Klikk for galleri

Alle 4 solgt! - Godlia - Halvpart av vertikaldelt tomannsbolig med svært attraktiv beliggenhet. Garasje.

X
Østensjø – Oslo

Solbergliveien 20

Østensjø – Oslo

Solbergliveien 20

Prisantydning
Fra 8.700.000
Bruksareal
104m²
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF
95 89 32 99
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Partner
92 62 01 08
Salgsoppgave
Lukk

Anders Selvik

Eiendomsmegler MNEF
PrivatMegleren Première

Marius Semmerud Berg

Eiendomsmegler MNEF / Partner
PrivatMegleren Première
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Premiere Eiendomsmegling AS / Anders Selvik

Selger/Utbygger

S20 Holding AS

Betegnelse

Orgnr. 919805439 i Oslo kommune

Byggeår

2019

Presentasjon av prosjektet

Prosjektet består av 2 vertikaldelte tomannsboliger med en meget attraktiv beliggenhet i et veletablert område på Godlia. Tomten er svakt skrånende mot vest, noe som gir gode solforhold. Utbygger vil legge vekt på arealeffektive og funksjonelle planløsninger. Boligen som nå selges har hovedetasje med entrè, bod, wc og romslig stue/kjøkken i åpen løsning. 2. etg. vil få bad, 3 soverom og en hyggelig loftstue. Videre vil boligen få parkeringsplass i felles garasjekjeller. På prosjektets hjemmeside ligger mer informasjon og planskisser for hver enkelt bolig.

Fordeler ved kjøp av prosjektert bolig

- Boligene leveres innflyttingsklare, bygget etter TEK10 og med 5 års garanti.

- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.

- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.

- Mulighet for å tilpasse gjennom tilvalg.

- Lav omkostninger.

Beliggenhet

Velkommen til Solbergliveien 20

Boligene har en meget attraktiv beliggenhet i et veletablert og meget populært boligområde på Godlia. Området er å anse som noe av det beste som er å oppdrive på Godlia, med kort gangavstand til Nordre Skøyen hovedgård med store åpne friområder. Eiendommen ligger fredelig til i Solbergliveien med gode solforhold i lett skrånende vesthelling. Fra eiendommen er det kort vei til Godlia skole via Godliaskogen, et lite grønt belte med flere gangstier. Der ligger også Oppsal idrettsarena med bl.a. fotballbane og idrettshall, og Trasop idrettspark med kunstgressbane. Videre er det kort avstand til offentlig kommunikasjon (kun 3 min., skoler i alle klassetrinn, barnehager, treningssenter og forretninger samt øvrige servicetilbud. I tillegg er det flere store grønne friarealer i nærområdet som bidrar til å gjøre området meget barnevennlig. Ønsker man naturopplevelser, ligger Østmarka i umiddelbar nærhet. Her finner man blant annet Ulsrudvannet og Nøklevann med fine badeplasser, unike turmuligheter året rundt, gang- og sykkelstier, turveier og lysløyper samt kajakkpadling, bading og fisking. Om vinteren finnes det milevis med oppkjørte skispor og et antall koselige sportstuer med servering. Østensjøvannet kan også anbefales med sine flotte turstier og rike fugleliv, med over 200 forskjellige fuglearter. Stort servicetilbud med Tveita Senter, Bryn Senter og nye Oppsal Senter i nærheten. Her kombinerer man fredelige og grønne omgivelser med en sentral beliggenhet.

Kombinasjonen av god infrastruktur i nærområdet, og nærhet til tur- og rekreasjonsområder gjør dette området til et spesielt godt bomiljø for folk i alle aldre. Med fin sykkelavstand til Oslo sentrum, og med oppgraderte sykkelveier langs Østensjøveien og Alnaelven, går turen raskt og trygt.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Prix, Meny, og Kiwi. Ønsker man ytterligere servicetilbud er Tveita Senter rett i nærheten med et godt og variert utvalg av forretninger og servicetilbud, og det samme er Bryn Senter og nye Oppsal senter som er et hyggelig nærsenter. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde med alt det innebærer av hovedstadens fasiliteter og servicetilbud. Nærmeste treningssentre er Oppsal Arena og Sats/Elixia på Hellerud.

Kollektivtilbud

Meget god offentlige kommunikasjoner med 3 minutter å gå til T-bane (Godlia stasjon) og 7 minutter til buss (i Tvetenveien). Det tar kun 13 min. med T-banen til Stortinget stasjon, og med åtte avganger i timen fram til kl. 19 (deretter fire avganger pr. time).

Skoler, barnehager og fritid

Fra eiendommen er det kort gangavstand til Godlia skole, gjennom et lite trafikkert område og Godliaskogen. Til Skøyenåsen ungdomsskole er det også kort vei (én holdeplass med T-banen). Det er også et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Oppsal idrettsforening er kjent for sitt gode og allsidige idrettsmiljø og har et bredt tilbud og flotte fasiliteter i tilknytning til Oppsal Arena og Trasop idrettspark. Oppsal Arena og Trasop idrettspark byr på  bl.a. fotballbane, idrettshall og kunstgressbane. Oppsal IF har ca. 2300 aktive medlemmer fordelt på basket, fotball, håndball, ski, orientering, friidrett, hockey og cricket.

Se vedlagte nabolagsprofil for ytterligere fasiliteter og avstander.

Bygninger

På tomten skal det bygges to vertikaldelt tomannsbolig med felles underjordisk garasjeanlegg under den ene tomannsboligen.

Byggemåte

Boligene vil bygges etter gjeldende regler og lovverk, med utgangspunkt i TEK10.

Ansvarlig byggherre er ABC-hus og det er utarbeidet egen leveransebeskrivelse med detaljer om byggemåte for prosjektet. Denne ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligene leveres nøkkelferdige.

Arealer og fordeling per etasje

Hus 4, Solbergliveien 20c

Bruksareal: 104 m²

1.Etasje: BRA 52 m²

2.Etasje: BRA 52 m²

I tillegg følger en garasjeplass og en bod i garasjeanlegget.

Det er ikke oppgitt primær- og sekundærrom.

Innhold

Hus 4, Solbergliveien 20d

1. etasje: Entré, bod, wc og stue/kjøkken.

2. etasje: Trapperom, bad, 3 soverom og loftstue.

Hus 4 får bod i felles garasjeanlegg.

Standard

Kort om standard - for mer utfyllende informasjon, se prospekt med leveransebeskrivelse.

Felles for de prosjekterte boligene i Solbergliveien 20 er at de holder en moderne og god standard.

Gulv

Det leveres en-stavs eikeparkett i alle rom samt fliser på vaskerom/bad/wc, teknisk rom/bod og i entré. I dusjsone mosaikk. (Fliser leveres fra Fliskompaniet).

Vegger/ tak/ trapp og innedører

Det leveres glatte, malte gipsvegger og hvitmalt takhimling av gips. Hvite slette innerdører (type Odin kompakt). Hvit innvendig trapp av type Salvi med hvite trappetrinn og hvit håndløper.

 

Pipe/Ovn

Det leveres stålpipe og peis. Peisovn i stue av type Nordpeis Duo 5.

Vinduer og ytterdører

Det leveres tre-lags vinduer med isolerglass, sort karm på utside og hvit på innside, og sort ytterdør av typen Harmonie Vera.

 

Sanitærutstyr

Badene blir helflisede, toalettrommet får flislagt gulv, og alle får gulvvarme. Hvite veggfliser Rako White matt i størrelse 30 x 60 cm, og grå gulvfliser i størrelse 30 x 60 cm type Elegance Marte samt grå mosaikkfliser Elegance Marte grå i dusjsone (5x5 cm). Hvert rom får veggmontert toalett og ettgreps blandebatteri, og badene leveres med dusjhjørne. Innredningen kan du velge selv ut fra produktguide, innenfor et totalbeløp på kr 100.000, - som inkluderer kjøkken, garderober og montering. Det blir opplegg for vaskemaskin på bad.

 

Elektrisk anlegg

Det elektriske anlegget vil bli utført av autorisert installatør etter gjeldende forskrifter i henhold til NEK400. Dimensjonert for elektrisk oppvarming i alle boligrom. Det leveres 78 elektriske punkter i boligene uten kjelleretasje og 104 elektriske punkter i boligene med kjelleretasje. Det leveres hhv. to og tre utelamper pr. enhet. Sikringsskap med overbelastnings-vern, automatsikringer og jordfeilvarslingsenhet/bryter. Varmekabler på bad/wc/vaskerom og entré. Ringeanlegg og seriekoblede røykvarslere iht gjeldende regler.

Ventilasjon og sentralstøvsuger

Husene vil få balansert ventilasjon med avtrekk fra våtrom og kjøkken. Det vil bli montert sentralstøvsuger med uttak i alle etasjer.

 

Kjøkken- og garderobeinnredning

Det leveres kjøkken- og garderobeprodukter til veiledende verdi samlet kr 100.000,- inkl. mva, frakt og montering. Det kan leveres/velges innredning fra HTH og IKEA. Kjøper står fritt til å endre type og utforming, men det må velges fra samme leverandør. Tillegg regnes for veiledende pris over kr 100.000,-. Du kan selv velge om du vil benytte noe av dette til kjøkken, baderomsmøbler eller garderobeskap.

 

Kontakt megler for produktkatalog angående leveranse.

Utstyr

- Sentralstøvsuger.

- Balansert ventilasjon.

- Trekkerør for TV og internett.

Telefon/Data/TV

For TV/bredbånd/telefon legges trekkerør fra innvendig sikringsskap frem til stolpe/tilknytningspunkt ved vei. Fra innvendig sikringsskap ligger det rør ut til tomboks der TV punkt er tegnet. Kjøpere må selv besørge bestilling/tilknytning av tlf/data og teleløsninger. (Kapasitet/ledig punkt må selv avklares av kjøper med leverandører).

Oppvarming

Boligen leveres med elektriske varmekabler i entré, bad/wc og vaskerom (for de med vaskerom), forøvrig panelovner etter behov. Peis i stue av type Duo 5 eller tilsvarende. Boligene blir også utstyrt med balansert ventilasjon med varmegjenvinningseffekt.

Parkering / Garasje

Boligene har felles underjordisk garasjeanlegg hvor hver bolig har en parkeringsplass. Det vil bli mulighet for montering av lader til El-bil etter nærmere avtale. Borettslaget deler også to utvendige biloppstillingsplasser på tomten til gjesteparkering. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Enkel adkomst fra Solbergliveien. Se vedlagt kartskisse for veibeskrivelse. Ved fellesvisninger vil det bli godt skiltet med skilter fra PrivatMegleren.

Beskrivelse av tomt/hage

Felles tomt for borettslaget på 1384 m². Hver enhet vil få eksklusiv bruksrett til egen hagedel iht utomhusplan. Utearealene maskinplaneres og leveres ellers med ferdigplen. Det leveres en utekran for hver bolig. Det som på situasjonskartet er vist som vei- og gangarealer leveres med gårdssingel. Det vil bli asfaltert innkjøring, gjesteparkering og ned til garasjeanlegg.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen. 

Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:

1921/920149-1/105  Erklæring/avtale  25.11.1921

Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom

1922/993003-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 28.07.1922

Bestemmelse om veg

Bestemmelse om gjerde

1967/968-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 20.01.1967

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1974/7427-1/105  Erklæring/avtale 17.04.1974

Bestemmelse om kloakkledning

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1978/24657-1/105  Best. om adkomstrett 07.11.1978

Bestemmelser om rettigheter/plikter til fellesareal

Med flere bestemmelser

2018/471127-1/200  Bestemmelse om veg 23.02.2018 21:00

Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE

Org.nr: 958935420

Midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven

Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune

Vei / Vann / Avløp

Borettslaget vil få adkomst fra offentlig vei. Tilknyttet offentlig vann og avløp via private ledninger. Det tas forbehold vedrørende prosjektering av vei/vann og kloakk, slik at dette gjennomføres riktig og forsvarlig. Ved behov vil det bli etablert pumpestasjon/pumpekum, drift og eventuell serviceavtale vil bekostes av borettslaget.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Kjøper godtar overtagelse ved fremvisning av brukstillatelse. Ved overtagelse mot fremvisning av brukstillatelse vil kjøper kunne instruere megler om et forholdsmessig tilbakehold av innbetalt kjøpesum fram til gjenstående arbeid er ferdigstilt. Selger er ansvarlig for å fremskaffe ferdigattest så snart det kan la seg gjennomføre.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan S-4220 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Oslo kommune har 23.09-15 vedtatt en ny kommuneplan. Dette kan få betydning for flere av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Reguleringsplan for småhusområder i Oslo ytre by. Området reguleres til byggeområde for boliger og det tillates inntil 24% bebygd areal på den enkelte tomt. Det tillates gesimshøyde inntil 6,5 meter og mønehøyde inntil 9,0 meter. For bebyggelse med flate tak tillates gesimshøyde inntil 7,0 meter. Minste tomtestørrelse skal være 600 m2. Uteoppholdsareal skal være minimum 200 kvm. Parkeringsplasser skal opparbeides i henhold til de til enhver tid gjeldende parkeringsnormer for Oslo kommune, åpen by. Det oppfordres på generelt grunnlag til å se utfyllende reguleringsbestemmelser, reguleringskart og arealbekreftelse som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Det ble gitt rammetillatelse for prosjektet 31.01.2018. Kopi av rammetillatelse kan fås ved henvendelse til megler.

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter og husordensregler.

Faste, løpende kostnader

Totale stipulerte kostnader for borettslaget ihht. budsjettforslag er estimert til kr. 124 072,-/år. Fordelingen av felleskostandene på den enkelte andel er pr.d.d ikke klar. Det er antydet en felleskostnad for hus 4 på ca. kr. 2100,-/mnd.

Fellesutgifter som inkluderer: Felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, strøm fellesarealer/garasjeanlegg, vedlikehold/måking/strøing, revisjon/regnskap og andre driftskostnader/sparing.

Kostnader i borettslaget er tenkt delt mellom andelene som vist i stipulert budsjett.

Utkast til vedtekter og budsjett følger vedlagt prospekt.

Forøvrig er det borettslaget beslutning å avgjøre hva som til enhver tid som skal være inkludert i felleskostnadene for borettslaget. Dette avgjøres på

første konstituerende andelsmøte. Det bemerkes at bygget ikke er ferdigstilt og at felleskostnadene kun er stipulert. Mindre avvik kan forekomme. Det

bemerkes at ytterliggende løpende utgifter ikke er fastsatt da boligene ikke er bygget.

Det er vedtatt eiendomsskatt for Oslo kommune. Andeler i borettslag og boligaksjeselskaper er formelt eid av borettslaget. Eventuell eiendomsskatt skrives derfor ut til borettslag og boligaksjeselskap som så fordeler dette blant sine andelshavere etter den fordelingsnøkkelen borettslaget velger. Megler har ikke mottatt info om hva dette vil utgjøre for borettslaget, og om dette vil medføre eventuell økning i borettslagets felleskostnader.

Oppgjør

Det forutsettes at kjøper innbetaler depositum på 10 % av kjøpesummen ved signering av kjøpekontrakt innen fem virkedager etter kontraktsignering. Beløpet skal tjene som kjøpers sikkerhet etter bustadoppføringsloven § 46 annet ledd, og kjøper vil ikke ha råderett over beløpet. Rentene på innbetalingen vil tilfalle kjøperen. Beløpet avregnes mot restkjøpesummen i forbindelse med overtagelse og innbetaling av kjøpers sluttoppgjør. Utbygger kan komme til å stille forskuddsgaranti etter § 47 for innbetalingen, og beløpet kan da fritt disponeres av selgeren. Kjøper vil få skriftlig varsel når utbygger velger å stille § 47-garanti for innbetalingen.

Rest kjøpesum og omkostninger overføres før overtagelse. Utbygger tar forbehold om å kunne stille § 47-garanti også for sluttoppgjøret i perioden fra overtagelse til overskjøting.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Tinglysningskostander kr 1.060,-

Etableringsgebyr kr. 30 000,-

Andelskapital kr. 5 000,-

Festeavtale

Nei, eiet tomt.

Annen nyttig informasjon

Det gjøres oppmerksom på at illustrasjonsmateriell/prospekt kan og vil avvike noe i forhold til virkelig utførelse, både utvendig og innvendig. Fargevalg på utvendig kledning i prospektet vil nødvendigvis ikke samsvare med farge på utvendig kledning som leveres til boligen. Tegninger og 3D bilder i prospektet er å anse som en illustrasjon og kan/vil avvike noe i forhold til den endelige utførelsen. Utsyn gjennom vinduer er kun illustrasjon. Alle utvendige rekkverk som på tegninger er illustrert i glass vil bli levert med tradisjonell utførelse iht. leveransebeskrivelse (type tradisjon eller classic).

Endelig bruksretter og størrelse på hage kan avvike noe. Utomhusplanen i vedtektene er av en slik karakter at det ikke kan ansees som et kart, men en illustrasjonsskisse.

Utbygger forbeholder seg retten til å gjøre endringer på konstruksjoner og evt. materialer som er hensiktsmessige og nødvendige uten at den generelle standarden eller verdien forringes eller medfører endring i pris eller kvalitet. Kasser og nedforing der det er hensiktsmessig ift. ventilasjon og rørføringer.

Husets ytre grenser er gitt og er endelig. Arealer kan dog variere på grunn av tykkelser av isolasjon/rørgjennomføringer og lydvegger, dette gir ikke rett til prisavslag. Forbehold om mulige feil ved tegningsmaterialet og beskrivelse. Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Det tas forbehold om mindre justering av størrelse av enhetene. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, i forbindelse med nye isoleringskrav, plassering og størrelse på trappegang etc., mindre endring av boligens areal eller liknende. Dersom den endelige godkjennelsen for tiltaket slik det er beskrevet ikke blir gitt kan utbygger velge å fratre avtalen uten videre. Kjøper vil i så tilfelle få tilbakebetalt ev. innbetalt forskudd. Plantegninger i prospekt samsvarer nødvendigvis ikke med leveransebeskrivelsen.

Det kan ikke gjøres konstruksjonsmessige eller eksteriørmessige endringer.

Kjøper kan kreve endringer, og partene kan kreve justering av vederlaget, i henhold til bustadoppføringslovas regler.

Partene er enige om at alle endringer, tillegg eller tilvalg (kalt "Endringer" som fellesbetegnelse) til kontrakten skal skje skriftlig og med kopi til eiendomsmegler, også etter inngåelsen av kjøpekontrakten. Kjøper kan ikke kreve endringer/tilvalg som endrer vederlaget mer enn 15 %.

Endringene blir en del av kjøpekontrakten, på samme måte som de opprinnelig avtalte hovedytelsene. Endringene innebærer at beskrivelsen av salgsobjektet i punkt 1, med vedlegg, justeres i henhold til de avtalte endringer og tilvalg. Det er også etter Endringene selger som er ansvarlig for hele leveransen av boligen, og kjøper kan forholde seg til selger ved eventuell forsinkelse eller mangler knyttet til Endringene. Kjøper er ansvarlig for å betale hele kjøpesummen, inkludert betaling for Endringene, til eiendomsmeglers klientkonto. Selgers forpliktelse til å stille garantier etter denne kontrakten og bustadoppføringslova § 47 vil gjelde tilsvarende for Endringene.

Transport av kjøpekontrakt før overtagelse skal på forhånd aksepteres av utbygger og kan nektes på fritt grunnlag. Ved eventuell transport av kontrakt fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på kr 75.000,-. Eventuell endring krever utbyggers samtykke.

Selger tar følgende forbehold for gjennomføring av avtalen:

- At alle offentlige godkjenninger for den prosjekterte bebyggelse foreligger.

- At prosjektet får tilfredsstillende byggelånsfinansiering.

- At selgers ledende organer beslutter igangsetting.

Kontrakts dokument vedlagt salgsoppgave forutsettes gjennomgått før bud gis. Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m.. Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn, hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysning av skjøte, må det tas forbehold om dette i midlertidig kjøpsavtale/ bud. Dersom en klage fører frem hos Fylkesmannen, vil utbygger forbeholde seg retten til å omprosjektere boligene og partene vil da erklære seg fri fra alle rettigheter og forpliktelser under inngått kjøpsavtale (terminere). Kjøper vil da få tilbakebetalt forskudd sammen med opptjente renter. Ut over dette skal ingen av partene kunne reise krav om kostnadsdekning eller annet overfor den annen part.

Boligen leveres ryddet og bygge-rengjort. Dette innebærer at det vil kunne være rester av finstøv etter at det er vasket.

Selger står fritt til å fordele boder og parkeringsplasser. Selger står også fritt til å endre prisen på usolgte enheter og garasjeplasser.

Treverk/plateprodukter er levende materialer som påvirkes av temperatursvingninger og luftfuktighet. Dette vil medføre at det kan oppstå sprekkdannelser på vegg, gulv og takflater, glipper mellom tak/list kan forekomme. Vegger leveres sparklet, grunnet og malt med to strøk.

Det gjøres oppmerksom på at det etter oppgjørs- og overtagelsesdato fortsatt kan foregå byggearbeider på eiendommen, herunder arbeider med ferdigstillelse av de øvrige boligene, fellesarealer, tekniske installasjoner og utomhusarbeider.

Adgang til utleie (boligformål)

Generelt er utleie i borettslag tillatt for inntil 3 år, dersom eier selv har bebodd boligen i minst ett av de to siste år. Se borettslagsloven og

vedtekter. Utleie vil kreve samtykke fra styret.

Eier står fritt til å leie ut deler av boligen. Det er tillatt å leie ut rom som er byggemeldt til varig opphold, til boligformål.

Planlagt overtagelse

Antatt byggetid er ca. 9 måneder fra byggestart.

Dersom utbygger ikke har varslet om igangsetting innen 1. desember 2018 kan kjøper kostnadsfritt frigjøre seg fra kjøpet.

Selger vil fastsette en overtakelsesperiode som ikke skal være lenger enn 3 måneder. Selger skal skriftlig varsle kjøper om når overtakelsesperioden begynner og slutter. Senest 10 uker før ferdigstillelse av boligen skal selger gi kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden. Forsinket overtagelse etter endelig overtagelsesdato, gir kjøper krav på dagmulkt på 0,75 promille av kjøpesummen jfr. Bustadoppføringslova § 18

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Utbygger tar forbehold om salg av 3 boenheter og at igangsettelsestillatelse foreligger før garanti etter § 12 vil bli stilt. Uavhengig av disse forbeholdene, plikter utbygger å stille § 12-garanti når bygging igangsettes. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Selger kan fritt velge om han vil benytte seg av en forsikringordninger eller bankordninger ihht. garantistillelse etter bustadsoppføringslova. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom borettslagets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.

Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.

 

Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.

Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers provisjon er avtalt til  1,0 % eksl. mva. av oppnådd totalpris + tillegg kr 46808,- + utgifter til markedsføring. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale et rimelig honorar stort kr. 20 000,- + dokumenterte utlegg og tillegg. Alle beløpene er eksl. mva.