Klikk for galleri

Prinsdal -2 nye, innholdsrike, arkitekttegnede boliger - God standard - 3bad - 3sov - Garasje - Arealeffektive løsninger

X
Søndre Nordstrand – Oslo

Berglyveien 24E og 24D

Søndre Nordstrand – Oslo

Berglyveien 24E og 24D

Prisantydning
9.490.000 - 9.750.000
Bruksareal
220m² – 230m²
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
skjema her?
Salgsoppgave
Lukk

Eirik Lande

Daglig Leder
PrivatMegleren Nyeboliger Oslo
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

PrivatMegleren Nyeboliger AS / Eirik Lande

Selger/Utbygger

Vannverksveien Utvikling AS

Betegnelse

Gnr. 190 Bnr. 74 Snr. 1 og Gnr. 190 Bnr. 74 Snr. 2 i Oslo kommune

Velkommen til Berglyveien 24E og 24D!

Vi har gleden av å presentere Berglyveien 24E og 24D - 2 nye, særdeles innholdrike, arkitekttegnede boliger, med en ideell beliggenhet i et veletablert boligområde.

Boligene utgjør en stor, vertikaldelt tomannsbolig med kjeller/garasjekjeller, tegnet av den anerkjente arkitekten Lorentz Gedde-Dahl, kjent for sin eksklusive klassiske stil. Stor, solrik felles tomt, i et attraktivt, rolig og barnevennlig boligområde, med gangavstand til barneskole, dagligvare og friluftsområder.

Boligene har svært gode romløsninger som gir maksimal arealutnyttelse. Boligene går over 3 plan, med direkte adkomst til garasje i underetasje.

Noen høydepunkter:

- Gode, åpne romløsninger og store vindusflater

- Gjennomgående god standard

- Innbydende entré/hall

- Stor, luftig stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning, peisovn og utgang solrik hage

- Hyggelig stue i 2. etasje - ideell som tv-stue for de minste

- 3 gode soverom, hvorav hovedsoverom har eget bad og utgang solrik balkong eller fransk balkong

- 3 delikate, flislagte bad hvorav ett er kombinert med praktisk vaskerom

- Sluse i underetasje, ut til garasje

- Pen 1-stavs eikeparkett

- Meget god lagringsplass med flere bodrom

- Attraktivt, barnevennlig og trafikkstille boligområde

Beliggenhet

Rolig, etablert og barnevennlig boligområde på Prinsdal i Oslo. Fra eiendommen er det gangavstand til barneskole og til dagligvarehandel, samt kort vei til flotte friluftsområder langs fjorden. Området er godt etablert og består av småhus- og villabebyggelse.

Kort vei til treningssenter, svømmehall, badeplass og ridesenter ved Stall Prinsdal. Hauketo IL har to store kunstgressbaner ved Prinsdal skole, hvor den ene banen gjøres om til skøyteis om vinteren. Her finner du også tennishall og hall for innendørs aktivitet.

Idrettsanlegget grenser til Grønliåsen som bl.a. byr på herlige lysløyper om vinteren. I tillegg er det ca. 8 min med bil til Hvervenbukta - en meget populær badeplass med deilige sandstrender, svaberg og grønne lunger. Det er ellers kort vei til Fiskevollen, Bestemorstranda, Ingierstrand og Sandbukta. Om vinteren kan du kose deg i bakken på Sloreåsen alpinanlegg som ligger på Ljan, ca. 3,5 km unna boligen.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi, Meny og Rema 1000. Det er ca. 7 minutters kjøring til Kolbotn Torg med 60 butikker og restauranter. Her finner du en urban og moderne oase som omfatter gågater, kulturhus og et underjordisk parkeringshus. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon eller bil.

Kollektivtilbudet i området består av buss og tog. Nærmeste holdeplass er Prinsdalsbakken som ligger ca. 350 meter unna. Det er ca. 18 minutters gange til Holmlia togstasjon. Med bil tar det ca. 4 min til Kolbotn, 22 min til Oslo S, 42 min til Rygge og 52 min til Oslo Lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Prinsdal barneskole og til Hauketo ungdomsskole som nylig er rehabilitert. Det er heller ikke langt til Steinerskolen på Nordstrand. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Bygninger

Tomten vil bli bebygget med:

- 1 vertikaldelt tomannsbolig (Hus 1-2)

- Garasje med plass til 2 biler for hver av boligene.

Tomten deles med enebolig som er oppført syd på eiendommen.

Byggemåte

Støpt plate med armering, isolasjon, radonsperre og grunnmur i type Thermomur, eller tilsvarende. Endelig løsning og veggtykkelse ikke avklart. Husene føres opp i trekonstruksjoner med bjelkelag og gulv over plan 1. Yttervegger med trepanel leveres grunnet med et toppstrøk, Sorte takrenner og nedløpsrør. Balkongdekke i impregnert trevirke, rekkverk i impregnert trevirke. Impregnerte materialer leveres umalt.

Arealer og fordeling per etasje

Bruksareal: 220 kvm - 230 kvm

Bolig 1

U. etg.: 96 kvm BRA

1. etg.: 62 kvm BRA

2. etg.: 62 kvm BRA

Garasje utgjør  ca. 37 kvm BRA

Totalt: 220 kvm BRA inkl. garasje

Bolig 2

U. etg.: 96 kvm. BRA

1. etg.: 67 kvm BRA

2. etg.: 67 kvm BRA

Garasje utgjør ca. 37 kvm BRA

Totalt: 230 kvm BRA inkl. garasje

Selger tar forbehold om mindre endringer i både innvendige og utvendige arealer på grunn av tekniske og offentlige krav mv.

Innhold

Bolig 1

U.etasje: Entré/trapperom, romslig bod, bad/vaskerom, bod/teknisk rom, sluse til garasje

1. etg.: Stor stue/spisestue med kjøkken i åpen løsning og utgang hage

2. etg.: Stue, bad, 3 stk. soverom hvorav hovedsoverom har eget bad og utgang balkong.

Bolig 2

U. etasje: Entré/trapperom, romslig bod, bad/vaskerom, bod/teknisk rom, sluse til garasje

1. etg.: Stor stue/spisestue med kjøkken i åpen løsning og utgang hage

2. etg.: Stue, bad, 3 stk. soverom hvorav hovedsoverom har eget bad og fransk balkong.

Standard

Boligene leveres med gjennomgående god standard og gode løsninger.

Innbydende entré/hall flislagt med grå 30x30 fliser samt downlights og varmekabler i gulv med termostat.

Stor, lys og meget luftig stue med peis, 1-stavs eikeparkett, og utgang solrik hage. Varmefolie i gulv og lampepunkter iht. NEK 400. Hver av boligene har 3 romslige soverom i 2. etasje og leveres med 1-stavs eikeparkett, 1 lampepunkt med bryter, stikk på vegg iht. NEK 400. I tillegg leveres Adax VP10 varmeovn eller lignende. Hovedsoverom med eget, delikat bad.

Bod/teknisk rom i kjeller med komplett sikringsskap.

Kjøkken:

Flott kjøkken i åpen løsning mot stue/spisestue, med 1-stavs eikeparkett. Det leveres kjøkken- og garderobeprodukter til en samlet veiledende pris på kr 145.000,- ink. mva, inklusiv frakt og montering. Varmefolie i gulv.

Bad og vaskerom:

Hver av boligene har delikate, flislagte bad samt praktisk vaskerom.

Bad/vaskerom i underetasje med vegghengt toalett fra Villeroy og Boch, Novo Veggskål m/ dempesete. Vision dusjdører, Oras kraner samt 55 cm vaskekar. Grå 30x30 fliser på gulv og elektrisk varmekabel med termostat. Hvite 30x60 fliser på vegg. Himling med gips, sparklet og malt hvitt. Hulkilslist mellom vegg og himling, hvitmalt. Downlights i tak og varmekabler i gulv med regulator.

2 stk. bad i 2. etasje, med grå fliser 30x30 på gulv og hvite 30x60 på vegg. Et bad leveres med Arterna Bram Day frittstående badekar, Oras dusj og badekar armatur. Bademiljø Line, Villeroy og Boch veggskål m/ dempsete. Bad nr 2. leveres med Bademiljø Vision Dusjvegger, Oras Armatur, bademiljø Line innredning og Villeroy og Boch veggskål m/dempsete. Begge bad leveres med downlights, 1 lampepunkt over/bak speil, 1 dobbelt stikk på vegg samt varmekabler i gulv med regulator.

Gulv:

14 mm 1-stav eikeparkett i 1. og 2 etasje utenom: entre, WC, vaskerom, sluse og badene. Gulvene flislegges 30x30 cm grå keramiske fliser e.l. i bod/teknisk leveres 30x30 fliser grå keramiske.

Vegger/tak:

13 mm gipsplater, strimles/sparkles og grunnes 2 strøk hvit farge Refleksjon/Bomull. Vegger på badene flislegges med 30x 60 cm hvite keramiske fliser.

Foringer/listverk:

Tak og vindusarealer leveres uten lister. Gulvlister og gerikter leveres i uprofilerte utførelse 12x70mm. Listverk leveres grunnet hvit fra fabrikk. Det gis ikke garanti på kvistgulning av ferdigmalte produkter.

Pipe/ovn:

Det leveres stålpipe eller tilsvarende med 1 stk. peisovn Contura 810:1 svart eller lignende. Endelig plassering ikke fastsatt.pipeløpet føres kun til 1 etasje.

Dører/trapper:

Innvendige dører i bolig leveres type Harmonie Slett Kompakt (hvitmalt) eller tilsvarende kvalitet fra annen leverandør. Fabrikkmalt hvit karm og vridere i børstet stål. Inngangsdør leveres i type Harmonie Engø eller tilsvarende, farge ikke valgt. Trappen leveres med hvitgrunnede vanger og håndløper, børstet stålspiler og åpne eiketrinn.

Vinduer:

Vinduer i tre med 3-lags energiglass. Farge ikke valgt.

Sanitærutstyr:

Sanitæranlegget utføres av autorisert rørlegger etter gjeldende forskrifter. Alle vannledninger til tappesteder er rør i rør system. Oras eller lignende ettgreps armaturer på alle tappesteder, trykkstyrt dusj armatur. Servanter er del av baderomsinnredningen, se eget avsnitt. Det leveres ikke badekar eller dusjvegger. Husbrannslange eller brannslukningsapparat plassert i kjøkkenbenk. Veggmontert toalett type Villeroy & Boch el. på alle bad/wc. 300 l varmtvannsbereder. 1 stk. opplegg for vaskemaskin i vaskerom. Utvendig leveres 1 frostfri utekran pr bolig.

Elektrisk anlegg:

Det elektriske anlegget vil bli utført av autorisert installatør etter gjeldende forskrifter p.t. NEK 400-2018. Anlegget leveres tre faset og dimensjonert for elektrisk oppvarming i alle boligrom. Skjult anlegg i alle etasjer. Sikringsskap med overbelastnings-vern, automatsikringer og jordfeilvarslingsenhet/bryter. Oppvarming med panelovner der det ikke er varmekabler. Varmekabler på badene, vaskerom og entre. Det inkluderes 7 downlights og 2 stk utelamper. Ringeanlegg og seriekoblede røykvarslere ihht gjeldende regler.

Telefon/TV/Bredbånd:

Det leveres opplegg til 1 stk telefon- og 2 stk TV-kontakter kun bokser med tomme rør som blendes med hvit lokk. Tomme rør i grunnen føres til el. Stolpe eller annet egnet sted. Kjøper er selv ansvarlig for installasjon av telefon/fiber/internett og TV arrangement.

Ventilasjon:

Husene vil få balansert ventilasjon med avtrekk fra våtrom og kjøkken. Avtrekkskanal fra kjøkken ut gjennom yttervegg. Endelig teknisk løsning og plassering vil avklares med entreprenør.

Kjøkken- og Garderobe:

Det leveres kjøkken og garderobeprodukter til en samlet kostnad av kr 145.000. inklusive frakt og montering inklusiv mva. Leverandør er ikke valgt og skal velges av entreprenør. Kjøper står fritt til å endre type og utforming. Tillegg regnes for veiledende pris over 145.000 kr.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmeovn, varmekabler/folie og peisovn.

Parkering / Garasje

Garasje med plass til 2 biler for hver av boligene. Garasjeportene leveres som standard hvit med automatikk, 1 åpningsbrikke pr bolig. Gulv i ubehandlet betong samt vegger/tak leveres gipset og malt.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

Beskrivelse av tomt/hage

Gangveier, nedkjørsel, p-plasser og gårdsplass leveres med grus, subus e.l. som topplag.

Utearealene maskinplaneres med stedlige masser uten beplanting og gress. Eventuelle støttemurer leveres som Asak Ministøttemur e.l. Trapper i trykkimpregnert trevirke. Plattinger/markterrasser inngår ikke i leveransen.

Tomta på 1216 kvm og er svakt skrånende i nordlig retning. Boligen skal legges delvis inn i terrenget, med en eksponert kjelleretasje med garasje mot nord. Syd på tomten ligger det en enebolig. Eksisterende uthus og garasje rives i forbindelse med byggeprosjektet.

Hver seksjon har enerett til bruk av sin bruksenhet og diponeringsrett til anvist del av felles tomt.

Det tas også forbehold om andre endringer av utenomhusarealene.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Bestemmelse om veg  

03.05.1947 

Bestemmelse om benyttelse

Bestemmelse om bebyggelse

Overført fra: 0301-190/74

Gjelder denne registerenheten med flere

 

Best. om vann/kloakkledn.  

15.06.1949 

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Overført fra: 0301-190/74

Gjelder denne registerenheten med flere

 

Erklæring/avtale  

03.12.1979 

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:190 Bnr:434  

Bestemmelse om kloakkledning

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Overført fra: 0301-190/74

Gjelder denne registerenheten med flere

 

Bestemmelse om veg  

07.03.2019 21:00 

Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  

Org.nr: 958935420

Midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven

Plikt til framtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune

Overført fra: 0301-190/74

Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen vil være tilkoblet offentlig vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er likevel ikke til hinder for overtakelse såfremt midlertidig brukstillatelse foreligger. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som er gjenstående og frist for ferdigstillelse.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er avsatt til hovedformål bebyggelse og anlegg i kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030, vedtatt 23.09.2015. Eiendommen er regulert til Byggeområde for boliger gjennom Reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (småhusplanen) S-4220, vedtatt 15.03.2006, revidert 12.06.2013, og 17.03.2015.

Beskrivelse av sameiet

Sameiet vil bestå av 3 stk. boligseksjoner.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Fellesutgifter skal dekke sameiets driftsutgifter, og vil blant annet avhenge av ytelsene sameiet rekvirerer. Erfaringsmessig vil de ordinære fellesutgiftene (kommunale avgifter, sameiets forsikring, strøm til fellesarealer og evt. snemåking) utgjøre ca. kr. 1.500,- - 1.800,- pr. bolig pr. mnd.

Fellesutgiftene fordeles i henhold til hvert enkelt sameiets vedtekter, som i utgangspunktet angir fordeling etter sameierbrøken. Sameiet skal beslutte hvor mange ytelser som skal rekvireres.

Det er innført eiendomsskatt i Oslo. Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2019 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner.

Oppgjør

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøper innbetaler 10 % av kjøpesummen ved garantistillelse eller så snart selger har løftet sine

forbehold. Beløpet innbetales meglers klientkonto og er avtalt å være forskudd i samsvar med bustadoppføringslovens § 47 (2) under forutsetning av at selger stiller garanti for beløpet etter bustadoppføringsloven § 47 (3). Forskuddet skal være fri egenkapital og det kan ikke tas pant i kjøpt eiendom for forskuddsbeløpet. Når selger har stillet lovpålagt sikkerhet for beløpet vil selger få instruksjonsrett over beløpet på meglers klientkonto. Opptjente renter tilfaller etter dette selger. Betalingsforpliktelsen inntrer uansett ikke før tilfredsstillende garanti er stilt. Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Utover kjøpesum tilkommer følgende omkostninger:

Det skal i tillegg til kjøpesummen betales følgende:

-Dokumentavgift 2,5 % av andel tomteverdi. Tomteverdien er antatt å være kr. xx xxx,- pr. kvm. BRA-s for boligen.

-Tinglysningsgebyr for skjøte kr. 525,-

-Tinglysingsgebyr og attestgebyr pr. panterettsdokument kr. 724,50,-

Det tas forbehold om endring i dokumentavgiften på tinglysingstidspunktet. Det tas også forbehold om endringer av omkostningsbeløpene som følge av politiske vedtak eller lovendringer.

Tilvalg

Alle tilvalg skal bestilles skriftlig på tilvalgsblanketten som er et vedlegg til dette prospektet.

Prosjektets totalentreprenør vil håndtere endrings og tilleggsarbeider på vegne av selger.

For å opprettholde nødvendig fremdrift i prosjektet vil muligheten til å bestille tilvalg være tidsbegrenset til 6 uker etter kontraktsinngåelse, eller etter nærmere avtale med selger/entreprenør.

Selger har et utvalg leverandører som kan tilby tilvalg, og kjøper oppfordres til å benytte seg av disse. Selger/entreprenør har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv. selv om utarbeidelsen av pristilbudet med mer ikke resulterer i noen bestilling fra kjøpers side, jfr. bustadoppføringslovens § 44.

Endringer kan medføre at entreprenør, leverandører, arkitekter og rådgivere må vurdere ønsker, og vil få en initialkostnad for utredningen alene. Denne kostnaden må dekkes av bestilleren.

Endringer og tilvalg kan kun gjennomføres dersom det ikke medfører forsinkelser i prosjektet, og entreprenør har adgang til å nekte tilvalg og endringer på fritt grunnlag. Adgangen til tilvalg og endringer er uansett begrenset til 15 % av kontraktsverdi. Alle tilvalg avtales direkte mellom

kjøper og entreprenør i en separat skriftlig avtale.

I avtalen skal angivelse av pris for tilvalg og endringer fremgå, samt eventuell tilleggsfrist. Tilvalg innbetales separat til meglers klientkonto ved bestilling eller etter nærmere avtale. På tilvalg og endringer har entreprenøren et påslag på 15% for å dekke risiko, fortjeneste, koordinering, FDV

osv.

Dersom selger iht. bustadoppføringslova § 11 får forlenget fristen for ferdigstillelse som følge av at kjøper krever endringer eller tilvalg som ikke er i

samsvar med bestillingsfristene som der er fastsatt, plikter kjøper også å dekke selgers finansielle kostnader som følge av at oppgjøret blir utsatt, i

tillegg til alle de kostnader arbeidene medfører.

Vilkårene for utbetaling av kjøpesummen til selger, gjelder tilsvarende for innbetalte beløp for endrings- og tilleggsarbeider, herunder at selger mot sikkerhetsstillelse iht. bustadoppføringslova §47 kan kreve beløpene utbetalt selv om de øvrige vilkår om overtakelse etc. ikke er oppfylt.

Alternativt kan selger kreve at kjøper stiller sikkerhet for betaling av endrings- og tilleggsarbeider før arbeidene påbegynnes. Dersom fakturaer for endrings- / tilleggsarbeider ikke er betalt av kjøper innen overtakelse, vil ikke overtakelsesforretning bli gjennomført før fakturaene, med eventuelt tillegg av forsinkelsesrente, er betalt.

Selger/entrepenør vil ta timebetalt med kroner 1.200,- for innhenting av tilbud, håndtering av endringsarbeider m.v. i tillegg til påslag på varer og

tjenester.

Adgang til utleie (boligformål)

Planlagt overtagelse

Forventet igangsettelse er Q4 2019.

Forventet ferdigstillelse 300 dager etter igangsettelse. Foreløpig anslag er Q3 2020.

Selgers forbehold om realisering

Selger tar følgende forbehold for gjennomføring av kontrakten:

1. Det tas forbehold om at Selger får nødvendig igangsettingstillatelse slik at prosjektet kan gjennomføres slik det her er blitt presentert.

2. Det tas forbehold om at 1 enhet av totalt 2 er solgt.

3. Det tas forbehold om at det inntreffer forhold som medfører at Selger ikke finner det forsvarlig å iverksette byggearbeidene. Eksempler på slike

forhold er prisfall i boligmarkedet, reduserte muligheter til å få boliglån og/eller byggelån, uforutsette offentlige krav etc.

Selgers frist for å gjøre forbehold gjeldende er  01.03.2020. Selger er bundet av Kjøpekontrakten dersom det innen denne fristen ikke er sendt skriftlig og saklig begrunnet melding til Kjøper om at forbehold gjøres gjeldende.

Dersom Selger gjør forbehold gjeldende, gjelder følgende:

-denne Kjøpekontrakt bortfaller med den virkning at ingen av partene kan gjøre krav gjeldende mot den annen part på grunnlag av kontraktens

bestemmelser

-beløp som Kjøper har innbetalt skal uten ugrunnet opphold tilbakeføres til Kjøper inkl. opptjente renter

Selger stiller garanti i medhold av bustadoppføringslova § 12 straks etter at samtlige forbehold i dette punkt er løftet.

Generelle forbehold

Kjøpere plikter å gjøre seg kjent med arkitekttegninger og beskrivelse som følger av salgsoppgaven før endelig avtale inngås.

Frihåndstegninger og illustrasjoner i prospektet og annonser er av illustrativ og kunstnerisk karakter og angir nødvendigvis ikke korrekt gjengivelse av boligene, terrenget, utomhusarealene, fasader mm.

Beplanting og blomster, gjerder/levegger, belysning, innredninger, tepper, møbler, markiser, og annet tilbehør utover det som er beskrevet ovenfor, leveres ikke. Arealet av hvert enkelt rom kan variere noe fra salgstegning.

Prosjektet er pr. i dag ikke detaljprosjektert. Alle opplysninger er derfor gitt med forbehold om rett til å gjøre endringer i forhold til arkitekttegninger, situasjonskart, beskrivelse som er hensiktsmessige og nødvendige, uten å forringe den generelle standard.

Endringer som følge av tekniske løsninger eller offentlige pålegg må påregnes.

På tegningene er det vist forslag til plassering av innredning, garderober, kjøkken, hvitevarer med mer som ikke er del av leveransen. Det er avsatt sum til valgfritt bruk for dette i beskrivelsen.

Det vil forekomme tekniske føringer med kanaler og rør som ikke er vist på tegning. Disse vil kunne ta areal av boligene. Ventilasjonsføringer kan gi redusert takhøyde på enkelte steder.

Bygningsmaterialer påvirkes av fuktighet og uttørking. Det kan oppstå sprekker på grunn av bevegelse i materialene uten at dette medfører rett til reklamasjon. Listverk vil ha synlige spikerhoder. Listverk og trapper er behandlet på fabrikk og kjøper må påregne flekkmaling/sparkling og/eller toppstrøk.

Selger forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming av utomhusarealer, materialvalg og fargevalg på bygningene samt innvendige og utvendige fellesarealer. Det leveres ikke beplantning.

Boligene vil bli levert byggrengjort. Det vil si at boligen ryddes for avfall, gulv støvsuges og skap støvtørkes. Øvrig vask av overflater og vinduer må utføres av kjøper. Generelt leveres boligen ihht. teknisk forskrift TEK 17.

Boligenes arealer er angitt så nøyaktig som mulig. Selger tar imidlertid forbehold om mindre avvik/endringer og slike avvik vil ikke være reklamasjonsgrunn. Selger tar forbehold om at alle nødvendige offentlige godkjennelser for prosjektet blir gitt.

Entreprenør tar forbehold om å endre produkter med produkter av tilsvarende kvalitet/utførelse hvis han måtte finne det formålstjenelig. Det bemerkes at termostater på varmekabler angir effekt, og ikke temperatur på gulvet.

Når det gjelder utvendige tørrmurer, brolagte og singlete arealer etc, må man forvente at de kan sette seg noe over tid.

Det kan forekomme mindre avvik mellom seksjoneringsgrenser og faktisk anlagte skiller mellom seksjonene (kantstein, gjerder, hekker og lignende). Videre kan det forekomme avvik mellom byggesakens situasjonskart/utomhusplan og faktisk opparbeidet tomt.

Arealene som er oppgitt er bruksareal (BRA), som er boligens areal innvendig målt ved boligens omsluttede vegger, inklusive innvendige vegger,

boder og sjakter, men ikke medregnet yttervegger.

Det tas forbehold om at mindre arealavvik kan forekomme. Summen av de oppgitte romstørrelser på plantegningene samsvarer ikke med boligens

totale BRA som følge av at innvendige vegger og innkassing av ventilasjon ikke er medtatt i denne sammenheng. Selger har videre rett til, uten at

kjøperen kan kreve endring i pris, å foreta mindre endringer i oppgitte spesifikasjoner, produkter og beskrivelser som ikke forringer prosjektets eller

boligenes kvalitet og funksjon i vesentlig grad.

Kjøpekontrakten som ligger vedlagt salgsoppgaven er den som ligger til grunn for handelen. Dersom kjøper ønsker endring i kjøpekontrakten må det dette medtas i innlevert budskjema som et forbehold.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        

 

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.

Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.

 

Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.

Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag er avtalt til 1% + mva. av endelig kjøpesum.

I tillegg til dette tilkommer:

Tilrettelegging kr 14.990,- + mva.

Oppgjørshonorar kr 4.000,- + mva

Utlegg/markedsføring