Klikk for galleri

Prosjekterte eneboliger m/moderne arkitektur og flott beliggenhet v/skogen | Mulighet for 2 hybler | 27 m² takterrasse

Prosjekterte eneboliger m/moderne arkitektur og flott beliggenhet v/skogen | Mulighet for 2 hybler | 27 m² takterrasse

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Oslo - Nordstrand

Munkerudveien 80-82

Prisantydning18.200.000,-Primærrom223.8m2Bruksareal231.6m2Soverom6Rom7
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Panorama Eiendomsmegling AS / Christian Stenerud

Selger/Utbygger

Sibirius Eiendom AS

Betegnelse

Gnr. 181 Bnr. 1149 og Gnr. 181 Bnr. 1150 i Oslo kommune

Byggeår

2023

Høydepunkter

 • Moderne arkitekttegnede eneboliger tilpasset terrenget
 • Flott beliggenhet nesten innerst i en blindvei like ved friområde/skog
 • God størrelse hvorav de fleste rom inngår i primærareal
 • Takterrasse på ca. 27 m² med avsatt plass til utekjøkken
 • Mulighet for 2 hybler med antatt leieinntekt på tilsammen ca. kr 16-17.000,- pr. mnd.
 • Trippel carport like ved inngangspartiet
 • Gulvvarme i baderom, vaskerom, wc og i hall 1.etg
 • Stikkontakter og brytere i Elko Plus utførelse
 • Balansert ventilasjon med varmegjenvinner
 • Downlightsbelysning i kjøkken og bad/wc
 • Pipe (peis kan leveres som tilvalg)
 • 1-stavs lys eikeparkett på gulv i oppholdsrom
 • Vinduer i moderne gråfarge (RAL 7021)
 • Innvendige trapper leveres med tette trinn i eik
 • Valgfri kjøkkeninnredning fra Studio Sigdal (verdi kr 175.000,- inkl. mva)
 • Utvendig kledning leveres ferdig overflatebehandlet 2 ganger fra fabrikk
 • Det betales kun dokumentavgift av andel tomteverdi og ikke hele kjøpesummen
 • Tilhørighet til Munkerud barneskole.
 • Gangavstand til Ljabru trikkeholdeplass
 • Umiddelbar nærhet til friområde/skog langs Ljanselva

Beliggenhet

Eiendommene ligger i naturskjønne omgivelser nesten innerst i en blindvei med umiddelbar nærhet til friområde/skog langs Ljanselva på Munkerud helt syd i bydel Nordstrand. Herfra er det umiddelbar nærhet til turstier langs Ljanselva både østover inn til Østmarka (Skulleruddumpa) og vestover ned til fjorden ved Fiskevollbukta. Nærmeste handelssenter er Sæter Torg med bl.a. matbutikker, kafeer og restauranter. Bydelens største kjøpesenter ligger på Lambertseter, dette er et relativt nytt og moderne senter med ca. 70 butikker samt kino, bibliotek og vinmonopol.

God offentlig kommunikasjon i området med både buss, trikk og tog. Bussholdeplass i Ekebergveien og Ljabru trikkeholdeplass (endestasjon) ligger ca. 8-10 minutters gangavstand unna - herfra går trikk nr. 18 og 19 med hyppige avganger og bruker ca. 20 minutter til sentrum. Hauketo eller Nordstrand togstasjon ligger ca. 20 minutters gangavstand unna - herfra bruker toget ca. 12-15 min til Oslo S. Se forøvrig www.ruter.no for reiseruter.

Boligen sokner til populære Munkerud barneskole og Nordseter ungdomsskole (hentet fra utdanningsetaten for skoleåret 2021-2022). Steinerskolen på Nordstrand etablert i 1997 har 1.-10. kl. og Steiner-barnehagen holder til på Ljabru hovedgård. Det er et godt utvalg av kommunale og private barnehager i nærområdet.

Nordstrand idrettsforening er kjent for sitt gode og allsidige idrettsmiljø som består av bl.a. av håndball, fotball, alpint, tennis og turn. Høsten 2018 sto nye Nordstrand Arena (Niffen) klar med et rikelig aktivitetstilbud til barn og unge i alle aldre. Det finnes flere treningssentre i nærmiljøet som Sats Lambertseter eller Evo ved Sæterkrysset.

Se vedlagte nabolagsprofil for ytterligere fasiliteter og avstander.

Bygninger

Prosjektet består av to eneboliger som bygges på hver sin tomt.

Byggemåte

Boligene bygges etter TEK 17 som gir strenge føringer for kvalitet og utførelse. Se leveransebeskrivelse i prospekt for detaljert byggemåte.

Arealer og fordeling pr. etasje

1. etg: 79,2 m² BRA (71,4 m² P-ROM og 7,8 m² (S-ROM)
2. etg: 80,1 m² BRA (80,1 m² P-ROM)
3. etg: 72,3 m² BRA (72,3 m² P-ROM)

Innhold

1. etg: Hall, bad, bad, vaskerom, soverom 5, soverom 6, bod (5 m²) og teknisk sone (1,5 m²).
2. etg: Hall, soverom 1 med walk in og ensuite, Soverom 2/TV-stue, soverom 3, soverom 4, familiebad og gjeste WC.
3. etg: Stue/kjøkken.

Standard

Boligene leveres med nyboligstandard iht. vedlagte leveransebeskrivelse. Last ned prospekt for fullstendig leveransebeskrivelse.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning leveres fra Studio Sigdal på Lørenskog. Kunden velger selv kjøkken i samarbeid med Studio Sigdal innenfor en ramme på kr 175.000,- inkl mva. Butikkens veiledende priser legges til grunn. Rammen på 175.000,- skal inkludere blant annet skap og skuffer, benkeplate, vask, ventilator, hvitevarer og montering. Kjøper kan selv velge kjøkkenmodell og innhold i kjøkkenet hos Sigdal, inkludert hvitevarer. Dersom kjøper velger å ikke bestille hvitevarer gjennom Sigdal, må hvitevarene leveres og installeres etter overtagelse for kjøpers egen regning. I så fall bortfaller rørleggers og elektrikers leveranse av tilkobling av hvitevarene. Dersom Kjøper velger et dyrere kjøkken enn beløpet som er avsatt i rammen, må Kjøper betale differansen mellom veiledende pris på valgt kjøkken og rammen på kr 175.000,- inkl mva + 20% påslag. Kjøkkenkran leveres av rørlegger og inngår ikke i rammen for kjøkkenleveransen. Flytting av opplegg for vann, avløp og ventilator kan ikke påregnes. Dersom flytting allikevel er mulig, må Kjøper være forberedt på at det kan medføre betydelige kostnader.

Baderom:
Som baderoms-innredning leveres VikingBad «Eli» i farge hvit med heldekkende porselen servant i hvit. LED-speil type «Eva» med lys på samtlige bad. Dusjvegger og dusjnisjer av type «Liam» som vist på tegning. Sanitærutstyr leveres fra Alterna: kjøkkenkran «Extend», veggskål med sete type «Nika», servantbatterier «Barbera» og dusjsett «Elegance» med termostat «Neo» i farge krom. Badekar kan leveres som tilvalg.

Vinduer og dører:
3-lags vinduer og terrassedører i tre. Vinduer leveres ferdig malt fra fabrikk i farge RAL 7021 både innvendig og utvendig. Innvendig vil vinduer leveres listefrie. Eventuelle brannvinduer leveres som 2-lags glass, slike brannvinduer er ikke mulig å åpne. Nye vinduer med god isolasjonsverdi gir mindre kaldras og dugg på innsiden av vinduene, men de kan gi noe mer utvendig kondens ved enkelte klimatiske værforhold. Hovedinngangsdør og ytterdører leveres jf. arkitektens spesifikasjon med vrider og nøkkellås. Det er ikke mulig å endre på utformingen på ytterdører. Innvendige dører leveres av Harmoni type Funkis slett massiv i farge S0502Y. Foringer og gerikter i samme farge, glatt utførelse. Slagretning iht. tegning fra arkitekt. Dørvridere A2012 og låse skilt leveres i «matt krom» fra Habo. Dørene leveres hovedsakelig med flate terskler av eik.

Trapper:
Innvendige trapper leveres med synlige vanger og tette trinn i eik. Håndlist og håndløper i samme materiale som trinn. Rekkverk av spiler og stolper. Utvendig trapp til takterrasse og terrengtrapper leveres i samme materiale som gulv på markterrasse og takterrasse (brune eller grønne impregnerte bord etter entreprenørens valg).

Overflater baderom:
Porcellanato flis ca. 60 x 60 cm på gulv og vegg montert rett. Mosaikk på gulv i dusjsonen. Gulv i dusjsonen blir nedsenket for å sikre tilstrekkelig fall.

Overflater hall (1. etasje) og gjeste WC:
Porcellanato flis ca. 60 x 60 cm på gulv, montert rett. Sokkelflis. Malte vegg- og takflater. Det kan bli terskel/nivåforskjell fra baderom/wc/vindfang til tilliggende rom.

Overflater vaskerom og teknisk rom:
Porcellanato fliser ca. 30 x 30 cm på gulv, montert rett. Sokkelflis. Malte vegg- og takflater. Det kan bli terskel/nivåforskjell fra vaskerom og teknisk rom til tilliggende rom. Flisene er fra den anerkjente flisleverandøren FagFlis. Kjøper kan kostnadsfritt velge fliser i 5 farger innenfor produktserie Minos fra Pavigrés.

Overflater kjøkken, stue, TV-stue, soverom, walk-in, bod, hybelrom og hall (2.etasje):
1-stavs lys eikeparkett Cappuccino Grande Various på gulv. Fabrikkmalt hvit S0502Y slett gulvlist, 16x46mm. Lister etterbehandles ikke på plassen, synlige spikerhull og glipper mellom vegg/list kan forekomme. Malte veggflater og takflater.

Malte veggflater:
Veggflater sparkles og males i en valgfri lys farge.

Malte takflater:
Himling leveres sparklet og malt hvit. Fuget overgang mellom vegger og himling.

Garderobeskap, markiser og utekjøkken inngår ikke i leveransen.

For ytterligere informasjon se leveransebeskrivelse vedlagt salgsoppgaven.

Utstyr

Ventilasjonsanlegg:
Det leveres balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner med separat anlegg til hver bolig. I teknisk rom legges kanalene synlig. Plassering av ventilasjonsanlegget bestemmes av selger under detaljprosjektering.

VVS og sanitærutstyr:
Alle vannledninger til vannuttak er "rør i rør" system. Bereder for varmtvann. Tre stk. opplegg til vaskemaskin per bolig (vaskerom og to bad i 1 etasje) og en stk. utekran med kaldt vann. Opplegg til to mulige fremtidige kjøkken i kjeller legges skjult i vegg. Plassering av teknisk utstyr og utekran for vann bestemmes av selger under detaljprosjektering. Det er ikke anledning til å flytte på vann og avløptilførsel i boligene.

Telefon/TV/Bredbånd:
Det forberedes ett data- og TV-punkt i stue i 3.etasje. Punktene leveres kun med trekkerør og tomme bokser, blendet med hvitt lokk. Fra sikringsskap føres tomme rør i grunnen til el. stolpe eller annet egnet sted. Rørene føres til sikringsskap der det er forbindelse til rørene internt til huset. Kjøper er selv ansvarlig for bestilling og installasjon av telefon/fiber/internett og TV arrangement.

Elektrisk anlegg:
Det er medregnet antall punkter ihht NEK 400. Boligene får eget sikringsskap med automatsikringer med overbelastningsvern og jordfeilvarslingsenhet/bryter. Det elektriske anlegget leveres hovedsakelig skjult. Synlig kabelføring kan forekomme i brann og lydvegger, teknisk rom, bod-arealer og garasje.

Brytere og kontakter leveres i Elko Plus, hvit utførelse. Det leveres varmekabler på alle baderom, vaskerom, WC og i hall (1 etasje). Panelovner leveres ikke.

I alle sove- og oppholdsrom blir det satt av lampepunkter i himling. Det leveres downlights i kjøkken, WC og alle bad. Det finnes dog noen begrensninger for plasseringen av downlights i boligene. Det leveres taklampe type Etled Kris 2 i vaskerom, boder og teknisk rom i underetasje. Plassering bestemmes av selger under detaljprosjektering.

Ved inngangsparti til boligene, ved markterrasse og balkonger leveres 1 stk. utelampe. Det leveres ikke belysning utover det som er beskrevet.

Ringeanlegg og seriekoblede røykvarslere ihht gjeldende regler.  Hovedforsyning av strøm til boligen/boligene vil medføre påkrevet felles fordelingsskap fra nettleverandør i tillegg til utvendige el-hovedskap per hus. Plassering av felles utvendig fordelingsskap tilstrebes mest fordelaktig men kan i enkelte tilfeller tilfalle en av seksjonene.

For ytterligere informasjon se leveransebeskrivelse vedlagt salgsoppgaven

Tilvalg- og endringsmuligheter

Iht. bustadoppføringsloven §9 har kjøper mulighet til å påvirke de fleste stilmessige valg innvendig. Det presiseres at muligheten til å påvirke valgene avhenger av hvor langt man har kommet i byggeprosessen.

Åpning av tilvalg medfører en oppstartskostnad på NOK 9.900,-inkl. mva, for oppsett, tilgang og introduksjon til totalentreprenørens tilvalgskonsept.

For alle endringer og tilvalg vil det påløpe et påslag på 20 % på nettopriser fra leverandører. Påslaget skal dekke administrasjon, koordinering, garantier, risiko mm. Se egne bestemmelser for kjøkken i avsnitt "kjøkken" lengre opp i leveransebeskrivelse.

Det kan ikke benyttes andre leverandører eller entreprenører enn de som er valgt for prosjektet. Det gjelder for eksempel for kjøkken, sanitærutstyr, elektriker osv.

Utførelse

Selger skal levere bygning(er), og eventuelle arbeider på tomten, med god håndverksmessig standard. Materialer forutsettes å være av vanlig god kvalitet. I et nytt bygg forventes i noen grad svinn og krymping av materialer, som f.eks. svinnriss i mur, samt riss i tapet og maling ved skjøter og sammenføyninger. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold, så lenge disse ikke innebærer avvik fra god handverksmessig standard.

Boligen leveres ryddet og "byggevasket". Dette innebærer at det vil kunne være rester av finstøv etter at det er byggevasket, som kjøper kan fjerne ved en normal rengjøring.

Trykkimpregnerte materialer og grovstøpt betong (grunnmurer, kjellernedganger og eventuelle støttemurer) leveres ubehandlet og forutsetter etterbehandling av kjøper.

Overflater utføres etter toleranseklasse PC og PD i NS3420, 4. utgave 2008.

Innvendig malerarbeid leveres i klasse K2 iht NS 3420-T. Malte gipsplater leveres med sparklete skjøter, grunning og 2 strøk maling. Noe strukturforskjell i slepelys og overflateriss må påregnes.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Det leveres gulvvarme i baderom, vaskerom, wc og i hall 1.etg.

Det leveres stålpipe fra Varmefag som avsluttes i himlingen i 3 etasje. Plassering er vist på salgstegning. Peisovn kan leveres som tilvalg.

Parkering / Garasje

Det medfølger tre parkeringsplasser til hver av boligene i prosjektet. Se salgstegning for mer informasjon. Det kan forekomme søyler, plassering av disse bestemmes under detaljprosjektering. Det gjøres oppmerksom på at den innerste parkeringsplassen kan oppleves noe trang grunnet manøvrering på gårdsplassen. Taket/dekke leveres med bærekonstruksjon i tre, tekket med membran. Det leveres et trekkerør for elbil lader, samt stikkontakt og lys i taket.

Adkomst

Adkomst fra offentlig vei i Munkerudveien.

Beskrivelse av tomt

- Munkerudveien 80: Skrånende tomt på ca. 813 kvm.
- Munkerudveien 82: Skrånende tomt på ca. 771 kvm.

Treplatting, inkludert trinn, på terreng utenfor inngangspartier og utenfor terrassedører leveres iht. salgstegning. Gulv på markterrasser, balkonger og takterrasser leveres med brune eller grønne impregnerte bord etter entreprenørens valg. Det leveres ikke rekkverk på markterrasse. Rekkverk på balkonger og takterrasser leveres i glass.

Godkjente utomhusplan og fasadetegninger ligger til grunn for hvordan tomten opparbeides. Tomten planeres med stedlige masser med et lag av harpet matjord tilsådd med gressfrø der det er egnet. Deler av tomten kan ha naturpreg. Noe avvik kan forekomme dersom tilpasninger på tomten er nødvendig. Vei- og gangareal iht. utomhusplan leveres gruset. Det leveres ikke kantstein. Regnbed eller lignende overvannstiltak kan komme på tomten dersom overvannsprosjekteringen krever det.

Alle utvendige støttemurer leveres i grovstøpt betong eller granitt. Der det er behov for fallsikring/rekkverk leveres disse i treverk, nettinggjerde eller beplanting etter entreprenørens valg.

Det leveres ikke beplantning bortsett fra innplanting av trær og hekk som vist på utomhusplan. Eksisterende trær og busker i tomtens ytterkant forsøkes beholdt. Selger forbeholder seg retten til å fjerne hele eller deler av eksisterende gjerder i forbindelse med byggearbeidene. Selger erstatter ikke manglende eller eventuelt ødelagte gjerder.

Selger forbeholder seg retten til å bestemme endelig levering, utforming og materialvalg for utomhusanlegget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne plasseres synlige drenskummer på utearealet. Endelig plassering av disse er ikke fastsatt og kjøpere må påregne at dette kan plasseres der det er mest hensiktsmessig på tomten. Avfallshåndtering/stasjon og postkasse stativ leveres ikke av utbygger. Dette må bestilles av kjøper.

Se vedlagt leveransebeskrivelse for ytterligere informasjon.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Følgende er tinglyst på eiendommen:

Rettigheter i eiendomsrett

2003/37183-1/105  Best. om adkomstrett 20.06.2003 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:181 Bnr:1149  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:181 Bnr:1150  
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune
 
Rettigheter på 0301-181/1164
Rettigheter i eiendomsrett

2007/179683-1/200  Erklæring/avtale 06.02.2007    
Bestemmelse om fellesareal.
 
Rettigheter på 0301-181/1163
Rettigheter i eiendomsrett
2007/179683-3/200  Erklæring/avtale 06.02.2007 
Bestemmelse om fellesområde/lekeareal.
Rettigheter på 0301-181/1177/0/1-12
Rettigheter i eiendomsrett

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-181/117
Rettigheter i eiendomsrett

Bestemmelse om fellesareal
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Se vedlegg til salgsoppgave for kopi av grunnbok.

Vei / Vann / Avløp

Adkomst fra offentlig vei via privat vei. På generelt grunnlag vil vedlikeholdsarbeider knyttet til privat vei kunne påfalle huseiere med adresse i veien.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Brukstillatelse skal som et minimum foreligge til overtagelse. Selger er ansvarlig for å fremskaffe ferdigattest så snart det kan la seg gjennomføre. Kjøper anbefales å bruke sin tilbakeholdsrett til ferdigattest foreligger. Det ble gitt rammetillatelse 22.12.2020.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommene er regulert til boligformål og ligger i et område regulert til byggeområde for bolig. Gjeldende reguleringsbestemmelse er S-3726, med vedtaksdato 22.06.1999. Eiendommene befinner seg i et område med naturmangfold (C-område) jf. kommuneplanens arealdel med tilhørende temakart T5 for Naturmiljø (datert 04.03.2015). Eiendommen befinner seg i et område med gul støysone. Dette følger av kommuneplanens arealdel med tilhørende temakart T1 for støy (datert 04.03.2015).

Andre faste løpende kostnader

Faste løpende kostnader som må påregnes er:

- Abonnement på bredbånd og TV.
- Eget strømforbruk
- Kommunale avgifter/eiendomsskatt
- Bygnings- og innboforsikring
- Utvendig- og innvendig vedlikehold

Det er ikke innhentet kostnadsoverslag på ovennevnte.

Kort om eiendomsskatt:
Bunnfradraget i Oslo er på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Det gis ikke bunnfradrag for eiendommer som ikke er boliger eller fritidsboliger. Skattesats er tre promille for alle eiendommer. Eiendomsskatten beregnes ut ifra eiendomsskattegrunnlaget. For boliger med boligverdi fra Skatteetaten er eiendomsskattegrunnlaget 70 prosent av boligverdien. Eiendomsskatten er knyttet til eiendommen, ikke person. For mer informasjon se Oslo kommune sine hjemmesider: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/om-eiendomsskatt-i-oslo/

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

18 200 000,- (
NB: prisen er fast)
Omkostninger

18 200 000,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Annen nyttig informasjon

Prosjektering:
Prosjektet er pr i dag ikke detaljprosjektert. Alle opplysninger om boligene og prosjektet er derfor gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige i forbindelse med nærmere detaljering av prosjektet og boligene, herunder som følge av pålegg fra myndighetene eller tiltak for å tilfredsstille aktuelle forskriftskrav. Selger forbeholder seg også retten til å bestemme endelig utforming av utomhusarealer, fellesarealer, materialvalg og fargevalg i og på bygningene. Rom med downlights og/eller tekniske føringer kan ha nedforet gipshimling med lavere takhøyde enn 240cm. Vertikale og horisontale innkassinger for tekniske føringer og bæresystemer må påregnes. Disse er ikke anmerket på tegning og tilstrebes anlagt på minst synlig måte. Boligene vil ikke tilfredsstille kravene i TEK17 ift. universell utforming og tilgjengelighet. Dette betyr, men er ikke begrenset til, blant annet at det ikke vil være inngangsparti på gateplan med trinnfri adkomst til boligene.

Utførelse:
Selger skal levere bygning(er), og eventuelle arbeider på tomten, med god handverksmessig standard. Materialer forutsettes a. vare av vanlig god kvalitet. I et nytt bygg forventes i noen grad svinn og krymping av materialer, som f.eks. svinnriss i mur, samt riss i tapet og maling ved skjoter og sammenføyninger. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold, sa. lenge disse ikke innebærer avvik fra god handverksmessig standard. Boligen leveres ryddet og "byggevasket". Dette innebærer at det vil kunne vare rester av finstøv etter at det er byggevasket, som kjøper kan fjerne ved en normal rengjøring. Trykkimpregnerte materialer og grovstøpt betong leveres ubehandlet og forutsetter etterbehandling av kjøper. Overflater utføres etter toleranseklasse PC og PD i NS3420, 4. utgave 2008. Innvendig malerarbeid leveres i klasse K2 ihht NS 3420-T.

Adgang til utleie

Det er tillatt å leie ut hele eller deler av boligen.

Konsesjon / Odel

Nei / nei.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Forventet ferdigstillelse er ila. 2. kvartal 2024, men dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende, og er anslått med normal fremdrift uten eventuelle utfordringer ifm. Covid-19 pandemi, som tilgang på materialer eller arbeidskraft. Det gjøres uttrykkelig oppmerksom på at tidsanslaget ovenfor ikke er å anse som en avtalt frist for overtakelse i henhold til buofl. § 10. Selger varsler overtagelsesmåned ca. 2 måneder før overtagelse, og innkaller kjøper til overtagelsesforretning med minst 14 dagers varsel, jf. buofl. § 15. Selger er ansvarlig for at det skrives overtagelsesprotokoll fra overtagelsesforretningen

Generelle forbehold og øvrige opplysninger

- Eiendommen antas ferdigstilt 2. kvartal 2024. Det gjøres uttrykkelig oppmerksom på at tidsanslaget ikke er å regne som en avtalt frist etter buofl § 10.
- Illustrasjoner i prospektet og annonser angir ikke nødvendigvis en helt nøyaktig gjengivelse av boligene, terrenget, utomhusarealene, fasader, plantegninger med mer.
- Endringer som følge av tekniske løsninger eller offentlige pålegg må påregnes.
- På tegningene og i illustrasjoner kan det vises innredningsforslag som garderober, kjøkken, hvitevarer med mer, som ikke er del av leveransen. Det er selve leveransebeskrivelsen som angir hva som følger salget.
- Vegger kan bli bygget tykkere enn oppgitt, og det vil forekomme innkassinger for å gi plass til bærekonstruksjoner, rør, kanaler eller andre tekniske installasjoner. Det vil forekomme tekniske føringer med kanaler og rør som ikke er vist på tegning, som vil oppta areal i boligen.
- Bygningsmaterialer påvirkes av fuktighet og uttørking. Det kan oppstå riss og krakeleringer på grunn av bevegelse i materialene. Dette omfattes normalt ikke av reklamasjon eller garantier.
- Dersom boligen leveres med vannbåren gulvvarme vil det være behov for innjustering av varmeanlegg over en prøvedriftsperiode. Denne tiden kan vedvare utover overtakelsen.
- Boligens arealer er angitt så nøyaktig som mulig med grunnlag i arkitektens tegninger. Selger tar imidlertid forbehold om mindre avvik/endringer da endelig arbeidstegninger ikke er utarbeidet på salgstidspunktet. Arealer er beregnet etter Norsk Standard 3940. Bruksareal (BRA) er boligens innvendige areal og er målt på innsiden av boligens omsluttende vegger, inklusive innvendige vegger, boder og sjakter, men ikke medregnet yttervegger og delevegger mellom tomannsboligene. De oppgitte romstørrelsene på plantegningene avviker fra boligens totale BRA som følge av at innvendige vegger og tekniske føringsveier inngår i BRA-tallene.
- Eventuelle mindre avvik i bredde på parkeringsplasser/garasjer gir ikke kjøper rett til å kreve prisavslag. Selger skal informere kjøper dersom det oppstår vesentlige avvik.
- Det kan forekomme mindre avvik når det gjelder utearealer og disposisjonsretten over disse.
- Selger står fritt til å sette inn tekniske installasjoner som kummer, elskap osv der entreprenør anser det for nødvendig. Der det ikke er egnet å plassere dette i fellesarealer, kan slike tekniske innretninger bli plassert innenfor områder hvor den enkeltes seksjon har sin disposisjonsrett. Tekniske installasjoner kan være avhengig jevnlig vedlikehold og/eller serviceavtaler med leverandør.
- Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne. Del av kjeller er ikke omsøkt som egen boenhet. Selger/megler har ikke undersøkt om offentligrettslige forhold (herunder behov for nødvendige tillatelser, dispensasjoner etc.) eller tekniske forhold, ligger til rette for utnytting som utleie. Merk at ikke alle rom i underetasjen nødvendigvis tilfredsstiller krav til varig oppholdsrom. Se benevnelser på tegninger vedlagt salgsoppgaven og konferer megler.
- Det gjøres oppmerksom på at sameiets vedtekter hva angår disposisjonsrett av utearealer og parkeringsplasser ikke nødvendigvis samsvarer med gjeldende reguleringsbestemmelser. Det tinglyses ikke tilleggsdel i grunn.
- Eventuelle endringer på boligen eller tomten som sameiet eller kjøper skal stå for i egen regi og for egen regning, må normalt utføres etter at ferdigattest foreligger.
- Det gjøres oppmerksom på at det normalt vil gå noe tid fra brukstillatelse gis til ferdigattest blir utstedt.
- Boligen overtas på brukstillatelse. Det er ingen mangel at ferdigattest ikke foreligger på tidspunkt for overlevering og gir ikke rett til tilbakeholdelse av kjøpesum.
- Det vil kunne forekomme endringer fra tegninger vedlagt salgsoppgaven til endelige arbeidstegninger er utarbeidet av husleverandør.
- Sameiet/Kjøper ordner selv med postkasser, avfallsbeholdere og standplass for disse, samt installering av bredbånd.
- Selger oppretter seksjoner med grunnlag i godkjente rammetegninger. Sameiet etableres av kjøpere, ikke av selger.
- Uteområdene leveres med et anselig antall planter. Kjøper må ta høyde for at enkelte planter må byttes ut for kjøpers regning da vi erfarer at ikke samtlige planter klarer seg gjennom første syklus.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris. Dersom du ønsker å kjøpe gis det bud på prisantydning med rimelig budfrist slik at megler rekker å kontrollere finansiering. Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført. Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag er avtalt til 1,1 % av samlet salgssum med tillegg av tilretteleggingshonorar kr 10.625,-, markedsføringspakke kr 16.500,- og oppgjørskostnad kr 6.250,- pr enhet, samt at selger betaler alle direkte utlegg.

Finn.no: Prosjektets beskrivelse

I Munkerudveien 80 og 82 skal det bygges 2 romslige og moderne eneboliger med flott arkitektur tilpasset det skrånende terrenget - her har arkitekten spilt på lag med naturen! Skrånende terreng gir rom for en mer spennende og særpreget arkitektur enn flate tomter. Hver av boligene vil få egen tomt (eget bruksnummer) på henholdsvis 813 kvm (Munkerudveien 80) og 771 kvm (Munkerudveien 82), og inngår således ikke i noen form for sameie slik mange nybygg gjør. Boligene blir svært romslige med 231 kvm bruksareal fordelt over 3 plan, hvorav hele 223 kvm inngår i primærareal. I tillegg til dette arealet bygges det til hver av boligene en frittstående carport med plass til 3 biler. På taket av boligene etableres det takterrasse på ca. 27 m² og det legges til rette for montering av utekjøkken (utekjøkken inngår ikke i leveranse). På resten av taket legges det sedum samt at det etableres 2 blomsterkasser.

Boligene får svært arealeffektive og praktiske planløsninger med bl.a. stue og kjøkken i øverste plan, 4 soverom og 2 bad/wc i 2.etasje, samt 2 soverom, 2 bad/wc, hall, vaskerom og romslig bod i 1.etasje. Begge soverommene i 1.etasje er svært romslige, har tilknytning til egne bad, har egne terrassedører, og det legges til rette for montering av kjøkkeninnredning slik at man har mulighet til å etablere 2 hybler. Basert på dagens marked er estimert leieinntekt for hver av disse hyblene ca. kr 8.000-8.500,- pr. mnd. (kr 16-17.000,- totalt). 

Boligene blir bygget i svært naturskjønne omgivelser nær friområde/skog langs Ljanselva på Munkerud, helt syd i bydel Nordstrand. Området består hovedsakelig av eneboliger, rekkehus og delte boliger. Det er gangavstand til det meste en trenger i hverdagen som offentlig kommunikasjon, dagligvarebutikker, Sæter Torg, skoler og barnehager.

Boligene selges til faste priser etter "førstemann til mølla" prinsippet. Ta kontakt med eiendomsmegler dersom du ønsker å kjøpe.

Munkerudveien 80: kr 18.200.000,-
Munkerudveien 82: kr 18.200.000,-

Finn.no: Prosjektets ferdigstillelse

Antatt ferdigstillelse av boligene er ila. 2. kvartal 2024.

Finn.no: Prosjektets fremgang

Det foreligger tillatelse til tiltak fra Plan- og Bygningsetaten. Tomtene er ubebygget. Gravearbeider ble iverksatt i slutten av 4. kvartal 2022. Oppstart betongarbeider estimert ila. 2. kvartal 2023.