Klikk for galleri

Ensjø - Stor 2-roms leilighet under oppføring. Terrasse på 4,5 kvm - Overtagelse Q1 2023 - Salg av kontrakt

Ensjø - Stor 2-roms leilighet under oppføring. Terrasse på 4,5 kvm - Overtagelse Q1 2023 - Salg av kontrakt

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Oslo - Helsfyr-Sinsen

Malerhaugveien 27

Prisantydning5.000.000,-Felleskostnader2.226,-Primærrom51.5m2Bruksareal53m2Soverom1Rom2
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

304-22-0166

Eier

Robert Egedahl Bente Ingebretsen Egedahl

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 130 Bnr. 79 Snr. 163 i Oslo kommune

Etasje

1

Areal

Primærrom: 51,50 kvm, Bruksareal: 53 kvm

Antall rom

2

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 12118 kvm

Velkommen til en helt ny leilighet sentralt i Oslo - Leilighet S11-H0107 i Malerhaugveien 27!

Vi har gleden av å kunne presentere denne boligen; en helt ny, lys og strøken 2-roms leilighet. Leiligheten er del av det populære prosjektet Malerhaugveien 25, som ligger særdeles sentral og attraktivt til i Oslo.

Noen høydepunkter ved denne leiligheten:
- Terrasse på 4,5 kvm
- Store vindusflater og god takhøyde
- Romslig og luftig med arealeffektiv planløsning
- Gjennomgående god standard på materialer og overflater
- Stor Entré
- Kjøkken i åpen løsning
- Vannbåren gulvvarme

Malerhaugveien 25 ligger på et flott høydedrag, sentralt plassert midt mellom Ensjø og Helsfyr - to av Oslos aller beste kollektivknutepunkt. Her bygger vi ditt neste hjem, i et rolig bomiljø og med store utendørs fellesarealer. Malerhaugveien 25 kommer til å bestå av 230 flotte leiligheter, fordelt på 2 bygg på inntil 6 etasjer. Sjekk boligvelgeren for mer informasjon om hvor S11- bygget ligger: https://bricks.wec360.se/blocks/embed/malerhaugveien-25/a59783e5-874e-4f9e-8504-e611e3d5d616.

Salg av kontraktsposisjon. Se ytterligere informasjon under "Annen nyttig informasjon".

Området

I motsetning til mange andre prosjekter i området, ligger Malerhaugveien 25 i en stille og rolig gate, skjermet for biltrafikk og annen støy. Med sin kvadratiske form er alle sider dekket. Det vil si at du og naboene dine har deres egne private sfære uten innsyn fra verken vei eller omkringliggende bygg.

Malerhaugveien 25 ligger mellom to av Oslos store kollektivknutepunkt, Ensjø og Helsfyr. Hit kommer du enkelt med både t-bane, fly- og regionalbuss. Både 37- og 21-bussen har mange avganger fra Helsfyr og området rundt, og det går linjer til både Aker Brygge og Fornebu, sentrum, Nydalen og Grorud.

Fra Helsfyr kan du praktisk talt komme deg til både Lørenskog og Lanzarote på relativt kort tid. Et bedre kollektivknutepunkt finner du ikke i Oslo. T-banen har avganger hvert tredje minutt. De ulike bussene tar deg til jobb både i og utenfor Oslo, og flybussen til Gardermoen, med avganger til

alle verdens kroker, ligger kun 30 minutter unna. Utviklingen som ellers skjer på Helsfyr er veldig lovende. Her vil det vokse frem mange spennende aktivitetstilbud.

Bare ti minutter fra Oslo sentrum finner du Ensjøbyen - en helt ny bydel under utvikling. Her bor du nærme byen, men med det grønne i nærheten. Det blir mer lys, luft og grønne lunger enn i sentrumsgatene, uten at du mister det urbane. Energivennlige bygninger, frodige parker, sykkel- og gangveier og et godt kollektivtilbud bidrar til å skape en miljøvennlig bydel. Ensjø er en bydel i vekst og et prioritert satsningsområde for Oslo kommune.

Det har allerede etablert seg flere kafeer, bakerier og butikker. Du trenger ikke reise til sentrum for å dra på quiz eller spille shuffleboard. Alt dette finner du på Ensjø.

Ønsker du å finne treningsalternativer til deg selv, er det kort vei til både løpetraseer og sykkelstier. Er det ekstra gjørmete en dag vasker du sykkelen enkelt i sykkelverkstedet. De store fellesarealene du har tilgang på i bakgården vil også være perfekt for å drive egentrening.
Bare fem minutter unna ditt nye hjem ligger Vålerengas nye stadion, Intility Arena.

Byggemåte

Malerhaugveien 25 kommer til å bestå av 230 flotte leiligheter, fordelt på 2 bygg på inntil 6 etasjer.

Boligene holder en gjennomgående god standard og blir bygget etter TEK 17.

Med teglstein i flere nyanser og farger har fasaden et karakteristisk preg og sofistikert uttrykk. Høye vinduer og kvadratiske flater gir et høyreist og flott fasadepreg, samtidig som valg av materialer gir et dempet uttrykk. Diagonale siktlinjer gjennom bebyggelsen gir luft og lys til det private fellesområdet. I utformingen er det lagt vekt på flotte inngangspartier med fliser og god belysning. Bygget er tegnet av Spor Arkitekter.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 51,50 kvm, Bruksareal: 53 kvm

1.etasje:

Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom, bad og terrasse på 4,5 kvm.

I tillegg medfølger bod i i felles kjelleranlegg. Heisadkomst til kjeller fra leilighetsplan.

Standard

Helt ny 2-roms leilighet med terrasse på 4,5 kvm. Leiligheten har en generøs, luftig og gjennomgående beliggenhet i byggets 1. etasje. Du kommer inn i en romslig entré med mulighet for garderobeløsning. Videre kommer du inn til en stue med store vindusflater og utgang til terrasse. Leiligheten har ett soverom og et delikat baderom tilknytning til entréen.

Kjøkken:
Flott HTH kjøkken i åpen løsning mot stue.
Selger har ikke tatt tilvalg på kjøkken. Kjøkkeninnredningen leveres med hvitevarepakke med kjøl/ frys, oppvaskmaskin, integrert stekeovn og platetopp.

Bad:
Delikat baderom med grå fliser på gulv og hvite fliser på vegger. Selger har ikke tatt tilvalg på bad.  Det er avsatt plass for vaskemaskin og tørketrommel med ferdig opplegg for vann og avløpstilkobling.

Gulv:
Alle rom bortsett fra bad leveres med 13-14 mm hvitpigmentert 1-stavs eikeparkett som standard. Lister tilpasses type parkett i overgang mellom gulv og vegg.

Vegger:
Innvendige vegger i leilighet leveres hvitmalte. Overflatebehandling etter estetisk klasse K2.

Himling:
Innvendig tak består generelt av sparklet og hvitmalt betongelementer med v-fuge i elementoverganger. Unntak er gang som får sparklete og malte gipshimlinger og bad som får hvitlakkerte stålplater for å skjule tekniske føringer. Enkelte tekniske inspeksjonsluker i nedforede tak og innkassinger må påregnes.

Takhøyde generelt blir ca. 2,5 meter. I rom med nedforet himling blir høyden ca. 2,2 meter.

Garderobe:
Avsatt plass til garderobeskap er angitt på kontraktstegning med stiplet strek. Viste skap på salgstegninger er kun ment som illustrasjon. Sprinkler i leiligheten tilpasses den viste plassering. Det leveres ikke garderobeskap.

Innvendige dører:
De leveres hvite glatte dører, med vridere i stålutseende og hvite karmer og gerikter. Geriktene gjæres og får synlige stiftehoder. Standard eiketerskel.

Terrasse:
Terrasse på 4,5 kvm.

Tekniske anlegg / Ventilasjon:
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Luft blåses inn i stue og soverom og trekkes ut fra bad og kjøkken.

Sanitær:
Det er montert ett greps blandebatteri til servanter, opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenk, og opplegg for vaskemaskin på bad. Stoppekran er montert i leiligheten. Vaskemaskin og tørketrommel leveres ikke.

Elektrisk:
Leilighetene er godt utstyrt iht. NEK 400 gjeldende norm. Elektriske fremføringer ligger generelt skjult i leiligheten. Dette gjelder ikke på betongvegger, samt fremføringer til lyspunkt i tak og stikk under overskap på kjøkken og i den innvendige boden. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter iht. NEK 400. Det leveres LED spotter integrert i sort matt baldakin under overskapene på kjøkken. På baderom leveres det dimbar innfelt downlightsbelysning i tak og lys over speil. Det leveres dimbar downlightsbelysning i gang. Lysbrytere er oppgradert med dimmer i alle tre soverom og stue/kjøkken.

Det leveres ikke stikkontakt i bod i kjeller.

Det leveres sikringsskap på vegg i leilighet. Plassering ikke avklart.

Bod:
Alle leiligheter får privat sportsbod i tilknytning til fellesarealer. Sportsboden er ikke klimatisert. Sportsboder leveres med gittervegger og dør som kan låses med hengelås.

Oppvarming

Vannbåren varme fra fjernvarme. Det legges vannbåren gulvvarme i gang, stue, kjøkken og baderom. Det leveres ikke varme i soverom.
Ved store vindusflater kan det oppleves en kaldrasfølelse, med mindre man plasserer en løs varmekilde på gulvet under vindu.
I badegulv leveres det vannbåren gulvvarme med termostat. Varme fra sentralt anlegg. Forbruket blir ikke målt per leilighet, men fordelt ut i fra en brøk fastsatt av sameiet.
Det leveres samleskap for vann og varmerør i leilighet. Plasseres i vegg/tak på bad eller annet egnet sted i leiligheten.

Parkering / Garasje

Garasjeplass koster kr. 500 000,-. Ta kontakt med megler hvis det er ønskelig å få kjøpt plass.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1957/7355-1/105 
Bestemmelse om veg  
26.06.1957 
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn

1957/8031-1/105
Erklæring/avtale  
08.07.1957 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

1957/15678-2/105 
Bestemmelse om veg  
17.12.1957 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Gjelder denne registerenheten med flere

1958/4569-1/105 
Bestemmelse om vannledn.  
26.04.1958 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:102  
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

1958/10018-1/105 
Bestemmelse om vannledn.  
04.09.1958 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

1958/14570-1/105 
Bestemmelse om gjerde  
05.12.1958 
Gjelder denne registerenheten med flere

1960/2507-1/105 
Bestemmelse om bebyggelse  
01.03.1960 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1960/9760-1/105 
Bestemmelse om vannledn.  
17.08.1960 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:105  
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

1965/17520-1/105 
Best. om vann/kloakkledn.  
09.12.1965 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:93  
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

1967/990192-1/105 
Bestemmelse om gjerde  
09.01.1967 
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

1973/21159-1/105 
Bestemmelse om bebyggelse  
07.11.1973 
Bestemmelse om tilfluktsrom

1977/17191-1/105 
Best. om vann/kloakkledn.  
10.08.1977 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:80  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1977/27128-1/105 
Erklæring/avtale  
29.11.1977 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

2018/1470394-1/200 
Bestemmelse om adkomstrett  
29.10.2018 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Rettighetshaver allmennheten

2021/126428-1/200
Pantedokument  
01.02.2021 14:24 
BELØP: NOK 1.200.000.000
Panthaver:NOROPPGJØR AS  
Org.nr: 986956204
Elektronisk innsendt

2021/199598-1/200  
** Prioritetsbestemmelse  
17.02.2021 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2021/199584-1/200

2021/1247759-1/200 
** Prioritetsbestemmelse  
06.10.2021 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2021/1247544-1/200

2021/126428-2/200 
Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver  
01.02.2021 14:24 
Rettighetshaver:NOROPPGJØR AS  
Org.nr: 986956204
Elektronisk innsendt

2021/199598-1/200 
** Prioritetsbestemmelse  
17.02.2021 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2021/199584-1/200

2021/1247759-1/200  
** Prioritetsbestemmelse  
06.10.2021 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2021/1247544-1/200

2021/199584-1/200
Pantedokument  
17.02.2021 21:00 
BELØP: NOK 800.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324

2021/1247544-1/200 
Pantedokument  
06.10.2021 21:00 
BELØP: NOK 100.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge skriftlig før overtagelse kan finne sted. I motsatt fall anbefaler megler at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar eiendommen.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligbebyggelse, samferdsel; vei, fortau, gang- og sykkelvei, grøntareal, natur- og friområde.

Hele Ensjøområdet er i ferd med å transformeres fra industri, lager og næringsdrift til et attraktivt boligområde med handel og servicetilbud. Naboeiendommer er, eller vil bli gradvis søkt og omregulert til boligformål.

Beskrivelse av sameiet

Malerhaugveien 25 kommer til å bestå av 230 flotte leiligheter, fordelt på 2 bygg på inntil 6 etasjer.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.

Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Forkjøpsrett for sameiere

Det er ikke forkjøpsrett.

Andre faste løpende kostnader

Kr. 2 226,- pr. .
Felleskostnader er stipulert til kr. 28,- pr. kvm. BRA pr. mnd. første driftsår.

Dette inkluderer bl.a. bygningsforsikring, kommunale avgifter, strøm for fellesarealer, drift og vedlikehold, trappevask, vaktmester og honorarer til forretningsfører, styret og revisor.

Kostnader til tv og fiber/bredbånd kommer i tillegg til felleskostnader.

Driftskostnader til garasjeanlegget er stipulert til kr. 250,- pr. plass pr. mnd, og skal betales av de som disponerer plass i garasjeanlegget.

Hovedoppvarmingen av bygget kommer fra el-kjel. Varmen benyttes til gulvvarme og oppvarming av tappevann og ventilasjonsluft. Oppvarming og varmt vann betales i tillegg til felleskostnaden. Denne kostnaden er stipulert til kr. 14,- pr. kvm. pr. mnd. Det leveres ikke individuelle målere for hver bolig og kostnadene vil bli fordelt etter arealbrøk. Det legges imidlertid opp slik at det senere kan monteres målere i hver leilighet for registrering og avregning av forbruk av vannbåren energi til tappevann og oppvarming.

Felleskostnadene er avhengig av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles iht. vedtektene. Endelig budsjett fastsettes på sameiermøte. Det tas forbehold om endringer i stipulert felleskostnader, da dette er basert på erfaringstall. Fordelingsnøkkelen for fordeling av utgifter reguleres i sameiets vedtekter, og bygger i utgangspunktet på sameierbrøk. Enkelte elementer i budsjettet kan i vedtektene fastsettes til lik fordeling på alle seksjoner. Selger har engasjert USBL som forretningsfører for sameiet for første driftsår. Kostnader for dette er tatt inn i budsjettet for felleskostnader.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld kr. 0,- / Andel fellesformue kr. 0,- pr ifølge forretningsfører. Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

1) Det forutsettes en innbetaling på kr. 419 000,- for forskudd + 55 000,- i transportgebyr som selger krever at kjøper innbetaler som en kostnad ved kontraktssignering. (Selger / utbygger har stilt garantier i samsvar med budstadoppføringslova § 12 på opprinnelig kjøpesum.) Innbetalingen skal være fri egenkapital, det vil si forutsetter ikke pant i den leilighet som kjøpes og skal innbetales til meglers klientkonto (Privatmegleren Nyeboliger Oslo)

2) Merverdi på kr. 810 000,- betales til meglers klientkonto (Privatmegleren Nyeboliger Oslo) ved overtakelse. Merverdien skal betales senest 3 virkedager før overtagelse.

3) Resterende del av opprinnelig kjøpesum ihht opprinnelig kjøpekontrakt inkl. omkostninger, skal betales til meglers klientkonto (Privatmegleren Nyeboliger Oslo) 3 virkedager før overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

5 000 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
27 150,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,-)) 6 678,- (Oppstartskapital - 3mnd.felleskostnader) 55 000,- (Transportgebyr til utbygger) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
89 998,- (Omkostninger totalt)
5 089 998,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Prisantydningen omfatter følgende:

Opprinnelig kjøpesum kr. 4 190 000,-.

Herav:
Kjøpesum kr. 4 190 000,-
Merverdi kr. 810 000,-
Total kjøpesum:  kr. 5 000 000,-

Merverdi til selger (kjøper 1) kr. 810 000,- utgjør prisantydningen for kjøp av denne avtalen/kontraktposisjonen.

Annen nyttig informasjon

Salg av kontraktposisjon

Kjøper trer inn i den allerede etablerte kjøpekontrakten med Attivo Bolig Malerhaugen AS og overtar den opprinnelige kjøpers rettigheter og forpliktelser iht til kjøpekontrakt datert 01.10.2020. Oppgjør gjennomføres av Privatmegleren Nyeboliger Oslo AS.

Prisantydningen omfatter følgende:

Opprinnelig kjøpesum kr. 4 190 000,-.
Merverdi kr. 810 000,-
Total kjøpesum: kr. 5 000 000,-

Merverdi til selger (kjøper 1) kr. 810 000,- utgjør prisantydningen for kjøp av denne avtalen/kontraktposisjonen. Merverdien innbetales sammen med sluttoppgjøret til meglers klientkonto v/ Privatmegleren Nyeboliger AS senest 3 dager før overtagelse. Beløpet kan ikke disponeres av noen av partene før kjøper har fått rettsvern for erhvervet av boligen.

I tillegg kommer kjøpsomkostninger samt transportgebyr til utbygger, (hhv. kr 34 998,- og 55.000,-) totalt kr. 89 998,-.

Totalsum for leiligheten inkl. omkostninger utgjør ved prisantydning kr. 5 089 998,-.

Forskudd:
Kjøper skal betale 10%, kr. 419 000,-, til meglers klientkonto. Dette beløpet vil bli utbetalt til selger, mot at kjøper overtar selgers tidligere innbetalte forskudd på tilsvarende beløp. Det vil bli utstedt ny garanti eller opprinnelig garanti vil bli transportert til kjøper. Så snart gyldig forskuddsgaranti foreligger vil forskuddsbeløpet utbetales til selger.

Utbygger stiller sikkerhet (garanti) for riktig oppfyllelse av den opprinnelige kjøpekontrakten inkl. garasje jf. buofl §12. Garantien vil bli transportert til ny kjøper. Se også pkt. 5 i opprinnelig kontrakt mellom selger og utbygger. Garantigrunnlaget baserer seg på vederlaget for boligen, dvs. kr. 4 190 000,-
og at det ikke stilles § 12-garanti for merverdien.

Det tas forbehold om at utbygger må godkjenne transport av kontrakt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra opprinnelig prospekt.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Tilvalgsprosessen er avluttet for denne leiligheten. Det leveres standard bad og kjøkken. Selger har ikke gjort noen tilvalg.

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Overtagelse

Utbygger tar sikte på å overlevere boligene i løpet av første kvartal 2023. Byggetid for prosjektet er estimert til ca. 20 mnd. Dette gjelder ikke som en bindende frist for å ha boligen klar for overtakelse, herunder ikke grunnlag for å kreve dagmulkt.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring.

Budgiving

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.

Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.

Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.

Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Viktig informasjon om kontraktsposisjon

Kontrakten som ligger til grunn og som det kjøpes kontraktsposisjon i,  reguleres av bestemmelsene i bustadoppføringsloven. Fullførelses-og reklamasjonsgaranti jf. bustadoppføringslova § 12 som også er stilt av utbygger er basert på den opprinnelige kjøpesummen mellom utbygger og selger i henhold til inngått kontrakt. Garanti kan gjøres gjeldende av kjøper, og garantist kan ikke ta forbehold som begrenser denne retten.

Interessenter oppfordres til å gjøre seg godt kjent med opprinnelige kjøpekontrakt og tekniske beskrivelser fra utbygger. Dersom utbygger ikke fullfører arbeidet iht. kontrakten, herunder misligholder, eller gjør gjeldende forbehold som medfører at boligen aldri blir overlevert, vil kjøper ha krav på tilbakebetaling av kjøpesummen for kontraktsposisjonen. Selger har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra utbygger sin side, og kjøper har plikt til å betale hele merverdien i disse tilfeller. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper rett til å heve kontrakten med utbygger.

Kjøper 2 sin plikt til å betale merverdien/kjøpesummen for kontraktsposisjonen faller bort dersom utbygger ikke ferdigstiller boligen. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra utbyggers side, og kjøper 2 har plikt til å betale hele merverdien/ kjøpesummen for kontraktsposisjonen i disse tilfellene.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag og utlegg

Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tilrettelegging (Kr.9 900) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 000 000,-) (Kr.85 000) Totalt kr. (Kr.96 293)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 9.900,- + omkostninger.

Vedlegg til salgsoppgaven

Budskjema
Opprinnelig kjøpekontrakt
Opprinnelig prospekt