Klikk for galleri

Verket Brygge 1, Moss - Stor frontleilighet ved Oslofjorden. 2 balkonger, garasjeplass. Salg av kontraktsposisjon.

Verket Brygge 1, Moss - Stor frontleilighet ved Oslofjorden. 2 balkonger, garasjeplass. Salg av kontraktsposisjon.

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Moss Mosseskogen

Bernt Ankers gate 4

Prisantydning12.400.000,-Felleskostnader5.126,-Primærrom123m2Bruksareal127m2Soverom3
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

116-22-0146

Eier

Jørn A. Fredriksen Margareth H Svendsen

Eiendomstype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 3 Bnr. 1224 i Moss kommune

Etasje

6

Byggeår

2022

Areal

Primærrom: 123 kvm, Bruksareal: 127 kvm

Tomtetype/areal

Eiet tomt / m²

Salg av kontraktsposisjon

Kontraktens objekt: Leilighet A 702, i Bygg A, inklusiv 1 stk. bruksrett til parkeringsplass i garasjekjeller, sportsbod samt øvrig ideell andel av sameiets fellesareal, på eiendom som skal fradeles fra gnr. 3 bnr. 1224 i Moss kommune, og deretter seksjoneres.

Beliggenhet
Velkommen til Verket Brygge. Beliggenheten er svært attraktiv, med kort vei til kafeer, restauranter og barer, og samtidig barnevennlig med nærhet til lekeplasser, barnehager og skoler. Her ligger alt til rette for det enkle liv, i en ny og spennende bydel i Moss.
Ønsker du å ta middagen ute tar du bare heisen ned og tusler f.eks. bort til Underverket, som er få skritt unna. I kjelleren på bygget er det garasjeplass, og herfra tar du heisen direkte opp til leiligheten. Enklere blir det ikke!

Den sentrale beliggenheten gjør også at man ikke er avhengig av bil. Her kan man nyte flotte turområder, og det er gangavstand til kollektivtransport.

På Verket Brygge har du byfjorden og marka som nærmeste nabo, og kort vei til alt. Alle beboere får tilgang til både kajakk og sykler, slik at de kan nyte nærområdet til fulle.

Utviklingen på Verket er kommet langt.
Elveplassen er ferdigstilt, det samme er gangbroen som kan benyttes for å komme til Møllebyen. Elveplassen er en stor åpen plass som er flott opparbeidet med gress og gangveier; et multifunksjonelt byrom tilrettelagt for forskjellige aktiviteter. Elveplassen ligger mellom Mosseelva og Verket Scene. Et spennende kulturliv i nabolaget er alltid positivt. På Verket Scene kan du oppleve kulturlivet enten det er standup, dans, konserter eller lokale revygrupper.

Hotellet er under oppføring som vil bli det største hotellet i Moss med 175 rom, restaurant, konferansefasiliteter og spa-avdeling. Norwegian Hospitality Group, som blant annet står bak Son spa og Farris bad, skal leie og drifte hotellet. Planlagt åpning av hotellet er i første halvdel av 2023.
I forbindelse med byggingen skal det også bygges en promenade langs sjøen med restauranter og forretninger i første etasje.

Langs vannet er det båthavn. Så skulle man ønske seg en bryggeplass i fremtiden vil det være mulighet for det. Ønsker du å leie båtplass, kan du ta en titt her: https://baathavn.verketmoss.no/
Mot vannet skal det bygges strandpromenader og restauranter. Rabben, som den heter i dag, skal omgjøres til noe spennende med et område med park/badestrand som skal kunne benyttes av alle.
Man ser for seg badeplass og grønne områder, gangveier og krakker, men det får fremtiden vise. Det er etablert en helt ny gangvei fra Verket opp til Nesparken som knytter byen flott sammen.

Det er planlagt tog på nytt anlegg i slutten av 2025 med en ferdigstillelse i 2026. Når det nye dobbeltsporet står ferdig vil reisetiden med tog til Oslo gå ned til ca. 30 minutter, med inntil åtte avganger i timen. Reisetiden til Oslo vil reduseres allerede når det nye togsporet mellom Ski og Oslo åpner i 2022. Reisetid for direkte tog vil da ligge på 29-30 min, mens lokaltogene vil bruke rundt 35-36 minutter.

Det er kun 45 min med bil til Oslo og 40 min med bil til Sverige (Svinesund). Bastøfergen frakter deg til Vestfold med et hurtig fjordcruise. Moss er kort sagt et flott utgangspunkt for det meste og er utpekt av mange som den mest spennende byen å investere i fremover.

Området sogner til Verket barneskole som ligger nær planområdet og har en kapasitet på 720 elever.

Vansjø er Østfolds største innsjø og er en ferskvannsperle. Mossingene bruker innsjøen til friluftsliv og gode naturopplevelser. Samtidig som man kan være en del av et pulserende byliv, får man også gleden av nærheten til naturen. På få minutter kan man trekke seg tilbake til stillhet og ro. Dette bidrar til trivsel og livskvalitet.

Byggemåte

Fundamentering utføres med hensyn til stedlige grunnforhold.
Parkeringskjeller utføres i plasstøpt vanntett betong. Byggets bærekonstruksjon for øvrig utføres i betong og stål. Skillevegger mellom leilighetene og felles arealer i betong eller plassbygde lyd- og brannvegger.
Innvendige lette skillevegger utføres i stenderverk av tre eller stål og kles med gipsplater.
Fasadene bygges opp som isolerte bindingsverkvegger og kles utvendig med tegl/puss/panel. Balkonger er å anse som utvendig konstruksjon. Dekke på balkong leveres av Kebony terrassebord på tremmer av impregnert tre. Drypp fra overliggende balkong må påregnes ved regnvær og smelting. Balkongrekkverk leveres av glassplater/stålplater med aluminiumslist eller liknende.
Hovedinngangsdør leveres ferdigmalt fra fabrikk med kikkhull og lås på systemnøkkel.

Alle leiligheter nås trinnfritt fra felles parkeringsanlegg i kjeller under gårdsrom.

Hovedmateriale i fasadene er lys, rustikk tegl med innslag av fargede pussflater som gir hvert enkelt bygg en tydelig signatur og variasjon til gårdsrommet. Tegl som fasademateriale knytter bygningene til den historiske industri- og møllebebyggelsen i området. Fasadene er komplimentert med detaljer i sort stål som også har lokal forankring i bygningsmiljøet langs Mosseelva.
Robuste, presise fasadematerialer er valgt for å sikre høy og robust kvalitet. Innvendig har boligenes fellesarealer farger som i gårdsrommet, med innslag av elementer i tre. Det er vakker, moderne belysning i de dobbelthøye inngangspartiene.

SPORTSBODER
Til hver leilighet medfølger det en sportsbod, fortrinnsvis i tilknytning til garasjeplan. Dette er en uisolert bod bygd i system-bodvegg i netting og/eller tette plater uten overflatebehandling, dør leveres med hengelås på leilighetsnøkkel. Boden er beregnet til lagring av bildekk, sykler, utemøbler o.l. Boden er ikke egnet til lagring av bøker, klær o.l. Selger forbeholder seg retten til å avgjøre hvordan bodene vil bli rettslig organisert. På tidspunktet for utarbeidelse av denne leveransebeskrivelse er dette ikke endelig avklart.

BRANNSIKRING
Leilighetene leveres med forskriftsmessig røykdetektorer og brannslukningsutstyr. Bygningene har sprinkleranlegg med synlige sprinkelhoder i leilighetene. Det leveres integrert komfyrvakt i kjøkkenhette. Brannalarmanlegg med tilknytning til alarmsentral.

PORTTELEFON/LÅSSYSTEM
Det monteres ringetablåer ved hovedinngangspartier og callinganlegg. Svarapparat med åpningsknapp monteres i hver leilighet. Videofunksjon kan bestilles som tilvalg. Ringeknapp utenfor hver inngangsdør. Hver enkel leilighet får systemnøkler (3 stk.) som passer til leilighet, fellesdører i trapperom/ganger/kjeller, hengelås i sportsbod, postkasse og garasje/port.

VENTILASJON
Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Separat aggregat leveres i hver leilighet. Avtrekk fra bad, WC og kjøkken, tilluft i soverom og stue med overstrømning over dørterskel. Ventilasjonsaggregat plasseres primært i bod men kan også bli plassert i himling i entré i enkelte leiligheter. Avkastluft føres over yttertak. Ventilasjonsføringer kasses inn eller skjules i nedforet himling.

OPPVARMING/VARMTVANN
Leilighetene forsynes med varmtvann og vannbåren varme (gulvvarme) via det lokale fjernvarmenettet. Primært legges det vannbåren gulvvarme i alle rom med egen termostat til hvert rom/sone (bortsett fra bod). Mindre rom, (som f.eks. entré, gang, wc) kan leveres på samme sone som tilliggende rom hvis dette vurderes som hensiktsmessig i detaljprosjektering. Leilighetene får ikke varmtvannsberedere. Varmesentralen for sameiet plasseres i teknisk rom i kjeller. Måling av forbruk ihht krav fra Moss kommune. Avregning av energi avhengig av målingsprinsippet. Som hovedregel legges til grunn at hver leilighet belastes for eget forbruk. Medgått forbruk til fellesarealene fordeles på seksjonene etter brøk.

ELEKTRISK
Elektriske installasjoner leveres ihht gjeldende forskrifter, primært NEK400. Elektriske komponenter i leilighetene (stikk og brytere) leveres av type Elko+ i hvit utførelse som standard. Annen farge/utførelse kan velges ifbm tilvalgsprosessen. Det monteres hovedsakelig skjult elektrisk anlegg i leilighetene, på betongvegger/leilighetsskillevegger og i andre spesielle tilfeller kan det forekomme åpne installasjoner. For lyspunkt i betonghimling leveres kontakt i overgang mellom himling og vegg. Det leveres innfelte downlights i himling i entré og på bad. LED-belysning under overskap på kjøkken. Det monteres stikkontakt for vaskemaskin og tørketrommel. Det leveres belysning i bod. Det leveres ett dobbeltstikk på alle balkonger/terrasser. Se for øvrig romskjema. Elektriske punkters plassering vil bli vist på elektro-tegning som vil foreligge etter at  detaljprosjekteringen er utført. I forbindelse med tilvalg vil det bli mulig å bestille flere elektropunkt. Det leveres hovedsakelig kun LED belysning. Plassering av innvendig strømskap bestemmes ifbm detaljprosjektering, fortrinnsvis i entré.

SANITÆR
Det leveres integrert oppvaskmaskin i kjøkkenbenk og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel på bad som vist på tegning. Synlige sprinkelhoder i himling/vegg. Utvendig vannkran ved hovedinngang.

ENERGI- OG OPPVARMINGSKARAKTER
Byggene og leilighetene er prosjektert i henhold til Teknisk Forskrift 2017 og de fleste leilighetene vil holde energimerke B. Enkelte leiligheter med mye fasade vil kunne få energimerke C. Som en konsekvens av de gode isoleringskvalitetene i glasset i vinduer og balkongdører kan det vinterstid oppstå rim på utsiden av glasset.

INTERNETT/TV
Det leveres spredenett med fremføring til hver leilighet for fiber. Det leveres ett stk. ferdig terminert kontaktpunkt i stue/kjøkken og det legges tomrørsanlegg til det største soverommet. Som tilvalg kan det bestilles ekstra kontakt, og evt. ekstra trekkerør i vegger til andre rom for fremtidig installasjon av kontaktpunkt. På vegne av sameiet vil det bli tegnet kollektiv grunnavtale for internett og TV med signalleverandør med inntil 5 års bindingstid for alle leiligheter. Hver leilighet vil så kunne oppgradere abonnementet etter eget behov. Kabling og parabolantenner tillates ikke.

Informasjon vedr. byggemåte er hentet fra leveransebeskrivelse for prosjektet.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 123 m², Bruksareal: 127 m²:

6. etasje: Entré/gang, 3 soverom, 2 bad, bod, stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang til vestvendt, utsiktsrik balkong fra stuen. Fra stue 2 er det utgang til østvendt balkong.

Arealberegningene er foretatt av arkitekt/utbygger, og er oppmålt etter tegninger. Det tas forbehold om avvik i de oppgitte mål og de faktiske mål.

Standard

Leiligheten holder høy standard med blant annet store vindusflater, eikeparkett og flislagt bad. Med sin flotte beliggenhet i 6. etasje, og i fremste rekke mot sjøen, har du uforstyrret utsikt og gode solforhold igjennom hele dagen.
Denne leiligheten er på ca. 123 m² og inneholder blant annet tre soverom, to bad, to stuer og to balkonger.
Selger har valgt "Urban stil" i leiligheten.

Velkommen inn!
Entreen er romslig med sine ca. 17m²: Her er det muligheter til å sette inn en stor skyvedørsgarderobe til oppbevaring at yttertøy og sko.

Stue/kjøkken
Stor og fin stue med åpen løsning til kjøkkenet. Kjøkkenet er med kjøkkenøy slik at det blir litt adskilt. Her det godt med plass til spisebord i tilknytning til kjøkkenet samt god plass til stuemøbler. Rommet er på ca. 45,4 m². De store vinduene sørger for god og langstrakt utsikt fra innsiden og rikelig med dagslys. Herfra er det utgang til en balkong på ca. 18 m²  som gir god plass til utemøblene. Balkongen ligger vestvendt og har ettermiddag og kveldssol.

Kjøkkeninnredning
Innredning leveres av Drømmekjøkken, modell Line, med glatt utførelse og gripekant. Det leveres i "Urban stil", i farge grå. Det leveres led-belysning under overskap, laminat benkeplate (det er blitt en endring på benkeplaten da den har gått ut av produksjon. Selger har derfor akseptert en som er tilnærmet lik. Det er underlimt en-kums stålvask og ett-greps blandebatteri. Røros Hetta avtrekksvifte med innebygd komfyrvakt i overskap. Kjøkkenet leveres komplett med integrerte hvitevarer fra Siemens.

Stue 2
Denne stuen vender mot øst og har utgang til balkong på ca. 7 m²,  som er det perfekte stedet for morgenkaffen. Stuen er på ca. 18 m². Den perfekte tv-stuen eller stue til husstandens ungdommer.

Soverom
Leiligheten har tre soverom hvorav ett har tilkomst til eget bad. Dette soverommet er på ca. 13,5 m². De andre er på litt over 7m².  Det er avsatt plass til garderobeskap på alle rom. Skap er ikke en del av leveransen.

Bad
Det er to bad i leiligheten, begge på ca. 5 m².  Det ene har opplegg til vaskemaskin. Baderomsinnredning leveres av Drømmekjøkken med hvit heldekkende servant med ettgreps blandebatteri. Bredde på 60 cm eller 100 cm ihht. Plantegning i prospekt. To skuffer under servant. Speil med lys i samme bredde som servant. Hvitt vegghengt toalett samt dusjbatteri med dusjgarnityr. Dusjvegger 90 x 90 cm. Det er keramiske fliser og Re-Micron som er en særdeles slitesterk og solid flis-serie. Flisene er gjennomfarget noe som betyr at overflate- sjatteringene går dypt inn i flismassen. Denne kolleksjonen har også et moderne og tidløst utseende med en rekke varme og kalde toner. De har en minimalistisk og moderat sjatteringsgrad som er veldig behagelig. Her er det også valg "Urban stil".

Gulv
Grunnet langvarig råvaremangel og det siste året også geopolitisk uro i verden har det over tid bygd seg opp et stort underskudd av parkett i hele Europa. Vi har i utgangspunktet sikret oss nødvendig leveranse til pågående prosjekter, men dessverre fikk vi plutselig kansellering av vår bestilling på flere prosjekter. Denne leilighet er berørt, og for å klare å opprettholde tenkt fremdrift og planlagt overtagelsestidspunkt ønsker vi å tilby et alternativt produkt. Det er svært få alternativer tilgjengelig i markedet i de kvantum det er behov for i prosjektet. Vi ønsker å tilby herdet parkett fra Meister. Herdet parkett har en kombinasjon av egenskaper som gjør den til et meget godt gulv. Herdet parkett er slitesterk og tåler påkjenning fra vann over lengre tid enn en vanlig parkett som vil svelle raskt. Overflaten er hardere enn vanlig parkett og tåler støt bedre. Plankene er også bredere enn parkett. Toppsjiktet er av herdet tre som kun er 0,6 mm. Det vil si at gulvet ikke kan slipes, men kan mattes ned og overflatebehandles på nytt hvis det er et behov. Dette er også samme type gulv som blir benyttet på nabo-hotellet Riviera, noe som er et godt tegn med tanke på bruksslitasje. Vi kan tilby dette gulvet i tre ulike varianter, ref. vedlagte produkt-blad: Off-white oak lively 8937, Cream oak lively 8935 og Oak lively 8914. Selger har valgt Cream Oak Lively 8935. Megler har brosjyre på denne som oversendes på etterspørsel. På bad og wc leveres fliser 30 x 30 cm (5 x 5 cm i dusjsone).

Himling
Hvitmalt himling i betong uten synlige v-fuger. Der det blir nedforet himling/innkassing leveres dette med hvitmalte gipsplater.

Vegger
Malt gips og betong. På bad leveres fliser 30 x 60 cm.

Listverk
I rom med parkett leveres det eik gulvlister tilpasset type parkett (hvitlasert eller vanlig) med synlige stiftehoder. Gerikter og foringer rundt innvendige dører i leilighet leveres ferdig hvitmalt fra fabrikk. Synlige stiftehoder vil bli overmalt. Lister/gerikter mot betongvegg skrues/limes. Overgang mellom vegg og himling utføres med fuger (uten taklist). I nye boliger er det normalt at svinnriss i overgang mellom tak/vegg og i hjørner forekommer som følge av ytterligere uttørking av materialer. Dette er ikke å anse som en senere mangel.

Innvendige dører
Innvendige dører av type Swedoor Unique eller tilsvarende, hvit karm med dempelist, flat terskel i eik (ikke hvitlasert) og dørvridere i matt krom utførelse. Dør mellom stue/kjøkken og entré/gang leveres med glass, type Swedoor Unique eller tilsvarende, eventuelt sidefelt leveres også med glass. I leiligheter på plan 8 leveres glassvegg med dør i glass mellom entré og stue/kjøkken. Skyvedører leveres med standard glatt dørblad.

Vinduer/balkongdører
Vinduer og balkongdører leveres med gipset og malt smyg - geriktfri utførelse. Karmer leveres ferdigmalt fra fabrikk innvendig med aluminiumskledning utvendig. Samme farge inne og ute tilpasset byggets fasadeuttrykk, primært sort utførelse. Skyveretning på balkongdør kan bli endret ifb. detaljprosjektering. Enkelte vinduer kan ikke nåes for sikker vask fra innsiden og forutsettes vasket fra lift eller annet egnet utstyr.
Endring på leveransebeskrivelsen: Endringer går ut på at skyvedøren til balkong er levert med midtstilt dobbel-åpning istedenfor sidestilt en-veis åpning som vist på salgstegning. Se vedlagt skisse der levert løsning er tegnet inn med rødt. Med denne løsningen kan man velge om man vil ha åpning bare på en side eller begge. Dette gjelder mot vest.

Utstyr

Det er ikke mulig å gjøre tilvalg, frist er utgått.

Oppvarming

Leilighetene forsynes med varmtvann og vannbåren varme (gulvvarme) via det lokale fjernvarmenettet.

Primært legges det vannbåren gulvvarme i alle rom med egen termostat til hvert rom/sone (bortsett fra bod). Mindre rom, (som f.eks. entré, gang, wc) kan leveres på samme sone som tilliggende rom hvis dette vurderes som hensiktsmessig i detaljprosjektering. Leilighetene får ikke varmtvannsberedere. Varmesentralen for sameiet plasseres i teknisk rom i kjeller. Måling av forbruk ihht krav fra Moss kommune. Avregning av energi avhengig av målingsprinsippet. Som hovedregel legges til grunn at hver leilighet belastes for eget forbruk. Medgått forbruk til fellesarealene fordeles på seksjonene etter brøk.

Parkering / Garasje

1 stk. parkeringsplass i felles garasjekjeller.

Parkeringsanlegget strekker seg utenfor eiendommens grenser, og er foreløpig planlagt etablert som egen anleggseiendom og forutsetter sambruk av kjeller med næring og naboeiendommer.

Den enkelte sameier med garasjeplass vil i så tilfelle gis vedtektsfestet eksklusiv bruksrett til parkering tilknyttet den enkelte seksjon. Tilsvarende gjelder for sportsboder plassert i parkeringsanlegget. Selger forbeholder seg retten til å avgjøre hvordan parkeringsanlegget, herunder parkeringsplasser og sportsboder vil bli rettslig organisert. På tidspunktet for utarbeidelse av denne beskrivelse er dette ikke endelig avklart.
Utbygger forbeholder seg retten til å tildele og organisere parkering, boder og utearealer på den måte som anses hensiktsmessig, f.eks. som realsameie/del av sameiets fellesareal, som tilleggsdel til seksjonene, bruksrett eller som en særskilt seksjon eller anleggseiendom. Dette kan innebære at ingen del av kjelleren vil omfattes av sameiet. forbindelse med parkerings- og næringsdel i prosjektet forbeholder selger seg retten til å etablere adkomst og bruksrettigheter til omkringliggende eiendommer.
Parkeringsanlegget vil i tillegg til å betjene boligene, også tjene som adkomst til del av kjeller under hotellet. Deler av parkerings- og kjelleranlegget er tiltenkt hotell-bruk. Det vil kunne bli parkometerplasser i kjeller for besøkende til hotellet og beboerne samt andre eventuelle brukere. Utleier står imidlertid fritt i den nærmere organiseringen av parkeringsanlegget.

Det er valgt ladeløsning fra Ohmia i din nye bolig på Verket Brygge. Les mer i vedlagt fil og på deres hjemmesider:
https://www.ohmiacharging.no/

Mer info om bestilling av ladeabonnement kommer nærmere innflytting.
Elbillading i din nye bolig Ohmia Charging klargjør alle parkeringsplasser med strømuttak og forsegler med et deksel. To uker før din innflytting eller når ladebehovet oppstår, kan du som boligkjøper bestille et ladeabonnement på våre nettsider. Når du har bestilt et ladeabonnement sender vi deg laderen i posten i løpet av få dager. Den kan du enkelt klikke på plass selv eller med hjelp fra oss mot et lite gebyr. Når det er gjort kobler du bare ladekabelen til bilen og du er klar til å bli fulladet

Fordeling av garasjeplasser og sportsboder utføres av utbygger og tildeles ved overlevering.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Det er tinglyst heftelser og rettigheter bl.a. vedrørende vei, adkomstrett, fjernvarme, kraftlinjer, utbyggingsavtale, medlemskap i velforening, vann og avløp for blant andre Moss Kommune og Østfold Energiverk. Disse skal videreføres.
Utbygger står i tillegg fritt til å tinglyse heftelser og rettigheter som vedrører sameiet, naboforhold, infrastruktur (herunder knyttet til vei, varme, vann og avløp mv), adkomstrett over eiendommen for tilstøtende utviklingsprosjekter, og andre forhold pålagt av myndighetene eller utbygger i tilknytning til gjennomføringen av prosjektet og øvrige prosjekter som utbygger/selskaper tilknyttet utbygger planlegger og/eller har igangsatt på Verket. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for videreføring og/eller tinglysing av slike erklæringer.
Det vil bli opprettet realsameier, velforening/-er eller liknende hvor sameierne i fellesskap eier/hefter for infrastruktur på Verket, og slik at dette kan tinglyses som en heftelse på eiendommen/den enkelte seksjon.

Servitutter ifølge grunnboken:
Dok.nr.904484. Skjønn. 02.11.1874. Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB.
Dok.nr.904485. Skjønn. 19.12.1874. Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB.
Dok.nr.906503. Skjønn. 27.05.1881. Bestemmelse om vannrett.
Dok.nr.904246. Erklæring/avtale. 03.10.1884. Bestemmelse om eventuell regulering av Vansjø.
Dok.nr.904247. Erklæring/avtale. 07.11.1884. Bestemmelse om ytterligere senkning av Vansjø.
Dok.nr.990052. Erklæring/avtale. 20.02.1985. Bestemmelse om ytterligere senkning av Vansjø. Gjelder denne registerenheten med flere. Servitutten er registrert i grunnboken med feil årstall. Riktig årstall er 1885.

Etter å ha undersøkt med Digitalarkivet har vi fått innføring i hva disse servituttene omhandler. Servituttene fra 1874-1884 vurderes å ikke ha noen betydning for seksjonseierne.

Dok.nr.1151. Bestemmelse om kloakkledning. 26.04.1951. NSBs betingelser vedtas. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dok.nr.3748. Erklæring/avtale. 18.10.1960. Vedr. kryssing av Østfoldbanen med en bru.
Dok.nr.2878. Bestemmelse om vannrett. 18.07.1961. Vedr. uttak fra Vansjø til vannverk.
Dok.nr.2968. Erklæring/avtale. 24.06.1967. Forpliktelser vedr senkning av vegbane mv. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dok.nr.2969. Bestemmelse om veg. 24.06.1967. NSBs betingelser vedtas. Med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dok.nr.4586. Erklæring/avtale. 16.05.1984. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dok.nr.1038. Erklæring/avtale. 26.01.1990. Nærm. Angitt rett for Moss kommune til å anlegge ledningsnett for vann og avløp samt bygge pumpestasjon på d.e. Best.om adgang til d.e. mv.best. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dok.nr.3663. Erklæring/avtale. 03.04.1990. Erkl. med solidarisk ansvar for drift og vedlikehold av felles privat ledningsnett for vann og avløp. Kan ikke avlyses uten Drifts-og anleggsetatens godkjenning. Overført fra: 0104-3/1224. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dok.nr.5614. Best. om adkomstrett. 11.06.1990. Bestemmelse om vannledning. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0104-3/2588. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dok.nr.7476. Elektriske kraftlinjer. 09.09.1994. Rettighetshaver: ØSTFOLD ENERGIVERK AS. Bestemmelse om adkomstrett. Med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dok.nr.2034. Erklæring/avtale. 17.03.1995. Rett til trase for nødvendig signalkabel. Bestemmelse om adkomstrett. Med flere bestemmelser. Rettighetshaver: NORGES STATSBANER. Overført fra: 0104-3/2588. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dok.nr.217590. Erklæring/avtale. 03.05.2006. Fallretter tilhørende d.e. er overført til gnr. 3, bnr. 2961 i Moss kommune. Overført fra: 0104-3/1224.
Dok.nr.527141. Erklæring/avtale. 13.06.2016. Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av lavspenningskabelanlegg og høyspenningskabelanlegg. Omhandler netteiers rettigheter og plikter.
Dok.nr.1216404. Bestemmelse om nettstasjon. 02.11.2017. Rettighetshaver: HAFSLUND NETT AS. Org.nr: 980489698. Bestemmelse om å legge og vedlikeholde ledninger. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om byggeforbud.
Dok.nr.1401818. Tinglyst 12.10.2018. Best om medlemskap i velforening. Eier plikter å være medlem av Verket Velforening.
Dok.nr.1401850. Tinglyst 12.10.2018. Bestemmelse om adkomstrett. Omhandler rett til å benytte kjøreadkomst over grunneiers eiendom, som adkomst til rettighetshavers kjellervolum.
Dok.nr.1401879. Tinglyst 12.10.2018. Best om jordvarme/fjernvarme/vann/kloakk. Servitutten omhandler grunneiernes rett til å ha liggende stikkledninger for vann, avløp fjernvarmeledninger, avrensingsrør og andre nødvendige kabler/installasjoner.
Dok.nr.2634445. Erklæring/avtale. 23.06.2020. Servitutten omhandler en rettighet til gnr.3/bnr.3141. Rett til å drive uteservering på årstider hvor dette er aktuelt, på et areal på ca. 200m² utenfor rettighetshavers eiendom. Rett til å plassere utemøbler, blomsterkasser o.l på det aktuelle arealet.

Rettigheter ifølge grunnboken:
Dok.nr.1049282-1/200. Erklæring/avtale. 26.09.2017. Rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:3 Bnr:1224. Rett til etablering av gangforbindelse og passasje for allmennhetens rett til ferdsel. Gjelder denne registerenheten med flere.

Megler besitter de fleste servituttene. Ved interesse kan disse fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse. I motsatt fall anbefaler megler at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligene. Kjøper er gjort oppmerksom på at slik ferdigattest ofte foreligger en tid etter overtagelse og avhenger av blant annet årstid for opparbeidelse av utomhusareal. Midlertidig brukstillatelse gir imidlertid kjøper anledning til å ta boligen i bruk. Manglende ferdigattest skal ikke være til hinder for selgers oppgjør i forbindelse med overtagelsen.

Verdi ved skattefastsetting

Eiendommens likningsverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Likningsverdien vil normalt være på ca. 25-30 % av førstegangs kjøpesum. Likningsverdien for primærboliger og sekundærboliger fastsettes etter forskjellige brøker. Kjøper selv skal sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype, byggeår til skattemyndighetene. Se nærmere info på www.skatteetaten.no.

Reguleringsforhold

Reguleringsplan: Områdesregulering. Navn: Verket. Datert 18.06.2019. Plan nr. 397.
Arealsformål: Kombinert bebyggelse og anleggsformål.

Utdrag fra planen: Område BK1A.

I felt BK_1A tillates det oppført boligbebyggelse og bebyggelse for kontor, forretning, offentlig eller privat tjenesteyting, bevertning og hotell, hvor søndre del kun tillates bebygd med hotell. Bygg og utearealer skal plasseres slik at behovet for avbøtende tiltak og spesialløsninger for å ivareta universell utforming blir minst mulig.

Byggehøydene skal varieres og tilpasses slik at det skapes godt lokalklima og gode solforhold på uteoppholdsareal. Takterrasser tillates, men ikke på bygg over 6 etasjer.

Utnyttelsen er maksimalt 22 000 kvm BRA.  Av dette kan inntil 1000 kvm BRA kan benyttes til forretning. Når 50% eller mer av arealet er boligformål, er maksimal utnyttelsesgrad 20 800 kvm

Det er kjent at Høegh Eiendom skal bygge hotell og boliger langs jernbanelinja. Noen av de gamle husene på andre siden av elven skal rehabiliteres.

Forøvrig er vi ikke gjort kjent med planer i området som har innvirkning på eiendommen.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Utkast fra sameiets foreløpige vedtekter:

De første byggetrinnene på Verket brygge er planlagt med 57 boligseksjoner og 3-4 næringsseksjoner, fordelt på 3 bygg, hvor eierseksjonssameiets navn blir Veket Brygge Sameiet 1. Bygg D er foreløpig planlagt som eget sameie.
Gårdsrommet mellom Verket Brygge Sameie 1 og Bygg D er forutsatt benyttet av alle 4 byggene når Bygg D ferdigstilles

Dyrehold:
Dyrehold er tillatt innenfor de begrensninger og i overensstemmelse med følgende vilkår:
Samtykke til husdyrhold omfatter kun to (2) dyr.

Som beboer på Verket Brygge får du tilgang på både elsykler, SUP-brett og kajakker som du fritt kan benytte deg av. Ved Mosseelva er det etablert en
brygge for utsetting av kajakker.

Skulle du plutselig få storinnrykk er ikke det noe problem heller, for nærmest elveutløpet, ved den nye badestranden bygges et splitter nytt beachhotell.
Med 11 etasjer som byr på spa, trenings- og konferansefasiliteter, restaurant med uteservering og over 170 rom som nærmeste nabo mot syd, har du alltid gjesteværelse med oppredd seng. Og mye annet!

Andre faste løpende kostnader

Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles i henhold til vedtektene.

Fellesutgifter for hver enkelt boenhet er foreløpig stipulert til ca. kr 38 pr. kvm BRA basert på erfaringstall fra forretningsfører, og inkluderer dekning
av offentlige avgifter/gebyrer for eks. renovasjon, snømåking m.m., stell av felles grøntområder, vedlikehold, strøm på fellesarealer, kabel-TV/bredbånd (grunnpakke), forretningsførsel, revisjon, bygningsforsikring, eventuelt medlemskap og bidrag til velforening, noe vedlikehold bygg etc. Endelige fellesutgifter er basert på hvilke tjenester som sameiet til slutt rekvirerer.

Utbygger har intet ansvar for nivået på månedlige fellesutgifter.

Driftskostnader for parkeringsplass i parkeringsanlegg er foreløpig stipulert til kr 300 pr. måned pr. plass for første driftsår, og skal legges til felleskostnadene for de som disponerer plass i parkeringsanlegget.
Endelige kostnader vil avhenge av de konkrete kostnader til drift og vedlikehold i det enkelte år.

Typiske kostnader som ikke er inkludert i felleskostnadene er eiendomsskatt, vann- og kloakkavgift, innbo og løsøreforsikring, TV/bredbånd utover grunnpakke og strømforbruk i egen bolig.

I henhold til oppgitt estimat vil fellesutgifter for den aktuelle seksjonen være kr. 5 126,- inkl. garasjeplass. Grunnet økte strømkostnader mm, vil felleskostnadene øke noe etter at dette ble stipulert ved byggestart.

Moss kommune har i dag eiendomsskatt på 2,8 promille av skattetakst. Eiendomsskatten kan endres hvert år av bystyret. Eiendomsskatt vil faktureres den enkelte seksjonseier.

Bygg og eiendom vil være forsikret av selger frem til og med overtagelsen, deretter tegnes en bygningsforsikring på vegne av sameiet. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Oppgjør

1) Det forutsettes en delinnbetaling på kr 1.090.000,- som er 10 % av kjøpesummen (20 % av kjøpesummen dersom kjøper er å regne som profesjonell) innbetales til PrivatMeglerens klientkonto samt kr 50 000,- i transportgebyr og merverdien på kr 1 500 000,- ved kontraktsinngåelse. Sum kr 2 640 000 ,-

Innbetalingen skal være fri egenkapital, det vil si forutsetter ikke pant i den leilighet som kjøpes og skal innbetales til meglers klientkonto (Privatmegleren Moss) Delinnbetaling fra kjøper forutsetter at utbygger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 12.

3) Resterende del av opprinnelig kjøpesum ihht opprinnelig kjøpekontrakt inkl. omkostninger, skal innbetales til prosjektmegler(Meglergaarden AS) senest en uke før overtagelse. Sum: kr 9 839 827 ,-

Total innbetaling 1 og 2 er kr 12 479 827,-

Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til garanti er stilt i henhold til Bustadoppføringsloven § 47, eller skjøtet er tinglyst, forutsatt at de overstiger et ½ Rettsgebyr. Hovedoppgjøret (restkjøpesummen inkl. tilvalg, omkostninger og andel Oppstartskapital til sameiet) betales til meglers klientkonto innen 1 uke før overtagelse av boligen. Oppgjør og eventuelt deloppgjør vil kun skje mot tinglyst skjøte eller mot garanti for tilsvarende beløp jfr. bustadoppføringslova § 47. Ved forsinket betaling utover 30 dager etter forfall har utbygger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av boligen for kjøpers regning. Oppgjøret foretas av Meglergaarden AS (prosjektmegler) og av PrivatMegleren Moss

Ved signering av kontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen betale opprinnelig kjøpers (selger) innbetalt forskudd, samt beløpet for selve kontraktsposisjonen og transportgebyr. Kjøpesummen for kontraktsposisjonen (vederlag for kontrakt) vil stå på eiendomsmeglerforetakets klientkonto inntil boligen er overtatt og hjemmel tinglyst på ny kjøper. Er det i avtalen mellom entreprenør og selger avtalt at kjøper skal foreta en innbetaling til eiendomsmeglers klientkonto i forbindelse med budaksept skal kjøper av kontraktsposisjonen betale et tilsvarende beløp inn på eiendomsmeglers klientkonto. Selgers innbetalte beløp frigis og utbetales etter dette til selger.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Kr. 10 900 000,- (Opprinnelig kjøpesum)
Kr.    1 500 000 ,- (Merverdi)

 =   12 400 000,-  + omkostningerOmkostninger
:
Kr.      19 050,- ( Dokumentavgift til staten 2,5 % av tomteverdien)
Kr.            202,-(Pantattest kjøper)
Kr.            525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
Kr.            525,- (Tingl.gebyr skjøte)
Kr.         9 525,- (Oppstartskapital sameie)
Kr.       50 000,- (Transportgebyr)

Kr.        79 827  ,- (Omkostninger totalt)


Kr. 12 479 827,-.(Totalpris inkl. omkostninger)


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Utbygger har godkjent transport av kontrakten.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra opprinnelig prospekt.

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameier kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Boligen har ikke krav om konsesjon og er ikke omfattet av odelsretten.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Overtagelse

Overtagelsen av leiligheten antar utbygger vil være i uke 4 i 2023.

Tidspunkt er foreløpig selv om prosjektet følger oppsatt fremdrift, så må vi ta et lite forbehold om overleveringstidspunkter da verden er veldig ustabil med tanke på materialleveranser, transport og generell ustabil verdenssituasjon. Selv om vi har sikret oss med tidlige innkjøp og avtaler, er det noe uro i markedet. Dette er forhold vi jobber med hver dag så vi håper at det ikke kommer noen overraskelser ut over våren og sommeren.

Kontraktsposisjonen overtas umiddelbart.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Viktig informasjon om kontraktsposisjon

Kontrakten som ligger til grunn for kjøp av bolig under oppføring reguleres av bestemmelsene i bustadoppføringsloven. Fullførelses-og reklamasjonsgaranti jf. bustadoppføringslova § 12 som også er stilt av utbygger er basert på den opprinnelige kjøpesummen mellom utbygger og kjøper 1 i henhold til inngått kontrakt. Garanti kan gjøres gjeldende av kjøper 2, og garantist kan ikke ta forbehold som begrenser denne retten.

Interessenter oppfordres til å gjøre seg godt kjent med opprinnelige kjøpekontrakt og tekniske beskrivelser fra utbygger. Dersom utbygger ikke fullfører arbeidet iht. kontrakten, herunder misligholder, eller gjør gjeldende forbehold som medfører at boligen aldri blir overlevert, vil kjøper 2 ha krav på tilbakebetaling av kjøpesummen for kontraktsposisjonen.

Ny kjøper overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og plikter i henhold til opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontrakts posisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og lovpålagte garantier.
Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsetter at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten, før bud inngis.
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktsposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart. Dersom det er forbehold i opprinnelige kontrakten som ikke er hevet ved inngåelse av kontrakt på kontrakts posisjonen, og utbygger gjør gjeldende ett eller flere av disse med den følge at opprinnelig kontrakt bortfaller, vil også kontrakten bortfalle. Eventuelle innbetalte midler tilbakebetales tillagt den til enhver tid gjeldende rente på klientkonto. I tilfeller hvor det oppstår mangler eller forsinkelser i forhold til opprinnelig kontrakt, eller overlevering er av en slik art at kontrakten heves, vil kjøper kunne ha krav på tilbakebetaling av vederlaget som er betalt til selger i hovedkontrakten (utbygger), men ikke kjøpesummen for kontrakts posisjonen som er betalt til videreselgeren (førstegangskjøperen).
Det vil ikke være anledning til å endre på kontraktsvilkårene i den opprinnelige kontrakt med mindre entreprenøren aksepterer å reforhandle kontraktsvilkårene. Det gjøres oppmerksom på at transport av kjøpekontrakt og lovpålagte garantier kan være betinget av samtykke fra utbygger og garantist, jfr. hovedkontrakten. Det gjøres særskilt oppmerksom på at garantier etter bustadoppføringslova § 12 og § 47 er begrenset til
opprinnelig kjøpesum ihht hovedkontrakt og omfatter følgelig ikke evt. kjøpesum for kontrakts posisjonen. Skulle noe virke uklart - kontakt megler.
Garanti
§ 12 garanti - samlegaranti for byggsikkerhet for kjøpere ved Verket Brygge hus A, B og C.
Navn: Nordic Quarantee
Beløp: I utførelsestiden fra 150221: Kr. 12.916.500,- I
reklamasjonstiden: 5 år etter overtagelse: Kr. 21.527.500,-.
§ 47 garanti - samlegaranti for forskuddsbetaling fra forbruker for kjøpere ved Verket Brygge hus A, B og C.
Navn: Nordic Quarantee
Beløp: Startdato 150221 - 311222: Kr. 43.055.000,-.
Det er stilt garanti på 3 % av opprinnelig kjøpesum iht. buofl. § 12. Garantien økes til 5 % fra overtakelse og løper deretter i fem år. Garantien er beregnet med utgangspunkt i den opprinnelige kjøpesummen, dvs. uten vederlaget for kontraktsposisjon og ev. tilvalg o.l.
Kjøper vil ikke ha krav på garanti av merverdien eller av tilvalg.

Lovanvendelse

Transport av opprinnelig kjøpekontrakt fra forbruker reguleres av kjøpsloven og avhendingslovens § 1-1, 4. ledd. Ny kjøper trer inn i opprinnelig kjøpekontrakt som er regulert i henhold til budstadoppføringslovens bestemmelser.
Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort hvis entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. avhendingslova § 1-1, 4. ledd.
Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selger sin side, og kjøper 2 har plikt til å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.
Dersom kjøper 2 ikke er forbruker, har partene avtalt at kjøper 2 må betale vederlaget for kontraktposisjonen uavhengig av om entreprenøren
ferdigstiller boligen eller ikke. Merverdien og eventuelt forskudd vil bli utbetalt selger selv om kjøper 2 ennå ikke har tatt over og fått rettsvern for kjøpet.
Kjøper 2 vil ha den fulle vederlagsrisikoen for kontraktposisjon, også dersom selgeren ikke på noen måte leverer i henhold til kontrakten

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selger og utgjør: Meglerprovisjon 1,3 % av salgssum. Grunnpakke kr 6 900,-. Oppgjørskostnad kr 4 600,-. Garantiforsikring kr 3 900,-. Markedspakke kr 17 900,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale et rimelig honorar kr 25 000,- pluss grunnpakke, markedspakke, utlegg og visninger.

Vedlegg til salgsoppgaven

Kjøper 1s kontrakt med entreprenøren
Opprinnelig salgsoppgave
Leveransebeskrivelse
Vedlegg til salgsoppgave fra Meglergaarden
Reguleringsbestemmelser
Endring av balkongdør avvik fra leveransebeskrivelsen.