Klikk for galleri

Ulsrud - Fem lekre, prosjekterte boliger i to- og tremannsbolig. Garasje, fine uteplasser og meget attraktiv beliggenhet

X
Oslo – Bøler

Kringkollen 28

Oslo – Bøler

Kringkollen 28

Prisantydning
8.800.000 - 10.000.000,-
Bruksareal
118m² – 125m²
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF
95 89 32 99
skjema her?
Daglig Leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
97 62 62 62
Salgsoppgave
Lukk

Anders Selvik

Eiendomsmegler MNEF
PrivatMegleren Première

Martin Aune

Daglig Leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
PrivatMegleren Première
 

Informasjon om prosjektet

Eier

S20 Holding AS

Betegnelse

Orgnr. 921050062 i Oslo kommune

Byggeår

2019

Forretningsfører

Forretningsfører er foreløpig ikke valgt, men en tidsbegrenset kontrakt med forretningsfører vil bli inngått på vegne av borettslaget ved etablering av dette. Kjøper aksepterer at selger står fritt til å velge forretningsfører etter eget skjønn.

Presentasjon av prosjektet

Prosjektet består av fem prosjekterte boliger i to- og tremannsbolig med felles garasjeanlegg under terreng. Prosjektet har en meget attraktiv beliggenhet i et veletablert område på Ulsrud, med en relativt flat tomt som er barnevennlig og har gode solforhold. Utbygger vil legge vekt på arealeffektive og funksjonelle planløsninger.

Om ønskelig er det gode muligheter for diverse tilvalg. Det kan blant annet velges andre/flere farger, andre dører, gulv, fronter på innredning, fliser på bad, Baderomsinnredningen med mer. Her kan du med andre ord sette ditt eget preg på boligen fra første stund, og skape deg et perfekt hjem for deg og dine.

På prosjektets hjemmeside ligger mer informasjon og planskisser for hver enkelt bolig.

Kort fortalt
- Boligene leveres innflyttingsklare, bygget etter TEK10 og med 5 års garanti.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid
- Smakfull, moderne innredning.
- Parkeringsgarasje under terreng.
- Boligene har to fine uteplasser.
- Romslig entré med gulvvarme og tilgang til wc-rom.
- Stort, stilfullt kjøkken fra HTH med åpen løsning mot stuen.
- Stuen har stemningsfull peisovn og store skyvedører ut.
- Koselig loftstue med takvinduer.
- To boliger har bad og wc-rom.
- Tre har bad og to wc-rom.
- Tre soverom, alle i andre etasje.
- Hovedsoverommet har walk-in closet.
- Egen balkong i hovedsoverommet.
- God lagringsplass i garasjebod.
- Sentralstøvsuger og ventilasjon.
- Lav omkostninger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etterspurt og meget barnevennlig boligområde i grønne omgivelser på Ulsrud i Oslo. Nabolaget består av koselige småhus og villabebyggelse, i tillegg til de tradisjonelle hagebyene. Området har nærhet til skoler og barnehager, og blir med det et attraktivt område for barnefamilier.

Ulsrud har et godt aktivitetstilbud og det er flere lekeplasser, lysløype, skiløyper, treningssenter og tennisanlegg i nærområdet. Haraløkka idrettspark har grus-, kunst-, og naturgressbane, i tillegg til en morsom idrettslekeplass. Anlegget driftes av Bøler IL, som tilbyr trening innen fotball, friidrett, håndball og tennis. Bøler bad er kjent for sitt deilige, varme badevann på 32 grader.

Østensjøvannet anbefales med sine flotte turstier og rike fugleliv, med over 200 forskjellige fuglearter. Østmarka har også et mylder av turmuligheter, enten man er til fots, på sykkel eller på ski. Marka har flere koselige badeplasser, blant annet ved Bråten, samt fiskevann og markastuer med servering.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000, eller Coop Prix og Meny. Det er ca. 9 minutters gange til Bøler senter med et godt utvalg butikker, inkludert vinmonopol og apotek. Det er i tillegg kort vei til Bryn og Tveita Senter, og ikke minst Oslo sentrum med alt av bymessige fasiliteter.

Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss og T-bane. Nærmeste holdeplass er Ulsrud og ligger ca. 250 meter unna boligen. Med bil tar det ca. 3 min til Bøler, 7 min til Manglerud, 15 min til Oslo S, 14 min til Ekeberg og 40 min til Oslo Lufthavn.

Fra boligen er det kort gangavstand til Bøler barne- og ungdomsskole og til Ulsrud videregående skole, i tillegg til en rekke barnehager. Området har en sterk skolekultur, hvorav Bøler skole har et tett samarbeid med Høgskolen i Oslo.

Se vedlagte nabolagsprofil for ytterligere fasiliteter og avstander.

Bygninger

Området består i all hovedsak av villa- og småhusbebyggelse. På tomten skal det bygges to- og tremannsbolig med felles garasjeanlegg under terreng.

Byggemåte

Boligene vil bygges etter gjeldende regler og lovverk, med utgangspunkt i TEK10.

Ansvarlig byggherre er ABC-hus og det er utarbeidet egen leveransebeskrivelse med detaljer om byggemåte for prosjektet. Denne ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligene leveres nøkkelferdige.

Arealer og fordeling per etasje

Hus 1, Kringkollen 28 A
Bruksareal: 117,6 m²
1.Etasje: BRA 47,6 m²
2.Etasje: BRA 47,7 m²
Loft: BRA 22,3 m²
 
Hus 2, Kringkollen 28 B
Bruksareal: 120 m²
1.Etasje: BRA 48,4 m²
2.Etasje: BRA  47,7 m²
Loft: BRA 22,7m²

Hus 3, Kringkollen 28 C
Bruksareal: 117,5 m²
1.Etasje: BRA 47,6 m²
2.Etasje: BRA 47,7 m²
Loft: BRA 22,2 m²

Hus 4, Kringkollen 28 D
Bruksareal: 124,5 m²
1.Etasje: BRA 50,3 m²
2.Etasje: BRA 50,4m²
Loft: BRA 23,8 m²

Hus 5, Kringkollen 28 E
Bruksareal: 124,5 m²
1.Etasje: BRA 50,3 m²
2.Etasje: BRA 50,4m²
Loft: BRA 23,8 m²

I tillegg følger en garasjeplass og en bod i garasjeanlegget.

Det er ikke oppgitt primær- og sekundærrom.

Innhold

1. etasje, hus A - E: Entré, wc-rom, stue og kjøkken.
2. etasje, hus A - E: Trapperom, bad, walk-in closet og 3 soverom.
3. etasje, hus A, B og C: Loftstue og wc-rom.
3. etasje, hus D og E: Loftstue.

Standard

Entré
Entreen blir meget innbydende med god plass for skap, kommoder eller lignende. Rommet får delikate, grå fliser (30x60) på gulv med lun gulvvarme, samt vegger malt i en av tre valgfrie farger. Alle boenhetene får entré med direkte tilgang til wc-rom. 
Flere veggfarger og kontrast/fondvegger kan velges som tilvalg. Det monteres dimbare LED-lys i himling i flere rom, og innvendige dører leveres fra Harmonie. Du kan velge mellom to forskjellige dører som er inkludert, i tillegg til andre dører fra tilvalgmeny.

Kjøkken
Boligen får et lekkert kjøkken med en åpen løsning inn mot stuen, noe som gir en luftig og sosial romfølelse. Rommet innredes i en tidsriktig stil, med en-stavs parkettgulv av typen Eik pearl , malte vegger og dimbare LED-lys. Innredningen leveres fra HTH og har grå, slette fronter av type Odin og en mørk, laminert benkeplate. Andre fronter kan leveres som tilvalg. Mellom stue og kjøkken blir det hvitmalt furutrapp opp til andre etasje, og annen trapp kan velges som tilvalg.

Stue
Stuen blir romslig - et nydelig rom med god plass for både sofa og spisebord. Rommet får store vindusflater og utgang til hage, og den åpne løsningen inn mot kjøkkenet bidrar til et fint gjennomlys. I stuen monteres det en stemningsfull peisovn av type Duo 5 fra Nordpeis. Duo 2 kan velges som tilvalg. I tillegg får stuen enstavs parkettgulv av type Eik Pearl, samt vegger malt i en valgfri farge av tre farger. Annen parkett og malingsfarge kan velges som tilvalg.

Loftstue
Boligen får også en pen loftstue med samme gulv og fargevalg som stuen. Loftstuen vi i tillegg ha flotte takvinduer, og det blir god plass for sofa, tv med mer. Det romslig rommet gir mulighet for litt ekstra spillerom og privatliv for familien, og i tremannsboligen er det wc tilknyttet loftstuen.

Bad/wc/vaskerom
Det etableres et delikate bad i boligene i tremannsboligen (hus A, B og C), i tillegg til 2 separate wc-rom, ett i andre etasje og ett i loftetasjen. Boligene i tomannsboligen (hus D og E) får wc-rom, samt bad i andre etasje. Alle fliser og innredning på bad/wc-rom kan endres ut fra tilvalgsliste. Wc-rommene får fliser på gulv, gulvvarme og malte vegger.

Badet i andre etasje får pene, grå, beige eller antrasittgrå fliser på gulv (30x60), samt matte eller blanke, hvite fliser på vegg (30x60). Andre fliser kan velges som tilvalg. Rommet får også gulvvarme, downlights, dusjhjørne og veggmontert toalett. Dusjhjørnet får regnfallsdusj, hånddusj og innfellbare glassdører. I tillegg får badet en heldekkende servant (90 cm) med underskuffer fra Vikingbad, og over servanten monteres det speil med integrert belysning.

Soverom og garderobe
Boligen får tre pene soverom, alle i andre etasje. Boligene i bygning 1 får soverom på henholdsvis 7,2, 7,9 og 10,3 kvm, og boligene i bygning 2 får rom på henholdsvis 8,8, 8,9 og 12,5 kvm. Soverommene får en-stavs parkettgulv av typen Eik pearl på gulv, samt vegger malt i en av tre valgfrie farger. Det største soverommet har et stort walk-in closet og utgang til egen balkong. Boligen vil ellers ha lagringsmuligheter i garasjebod.

Elektrisk anlegg
Det elektriske anlegget vil bli utført av autorisert installatør etter gjeldende forskrifter i henhold til NEK400. Dimensjonert for elektrisk oppvarming i alle boligrom. Leveransebeskrivelse elektro for hver av boligene i tremannsboligene og hver av boligene i tomannsboligene ligger vedlagt. Det leveres  to utelamper pr. enhet og 3 utvendig stikkontakter. Varmekabler på stue/kjøkken, entré, wc og bad i alle enhetene. Ringeanlegg og seriekoblede røykvarslere iht gjeldende regler.

Utstyr

Om ønskelig er det gode muligheter for diverse tilvalg. Det kan blant annet velges andre/flere farger, andre dører, gulv, fronter på innredning, fliser på bad, Baderomsinnredningen med mer. Her kan du med andre ord sette ditt eget preg på boligen fra første stund, og skape deg et perfekt hjem for deg og dine.

Telefon/Data/TV

For TV/bredbånd/telefon legges trekkerør fra innvendig sikringsskap frem til stolpe/tilknytningspunkt ved vei. Fra innvendig sikringsskap ligger det rør ut til tomboks der TV punkt er tegnet. Kjøpere må selv besørge bestilling/tilknytning av tlf/data og teleløsninger. (Kapasitet/ledig punkt må selv avklares av kjøper med leverandører).

Oppvarming - Teknisk

Boligene vil oppvarmes med elektrisitet, herunder gulvvarme, supplert med vedfyring. Det elektriske anlegget får selvfølgelig automatsikringer. I tillegg får boligen sentralstøvsuger og ventilasjonsanlegg.

Parkering / Garasje

Boligene har felles parkeringsanlegg under bygningene hvor hver bolig har en parkeringsplass, her vil det også være tilhørende boder. Det vil bli mulighet for montering av lader til El-bil etter nærmere avtale. Borettslaget deler også to utvendige biloppstillingsplasser på tomten til gjesteparkering. I tillegg vil det være 2 ekstra parkeringsplasser som beboere kan kjøpe etter "førstemann til mølla" prinsippet. Kontakt megler for mer informasjon. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser. utbygger fordeler boder og garasjeplasser til de forskjellige andelene om ikke annet er avtalt.

Adkomst til garasjeanlegget skjer via bilheis. Driftsutgifter og vedlikehold for denne fordeles mellom beboere via felleskostnaden.

Adkomst

Enkel adkomst fra Kringkollen. Se vedlagt kartskisse for veibeskrivelse. Ved fellesvisninger vil det bli godt skiltet med skilter fra PrivatMegleren.

Beskrivelse av tomt/hage

Felles, eiet tomt på 1460 kvm. Hver enhet vil få eksklusiv bruksrett til egen hagedel iht utomhusplan som naturlig hører til sin enhet. Dette gir hver enhet en solrik hage og godt med tumleplass. Tomten leveres maskinplanert med stedlige masser, matjord og plen. Det som på situasjonskartet er vist som vei- og gangarealer leveres med singel. Utomhusplanen er av en slik karakter at det ikke kan ansees som et kart, men en illustrasjonsskisse. Det vil bli asfaltert innkjøring, gjesteparkering og ned til garasjeanlegg.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen. 
Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:

1924/993338-1/105  Bestemmelse om veg 22.08.1924 
Bestemmelse om benyttelse

1940/6124-1/105  Erklæring/avtale 14.08.1940
ang. flytting av hus

1963/13406-1/105  Skjønn 21.10.1963
Dok. tingl på dbnr. 13406 - 13417
Gjelder denne registerenheten med flere

1965/17403-1/105  Erklæring/avtale 07.12.1965
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1975/7392-1/105  Erklæring/avtale 28.04.1975
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. redskapsbod
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Vei / Vann / Avløp

Borettslaget vil få adkomst fra offentlig vei. Tilknyttet offentlig vann og avløp via private ledninger. Det tas forbehold vedrørende prosjektering av vei/vann og kloakk, slik at dette gjennomføres riktig og forsvarlig. Ved behov vil det bli etablert pumpestasjon/pumpekum, drift og eventuell serviceavtale vil bekostes av borettslaget.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Kjøper godtar overtagelse ved fremvisning av brukstillatelse. Ved overtagelse mot fremvisning av brukstillatelse vil kjøper kunne instruere megler om et forholdsmessig tilbakehold av innbetalt kjøpesum fram til gjenstående arbeid er ferdigstilt. Selger er ansvarlig for å fremskaffe ferdigattest så snart det kan la seg gjennomføre.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan S-4220 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Det oppfordres på generelt grunnlag til å se utfyllende reguleringsbestemmelser, reguleringskart og arealbekreftelse som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Det ble gitt rammetillatelse for prosjektet 28.06.2018. Kopi av rammetillatelse kan fås ved henvendelse til megler.

Energimerking

Boligene bygges etter TEK 10 og vil trolig få energikarakter B eller C. Endelig karakter vil foreligge før ferdigattest gis.

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter.

Faste, løpende kostnader

Totale stipulerte kostnader for borettslaget ihht. budsjettforslag er estimert til kr 180000,-/år. Fordelingen av felleskostnadene på den enkelte andel er pr.d.d ikke klar. Det er antydet en felleskostnad for hver bolig på ca. kr 3000,-/mnd.

Fellesutgifter som inkluderer: Felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, strøm fellesarealer/garasjeanlegg, vedlikehold/måking/strøing, revisjon/regnskap og andre driftskostnader/sparing.

Kostnader i borettslaget er tenkt delt mellom andelene som vist i stipulert budsjett.
Utkast til vedtekter og budsjett følger vedlagt prospekt.
Forøvrig er det borettslaget beslutning å avgjøre hva som til enhver tid som skal være inkludert i felleskostnadene for borettslaget. Dette avgjøres på første konstituerende andelsmøte. Det bemerkes at bygget ikke er ferdigstilt og at felleskostnadene kun er stipulert. Mindre avvik kan forekomme. Det bemerkes at ytterliggende løpende utgifter ikke er fastsatt da boligene ikke er bygget.

Det er vedtatt eiendomsskatt for Oslo kommune. Andeler i borettslag og boligaksjeselskaper er formelt eid av borettslaget. Eventuell eiendomsskatt skrives derfor ut til borettslag og boligaksjeselskap som så fordeler dette blant sine andelshavere etter den fordelingsnøkkelen borettslaget velger. Megler har ikke mottatt info om hva dette vil utgjøre for borettslaget, og om dette vil medføre eventuell økning i borettslagets felleskostnader.

Oppgjør

Det forutsettes at kjøper innbetaler 10% av kjøpesummen ved signering av kjøpekontrakt/innen fem virkedager etter kontraktsignering. Delinnbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet. Beløpet skal tjene som kjøpers sikkerhet etter bustadoppføringsloven § 46 annet ledd, og kjøper vil ikke ha råderett over beløpet. Rentene på innbetalingen vil tilfalle kjøperen. Beløpet avregnes mot restkjøpesummen i forbindelse med overtagelse og innbetaling av kjøpers sluttoppgjør.

Utbygger kan også stille forskuddsgaranti etter § 47 for innbetalingen, og beløpet kan da fritt disponeres av selgeren. Kjøper vil få skriftlig varsel dersom utbygger velger å stille § 47-garanti for innbetalingen. Rest kjøpesum og omkostninger overføres før overtagelse. Utbygger tar forbehold om å kunne stille § 47-garanti også for sluttoppgjøret i perioden fra overtagelse til overskjøting.

Kjøper bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Tinglysningskostander kr 1.060,-
Etableringsgebyr kr. 30 000,-
Andelskapital kr. 5 000,-

Festeavtale

Nei, eiet tomt.

Annen nyttig informasjon

Det gjøres oppmerksom på at illustrasjonsmateriell/prospekt kan og vil avvike noe i forhold til virkelig utførelse, både utvendig og innvendig. Fargevalg på utvendig kledning i prospektet vil nødvendigvis ikke samsvare med farge på utvendig kledning som leveres til boligen. Tegninger og 3D bilder i prospektet er å anse som en illustrasjon og kan/vil avvike noe i forhold til den endelige utførelsen. Utsyn gjennom vinduer er kun illustrasjon. Alle utvendige rekkverk som på tegninger er illustrert i glass vil bli levert med tradisjonell utførelse iht. leveransebeskrivelse (type tradisjon eller classic).

Endelig bruksretter og størrelse på hage kan avvike noe. Utomhusplanen i vedtektene er av en slik karakter at det ikke kan ansees som et kart, men en illustrasjonsskisse.

Utbygger forbeholder seg retten til å gjøre endringer på konstruksjoner, tegninger, mål og evt. materialer som er hensiktsmessige og nødvendige uten at den generelle standarden eller verdien forringes eller medfører endring i pris eller kvalitet. Kasser og nedforing der det er hensiktsmessig ift. ventilasjon og rørføringer.

Husets ytre grenser er gitt og er endelig. Arealer kan dog variere på grunn av tykkelser av isolasjon/rørgjennomføringer og lydvegger, dette gir ikke rett til prisavslag. Forbehold om mulige feil ved tegningsmaterialet og beskrivelse. Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Det tas forbehold om mindre justering av størrelse av enhetene. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, i forbindelse med nye isoleringskrav, plassering og størrelse på trappegang etc., mindre endring av boligens areal eller liknende. Dersom den endelige godkjennelsen for tiltaket slik det er beskrevet ikke blir gitt kan utbygger velge å fratre avtalen uten videre. Kjøper vil i så tilfelle få tilbakebetalt ev. innbetalt forskudd. Plantegninger i prospekt samsvarer nødvendigvis ikke med leveransebeskrivelsen.

Det kan ikke gjøres konstruksjonsmessige eller eksteriørmessige endringer.
Kjøper kan kreve endringer, og partene kan kreve justering av vederlaget, i henhold til bustadoppføringslovas regler.

Partene er enige om at alle endringer, tillegg eller tilvalg (kalt "Endringer" som fellesbetegnelse) til kontrakten skal skje skriftlig og med kopi til eiendomsmegler, også etter inngåelsen av kjøpekontrakten. Kjøper kan ikke kreve endringer/tilvalg som endrer vederlaget mer enn 15 %. Det kan kun gjøres endringer etter produktguide fra ABChus for dette prosjektet.

Endringene blir en del av kjøpekontrakten, på samme måte som de opprinnelig avtalte hovedytelsene. Endringene innebærer at beskrivelsen av salgsobjektet i punkt 1, med vedlegg, justeres i henhold til de avtalte endringer og tilvalg. Det er også etter Endringene selger som er ansvarlig for hele leveransen av boligen, og kjøper kan forholde seg til selger ved eventuell forsinkelse eller mangler knyttet til Endringene. Kjøper er ansvarlig for å betale hele kjøpesummen, inkludert betaling for Endringene, til eiendomsmeglers klientkonto. Selgers forpliktelse til å stille garantier etter denne kontrakten og bustadoppføringslova § 47 vil gjelde tilsvarende for Endringene.

Transport av kjøpekontrakt før overtagelse skal på forhånd aksepteres av utbygger og kan nektes på fritt grunnlag. Ved eventuell transport av kontrakt fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på kr 75.000,-. Eventuell endring krever utbyggers samtykke.

Selger tar følgende forbehold for gjennomføring av avtalen:
- At alle offentlige godkjenninger for den prosjekterte bebyggelse foreligger.
- At prosjektet får tilfredsstillende byggelånsfinansiering.
- At selgers ledende organer beslutter igangsetting.

Kontrakts dokument vedlagt salgsoppgave forutsettes gjennomgått før bud gis. Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m.. Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn, hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysning av skjøte, må det tas forbehold om dette i midlertidig kjøpsavtale/ bud. Dersom en klage fører frem hos Fylkesmannen, vil utbygger forbeholde seg retten til å omprosjektere boligene og partene vil da erklære seg fri fra alle rettigheter og forpliktelser under inngått kjøpsavtale (terminere). Kjøper vil da få tilbakebetalt forskudd sammen med opptjente renter. Ut over dette skal ingen av partene kunne reise krav om kostnadsdekning eller annet overfor den annen part.

Boligen leveres ryddet og bygge-rengjort. Dette innebærer at det vil kunne være rester av finstøv etter at det er vasket.

"Selger tar ikke ansvaret for skjeggkre i boligen. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som bringer forekomst av skjeggkre ned på et akseptabelt nivå. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hypping renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende."

Selger står fritt til å fordele boder og parkeringsplasser. Selger står også fritt til å endre prisen på usolgte enheter og garasjeplasser.

Treverk/plateprodukter er levende materialer som påvirkes av temperatursvingninger og luftfuktighet. Dette vil medføre at det kan oppstå sprekkdannelser på vegg, gulv og takflater, glipper mellom tak/list kan forekomme. Vegger leveres sparklet, grunnet og malt med to strøk.

Det gjøres oppmerksom på at det etter oppgjørs- og overtagelsesdato fortsatt kan foregå byggearbeider på eiendommen, herunder arbeider med ferdigstillelse av de øvrige boligene, fellesarealer, tekniske installasjoner og utomhusarbeider.

Adgang til utleie (boligformål)

Generelt er utleie i borettslag tillatt for inntil 3 år, dersom eier selv har bebodd boligen i minst ett av de to siste år. Se borettslagsloven og
vedtekter. Utleie vil kreve samtykke fra styret.
Eier står fritt til å leie ut deler av boligen. Det er tillatt å leie ut rom som er byggemeldt til varig opphold, til boligformål.

Planlagt overtagelse

Planlagt overtakelse er ca. 9-12 måneder etter byggestart. Utbygger tar forbehold om igangsettingstillatelse og minimum 3/5 solgte enheter før byggestart.

Selger skal med ca. 3 måneders varsel angi antatt periode for overtakelse innenfor et tidsintervall på ca. 30 dager. Perioden gjelder ikke som bindende og dagmulktsbelagt frist. Endelig tidspunkt for overtakelse (dato og klokkeslett) vil bli gitt med ca. 30 dagers varsel. Kopi av varselet sendes meglerforetaket. Dette tidspunktet vil være en dagmulktsbelagt frist i henhold til bustadoppføringslova.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers provisjon er avtalt til 1,0 % eksl. mva. av oppnådd totalpris + tillegg kr 46808,- + utgifter til markedsføring. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale et rimelig honorar stort kr. 20 000,- + dokumenterte utlegg og tillegg. Alle beløpene er eksl. mva.