Klikk for galleri

Nore Neset - Prosjekterte eneboliger med 4 soverom og 2 bad i barnevennlig blindgate - Stor solrik terrasse

Nore Neset - Prosjekterte eneboliger med 4 soverom og 2 bad i barnevennlig blindgate - Stor solrik terrasse

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Vestland - Bjørnafjorden - Os

Skeisbotnen 57

Prisantydning5.990.000,- - 6.290.000,-Primærrom115m2Bruksareal120m2Soverom4Rom5
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Kort fortalt

- Prosjekterte eneboliger, kun 2 igjen
- Ingen forskuddsbetaling
- 4 soverom
- 2 bad
- Solrik terrasse
- Fredelig og barnevennlig blindgate
- Kort og trygg skolevei
- Kort vei til ny E39

Oppdragsansvarlig

Vikebø & Jørgensen Nybygg AS / Eirik Runningen

Selger/Utbygger

Skeisbotn Utbygging AS

Betegnelse

Skeisbotnen 57: Gnr. 34 Bnr. 672 i Bjørnafjorden kommune
Skeisbotnen 59: Gnr. 34 Bnr. 671 i Bjørnafjorden kommune

Byggeår

2022/2023

Om prosjektet

Prosjektet i Skeisbotnen består av 6 eneboliger. Det gjenstår 2 eneboliger som vil få fin beliggenhet i barnevennlig blindgate. Boligene har stor sørvendt terrasse med gode solforhold.

Prisliste:
Hus 2: Kr 5 990 000,- (6 016 222 inkl. omk.)
Hus 3: Kr 6 290 000,- (6 316 222 inkl. omk.)

Beliggenhet

Boligene har meget god beliggenhet i en attraktiv og fredelig blindgate på Nore Neset. Her nyter du fredelige omgivelser i kombinasjon med kort vei til alt du trenger. Boligene vender mot sør og får sørvestvendt terrasse som skal sørge for gode solforhold. Fra stuen vil det være utgang til terrasse på 13 kvm hvor de fredelige omgivelsene kan nytes til det fulle med sol fra morgen til kveld. Deler av terrassen blir overbygget slik at det er mulig å sitte ute selv om det skulle dryppe litt.

Nore Neset er et av de mest populære områdene blant barnefamilier i Os, og det med god grunn. Her rolige og trygge omgivelser, samtidig som det er kort vei til alt du kan ønske deg av fasiliteter, skoler, idrettsanlegg og fine turområder. Eiendommen ligger bare noen minutters kjøring fra tunellutløpet til ny E39 som gir kort reisevei til Sandsli/Kokstad, Flesland og Bergen sentrum.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Boligen får kort og trygg gangvei til både barneskole og ungdomsskole. Fra boligene går du på få minutter til Nore Neste Skule og Nore Neset ungdomsskule via en vei som er sperret med bom for gjennomgangstrafikk. Ungdomsskolen på Nore Neset var nyåpnet høsten 2014 og er regnet som en av landets mest moderne skoler. Skeisbotnen barnehage er kun rundt 2 minutters gange fra eiendommen, i tillegg er det flere barnehager som er lett tilgjengelig. Os videregåande skule og Os gymnas finner du henholdsvis 5,9 og 6,1 km unna.

Det er mange fine turmuligheter i området hvor blant annet Liafjellet er et populært turmål blant store og små. Fra toppen av Liafjellet 259 moh. har du panoramautsikt over store deler av Os. På sommerstid er det kort vei til badestranden i Skeisstøa som er en fin plass på varme sommerdager. Friluftsområdet i Ervikane som er et av de fineste friluftsområdene i Bergensregionen er også lett tilgjengelig. Om du har båt i området er skjærgården rundt Skeisosen, Strøno og Skorpo nydelig.

Av aktivitetstilbud i området har man det meste ved skolene på Nore Neset. Her er det 2 fotballbaner og to idrettshaller hvor den ene også har klatrevegg og den andre er ny i 2022, samt nyåpnet Padel-senter. I tillegg åpner Norges største Padel-senter med 13 baner like i nærheten. Ved skolen er det også nyåpnet sykkelløype for barn.

Det er kort vei til det meste av fasiliteter og servicetilbud. Hagavik Hjemmebakeri med nydelige bakervarer og de mest nødvendige dagligvarer ligger kun 1,5 km fra boligen. Om man skal på større handletur har du den nyåpnede Spar Nore Neset 2,8 km unna, Kiwi Moberg 4,3 km unna og Meny Industrivevegen rundt 5,3 km unna. I tillegg har du Amfi Os med over 40 butikker 6,3 km i fra. Her finner man blant annet dagligvarebutikker, klesbutikker, jernvarehandel, sportsbutikker, apotek, frisør og butikker til hus og hjem. Osøyro med flere restauranter, vinmonopol, apotek, frisører og treningssenter med mer er kun 5,8 km unna. Her ligger også det flotte kultursenteret Oseana som tilbyr kulturtilbud for både barn og voksne.

Nærmeste busstopp er rundt 400 meter fra boligen.

Bygninger

Hver av eiendommene vil bli bebygget med 1 enebolig.

Byggemåte

Boligene vil bli oppført med ringmur og gulv i betong. Vegg mot grunn i betong. Øvrige bærende konstruksjoner i tre. Yttertak leveres som kompakttak med asfaltpapp.

For mer informasjon, se vedlagt leveransebeskrivelse.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 115 kvm, Bruksareal: 120 kvm

Totalt: BRA: 120 kvm / p-rom: 115 kvm / s-rom: 5 kvm

Underetasje: BRA: 62 kvm / p-rom: 57 kvm / s-rom: 5 kvm
Hovedetasje: BRA: 58 kvm / p-rom: 58 kvm / s-rom: 0 kvm

I tillegg er det utvendig sportsbod på 5 kvm.

For nøyaktig areal, se vedlagte tegninger. Mindre avvik kan forekomme.

Innhold

Boligen går over to etasjer hvor du har inngangsparti i hovedetasjen. Hovedetasjen består av entré, stue med åpen kjøkkenløsning, bad og soverom. I underetasjen er det gang, bad, 3 soverom, garderobe og bod.

Alle rom utenom bodene i underetasjen inngår i p-rom.

Standard

Boligene bygges etter TEK17 og leveres med moderne overflater og kvaliteter. På gulvet leveres det eikeparkett fra Boen i alle rom utenom entréen og badene hvor det vil bli flislagt. Vegger og himling får slette malte flater med moderne listefri utførelse i overgang mellom vegger og himling, samt rundt vinduer. Boligen leveres med en standard hvor du fint kan flytte rett inn. I tillegg har du mulighet til å gjøre tilpasninger etter egne ønsker for å skape din drømmebolig.

Entré:
Det frøste som møter deg når du trer inn i boligen er en romslig entré. Gulvet er flislagt med varmekabler. Det gir både en lun velkomst samtidig som vann fra våte sko tørker opp. Entréen har stor nisje hvor det vil være god plass til garderobeløsning for yttertøy og sko. Flisene blir levert som 30x60 cm med grå utførelse.

Stue med åpen kjøkkenløsning:
Boligen får romslig stue med åpen kjøkkenløsning 60 kvm. Stuen har praktisk utforming med stort kjøkken, samt to gode soner for spisebord og salong. Fra stuen er det utgang til sørvendt terrasse på hele 13 kvm. Her vil det være god plass til utemøbler slik at terrassen blir en god forlengelse av stuen på sommerhalvåret.

Kjøkkenet får lekker innredning fra kvalitetsprodusenten Sigdal. Innredningen er av typen Vidde i utførelse Granitt, en stilren og moderne gråfarge. Dersom man ønsker en annen utførelse kan kjøper velge fritt mellom Vidde hvit, Uno hvit, Uno Fjell eller Uno Sand. Det er også mulig å oppgradere til andre modeller og utførelser for den som ønsker det. Innredning har praktisk hesteskoutforming som gir god skap- og benkeplass. I tillegg er det  praktisk spiseplass i barløsning på enden mot spisestuen. Integrert i innredningen er det både induksjonstopp, stekeovn, kjøleskap med frysdel og oppvaskmaskin. Alle hvitevarene er fra Siemens.

Bad:
Boligen leveres med to fullverdige bad, noe som kommer godt med. Begge badene blir helfliset og innredes med servant med 90 cm baderomsmøbel, dusjvegger i herdet glass, speil med integrert lyslyst og vegghengt toalett. Badet i underetasjen får i tillegg opplegg for vaskemaskin. Det vil være varmekabler i gulvet på begge boligene. Gulvet blir flislagt med grå 30x30 cm fliser mens veggene får hvite 20x40 cm fliser.

Soverom:
Boligene får 4 soverom hvor 1 av dem er i hovedetasjen og 3 av dem er i underetasjen. Hovedsoverommet har direkte tilknytning til garderoberom som sammen med soverommet utgjør ca. 18,7 kvm. En meget praktisk løsning som er lett å sette pris på. Fra hovedsoverommet er det også utgangsdør til hagen i front av boligen.

De 3 resterende soverommene er 8,4 kvm, 8,1 kvm og 7 kvm. Rommene passer ypperlig som barnerom, gjesterom og kontor etter ønske og behov.

Utstyr

- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
- Utvendig frostfri kran

Møblering

Boligen leveres umøblert.

Oppvarming

Det leveres pipe med vedovn av typen ILD9 i stuen. Det leveres varmekabler i gulvet på badene og i entréen.

Det leveres ikke varmekilder i alle oppholdsrom.

Parkering / Garasje

Boligene har parkering for biler på egen tomt ved inngangspartiet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med PrivatMegleren-visningsskilt ved annonsert visning.

På finn.no kan du alternativt se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

Beskrivelse av tomt/hage

Boligene får selveier tomt. I tillegg følger 1/6-del av eiendommen med felles vei og lekeplass. Denne eiendommen blir pent opparbeidet med asfalterte kjøreveier. Den felles lekeplassen blir levert med lekeaparater. Tomtene blir levert iht. vedlagt situasjonskart.

Tomtestørrelser
Hus 2: 234 kvm
Hus 3: 306 kvm

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Opprettelse av realsameie, tinglyst 16.12.2021. Eiendommen har tilhørende ideell andel 1/6-del av Bnr. 649 (vei og lekeplass).
Bestemmelse om vann og kloakk, tinglyst 09.12.2021
Registrering av grunn, tinglyst 22.11.2021.

I tillegg kan selger tinglyse seksjoneringsbegjæring, bestemmelser vedrørende sameie, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene.

Vei / Vann / Avløp

Privat stikkvei felles for de 6 boligene til offentlig vei. Felles forpliktelser.

Eiendommen vil bli tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. I særlige tilfeller kan selger kreve og kjøper ikke nekte å gjennomføre overtagelse mot midlertidig brukstillatelse. Herunder f.eks. dersom utenomhus ikke lar seg ferdigstille pga. tele i bakken, at kommunen krever at alle bygg er ferdige før ferdigstillelse gis, og lignende I slike tilfeller har kjøpere krav på å holde tilbake en forholdsmessig del av vederlaget til sikkerhet for at ferdigattest gis. Alternativt kan selger stille § 47 garanti til sikkerhet for dette forholdet. Overtagelse mot midlertidig brukstillatelse medfører at man har overtatt og følgelig ikke har krav på dagmulkt etter overtagelse.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistret bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til bolig m.m. I henhold til kommuneplanens arealdel er eiendommen avsatt til fremtidig boligområde.

For mer informasjon, se vedlagt planinformasjon og plankart.

Faste, løpende kostnader

Det må påregnes årlig utgifter til kommunale avgifter, eventuelle fellesutgifter til drift og vedlikehold av felles vei og eiendom, strøm og bygningsforsikring.

Kommunale avgifter Kr. 16 040 pr. år Inkluderer vann, avløp og feiing basert på kommunen sine gebyrer for denne typen bolig i 2022. Avvik må påregnes.

Renovasjon kommer i tillegg, minimum 2552,- per år.

Oppgjør

Det betales ingen forskudd i dette prosjektet.

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Selger plikter å stille garanti overfor kjøper i henhold til bestemmelsene i buofl. § 12. Garanti etter buofl.  § 12 skal stilles umiddelbart etter selgers aksept av kjøpers bud. Hvis selger har tatt forbehold om enten a) åpning av byggelån, b) salg av et bestemt antall boliger eller c) igangsettingstillatelse, skal garanti stilles straks etter at forbehold er oppfylt og under enhver omstendighet innen byggearbeidene starter.

Før innbetalingen til klientkonto forutsettes det at selger har stilt § 12 garanti. Beløpet vil stå på meglers klientkonto inntil overtagelse og overskjøting har funnet sted.

Sikkerhetsstillelse etter Bustadoppføringslova § 47, tredje ledd, vil i utgangspunktet ikke gis ved innbetaling til meglers klientkonto. Dersom selger stiller § 47 garanti vil delinnbetalinger gå over til å være selgers midler fra tidspunktet for garantistillelse og beløpet kan utbetales til selger.

Oppgjøret gjennomføres av Vestoppgjør AS, org. nr. 920 376 355.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Fra 5 990 000,- (
NB: prisen er fast)


Omkostninger
25 000,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 000 000,-))
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)

26 222,- (Omkostninger totalt)

6 016 222,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Annen nyttig informasjon

Begrensninger i endrings- og tilleggsarbeider:
- Det kan ikke kreves utført endrings- eller tilleggsarbeid utover 15 % av kontraktssummen.

Videresalg før ferdigstillelse:
- Kontrakten kan videreselges av kjøper før ferdigstillelse mot et vederlag til selger kr. 50 000,-.

Dokumentavgiftsgrunnlag:
- Dokumentavgift til staten blir beregnet ut fra tomteverdi.

Avbestilling
- Kjøpers rett til avbestilling av kontrakten følger Bustadoppføringsloven § 52 - 54

Annet:
- Spesifiserte produkter eller løsninger på bygg eller utomhus beskrevet i denne leveransebeskrivelsen kan bli endret av utbygger under byggeprosessen. Slike endringer skal ikke medføre verdiforringelse av eiendommen eller innebære en vesentlig endring av boligens funksjon og standard. Der det er angitt alternative løsninger eller materialbruk foretar utbygger det endelige valg.

- Alle bilder i salgsoppgaven er kun illustrasjonsbilder. Boligens leveres grunnet og malt med 1 mellomstrøk, umøblert og uten utendørs beplanting. Det opplyses om at 3D og 2D-tegninger er illustrasjoner og at så vel uteareal som innvendig areal kun er illustrert og ikke på noen måte danner grunnlaget for avtalen eller er bindende for selger. For data som danner grunnlaget for avtalen, se leveransebeskrivelse.

- Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte leveransebeskrivelse og bygningstegninger, samt kommunen.

- Salgsoppgaven er basert på utbyggers opplysninger gitt til megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen / prosjektet godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

- Dersom der er misforhold mellom beskrivelse av eiendommen og materialleveransen, er det materialleveransen som går foran.

- I nye bygg vil det normalt oppstå svinnriss, sprekker i tapet, maling mv. ved skjøter og sammenføyninger, dels på grunn av uttørking av materialer. Det påpekes spesielt at sprekker i materialoverganger og mellom tak og vegg og i hjørner ikke kan forlanges utbedret, så lenge disse ikke innebærer avvik fra god håndverksmessig standard.

- Med dagens tette boliger og miljøvennlige malingstyper kan det være fare for heksesot inne i boligene. Alle boliger bør derfor ventileres godt den første vinteren/året, og man bør være forsiktig med gassbruk og levende lys innvendig.

- Kjøper er kjent med at utenomhusarbeider, avhengig av årstid, vil kunne bli ferdigstilt etter forbrukerens overtakelse av boligen.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligen vil i sin helhet kunne leies ut til boligformål etter ferdigstillelse.

Planlagt overtagelse

Byggestart for hver bolig etter hvert som de er solgt og igangsettelsestillatelse er gitt. Forventet byggetid er 12 måneder etter byggestart, dog senest 15 måneder etter byggestart.

Dersom boligen ferdigstilles tidligere enn estimert, forplikter kjøper seg å overta med 2 måneders varsel fra selger om at boligene ferdigstilles, selv om dette er tidligere enn maksimal byggetid. Dog slik at kjøper likevel ikke er forpliktet til å overta tidligere enn 4 måneder før maksimal byggetid.

Selgers forbehold

Selger tar forbehold om at det:
- Det godkjenning av endringssøknad og at det gis igangsettelsestillatelse for tiltaket.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Det opplyses videre om at dersom boligen er kjøpt med henblikk på å ikke overta og bebo denne, herunder som et videresalgsobjekt vil videresalget reguleres av bustadoppføringslova. Herunder vil selger måtte oppfylle vilkår i bustadoppføringslova ved evt. videresalg. Konferer megler for ytterligere informasjon.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges boligen etter avhendingsloven.

Garantier

Straks etter avtaleinngåelse skal selger stille garanti etter bustadoppføringslovens § 12. Dersom entreprenør ikke stiller garanti rettidig kan forbrukeren gi entreprenøren et skriftlig varsel med en frist på minst ti virkedager til å rette forholdet. Har entreprenøren heller ikke innen denne fristen dokumentert at det er stilt garanti i samsvar med nærværende avsnitt her, har forbrukeren rett til å heve avtalen.

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse må kjøper selv besørge både bygningsforsikring og innboforsikring.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Fastpris 78 129,- per enhet.
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 0,-.