Klikk for galleri

Tårnåsen Torg

Tårnåsen Torg

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Nordre Follo - Tårnåsen

Valhallaveien 70, A303

Prisantydning2.240.000,-Felleskostnader12.716,-Primærrom76m2Bruksareal76m2Soverom3Rom4
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

PrivatMegleren Nyeboliger AS / Stig Reklev

Selger/Utbygger

Tårnåsen BRL.

Betegnelse

Lnr. 303 i Nordre Follo kommune

Byggeår

2022-2024

Beliggenhet

Tårnåsen Torg er et moderne prosjekt som er nøye tilpasset den omkringliggende bebyggelsen i et etablert nabolag. Det vil blant annet bli felles takterrasser med fantastiske solforhold og utsikt.
Det skal etableres nytt handelstorg mot Valhallaveien og vil bli knyttet sammen med boligene via en bred atriumstrapp og en passasje som vil gå mellom boligene og direkte ut til marka. Mellom byggene blir det ulike
soner og hyggelige gårdsrom. Det er heis i alle bygg. Det blir parkering i garasjekjeller.

Første byggetrinn er Felt Nord og består av tre bygninger. Første salgstrinn i Felt Nord er Bygg B5 og består av 34 andelsleiligheter i frittstående borettslag. Leilighetstypene varierer fra romslige 2- til 4-roms leiligheter og
det har vært særlig fokus på planlegging av gode og lyse oppholdsrom. Stue/kjøkken er det rommet vi oppholder oss mest i og her er det fokus på gode tidløse løsninger som skaper hverdagslykke for store og små.
Tårnåsen Torg vil bestå av ca. 140 leiligheter fordelt på flere bygg.

Les mer om prosjektet på www.tårnåsentorg.no og se boligvelger for planløsninger og beliggenhet i bygget for denne leiligheten.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Lev lettvint-livet på Tårnåsen Torg øverst på Tårnåsen. I dette attraktive og veletablert boligområdet skal det  bygges ca. 140 nye boliger med marka og alt du måtte trenge i hverdagen en liten spasertur unna.
Nye Tårnåsen senter vil by på et utvalg av daglige servicetilbud som matbutikk og for øvrig miks av servering og andre forretninger. Kolbotn Torg med 50 butikker er en rask biltur unna.

Området har et godt kollektivtilbud med hyppige bussavganger og ekspressforbindelse til Oslo sentrum, samt nattbuss i helgene. Det er kort vei til Kolbotn stasjon med god togforbindelse i retning Oslo og Ski.
Løypenett mot Østmarka og til turområdet på Grønnliåsen starter like ved tomten. Et eksempel er historiske Kongeveien med mange flotte utsiktspunkter og flere koselige bålplasser. Kolbotnvannet er også en vakker idyll med tursti, sittebenker og bryggekant. Kolbotn har et av landets største idrettslag med en allsidig satsning
innenfor et stort spekter av idrettsgrener. Sofiemyr idrettspark består av stadion, fotball-/friidrettsanlegg med lys og de fleste fasiliteter. Sofiemyr kan friste med med svømmehall, treningssenter og idrettshall, samt The Well, et
fantastisk spaanlegg med en rekke velværetilbud. På Greverud finner du en flott 18-hulls golfbane.
På Ingierkollen er det både slalåmsenter og tennisanlegg. Legg gjerne badeturen til Ingierstrand, et paradis ved Bunnefjorden, store gressletter, stupetårn og brygger egnet for krabbefiske. Videre er det en kort kjøretur til familie- og attraksjonsparken Tusenfryd, Kolben Kulturhus, Hvervenbukta, kino og bowlinghall.

Bygninger

Første byggetrinn er Felt Nord med tre bygg med totalt 69 leiligheter. Første salgstrinn består av 34 leiligheter i Bygg 5.

Innhold

Flotte leiligheter med god standard. Alle leilighetene vil få balkong, eller uteplass på bakkeplan. Alle leilighetene har tilgang til felles takterrasse med flotte solforhold og fin utsikt.
P-rom er entré, soverom, bad, kjøkken og stue.

Standard

Kjøkkeninnredning leveres fra en anerkjent leverandør, Sigdal, HTH eller tilsvarende og hvitevarer
leveres av Siemens, Bosch eller tilsvarende leverandør. Det blir oppvaskmaskin og kombiskap (kjøl/
frys), nedfelt induksjonstopp og stekeovn i stål/sort utførelse. Som kjøper av Tårnåsen Torg, kan det kan
velges mellom tre ulike kjøkkenfronter i hvit utførelse. Kjøkkenet er det rommet vi oppholder oss mest i
og et lyst, tidløst kjøkken skaper hverdagstrivsel for små og store.
Oppvarming skjer via lun og behagelig vannbåren gulvvarme og som standard leveres hvitpigmentert
1-stavs eikeparkett. Det er stor forskjell på å ha et sted og bo og å ha et hjem. I Tårnåsen Torg vil du
kunne kjenne på den virkelig gode hjemmefølelsen

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i stue og kjøkken. Elektrisk oppvarming i gulv på bad.

Parkering / Garasje

3 og 4 roms leiligheter har rett til kjøp av garasjeplass, kr 300 000,- pr. plass.

Adkomst

Enkel adkomst fra Valhallaveien.
Det er god offentlig kommunikasjon med buss til Kolbotn og Oslo sentrum.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Andel fellesgjeld / formue

Se egen prisliste for oversikt over andel fellsgjeld for hver leilighet. Det er mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

2 240 000,- (Prisantydning) 3 360 000,- (Andel av fellesgjeld)
5 600 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)
Omkostninger
199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 5 000,- (Andelskapital) 30 400,- (Dokumentavg)
36 559,50 (Omkostninger totalt)
5 636 559,50 (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Borettslaget vil ha en fellesgjeld. Hver andel vil ha en andel av fellesgjelden. Se prisliste for beregning av renter og avdrag. De første fem årene er lånet avdragsfritt og det betales kun renter av lånet. Det er først fra år 6 etter overtagelse at nedbetaling av lånet med avdrag starter.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie reguleres av borettslagsloven § 5-3 til § 5-10.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Selger tar sikte på fysisk oppstart av byggearbeidene i felt Nord for første byggetrinn andre kvartal 2022. Selger tar sikte på å overlevere boligene i andre kvartal 2024. Byggetid for felt Nord er estimert til ca. 24måneder.

Forkjøpsrett

Det er ingen forkjøpsrett.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris og etter første mann til mølla- prinsipp.      
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Finn.no: Prosjektets beskrivelse

Tårnåsen Torg er et moderne prosjekt som er nøye tilpasset den omkringliggende bebyggelsen i et etablert nabolag. Det vil blant annet bli felles takterrasser med fantastiske solforhold og utsikt.
Det skal etableres nytt handelstorg mot Valhallaveien og vil bli knyttet sammen med boligene via en bred atriumstrapp og en passasje som vil gå mellom boligene og direkte ut til marka. Mellom byggene blir det ulike
soner og hyggelige gårdsrom. Det er heis i alle bygg. Det blir parkering i garasjekjeller.

Første byggetrinn er Felt Nord og består av tre bygninger. Første salgstrinn i Felt Nord er Bygg B5 og består av 34 andelsleiligheter i frittstående borettslag. Leilighetstypene varierer fra romslige 2- til 4-roms leiligheter og
det har vært særlig fokus på planlegging av gode og lyse oppholdsrom. Stue/kjøkken er det rommet vi oppholder oss mest i og her er det fokus på gode tidløse løsninger som skaper hverdagslykke for store og små.
Tårnåsen Torg vil bestå av ca. 140 leiligheter fordelt på flere bygg.

Les mer om prosjektet på www.tårnåsentorg.no og se boligvelger for planløsninger og beliggenhet i bygget for hver enkelt leilighet.

Finn.no: Prosjektets ferdigstillelse

Selger tar sikte på fysisk oppstart av byggearbeidene i felt Nord for første byggetrinn andre kvartal 2022. Selger tar sikte på å overlevere boligene i andre kvartal 2024. Byggetid for felt Nord er estimert til ca. 24måneder.