Klikk for galleri

Kvitfjell - Enestående, arkitekttegnet laftehytte på en av Vardens råeste tomter! Panoramautsikt og perfekt Ski-inn/-ut

X
Oppland – Ringebu

Vardenvegen 238

Oppland – Ringebu

Vardenvegen 238

Prisantydning
17.500.000,-
Primærrom
254m2
Bruksareal
319m²
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Salgsoppgave
Lukk

Hallvard Brekke Klingen

Eiendomsmegler
PrivatMegleren Nyeboliger Oslo
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

304-18-0207

Eiendomstype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 106 Bnr. 57 i Ringebu kommune

Byggeår

2019

Areal

Primærrom: 254 kvm, Bruksareal: 319 kvm, Bruttoareal: 345 kvm

Antall rom

6

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 1539 kvm

Beliggenhet

Hytta vil få en av Vardens aller beste beliggenheter på 907 meter over havet og grenser mot friområde på to sider. Den har særdeles enkel ski-inn og -ut til både langrennsløypene og alpinbakken. Terrenget foran tomten faller markant mot vest og nord, som gir en spektakulær utsikt mot Jotunheimen, Heidalsmuen, Rondane og Kvitfjell Vest, og har særdeles gode solforhold. Her kan man nyte soloppgangen over Muen i øst og solnedgangen over Jotunheimen i vest.

Kvitfjell er kjent for å være et paradis for alpinentusiaster, brede og perfekt preparerte løyper for alle nivåer.

Du har Østsidens bratte og utfordrende løyper, med blant annet utfortraséen hvor det årlig arrangeres World Cup.

Vestsiden er et eldorado for alle nivåer. Her finner man røde og grønne løyper, utfordrende skogskjøring og et perfekt barneområde med skålheis og rullebånd for de minste.

På den nye Varden-siden finner man to helt nye blå bakker for dem som ønsker å cruise nedover, og et utfordrende og morsomt skogsområde for barn og voksne. Denne siden er også det perfekte utgangspunktet for langrennsturen. Fra toppen av Varden er det i overkant av 1 mil til Skeikampen og 2,5 til Gålå, og man har kortere turer til Skardbua og Fagerhøi. Kvitfjell Varden ble åpnet 3. Juledag 2017, med nye traséer, 6-seters stolheis og gondol. Over de neste årene skal det investeres i flere nye bakker, heiser og servicetilbud på denne nye fjellsiden.

Kvitfjell er også kjent for god mat. Tyrihanstunet må oppleves. Med fantastisk hjemmelagede lunchretter, eget pizzeria, afterski med gourmepølser og kveldsservering med Raclette, har Tyrihanstunet blitt en institusjon på Kvitfjell, som i tillegg tilbyr hjemkjøring for dem som behøver det. Videre finner man Ski-in-diner på vestsiden og Plaza Skicafé på Østsiden. Begge med perfekt hjemmelaget mat. Koia, på østsiden, er Kvitfjells svar på den østerrikske afterskien. I en 300 år gammel tømmerkoie, med gamle ski og startnummer på veggene, de beste gourmetpølser og god drikke er Koia et perfekt sted for en rast i bakken. Fôr på Østsiden serverer nydelige lunchretter og tilbyr gourmetmat med 5- og 7-retters middager.
På toppen av Varden, bare 250 meter fra hytta, skal det nå bygges et serveringssted som vil holde samme høye nivået som ellers på Kvitfjell. Det er bare å glede seg!
Kort fortalt er Kvitfjell også matentusiastenes vintersportssted.

Over de neste årene skal Kvitfjell utvikles videre, og neste store satsning ligger i utbyggingen av et sentrumsområde mellom bunnen av Vestsiden og Varden. Forslaget til sentrumsplan er utviklet av Logg Arkitekter sammen med Alpinco. Her er det tenkt butikker, serveringssteder, utvidet servicetilbud og mye mer.

Byggemåte

Se vedlagte leveransebekrivelse for utfyllende informasjon om byggemåte.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 254 kvm, Bruksareal: 319 kvm, Bruttoareal: 345 kvm

1.Etasje: P-rom 241, BRA 319kvm.
P-rom:
Hall, gang, stue, spisestue, kjøkken, gjestetoalett, soverom, baderom, tv-stue, sportsgarderobe og vaskerom.
S-rom:
Garasje, kjølerom og skibod.

Innhold

På tomt 21 på Vesleseter prosjekteres nå en unik, moderne laftehytte, med alt på ett plan.
Den forventes ferdigstilt Q3 2020.
Hytta blir ualminnelig innholdsrik, og det er lagt stor vekt på å finne den optimale planløsningen.
Hytta går over ett plan, og inneholder:

* Hovedinngang med garderobe og gjestetoalett
* Romslig kjøkken med lekker innredning fra Kvänum, samt egen matbod og vinskap
* Stor spisestue med gjennomlys og utgang til bålplass og utekjøkken
* Lys og luftig stue med plass stor sofagruppe, samt egen leseavdeling med plassbygget sittebenk
* Hovedsoverom med garderobe og gasspeis. Eget baderom med dusj og badekar
* To like dobbelsengsrom med eget dusjbad
* To like familierom, med plass til familiekøye
* TV-Stue med god plass til stor hjørnesofa
* Romslig hovedbad med badstue, dusjnisje og eget toalettrom
* Sportsgarderobe med plassbygget skap og sittebenk. Utgang til skibakken.
* Vaskerom/teknisk rom med innredning fra Kvänum og opplegg for vaskemaskin
* Stor skibod med innredning fra Kvänum, og oppheng til ski. Ekstra kjøl/fryseskap fra Miele.
* Dobbelgarasje med automatiske leddporter

Videre leveres hytta med murt bålplass og sittebenk, utekjøkken med grill og skiferlagt terrasse utenfor stue, ved bålplass og utekjøkken samt skiferlagt gangvei i svalgang.

Standard

Hytta er tegnet av Logg Arkitekter og Østlaft Bygg, i tett samarbeid med interiørarkitektene fra Coloritt. Det er brukt mye tid på å finne det riktige uttrykket, riktige løsninger og ikke minst de riktige kvalitetene. Resultatet har blitt en helt enestående hytte, med løsninger man ikke har sett på en laftehytte før. Dette er en hytte som virkelig kombinerer den vakre og tradisjonelle laftehytta med et moderne og stramt uttrykk. Det er lagt stor vekt på å få frem det beste i tomten med tanke på utsikt og solforhold, og samtidig bevare hytta og uteområdene private og usjenerte.

Hytta vil holde en særdeles høy standard på innvendige løsninger og kvaliteter, og inneholder blant annet vannbåren varme i alle gulv, lekker kjøkkeninnredning fra Kvänum, hvitevarer fra Gaggenau og Miele, belysning fra Delta Light og en lekker 30cm eikeparkett fra Haro.

Hovedinngang:
Romslig hovedinngang, flislagt med lekre italienske fliser. Gjestetoalett i tilknytning til gangen, holdt i samme materialer og farger. Plassbyggede garderobeskap med glatte fronter og praktisk innredning. Gjennom en flott skyvedør i sort smijern og glass kommer du inn til kjøkken og stue.

Kjøkken:
Lekkert kjøkken, med innredning fra Kvänum i modellen Brahe. Kjøkkenet leveres i fargen sotgrå og lys eik på høyskap. Benkeplate av Caesarstone i farge Piatra Gray. Hvitevarer av høy kvalitet fra anerkjente Gaggenau og Miele. Kjøkkenet leveres med stekeovn, kombidampovn, Vario kjøl og frys samt Flex induksjonstopp fra Gaggenau, og oppvaskmaskin fra Miele. Kjøkkenarmatur fra Quooker, som kan gi deg kokende vann rett fra kranen!
Videre har man et eget kjølerom i tilknytning til kjøkkenet, med plassbyggede hyller.

Stue og spisestue:
Hytta har en gedigen stue og spisestue på over 68kvm. Rommet deles i to av en fantastisk tunellpeis, som gjør at du kan nyte peiskosen fra begge sider.
Spisestuen har store vindusflater på begge sider, og man har utsikt mot Rondane og Kvitfjell Vest den ene veien og mot bålplassen den andre. Her har man god plass til et skikkelig langbord.
I stuen kan man nyte den fantastiske utsikten mot Rondane, Heidalsmuen og Jotunheimen. Det er utgang til en stor skiferlagt terrasse med glassrekkverk. Videre får man en plassbygget kosekrok, som vender seg mot utsikten.

Master-avdeling:
Stort soverom, med plassbygget garderobeløsning og gasspeis. Her kan man nyte utsikten mot Kvitfjell Vest og Muen, sammen med fyr i peisen.
Gjennom en lekker smijernsdør med glass kommer man inn til et lekkert privat baderom. Badet har eksklusive detaljer og løsninger og inneholder dusjnisje, wc, servant og et stort badekar.

Soverom med egne baderom:
Hytta får to gode dobbelsengsrom med god plass til garderobeskap. Om ønskelig kan begge rommene leveres med plassbygget sengeløsning med garderobeskap og skuffer. Begge rommene har egne dusjbad med italienske fliser og lekker innredning fra danske Copenhagen Bath.

Soverom:
Videre har hytta to soverom med plass til dobbelseng eller familiekøye. Begge rommene kan leveres med plassbygget sengeløsning med dobbelseng og enkelseng med underliggende garderobeskap.

Tv-stue:
Egen tv-stue, plassert i soveromsgang. Rommet kan leveres med plassbygget tv-benk samt plassbygget hjørnesofa.

Baderom med badstue:
Stort, lekkert baderom med dusjnisje, badstue og separat wc. Badet holder samme høye kvalitet på fliser, innredning og utstyr.

Sportsgarderobe:
Genial sportsgarderobe, men utgang rett ut i bakken. Garderoben leveres med plassbygget løsning, og har egne hyller til hjelmer, skohyller tilpasset alpinstøvler og tilstrekkelig med skuffer og hyller til øvrig utstyr. Videre følger en plassbygget sittebenk med skuffer under, og 2 stk. klappstoler fra Skagerak.

Vaskerom:
Praktisk vaskerom/teknisk rom med innredning Lindö fra Kvänum. Videre leveres rommet med vask, vaskemaskin, tørketrommel og varmtvannsbereder på 300L.

Skibod:
Romslig skibod med skapinnredning fra Lindö, Kvänum. Videre leveres skiboden med stor smørebenk og oppheng til ski.

Garasje:
Stor dobbelgarasje med to automatiske garasjeporter. Garasjen leveres med ubehndlet støpt betonggulv.

Utekjøkken og bålplass:
Rett utenfor spisestuen finner man en murt bålplass med murt sittebenk rundt. Videre leveres hytta med murt utekjøkken med vask og Weber gassgrill.

Møblering

Plassbyggede løsninger for senger og garderobeskap på soverom kan velges som tilvalg.
Møblering som vist i visualiseringer kan bestilles gjennom interiørarkitekt Coloritt v/Anne Berit Moen.

Oppvarming

Hytta leveres med vannbåren gulvvarme i alle rom.

Parkering / Garasje

Parkering i dobbelgaraje med plass til to biler. Ellers gode parkeringsmuligheter på gårdsplass.

Adkomst

Fra E6:
Ta av ved Fåvang, og følg skilting til Kvitfjell. Ta så av mot Kvitfjell Vest.
Etter man har passert den nye gondolen, skal man ta første vei til venstre opp til Kvitfjell Varden.
Følg veien oppover til man kommer til en stor trafoboks på venstre side.
Ta inn stikkveien som går til venstre oppover.
Tomten ligger på venstre side, rett etter svingen.

Beskrivelse av tomt/hage

Utvendig leveres hytta med murt bålplass og sittebenk, utekjøkken med grill og skiferlagt terrasse utenfor stue, ved bålplass og utekjøkken samt skiferlagt gangvei i svalgang. Utenfor sportsgarderobe leveres også hytta med skiferlagt gangarealer samt mur i råkopp.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Med eiendommen følger pliktig medlemsskap til Kvitfjell Varden Hytteeierforening. Foreningen skal sørge for drift og vedlikehold av fellesanlegg og veier, herunder snømåking og strøing. Frem til hytteeierforeningen har konstituert et styre med vedtekter og eget budsjett er medlemmene (tomtefesterne og tomteeierne på Varden), forpliktet til hver å innbetale et årlig beløp til dekning av forpliktelser til drift og vedlikehold som nevnt foran. Innbetalingen skal skje til Kvitfjellvarden AS som i denne perioden skal forestå drift og vedlikehold for hytteeierforeningen. Kvitfjellvarden AS skal ha rett til alternativt å utligne kostnader til drift, vedlikehold og forvaltning i henhold til revidert regnskap. For dette arbeidet har Selger krav på godtgjørelse med et årlig beløp begrenset oppad til kr. 1.000 per år per tomt.

Når hytteeierforeningen har etablert eget styre kan hytteeierforeningen selv overta drift og forvaltning med en måneds varsel til Selger. Selger skal etter utløpet av perioden ikke ha rettigheter og plikter utover det som da eventuelt særskilt avtales.

Kjøper plikter å innbetale årsavgift fastsatt av hytteeierforeningen for dekning av driftskostnader knyttet til felles infrastruktur og fellesarealer.

Hytteeierforeningen skal også sørge for å kreve inn et årlig løypebidrag til Kvitfjell Alpinanlegg på kr. 950,- per eiendom per år. Dette beløpet kan justeres hvert tredje år etter konsumprisindeksen.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:
2018/665745-2/200  Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening

2018/665745-3/200  Pliktig skiløypeavgift

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Stikkledninger fra tomtegrense frem til bebyggelse er private og fremtidig vedlikehold av disse bekostes av eier. Alle bygg som knyttes til vann og/eller avløp skal ha montert vannmåler som leies av Ringebu kommune.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er likevel ikke til hinder for overtakelse såfremt midlertidig brukstillatelse foreligger. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som er gjenstående og frist for ferdigstillelse.
Det vil kunne gjenstå utomhusarbeider ved overtakelsen. Overtakelse vil likevel gjennomføres såfremt midlertidig brukstillatelse foreligger, og det skal settes en frist for ferdigstillelse av gjenstående arbeider.
Kjøper vil kunne holde tilbake deler av kjøpesummen, som sikkerhet for at gjenstående arbeider blir utført. Tilbakeholdet blir gjort på meglers klientkonto og renter på beløpet vil tilfalle kjøper.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til fritidsformål, dette i henhold til reguleringsplan Varden, datert. 25.10.2016.
Det er byggemeldt hytter på flere av de omkringliggende tomtene.

Faste, løpende kostnader

Eiendomsskatt:
Det er eiendomsskatt i Ringebu kommune. For 2019 har Ringebu kommunestyre vedtatt en skattesats på 3,6 promiller. For boligeiendommer (heltidsboliger og fritidsboliger) er det vedtatt særsats på 3,1 promille, samt et bunnfradrag på kr 100 000 per boenhet. Årlige kostnader/pliktig medlem av områdets hytteeierforening. I tillegg plikter hytteeier å betale en andel av årlige drifts og vedlikeholdsutgifter i anledning opparbeidet felles vann- og kloakkledninger m.m., samt kommunal renovasjonsavgift og eventuelle andre kommunale avgifter.

Årlige kostnader/pliktig medlem av områdets hytteeierforening.
I tillegg plikter hytteeier å betale en andel av årlige drifts og vedlikeholdsutgifter i anledning opparbeidet felles vann- og kloakkledninger m.m., samt kommunal renovasjonsavgift og eventuelle andre kommunale avgifter. For året 2019 vil dette beløpe seg til kr. 1000,- per år.
Videre er det plikt for kjøper til å betale et årlig løypebidrag til hytteeierforeningen. Det årlige løypebidraget skal dekke oppkjøring av blant annet langrennsløyper og er per tidspunkt for inngåelse av Kontrakten NOK 850, og kan indeksreguleres hvert tredje år. Beløpet innkreves av hytteeierforeningen.

Kommunale avgifter for 2018 :
Årsgebyr vann: kr. 3.894,-
Årsgebyr kloakk: kr. 4.263,-
Forbruk pr. m3 vann målt eller stipulert: 18,84
Forbruk pr. m3 kloakk målt eller stipulert: 30,99
Vannmålerleie pr. måler og år: kr. 1.288,-
Årsavgift renovasjon: kr 1.240,-

Øvrige kostnader:
I tillegg vil det påløpe kostnader til strøm, forsikring og tv/internett-abonnement. Kostnader forbundet med dette er avhengig av den enkelte kundens valg/forbruk.

Oppgjør

Det forutsettes at det ved kontraktsinngåelse innbetales kr. 3.550.000,- for tomten pluss dokumentavgift på kr. 88.750,-, tingl.gebyr pantedokument kr. 525,-, tingl.gebyr skjøte kr. 525,- og panteattest kr. 199,50,-  til meglers klientkonto, og at skriftlig dokumentasjon på finansiering fremlegges av kjøper. Kjøper vil etter dette få hjemmel til eiendommen og kan fritt pantsette tomten. Kjøper plikter ikke å innbetale noen del av kjøpesummen før det foreligger garanti etter bustadoppføringsloven §12 for hele kjøpesummen.

Innbetaling av restkjøpesum etter følgende betingelser, jf. bustadoppføringsloven §47.

25 % ved ferdig støpt grunnmur
30 % ved tett tak uten torv
45 % ved overtakelse - ferdig bygg.

Ovenstående innbetalinger forutsetter dokumentasjon fra selger på gjennomførte arbeider/materialer. Kjøper får komplett fremdriftsplan ved kontraktssignering. Slik delinnbetaling/forskudd fra kjøper forutsetter at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 12. Alle renter på beløp innbetalt til meglers klientkonto tilfaller i sin helhet selger under forutsetning av at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47. Stilles ikke slik garanti tilfaller rentene på innbetalt beløp kjøper.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

17 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 88 750,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 3 550 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 89 999,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 17 589 999,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Adgang til utleie (boligformål)

Hytta har ingen egen utleiede, men kan fritt leies ut.

Kvitfjell Booking er på utkikk etter denne typen hytter i sin portefølje. Ta kontakt med dem for mer informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ikke krav til odel eller konsesjon på denne eiendommen.

Planlagt overtagelse

Hytta forventes ferdigstilt Q3 2020.

Det er forventet byggestart så snart igangsettingstillatelse er gitt fra Ringebu Kommune.

Selger tar forbehold om igangsettelsestillatelse fra Ringebu Kommune. Selger skal, umiddelbart etter at forbeholdene er avklart, stille garanti etter buofl § 12. Garantien skal senest stilles ved oppstart av byggearbeider.
Dersom igangsettelsestillatelse ikke foreligger innen 15.12.19, kan Kjøper og Selger heve avtalen. Kjøper har i så tilfelle ikke krav på noen form for kompensasjon fra selger, utover å få tilbake en eventuell (del)overføring av Kjøpesummen som fortsatt måtte stå på den oppgjørsansvarliges klientkonto, inkludert renter av samme beløp opptjent på klientkontoen.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 17 500 000,-) (Kr.393 750)
Tilretteleggingsgebyr (kr. 14 900)
Visninger (kr 2 500)
Oppgjørsgebyr (kr 5 000)
Totalt kr. (Kr. 416 150)

Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 50.000,- med tillegg av påløpte kostnader.