Klikk for galleri

3-roms selveierleilighet under oppføring - Balkong på ca. 13 kvm - Garasjeplass - Ferdig Q3 i 2023 - Salg av kontrakt

3-roms selveierleilighet under oppføring - Balkong på ca. 13 kvm - Garasjeplass - Ferdig Q3 i 2023 - Salg av kontrakt

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Fredrikstad - Trara/Bratthammeren

Fagerliveien - Bygg 7 - leil H0202

Prisantydning5.750.000,-Primærrom73m2Bruksareal75m2
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

193-22-0255

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 208 Bnr. 360 i Fredrikstad kommune

Areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 75 kvm
Rom som er P-rom: 2. etasje: entré, stue/kjøkken, to soverom, gang og bad.

Tomtetype/areal

Fellestomt / 6950 kvm

Velkommen til Fagerlia

Vi har gleden av å presentere en meget flott 3-roms leilighet med bruksareal på 75 kvm beliggende i 2. etasje i bygg 7 i Fagerlia.

Leiligheten holder en gjennomgående god standard med blant annet et flott kjøkken fra Sigdal med integrerte hvitevarer, samt et romslig bad med store og moderne fliser. Leiligheten har i tillegg vestvendt terrasse på ca. 13,3 kvm, tilhørende garasjeplass samt bod på minst 5 kvm i felles parkeringskjeller.

I leiligheten kommer man inn i en entré på ca. 5,3 kvm med plass til garderobeløsning på høyre side. Videre herfra kommer man inn i stue/kjøkken på ca. 36 kvm med tilgang til den vestvendte terrassen. Stuen har en planløsning hvor TV-krok er plassert i egen del. Det er to soverom i leiligheten hvorav hovedsoverommet er på ca. 12 kvm og soverom to er på ca. 7,7 kvm. Det er tilgang til badet via egen gang på ca. 2,5 kvm. Badet er på ca. 6,8 kvm og er utstyrt med store og moderne fliser, samt at det er opplegg for vaskemaskin. I gangen som leder til hovedsoverom og bad er det et praktisk bodrom på ca. 1,7 kvm.

Beliggenhet

Prosjektet Fagerlia blir et friskt pust i et allerede godt etablert boligområde i nær tilknytning til Fredrikstad sentrum. Boligene i prosjektet er høyt plassert i terrenget og har uteplasser orientert mot vest, noe som gir gode solforhold.

Sentralt. Skal man beskrive beliggenheten er sentralt det best beskrivende ordet. For det er sentralt. Her er det gangavstand til det meste et bysentrum har å tilby. Barne-, ungdoms- og videregående skoler. Flere barnehager. Bryggepromenaden. Kjøpesenteret Torvbyen. En aktiv gågate. Mange spise- og serveringssteder. Offentlige kontorer. Helsetjenester. Fredrikstadmarka med sitt utmerkede løypenett. Fredrikstad stasjon. Lekeplasser for barna. Og mye, mye mer.

Alt det vi nå har nevnt finner du innenfor akseptabel gangavstand. Dersom du derimot skulle ha behov for å bruke bilen, ligger boligen med enkel adkomst til fv 109, som er hovedfartsåren mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Fra Fredrikstad kan man nå E6 både via Råde, Solli, Sarpsborg og Skjeberg. Bor man på Hassingen/Grønli Haveby har man kort kjøreavstand til både Kråkerøy og Hvalerøyene. For ikke å nevne sjarmerende Gamlebyen som kan nås både med bil og nærmeste byferje på Cicignon.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 75 kvm
Rom som er P-rom: 2. etasje: entré, stue/kjøkken, to soverom, gang og bad.

Standard

KJØKKEN
Det er medregnet kjøkkeninnredning fra Studio Sigdal i Fredrikstad av typen Uno i fargekategori Kaffe og Krem. Overskap på kjøkken levers i standard høyde. Benkeplate i laminat 30 millimeter tykk i type 558 betong. Det leveres singel oppvaskkum med ettgreps blandebatteri med stengeventil for oppvaskmaskin. Her kan det velges mellom to ulike forhåndsbestemte typer blandebatteri fra Tapwell kostnadsfritt. Det leveres integrerte hvitevarer fra anerkjent produsent med oppvaskmaskin, komfyr, kombiskap og induksjons koketopp.

Avtrekkshette over koketopp leveres.Det er ikke anledning til å flytte på ventilasjon eller avløp og vanntilførsel.

For hver leilighetstype vil det bli utarbeidet standard kjøkkentegning fra kjøkkenleverandør. Kjøpere vil kunne få muligheter for individuell tilpassing og velge design på innredning, med valgte kjøkkenleverandør for prosjektet innenfor gitte frister.

BAD
Det leveres en standard baderomsmodul fra Viking Bad. Denne består av et servantskap, servant med ettgreps servantbatteri, speil med lyslist samt stikkontakt. Bredden varierer mellom baderommene. I tillegg monteres dusjbatteri og dusjvegger av glass. Det leveres veggmontert klosett i hvitt porselen. Det kan forekomme terskel/ nivåforskjell mellom bad og tilliggende rom.

Kjøper1 har oppgradert bad med diverse utstyr som håndkleholder mv. for ca. kr 9 000,-.

GULV
Gulv på bad, wc og vaskerom med storformat 60x60 fliser. Mosaikkfliser på gulv i dusj sone. Sluk på bad med lokal nedsenket dusj sone, og aquastop på boder med vaskemulighet. Øvrige rom leveres gulv som 1-stavs hvitpigmentert eikeparkett.

VEGGER
På bad leveres vegger med storformat lyse 60 x 60 fliser. Innvendige vegger sparkles og males i lys farge. Det kan velges mellom fire utvalgte standardfarger, begrenset til én farge per rom. For ønsker om avvikende farger og materialvalg henvises det til tilvalgskatalog. Malte gipsvegger kan vise synlige skjøter ved ulik lyssetting.

HIMLING
Himlinger leveres hovedsakelig som sparklet og malte gipsplater eller betong. Letthimling i boder. Rørføringer vil i all hovedsak bli skjult bak innkassinger, som helt eller delvis nedforede platehimlinger, fortrinnsvis i entré, bad og over kjøkkenskap. Det vil også kunne forekomme nedforing/innkassing i rom det er nødvendig av hensyn til isolasjonskrav, konstruksjon eller tekniske føringer. Innkassinger vil ha den samme overflatebehandling som øvrige overflater

Kjøper1 har som tilvalg oppgradert med nedsenket himling i flere av rommene, og installert innfelte Lux LED downlights i hhv. TV-krok, kjøkken og salong mot vindu. Det er i tillegg oppgradert med lavtbyggende design på stikk og dimmere i leiligheten.

GARDEROBE
Det leveres ikke garderobeskap som standard, men dette kan bestilles i forbindelse med tilvalgsprosessen. Mulig plassering er antydet på tegning. Det tas forbehold om at plassering av garderobeskap må tilpasses detaljprosjekterte løsninger.

INNVENDIGE DØRER OG LISTVERK
Leilighetene leveres med klassisk hvite kompaktdører med dempelist, karmer og glatte gerikter i hvit utførelse og synlige spikerhull. Dørvridere leveres i blank eller børstet utførelse.

I rom med parkett monteres gulvlist i eik med samme uttrykk som gulv. Belistning mot betongvegg monteres med skruer. Innerdører får gerikt/ utforing av heltre hvitmalt (belistning), vindusposter/smyg leveres listefritt med gips. Overgang mellom vegg og tak leveres uten lister.

BALKONG/TERRASSE
Leiligheten leveres med balkong på ca. 13 kvm. Terrasse og balkonggulv er å anse som utvendig konstruksjon. Mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne forekomme på gulvflaten etter regnvær og snøsmelting. Drypp fra overliggende balkong og rekkverk må påregnes ved regnvær. Utvendige rekkverk blir utført i sorte spiler. Balkonger får tremmergulv. Terrasser på bakkeplan får tremmergulv som standard.

TEKNISK ANLEGG
Ventilasjon
Hver leilighet utstyres med eget separat balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Plasseringav aggregat er ikke endelig bestemt eller vist på tegninger, men plasseres generelt i bod eller entre (himling).

Tv/Data
Leilighetene blir levert med NEK 700 standard med trådløsdekning for Internett og TV. Utbygger vil innhente samlet tilbud for prosjektet og gjøre kollektiv avtale med binding til signalleverandør. Det leveres ekstra spikerslag til der TV er tegnet inn på salgstegningene. Dette kan ikke flyttes, men det kan bestilles ekstra som tilvalg.

Brannslukningsutstyr
Boligsprinkel og brannalarmanlegg iht forskrift. Sprinkel med synlige sprinkelhoder.

Det leveres brannslukningsutstyr iht. forskrifter.

SANITÆR
Komplett utvendig og innvendig sanitærarbeider leveres ihht. forskrift. Hovedstoppekran leveres i hver leilighet, og monteres i rørskap. Det er avsatt plass og monteres opplegg for vaskemaskin på bad, vaskerom eller bod, som anvist på tegning. Vaskemaskin følger ikke leveransen.

ELEKTRISK
Leilighetene leveres hovedsakelig med skjult elektrisk anlegg, med unntak av enkelte punkter og anlegg på lydvegger / betongvegger som stedvis får åpent anlegg. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter som dekker krav etter gjeldende NEK. Det leveres LED spotter i himling på bad og entré. Lampe i bod. Belysning også under overskap på kjøkken. For lyspunkt i betonghimling leveres stikkontakt i overgang mellom himling og vegg. Nedforede himlinger leveres med lampepunkt i tak. På balkong / terrasse leveres lys på vegg, samt et dobbelt stikk på vegg.

Det forberedes for ettermontasje av utvendig solskjerming/screen i fasade. Solskjerming kan bestilles som tilvalg.

BOD
Hver leilighet får tildelt bruksrett til 1 stk. sportsbod i parkeringskjelleren. Bodene leveres med minimum 2 meter høye nettingvegger og dør for hengelås. En standard sportsbod som følger leiligheten er minimum 5 m2. Stikkontakt i boden, kan bestilles som en del av tilvalget. Sportsboden er ventilert og ikke/delvis oppvarmet.

Utstyr

- Callinganlegg med TV-skjerm
- Medfølgende sportsbod på minimum 5 kvm. Stikkontakt i bod kan leveres som tilvalg.

Oppvarming

For effektiv og kostnadsbesparende oppvarming tilknyttes alle leilighetene et sentralt varmeanlegg med fjernvarme basert på vann til vann. Alle leilighetene vil få vannbåren gulvvarme med egen termostat til hvert rom. Boder får ikke gulvvarme. Varmtvann til husholdning oppvarmes med fjernvarme og leveres fra egen energisentral. Det installeres energimåler for hver leilighet.

Parkering / Garasje

Det følger med parkeringsplass i felles parkeringskjeller.

Parkeringskjelleren vil ha felles automatisk port, og nødvendige rømningsveier. Alle beboere som har parkeringsplass, vil få to garasjeport åpnere hver. Dekket vil være belegningsstein eller asfalt, og kjelleren vil være ventilert iht gjeldene forskrifter. Det må påregnes noen vannansamlinger på kjellergulv (ikke sluk). Alle parkeringsplasser vil bli oppmerket.

Det blir tilrettelagt for tilvalg på ladeboks til den enkelte plass innvendig i p-kjeller.

Avhengig av beholdning kan det gis mulighet for kjøp av ekstra p-plasser. Utbygger står fritt til å avgjøre dette i hvert enkelt tilfelle. Pris for ekstra p-plasser vil fremkomme i den til enhver tid gjeldende prisliste.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Heftelser:
Tinglyst 04.07.2022 med dagboknr. 732713 - Erklæring/avtale:
Rettighetshaver:Knr:3004 Gnr:208 Bnr:360  
Rettighetshaver:Knr:3004 Gnr:208 Bnr:1192 F  
Gjensidig rett til å anlegge og ha liggende teknisk infrastruktur
Gjelder denne registerenheten med flere

Tinglyst 04.07.2022 med dagboknr. 732804 - Bruksrett:
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:208 Bnr:360
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:208 Bnr:1192 F
Gjensidig bruksrett
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter i eiendomsrett og festerett:
Tinglyst 04.07.2022 med dagboknr. 732713 - Erklæring/avtale:
Rettighetshaver:Knr:3004 Gnr:208 Bnr:360  
Rettighetshaver:Knr:3004 Gnr:208 Bnr:1192 F  
Gjensidig rett til å anlegge og ha liggende teknisk infrastruktur
Gjelder denne registerenheten med flere
Gjelder feste

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest/midlertidig før overtagelse. Manglende ferdigattest er allikevel ikke til hinder for overtagelse dersom de gjenstående arbeidene er av en slik karakter, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, at kommunen finner det ubetenkelig å utstede midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger gjennomføres overtagelsen mot midlertidig brukstillatelse. I motsatt fall anbefaler megler at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar eiendommen.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Prosjektet ligger innenfor reguleringsplan for Fagerlifjellet, vedtatt 10.12.2020. Det er gitt rammetillatelse for prosjektet 7.4.2021.

Beskrivelse av sameiet

Prosjektet Fagerlia består av ca. 69 boliger fordelt på 61 blokkleiligheter og 8 byhus. Salgstrinn 1 omfatter 31 blokkleiligheter fordelt på byggene 1, 2, 7 og 8. Salgsstart for salgstrinn 2 og 3 besluttes senere.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.

Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Prosjektet vil bli organisert som to ulike sameier. Byhusene vil være et sameie og blokkhusene et annet. Byhusene vil følgelig bli oppført på en grunneiendom (gnr/bnr.), mens blokkene vil bli oppført på en annen grunneiendom. Prosjektet er regulert i en og samme reguleringsplan. Reguleringsplanen regulerer deler av hver grunneiendom til felles funksjoner for begge grunneiendommene. Utbygging av grunneiendommene er i reguleringsplanen vurdert som et prosjekt når det bl.a. gjelder samlet utnyttelse, og felles funksjoner som bl.a.: takterrasser, renovasjonsanlegg, adkomster, åpne rom og kommunikasjonsakser/ kommunikasjonsarealer, for å nevne noe.

Det vil bli tinglyst gjensidig rett til bruk av fellesfunksjonene på begge sameienes grunneiendommer. Sameiene må videre fordele kostnader til drift og vedlikehold seg imellom, herunder festeavgiften for grunneiendommen som byhusene oppføres på. Disse kostnadene fordeles mellom grunneiendommene i forhold til hvor mange bruksenheter bolig det er oppført på hver, og med lik del på hver bruksenhet bolig.

Link til leilighetens hjemmeside:
https://boifagerlia.no/boliger-og-priser/bygg-7-8/?project=fagerlia&propId=7H202

Andre faste løpende kostnader

Kjøper plikter å betale sin andel av sameiets fellesutgifter. Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt. Månedlige snittutgifter er ut fra erfaringstall estimert til ca. kr 40-45 per m2. Felleskostnadene omfatter ikke elektrisitet, oppvarming eller varmtvann til de enkelte seksjonene. Det vil være opp til sameiet å tilpasse utgiftene til den drift og servicegrad som ønskes.

Oppvarming
For effektiv og kostnadsbesparende oppvarming tilknyttes alle leilighetene et sentralt varmeanlegg med fjernvarme basert på vann til vann. Alle leilighetene vil få vannbåren gulvvarme med egen termostat til hvert rom. Boder får ikke gulvvarme. Varmtvann til husholdning oppvarmes med fjernvarme og leveres fra egen energisentral. Det installeres energimåler for hver leilighet.

Kommunale avgifter: Det er ikke oppgitt estimat i opprinnelig prospekt.

Oppgjør

1) Det forutsettes en innbetaling på kr. 500 000,- for forskudd som selger krever at kjøper innbetaler som en kostnad ved kontraktssignering. (Selger / utbygger har stilt garantier i samsvar med budstadoppføringslova § 12 på opprinnelig kjøpesum.) Innbetalingen skal være fri egenkapital, det vil si forutsetter ikke pant i den leilighet som kjøpes og skal innbetales til meglers klientkonto (Privatmegleren Sarpsborg)

2) Merverdi på kr. 750 000,- betales til meglers klientkonto (Privatmegleren Sarpsborg) ved overtakelse.

3) Resterende del av opprinnelig kjøpesum ihht opprinnelig kjøpekontrakt inkl. omkostninger, skal innbetales til prosjektmegler/oppgjørsmegler senest 3 dager før overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

5 750 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
204,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 520,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 621 000,-)) 7 500,- (Likviditetstilskudd til sameiet)
24 394,- (Omkostninger totalt)
5 774 394,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Prisantydningen omfatter følgende:
Opprinnelig kjøpesum kr. 5 000 000,-.

Herav:
Kjøpesum kr. 5 000 000,-
Merverdi kr. 750 000,-
Total kjøpesum: kr. 5 750 000,-

Merverdi til selger (kjøper 1) kr. 750 000,- utgjør prisantydningen for kjøp av denne avtalen/kontraktposisjonen.

Annen nyttig informasjon

Salg av kontraktposisjon
Kjøper trer inn i den allerede etablerte kjøpekontrakten med Fagerliveien Utvikling AS og overtar den opprinnelige kjøpers rettigheter og forpliktelser iht til kjøpekontrakt datert 24.08.2021. Oppgjør gjennomføres av prosjektmegler.

Prisantydningen omfatter følgende:
Opprinnelig kjøpesum kr. 5 000 000,-.
Merverdi kr. 750 000,-
Total kjøpesum: kr. 5 750 000,-

Merverdi til selger (kjøper 1) kr. 750 000,- utgjør prisantydningen for kjøp av denne avtalen/kontraktposisjonen. Merverdien innbetales sammen med sluttoppgjøret til meglers klientkonto v/Privatmegleren Sarpsborg (Kursiv Eiendomsmegling AS) senest 3 dager før overtagelse. Beløpet kan ikke disponeres av noen av partene før kjøper har fått rettsvern for erhvervet av boligen.

I tillegg kommer kjøpsomkostninger, totalt kr. 24 394,-.

Totalsum for leiligheten inkl. omkostninger utgjør ved prisantydning kr. 5 774 394,-.

Forskudd:
Kjøper skal betale 10%, kr. 500 000,-, til utbygger. Kjøper skal innbetale dette beløpet til meglers klientkonto for videre utbetaling til selger. Det vil bli utstedt ny garanti eller opprinnelig garanti vil bli transportert til kjøper. Så snart gyldig forskuddsgaranti foreligger vil forskuddsbeløpet utbetales til selger. Utbygger stiller sikkerhet (garanti) for riktig oppfyllelse av den opprinnelige kjøpekontrakten inkl. garasje jf. buofl §12. Garantien vil bli transportert til ny kjøper. Se også pkt. 5 i opprinnelig kontrakt mellom selger og utbygger. Garantigrunnlaget baserer seg på vederlaget for boligen, dvs. kr. 5 000 000,- og at det ikke stilles § 12-garanti for merverdien.

Det tas forbehold om at utbygger må godkjenne transport av kontrakt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra opprinnelig prospekt.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det er ikke krav til konsesjon ved erverv av eiendommen. Det hefter ikke odel på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Kontrakten som det kjøpes kontraktsposisjon i, er regulert etter bestemmelsene i bustadoppføringslova.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Viktig informasjon om kontraktsposisjon

Kontrakten som ligger til grunn for kjøp av bolig under oppføring reguleres av bestemmelsene i bustadoppføringsloven. Fullførelses-og reklamasjonsgaranti jf. bustadoppføringslova § 12 som også er stilt av utbygger er basert på den opprinnelige kjøpesummen mellom utbygger og kjøper 1 i henhold til inngått kontrakt. Garanti kan gjøres gjeldende av kjøper 2, og garantist kan ikke ta forbehold som begrenser denne retten.

Interessenter oppfordres til å gjøre seg godt kjent med opprinnelige kjøpekontrakt og tekniske beskrivelser fra utbygger. Dersom utbygger ikke fullfører arbeidet iht. kontrakten, herunder misligholder, eller gjør gjeldende forbehold som medfører at boligen aldri blir overlevert, vil kjøper 2 ha krav på tilbakebetaling av kjøpesummen for kontraktsposisjonen.

Kjøper 2 sin plikt til å betale merverdien/kjøpesummen for kontraktsposisjonen faller bort dersom utbygger ikke ferdigstiller boligen. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra utbyggers side, og kjøper 2 har plikt til å betale hele merverdien/ kjøpesummen for kontraktsposisjonen i disse tilfellene.

Kjøpesum for kontraktsposisjon og eventuelle forfalte delinnbetalinger og tilvalg betales ved kontraktsignering. Rest kjøpesum iht. opprinnelig kontrakt, omkostninger og eventuelle tilvalg som fortsatt ikke har forfalt til betaling, betales ved overtagelse av boligen jf, bestemmelsene i kontrakten som transporteres. Se vedlegg.

Forskudd:
Ved signering av transportavtalen må kjøper 2 innbetale til eiendomsmegler det forskudd som kjøper 1 har betalt til utbygger. Beløpet kommer i tillegg til den avtalte kjøpesum for kontrakten. Utbygger har stilt de garantier som er pålagt i medhold av bustadoppføringslova §12 (og eventuelt §47). Forskuddsbeløpet utgjør kr 500 000,-.

Meglers vederlag og utlegg

Provisjon (forutsatt salgssum: 5 750 000,-) (Kr.62 500) Markedspakke (Kr.29 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Markedspakke - grunnpakke (Kr.25 000) Totalt kr. (Kr.117 985)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr. 9 900,- + tillegg og utlegg.

Vedlegg til salgsoppgaven

Opprinnelig kjøpekontrakt
Opprinnelig prospekt
Opprinnelig vedlegg til prospekt