Klikk for galleri

Mjølkeråen -Flott rekkehus under oppføring i nytt, barnevennlig område. Fine turområder og kort vei til skole og buss

Mjølkeråen -Flott rekkehus under oppføring i nytt, barnevennlig område. Fine turområder og kort vei til skole og buss

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Vestland - Bergen-Åsane

Salhusveien 82A-96F /Hus 42

Prisantydning4.390.000,-Felleskostnader980,-Primærrom104.3m2Bruksareal107.9m2Soverom3Rom4
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Vikebø & Jørgensen Nybygg AS / Karianne Hovden Igelkjøn

Selger/Utbygger

Salhusveien 90 as

Betegnelse

Gnr. 182 Bnr. 109 i Bergen kommune

Byggeår

2022

Velkommen til Mjølkeråen Hage

Omgitt av natur og grønt på alle kanter, men fremdeles like i nærheten av butikker, skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon kommer nå Mjølkeråen Hage. Flotte familievennlige rekkehus fra BRA 103 til 120 kvm. Boligene vil gå over 2 etasjer og inneholder bla. 3 (4)soverom, 2 bad og 2 stuer. Garasjeplasser i garasjeanlegg under et stort, barnevennlig og bilfritt tun.

Grip sjansen, - finn husdrømmen i Mjølkeråen Hage!

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Mjølkeråen Hage ligger i bydel Åsane. En kort bil eller busstur unna finner du alle servicetilbudene Åsane byr på. Skoler og barnehager ligger innen gåavstand, selv for ganske korte ben. Rema 1000 på Marikollen finner du i nærheten, Kiwi på Toppe 1,1 kilometer meter fra døra. Skal du ta bussen, slipper du unna med en rusletur på 100 meter. For de litt større shoppingrundene ligger Åsane Senter en seks minutters kjøretur unna, med en hel verden av butikker å by på. Og rundt overalt ligger den vakre Vestlandsnaturen, med skog, fjell, åker, eng, strand og sjø, og et rikt nettverk av turstier som knytter alt sammen.

Fra tomten har man en nydelig utsikt mot Herdlafjorden. Man ser rett over mot Askøy og Meland, og kan skue Stureflammen i Øygarden ytterst i fjorden. Området byr også på flotte turområder med bl.a. "Gamle Postveien" på Tellevikfjellet mellom Steinestøvegen og Angeltveit. Det er kort vei til Salhus "sentrum" med museum, svaberg, brygger og flotte badeplasser.

Området er et etablert og populært boligområde og det bor flere barnefamilier i nabolaget. Man kan skilte med flere lekekamerater i både barnehage- og skolealder. Om vinteren samles barn i akebakker og sommeren nyter man aktiviteter i gatene, på lekeplassen eller ved friluftområdet med badeplass på Toppesanden.

Til barnas store begeistring kan man også møte på høns, sauer og griser ved Hitland Gård, like ved prosjektet.

Bygninger

Rekkehus med 4 til 6 boliger i hver rekke. Rekkehusene går over 2 etasjer. Bod- og parkerings anlegg med til sammen 43 parkeringsplasser under bygningskroppen.

Byggemåte

Boligene bygges etter byggeteknisk forskrift - TEK 17 og ferdigstilles i henhold til NS 3420, normal standard. Forskriften setter krav til tiltak innenfor alle viktige områder som visuell kvalitet, universell utforming, sikkerhet mot naturpåkjenning, uteareal, ytre miljø, konstruksjonssikkerhet, sikkerhet ved brann, planløsning, miljø, helse og energi.

Arealer og fordeling pr. etasje

BRA fra 105 m2 jf. vedlagte tegninger
P-ROM fra 102 m2
Primærrom består generelt av: stue, kjøkken, soverom, bad/wc/vaskerom og gang/entre.
Sekundære rom består generelt av: Innvendig bod, evt. teknisk rom.

Da prosjektet ikke er oppført, har megler ikke hatt mulighet til å kontrollmåle areal. Oppgitte arealer baserer seg utelukkende på arkitekts arealberegninger.

De fleste boligene har egen sportsbod på ca. 5 kvm i eget bodrom i p-kjeller etg.

Innhold

Bolig nr 42 går over to etasjer og er meget innholdsrik. I 1.etasje kommer du inn til en romslig gang med god plass til å henge fra seg yttertøy. Videre kommer du inn i en praktisk stue som har videre inngang til bad med vaskemuligheter og et stort soverom på 12kvm. 

Trappen fører deg videre opp til kjøkkenet. Kjøkken ligger midt mellom stuen og gangen og ved soverommene. Kjøkkenets plassering gjør slik at det naturlig er tilbaketrukket fra stuen. Praktisk bod like ved kjøkkenet som gir en naturlig lagringsplass til kjøkkenet.
Stuen er på ca 21 kvm og har utgang til terrasse på 13,7 kvm. I andre enden av denne etasjen finner du to soverom med utgang til privat uteareal på 15,7kvm. Her har du godt med lys og gode solforhold. Bad i denne etasjen er på 4,4 kvm.

Utgang til privat uteoppholdsareal på ca 18,8 kvm utenfor hovedinngang.

Det opplyses om at 3D og 2D-tegninger er illustrasjoner og at så vel uteareal som innvendig areal kun er illustrert og ikke på noen måte danner grunnlaget for avtalen eller er bindende for selger. For data som danner grunnlaget for avtalen se leveransebeskrivelse Mjølkeråen Hage datert 21.05.21 og bygningstegninger.

Standard

Boligene i Mjølkeråen Hage blir preget av lys og luft; alle boligene får generøse vinduer og glasspartier i fasadene. Gode oppholdsrom, hvor allsidighet og praktiske løsninger er nøkkelord. Boligene har forskjellige planløsninger som tilpasser seg alle etter hvert enkelt behov.

Boligen får to adskilte oppholdsrom, slik at voksne og barn kan få litt tid hver for seg.

I alle tørre oppholdsrom leveres 3-stavs matt eikeparkett eller en 3-stavs hvit matt eikeparkett som standard. Vegger males som standard "Eggehvit fra Jotun (S0502-Y)".  Kjøper kan velge mellom 3 standard farger innvendig i boligen uten kostnad.

Kjøkkenløsning leveres iht. egen kjøkkentegning. Som standard for boligen leveres kjøkken fra HTH eller tilsvarende.

• Kjøkkenfront modell hvit lakkert med avrundede kanter.
• Håndtak i Stål Nude 128 mm.
• Synlige frisider, sokkel og foringer er hvit lik front.
• Overskap er med høyde 86,4cm. Totalhøyde innredning er 227,8cm
• Laminat benkeplate 30mm, farge 597 surface.
• Vask 1,5 kum Intra Universo Uni 150 eller tilsvarende.
• Lyslist og lysarmatur.
• Integrert demping i alle skuffer og skap.
• Det leveres integrerte hvitevarer fra Whirlpool eller tilsvarende.
• Slimline ventilator fra Røroshetta eller tilsvarende

Fliser bad: Flis vegg: Vitra plain colour 30x60 cm offwhite liggende rett uten fugefølge mot gulv. Flis gulv: Vitra Metro 30x30 cm. Dusj sone: Vitra Metro 15x15cm. Innredning av god kvalitet leveres som standard i fargen hvit. Heldekkende hvit servantplate og ettgreps servantbatteri. Varmtvannsbereder på 200 liter. Vegghengt toalett. Det avsettes plass til og det leveres opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Oppsummert vil fliser og innredning bli levert av god kvalitet.

De som kjøper i prosjektet på et tidlig stadium vil ha mulighet til selv å påvirke kvaliteter. Selger vil opplyse frister for endringer. Se leveransebeskrivelse i salgsprospektet for mer informasjon om standard og kvaliteter.

Oppvarming

Boligene oppvarmes via termostatstyrte panelovner på vegg samt elektrisk gulvvarme på bad. Plassering av panelovner baseres på varmefordelingsprinsippet.

Boligene har balansert ventilasjon med lufttilførsel i soverom / oppholdsrom og avtrekk fra kjøkken og bad. Alle boliger blir levert med egne ventilasjonsaggregat i boligene, hvor disse vil bli montert i bod eller på bad.

For ordens skyld gjøres det oppmerksom på at det ikke leveres varmekilder i alle rom.

Parkering / Garasje

Det medfølger ikke parkering. Det er mulighet for særskilt kjøp av parkeringsplass til kr. 250.000,- pr. plass.

1 stk. portåpner for automatisk åpning av garasjeport leveres til hver parkeringsplass.
I parkeringskjeller leveres asfalt, vegger i støvbundet betong. Himling leveres i støvbundet betong/isolasjon.
Fri kjørehøyde vil ikke bli lavere enn 2,1 meter. Lokale nedforinger for tekniske installasjoner kan forekomme, men ikke i kjørebanen.
Hver parkeringsplass for boligenheter vil få muligheten til å kjøpe ladestasjon for el/hybrid biler som tilvalg.

Det vil være egne fellesutgifter for eierne/rettighetshaverne av p-plasser.

Det medfølger en sportsbod til hver bolig i parkeringskjeller.

Det er tre stk gjesteparkeringsplasser. Selger tar forbehold om at antall gjesteplasser kan reduseres.

Utbygger vil tildele parkeringsplasser til de enkelte leiligheter som kjøper parkeringsplass. Konferer megler skriftlig om høydebegrensning på de aktuelle P-plassene som tilhører de enkelte leilighetene før innsendelse av kjøpstilbud.

Parkeringsplassene er planlagt organisert som en egen seksjon med formål næring. De som kjøper p-plass vil få overskjøtet en ideell andel av p-seksjon. Selger forbeholder seg dog retten til en annen hensiktsmessig organisering av p-anlegget, dog slik at rettigheten til kjøperne av p-plasser skal sikres forsvarlig.

Særskilt om tilrettelagte/HC p-plasser:
For eventuelle HC plasser er det fastsatt særskilte regler om plikt til å bytte HC plass til ordinær plass i vedlagte vedtekter.

Adkomst

Fra Åsane følg Salhusveien 500 meter forbi avkjøringen til Mjølkeråen, her åpner terrenget seg - og prosjektet blir liggende  på oppsiden av veien på venstre hånd.

Det vil bli skiltet med Privatmeglerens visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt/hage

Utomhusarealene vil bli opparbeidet med utgangspunkt i utomhusplan i prospekt.
Grøntområder vil bli tilsådd iht. utomhusplan. Adkomst til parkeringskjeller asfalteres, internveier på eiendommen asfalteres eller singles. Videre leveres utebelysning mindre lekeareal iht utomhusplan.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen blir tilknyttet offentlig avløpsnett og vann via private stikkledninger. Adkomst til prosjektet skjer via privat stikkvei ifølge Bergen kommune.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. I tilfelle midlertidig brukstillatelse plikter utbygger å levere ferdigattest innen 4. mnd. etter de siste arbeidene på hus og tomt er ferdigstilt. I særlige tilfeller kan selger kreve og kjøper ikke nekte å gjennomføre overtagelse mot midlertidig brukstillatelse. Herunder f.eks. dersom utomhus ikke lar seg ferdigstille pga. tele i bakken, at kommunen krever at alle bygg er ferdige før ferdigattest gis, og lignende. I slike tilfeller har kjøpere krav på å holde tilbake en forholdsmessig del av vederlaget til sikkerhet for at ferdigattest gis. Alternativt kan selger stille § 47 garanti til sikkerhet for dette forholdet.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Området er regulert iht. ÅSANE. GNR 182 BNR 679, SALHUSVEGEN 90, BOLIGER, stadfestet 29.04.2015, planid 61280000. Se salgsoppgave for utfyllende informasjon om regulering.

Beskrivelse av sameiet

Sameiet vil totalt bestå av 43 boligseksjoner samt en seksjon for parkeringskjeller.

Det er utarbeidet utkast til standard vedtekter for sameiet som følger vedlagt. Slike blir bindende for kjøperne. Utbygger forbeholder seg retten til å endre vedtekter i forbindelse med fremdrift/behov tilknyttet prosjektet.

Det foreligger forslag til budsjett, dette er estimert basert på dagens prisnivå på tjenester og ut ifra forventet omfang av forbruk. Man må påregne at dette vil bli justert før innflytning og etter at sameiet har vært i drift.

Kjøperne vil etter at de fleste boliger og fellesarealet er overtatt bli informert fra Salhusveien 90 AS om overtagelse av den alminnelige driften av sameiet. Herunder må det blant eierne velges et styre i sameiet for å ivareta sameiets rettigheter og forpliktelser. Sameiet skal ha et styre. Styret skal ha tre medlemmer, om ikke annet bestemmes i vedtektene.

Da sameiet har 43 boligseksjoner vil sameiet være regnskapspliktig og sameiet skal registreres i foretaksregisteret.

Det gjøres oppmerksom på at man kun kan erverve 2 seksjoner i sameiet iht. lov om  eierseksjoner, § 22, tredje ledd

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Faste, løpende kostnader

Avgift er ikke fastsatt pr. dags dato da byggene er prosjektert og ikke ferdigstilt. Kjøperne må delta andelsmessig i felleskostnad fra og med overtagelse. Månedlige felleskostnader er stipulert til kr 9,- pr kvm BRA for første driftsår. Felleskostnadene vil normalt bestå av forsikring av sameiets bygninger, strøm til fellesarealene, snømåking, forretningsførsel, andre tjenester og øvrige drifts- og vedlikeholdskostnader.

For dem som kjøper p-plass vil det tilkomme ca. kr. 200,- pr måned i tillegg til fellesutgifter.

Vedlagt følger foreløpig budsjett og oversikt over felleskostnader. De endelige felleskostnadene fastsettes av sameierne i felleskap etter overtagelse basert på hvilket servicenivå sameiet ønsker.

Pliktig medlemskap med Telenor inngått av utbygger på vegne av sameiet, med bindingstid på 6 år fra brukerne er koblet opp og faktureringen er startet. Pakken inneholder: fiberaksess, grunnpakke tv + 15 valgfri kanaler + T-WE + T-WE app og bredbånd 75 MBPS med wifi router og forsterker. Stipulerte månedlig kost kr. 549,- pr. boenhet. Denne kostnaden vil påløpe i tillegg til felleskostnader.

Sameiet er ikke tilknyttet sikkerhetsordning for tap av felleskostnader. Sameierne hefter for felleskostnader etter sin sameiebrøk. Herav hefter man ikke for andre sameieres ubetalte fellesutgifter, men man kan likviditetsmessig måtte legge ut for nødvendige kostnader som sameiet pådrar seg for å opprettholde forsvarlig drift. Slike utlegg vil i så fall være sikret ved 1. prioritetspant i slik seksjon som tilhører den som ikke har betalt din andel av fellesutgifter.

Se vedlagte prisliste for en oversikt over felleskostnader pr. bolig.

Andre faste løpende kostnader
"               Strøm etter forbruk
"               Innbo forsikring
"               Fellesutgifter - se prisliste for fellesutgifter pr. bolig
"               Kommunale avgifter - se eget punkt for estimert størrelse
"               Fellesutgifter p-anlegg estimert til kr. 200,- pr måned. (estimert fellesutgift parkeringsanlegg vil kun tilkomme for de som kjøper parkeringsplass)

Oppgjør

Kjøper er forpliktet til å betale kjøpesummen etter følgende betalingsplan:
14 dager etter kontrakts underskrift forutsatt stilt § 12 garanti: Kr 200 000,- av kjøpesum ( 20% dersom kjøper er å regne som profesjonell)
Før overtagelse: Resterende del av kjøpesum + omkostninger

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Fast pris på hus 42 kr 4 390 000,-
Dokumentavgift 2,5% av andel tomteverdi, oppgitt til kr 22 400,-. Det vil tilkomme kr 1000,- i dokumentavgift for de som kjøper garasjeplass.
Tinglysning Skjøte: kr. 585,-
Evt. tinglysningsgebyr pr. pantedokument (v/belåning): kr. 585,-
Panteattest: kr. 172,-
A konto innbetaling sameiet/startkapital: kr. 7 000,-

Annen nyttig informasjon

Alle opplysninger i denne beskrivelse er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, eller som følge av offentlige pålegg, uten at den generelle standarden forringes.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte leveransebeskrivelse Mjølkeråen Hage datert 21.05.21 og arkitekttegninger. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å nøye gjennomgå leveransebeskrivelse Mjølkeråen Hage, tegninger og prospekt før kjøpetilbud inngis.

Boligene vil i sin helhet kunne leies ut til boligformål. Utleie skal meldes til forretningsfører.

Det tas forbehold om feil eller endringer i prislisten. Utbygger kan uten varsel justere priser og vilkår i den vedlagte prislisten. Selger forbeholder seg retten til å tildele parkeringsplasser og boder.

Arbeidene utføres etter plan- og bygningslov og slike tekniske forskrifter som gjelder for byggearbeidene

Boligene leveres i byggrengjort stand. Kjøper må påregne utvask etter egen innflytning.

I nye bygg vil det normalt oppstå svinnriss, sprekker i tapet, maling mv. ved skjøter og sammenføyninger, dels på grunn av uttørking av materialer. Det påpekes spesielt at sprekker i materialoverganger og mellom tak og vegg og i hjørner ikke kan forlanges utbedret, så lenge disse ikke innebærer avvik fra god håndverksmessig standard under byggingen.

Med dagens tette boliger og miljøvennlige malingstyper kan det være fare for heksesot inne i boligene. Alle boliger bør derfor ventileres godt den første vinteren/året, og man bør være forsiktig med gassbruk og levende lys innvendig.

Selger gjør særskilt oppmerksom på at skjeggkre er funnet i flere boliger i Norge. Skjeggkre kan komme inn i boliger på en rekke forskjellige måter, både i forbindelse med oppføring av boligen, men også i forbindelse med innredning, bruk mv. Det er ikke et funksjonskrav under denne kjøpekontrakten at boligen skal være oppført på et vis som fjerner risikoen for skjeggkre.

Kjøper er kjent med at utomhusarbeider, avhengig av årstid, vil kunne bli ferdigstilt og overtakelsesforretning for disse avholdt etter forbrukerens overtakelse av boligen. Når slik areal er ferdigstilt vil sameiets styre innkalles til en ferdigbefaring, hvor arealet gjennomgås sammen med utbygger, befaring protokolleres.

Ved all besøk på byggeplass før overtakelse skal kunder alltid være i følge med en representant fra selger. All annen ferdsel på byggeplassen i anleggsperioden er beheftet med høy grad av risiko og er forbudt.

Boligen kan benyttes som visningsbolig inntil overlevering.

Ved motstrid mellom prosjektbeskrivelsen og tegninger gjelder leveransebeskrivelse Mjølkeråen Hage datert 21.05.21

Dersom kjøper unnlater å møte til befaringen og overtakelse uten gyldig grunn, kan selger avholde denne alene. Unnlatelse fra å møte gir ikke kjøper rett til å nekte overtakelse.

Ved avbestilling gjelder budstadoppføringlovas bestemmelser.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligene vil i sin helhet kunne leies ut til boligformål. Utleie skal meldes til forretningsfører.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Ferdigstillelse for prosjektet er stipulert til 3. kvartal 2023. Dette er kun stipulert og faktisk ferdigstillelse kan avvike fra dette. Herunder vil overlevering senere enn dette tidspunkt ikke gi kjøper rett til dagmulkt eller andre misligholdsbeføyelser.

Selgers forbehold

Dersom nye myndighetstiltak knyttet til Covid-19 innebærer en forlenget byggetid, forutsettes det fra utbygger at utbygger har anledning til å kreve utvidet frist for overlevering, jf. bustadoppføringsloven §11.

Selger informerer om at det kan forekomme, og kjøpere må akseptere, mindre endringer i forhold til arkitekttegninger og byggebeskrivelse. Kjøpere er likevel ikke forpliktet til å akseptere endringer som forringer verdien av boligen.

Det er et vilkår for oppgjør at eiendommen er fradelt og seksjonert, det foreligger § 12 garanti, det foreligger tillatelse til bruk og at boligen er overskjøtet. Videre at øvrige kontraktsforhold er avklart. Alternativt kan selger stille §47 garanti etter Bustadoppføringslova.

Ved overtakelse har kommunen stilt som vilkår for å utstede ferdigattest / midlertidig brukstillatelse at deler av øvrig fellesområde i byggefeltet er ferdigstilt iht. kravene i reguleringsplan for de enkelte tomter. Dersom slike arealer ikke er ferdigstilt vil kjøperne kunne holde tilbake midler til sikkerhet for ferdigstillelse evt. at det stilles § 47 garanti av Mjølkeråen Hage As.

Kjøperne er kjent med og aksepterer at det vil kunne forekomme byggearbeider med tilhørende støy, støv og anleggstrafikk etter overtakelse. Herunder er kjøperne informert om at området er under fornyelse.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.