Klikk for galleri

Enebolig Vardeveien 8

X
Oslo – Ekeberg-Bekkelaget

Vardeveien 8

Oslo – Ekeberg-Bekkelaget

Vardeveien 8

Prisantydning
12.700.000,-
Bruksareal
146m²
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
97 16 07 05
Salgsoppgave/dokumenter
Lukk

Ole Kristian Braaten

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
PrivatMegleren Panorama
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Panorama Eiendomsmegling AS / Ole Kristian Braaten

Selger/Utbygger

Bien Eiendom AS

Betegnelse

Gnr. 149 Bnr. 300 i Oslo kommune

Beliggenhet

Velkommen til Vardeveien 8!
2 eneboliger under oppføring med meget attraktiv beliggenhet på Ekeberg. Begge boligene vil få eksklusiv del av hage og bærer preg av god standard og smarte løsninger. Boligene får fantastisk utsikt fra både stuen og takterrassen. Her vil man se store deler av Oslo by.

Bygging er igangsatt!

Eiendommene ligger i et svært attraktivt og trafikkskjermet villaområde på Ekeberg/Brannfjell med meget sentral beliggenhet, men likevel svært landlig med flotte friområder rett i nærheten.
Ekeberg og Brannfjell er et meget populært boområde, og disse eiendommene ligger på et høydedrag ved Ekebergsletta.

Nabolaget er koselig, rolig og ligger i idylliske omgivelser. Nærmiljøet anses som særdeles barnevennlig med kort vei til tur- og rekreasjonsområder, skoler og nærbutikk. Boligene tilbyr en kort skolevei som er lite trafikkert, samt kort vei til offentlig kommunikasjon og diverse servicetilbud. Eiendommene sogner til Ekeberg skole ihht Oslo skolen sine hjemmesider.

Noen høydepunker:
- Moderne, arkitekttegnede boliger
- Barnevennlig og rolig med flotte oppvekstvilkår
- Takterrasse med flott utsikt
- Ferdig opparbeidet tomt med plen og asfalt. Varmekabler i adkomstvei
- Enstavs parkett i hele huset der det ikke er fliser
- Valgfri kjøkkeninnredning fra Sigdal eller Mobalpa for kr. 150.000,-
- Egen ladeboks for EL-bil til hver bolig
- Sentralstøvsuger
- Bygget etter TEK 17, som gir strenge føringer for energiforbruk, gjennomføring og kvalitet
- Hovedentreprenør er Follohus, en stor og velrenomert entreprenør
- Balansert ventilasjon for behagelig inneklima
- Hovedsoverom med eget bad og walk-in garderobe
- Store vindusflater gir lyse og hyggelige boliger
- Utvendig kledning av type Møre Royal som gir minimalt vedlikehold

Fordeler med ny bolig
- Lavere kjøpsomkostninger.
- Garanti i 5 år
- Mulighet for endringer - skap ditt eget drømmehjem
- Energieffektivt.
- Ingen behov for oppgraderinger på mange år.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Butikk- og servicetilbud
Det er flere kaféer og restauranter i nærområdet, som Åpent Bakeri på Holtet og Ekebergrestauranten med byens flotteste utsikt. Det er gangavstand ned til Gamlebyen, som er i ferd med å etablere seg som et av byens mest frodige og pulserende byområde.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. på Spar som ligger ca. 200 meter unna. Ønsker du ytterligere servicetilbud har du Holtet med matbutikken Jacobs, apotek, bakeri, jernvareforretning med fler. Det er forøvrig handlesenter på Manglerud (ca. 60 butikker) med et totaltilbud av varer og tjenester og Bryn Senter med sine 42 butikker, som også er kjent for en svært rikholdig matforretning. Et annet alternativ er Lambertseter senter, som er et moderne senter med en rekke butikker, koselige spisesteder, kino, vinmonopol og svømmehall. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.

Rekreasjon i nærmiljøet
For barna er det mange flotte tilbud som fotballbaner, ballbinge, lekeplass, idrettshall, skiløyper. Lysløype, akebakker samt hele Ekebergsletta og EKT besøksgård, kafe og minigolf.
I nærområdet finnes flotte rekreasjonsområder som Byskogen, Brannfjell, Ballsletta, Ekebergsletta/Ekeberghallen, EKT Rideskole og Husdyrpark, og Østmarka. Her finner man mange forskjellige aktivitetstilbud og trivelige turløyper sommer og vinter. Brannfjell ved Ekebergsletta er et av de første skogsområdene i hovedstaden som blir snøfritt på vårparten, noe både hundeeiere, barnefamilier, terrengsyklister og idrettsutøvere vet å benytte seg av. Det er stier over hele åsen, alt fra brede lysløyper til trange skogstier og svabergpartier. Det prepareres også skiløyper i nærområdet.

Lenger ned i Brannfjellveien finner man en idyllisk del av naturparken med "Frisbeepark". Ekebergparken, også kjent som Skulpturparken, åpnet i 2013. Parken inneholder skulpturer og kulturminner av blant annet Salvador Dalí, Per Ung og Auguste Renoir. Parken har vekket enorm interesse, også blant utenlandsk presse. Kombinasjonen av natur og kunst er enestående! Et besøk i skulpturparken på Ekeberg kan absolutt anbefales.

Populære Østmarka byr på milevis av turløyper som leder til eksempelvis Rustadsaga, Skullerudstua, Østensjøvannet og Mariholtet. Badeplasser ved sjøen er heller ikke alt for langt unna.

Det lokale idrettsmiljøet er stort og omfavner blant annet håndball, fotball, tennis, friidrett og svømming.

Barnehager og skoler
Det er kort vei til barnehager og skoler i alle alderstrinn - Ekeberg skole (1-7. kl.), Brannfjell ungdomsskole (8-10. kl.), Holtet og Kongshavn Videregående skole. Det er flere barnehager i nærområdet som Lille Ekeberg barnehage (0-6 år), Hakkebakkeskogen barnehage- Stamhusv. og Utsikten barnehage (3-6 år) mfl.

Boligene sokner til Ekeberg skole iht. Oslo skolens hjemmesider. På Ekeberg skole sine hjemmesider skriver de følgende:
"Skolens mål er glade og motiverte elever som lærer for hele livet.

I samarbeid med Aktivitetsskolen og foresatte tilbyr vi et helhetlig læringsmiljø der elevene opplever å være motiverte og trives.

Skolen har fokus på tilpasset opplæring der elevene skal utfordres og oppleve mestring med utgangspunkt i eget ståsted. De skal oppleve et inkluderende læringsmiljø med en skolehverdag preget av variasjon, sammenheng og relevans. De skal være aktive deltakere i egen læring.

På mellomtrinnet har vi en "kulturmodell" hvor elevene organiseres i grupper på tvers av klasser: De rullerer mellom kunst&håndtverk, dans og musikk&drama. Vi har månedlige aulasamlinger med allsang og elevopptredener.

Skolen jobber kontinuerlig med elevenes læringsmiljø gjennom tett oppfølging, Trivselslederprogrammet, elevmeglere, elevrådet og foreldresamarbeid.

Vi er opptatt av kontinuerlig læring for både elever og ansatte, og vi har høye ambisjoner for elevene våre."

Kollektivtilbud:
Godt tilbud med offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. Gangavstand til bussholdeplass i Brannfjellveien (her går buss 34 og 74 regelmessig samt nattbuss) og Simensbråten (buss 23 tar deg til Helsfyr, Økern, Nydalen og ender på Lysaker). T-bane har man på Ryen. Enkel adkomst til de store hovedfartsåren i Oslo som E18 og E6.

Bygninger

Området består i all hovedsak av villa- og småhusbebyggelse.
På tomten vil det bygges to eneboliger og en tomannsbolig.

Byggemåte

Utbygger av prosjektet  er Bien Eiendom AS og hovedentrepenøren av husene er Follohus AS.
Boligen vil bygges etter siste gjeldende regler og lovverk, med utgangspunkt i TEK17. Dette gir svært energieffektive og miljøvennlige boliger av høy kvalitet.
Bien Eiendom har gjennomført en rekke vellykkede prosjekter i bydel Nordstrand gjennom mange år.
Det er utarbeidet en egen leveransebeskrivelse for prosjektet. Denne er vedlagt salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Eneboliger
U. Etasje: BRA 28,5 kvm / carport 30,5 kvm
1.Etasje: BRA 58,3 kvm
2.Etasje: 55,9 kvm + Balkonger

Sum: BRA 146 / 176,5 (Inkl. carport)

Takterrasse på ca. 30 kvm kommer i tillegg.

Alle arealene er definert med bruksareal, det er ikke skilt på primær og sekunder areal.

Innhold

Enebolig (seksjon 1 og 2)
U.Etasje:
Carport, mellomgang (sluse) gang, vaskerom, teknisk rom og bod.

1.Etasje:
Entre, bad, tre soverom hvorav ett med eget bad og walk-in garderobe.

2.Etasje:
Stue/kjøkken med utgang til to balkonger hvorav en har trapp til takterrasse, wc.

Annet: Takterrasse, utomhusarealer og fellesareal.

Standard

Felles for de prosjekterte boligene  i Vardeveien 8 er at de holder en tidsriktig god standard, er svært attraktive og har gode løsninger.
Boligene oppføres etter TEK 17 som gir klare føringer for byggeteknikk og høy kvalitet. Under følger utdrag hentet fra leveransebeskrivelsen.  Last ned prospekt for fullstendig leveransebeskrivelse.

Innvendige vegger
Alle innervegger i bindingsverk leveres kledd med plater på begge sider med malte overflater. Innervegger og himlinger leveres sparklet og malt med unntak av bad som leveres med fliser på vegger. Innervegger rundt baderom og teknisk rom leveres med isolasjon.
Isolasjon i øvrige innervegger er ikke med i standard leveranse, men kan bestilles.
Malte vegger leveres med et strøk grunning og to strøk maling.
Innervegger i carport leveres ikke malt.

Gulv
Det leveres ferdig lagt parkett i alle tørre rom bortsett fra entre og i sluse på eneboliger, type hvitoljet Eik natur 14 mm 1-stavs type Kährs Antium eller tilsvarende.
Det leveres ferdig lagte gulvfliser fra Aquaflis for inntil kr 250 pr kvm. Ved valg av store fliser vil det komme et tillegg for ekstra arbeid.
I boder i kjeller leveres parkett.
Gulv i carport leveres i ubehandlet betong.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning leveres fra Mobalpa eller Sigdal etter kundens valg. Det utarbeides en egen kjøkkentegning og beskrivelse i samarbeid med kjøper. Hovedkjøkken leveres med en kostnadsramme på totalt kr 150.000,- veiledende pris inkl mva og montering og frakt. Hvitevarer kan inngå i dette.

Baderom, bad/vask og dusj/WC
På baderom benyttes rupanel og gips som basis for fliser. Det leveres forskriftsmessig membran på gulv og vegger. Toaletter leveres med innebygd sisterne fra GB eller tilsvarende. Det leveres dusjvegger i glass.

Trapp
Nor-Trapp type Tind. Trapp leveres med forskriftsmessig rekkverk eller håndrekke på begge sider. Mellom trinnene monteres barnesikring og rekkverk utføres med vertikale spiler for hindring av klatring.
Innvendig trapp leveres fabrikkmalt hvitgrunnet.

Garderobe
Garderobeskap leveres i hvit utførelse med slagdører/ stang / hyller og hvite knotter. Høyde 2,1 m og bredde 1,0 m. Plassering avtales.
Antall inkludert i leveranse 4.

Plattinger:
Det leveres ikke plattinger i standard leveranse, men det kan leveres som tilvalg. 
Terrasser og balkonger som vist på tegning leveres ihht heltrukken linje.
Trykkimpregnerte materialer må påregnes å etterbehandles.

Sentralstøvsuger
Det leveres sentralstøvsuger med lydfelle og skjulte rørfremføringer til sugekontakter. Utblåsning skjer til det fri via klaffeventil. Antall sugekontakter er avhengig av husets størrelse og antall etasjer. Minimum ett uttak pr etasje.
Type støvsuger: Villavent.

Sanitærutstyr
Sanitærutstyr leveres ihht spesifikasjon fra rørlegger. Som baderomsinnredning leveres Alterna 70 hvit underskap med servant i hvit porselen, speil og lys ihht tegning. Blandebatterier og dusjgarnityr leveres fra Oras. Det leveres waterguard. Det leveres utekran, frostsikker med kaldtvann.
Det leveres varmtvannbereder Saga 300 3KW.

Oppvarming

Ventilasjon
Det leveres balansert ventilasjonsanlegg med høyeffektiv varmegjenvinning fra Systemair. Avtrekk skjer i bad, WC, vaskerom og event. Innvendig bod på boligplan som ikke ligger mot yttervegg. Innblåsning av frisk luft skjer i soverom og andre oppholdsrom uten avtrekk tilknyttet anlegget. Styringsbryter montert på aggregat . Anlegget skal være i kontinuerlig drift.
Kjøkken ventileres separat ved bruk av kjøkkenventilator med utblåsning til det fri over tak eller direkte ut gjennom yttervegg.

Varmekabler
Det leveres varmekabler i følgende rom:
Vaskerom i kjeller, entre frem til trapp og begge bad i 1. etg, WC i 2. etg. I tillegg leveres peisovn.

Peis
Det leveres peisovn av type Duo 5DV med klar glassplate eller tilsvarende i 2. etg. Det leveres stålpipe.

Parkering / Garasje

Eneboligene har to parkeringsplasser i innvendig carport.

Dersom kjøperne av eneboligene etter overtagelse ønsker å sette inn garasjeport  eller kjøper av seksjon 3 ønsker å opparbeide en biloppstillingsplass på sitt eksklusive bruksområde kan ikke de øvrige sameierne motsette seg dette.

I tillegg til nenvte parkering finnes det gateparkering i Vardeveien etter gjeldene bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil skiltes med PRIVATmeglerens skilter ved utlyste visninger.

Beskrivelse av tomt/hage

Solrik tomt med skjermet beliggenhet. Tomten er lett skrående og utgjør totalt 1582 kvm.

Eiendommen vil seksjoneres med eksklusiv bruksrett til privat hagedel jf. Utomhusplan regulert i sameieavtale og vedtekter.

Det blir opparbeidet utomhusarealer med asfaltert adkomstvei og gårdsplass. Gangstier leveres gruset. Øvrige arealer leveres ihht terrenglinjer i utomhusplan. Det leveres matjord og ferdigplen, men ikke beplantning. Mindre restarealer leveres grovplanert med stedlige masser. I adkomstvei leveres varmekabler i den bratteste delen. Drift av disse vil fordeles over fellesutgifter i sameiet. Skulle det under byggingen avdekkes behov for pumper vil dette etableres uten kostnad for kjøper. Drift vil i så fall dekkes over fellesutgifter uten at det gis kompensasjon for dette. Det forventes ikke behov for pumper.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.
Eiendommen er ikk ferdig seksjonert, men under følger utdrag fra sameiets grunnboksblad:

1927/920538-1/105  Bestemmelse om veg 19.08.1927 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning

1928/912281-1/105  Bestemmelse om deleforbud  30.03.1928 
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser

1936/10133-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 09.09.1936 
Gjelder denne registerenheten med flere

1936/11621-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 16.10.1936 

1937/3708-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 09.04.1937 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
 
1942/880-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 24.01.1942 
ANG. UTHUS

Servituttene over fremkommer av gammel grunnbok. Dette kan oversendes på forespørsel.

1964/2211-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 14.02.1964 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:149 Bnr:554  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1991/27299-1/105  Erklæring/avtale 03.06.1991 
Eier av d.e. er forpliktet til å fjerne eller forandre
garasje uten erstatning, når som helst veisjefen måtte
forlange det.Kan ikke avlyses uten Oslo veisjefs samtykke.
Dette gjelder garasje som tidligere har stått på tomten.

2019/41024-1/200  Bestemmelse om vann/kloakk 10.01.2019 21:00 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg
 
2019/291744-1/200  Bestemmelse om veg 11.03.2019 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven
Plikt til framtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo
Dersom Vardeveien på et tidspunkt skulle bli bestemt opparbeidet til fullt regulert bredde må man vederlagfri fragi seg deler av tomten. Dersom dette skulle skje skal plassering av avfallscontainere, postkasser og parkeringsplass trekkes tilsvarende inn på tomten. Se vedlagt sameieravtale med kart.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig. Det tas forbehold vedrørende prosjektering av vei/vann og kloakk, slik at dette gjennomføres riktig og forsvarlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Kjøper godtar overtagelse ved fremvisning av brukstillatelse. Selger er ansvarlig for å fremskaffe ferdigattest så snart det kan la seg gjennomføre.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Boligene er regulert til boligformål. Rammetillatelse er gitt 18/04/17. Kopi av rammetillatelse kan fås ved henvendelse til megler. Gjeldende regulering er S-4220 (Småhusplanen). Kopi av reguleringskart med bestemmelser er vedlagt salgsoppgaven. Budgivere oppfordres til å gjøre seg kjent med tillatelser og tiltak i nærområdet.

Hensikten med reguleringsplanen er å legge til rette for en utvikling i planområdet med bebyggelse med småhuskarakter, og å opprettholde og styrke småhusområdenes kvaliteter. Planen skal ivareta områdenes estetiske, funksjonelle, kulturminnefaglige og miljømessige kvaliteter knyttet til eksisterende bebyggelse, landskap, vegetasjon og biologisk mangfold.

Det tillates inntil 24 % bebygd areal (BYA) på den enkelte tomt. Gesimshøyde inntil 6,5 meter og mønehøyde inntil 9,0 meter. For bebyggelse med pulttak tillates høyeste gesims inntil 7,5 meter, laveste gesims inntil 6,5 meter. For bebyggelse med flate tak tillates gesimshøyde inntil 7,0 meter. Med flate tak menes tak med maksimalt 4 graders takvinkel. Alle høyder måles ut fra eksisterende terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygningen.

Pågående byggesaker i nærområdet ihht planinnsyn via PBE sine hjemmesider pr 10/04/19:
Lyngveien 9 B - Oppføring av enebolig, Saksnummer- 201715837
Lyngveien 9 B - Oppføring av garasje, Saksnummer- 201803928
Vardeveien 10 A og B - Bruksendring av kjeller og fasadeendring - Seksjon 1 og 2, Saksnummer 201703795, 201703796
Vardeveien 6 C - Bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel, Saksnummer, 201904665
Vardeveien 7 A-D - Oppføring av støttemur, Saksnummer, 201901805

Ellers:
EKEBERG NATUR- OG IDRETTSPARK, OMRÅDEPROGRAM. BYSTYRETS VEDTAK

Utdrag fra Bystyret sitt vedtak: "Vedlagt følger ekspedisjon fra bystyrets sekretariat datert 16.12.2016 i det vi viser til at bystyret vedtok som punkt 1 å ta områdeprogrammet til orientering med endringer, punkt 2 at Ekebergsletta skal markeres som hensynssone med bevaring av natur og/eller kulturmiljø ved neste revisjon av kommuneplanen, punkt 3 at byrådet skal henvende seg til staten og be om at området blir vernet landskapsvernområde etter naturmangfoldloven eller kulturminneloven."

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Sameiet har pr i dag vedtekter og en sameieavtale alle interessenter oppfrodres til å sette seg inn i.
Budsjett, regnskap og eventuelle avgjørelse om betaling av fellesutgifter er opp til nye eiere å bli enige om. Sameiet vil bli bestående av en fire eneboliger.

I rammetillatelsen for prosjektet er parkering definert som fellesparkering. Sameiet har i sameieavtalen regulert bruken av parkeringsplasser og carporter. Skulle det komme offentlige pålegg vedr bruk av plassene og evt innsatte garasjeporter plikter sameierne å følge disse uten at det utløser kompensasjonskrav.

Faste, løpende kostnader

Fellesutgiftene fastsettes av sameierne i fellesskap. Fellesutgiftene fordeles med like deler på hver seksjon slik at hver seksjon betaler en fjerdedel hver. Som fellesutgifter betraktes bl.a. Offentlige avgifter knyttet til eiendommen (kommunale avgifter, ect.) , og utbedring av fellesarealer, snøbrøyting og lignende. Felles ledninger for vann og avløp og fellesarealer vedlikeholdes av sameiet.

Hver sameier står for alt utvendig og innvendig vedlikehold av sin seksjon og tilleggsareal. I tillegg bør hver enkelt seksjonseier påregne følgende kostnader:

- TV og internett, kostnad ikke oppgitt
- Privat strømforbruk, kostnad ikke oppgitt
- Forsikringer, kostnad ikke oppgitt
- Andre normale utgifter, kostnad ikke oppgitt

Det er ikke innhentet kostnadsoverslag på ovennevnte. Kostnader må kjøper undersøke selv og vil avhenge av tilbyder, tjeneste osv.

Oslo kommune innførte eiendomsskatt fra og med 2016. Skattesatsen for 2017 er fastsatt til 3 promille og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst hva eiendomsskatten vil utgjøre, men den vil antatt utgjøre ca. kr 15 000,- per år for hver enkelt seksjon ved ferdigstillelse. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Andel fellesgjeld / formue

Ingen gjeld eller formue.

Oppgjør

Det forutsettes at kjøper innbetaler 10 % av kjøpesummen ved signering av kjøpekontrakt/innen fem virkedager etter kontraktsignering. Beløpet skal tjene som kjøpers sikkerhet etter bustadoppføringsloven § 46 annet ledd, og kjøper vil ikke ha råderett over beløpet. Rentene på innbetalingen vil tilfalle kjøperen. Beløpet avregnes mot restkjøpesummen i forbindelse med overtagelse og innbetaling av kjøpers sluttoppgjør. Utbygger kan også stille forskuddsgaranti etter § 47 for innbetalingen, og beløpet kan da fritt disponeres av selgeren. Kjøper vil få skriftlig varsel dersom utbygger velger å stille § 47-garanti for innbetalingen.

Rest kjøpesum og omkostninger overføres før overtagelse. Utbygger tar forbehold om å kunne stille § 47-garanti også for sluttoppgjøret i perioden fra overtagelse til overskjøting.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

12.700.000,- - 12.900.000,-
Snr 1 kr 12.900.000,-
Snr 2 kr 12.700.000,-

12 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger -------------------------------------------------------- 12 700 000,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Totaltsum inkl omkostninger:
snr 1 kr 13.001.249,50
snr 2 kr 12.801.249,50

Annen nyttig informasjon

Det gjøres oppmerksom på at illustrasjonsmateriell/prospekt kan og vil avvike noe i forhold til virkelig utførelse, både utvendig og innvendig. Fargevalg på utvendig kledning i prospektet vil nødvendigvis ikke samsvare med farge på utvendig kledning som leveres til boligen. Tegninger og 3D bilder i prospektet er å anse som en illustrasjon og kan/vil avvike noe i forhold til den endelige utførelsen.
Det er leveransebeskrivelse og tegninger fra Follohus som er førende for leveransen, der leveransebeskrivelsen går foran tegninger. Tekniske tilpasninger og mindre arealavvik kan fiorekomme, bl.a. som følge av innkassinger av ventilasjonsanlegg og pipe m.v. Kjøper kan ikke kreve kompensasjon for dette. Det samme gjelder evt forsinkelser som følge av krav fra offentlige myndigheter.

Eiendommen er ikke seksjonert enda og det tas forbehold om endelig godkjennelse og justeringer. Endelig grensejustering kan avvike noe.

Det forutsettes/tas forbehold at igangsettingstillatelse (IG) gis. Rammetillatelse er gitt for alle boligene.

Utbygger forbeholder seg retten til å gjøre endringer på konstruksjoner og evt. materialer som er hensiktsmessige og nødvendige uten at den generelle standarden eller verdien forringes eller medfører endring i pris eller kvalitet. Kasser og nedforing der det er hensiktsmessig ift. ventilasjon og rørføringer.

Husets ytre grenser er gitt og er endelig. P-ROM/BRA kan variere på grunn av tykkelser av isolasjon/rørgjennomføringer og lydvegger, dette gir ikke rett til prisavslag. Forbehold om mulige feil ved tegningsmaterialet og beskrivelse. Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Det tas forbehold om mindre justering av størrelse av enhetene. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, i forbindelse med nye isoleringskrav, plassering og størrelse på trappegang etc., mindre endring av boligens areal eller liknende. Dersom den endelige godkjennelsen for tiltaket slik det er beskrevet ikke blir gitt kan utbygger velge å fratre avtalen uten videre. Kjøper vil i så tilfelle få tilbakebetalt ev. innbetalt forskudd.

Transport av kjøpekontrakt før overtagelse skal på forhånd aksepteres av utbygger og kan nektes på fritt grunnlag. Ved eventuell transport av kontrakt fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr. Eventuell endring krever utbyggers samtykke.

Utomhusplanen i vedtektene er av en slik karakter at det ikke kan ansees som et kart, men en illustrasjonsskisse.

Vedlagte kontraktsdokument som forutsettes gjennomgått før bud gis. Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m.. Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn, hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysning av skjøte, må det tas forbehold om dette i midlertidig kjøpsavtale/ bud. Dersom en klage fører frem hos Fylkesmannen, vil utbygger forbeholde seg retten til å omprosjektere boligene og partene vil da erklære seg fri fra alle rettigheter og forpliktelser under inngått kjøpsavtale (terminere). Kjøper vil da få tilbakebetalt forskudd sammen med opptjente renter. Ut over dette skal ingen av partene kunne reise krav om kostnadsdekning eller annet overfor den annen part.

Tilvalgsmuligheter
Avhengig av hvor langt byggeprosessen er kommet når avtale om kjøp inngås, er det mulighet til å gjøre tilvalg/ endringer i materialvalg på enkelte elementer såfremt de valgte materialer er av minst like god kvalitet som de beskrevne. Blant annet vil det være mulig å velge andre fliser, kjøkken, gulv, fargevalg osv. Egenleveranser i prosjektet aksepteres ikke.

Adgang til utleie (boligformål)

Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen, utleiedel eller enkeltrom (hybel) så fremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. Vedtekter, tinglyste erklæringer e.l. kan begrense utleieadgangen. Evt. utleiedel er søknadspliktig og boligene selges ikke med egen godkjent utleiedel. Merk at alle rom i underetasjen ikke nødvendigvis tilfredsstiller krav for varig oppholdsrom.

Konsesjon / Odel

Ingen konsesjon eller odel.

Planlagt overtagelse

Eiendommen overtas av kjøper 1 kvartal 2021 med alle rettigheter og forpliktelser slik den har tilhørt selger, forutsatt at kjøper har oppfylt sine forpliktelser. Det gjøres uttrykkelig oppmerksom på at tidsanslaget ovenfor ikke er å anse som en avtalt frist for overtakelse i henhold til buofl. § 10. Det tas forbehold om forsinkelser som følge av Corona-situasjonen.
Selger varsler overtagelsesmåned ca 2 måneder før overtagelse, og innkaller kjøper til overtagelsesforretning med minst 14 dagers varsel, jf. buofl. § 15. Selger er ansvarlig for at det skrives overtagelsesprotokoll fra overtagelsesforretningen.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 9900+ direkte utlegg.