Klikk for galleri

Pors Hageby trinn 2! 4 rekkehusboliger over 2 plan + 4 tomannsboliger på et plan - Kun 1 igjen!

X
Vestfold og Telemark – Vestsida

Porskroken - trinn 2

Vestfold og Telemark – Vestsida

Porskroken - trinn 2

Prisantydning
1.795.000,-
Fellesgjeld
1.795.000 - 1.795.000,-
Primærrom
101.1m2 - 101.1m2
Bruksareal
110m²
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Avdelingsleder / Megler MNEF
98 20 42 24
skjema her?
Salgsoppgave
Lukk

Thomas André Hansen

Avdelingsleder / Megler MNEF
PrivatMegleren Kvelland & Partnere

Carina Slåtta

Eiendomsmegler MNEF
PrivatMegleren Kvelland & Partnere
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Kvelland & Partnere AS / Thomas André Hansen

Selger/Utbygger

Vestheimvegen Utbygging AS v. Anders Hoel

Betegnelse

Orgnr. 822969542 i Porsgrunn kommune

Byggeår

2018

Suksessen fortsetter på Vessia!

Velkommen til dette Pors Hageby på Vessia i Porsgrunn!  Etter suksessen med trinn 1, har vi nå gleden av å kunne lansere det neste byggetrinnet av Pors Hageby.

Her får du 8 boliger i et veletablert og populært boområde, hvor det er kort vei til idrettsanlegg, matbutikk og offentlig transport.

Prosjektet ligger rett ved Pors stadion i et veletablert og populært boområde, hvor det er kort vei til idrettsanlegg, matbutikk og offentlig transport. Samtidig er det bare noen minutter med bil til tilbudene i Porsgrunn sentrum, skole og barnehage.

Pors Hageby er perfekt for deg som ønsker et moderne og lettstelt hjem i et godt nabofellesskap!

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Området har en rolig, barnevennlig og attraktiv beliggenhet på Vessia i Porsgrunn. Denne tomten ligger solrikt til med adkomst fra Vestheimvegen, og ligger skjermet til.

Her har man kort vei til alt man trenger i hverdagen. Dagligvarebutikken Kiwi Tollnes ligger ca. 300 meter unna og har langåpent (07-23).
Ellers er det kort vei til PP-senteret med dagligvarebutikken Spar, Vitus apotek, Tango frisør, PP cafe og catering, Nille, Brun og Blid og Thors Matvogn som bl.a. tilbyr ferske smultringer.

Over veien for PP-senteret finner du nye Porselensfabrikken med søndagsåpen Kiwi, blomsterforhandleren Frk. Flora og Europris.
Her ligger også Porselensklinikken med et rikt behandlingstilbud, og treningssenteret Sats Elixia med et godt utvalg av gruppetreninger og utstyrte treningssaler.

Området sogner til Vestsiden barne- og ungdomsskole som ligger i gangavstand. Det er kort avstand til Vestsiden barnehage og Akrobaten Idrettsbarnehage på Lahelle.

Beskrivelse av bebyggelsen

Bebyggelsen i området består av lav trehus bebyggelse. Hovedsakelig eneboliger. Pors Stadion med tilhørende fotballbaner ligger rett ved.

Prosjektet vil bestå av moderne boliger med god teknisk standard, smarte planløsninger, trivelige uteområder, romslige terrasser og balkonger. Store vindusflater slipper inn lys og gir boligen en ekstra dimensjon. Sammen med den flotte beliggenheten tror vi dette gir boliger som du vil trives og leve godt i!

Byggemåte

Det leveres ferdig støpt fundament/plate for boligen og boder. Trapper og repos leveres i impregnert trevirke med inntrinn i stål. Kledning med liggende retning. Kledning blir grunnet 1 strøk, og males 2 strøk. Taket leveres med dobbeltkrum betongtakstein, sløyfer og lekter for lufting under takstein og takstoler som bærende konstruksjon.

Bygg leveres i henhold til teknisk forskrift 2017 (TEK17). Enheter i leveransen leveres med lydisolerende konstruksjonsoppbygning, med lyddempende etasjeskiller, samt lydisolerende seksjonsvegger iht. TEK17.

For fullstendig beskrivelse se leveransebeskrivelsen i fullsendig prospekt.

Arealer og fordeling per etasje

Tomannsboligene:
BRA: 92,7 kvm og P-rom: 82 kvm.

Rekkehusene:
BRA: 110 kvm og P-rom: 101,1 kvm.

Alle innvendige rom unntatt innvendig bod er inkludert i P-rom.

Innhold

Det andre byggetrinnet av Pors Hageby vil bestå av to bygg med tomannsboliger og fire rekkehusleiligheter. Boligene er større enn de i første byggetrinn. Tomannsboligene vil bli på rundt 92 kvadratmeter BRA, mens rekkehusleilighetene blir på rundt 110 kvadratmeter BRA. Boligene
er preget av store vindusflater og tiltalende uteplasser. Innvendig er det lagt vekt på effektiv arealbruk og praktiske løsninger.

Tomannsboligene har en meget god og effektiv planløsning som inneholder en gang, to soverom, et bad, en bod og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en stor terrasse på over 30 kvadratmeter i grønne omgivelser. Med hver bolig følger også en utvendig sportsbod. Carport er tilvalg. Moderne og effektive løsninger med høy teknisk standarleveranse vil gi energieffektive boliger.

Rekkehusleilighetene i prosjektet er på rundt 110 kvadratmeter BRA fordelt på to plan. I første etasje blir det gang, et toalett, en bod og en åpen stue og kjøkkenløsning med utgang til en romslig terrasse i grønne omgivelser. I andre etasje kan du få en gang, et bad og fire soverom/oppholdsrom.
Fra et av soverommene er det dør ut til en sørvendt og luftig balkong. Med hver bolig følger en utvendig sportsbod. Carport er tilvalg.

Det er utarbeidet en egen tilvalgsbrosjyre hvor mulige tilvalg er satt opp og priset. Last ned prospekt i link på høyre side i annonsen og vi sender over all rellevant informasjon til deg.

Stikkord om standard

- Alle gulv i oppholdsrom leveres med lys 3-stavs eikeparkett.
- Det leveres med 30x60cm standard gulvflis i gang.
- Gulv på bad leveres med 20x20cm standard gulvflis.
- Vegger på bad flislegges med standard hvit 25x40 cm veggflis.
- Gipsplater som innvendig platekledning. Platene behandles med sparkel, og 2 strøk silkematt maling.
- Det leveres vannbåren varme med el-kjel.
- Som standard leveres hvitt kjøkken fra Marbodal, eller liknende.
- Det leveres hvit 60 cm baderoms-innredning med skuffer på badet i 1. etasje. (gjelder kun rekkehusene)
- Det leveres hvit 90 cm baderoms-innredning med skuffer på badet i 2. etasje. (samme standard i begge boligtypene)
- Høiax 200 ltr. varmtvannsbereder.
- Det leveres terrasser og balkonger i trykkimpregnerte materialer,

Tilvalgsmuligheter

Boligene i Pors Hageby byr på en ramme som åpner for gode muligheter til å dyrke en personlig stil. Til boligene er det valgt materialer som er i tiden og som harmonerer med byggenes arkitektoniske uttrykk. Rommene er preget av arealeffektive utformingsløsninger. Vi er i tillegg behjelpelig med å finne andre løsninger - om det er ønskelig. Som kjøper gis du god anledning til å gjøre individuelle tilvalg til standardleveransen mot pristillegg.

For å gjøre denne prosessen enklere for deg som boligkjøper utarbeider vi en egen brosjyre, som gir deg en oversikt over hva leveransen
inneholder og hvilke muligheter du har for tilvalg og oppgraderinger. Tilvalg avtales og bestilles av byggleverandør. Dette blir gjennomgått på et tilvalgsmøte.

Oppvarming

For rekkehusene leveres vannbåren varme med el-kjel i gang, stue/kjøkken og baderom i 1. etasje. I 2. etasje leveres det vannbåren varme med el-kjel i baderom. Leveres med tilhørende termostat til hver rom. Det leveres panelovner i alle soverom.

For tomannsboligene leveres vannbåren varme med el-kjel i gang, stue/kjøkken og baderom. Det leveres panelovner i alle soverom.

Generelt
Det leveres komplett balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Plasseres i bod.

Parkering / Garasje

Adkomst og gårdsplass for hver enkelt bolig leveres gruset. Hver andelseier har bruksrett til en p-plass og en bestemt sportsbod.

Det kan leveres carport som tilvalg. Se egen tegning og spesifikasjon.

Adkomst

Adkomst Fra Vestheimvegen. Det vil bli opparbeidet nye veier inne på feltet.

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Utomhus arealene opparbeides iht. prosjektets utomhusplan. Adkomst og gårdsplass for hver enkelt bolig leveres gruset. Grøntarealene tilsås om vist i utomhusplanen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Boligene vil bli tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.
Boligene vil få adkomst til kommunal veg.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det er Selgers ansvar å fremskaffe brukstillatelse og ferdigattest for bygget. Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Området ligger under reguleringsbestemmelser for "Et område med Pors stadion, Porsgrunn kommune". Området er regulert til bolig med småhusbebyggelse.  Maksimal utnyttelsesgrad er 50% BYA, maksimal tillatt mønehøyde er 9 m.

Reguleringsplanen har 6 formål:
- Bolig, Frittliggende småhus
- Bolig, Konsentrert småhus
- Idrettsanlegg (IA)
- Idrettsanlegg(IS)
- Renovasjonsanlegg
- Uteopphold/ Lek

Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende betingelser kan fås ved henvendelse til megler.

Beskrivelse av borettslaget

Boligprosjektet blir organisert som et borettslag. I et borettslag eier du leiligheten din og andel av fellesarealer ved at du er andelseier i borettslaget. Med andelen følger borett til en bestemt bolig, og bruksrett til en bestemt p-plass og sportsbod.
Videre følger bruksrett til fellesarealer ute. Borettslaget finansieres ved opptak av lån som blir fellesgjeld og ved innbetaling av innskudd fra andelseierne(kjøperne). Se prisliste for pris og informasjon om fellesgjeld.

Generalforsamlingen er den øverste bestemmende myndighet i borettslaget. Her møtes alle andelseierne og godkjenner regnskap og beretning samt velger et styre som er ansvarlig for den daglige driften, inkludert økonomien.
Styret treffer alle vedtak vedrørende borettslagets drift, men må følge lover, forskrifter, vedtekter og generalforsamlingens vedtak.
Et borettslag er en selvstendig juridisk enhet.

Ved innflytting har selger på vegne av borettslaget inngått avtale med PBBL om forretningsførsel av borettslaget. Med PBBL om forretningsfører er du sikret at fellesinteresser blir ivaretatt gjennom et godt opplegg for forvaltning, drift og vedlikehold.
Selger blir eier av de boligene som eventuelt ikke er solgt før ferdigstillelse, og er forpliktet til å betale felleskostnadene for slike boliger.
Det betyr at borettslaget ikke har ansvaret for kostnader vedr.usolgte boliger.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Fra Kr. 5 570,- til kr. 6 620,- pr. mnd
Til dekning av løpende felleskostnader innbetaler den enkelte andelseier (kjøper) et månedlig beløp.

Felleskostnader består av borettslagets faste og variable driftskostnader, samt renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld som følger:
• Renter og avdrag på felleslån
• Grunnpakke kabel TV/internett + engangsavgift for tilkobling
• Strøm til fellesarealer
• Drift av utearealer sommer og vinter
• Bygningsforsikring
• Forretningsførsel av borettslaget, og evt. teknisk forvaltning
• Revisjon
• Andre driftskostnader (f.eks.arbeidsgiveravgift, styrehonorar, sikringsfond, rekvisita, verktøy med mer)
• Vedlikehold og drift av bygget og tekniske installasjoner.
• Eiendomsskatter / kommunale avgifter
• Kommunale avgifter
• Diverse vedlikehold av bygg og felles anlegg, inkl. avsetning til vedlikehold

Felleskostnadene for den enkelte leilighet er stipulert i henhold til budsjett og fordeles etter fordelingsnøkkel.
Endelig størrelse på felleskostnader vil bli satt opp av forretningsfører/ borettslagets styre, ved overtakelse, og styret vil påse at evt. nødvendig
endring i felleskostnaderinnføres
 
Andre faste utgifter:
Strømforbruk i den enkelte leilighet er ikke del av felleskostnad.
Kjøperne inngår egne avtaler med kraftselskap og netteier, og kostnaden belastes den enkelte etter forbruk.

Andel fellesgjeld / formue

Fra kr. 1 495 000,- til kr. 1 845 000,- ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kr. 100. 000,- skal innbetales til meglers klientkonto, som forskudd ca. 14 dager etter mottatt betalingsanmodning fra megler.
Dette må være såkalt fri egenkapital, dvs. at det ikke kan være knyttet noen vilkår eller forbehold til innbetalingen av pengene utover de vilkår som fremgår av nærværende kontrakt.
Det vil kunne kreves fremlagt finansieringsbevis før kontraktsinngåelse.
Restbeløp på innskuddet, samt omkostninger betales etter varsel fra megler senest innen en nærmere angitt frist før overtagelse.

Renter for forskudd tilfaller kjøper, inntil selger evt. stiller garantier i henhold til bustadoppføringslovens § 47 for det til enhver tid innbetalte beløp.
Råderett over og renter for forskuddet tilfaller selger fra det tidspunkt § 47-garanti er stilt.
Forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontrakts-inngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Priseksempel rekkehusbolig nr. 1:

1 845 000,- (Prisantydning)
1 845 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 690 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
Medlemskap innmelding PBBL pr. prs: Kr. 700,-
Gebyr for tinglysning av andelsskjøte: Kr. 430,-
Evt. gebyr for tinglysning av pant/heftelse: Kr. 430,-
Gebyr grunnboksutskrift: Kr. 280,-
Andelskapital til borettslaget: Kr. 5 000,-
--------------------------------------------------------
3 696 840,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Selgers forbehold

Selger forbeholder seg retten til å endre priser og betingelser for usolgte enheter. Selger forbeholder seg retten til å dele eller slå sammen leiligheter, og endre antall enheter i borettslaget.
Det tas forbehold om nødvendige tekniske endringer som følger av den detaljprosjektering som skjer i byggefasen.
Selger har rett til å foreta endringer i prosjektet som ikke vesentlig forringer prosjektets kvalitet eller standard, herunder arkitektoniske endringer, materialvalg, mindre endringer i konstruksjonen, rørgjennomføringer og/eller tomtetilpasninger.
Slike endringer er ikke å anse som mangler ved ytelsen.

Selger kan gjøre nødvendige endringer i plantegninger for fremføringer av sjakter, innkassinger mm, som kan endre leilighetens areal. Mindre arealkorreksjoner gir ikke grunnlag for prisendring.
Det samme gjelder de endringer som må gjøres som følge av kommunens byggesaksbehandling og krav i ramme- og igangsettingstillatelser samt andre offentlige tillatelser.
Selger skal så langt det er praktisk mulig, informere kjøper om slike endringer

Selger har forbehold om rammetillatelse og igangsettelsestillatelse fra Porsgrunn kommune.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av leilighetene vil reguleres av borettslagsloven og borettslagets vedtekter og forvaltes av borettslagets styre.

Planlagt overtagelse

Antatt ferdigstillelse vil være 12 måneder etter byggestart. Ferdigstillelse/innflytting vil være i løpet av 1. kvartal 2020.

Overtagelsesmåned vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtagelse. Kjøper aksepterer at endelig overtagelsesdato vil bli varslet kjøperne senest 10 uker før overlevering.

Forkjøpsrett

Borettslaget vil bli tilknyttet Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggerlag. Kjøpere som ikke er medlem av PBBL må tegne medlemskap i PBBL. Forkjøpsretten ble avklart 19. oktober kl. 12.00.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Megler vederlag er kr. 50 000,- inkl.mva pr. solgte enhet + direkte utlegg.