Klikk for galleri

Vestskogen - Bygg J: Stor 4-roms hjørneleilighet - Vestvendt balkong på 6,9 kvm - Heis - God internbeliggenhet!

Vestskogen - Bygg J: Stor 4-roms hjørneleilighet - Vestvendt balkong på 6,9 kvm - Heis - God internbeliggenhet!

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Ullensaker

Vestskogen Bygg J, leilighet J103

Prisantydning1.916.000,-Fellesgjeld2.874.000,-Felleskostnader13.021,-Primærrom70m2Bruksareal70m2Soverom3Rom4
bilde fra galleri
Visning
tirsdag 07.0216:00 - 17:00
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

BRUSTAD & PARTNERE AS / Kåre A. Brustad

Selger/Utbygger

Selger er B4 Jessheim AS, org. nr. 923 125 906. Prosjektet gjennomføres i regi av Fredensborg Bolig AS, org. nr. 919 998 296.

Betegnelse

Gnr. 132 Bnr. 304 i Ullensaker kommune

Velkommen til Vestskogen Bygg J, Leilighet J103!

Effektiv 4-roms hjørneleilighet med god planløsning. Boligen har en svært god internbeliggenhet på feltet, i tilbaketrukne og rolige omgivelser. Romslig kjøkken med integrerte hvitevarer og god benke- og skapplass. Store vindusflater sikrer mye lys og det er god plass til et stort spisebord foran vinduene. Åpen løsning til tiltalende stue med utgang til vestvendt balkong på 6,9 kvm. Delikat bad med flislagte overflater, innredning samt opplegg for vaskemaskin. Leiligheten har 3 soverom med god plass til garderobeløsning.

Planløsningene er fleksible og åpne. Leilighetene får store vinduer som gir mye sollys, og balkongene vender mot solsiden hvor man kan nyte den grønne utsikten. Leilighetene vil få en meget god utførelse og standard. Boligen vil blant annet få stilren kjøkkenløsning med hvite glatte fronter og integrerte hvitevarer. Baderom og entrè med moderne flisvalg. 1-stavs hvitpigmentert eikeparkett på gulv. Himling uten taklister og listfrie vindussmyg.

Vestskogen blir en ny bydel på Jessheim, kun 600 meter fra Jessheim sentrum. Området vil bestå av moderne kvalitetsleiligheter med parker og friområder rundt. Et miljøvennlig alternativ med gode kvaliteter som legger til rette for en fantastisk bo-opplevelse i hjertet av Jessheim sentrum.

Velkommen til Vestskogen - Bygg J!

Vestskogen - Bygg J er et nytt og spennende salgstrinn i det populære prosjektet Vestbyen Jessheim med flotte og prisgunstige leiligheter med unike betingelser. Vestskogen Bygg J blir ett av byggene med best internbeliggenhet på feltet, da det ligger tilbaketrukket og rolig til.

Salgssuksess! Hele 40 leiligheter er allerede solgt!

Unike betingelser:
o              Lave bokostnader
o              Ingen forskudd
o              Rente på pt. 3,8 % (pr. november 2022)
o              Avdragsfrihet i 10 år

Vi ønsker å gjøre boligkjøp trygt og enkelt for deg. Ikke alle har flere hundre tusen de kan avse til et forskudd ved kjøp av ny leilighet. Derfor senker vi terskelen og tilbyr deg nå 0,- i forskudd.

60% av kjøpesummen for leiligheten blir finansiert gjennom et felles lån i borettslaget. Det gir ekstra gode lånebetingelser. Vestskogen 1 Borettslag sitt felles lån er med dagens rentenivå budsjettert med en flytende rente på 3,8 % (pr. november 2022), 40 års nedbetalingstid og 10 års avdragsfrihet.

Vestskogen vil bestå av totalt 5 bygg (J, K, L, M og N) med totalt 314 leiligheter som vil ligge sentralt i Vestbyen. Vestskogen Bygg J vil bestå av 60 leiligheter over 6 etasjer, fordelt på 2 salgstrinn. Det vil bli heis fra garasjeanlegg og opp til alle leilighetsplan. Leilighetene i Bygg J er etablert som ett borettslag - Vestskogen 1 Borettslag ("Borettslaget").

Leilighetene vil få en meget god utførelse og standard. Blant annet stilren kjøkkenløsning med hvite glatte fronter og integrerte hvitevarer. Delikate baderom med moderne flisvalg. 1-stavs hvitpigmentert eikeparkett på gulv, store vindusflater som gir mye lys. Himling uten taklister og listfrie vindussmyg m.m. Se prospekt for Bygg J for komplett beskrivelse av leveranse på leilighetene.

* Lånevilkår er basert på mottatt indikativt lånetilbud fra banken november 2022. Avdragsfrihet, løpetid og rente kan endre seg frem til inngåelse av endelig avtale med banken, samt i hele lånets løpetid.

Beliggenhet

Vestbyen blir en ny bydel på Jessheim, kun 600 meter fra Jessheim sentrum. Området vil bestå av moderne kvalitetsleiligheter med parker og friområder rundt. Et miljøvennlig alternativ med gode kvaliteter som legger til rette for en fantastisk bo-opplevelse i hjertet av Jessheim sentrum.

Jessheim er en by i vekst og utvikling. Med sin nærhet til Gardermoen og Oslo er Jessheim et ypperlig sted å bo. Fra Vestbyen er det bare en spasertur på 600 meter inn til Jessheim sentrum med alle fasiliteter tilgjengelig. Likeledes finnes fine tur og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet. Det er kort vei til flere fotballbaner, skøytebane, idrettshall, treningssenter og tennisanlegg.

Området har umiddelbar nærhet til skoler og barnehager. I tillegg er det meget god offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste bussholdeplass er Dølihagan. Nærmeste togstasjon er Jessheim.
En liten sykkeltur unna ligger populære Nordbytjernet som er et av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker.

Med bil tar det ca. 9 min til Oslo lufthavn, 20 min til Lillestrøm, 25 min til Strømmen og 35 min til Oslo S.

Garasje/Parkering/Sportsbod

Det vil bli oppført et underjordisk garasje- og bodanlegg over ett eller to plan (U1 og U2) under Bygg J til N. Anlegget vil være felles for de fem byggene (byggetrinn 4 og 5), og er planlagt å bestå av parkeringsplasser, gjesteparkeringsplasser, boder, sykkelparkeringsplasser, tekniske rom, m.m. Sykkelparkeringsplasser

Det følger ikke med parkeringsplasser til leilighetene. Parkeringsplass kan kjøpes i tillegg til kr 250 000,-.
 
Det vil være mulig å bestille ladestasjon til elbil som tilvalg. Det vil kunne være begrensninger på antall ladepunkter og kapasitet som kan leveres. Alternativt kan det bli levert et fleksibelt ladesystem som fordeler tilgjengelig effekt slik at flere kan få lademulighet. Det følger med én sportsbod i garasjeanlegget til hver leilighet.

Vestskogen 1 Borettslag og Vestskogen 2 Borettslag disponerer 8 gjesteparkeringsplasser i garasjeanlegget, fordelt med fire plasser til hvert borettslag. Gjesteparkeringsplassene eies av Selger (utbygger), men Borettslagene vil få valgfri kjøpsrett på gjesteparkeringsplassene. Borettslaget sin kjøpspris for gjesteparkeringsplasser er listepris, men med tillegg for årlig prisjustering i henhold til KPI fra overtakelse. Kostnaden for leie av gjesteparkeringsplasser er stipulert til ca. kr. 50 per andel per mnd og er inkludert i felleskostnadene.

Det følger med én sportsbod til hver leilighet enten i leiligheten eller i bodanlegget i garasjekjeller. Størrelsen på boden vil avhenge av størrelsen på leiligheten, og om det er bod i leiligheten eller ikke. Areal på sportsboder i kjeller vil være hhv. 5,0 m2 (leilighet over 50 m2 BRA) og min. 2,5 m2 (leilighet under 50 m2 BRA) fratrukket areal av eventuell innvendig bod i leiligheten.

Selger står fritt til å fordele parkeringsplasser og boder i forbindelse med overtakelsen.

Fellesgjeld og innskudd

Borettslaget vil bli finansiert med 60 % fellesgjeld og 40 % innskudd. Fellesgjelden for hver enkelt leilighet fremkommer av prislisten. Renter og avdrag på fellesgjeld betales av borettslaget via andelseiernes månedlige innbetalinger av felleskostnader.

Felleskostnader

Felleskostnader for Borettslaget består av drifts- og vedlikeholdskostnader for Borettslaget, samt kapitalkostnader knyttet til Borettslagets fellesgjeld. Stipulerte felleskostnader for hver enkelt leilighet fremkommer av prislisten.

Drifts- og vedlikeholdskostnader:
Drifts- og vedlikeholdskostnader består av drifts- og vedlikeholdskostnader for Borettslaget, samt en andel av drifts- og vedlikeholdskostnadene for Vestskogen Garasjesameie, Vestskogen Driftssameie og Vestbyen Velforening. Nivået på drifts- og vedlikeholdskostnadene vil avhenge av hvilke tjenester Borettslaget og andelseierne ønsker utført.

Månedlige drifts- og vedlikeholdskostnader for borettslagene det første driftsåret er stipulert til ca. kr 54 til kr 58 per m² BRA per måned, hvor blant annet leie av gjesteparkeringsplasser, kommunale avgifter, renovasjon, forsikring på byggene, vedlikehold og drift av borettslagenes fellesarealer, vaktmester, forretningsførsel, snømåking, styrehonorar, renhold og strøm på fellesarealer er inkludert. Kostnadene fordeles etter areal (BRA). Drifts- og vedlikeholdskostnader for Vestbyen Velforening er inkludert i stipulerte kostnader over.

Kostnader til oppvarming og varmt tappevann måles individuelt for hver leilighet. À konto innbetaling til borettslagene med ca kr 12 per kvm BRA per måned kommer som tillegg til felleskostnadene, med individuell avregning etter forbruk. Fjernavlesning av målere gjennomføres av Techem, Ista eller tilsvarende leverandør.

Videre kommer kostnader til digital-TV/bredbånd i tillegg til felleskostnadene. Kostnaden er stipulert til kr 299,- per måned for grunnpakke.

I tillegg kommer drifts- og vedlikeholdskostnader for de som kjøper parkeringsplass. Kostnaden er stipulert til ca. kr 250 per måned per parkeringsplass for det første driftsåret. Kostnadene betales av de som disponerer parkeringsplass i garasjesameiet. Strømkostnader for lading av elbil inklusive eventuelle abonnementskostnader belastes den enkelte bruker i henhold til forbruk.

Det tas forbehold om endringer i stipulerte kostnader, da dette er basert på erfaringstall. Det understrekes at flere faktorer påvirker størrelsen på felleskostnaden, bl.a. endringer i lønns-, pris- og avgiftsnivå på de faste tjenester og produkter som Borettslaget/sameiene enten må ha, eller selv velger å inngå avtaler om. De faktiske felleskostnadene kan derfor avvike betydelig fra anslagene angitt over.

Kapitalkostnader:
Kapitalkostnader består av renter og avdrag på borettslagenes fellesgjeld.

Det er i budsjettet/prislisten lagt til grunn at fellesgjelden er finansiert med et annuitetslån som har avdragsfrihet de 10 første årene, nedbetalingstid over 40 år (inkludert perioden med avdragsfrihet) og en flytende rente på p.t 3,8 %. Lånevilkår er basert på mottatt indikativt lånetilbud fra OBOS banken per november 2022. Avdragsfrihet, løpetid og rente kan endre seg frem til inngåelse av endelig avtale med banken, samt i hele lånets løpetid. Slike endringer vil påvirke størrelsen på kapitalkostnadene og dermed felleskostnadene for andelseierne.

Borettslagene kan senere beslutte å binde hele eller deler av fellesgjelden til en fastrente i en periode etter nærmere avtale med långiver.

Renteutgiftene på andel fellesgjeld er etter gjeldende regelverk per dato for salgsstart fradragsberettiget med 22 %, forutsatt at andelseier har skattbar inntekt.

IN-ordning

Borettslagene vil etablere en ordning for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Fellesgjeld er den gjeld borettslagene har overfor långiver. Andelseierne har ikke noe personlig ansvar for fellesgjelden, men hver andelseier er med på å betjene fellesgjelden ved å betale sine felleskostnader til borettslaget. IN-ordningen åpner for at den enkelte andelseier kan nedbetale boligens andel av fellesgjelden.

Innbetaling innenfor IN-ordningen gir andelseieren reduserte månedlige felleskostnader tilsvarende reduksjonen i renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld. Innbetaling fra andelseier går til nedbetaling av borettslagets fellesgjeld.

Etter overtagelse kan nedbetaling av andel fellesgjeld gjøres 2 ganger i året med minimum kr 100 000 per innbetaling. Nedbetaling av andel fellesgjeld kan tidligst finne sted etter at borettslagets felleslån er etablert og utbetalt til selger. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente. Det presiseres at en nedbetalt andel fellesgjeld ikke kan reverseres. Det må inngås egen avtale mellom borettslaget og andelseier som vil innbetale. Det vil tilkomme et administrasjonsgebyr ved inngåelse av avtale. Det vil ikke være mulig å foreta nedbetaling før borettslaget er fullt ut innflyttet, og fellesgjelden er etablert med den nødvendige sikkerhet.

Har du spørsmål til dette eller ønsker ytterligere forklaring, vennligst ta kontakt med ansvarlig megler eller forretningsfører.

Betalingsplan

Kjøpesummen for leiligheten består av innskudd / kontantdel på 40 % og andel av borettslagenes fellesgjeld på 60 %. Innskuddet pantesikres i borettslagenes eiendom. Størrelsen på innskudd og andel fellesgjeld for hver leilighet fremgår av prislisten.

Innskuddet / kontantdel for leilighetene og kjøpesum for eventuell parkeringsplass betales megler senest 7 virkedager før overtakelse. Det samme gjelder kjøpsomkostninger og oppgjør for eventuelle tilvalg og endringer.

Forsinkes betaling med mer enn 30 dager for avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg. Selger vil holde kjøper ansvarlig for selgers eventuelle økonomiske tap som følge av kjøpers mislighold. Selger har rett til dekning av sitt tilgodehavende i kjøpers eventuelle innbetalinger, herunder også for renter og andre omkostninger som påløper på grunn av kjøpers mislighold

Omkostninger


Omkostninger
kommer i tillegg til kjøpesummen, og består av følgende:
Tinglysningsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
Eventuelt gebyr per tinglysning av pant/heftelse (inkl. pantattest) kr 652,-
Andelskapital kr 5.000,-
Etableringsgebyr borettslaget (inkludert realsameiene) kr 12.500,-
Dokumentavgift bod kr. 107,-
*Evt. dokumentavgift inntil kr 35.000,-

*Dersom det ikke blir etablert hjemmelsselskap vil det påløpe dokumentavgift ved førstegangsoverføring av hjemmel fra B4 Jessheim AS til borettslagene, som kjøper må dekke en forholdsmessig andel av oppad begrenset til kr 35 000. Overskytende dokumentavgift dekkes av selger.

I tillegg kommer eventuelt gebyr for tinglysning av borett med kr 480, og etableringsgebyr for Vestskogen garasjesameie med kr 1 000 for de som kjøper parkeringsplass.

Etableringsgebyr vil blant annet dekke stiftelse av borettslagene, gebyrer til registrering av borettslagene, stiftelse av realsameiene, administrasjonskostnader til forretningsfører m.m. Overskjøting av hjemmel til andel som gir rett til parkeringsplass og bod i Vestskogen garasjesameie utløser dokumentavgift. Dokumentavgiften er beregnet til kr 107 per parkeringsplass/bod.
Overskjøting av hjemmel til andel som gir rett til parkeringsplass og bod i Kløvertunet garasjesameie utløser dokumentavgift. Dokumentavgiften er beregnet til kr 107.

Det tas forbehold om endringer av satsene for offentlige avgifter og gebyrer, og økning av beregningsgrunnlaget for dokumentavgift for parkeringsplass og bod.

Oppstartskapital:
Megler vil kreve inn innbetaling av andelskapital for borettslagene og forretningsfører krever inn oppstartskapital for borettslagene og Vestskogen garasjesameie tilsvarende tre måneders felleskostnader.

Forsikring

Eiendommen vil bli fullverdiforsikret og vil av selgeren bli holdt tilsvarende forsikret frem til overtakelsen, jfr. buofl. § 13 siste ledd. Forsikringen gjelder også materialer som er tilført eiendommen. Selgeren vil for borettslagenes regning besørge bygningsforsikring (skadeforsikring) fra og med første overtakelse. Kjøperen må selv sørge for forsikring av eget innbo og løsøre.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Generelle forbehold knyttet til prosjektets gjennomføring

Selger tar forbehold om rammetillatelse og igangsettingstillatelse for byggetrinn 4, herunder bygg J og K, og at tillatelsene blir gitt uten vilkår eller krav om endringer av vesentlig betydning for prosjektet og de enkelte leilighetene.

Selger tar forbehold om 60 % solgte leiligheter i byggetrinn 4. iht. totalverdi i prislisten (Bygg J og K), og åpning av byggelån.

Selger tar forbehold om tilfredsstillende kontrakt med entreprenør.

Selger tar forbehold om at selgers styre beslutter byggestart.

Selger må senest innen 01. mai 2024 gi skriftlig underretning til kjøper dersom ovennevnte forbehold påberopes og kjøpekontrakten kanselleres.

Byggetid - antatt tidspunkt for overtagelse

Rammesøknad for Vestskogen forventes sendt til kommunen i løpet av 3. kvartal 2022. Selger tar sikte på fysisk oppstart av grunnarbeider for byggetrinn 4 i 2. kvartal / 3. kvartal 2023. Byggetiden for Bygg J og K (byggetrinn 4) er forventet å være cirka 24 til 28 måneder fra fysisk oppstart av grunnarbeider.

En senere igangsetting og/eller en lengre byggetid enn forventet kan medføre en senere overtakelse. Ferdigstillelse av utomhusområder tilknyttet byggene, og felles utomhusarealer for Felt B4 for øvrig, vil kunne bli utført etter overtakelse, blant annet avhengig av årstiden.

Etter at selgers forbehold er bortfalt skal selger skriftlig meddele til kjøper dagmulktsbelagt ferdigstillelsesdato. Selger kan kreve overtakelse inntil fem måneder før den opprinnelige ferdigstillelsesdatoen. Selger skal i så fall skriftlig varsle kjøper om ny ferdigstillelsesdato senest to måneder før en eventuell ny dagmulktsbelagt ferdigstillelsesdato. Ved forsinkelse beregnes det dagmulkt fra den nye ferdigstillelsesdatoen.

Det eksakte tidspunktet (klokkeslett og oppmøtested) for overleveringen skal gis med minst 14 kalenderdagers varsel, dersom dette ikke er varslet på et tidligere tidspunkt.

Videresalg og endring i eierskap/navneendring

Kjøpekontrakten gjelder individuelt for kjøper. Transport av kontraktsposisjon før overtakelse krever selgers samtykke og godkjenning av ny kjøper. Samtykke kan ikke nektes uten saklig grunn, men selger kan stille betingelser for et eventuelt samtykke. Ved selgers eventuelle skriftlige samtykke påløper et gebyr på kr 55 000 inkl. mva. Ny kjøper trer inn i de samme rettigheter og forpliktelser som følger av denne kjøpekontrakt, og vil være bundet av eventuelle bestillinger av tilvalg og endringer.

Dersom kjøper før overtakelse ønsker å endre hjemmelsforhold internt i egen familie, herunder ektefelle/samboer, sønn/datter, mor/far, søster/bror (dvs. annen tinglysing av hjemmel enn hva som fremkommer av akseptert bud og kjøpekontrakt), vil det påløpe et gebyr til selger på kr 15 000 for endring av hjemmelsdokument. Eventuell endring krever selgers samtykke.

Salgsbetingelser

Hver andelseier kan bare eie en andel, og bare fysiske personer kan være andelseier.

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse

Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse før overtakelse. Manglende ferdigattest er ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeidene er av en slik karakter, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, at kommunen utsteder midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse vil det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse.

For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom søknadspliktige utomhusarbeider ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjør det mulig.

Annen nyttig informasjon

Garantert betaling av felleskostnader (GBF) - Sikringsordning:
Borettslagene vil bli sikret i finansieringsselskapet Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Premien for sikring er pr. i dag 0,6 % av felleskostnadene. Premien er hensyntatt i felleskostnadene for borettslagene. Borettslagene er, etter de til enhver tid gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader.

Energimerke:
Selger antar at prosjektet vil oppnå minimum energiklasse C - lys grønn - for alle leilighetene. Energiklasse beregnes før overtakelse.

Formuesverdi:
Formuesverdi er foreløpig ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter en beregningsmodell som tar hensyn til om leiligheten er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle andre boliger man måtte eie). Interessenter oppfordres til å sjekke: www.skatteetaten.
no eller kontakte megler for nærmere informasjon om fastsettelse av formuesverdi. Det tas forbehold om at regelendringer kan medføre endret formuesverdi for leilighetene.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie reguleres av borettslagsloven §§ 5-3 til 5-10. Selger ønsker å praktisere en liberal utleiepraksis i den perioden selger er representert i styret i Borettslaget. Styret vil derfor i denne perioden også kunne gi samtykke til å leie ut leiligheten i inntil 3 år fra overtakelse, selv om vilkårene for utleie i §§ 5-4 til 5-6 ikke er oppfylt, jf. § 5-3. Eventuell søknad om utleie må sendes styret og det er opp til styret om utleien godkjennes.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon eller odel ved omsetning av leiligheter.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Tilvalg og endringer

Prosjektet og dets priser er basert på at utbyggingen gjennomføres rasjonelt og med delvis serieproduksjon i form av systematisering av tekniske løsninger og valg av materialer. Videre er leilighetene planlagt produsert som moduler på fabrikk. Dette gir begrensninger for hvilke tilvalg og endringer kjøper kan forvente å få gjennomført og innenfor hvilke tidsrom disse arbeidene kan bestilles.

Les mer om tilvalg i kvalitetsbeskrivelsen.

Fakturering av eventuelle tilvalg og endringer skjer etter at tilvalgsprosessen er avsluttet, og skal være innbetalt til megler før overtakelse. Selger kan kreve at kjøper stiller sikkerhet for betaling av tilvalg og endringer.

Etter igangsetting vil det gis frister for tilvalg og endringer. Inngis bud etter igangsetting er kjøper kjent med at frister for tilvalg og endringer kan være utgått. Kjøper oppfordres i så fall til å ta forbehold i budet dersom prosjektet er igangsatt, og kjøper har krav til tilvalg eller endringer som kjøper forutsetter skal være mulig å få utført.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Kjøpet reguleres av buofl. i tilfeller hvor selger er profesjonell og kjøper er forbruker. Dette innebærer blant annet at kjøper har krav på garantier iht. buofl. § 12. I tilfeller hvor kjøper er profesjonell iht. buofl., dvs. gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan selger kreve at avtalen reguleres av avhendingslova eller etter buofl. med fravikelser. Prosjektets standard kjøpekontrakter skal legges til grunn for avtale med forbruker. Kjøpekontrakt må gjennomgås av kjøper før inngivelse av bud.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse.

Selger har tatt følgende forbehold:
- Selger tar forbehold om rammetillatelse og igangsettingstillatelse for byggetrinn 4, herunder bygg J og K, og at tillatelsene blir gitt uten vilkår eller krav om endringer av vesentlig betydning for prosjektet og de enkelte leilighetene.
- Selger tar forbehold om 60 % solgte leiligheter i byggetrinn 4. iht. totalverdi i prislisten (Bygg J og K), og åpning av byggelån.
- Selger tar forbehold om tilfredsstillende kontrakt med entreprenør.
- Selger tar forbehold om at selgers styre beslutter byggestart.
Selger skal stille garanti straks etter at forbehold er oppfylt og under enhver omstendighet innen byggearbeidene starter.

Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag utgjør kr 32 000 eks. mva. pr enhet. Utlegg dekkes av selger og består bl.a. av innhenting av opplysninger fra kommune/offentlige instanser, markedsføring, tinglysingskostnader, pantattester, tinglyste servitutter/erklæringer, m.m.