Gleden av å flytte inn i noe helt nytt

Det er en myte at boligene hadde høyere kvalitet i gamle dager. De boligene vi bygger i dag bruker mindre energi og de er tilpasset behov i alle livsfaser. De har en helt annen brannsikkerhet, tidsriktig innredning og moderne tekniske løsninger er innebygget.

Alt er selvsagt bygget i henhold til dagens strenge byggeforskrifter. Ved kjøp av ny bolig vil du bl.a. få bad som fungerer i mange år uten behov for dyre oppgraderinger. Sjenerende støy fra naboer er også betydelig mindre i en ny bolig, fordi kravene til lydisolering mellom boligene er nå strengere enn før.

Mulig å velge akkurat det du ønsker

De fleste som kjøper en brukt bolig velger å pusse opp. Noen nøyer seg med oppussing av overflater, mens andre gjennomfører oppussing som også omfatter nytt kjøkken og bad. Felles for de fleste er gjerne at kostnadene ved oppussingen blir høyere enn først tenkt.

Kjøper du ny bolig før denne er satt i produksjon, kan du selv velge farger, fliser, kjøkkeninnredning og parkett m.m. Ingen tidligere eiere har tatt valgene for deg, og ingen tidligere eiere har brukt boligen før deg. I enkelte prosjekter kan du ta vekk eller legge til et rom, eller velge en annen utforming på kjøkkenet. Det er faktisk en helt egen følelse å planlegge og etter hvert flytte inn i noe helt nytt.

Det er ofte god økonomi i å kjøpe ny bolig

I tillegg til at du ikke trenger å tenke på vedlikehold på noen år når du kjøper ny bolig, er omkostningene gjerne lavere enn ved kjøp av brukt bolig da dokumentavgiften som hovedregel kun beregnes av tomteverdien. Det du sparer i dokumentavgift kan brukes på noe fint til det nye hjemmet, eller du kan redusere låneopptaket.

Ved kjøp av bolig under oppføring får du både boligen og eventuelle tilvalg og endringer til avtalt, fast pris. Du vet nøyaktig hva boligen vil koste lenge før du overtar. Her kommer det ingen overraskelser som når du pusser opp en brukt bolig.

Reklamasjonstiden ved kjøp av ny bolig er like lang som ved kjøp av brukt bolig, nemlig 5 år fra overtagelse. Ved kjøp av ny bolig får du i tillegg en ekstra sikkerhet i en bankgaranti på 5% av kjøpesummen i 5 år etter at du har overtatt boligen.

Om du lurer på hvilke forskjeller det er fra å kjøpe en brukt bolig har vi laget en informasjonsbrosjyre som du kan laste ned her.