Hvordan ble bonden fra Treungen en vestkant-megler?

Lars Jakob Aarak kommer fra en liten og fantastisk bygd i Telemark som heter Treungen, nå jobber han som eiendomsmegler og partner hos Privatmegleren Park på Majorstuen.

Hvordan ble en jaktglad bonde fra Treungen en svært produktiv og flink eiendomsmegler på Oslos beste vestkant? Dette intervjuet gir en innsikt i Lars Jakob sin tilnærming til boligmarkedet og yrket, som kanskje svarer på hvorfor kundene anbefaler han videre.

Hva tror du om boligmarkedet i 2018?

- Ettersom jeg er eiendomsmegler er det vanskelig å ikke være positiv. Men fra spøk til revolver, jeg tror 2018 blir et spennende år da boliglånsforskriften skal opp til ny vurdering. Finanstilsynet har frist til å komme med en uttalelse i mars, og et nytt vedtak i juni.

- Frem til det, kan markedet være litt mer avventende. Jeg og fruen solgte bolig selv i slutten av 2017, og vår plan er å kjøpe oss inn igjen om et par måneder, fordi jeg tror avslutningen av året kan blir sterkere enn hva vi ser nå. Sagt på en annen måte, det kommer til å snu det er bare spørsmål om tid.

Hva er fordelen ved å selge tidlig på året?

- Det artige er at mange forventet et eksplosivt utbud av boliger i januar, med påfølgende prispress. Realiteten er at det har kommet ut færre boliger enn mange fryktet. Som et eksempel hadde en kollega visning på en 1 roms leilighet i førstetasje i Thereses gate i helgen. I november hadde det kanskje kommet 2-3 stykker på visning, men han opplevde nærmere 20 personer tok turen innom på søndag. interesselisten består av 61 navn. Dette har overrasket alle, og viser at det fortsatt er mange kjøpere der ute. Alle boligene vi har til salgs har virkelig fått mye respons nå på nyåret. Nytt år - nye muligheter!

Har du et generelt tips til hvordan man kan få mer for boligen sin?

- Du bør velge riktig eiendomsmegler som kan håndtverket sitt, ikke en som "jatter med" men en som kommer med konkrete tiltak for å få mest mulig for boligen din. Vær tidlig ute og bruk god tid på klargjøring av boligen. Lytt til takstmann og eiendomsmegler om utbedringer. Det er verdt å bruke 20.000 kroner på å slipe gulvet hvis du får 100.000 kroner mer for boligen, eller motsatt; slipper å bruke masse penger på markedsføring og i ytterste konsekvens sette ned prisen for å møte markedet. Lag en strategi mot en spesifikk kjøpegruppe. Be megleren lage en markedsrapport på hva som har blitt solgt til hvilken pris tidliger, det viser seg å gi merverdi når man kommer nærmere budrunden.


Ønsker du en prat med Lars Jakob Arak i PrivatMegleren Park? Klikk her!

Tilbud på boligsalg?

Skal du selge bolig bør du ikke legge den for salg før du har mottatt et tilbud fra en av våre eiendomsmeglere. Legg igjen navn og nummer. Vi gir deg med glede et uforpliktende tilbud.

Andre nyheter

Mannen med de riktige verktøyene!
Da Emil Bertling tok sin Bachelor i eiendomsmeglin...
Les mer
Mannen med de riktige verktøyene!
Da Emil Bertling tok sin Bachelor i eiendomsmeglin...
Les mer
Det enkle og nyttige hjelpemiddelet for boligkjøperne!
Mick Rødsten er Daglig Leder av PrivatMegleren Pa...
Les mer
Boligprisstatistikk februar 2018
Hver måned gir vi deg siste oppdatering fra Eiend...
Les mer
Hvordan ble bonden fra Treungen en vestkant-megler?
Lars Jakob Aarak kommer fra en liten og fantastisk...
Les mer
Enda viktigere at boligen din skiller seg ut!
Meglerhuset er lokalisert midt på Majorstuen, i o...
Les mer
Boligprisstatistikk oktober 2017
Hver måned gir vi deg siste oppdatering fra Eiend...
Les mer
Boligprisstatistikk september 2017
Hver måned gir vi deg siste oppdatering fra Eiend...
Les mer
Forventningsavklaring!
Christoffer Brekke-Hammersland har en av hovedroll...
Les mer
Boligprisstatistikk august 2017
Stor aktivitet og svak prisutvikling i august. Bol...
Les mer
Boligprisstatistikk juli 2017
Nedgang i boligprisene i juli. Boligprisene er 4,8...
Les mer
Boligprisstatistikk juni 2017
Prisnedgang i boligmarkedet i juni på landsbasis....
Les mer
Derfor bør du selge bolig i fellesferien!
Tradisjonelt sett kommer det flere boliger ut i ma...
Les mer