Klikk for galleri

8 prosjekterte selveierleiligheter med gode solforhold og sjønær beliggenhet ved Fonnesvågen.

8 prosjekterte selveierleiligheter med gode solforhold og sjønær beliggenhet ved Fonnesvågen.

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Vestland - Austrheim

Bakarbakken Terrasse

Prisantydning2.490.000,- - 3.690.000,-Primærrom63m2 - 129m2Bruksareal88m2 - 143m2Soverom1 - 3
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Vikebø &Jørgensen Nybygg / Magnus André Nilsen/
Stian Træland Nilsen

Oppdragsnummer
194-22-9000

Selger/Utbygger

Selger: T. Fonnes Holding AS
Grunneier Tommy Fonnes

Betegnelse

Gnr. 131 Bnr. 38 i Austrheim kommune
Eiendommen vil bli seksjonert og det vil tilkomme seksjonsnummer for hver bolig.

Byggeår

2022

Beliggenhet

Velkommen til Fonnes og Bakarbakken Terrasse!

Kun 35 minutters kjøretur nord for Knarvik kan du leve og bo i idylliske omgivelser med sjøen som nærmeste nabo. Fantastisk utsikt over Fonnes og Fonnesvågen rett nedenfor terrassen. 

Leilighetene blir liggende vestvendt og solrikt til. Området vil bli tilrettelagt med grøntarealer, beplantning, murer og gangveier.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Fonnes er en liten bygd som ligger vakkert til like nord for Mongstad i Austrheim kommune. Her kan du oppfylle drømmen om å bo i sjøkanten i en topp moderne leilighet. De mange vikene og øyene i Austrheim ligger kun en kort båttur unna for et aktivt badeliv, fiske eller rekreasjon.

Det er gang/ sykkelavstand til barnehage, barne- og ungdomsskole.
Fonnes Senter ligger også i sykkel/gangavstand på lik linje som Rema 1000 og Spar i Mongstadkrysset.

Bygninger

Nærområdet består i dag for det meste av spredt eneboligbebyggelse.

Byggemåte

Boligene bygges etter byggeteknisk forskrift - TEK 17.  Forskriften setter krav til tiltak innenfor alle viktige områder som visuell kvalitet, universell utforming, sikkerhet mot naturpåkjenning, uteareal, ytre miljø, konstruksjonssikkerhet, sikkerhet ved brann, planløsning, miljø, helse og energi. For ytterligere informasjon vedrørende byggemåte henvises til vedlagte felles teknisk beskrivelse.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 63 kvm - 129 kvm jf. vedlagte tegninger.
Bruksareal: 88 kvm - 143 kvm jf. vedlagte tegninger.


Bruksareal (BRA) er det areal som ligger innenfor omsluttende vegger fratrukket piper, kanaler etc. som er over 0,5 m2 (omsluttende vegger er yttervegger). Innvendige skillevegger måles med tykkelse inntil 0,5m2. For mer informasjon om areal pr. rom og pr. etasje se vedlagte tegninger.

Nettoarealet av rom beregnet for varig opphold inkludert innvendige delevegger.
Primærrom består generelt av:
Stue, kjøkken, soverom, bad/wc/vaskerom og gang/entre.
Sekundære rom: Innvendig bod/teknisk rom.

Megler har ikke målt arealet. Oppgitte arealer baserer seg utelukkende på arkitekts beregninger.

For mer informasjon om areal pr. leilighet vennligst se vedlagte prisliste. For hvilket rom som inngår i arealet se vedlagte plantegninger.

Innhold

2 og 3- romsleilighetene ligger i 1. etasje.
4- roms leilighetene går over 2. og 3. etasje.

1. etg:
Entre/gang, 1-2 soverom, bad, vaskerom, bod/teknisk rom, stue/kjøkken og bod.

2. etg:
Entre, gang, soverom, bad, bod/ teknisk, bod/ garderobe, stue/ kjøkken.
3. etg:
Soverom/ loftstue, soverom, bad, gang, bod.

Leilighetene i 2. etasje kan levers 600.000,- rimeligere ved uinnredet loft.

For nærmere informasjon om innhold se vedlagte tegninger og leveransebeskrivelse for Bakarbakken Terrasse datert hhv. 24.01.2019 og 15.06.22. Det opplyses om at 3D og 2D-tegninger er illustrasjoner og at så vel uteareal som innvendig areal kun er illustrert og ikke på noen måte danner grunnlaget for avtalen eller er bindende for selger. For data som danner grunnlaget for avtalen se leveransebeskrivelse for Bakarbakken Terrasse datert 15.06.2022 og bygningstegninger.

Standard

Alle leilighetene har god plassutnyttelse og standard.
Det nye leilighetskomplekset blir bygget etter de siste kravene til et moderne, attraktivt og behagelig innemiljø.

Samtlige leiligheter har balkong, flislagte bad, parkett i alle rom(ikke bod) og moderne kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer.

Boligene har gjennomgående god standard og vil by på følgende kvaliteter:

Kjøkken fra Ikea med integrerte hvitevarer med kjøl/frys, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp m/ induksjon. Hvitevarer leveres som standard fra Ikea.
Kjøkkeninnredning blir levert ihht vedlagte kjøkkentegninger som er tilpasset hver leilighet. 
Før bestilling er det behov for kontrollmål på stedet.

Bad : Badet vil bli levert helfliset. Møblementet leveres i glatt hvit utførelse, underskap med  heldekkende servant, blandebatteri, speil og lysarmatur. Forøvrig leveres det vegghengt toalett og dusjdører.

Overflater : Gulvene i alle oppholdsrom leveres med eikeparkett som standard. Vegger og himlinger males.

Underveis i byggeprosessen vil alle kjøpere bli innkalt til et tillvalgsmøte med utbygger. Her har man mulighet til å oppgradere eller endre kvaliteter.

Alle tilvalg og endringer avklares direkte med selger. Tilvalg faktureres direkte fra selger innen overtagelse med forfall etter overtagelse.

For fullstendig leveranse se leveransebeskrivelse/salgsdeklarasjon fra selger vedlagt den komplette salgsoppgave.

Tilvalg / endringer
Endringsarbeid avtales direkte mellom kjøper og selger.

Avtaler om endringsarbeid krever skriftlighet. Vederlag for endringsarbeid betales etter faktura. Forfall på faktura skal være ikke være før overlevering av boligen.

Selger utarbeider en tilvalg-/endringsmeny som angir aktuelle muligheter for endringer og tilleggsarbeider.

Kjøper har ikke rett til å kreve endringer og tilleggsarbeider som ikke står i sammenheng med ytelser som er avtalt, og som i omfang eller karakter skiller seg vesentlig fra den avtale ytelsen og/eller er til hinder for rasjonell gjennomføring av byggearbeidene. Selger er heller ikke forpliktet til å utføre endringer eller tilleggsarbeider som vil føre til ulempe for selger som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringer eller tilleggsarbeider. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv. jf. Bustadoppføringslova § 44.

Etter igangsetting vil det gis frister for tilvalg og endringer. Inngås kjøpsavtale etter igangsetting er kjøper kjent med at frister for tilvalg og endringer kan være utgått. Kjøper er oppfordret til å ta forbehold i kjøpstilbudet dersom prosjektet er igangsatt, og kjøper har krav til tilvalg/endring som kjøper forutsetter skal være mulig å få levert av utbygger/selger.

Utstyr

Balansert ventilasjon med varmegjenvinner
Rør i rør system
Automatsikringer med overspenningsvern
Utlagt trekkerør for el-billader
Sentralstøvsuger
200 liter varmtvannstank
Det blir/er fiber i området til TV og internett.
Tilførsel blir fremlagt til kontaktpunkt inne i boligen så fremt til at dette er klart fra leverandør. Kjøper må selv stå for oppkobling.

Eiendommens historie

Austrheim er en kommune i Nordhordland i Vestland fylke. Kommunen består av øyer ut mot skipsleia og Nordsjøen, samt nordvestspissen av Lindåshalvøya på fastlandet. Kommunen grenser i øst mot Alver kommune, dels på fastlandet, dels i Lurefjorden. i sør danner Fosnstraumen grense mot Radøy i Alver kommune, og i vest ligger øya Fedje som er egen kommune. Mot nord danner Fensfjorden grense mot Gulen kommune.

Fosnøyna er hovedøya, med kirke og kommunesenter. Vardetangen på Lindåshalvøya er Norges vestligste fastlandspunkt. Austrheims plassering i forhold til Vestlandets hovedstad, Bergen, har vært viktig i historisk tid. Avstanden var ikke lenger enn at jevnlig kontakt med byen var mulig.

Etableringen av petroleumsvirksomhet på Mongstad i 1972 førte til store endringer i kommunen. Fra å være en kystkommune med fiskerbønder og litt småindustri knyttet til fiskerier og fiskeflåte har kommunen fått mange arbeidsplasser basert på oljevirksomhet, og et høyt lønnsnivå.

Kommunen har sitt navn etter kirkesognet, og kirken har navn etter gården Austrheim, som er en av de eldste gårdene i kommunen.

Møblering

Boligene selges umøblert

Oppvarming

Primær oppvarming skjer med elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler. Balansert ventilasjonsanlegg med forvarmer separat for hver leilighet.
Det blir montert 4 stk dobble Leca piper med uttak til hver leilighet.
For leilighetene oppe leveres varmekabler i vindfang, bad og vaskerom.
For leilighetene nede leveres det varmekabler i alle gulv, ikke i bod.
Ferdig montert vedovn/ brannmur leveres som tilvalg. For leilighetene oppe kan kjøper velge vedovn for inntil kr. 10.000,-

For ordens skyld gjøres det oppmerksom på at det ikke leveres varmekilder i alle rom.

Parkering / Garasje

Det er satt av én utvendig parkeringsplass til hver leilighet på fellesarealet. Det er avsatt plass for gjesteparkering ihht reguleringsplan.
Det blir søkt om carport for 8 parkeringsplasser med tilgang/mulighet for ladekontakt, en pr. leilighet. Parkeringsplasser blir markert.
Carport medfølger ikke, men kan bestilles som tilvalg.

Adkomst

Fra Knarvik følg Fv 57 Like forbi Mongstad. Etter Fonnes senter tar man ned til høyre, skiltet mot Fonnes Kai. Følg veien nedover mot kaien. Prosjektets plassering ligger på høyre side.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt på 2 048kvm.
Utenfor leilighetene vil det bli pent opparbeidet med grøntarealer, murer, vei/gangvei.  Se  forøvrig vedlagte leveransebeskrivelse for nærmere informasjon.
Utbygger vil stå for seksjoneringen av leilighetene. Det vil tilkomme nytt seksjonsnummer pr. leilighet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.
Det vil bli tinglyst seksjoneringsbegjæring på eiendommen.
Eiendommen vil bli seksjonert og det vil tilkomme seksjonsnummer for hver bolig.

Det vil kunne bli tinglyst diverse nye servitutter, f.eks. vedrørende sameie, naboforhold, forhold pålagt av myndighetene, velforeninger, m.m. Kjøper er innforstått med og aksepterer dette.

Servitutter/ heftelser:
1943/2030-3/51 Bestemmelse om gjerde 15.09.1943

1943/2030-4/51 Bestemmelse om vannrett 15.09.1943
Rettighetshaver:Knr:4632 Gnr:131 Bnr:18

1975/7659-2/51 Bestemmelse om gjerde
31.12.1975 Overført fra: 4632-131/168

2020/2426491-1/200 Bestemmelse om bebyggelse 07.05.2020 21:00

Rettighetshaver:Fonnes Harry Asbjørn

2020/2426491-2/200 Erklæring/avtale 07.05.2020 21:00
Rettighetshaver:Knr:4632 Gnr:131 Bnr:82


Rett til å ha septikktank på eiendommen
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger

Grunndata:
1943/2030-1/51 Registrering av grunn 15.09.1943
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4632 Gnr:131 Bnr:18

2020/2390583-1/200 Arealoverføring 28.04.2020 21:00
Areal overført fra:Knr:4632 Gnr:131 Bnr:18

2020/2407157-1/200 Sammenslåing 04.05.2020 14:09
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:4632 Gnr:131 Bnr:168

Rettigheter på andre eiendommer:

Rettigheter på 4632-131/18, 4632-131/313
Rettigheter i eiendomsrett

1943/2030-2/51 Bestemmelse om vannledn. 15.09.1943
Rettighetshaver:Knr:4632 Gnr:131 Bnr:38
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om adkomstrett
Gjelder denne registerenheten med flere.

Kartverket har lagt om grunnbokens inndeling slik at det ikke lengre vil skilles mellom prioritet for pengeheftelser og servitutter. Kjøpers bank vil herunder få den best mulige prioritet, som vil kunne være etter diverse servitutter. Det vil ikke være pantedokumenter med bedre prioritet enn kjøpers bank når sluttoppgjøret er avsluttet.Iht. lov om Eierseksjonssameier, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen vil bli tilknyttet offentlig avløpsnett og vann via private stikkledninger. Det er kommunal vei fram til eienommen. Eiendommen er p.t ikke tilknyttet vei, vann eller avløp men det er gitt rammeløyve for bygging og etablering datert 28.09.2020.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger rammeløyve og igangsettingsløyve for oppføring av tomannsbolig.

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. I særlige tilfeller kan selger kreve og kjøper ikke nekte å gjennomføre overtagelse mot midlertidig brukstillatelse. Herunder f.eks. dersom uten omhus ikke lar seg ferdigstille pga. tele i bakken, at kommunen krever at alle bygg er ferdige før ferdigstillelse gis, og lignende I slike tilfeller har kjøpere krav på å holde tilbake en forholdsmessig del av vederlaget til sikkerhet for at ferdigattest gis. Alternativt kan selger stille § 47 garanti til sikkerhet for dette forholdet.
Overtagelse mot midlertidig brukstillatelse medfører at man har overtatt og følgelig ikke har krav på dagmulkt etter overtagelse.

Verdi ved skattefastsetting

Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Boligens boligverdi er lik boligens areal multiplisert med kvadratmeterpris basert på statistikk over omsatte boliger. Beregningen bygger på opplysninger om boligens areal, beliggenhet, alder og type.

Formuesverdien er en gitt prosentandel av denne boligverdien. For 2020 og 2021 settes formuesverdien av primærboliger til 25 prosent av boligverdien (90 prosent for sekundærboliger).
Normalt vil opplysninger om boligens areal, byggeår og type bolig, fremgå av skattemeldingen. Du må likevel sjekke i skattemeldingen at forhåndsutfylte opplysninger om eiendommen din er korrekte. Skulle noen opplysninger være feil eller ufullstendige, må du korrigere dette i skattemeldingen.

Eksempel:
Leilighet  65 kvm P-rom - brukt som primærbolig = ligningsverdi kr.487 760,- iht Skatteetatens kalkulator for beregning pr.31.12.2021.
Brukt som sekundærbolig= 1 755 937,-
Endelig verdi kan avvike.

Reguleringsforhold

Uregulert område.
2011002 Områderegulering for Nordre Fonnesvågen
Eigedom 131/38 ligg i Felt B/F1 i plan 12642011002 - Områderegulering for Nordre Fonnesvågen. Eiendommen ligger innenfor 100m- beltet mot sjø.
Sjå her for meir dokumentasjon: https://www.nordhordlandskart.no/pr?arealplanidrp=2011002

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Sameiet må tegne felles husforsikring fra overtagelsen. 

De vedlagte vedtektene er utarbeidet i forbindelse med salg av boliger i prosjektet. Vedtektene er å betrakte som foreløpige og det tas forbehold om endringer i forbindelse med organiseringer, prosjektendringer, innsendelse av endelig seksjoneringsbegjæring mv. Utbygger forholder seg retten til å foreta alle slike nødvendige endringer.

Kjøperne vil etter at de fleste leiligheter og fellesarealet er overtatt bli informert fra utbygger om overtagelse av den alminnelige driften av sameiet. Herunder må det blant eierne velges et styre i sameiet for å ivareta sameiets rettigheter og forpliktelser.

Andre faste løpende kostnader

" Strøm til oppvarming" etter forbruk
" Innbo forsikring
" Fellesutgifter - Estimert kr. 11,- pr. kvm. pr. mnd.
" Kommunale avgifter - se eget punkt for estimert størrelse

Det vil tilkomme kommunale avgifter for hver enkelt bolig. Avgift er ikke fastsatt pr. dags dato
da byggene er prosjektert og ikke ferdigstilt. For nærmere opplysninger kontakt teknisk etat i
Austrheim kommune, eller besøk https://www.austrheim.kommune.no/innhald/veg-vatn-avlop-og-boss/kommunale-avgifter/

Nedenfor er det satt inn eksempler på kommunale avgifter basert på leilighetsstørrelse
kommunens gebyrer for 2022 ved stipulert forbruk. Størrelsen på gebyrene vil øke med
leilighetens størrelse og evt. antall tømminger av avfall pr. år.

Eksempel på bolig med størrelse inntil 90 m2 (stipulert forbruk):
Vann: kr. 3 548,-
Avløp: kr. 3 737,-
Renovasjon: kr. 4 800,- minimumsgebyr/grunnpris

Totalt pr. år ca. kr. 12 000,-. Avvik vil forekomme.

Fellesutgifter er stipulert da byggene er prosjektert og ikke ferdigstilt. Kjøperne må delta andelsmessig i felleskostnad fra overtagelse. Felleskostnadene vil normalt bestå av bl.a. forsikring av sameiets bygninger, strøm til fellesarealene, fellesinstallasjoner og øvrige driftskostnader.

De endelige felleskostnadene fastsettes av sameierne i felleskap etter overtagelse.

Kostnad til TV og internett er ikke inkludert i felleskostnadene og etableres og bestilles etter eget ønske fra aktuell leverandør.

Sameiet er ikke tilknyttet sikkerhetsordning for tap av felleskostnader. Sameierne hefter for felleskostnader etter sin sameiebrøk. Herav hefter man ikke for andre sameieres ubetalte fellesutgifter, men man kan likviditetsmessig måtte legge ut for nødvendige kostnader som sameiet pådrar seg for å opprettholde forsvarlig drift. Slike utlegg vil i så fall være sikret ved 1. prioritetspant i slik seksjon som tilhører den som ikke har betalt sin andel av fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøper er forpliktet til å betale kjøpesummen etter følgende betalingsplan:

Ved overtagelse:  100 % av kjøpesum inkl. omk.

Oppgjøret vil bli foretatt av:
Vestoppgjør AS
Foretaksregisteret 920 376 355
Nesttunvegen 104, 5221 Nesttun
Tlf.: 55 32 11 00


Selger plikter å stille garanti overfor kjøper i henhold til bestemmelsene i buofl. § 12.
Garanti etter buofl. § 12 skal stilles umiddelbart etter selgers aksept av kjøpers bud.
Hvis selger har tatt forbehold om enten a) åpning av byggelån, b) salg av et bestemt antall boliger eller c) igangsettingstillatelse, skal garanti stilles straks etter at forbehold er oppfylt og under enhver omstendighet innen byggearbeidene starter eller når kjøper foretar innbetaling.
Når det gjelder innbetaling av kjøpesum er det en forutsetning at selger har stilt § 12 garanti. Beløpet vil stå på meglers klientkonto inntil overtagelse og overskjøting har funnet sted, alternativt at utbygger har stillet § 47 garanti i henhold til bustadoppføringslova.
Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. I tilfelle midlertidig brukstillatelse plikter utbygger å levere ferdigattest innen rimelig tid etter de siste arbeidene på alle byggetrinn er ferdigstilt. I særlige tilfeller kan selger kreve og kjøper ikke nekte å gjennomføre overtagelse mot midlertidig brukstillatelse. Herunder f.eks. dersom utomhus ikke lar seg ferdigstille pga. tele i bakken, at kommunen krever at alle bygg er ferdige før ferdigstillelse gis, og lignende I slike tilfeller har kjøpere krav på å holde tilbake en forholdsmessig del av vederlaget til sikkerhet for at ferdigattest gis. Alternativt kan selger stille § 47 garanti til sikkerhet for dette forholdet.

Overtagelse mot midlertidig brukstillatelse medfører at man har overtatt og følgelig ikke har krav
på dagmulkt etter overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Priser:
Se vedlagt prisliste og nærmere informasjon om fellesutgifter og dokumentavgifter.Omkostninger

5.000,- (Oppstartskapital sameie)
585,- (Tinglysingsgebyr skjøte)
585,- (Tinglysingsgebyr pantedokument)
172,- (Pantattest kjøper)
9 500- 15 450,- (Omkostninger totalt kommer i tillegg jmf vedlagt prisliste)
Omkostninger avhenger av leilighetsstørrelse.

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til oppgitt pris.

Annen nyttig informasjon

Alle opplysninger i denne beskrivelse er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, eller som følge av offentlige pålegg, uten at den generelle standarden forringes.

Boligene vil i sin helhet kunne leies ut til boligformål. Utleie skal meldes til sameiet.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte leveransebeskrivelse for Bakarbakken Terrasse - datert 15.06.2022, og arkitekttegninger.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å nøye gjennomgå leveransebeskrivelse for Bakarbakken Terrasse datert 15.06.2022, tegninger og prospekt før kjøpetilbud inngis.

Det taes forbehold om feil eller endringer i prislisten. Utbygger kan uten varsel justere priser og vilkår i den vedlagte prislisten.

Selger forbeholder seg retten til å tildele parkeringsplasser og boder.

Arbeidene utføres etter plan- og bygningslov og slike tekniske forskrifter som gjelder for byggearbeidene

Boligene leveres i byggrengjort stand. Kjøper må påregne utvask ved egen innflytning.
I nye bygg vil det normalt oppstå svinnriss, sprekker i tapet, maling mv. ved skjøter og sammenføyninger, dels på grunn av uttørking av materialer. Det påpekes spesielt at sprekker i materialoverganger og mellom tak og vegg og i hjørner ikke kan forlanges utbedret, så lenge disse ikke innebærer avvik fra god håndverksmessig standard under byggingen.

Med dagens tette boliger og miljøvennlige malingstyper kan det være fare for heksesot inne i boligene. Alle boliger bør derfor ventileres godt den første vinteren/året, og man bør være forsiktig med gassbruk og levende lys innvendig.

Selger gjør særskilt oppmerksom på at skjeggkre er funnet i flere boliger i Norge. Skjeggkre kan komme inn i boliger på en rekke forskjellige måter, både i forbindelse med oppføring av boligen, men også i forbindelse med innredning, bruk mv. Det er ikke et funksjonskrav under denne kjøpekontrakten at boligen skal være oppført på et vis som fjerner risikoen for skjeggkre.

Kjøper er kjent med at utomhusarbeider, avhengig av årstid, vil kunne bli ferdigstilt og overtakelsesforretning for disse avholdt etter forbrukerens overtakelse av boligen. Når slik areal er ferdigstilt vil sameiets styre innkalles til en ferdigbefaring, hvor arealet gjennomgås sammen med utbygger, befaring protokolleres.

Ved all besøk på byggeplass før overtakelse skal kunder alltid være i følge med en representant fra selger. All annen ferdsel på byggeplassen i anleggsperioden er beheftet med høy grad av risiko og er forbudt.

Boligen kan benyttes som visningsbolig inntil overlevering.

Ved motstrid mellom prosjektbeskrivelsen og tegninger gjelder leveransebeskrivelse Bakarbakken Terrasse datert 15.06.2022.

Det er mulig å avbestille ytelsen for 5 % av kjøpesummen frem til igangsettingstillatelse er gitt. For øvrig gjelder avbestilling etter budstadoppføringlovas bestemmelser.

Dersom kjøper unnlater å møte til befaringen og overtakelse uten gyldig grunn, kan selger avholde denne alene. Unnlatelse fra å møte gir ikke kjøper rett til å nekte overtakelse.

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Boligen planlegges ferdigstilt innen 2. kvartal 2024, under forutsetning om byggestart innen 01.02.2023. Dette gjelder ikke som en bindende frist for å ha Boligen klar for overtagelse, og gir ikke grunnlag for å kreve dagmulkt. 3 måneder før overtagelse vil kjøper innkalles med eksakt dato for overtagelse, datoen i innkallingen danner grunnlag for dagmulkt.

Maksimal frist for overtagelse er 15 måneder, regnet fra forbeholdene er bortfalt. Fristen forlenges for hver fellesferie (21 kalenderdager), juleferie (7 kalenderdager) og påskeferie (7 kalenderdager) som blir berørt av arbeidene. Forlengelsene gjelder selv om det eventuelt utføres arbeid i feriene.

Kjøperne er uansett forpliktet til å overta 3 måneder etter at selger varsler om dato for at boligene er ferdigstilt selv om dette er tidligere enn maksimal byggetid. Dog slik at kjøper likevel ikke er forpliktet til å overta tidligere enn 6 måneder før maksimal byggetid.

Ferdigstillelse og overlevering av boligene til boligkjøperne vil skje trinnvis. Deler av utomhusanlegget vil først bli ferdigstilt sammen med de boligene som ferdigstilles sist. Herunder må interessenter påregne byggeaktivitet og anleggsvirksomhet med naturlige konsekvenser av dette en tid etter at man har overtatt boligen.

Selgers forbehold

Særskilte vilkår / forbehold

Selger tar følgende forbehold:
3 av 8 boliger er solgt innen 01.02.2023.

Dersom forbeholdene ikke er avklart innen 01.02.2023 eller det blir klart før dette tidspunkt at ett eller flere av forbeholdene ikke vil bli oppfylt innen fristen, kan avtalen mellom partene heves uten ytterligere omkostninger for noen av partene.

Selger informerer om at det kan forekomme, og kjøpere må akseptere, mindre endringer i forhold til arkitekttegninger og byggebeskrivelse. Kjøpere er likevel ikke forpliktet til å akseptere endringer som forringer verdien av boligen.

Det er et vilkår for oppgjør at eiendommen er fradelt og seksjonert, det foreligger § 12 garanti, det foreligger tillatelse til bruk og at boligen er overskjøtet. Videre at øvrige kontraktsforhold er avklart.

Ved overtakelse har kommunen stilt som vilkår for å utstede ferdigattest / midlertidig brukstillatelse at deler av øvrig fellesområde i byggefeltet er ferdigstilt iht. kravene i reguleringsplan for de enkelte tomter. Dersom slike arealer ikke er ferdigstilt vil kjøperne kunne holde tilbake midler til sikkerhet for ferdigstillelse evt. at det stilles § 47 garanti av utbygger.

Kjøperne er kjent med og aksepterer at det vil kunne forekomme byggearbeider med tilhørende støy, støv og anleggstrafikk etter overtakelse. Herunder er kjøperne informert om at området er under fornyelse.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Sentrale lover / kontrakt
Handelen reguleres og gjennomføres etter bustadoppføringsloven.

Kontrakter vil utformes i samsvar med bustadoppføringsloven og forutsetningene ved kjøpet. Det blir ikke benyttet NS /
NBR kontrakt.

Med mindre annet er avtalt før aksept, forutsettes det at eiendommen overskjøtes til kjøper.

Selger aksepterer at kontraktsposisjonen selges / transporteres. Ved transport av kontrakt før overtagelse påløper det transportgebyr stort kr. 50 000,- som betales til selger/utbygger. Det opplyses om at dersom leilighet er kjøpt med henblikk på å ikke overta og bebo denne, herunder som et videresalgsobjekt vil videresalget reguleres av bustadoppføringslova. Herunder vil selger måtte oppfylle vilkår i bustadoppføringslova ved evt. videresalg. Konferer megler for ytterligere informasjon.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges boligen etter følgende regler: Bustadoppføringslovens regler vil i utgangspunktet ikke komme til anvendelse ved denne transaksjonen. Partene er dog enig om at Lov om avtaler med forbrukar om oppføring av ny bustad m.m. av 13.6.1997 nr. 43 Bustadoppføringslova kommer til anvendelse på kontraktsforholdet med slike unntak som inntatt i nærværende punkt.

Bestemmelser i bustadoppføringsloven som ikke er gjeldene mellom partene og således ikke kan påberopes: -§§ 8, 12, 16, 18, 24, 31, 47, 49, 51, 52, 53 og 54. -Dersom andre paragrafer i bustadoppføringsloven inneholder bestemmelser om at de ovennevnte paragrafer kan påberopes, vil også slike bestemmelser ikke være gjeldene mellom partene.

Garantier

Straks etter at forbeholdene er falt bort eller før innbetaling av kjøpesum skal selger stille garanti etter bustadoppføringslovens § 12. Entreprenøren skal i alle tilfeller stille garanti før byggearbeidet starter, selv om forbehold ikke er avklart.

Garantien skal gjelde frem til 5 år etter overtagelsen av eiendommen. 
For krav som kjøperen fremsetter mot selgeren før overtagelsen, skal garantien utgjøre
3 % av avtalt kjøpesum. For krav som fremsettes senere, skal garantien utgjøre 5 % av avtalt kjøpesum. Det vises til Bustadoppføringslova § 12.

Ved innbetaling av depositum til meglers klientkonto forutsetter at selger har stilt lovpålagt garanti etter Bustadoppføringslova § 12. Før innbetalingen til klientkonto hva gjelder resterende del av kjøpesum forutsettes det at det er stilt § 12 garanti. 

Ved delinnbetaling etter kontraktsinngåelse er et depositum stillet av kjøper til sikkerhet for alle krav som selger måtte få mot kjøper på bakgrunn av avtalen. Beløpet vil bli stående på meglers klientkonto. Kjøper frafaller gjennom denne deponeringen retten til å kreve delbetalingen utbetalt til seg eller andre enn selger så lenge avtalen ikke er hevet av en av partene. Rentene på delsinnbetalingen tilfaller kjøper frem til overskjøtning, dette gjelder likevel bare dersom utbygger ikke stiller § 47 garanti jfr. Bustadoppføringslova. Det kan ikke tas pant eller være knyttet forutsetninger til delbetalingen fra/på vegne av kjøperen for beløpet. (eks. kjøpers bank).

Sikkerhetsstillelse etter Bustadoppføringslova § 47, tredje ledd, vil i utgangspunktet ikke gis ved innbetaling til meglers klientkonto. Dersom selger stiller § 47 garanti vil delinnbetalinger gå over til å være selgers midler fra tidspunktet for garantistillelse og beløpet kan utbetales til selger.

Ugjenkallelig bankgaranti skal inkludere renter for delinnbetalinger i henhold til denne avtale.

Forsikring

Selgeren er pliktig til å tegne ansvarsforsikring som skal dekke erstatningsansvar for skade selger og hans underleverandører kan påføre forbrukeren eller tredjemannsperson eller ting i forbindelse med utførelsen av arbeidet. Forsikringssummen skal ikke være mindre enn 150 ganger folketrygdens grunnbeløp.
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Provisjon (Kr.56 250)
Tilrettelegging (Kr.1 250)
Oppgjørskostnad (Kr.5 000)
Totalt kr. (Kr.62 500)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger ihht oppdragsavtale.

Vedlegg

Til denne salgsoppgave kan det følge viktige vedlegg, som er en del av salgsdokumentene. Hvis salgsoppgaven er skrevet ut ifra internett må kjøper også selv skrive ut vedleggene.

" Prisliste
" Situasjonsplan
" Tegninger
" Leveransebeskrivelse Bakarbakken Terrasse datert 15.06.22
" Utkast til vedtekter sameiet Bakarbakken
" Forslag til sameiebudsjett
" Kjøpetilbud

Salgsoppgaven er ikke komplett uten alle vedlegg.