør-i-rør", og det er fordelerskap med inspeksjonsluke på bad.

-Radiatorer gjennom felles opplegg koblet til fjernvarme. Badene er rehabilitert i 2020 med bl.a. gulv med varmekabler, sluk, rør-i-rør system, membran, fliser og innredning.

-Eier opplyser " yttervegger er etterisolert og det er lagt OSB plater bak gips i alle vegger for bedre feste ( spikerslag)"

Erfaringsmessig bør det alltid påregnes noe kosmetisk oppgradering av utstyr, overflater og innredninger i brukte boliger. Det vises forøvrig til rapporten for beskrivelser og vurderinger av tilstandsgrader.

Alle undersøkte bygningsdeler har fått tilstandsgrad 1.

Arealer og fordeling per etasje:

Primærrom: 117 kvm

Bruksareal: 117 kvm

Bruttoareal: 130 kvm

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med radiatorer gjennom felles opplegg, koblet til fjernvarme.

Det er naturlig ventilasjon ved spalteventiler på vinduer og luker på yttervegg.

Parkering / Garasje

Enheten disponerer egen parkeringsplass med uttak til motorvarmer i felles garasje rekke. Det er også klargjort for el-bil lader. Videre parkering gjøres på oppstillingsplasser i borettslaget (fordeles etter venteliste), samt på gjesteparkering.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen. 

Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:

1982/35117-1/105  Erklæring/avtale

16.12.1982

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1982/35118-1/105  Erklæring/avtale

16.12.1982

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1982/35119-1/105  Erklæring/avtale

16.12.1982

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1982/35120-1/105  Erklæring/avtale

16.12.1982

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1986/57716-2/105  Forkjøpsrett

17.09.1986

RETTIGHETSHAVER: OSLO KOMMUNE

MED FLERE BESTEMMELSER

1986/57716-3/105  Erklæring/avtale

17.09.1986

Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Med flere bestemmelser

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp, boretteslaget er ansvarlig for stikkledninger inn til blokken.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra Oslo kommune datert 03.06.1985

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 049 740,- pr 31.12.18

Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 3 779 065,- pr 31.12.18

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for del av Gnr. 193 Bnr. 2 Nordre Ås Vest, samt Holmlia byggeområde.  S-2534

Vedtatt av Miljøverndepartementet 28.04.1981, det regulerte området er vist på plankart.

Knytning(er) mot andre planer: V080300, V120208, V180693, V250681N2, V260381

Området rundt består av bolig (konsentrert småhusbebyggelse), næring, friområde(lek/opphold), vei og offentlig trafikkområde. Fareområde

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter F

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Generelle opplysninger om Vestskrenten Borettslag

Borettslaget består av 300 andelsleiligheter.

Vestskrenten Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med

organisasjonsnummer 848205052, og ligger i bydel Søndre Nordstrand i Oslo kommune

med følgende adresse:

Lusetjernveien 4-36

Nordåssløyfa 2-52 1-37

Første innflytting skjedde i 1983. Tomten, kjøpt i 1986 er på 86.800 m2.

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

Dyrehold:

Det er tillatt å holde hund, katt og/eller andre mindre kjæledyr. Dyrehold må ikke være til sjenanse for andre av lagets beboere.

Energiavregning:

Ja (leveres av Techem, avregning pr 31.12.) Individuell avregning av varme og varmtvann. Borettslaget har individuell måling av varme og varmtvann. Boligselskapet har avtale med Techem om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer á konto på vegne av Techem Norge AS sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem Norge AS avregner faktisk energiforbruk pr år mot innkrevd á kontobeløp. Avregning og evt. justering av a kontobeløp skjer årlig. Andelseierne betaler a-konto for fjernvarmen via husleieblanketten, og det foretas oppgjør en gang pr år etter avlesning. Avregning skjer pr 31.12. Ved salg av boligen må kjøper/selger lese av måler og selv sende inn avlesningesskjema til Techem Norge AS. Avlesningsskjema ved eierskifte finnes på borettslagets hjemmeside (www.vestskrenten.no) eller hos Techem (www.techem.no). A-konto-beløp for varme og varmtvann kan justeres og blir økt dersom andelseier har høyt forbruk med store etterkrav. Dette betyr at a-konto-beløp kan avvike fra tilsvarende leiligheter av samme størrelse siden beløpet er basert på eiers faktiske forbruk og blir endret for å tilsvare forbruket og unngå ubalanser i form at store etterkrav eller tilbakebetalinger.

Boligselskapets hjemmeside: www.vestskrenten.no

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Borettslaget kan vedtektsfeste forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.

Borettslag kan vedtektsfeste at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Styregodkjennelse: Ja, kjøper må godkjennes av borettslaget. Styregodkjenningen kan ikke nektes uten saklig grunn

Forkjøpsretten blir forhåndsavklart slik at man får en raskere avklaring. Hvis Obos mottar meldingen om forkjøp etter at fristen er gått ut, kan man ikke kreve å få overta boligen på grunnlag av forkjøpsretten. Den som tar forkjøpsretten i bruk trer inn i en allerede inngått avtale og kjøper boligen til den avtalte pris på avtalte vilkår. Finansieringen må være i orden, og den må i sin helhet dokumenteres skriftlig innen fristen. Er det flere medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, får den med lengst ansiennitet fortrinnsrett. Andelseiere i det borettslaget boligen tilhører går foran øvrige medlemmer i Obos. Dersom flere i borettslaget vil benytte forkjøpsretten, blir normalt botiden i borettslaget avgjørende. Ved spørsmål om forkjøpsretten kan du henvende deg til Obos på telefon 02333

Boligen annonseres på www.obos.no/boliger-med-forkjopsrett

Faste, løpende kostnader

Kr. 6 086,- pr. Mnd.

Fellesutgifter som inkluderer: Oppvarming, nedbetaling av fellesgjeld og kapitalkostnader, felles forsikring, grunnpakke bredbånd/TV, kommunale avgifter, drift og vedlikehold.

Andre faste utgifter:

Strøm, ca kr. 7000,- pr år.

Forsikret hos: Gjensidige Forsikring - polisenummer 56859438.

Andre utgifter:

Innboforsikring ca. kr. 1500,- pr. år

Alarm, oppgradert internett og TV pakker. Utgifter avhenger av avtaler ny eier inngår med tilbydere av de nevnte tjenester.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 167 000,- / Kr 24 146,- pr ifølge forretningsfører.

Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

5 100 000,- (Prisantydning) 167 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 267 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 500,- (Medlemsskap BRL / Innmelding i OBOS) 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 15 884,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 282 884,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Energiforbruk

ca. 8 000 kwh pr. år

Spesifikasjon av lån

Lånenummer: EIKA1-152080141, Eika BoligKreditt AS

Annuitetslån, 12 terminer per år.

Rentesats per 01.05.2020: 2.10% pa.

Restløpetid: 19 år 2 md.

Saldo per 01.05.2020: kr. 10.000.000,-

Andel av saldo: kr. 35.199,-

Første avdrag: 01.07.2023

Estimert endring i felleskostander etter avdragsfrihet kr. 155,-

Lånenummer: EIKA2-152074509, Eika BoligKreditt AS

Annuitetslån, 12 terminer per år.

Rentesats per 01.05.2020: 2.10% pa.

Restløpetid: 18 år 4 md.

Saldo per 01.05.2020: kr. 10.000.000,-

Andel av saldo: kr. 111.227,-

Første avdrag:01.09.2023

Estimert endring i felleskostander etter avdragsfrihet kr. 526,-

Lånenummer: OBBK01-98207540749, OBOS Boligkreditt AS

Annuitetslån, 12 terminer per år.

Rentesats per 01.05.2020: 2.10% pa.

Restløpetid: 2 år 5 md.

Saldo per 01.05.2020: kr. 1.218.065,-

Andel av saldo: kr. 4.293,-

Lånenummer: OBOS03-98207540730, Obos-Banken

Annuitetslån, 12 terminer per år.

Rentesats per 01.05.2020: 2.10% pa.

Restløpetid: 23 år 5 md.

Saldo per 01.05.2020: kr. 2.000.000,-

Andel av saldo: kr. 7.040,-

Første avdrag: 01.10.2023

Estimert endring i felleskostander etter avdragsfrihet kr. 24,-

Lånenummer: OBOS04-98207785067, Obos-Banken

Annuitetslån, 12 terminer per år.

Rentesats per 01.05.2020: 2.10% pa.

Restløpetid: 23 år 11 md.

Saldo per 01.05.2020: kr. 2.416.559,-

Andel av saldo: kr.8.504,-

Skjeggkre

Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet/borettslaget/tomannsbolig. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte. Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade, men kan virke sjenerende.

Annen nyttig informasjon

Bygningen ble oppført i 1982. Store deler av boligen er oppført etter byggeforskrifter som gjaldt på den tiden. Dette innebærer bl.a. at varmeisolering og ventilasjon er dårligere enn i en bygning oppført etter dagens byggeforskrifter. Enkelte skjevheter og ujevnheter i konstruksjonsdelene må påregnes og ses på som normalt da dette er et eldre bygg.

Vedrørende feil/mangler/ tilstand etc. se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Rapporten viser tilstandsgrad 2 (TG2) og tilstandsgrad 3 (TG3) for følgende deler av boligen:

TG2:

Ingen anmerking.

TG3:

Ingen anmerking.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Vedlagte plantegninger kan avvike noe fra faktiske forhold.

 

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i borettslag krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, og det er ikke knyttet odelsrett til eiendommen

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 1400,- / 2100,- / 3100,- pr tegnet forsikring.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen har mangel i følgende tilfelle: 1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt. 2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide. 3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Markedspakke (Kr.24 800) Opplysninger fra kommune (kr. 2180,-) + Obos (kr. 3775,-) (Kr.5 955) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.5 860) Meglerprovisjon (Kr.29 900) Tilretteleggingshonorar (Kr.9 900) Eierskifteforsikring (Kr.10 535) Oppgjørskostnad (Kr.5 500) Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.480) Totalt kr. (Kr.93 738)

Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 55.000,-

Vedlegg til salgsoppgaven

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse Reguleringsplaner og bestemmelser Opplysningsbrev fra forretningsfører Vedtekter og eventuelle husordensregler Årsregnskap / budsjett Budskjema Energiattest Tilstandsrapport Meglers verdivurdering Egenerklæringsskjema selger Viktig informasjon til kjøper og selger

Finn.no: Lokalområde

Holmlia