Klikk for galleri

Kvitfjell Vest - Eksklusiv og påkostet familiehytte med 5 soverom. Ski inn/ut - Fantastisk takhøyde - Stor terrasse!

Kvitfjell Vest - Eksklusiv og påkostet familiehytte med 5 soverom. Ski inn/ut - Fantastisk takhøyde - Stor terrasse!

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Innlandet - Ringebu

Svartskardvegen 192

Prisantydning12.500.000,-Primærrom150m2Bruksareal155m2Soverom5Rom7
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

304-22-0108

Eier

Stian Mørk Arnold Sørensen

Eiendomstype

Hytte

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 103 Bnr. 166 i Ringebu kommune

Byggeår

2022

Areal

Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 155 kvm
Rom som er P-rom: 5 soverom, åpen stue- og kjøkkenløsning, separat TV-stue, 2 bad, badstue og separat toalett.

Antall rom

7

Tomtetype/areal

Festet tomt / 1290 kvm

Beliggenhet

Hytta har en meget attraktiv og populær beliggenhet med enkel ski-inn/-ut til langrenn. Hytta ligger flott til med stor terrasse. Her har man fantastisk utsikt gode solforhold man kan nyte etter en lang dag ute i sporet. En kort kjøretur er både Tyrihans-tunet og Skitorget med bl.a restauranter, afterski, sportsbutikk og skiutleie.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Kvitfjell er kjent for å være et paradis for alpinentusiaster, brede og perfekt preparerte løyper for alle nivåer.

Du har Østsidens bratte og utfordrende løyper, med blant annet utfortraséen hvor det årlig arrangeres World Cup.

Vestsiden, hvor denne hytta ligger, er et eldorado for alle nivåer. Her finner man røde og grønne løyper, utfordrende skogskjøring og et perfekt barneområde med skålheis og rullebånd for de minste. Fra hytta er det kort vei til variert og fantastisk nett av langrennsløyper på omlag 600km. Her kan man velge alt fra korte og lette runder, til de lengre og mer krevende, alt i et fantastisk naturlandskap.

På den nye Varden-siden finner man to helt nye blå bakker for dem som ønsker å cruise nedover, og et utfordrende og morsomt skogsområde for barn og voksne. Denne siden er også et flott utgangspunkt for langrennsturen. Fra toppen av Varden-heisen er det i overkant av 1 mil til Skeikampen og 2,5 til Gålå, og man har kortere turer til Skardbua og Fagerhøi.

Sommerstid er Kvitfjell det perfekte utgangspunktet for toppturer, sykkelturer og fotturer i skog og fjell. Legg turen til en av de mange toppene i området, eller nyt en dag med stisykling i fantastisk natur. Ønsker du en adrenalinfyllt dag er Hafjell Bike Park å anbefale. Kvitfjell er også et godt utgangspunkt for turer i Rondane og Jotunheimen.

Kvitfjell er også kjent for god mat. Tyrihanstunet må oppleves. Med fantastisk hjemmelagede lunchretter, eget pizzeria, afterski med gourmetpølser og kveldsservering med Raclette, har Tyrihanstunet blitt en institusjon på Kvitfjell, som i tillegg tilbyr hjemkjøring for dem som behøver det. En kort kjøretur finner man også Lettvint, et uhøytidelig serveringssted med god mat og drikke samt shuffleboard og dart for litt ekstra moro. Videre finner man Lettvint Gondolen Fjellbistro på vestsiden og nyåpnede Beite på Østsiden. Begge med perfekt hjemmelaget mat. Koia, på østsiden, er Kvitfjells svar på den østerrikske afterskien. I en 300 år gammel tømmerkoie, med gamle ski og startnummer på veggene, de beste gourmetpølser og god drikke er Koia et perfekt sted for en rast i bakken. Fôr på Østsiden serverer også nydelige lunchretter og tilbyr gourmetmat med 5- og 7-retters middager. På Varden-siden finner man også den nyåpnede Varden Restaurant, et serveringssted på toppen av stolheisen. Stedet holder et meget høyt nivå på mat og servering som ellers på Kvitfjell! Kort fortalt er Kvitfjell også matentusiastenes vintersportssted.

Byggemåte

Yttertak:
Saltakkonstruksjoner i tre. Ytført med  plassbygde taksperrer. Opplagret på  yttervegger, og 3 stk rundstokk takåser. Taket  er tekket med torv.

Yttervegger:
Yttervegger er utført i stavlaft konstruksjon. Kledd utvendig med stående panel i beiset utførelse.

Ytterdører og vinduer:
Yttervegger er utført i stavlaft konstruksjon. Kledd utvendig med stående panel i beiset  utførelse.

Terrasse:
Utgang fra stue til vestvendt og solrik terrasse på ca. 38m2. Spaltegulv med Møre Royalimpregnerte terrassebord. Beiset trerekkverk.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 155 kvm
Rom som er P-rom: 5 soverom, åpen stue- og kjøkkenløsning, separat TV-stue, 2 bad, badstue og separat toalett.

1.Etasje: 80 kvm. Her finner man gang, stue, kjøkken, soverom, bad, vaskerom.
2.Etasje: 70 kvm. Her finner man stue, 4 soverom, bad, badstue.

I tillegg er teknisk rom (S-rom på 5 kvm) plassert i 1. etasje.

Innhold

Vi har gleden av å presentere en fantastisk stavlaftehytte, flott beliggende på et av de øverste platåene i Svartskardvegen på Kvitfjell vest. Solrik og flott plassering, med en nydelig utsikt over vestsiden i Kvitfjell og over mot Kvitfjells tredje fjellside, Varden og videre innover fjellene. Hytta ligger fritt og flott til med langrennssporet rett i nærheten. Her har man en vidstrakt utsikt over Vestsiden og mot Kvitfjell Varden, og selvsagt meget gode solforhold! Et av de bedre områdene på Kvitfjell Vest som gir lett og enkel adgang til fantastiske langrennsløyper rett utenfor døren som tar deg innover fjellet mot Skei, Vendalen og Gålå. Om sommeren har du flotte turmuligheter både til fots og med sykkel. En kort kjøretur er både Tyrihans-tunet og Skitorget med bl.a restauranter, afterski, sportsbutikk og skiutleie.

Kort fortalt:
-Tomten har en lun plassering
-Stor terrasse på ca. 38 kvm
-Arealeffektiv hytte med 5 soverom, åpen stue- og kjøkkenløsning, separat TV-stue, tekniskrom/bod, to bad, badstue og separat toalett.
-Utsikt utover fjellheimen
-Langrennsløypene i umiddelbar nærhet, samt adkomst til tilfartsløype til alpinbakken.
-Vannbåren varme i gulv i første etasje og badet i andre etasje
-Radiatorer med vannbåren varme på soverom
-Hytta er utstyrt med Plejd lysstyring
-Hytta er ferdig innredet med senger, dyner/puter, tepper, sofa, bord, spisestuemøbler, lamper/belysning, gardiner, tv, vaskemaskin og pyntegjenstander

Velkommen til visning!

Standard

Hytta har gulvflater med 1- stavs parkett og keramiske fliser. Veggflater med beiset panel og keramiske fliser. Himlinger med beiset panel.

Stue:
Romslig stue med god plass til sittegruppe. Store vinduer og fantastisk takhøyde i stuen. Peisovnen gir god og lun varme til resten av hytta. Stuen er ferdiginnredet med sofa, bord, tepper, lamper/belysning og gardiner som medfølger salget. Kjelke, trofeer og innhold i kjøkkenskaper medfølger ikke salget.

Kjøkken:
Lekker kjøkkeninnredning fra KEO. Det er laminerte skrog og Dekton benkeplate med oppvaskkum i kompositt og ett- greps blandebatteri. Over, under og- høyskap med slette fronter i laminert utførelse. 2 integrerte stekeovner, induksjonstopp på 80 cm, oppvaskmaskin og kjøl/ fryseskap. Hvitevarer fra Miele. Det er spiseplass til 8 personer rundt kjøkkenbordet. Spisestuemøbler, tepper, gardiner og lamper/belysning medfølger salget. Innhold i kjøkkenskap medfølger ikke salget.

Soverom:
Det er 5 gode soverom i hytta. God plass til seng og garderobeløsninger. Soverommene er ferdig innredet med senger, dyner/puter, lamper/belysning og gardiner som medfølger salget. Her har du plass til hele storfamilien!

Loftstue:
Loftstue som er perfekt som ekstra TV-stue. TV-stuen er innredet med tv, soundbar og subwoofer, alt fra Samsung.

Bad, 1. etasje:
Delikat bad med innredning fra KEO.
Våtrom ihht TEK- 17. Det er framvist samsvarserklæring, sjekklister og datablader for membran/ fug og limprodukter. Beiset panel på vegger og i himling. Keramiske fliser på gulv. Fall på gulv mot sluk. Høydeforskjell fra topp sluk til flis ved dør= 25mm. Vannbåren gulvsvarme. Baderommet har rennesluk. Baderomsinnredning med servant av stein, og ett greps blandebatteri. Veggmontert wc. Veggmontert dusj, dusjvegger av glass. Elektrisk baderomsvifte, med avtrekk ut. Hulltaking er ikke foretatt. Våtrommet er nytt. Det er fremvist dokumentasjon for våtromsarbeider.

Bad, 2. etasje:
Delikat bad med innredning fra KEO.
Våtrom ihht TEK- 17. Det er framvist samsvarserklæring, sjekklister og datablader for membran/ fug og limprodukter. Keramiske fliser på vegger, beiset panel i himling. Baderommet har plastsluk. Synlig slukmansjett under klemring i sluk. Baderomsinnredning med servant av stein, og ett- greps blandebatteri. Veggmontert wc. Veggmontert dusj, dusjvegger av glass. Elektrisk baderomsvifte, med avtrekk ut. Hulltaking er ikke foretatt. Våtrommet er nytt. Det er fremvist dokumentasjon for våtromsarbeider.

Vaskerom/wc:
Det separate toalettet er innredet med vaskemaskin fra Samsung som medfølger salget.
Våtrom ihht TEK- 17. Det er framvist samsvarserklæring, sjekklister og datablader for membran/ fug og limprodukter. Beiset panel på vegger og i himling. Keramiske fliser på gulv. Vannbåren gulvsvarme. Baderommet har plastsluk. Synlig slukmansjett under klemring i sluk. Baderomsinnredning med servan av stein, og ett- greps blandebatteri. Veggmontert wc. Opplegg for vaskemaskin. Elektrisk baderomsvifte. Hulltaking er ikke foretatt. Våtrommet er nytt. Det er fremvist dokumentasjon for våtromsarbeider.

Spesialrom:
Badstue:
Keramiske fliser på gulv, ubehandlet panel på vegger og i himling. Plassbygd badstubenk. 6kw badstuovn.


Bod/teknisk rom:
Bod og teknisk rom er innredet med hyller og skistativ.

Oppvarming

Vannbåren gulvsvarme i 1. etg, samt i baderomsgulv i 2. etg. Radiatorer på soverommene i 2. etg. Oppvarming av vannbåren varme via el- kassett.

Parkering / Garasje

Det er 2 biloppstillingsplasser på tomten. Elbilader montert på vegg utendørs.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1854/990100-1/17 
Erklæring/avtale  
29.07.1854 
Om ikke å innta til havning fremmede kreaturer
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1859/904085-1/17 
Utskifting   
01.03.1859 
Av nordre Strandens sameie
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1860/990034-1/17
Utskifting   
05.11.1860 
Av Gammelsætermorken og Bjørnlimarken
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1863/903568-1/17 
Utskifting   
14.02.1863 
Av Bjørnlien, Turhaugen, Seielstadseterens sæterløkke,
Seielstads hjemskog, Bergevolden og Rotåsøen.
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1927/909045-1/17 
Erklæring/avtale  
28.03.1927 
rettighetshaver:Knr:3439 Gnr:103 Bnr:3  
Rett til overtakelse av eiendomsretten til 70 mål av teig
kalt Svartbakteigen
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1955/325-1/17 
Jordskifte  
04.02.1955 
Grensegangssak - Killiknappen-Gartjernlia
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1970/311-2/17 
Bestemmelse om veg  
14.01.1970 
rettighetshaver:Knr:3439 Gnr:103 Bnr:16  
Bestemmelse om vannrett
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1970/312-1/17 
Bestemmelse om veg  
14.01.1970 
rettighetshaver:Knr:3439 Gnr:103 Bnr:14  
Bestemmelse om vannrett
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1974/3661-2/17 
Bestemmelse om vannledn.  
06.05.1974 
rettighetshaver:Knr:3439 Gnr:103 Bnr:20  
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1974/7027-2/17 
Bestemmelse om veg  
26.08.1974 
rettighetshaver:Knr:3439 Gnr:103 Bnr:15  
Bestemmelse om vannledning
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1977/106-1/17 
Erklæring/avtale  
04.01.1977 
Grensegangssak
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1990/1723-1/17 
Jordskifte  
01.03.1990 
Grensegang
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1991/3110-1/17 
Jordskifte  
03.05.1991 
Astlegging, avmerking og oppskriving av fiskerettsgrenser
mellom søre Lias sameies disp.område og Nordre Stranden
sameies disp.område av Vendalsvatnet i Sør-Fron.
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1992/1212-2/17 
Elektriske kraftlinjer  
05.02.1992 
Midt-Gudbrandsdal Energiverks Kraftledning går over d.eid. m.fl. ifl. utvidelse reg, 05.02.92. På en del eiendommer er det anlagt transformatorstasjoner.
Feilaktig slettet
Rettet etter tingl. §18
26.09.2018 Arkiverf: 18/46626-2
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1993/569-1/17 
Jordskifte  
27.01.1993 
Krav om grensegang
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1999/2054-1/17 
Jordskifte  
09.04.1999 
Rottås nedre i Ringebu
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2003/10922-1/17 
Jordskifte  
15.12.2003 
Sak 18/2003: Rotås nedre i Ringebu
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2003/10922-2/17 
Bestemmelse om veg  
15.12.2003 
rettighetshaver:Knr:3439 Gnr:115 Bnr:1  
Bruksrett til veg iflg. jordskiftesak
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/611-1/17 
Jordskifte  
27.01.2004 
Sak nr. 3/1999-Rotås Øvre i Ringebu
Grensegangssak
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2006/1311-1/17 
Erklæring/avtale  
08.02.2006 
Opsjonsavtale på planlegging, utvikling, utbygging mv. av et
areal av denne eiendom
Med flere bestemmelser
Rettighetshaver: Kvitfjelltoppen AS
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/257377-1/200 
Jordskifte  
13.03.2007 
Saksnr: 0500-2006-0011, avsluttet: 29.12.2006.
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere

2012/124076-1/200 
Bestemmelse om veg  
13.02.2012 
rettighetshaver:Knr:3439 Gnr:102 Bnr:10 F  
rettighetshaver:Knr:3439 Gnr:102 Bnr:11  
rettighetshaver:Knr:3439 Gnr:102 Bnr:12 F med flere.
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/1121008-1/200 
Erklæring/avtale  
24.12.2013 
Rettighetshaver:RINGEBU KOMMUNE  
Org.nr: 939864970
Rett for kommunen til å vedlikeholde ledninger
Overført fra: 3439-103/1
Gjelder denne registerenheten med flere

Pengeheftelser i festerett:
 
2019/426821-2/200 
Festekontrakt - vilkår  
10.04.2019 21:00 
gjelder fra dato: 01.04.2019
TOMTEVERDI: NOK 251.100
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 6.093
 
2019/426821-6/200
Bestemmelse om gjerde  
10.04.2019 21:00
Pengeheftelser i festerett:

2019/426821-3/200
Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening
10.04.2019
Rettighetshaver:Kvitfjelltoppen Velforening

2019/426821-4/200
Pliktig skiløypeavgift
Rettighetshaver:Kvitfjelltoppen Velforening

2019/426821-5/200
Pantsettelseserklæring
10.04.2019 21:00
Beløp: 20.000
Panthaver:Kvitfjelltoppen Velforening

2019/426821-7/200
Bestemmelse om bebyggelse
10.04.2019
Gjelder feste

Ta kontakt med megler for å få tilsendt servituttene.

Vei / Vann / Avløp

Fritidsboligen er tilknyttet privat vei, og offentlig vann- og avløpsnett med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ringebu kommune opplyser at det ikke foreligger ferdigattest for fritidsboligen i deres arkiver.

Det er gitt rammetillatelse 12.05.20, igangsettningstillatelse 17.11.20 og endring av tillatelse (inngrepssoner/utenomhusplan) 12.2.21.

Verdi ved skattefastsetting

Det er ikke beregnet formuesverdi av fritidsboligen. Det er derfor ikke fastsatt en verdi ved skattefastsettning.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse ht. reguleringsplan med ID 0520201801, vedtatt 18.12.2018.

I byggeområdet skal det oppføres frittligende fritidsboliger med maks. en bruksenhet. Tomtene kan ikke deles opp.
Tillatt tomteutnyttelse i H5 og H6 er BRA = 20 %, inkludert parkering. Høyde på grunnmur/fundament kan være maks. 1,5 meter over eksisterende terreng. For tomtene 1 - 6, 13 - 16 og 21-26 kan mønehøyde være maks 7,5 meter over topp grunnmur/fundament målt fra laveste gulvnivå ved bygg med underetasje/to etasjer. Svartskardvegen 192 ligger under denne bestemmelsen.

De tilstøtende tomtene er bebygget med hyttebebyggelse.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Andre faste løpende kostnader

Eiendomsskatt:
For boligeiendommer (heltidsboliger og fritidsboliger) er det vedtatt særsats på 4 promille.
Eiendomsskatten for 2022 er berenget til 4 928,-. Hittil i år er det fakturert kroner 1 232,-.

Årlige kostnader/Pliktig medlemskap i hytteeierforening:
I tillegg plikter hytteeier å betale en andel av årlige drifts og vedlikeholdsutgifter for felles vei, opparbeidet felles vann- og kloakkledninger m.m., samt kommunal renovasjonsavgift, festeavgift på fellesarealer i velforeningen og eventuelle andre kommunale avgifter. Beløpet vil kunne variere avhengig av snømåking og strøing. For året 2021 beløper dette seg til ca. kr. 3 196,- per år.

Videre er det plikt for kjøper til å betale et årlig løypebidrag til hytteeierforeningen. Det årlige løypebidraget skal dekke oppkjøring av blant annet langrennsløyper og er per tidspunkt for inngåelse av Kontrakten NOK 950, og kan indeksreguleres hvert tredje år. Beløpet innkreves av hytteeierforeningen.

Festeavgift:
Festeavgiften for 2022 er beregnet til 6 958,-
Beløpet betales gjennom årsavgiften til Kvitfjell Vest Velforening.
eller - Kvitfjelltoppen AS betaler festeavgift til grunneier på forskudd.
Beløpet indeksreguleres årlig etter konsumprisindeksen og festeavtalen er evigvarende.

Estimerte kommunale avgifter:
Avløp: 5 097,28 kr
Eiendomsskatt: 4 928,- kr
Feiing: 538,76 kr
Renovasjon 1 599,60kr
Vann 5 773,99 kr
Sum: 17 937,63 kr.

Øvrige kostnader:
I tillegg vil det påløpe kostnader til strøm, innboforsikring og tv/internett-abonnement. Kostnader forbundet med dette er avhengig av den enkelte kundens valg/forbruk.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

12 500 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 312 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 500 000,-)) 16 500,- (Kjøpsforsikring IF (valgfritt))
330 369,50 (Omkostninger totalt)
12 830 369,50 (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Festeavtale

Festeavgift 6 958,-

Sammendrag fra selgers egenerklæring

1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Nei.
Våtrom er nybygd i 2022.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært.
Lalm Mur og Flis AS. Det er lagt membran, flyte sparklet og lagt fliser i 2022, foreligger samsvarserklæring for arbeidene.

3. Er arbeidet byggemeldt?
Ja, nybygg i 2021/2022

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Nei.
Montert nytt illsted og pipe/beslag i 2022 av Ronny Haugen Fyringsservice AS, Vinstra.

7. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Nei
Grunnmur ar laget av Åge Haverstad AS i 2021.

12. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Nei, nytt montert av Minel Gudbrandsdalen.

13. Kjenner du til om det utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)?
Nei, nytt montert av Minel Gudbrandsdalen.

14. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
Ja. Montert av Minel Gudbrandsdalen

18. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
Søknad om ferdigattest er sendt inn til Ringebu kommune og forventer å få den i løpet av noen uker.

22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja.
Søknaden om brukstillatelse og ferdigattest er under utfyllelse og sendes inn til kommune så fort den er ferdig.

24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
avtaler)?
Ja, tomten er festetomt og krav om medlemskap i veiforening.

Tilleggskommentar:
Hytta er helt ny. Ferdig bygget april 2022.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Kjelke, trofeer og innhold i kjøkkenskaper medfølger ikke salget.

Hytte og tomt bærer preg av å ha vært byggeplass i vinter. Tomten og parkering ryddes for søppel under snø og is når våren kommer. Bærelag med grus legges på nytt i nedkjøring og på parkering.

Oppsummering av takstrapport:
Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2 (TG2):

Våtrom: 2.etasje, bad:
Keramiske fliser på gulv.
Vurdering av avvik:
- Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
Fall på gulv tilfredsstiller ikke gjeldene krav. Ihht til TEK- 17 skal gulv på våtrom ha et fall på 1:50 minst 0,8 meter fra sluk/ nedslagsfelt for dusj og skjulte flater. 1:100 ellers.
Tiltak:
- Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Våtrom: 1.etasje, vaskerom
Keramiske fliser på gulv. Vannbåren gulvvarme.
Vurdering av avvik:
- Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Fall på gulv tilfredsstiller ikke gjeldene krav. Ihht til TEK- 17 skal gulv på våtrom ha et fall på 1:50 minst 0,8 meter fra sluk/ nedslagsfelt for dusj og skjulte flater. 1:100 ellers.
Tiltak:
- Det er ikke behov for utbedringstiltak

Det vises til vedlagt tilstandsrapport for ytterligere informasjon. Alle interessenter oppfordres til å lese vedlagt rapport.

Adgang til utleie (fritidsboligformål)

Eiendommen kan i sin helhet fritt leies ut til fritidsboligformål.

Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, så fremt arealet er godkjent for varig opphold iht. plan- og bygningsloven.

Konsesjon / Odel

Det er ikke krav til konsesjon ved erverv av eiendommen. Det hefter ikke odel på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Kjøpsforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Kjøpsforsikring fra If.  Produktet inneholder boligkjøperforsikring, hus-/hytteforsikring med superdekning og innboforsikring med superdekning. Les mer om Kjøpsforsikring  i vedlagte materiell.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag og utlegg

Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808) Markedspakke (Kr.17 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tilrettelegging (Kr.14 900) Provisjon (forutsatt salgssum: 12 500 000,-) (Kr.175 000) Kommunale opplysninger, inkl forretningsfører (Kr.4 300) Totalt kr. (Kr.213 093)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 9.900.

Vedlegg til salgsoppgaven

Budskjema
Egenerklæringsskjema selger
Tilstandsrapport
Energiattest
Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Reguleringsplaner og bestemmelser
Viktig informasjon til kjøper og selger