← Tilbake

Informasjon om boligen

Oppdragsnummer

309-20-0057

Eier

LOKAJ RENHOLD OG MALING AS v. Neshat Lokaj

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 55 Bnr. 14 Snr. 2 i Ås kommune

Etasje

2

Byggeår

2013

Areal

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 48 kvm, Bruttoareal: 52 kvm

Rom som er P-rom: Hall, stue/kjøkken, bad/vaskerom, soverom

Antall rom

2

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 3489 kvm

Forretningsfører

USBL

Beliggenhet

Leiligheten ligger i 2. etasje i 4 etasjes boligblokk, beliggende midt i Ås sentrum. I Ås sentrum fins de fleste servicefunksjoner med togstasjon og bussforbindelser til nabokommuner og Oslo, samt et godt utvalg av fritids- og idrettstilbud. Grunnskoler, videregående skole og Norges miljø- og biovitenskaplige universitet finnes også i Ås.

For den aktivitetslystne har Ås mye å by på. Blant annet er det flere lekeplasser, fotballbane, skøytebane, idrettshall, treningssenter, svømmehall, sandvolleyballbane, tennisanlegg og ridesenter i og rundt Ås sentrum. Fornøyelsesparken Tusenfryd ligger en liten kjøretur unna, ca. 12 min. Det er flott turterreng i Ås med stier og urørte områder til alle årstider! Området rundt Årungen byr på flotte turstier, og skiløyper blir årlig kjørt opp på jordene rundt sentrum, samt lysløype og speiderhytte som selger vafler hver søndag.

I Ås sentrum fins de fleste servicefunksjoner med togstasjon og bussforbindelser til nabokommuner og Oslo. I og omkring sentrumskjernen ligger barnehager og skoler, samt Ås ungdomsskole som ligger like ovenfor sentrumskjernen. Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) ligger rett utenfor sentrumskjærnen. Universitetet har et storslagent parkområde på ca. 600 dekar som er åpent for alle. Parken har en imponerende samling av busker og trær med hele 835 slag, mange hundre forskjellige stauder, sommerblomster og andre vekster, samt en idyllisk andedam.

Sentrum av Ås har et godt utvalg dagligvareforretninger og det meste du trenger til det daglige. På det nye kjøpesenteret Ås Kvartal finner du blant annet apotek, frisør, blomster- og klesforretning samt restaurant og café, og ett av Vinmonopolets utsalg. Større shoppingmuligheter venter på Ski Storsenter som inneholder hele 145 forretninger og spisesteder. I første etasje ligger også kinosenteret med åtte saler. Hit kjører du på kun gode ti minutter. Vestby, som også er ti minutters kjøretur unna, byr på Norges enste merkevareby "Oslo Fashion Outlet" med 55 internasjonale merkevarebutikker, Vestby Storsenter med 40 butikker og stadig i vekst, og byggevarerbutikker som BAUHAUS, Maxbo og mer.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste bussholdeplass samt togstasjon er noen få minutters gange unna. Fra Ås er det togavgang til Ski, Oslo og Moss, hver time samt hver halvtime i rushtidene. Med bil fra Dyster Eldor tar det ca. 15 min til Ski Storsenter, 20 min til Vinterbro senter, 20 min til Drøbak og 35 min til Oslo S.

Takstmanns vurdering/konklusjon av tilstand

Takstmann Per-Christian Saxebøls konklusjon på boligens tilstand, ref. tilstandsrapport med datert befaring 31.03.2020:

Nyere leilighet med lite bruksslitasje. Ingen skader eller forhold å bemerke.

Generelt oppført i kjente konstruksjoner med den byggemåten som var vanlig ved oppføringstidspunktet. Det er ikke utført vesentlige arbeider siden oppføringen. Takstmannen har ikke utført statiske beregninger av konstruksjoner.

Tross for denne konklusjonen MÅ hele rapporten leses i sin helhet. Kan værer nyttige informasjon som er beskrevet i rapporten og som ikke fremkommer av konklusjon.

Alle undersøkte bygningsdeler har fått tilstandsgrad 1 (TG 1).

Byggemåte

Bygningen er en kombinert bolig- og forretningseiendom oppført over 4 og 5 etasjer og inneholder 57 stk. seksjoner, hvorav 52 boligseksjoner og 5 næringsseksjoner. Deler av 2. etasje danner et atrium som er opparbeidet som felles oppholdsareal med krakker og godt utstyrt lekeplass. Oppført med betong i fundamenter og etasjeskillere. Stål og betong i bærende konstruksjoner. Utvendig kledd med lys tegl og malt trekledning. Flat takkonstruksjon tekket med papp.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 45 kvm

Bruksareal: 48 kvm

Bruttoareal: 52 kvm

2. Etasje:

Hall, stue/kjøkken, bad/vaskerom, soverom, teknisk rom/bod.

Innhold

Leiligheten er beliggende i 2. etasje i 4 etasjes boligblokk med diverse forretninger i 1. etasje. Med adkomst via enten trapp eller heis byr leiligheten på entré/hall, stue/kjøkken, bad/vaskerom og 1 soverom med 2 stk. 1 m. brede garderobeskap. Det finnes også en innvendig bod i leiligheten som meget praktisk kan brukes for garderoberom for klær og utstyr da den har direkte adkomst fra entré/hall. Det finnes også en 5 kvm. bod i fellesanlegg i 1. etasje. Fra stue/kjøkken er det utgang til vestvendt balkong på ca. 7 kvm.

Deler av 2. etasje danner et atrium som er opparbeidet som felles oppholdsareal med krakker og godt utstyrt lekeplass. Det er tilgang til atrium fra gateplan via utvendig trapp med låsbar port, samt fra 2. etasje. Porttelefon med åpningsfunksjon for utgangsdør på gateplan.

Standard

Leiligheten er en gjennomgående 2-roms oppført i 2013, innflyttett 2014, beliggende i 2. etasje i Ås sentrum. Leiligheten har en moderne standard på innredninger og utstyr, er godt vedlikeholdt og fremstår som lite slitt. De innvendige veggoverflatene er alle nymalt april 2020, og det er parkett og fliser på gulv. Leiligheten har også kjøkkeninnredning fra Sigdal, samt et pent flislagt bad med varmekabler på gulv og downlights i himling.

Videre er det oppvarming med radiatorer med fjernvarme, samt balansert ventilasjon.

Entré/Hall

Leilighetens entré gir et godt førsteinntrykk med god plass for entrémøblement og oppheng av yttertøy og sko. Her er det parkett på gulv og slette malte overflater. Gangen er et naturlig og praktisk knutepunkt for resten av leiligheten med direkte adkomst til bad, innvendig bod og videre til soverom og stue/kjøkken. Leilighetens gode planløsning gir leiligheten et lyst, luftig og gjennomgående uttrykk.

Kjøkken

Leilighetens kjøkken fremstår som en naturlig del av stuen med kjøkkeninnredning fra Sigdal med glatte, hvite fronter og laminat benkeplate med dobbelt stål vaskekum. Det er montert lys under overskap og kjøkkenventilator med avsug til ventilasjonsaggregat. Frittstående hvitevarer og avsatt plass til kjøl/fryseskap. Komfyrvakt.

Stue

Boligen har en innbydende stue som fremstår lys og luftig med store vindusflater og direkte utgang til boligens vestvendte balkong på ca. 7 kvm. Stuen har naturlige og gode møbleringsmuligheter, med god plass for møblement. I stuen er det parkettgulv og slette, nymalte flater på veggene.

Bad/Vaskerom

Boligens bad fremstår romslig og lyst med opplegg og god plass for vaskemaskin og tørketrommel. Baderommet er i henhold til tilstandsrapport fabrikkbygd og levert som modul med flislagt gulv med elektrisk gulvvarme, flislagte vegger og downlights i himling. Av innredning finnes det 60 cm. servantinnredning med underskap, speil med lys og stikkontakt, vegghengt toalett og dusjhjørne med glassdører og hjørnesluk.  Badet har opplegg for vaskemaskin med vannkran og avløpstrakt under benk og ventilasjonsventil i himling og til-luft via spalte under dør.

Soverom

Leilighetens soverom er romslig med to adkomster som gjør det enkelt å plassere en seng i midten av rommet, med garderobeskap på den ene siden og annet soveromsmøblement samt vindu på den andre siden. Soverommet har gode vindusflater for lysinnslipp og utlufting. Det er satt inn 2 stk. 1 m. brede garderobeskap i soverommet.

Videre oppbevaring og lagring gjøres i innvendig bod med adkomst fra hall, samt i bod i kjeller.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en 7 kvm. vestvendt balkong. Balkongen har støpt gulv og rekkverk av glass og stål, og er overbygd med balkongen i etasjen over. Det er montert lampe og stikkontakt.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer med fjernvarme og med eklektiske varmekabler på bad. Utgiftene til fjernvarme blir regulert etter forbruk, i felleskostnadene er det a' konto betaling for varmtvann og varme.

Det er balansert ventilasjon med varmegjenvinning i leiligheten. Aggregatet er plassert i bod. Avsugventiler i bad og kjøkken og til-luft til beboelsesrom. Videre har leiligheten "rør i rør" system for vann med samleskap og automatisk vannmåler bak luke i himling på badet. Felles varmtvann.

Parkering / Garasje

Parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Det er mulighet for leie av p-plass i nabobygg. Kontakt megler for mer informasjon.

Beskrivelse av tomt/hage

Hotellkvartalet Sameie har en eiet tomt på 3486,9 kvm. Hele tomten er bebygd og med gater og fortau rundt bygget. I mellom byggene er det et hyggelig atrium som er opparbeidet som felles oppholdsareal med krakker og godt utstyrt lekeplass. Her er det også bygget utvendige boder i rekke.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig tilknyttet.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, men tiltak/rammetilatelse.

Det foreligger ferdigattest på forretningslokalet, datert 15/11-2012.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 820 626,- pr 31.03.20

Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 2 954 253,- pr 31.03.20

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til Bolig/Forretning/Kontor med delareal for kjørevei og gang-/sykkelvei iht reguleringsbestemmelsene Endret reguleringsplan med reguleringsbestemmelser for Ås sentrum - Id 203 datert 22.05.2002.

Reguleringsplaner under arbeid

Id 287

Navn Områdereguleringsplan for Ås sentralområde

Status Vedtatt plan med utsatt rettsvirkning

Plantype Områderegulering

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter)

Id 328

Navn Områderegulering for frittliggende småhusbebyggelse

Status Planforslag

Plantype Områderegulering

Id 287

Navn Områdereguleringsplan for Ås sentralområde

Status Vedtatt plan med utsatt rettsvirkning

Plantype Områderegulering

Id 319

Navn Detaljreguleringsplan for gang- og sykkelvei fra Esso til Holstad

Status Endelig vedtatt arealplan

Plantype Detaljregulering

Eiendommen er avsatt til Nåværende sentrumsformål og veg iht Kommuneplanens arealdel 2015-2027.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.

Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Hotellkvartalet Sameie

Orgnr: 913 537 351

Styreleder: Endre Sæther

E-post: endre@langvatn.com

Sameie består av 52 boliger og 5 næringslokaler

Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl

Revisor er KPMG

Dyrehold er lov - eier står ansvarlig for dyret og evt skade det påfører. Dyr skal ikke være til sjenanse for naboene.

Kullgrill er forbudt

All utvendig solskjerming skal være grå

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 206,- pr. Mnd.

Fellesutgifter som inkluderer: Kommunale avgifter, Forretningsfører, Revisjon, Reparasjon og vedlikehold, Forsikringer, TV/bredbånd, Energikostnad, Styrehonorar, m.m Felleskostnader 2 520,- Leietillegg vedlikeholdsfond 286,- Akonto fjernvarme 400,-

Andre faste utgifter er estimert av megler:

Strøm, ca kr. 5.500,- pr år

Innboforsikring, ca kr. 1.200,- pr år

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr ,- / Kr 11 069,- pr 31.12.19 ifølge forretningsfører.

Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

3 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 80 620,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 92 189,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 342 189,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

 

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Tilbehør og løsøre som følger handelen:

- Oppvaskmaskin og komfyr

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 1400,- / 2100,- / 3100,- pr tegnet forsikring.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen har mangel i følgende tilfelle: 1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt. 2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide. 3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.5 860) Tilretteleggingshonorar (Kr.16 900) Markedspakke (Kr.24 800) Innhenting av opplysninger (Kr.5 800) Oppgjørskostnad (Kr.5 500) Re-anonsering 31.05 (Kr.1 500) Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Meglerprovisjon (Kr.25 607) Totalt kr. (Kr.87 360)

Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 9.900,- i tillegg til utlegg.

Vedlegg til salgsoppgaven

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse

Reguleringsplaner og bestemmelser

Opplysningsbrev fra forretningsfører

Vedtekter og eventuelle husordensregler

Årsregnskap / budsjett

Budskjema

Tilstandsrapport

Meglers verdivurdering

Egenerklæringsskjema selger

Viktig informasjon til kjøper og selger

Finn.no: Lokalområde

Ås sentrum - Ta kontakt for visning