Klikk for galleri

Nydelig og ubebodd 3-roms med gode kvaliteter i attraktiv og naturskjønt område på nye Skjoldnes. Fantastisk utsikt!

Nydelig og ubebodd 3-roms med gode kvaliteter i attraktiv og naturskjønt område på nye Skjoldnes. Fantastisk utsikt!

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Vestland - Bergen-Fana

Sundts Veg 97

Prisantydning5.490.000,-Felleskostnader1.556,-Primærrom65m2Bruksareal65m2Soverom2Rom3
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

194-21-0281

Eier

Skjoldnes Utvikling AS

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 40 Bnr. 1009 Snr. 37 i Bergen kommune

Etasje

1

Byggeår

2020

Areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm
Rom som er P-rom: 1.Etasje: Entré, stue/kjøkken, baderom og 2 soverom

Antall rom

3

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 5100 kvm

Beliggenhet

Fra Skjoldnes kan du se over til Troldhaugen, en av Norges største turistattraksjoner. Hit kan du ro, padle eller spasere og få din egen turistopplevelse hver dag, hele året.

Skjoldnes ligger på et vakkert og sjønært naturområde innerst i Nordåsvannet, med utsikt til Marmorøyene, Troldhaugen og Kyrkjetangen. Det nye boligområdet er anlagt på eiendommene til de to herskapelige villaene Villa Skjoldnes og Konow Lund Villaen, mellom Skiparviken og Skjoldabukten. Her kan du nyte det gode liv bare noen få minutters kjøretur fra Bergen sentrum.

Tilkomsten til Skjoldnes er via Sundts veg fra Nesttun sentrum. Nærmeste bybanestopp, Mårdalen, er ca. 950 meter unna. Skjoldnes ligger sentralt til i forhold til by, shopping, kulturopplevelser, service- og tjenestetilbud, reiser, skoler (Midttun, Skjold, Hop), barnehage,  Ramstad Gård, fritidstilbud og mye mer. Innenfor gangavstand har du Nesttun sentrum med et godt utvalg av butikker, serveringssteder og kultur- og opplevelsestilbud. Det er kort kjøreavstand til Laguneparken, Fanafjellet, Bergen Lufthavn Flesland, Fana Golf og de store arbeidsplassene på Kokstad og Sandsli.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Skjoldnes er ditt drømmested, et område du flytter til - ikke fra. Her vil du bo i sjeldne omgivelser, med strandidyll og naturskjønt landskap på et av de mest attraktive og best beliggende tomteområdene i Bergen. Skjoldnes er begunstiget med en natur, en utsikt og et lys du vil ha glede deg over hver dag.

Skjoldnesområdet har et enestående vakkert og variert landskap av skog, stier, svaberg, sjø, strender og frodig, uberørt natur. Stedet vil få en pent anlagt hage, vannspeil, parkanlegg og uteområder med rike muligheter for aktivitet og rekreasjon. Nede ved Nordåsvannet vil Skjoldnes sine beboere få sitt eget, nydelige strandsted med ilandstigningsbrygge, badestrand, båthus og badehus.

På Skjoldnes vil det bli tilrettelagt både muligheter for fysisk aktivitet og muligheter for flytende belønninger.
Vi ønsker et rikt og variert tilbud for beboere som ønsker å være i aktivitet og holde seg i form. Her er flotte muligheter for jogging, sykling og annen fysisk trening. På grøntområdet på miljølokket vil det bli anlagt egen padel tennis bane som beboerne på Skjoldnes kan benytte seg av. Her blir det også egen boulebane der kampen om kulene kan gå høyt en sommerkveld.
Med Skjoldabukta bare en 5 minutters spasertur fra Skjoldnes, har du lett tilgang til en av bergensområdets mest populære sandstrender. Her samles store og små til piknik, soling og et yrende badeliv hele sommeren.

Trivsel og godt miljø er en viktig livsstilsfaktor på Skjoldnes. I tillegg til aktiviteter og rekreasjon vil opplevelser være noe vi vektlegger i boligprosjektet. Den vakre Konow Lund Villaen er ivaretatt, renovert og utviklet til et attraktivt, sosialt møtested for beboere og folk i nærområdet. Konow har blitt et godt og lokalt, lavterskel spisested med egen vinkjeller, pub og uteservering. Det er også et velutviklet service- og tjenestetilbud for alle som vil nyte hjem-/resorttilværelsen på Skjoldnes.

Fra Konow Lund Villaen går det sti ned til prosjektets eget naust og strandområde ved Nordåsvannet. Strandområdet med kaianlegg er oppgradert og utstyrt, det er ilandstigingsmuligheter for båtgjester som kommer sjøveien, og kasteplass for fluefiskere. Her kommer det også en liten badestrand, terrasse for liggestoler, grillplass og naustet vil bli brukt som badehus med garderober. Sjøhuset huser kanoer, kajakker og fiskeutstyr som du kan låne til flotte opplevelsesturer på Nordåsvannet.

Bygninger

Leiligheten ligger i 1.etasje av bygg 9.1.

Byggemåte

Boligene er bygget etter byggeteknisk forskrift - TEK 17. Forskriften setter krav til tiltak innenfor alle viktige områder som visuell kvalitet, tilgjengelighetskrav, sikkerhet mot naturpåkjenning, uteareal, ute miljø, konstruksjonssikkerhet, sikkerhet ved brann, planløsning, miljø, helse og energi.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm
Rom som er P-rom: 1.Etasje: Entré, stue/kjøkken, baderom og 2 soverom

1.Etasje: Primærrom: 64 kvm og Bruksareal: 67 kvm

BRA 75 m2 jf. vedlagte tegninger
Bruksareal (BRA) er det areal som ligger innenfor omsluttende vegger fratrukket piper, kanaler etc. som er over 0,5 m2 (omsluttende vegger er yttervegger). Innvendige skillevegger måles med tykkelse inntil 0,5m2. For mer informasjon om areal pr. rom og pr. etasje se vedlagte tegninger.

P-ROM fra 73 m2 jf. vedlagte tegninger
Er nettoarealet av rom beregnet for varig opphold inkludert innvendige delevegger.
Primærrom består generelt av:
stue, kjøkken, soverom, bad/wc/vaskerom og gang/entre.
Sekundære rom: Innvendig bod/teknisk rom.

Innhold

1.Etasje: Entré, stue/kjøkken, baderom, 2 soverom og bod.

Standard

Dette er en nydelig 3-roms utsiktsleilighet med mange gode kvaliteter. Leiligheten holder en høy standard når det gjelder innredninger, overflater og utstyr - og kan blant annet friste med en svært god takhøyde. Videre er det store vindusflater som gir godt med lysinslipp og bevarer den spektakulere utsikten - noe som er med på å gi leiligheten et mer estetisk utrykk og en luftig romfølelse.

Man ankommer leiligheten via en lys og romslig entré, denne er belagt med 1-stavs eikeparkett i en lys utførelse. Veggene er slette og i ført tidsriktige og moderne farger. Videre er entréen svært romslig med god plass til yttertøyet i garderoben, samt av og påkledningen i en hektisk hverdag.

Stuen er selve kjernen i leiligheten og er i åpen løsning med kjøkkenet. Her har du naturen like utenfor og får kjenne på den skjoldnesiske følelsen på nært hold. De takhøye vindusflatene trekker inn godt med dagslys og tar vare på den nydelige utsikten ut mot et naturskjønt område og videre utover havet. Her er takhøyden et av høydepunktene, med slette vegger som strekker seg hele 2,60 m opp mot taket. Videre har stuen en god planløsning, med plass til både spise- og sofagruppe på første rad for utsikten.

Kjøkken:
Kjøkkenet er av kvalitetsleverandøren Sigdal, med en mørk og moderne innredning. Kjøkkenet er i fargen Lakriz og har en slett front i finert eik med benkeplate i heltre eik og sorte håndtak. Her er det gode overflater til matlagingen, samt rikelig med skapplass med belysning under overskapene. Hvitevarene er levert av Siemens og er bestående av stekeovn, platetopp, kjøl/frys og oppvaskmaskin.

Fra kjøkkenet kan du kokkulere med godt utsyn til naturen, herfra er det også utgang til en vestvendt balkong. Balkongen kan nytes året rundt, da den er overbygd og romslig med sine 28 kvm. Her kan man trygt plassere utemøblene og grillen til sommerstid. Fra balkongen har du en storslått utsikt mot Nordåsvannet og det vakre Skjoldnes har å by på, samt gode solforhold.

Bad:
Baderommet er lyst og delikat, og i ført tidløse fliser. Badet er utstyrt med innredning fra Sigdal av modellen Bark (mørk alm), som er en slett melaminbelagt og fuktbestandig front i spon, med to store skuffer. Videre har innredningen heldekkende vask, Vela, i kunstmarmor med hvit glanset overflate.

Soverom
Det er to soverom i leiligheten, hvorav begge har fin størrelse med god plass til ønsket møblering og garderobeløsning. På hovedsoverommet skinner morgensolen gjennom de store vindusflatene og du vil våkne til en hærlig atmosfære. Det andre soverommet egner seg svært godt som gjesterom eller kontor.

Oppvarming

Energibehovet til oppvarming av varmt tappevann og romoppvarming dekkes ved tilkobling til BKK Varme sitt fjernvarmenett i kundesentral, plassert i eller i forbindelse med, parkeringsetasjen. Energibehov til romoppvarming dekkes ved termostatstyrt vannbåren gulvvarme i stue/kjøkken, gang/entré og bad (ikke i soverom, bod eller rene vaskerom). Varme til den vannbårne gulvvarmen produseres lokalt i hver leilighet ved varmeveksling med egen ringledning varmtvannskurs. Varmeveksleren er plassert i kombinert rør i rør skap som vender inn mot innvendig bod der det er mulig. For ordens skyld gjøres det oppmerksom på at det ikke leveres varmekilder i alle rom.

Parkering / Garasje

Det er reservert 1. stk parkeringsplass i felles lukket garasjeanlegg til hver av leilighetene.
Pris pr. plass er kr. 375. 000,- som kommer i tillegg til kjøpesum for leilighet.

Adkomst

På Finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke å kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.
Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med PrivatMeglerens visningsskilt.

Beskrivelse av tomt/hage

Leiligheten ligger på en svært pent opparbeidet tomt, med landlig og sjønær beliggenhet.

På toppen av miljølokket vil det bli opparbeidet grøntarealer, og det vil bli etablert tennisbane eller paddletennisbane (med merking for badminton) i tillegg, ballbinge (med merking for basketball og bandy), boulebane og det vil bli etablert turstier. I forbindelse med bygging av byggetrinn 2, så vil hele lokket bli ferdig bygget med alle de fasiliteter. Endelig opparbeidelse av lokket vil bli ferdigstilt ihht tilpasset årstid for opparbeidelse, og dette kan muligens skje etter at boligene er ferdigstilt og overlevert.

Miljølokket:
Skjoldnes vil bestå av 3 byggetrinn med beliggenhet på begge sider av Fritz C. Riebers veg. Disse vil bli knyttet sammen av et ca. 220 meter langt miljølokk over motorveien sør for Troldhaugtunnelen. På miljølokket vil det bli anlagt parkanlegg med beplantning, benker og gode aktivitets- og rekreasjonsfasiliteter. Miljølokket vil lette adkomsten til Skjoldnes, frigi arealer og bedre tilgjengeligheten til sjø- og strandområde innerst i Nordåsvannet.

Parkområdet på toppen av miljølokket er regulert til offentlig friområde, og vil være tilgjengelig for allmennheten. Området er felles for sameiene i Byggetrinn I - III, og de respektive sameiene vil være ansvarlig for å drifte og vedlikeholde dette arealet på toppen av lokket. For kart over områder, se vedlagte situasjonsplan for oppdeling av området og sameiene.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 831 180,- pr 31.12.20
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 2 992 247,- pr 31.12.20

Reguleringsforhold

Reguleringsplaner på grunnen:
Planid: 17340000 - Fana. Gnr.40 Bnr 55 m.fl.

Skjoldnes boligområde
Reguleringsformål:
- Naturområde 34,2 %
- Boligbebyggelse-blokkbebyggelse 25,1 %
- Annet uteoppholdsareal 17,2 %
- Kjøreveg 7,6 %
- Turvei 5,9 %
- Gangveg/gangareal 5,8 %
- Uthus/naust/badehus 4,1 %
- Kombinert bebyggelse og anleggsformål

Hensynssoner:
- Bevaring kulturmiljø

Reguleringsplaner under grunnen
-Fana. Gnr 40 bnr 55 m.fl., Skjoldnes Boligområde
-Ytrebygda/Fana. Gnr. 119 m.fl., endring av reguleringsplan E39/Rv 580 Rådal - Sørås

Reguleringsformål (Reguleringsplaner under grunnen)
- Garasjeanlegg for bolig-/fritidsbebyggelse
- Annen veggrunn - teknisk anlegg

Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen
65270000 KpAngittHensynSone H570_6
Komponisthjemmene 99,9 %
Hensynssoner Angitt hensyn - landskap i kommuneplanen
65270000 KpAngittHensynSone H550_1Funksjonell strandsone 67,1 %


Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen
Beskrivelse Dekningsgrad 65270000 KpStøySone H220_3 Vei støy - gul sone 25,9 %
Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen 65270000 KpStøySone H210_3 Vei støy - Rød
sone 19,9 %

Området er under større utbygging. Det må påregnes byggeaktivitet og flere bygg vil komme i området.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 1 556,- pr. Mnd.

Fellesutgifter som inkluderer: Felleskostnadene vil bestå av bl.a. forsikring av sameiets bygninger, strøm til fellesarealene, fellesinstallasjoner, drift og vedlikehold av sameiets bygninger og utenomhusarealer, samt øvrige driftskostnader.

Kjøperne må delta andelsmessig i felleskostnad. Felleskostnadene vil normalt bestå av bl.a. forsikring av sameiets bygninger, strøm til fellesarealene, fellesinstallasjoner, drift og vedlikehold av sameiets bygninger og utenomhusarealer, samt øvrige driftskostnader.

Data og Tv:
Det er levert fiberkabel fra Canal Digital eller tilsvarende leverandør. Det forutsettes en 3 års avtale med signal leverandør i prosjektet. Grunnpakke på TV og Kabel TV er inkl. i felleskostnadene.

Alminnelige løpende kostnader: 
Faste alminnelige kostnader ved eierseksjoner er blant annet: fellesutgifter sameiet, kommunale avgifter, eiendomsskatt, strøm etter forbruk, forsikring innbo, fellesutgift til drift og vedlikehold av andre fellesområder eiet/driftet av Skjoldnes Vel I & II og fellesutgifter til garasje for dem som har garasjeplass eller bod i garasje.

Fellesutgifter for andre fellesområder eiet/driftet av Skjoldnes Vel I & II fastsettes etter sameiebrøk hver leilighet / sameiebrøk alle leiligheter i planområdet. Dette er estimert til ca. kr. 3,- pr. BRA pr. mnd.

For denne leiligheten vil det utgjøre ca kr.200,- pr. mnd.

Fellesutgift garasjeanlegg estimeres til ca. kr. 1.500,- pr. år pr. p-plass og ca. kr. 300,- pr. år pr. bod. Disse felleskostnader er ikke inkludert i de stipulerte felleskostnadene i prislisten.
Sameiet er ikke tilknyttet sikkerhetsordning for tap av felleskostnader. Sameierne hefter for felleskostnader etter sin sameiebrøk. Herav hefter man ikke for andre sameieres ubetalte fellesutgifter, men man kan likviditetsmessig måtte legge ut for nødvendige kostnader som sameiet pådrar seg for å opprettholde forsvarlig drift. Slike utlegg vil i så fall være sikret ved 1. prioritetspant i slik seksjon som tilhører den som ikke har betalt din andel av fellesutgifter.

Andre faste utgifter:
Det vil tilkomme kommunale avgifter for hver enkelt bolig. Avgift er ikke fastsatt pr. dags dato da byggene er prosjektert og ikke ferdigstilt. For nærmere opplysninger kontakt teknisk etat i Bergen kommune, eller besøk www.bergenvann.no/regulativt_m_priser.html

Nedenfor er det satt inn eksempler på kommunale avgifter basert på leilighetsstørrelse og kommunens gebyrer for 2019. Størrelsen på gebyrene vil øke med leilighetens størrelse og antall tømminger av avfall pr. år.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

5 490 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
30 520,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 221 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 5 000,- (Oppstartskapital sameie)
36 862,- (Omkostninger totalt)
5 526 862,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Garantier

Garanti etter buofl. § 12 skal stilles dersom avtale inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare min 3 % av kjøpesum frem til overtagelse og minst 5 % i fem år etter overtagelse.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Finn.no: Lokalområde

Nestun