Klikk for galleri

BARK/Blystadlia | 4-roms leilighet med 2 bad | Markterr. på 51 kvm | Prisgunstig bergvarme | Salg av kontrakt

BARK/Blystadlia | 4-roms leilighet med 2 bad | Markterr. på 51 kvm | Prisgunstig bergvarme | Salg av kontrakt

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Rælingen - Blystadlia

BARK - Leil. B-08

Prisantydning3.478.860,-Fellesgjeld2.180.000,-Felleskostnader11.289,-Primærrom91m2Bruksareal99m2Soverom3Rom4
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Salg av kontraktsposisjon

Det gjøres oppmerksom på at dette er salg av kontrakt på leilighet B-08 i prosjektet BARK. Det betyr at kjøper trer inn i den allerede etablerte kontrakten mellom utbygger(selger 1) og selger(kjøper 1), hvor kjøper overtar selgers(kjøper 1s) rettigheter og forpliktelser i henhold til kjøpekontrakt datert 18.10.2021. Totalprisen som er oppgitt omfatter kjøpesummen for boligen (opprinnelig kjøpesum), omkostninger, kjøpesum for å overta kontrakten (merverdi til selger) samt tilvalg. Merverdi til selger kr. 100 000,- utgjør prisantydningen på kjøp av kontrakten. Ny kjøper trer inn i avtalen kjøper 1 har med utbygger og overtar betalingsforpliktelsene iht. kjøpekontrakten av 18.10.2021. Forskudd iht opprinnelig kontrakt på kr 100 000,- + transportgebyr kr. 50 000,- innbetales omgående etter inngått avtale. Merverdi og tilvalg betales samtidig med kjøpesum og  omkostninger iht. opprinnelig kjøpekontrakt i forbindelse med overtagelse av boligen (jfr. kjøpekontrakten).

Det er stilt garantier iht. opprinnelig kjøpesum kr. 5 450 000,-. Det vil ikke bli stilt garantier for merverdien.

Velkommen til BARK!

BARK i Blystadlia er inspirert av vår nærmeste nabo - den vakre, ville naturen i Østmarka. I tillegg vil halvparten av fasaden bli bygget i tre. Du har kort vei til Strømmen og Lillestrøm, og kun 2 mil til Oslo. En rask spasertur unna finner du bussen, som tar deg til Oslo, Strømmen eller Lillestrøm hvert 10. minutt.

Byggemåte

Alle leilighetene på BARK har vestvendte balkonger og terrasser, og de felles utearealene ligger på øst- og vestsiden, for optimale og deilige solforhold. I tillegg til solrike uteområder har vi hatt fokus på variasjon, i såvel utforming av bygget som i utforming av leilighetene. Bebyggelsen trappes ned i møte med naboene, småhusene, for å best mulig ivareta alles interesser.
Fasader utføres med pussede/tegl-flater og med felter av treverk. Innvendig trapp og planfri adkomst via heis. Det leveres aluminiumsbeslåtte trevinduer. Balkongdør i samme utførelse. Brukket, hvit farge innvendig, farge utvendig i henhold til øvrig beslag. Vinduer og balkongdører leveres med  energiglass. Balkongene leveres med dekke i betong/ tre. Terrasser i 1. etasje leveres med dekke i betongheller/ treverk. Takterrasse leveres med dekke i betongheller/treverk. Det anlegges felles nedgravde avfallsbrønner tilrettelagt for kildesortering, i henhold til Roaf sine krav. Boligene bygges etter TEK 17. Entreprenør skal sørge for at bygningen har en energiattest med energimerke og vil utstede dette senest ved overlevering av boligen.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 99 kvm

Nærområdet / fasiliteter

Blystadlia og området rundt har et rikt aktivitetstilbud, for barn, unge og voksne. Og med nærhet til Strømmen, Lillestrøm og Oslo har du alt du trenger innen sport og idrett, rekreasjon, shopping, bespisning og kunst/kultur.

MARIKOLLEN idrettspark har alt! Fotballbaner, alpinanlegg som nå bygges ut med flere nedfarter, hoppbakker, langrennsanlegg, skatepark, idrettshall, klubbhus og en stor nærmiljøpark. Du kan faktisk gå på ski til Marikollen fra BARK via et godt utbygget løypenett i området.

I ØSTMARKA finner du et fantastisk skogsområde midt i den urbane kjernen, med stort opplevelsespotensiale for alle som er interessert i turer og naturopplevelser - sommer som vinter.

SNØ er verdens råeste innendørs helårsarena for snøopplevelser, og ligger i Lørenskog. Langrenn og alpint. Her kan du velge mellom familie-, racing- eller nybegynnerbakken, blåpark og big jump.

ÅMOTDAMMEN - et mye brukt område for sportsfiske og friluftsliv. Rundt vannet er det også anlagt flere fine badeplasser.

SANDBEKKHALLEN består av flerbrukshall og svømmehall. Her finner du også en flott fotballbane. Flerbrukshallen benyttes hovedsakelig til håndball og innebandy på kveldstid, mens skoleaktivitet fyller anlegget på dagtid.

Kort fortalt

* Flytt rett inn i splitter ny leilighet hvor ingen har bodd før deg
* 3 soverom - 1 med "walk-in closet" og eget bad
* 2 bad
* Tilvalg på kjøkken - Sand fronter
* Vinskap
* Innvendig bod
* Markterrasse/uteplass på 51 kvm
* Fellesutgfter (ved fullt innbetalt fellesgjeld) kr.  4 680,-/Mnd.
* P-plass utendørs
* Lave omkostninger ved kjøp

Standard

Kjøkken
Leveres iht. vedlagte plantegninger med underskap/skuffer og overskap med foring til tak. Foringer til tak leveres i samme farge som kjøkkenfronter. Kjøkkenfronter i farge Sand, med benkeplate i laminat farge Lys Marmor. Håndtak i Edge sort matt, softclose på skuffer og skapdører. Vask Blanco Etagon sort, toppmontert. Kjøkken leveres med integrerte hvitevarer som inkluderer stekeovn, keramisk platetopp med induksjon, oppvaskmaskin, kombinert kjøle- og fryseskap, samt kjøkkenventilator. Elektrolux / Røros metall.
Det er gjort tilvalg på kjøkken (og bad) for totalt kr. 108 860,-.

Bad (6,6 kvm)
Bad leveres med veggmontert servantskap, front Bark, grep Edge Antikk Brun 200mm. Heldekkende servant (Orion b100 Hvit Kunstmarmor) med ettgrepsarmatur og speilskap. Det blir lagt opp armatur for badekar i stedet for dusj. Veggmontert hvitt toalett med softclose sete.
Det er avsatt plass med opplegg for vaskemaskin og kondens-tørketrommel.
Bad (4,3 m2)
Standard leveranse (se prospektet) på fliser. Byttet innredning på begge badene.

Vegger
På bad leveres lysgrå keramiske matte fliser 600x300 mm.

Innvendig bod leveres med tett bodveggsystem, i kombinasjon med malte overflater i betong eller gips/ osb. Øvrige vegger i leiligheten leveres som sparklet/ malt gipsplate/betongvegg malt i brukket, hvit farge.

Gulv
På bad leveres grå keramiske fliser 100X100 mm. Øvrige gulv i leiligheten leveres med hvitlasert 1- stavs eikeparkett.

Se leveransebeskrivelse i opprinnelig prospekt.
Det er gjort tilvalg på kjøkken og bad (som beskrevet over) for totalt kr. 108 860,-. Beskrivelse og tegning følger vedlagt.

Utstyr

Det leveres balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Eget aggregat til hver leilighet.
Det installeres anlegg for kabel-tv og bredbånd. Det leveres en grunnpakke for TV og bredbånd fra Canal Digital/GET eller tilsvarende.
Tomme trekkerør for PC/mm til stue og alle soverom vil bli ført fram..

Oppvarming

Leilighetene får oppvarming med vannbåren gulvvarme. Badene leveres med varmekabler.

BERGVARME
BARK Borettslag oppføres på fjell. Det er derfor lagt til grunn for bergvarme som en del av oppvarmingskilden. Når solen varmer opp fjellet lagres varmen dypt nede i berget. Berget holder seg varmt gjennom hele året, også på vinteren. Bergvarme er en fornybar energikilde med svært lang levetid.
Kort fortalt fungerer bergvarmepumpe slik:
Aller først bores det energibrønner ned i fjellet, de går relativt dypt for å finne stabil varme. Deretter føres en slange ned i brønnen, slangen er fylt med sprit for å hindre at væsken fryser. Fra teknisk rom inne i boligbygget går slangen ut, ned i fjellet der væsken varmes opp, og opp igjen og inn til teknisk rom. Her installeres en bergvarmepumpe som distribuerer varmen videre til det vannbårne anlegget.

På byggeplassen er det boret 8 energibrønner. De går ca. 2-300 meter ned i fjellet. Energibrønnene vil ikke være synlig i terrenget fordi de er plassert under garasjeanlegget.

Oppvarming av vann og rom krever mye energi. Beboere i BARK Borettslag kan derfor forvente seg et vesentlig lavere energiforbruk og kostnader forbundet med oppvarming. I tillegg til å spare energi, er bergvarme miljøvennlig, systemet har svært lang levetid og veldig lave vedlikeholdsbehov.

Vi er godt fornøyd med å levere bergvarme på BARK Borettslag, og vi er sikre på at de nye boligkjøperne vil bli det også!

Parkering

P-plass ute medfølger.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen. 
Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse foreligger ikke ved markedsføringstidspunkt. Dette er selgers ansvar å påse at foreligger senest ved overtagelse. Dersom dette ikke foreligger ved overtagelse er det å anse som en mangel og kjøper har rett til å holde tilbake et rimelig beløp.

Verdi ved skattefastsetting

Verdi ved skattefastsetting (tidligere ligningsverdi) er p.t. ikke fastsatt. Verdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til bolig. Området er omfattet av detaljregulering for Elgtråkket i Blystadlia. Gnr.103 bnr.415, m.fl., med bestemmelser, vedtatt 12.12.2018. Mindre endringer vedtatt av planutvalget i sak PS 12/2019, den 12.03.2019. Se vedlagt i opprinnelig prospekt.

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets utkast til vedtekter og budsjett.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Andre faste løpende kostnader

Kr. 11 289,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Bl.a. vaktmester/renhold, kabel-TV/internett, oppvarming, honorar til styret, forretningsførsel, bygningsforsikring, fellesstrøm, vedlikeholdsfond, avdrag og renter på andel fellesgjeld.

Andre faste utgifter som bla.:
Strøm foruten varme, eiendomsskatt, innboforsikring

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. Det er i denne saken beregnet 2 % rente.
Hvis hele andel fellesgjeld innbetales vil felleskostnaden bli kr. 4 680,-
Det vil bli IN-ordning i borettslaget.

Fellesutgifter for den enkelte leilighet må forstås som stipulerte og iht. 2021-priser, da budsjett ikke hensyntar evt. prisøkninger på kostnader og tjenester fra 2021 til 2023.

Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld kr. 2 180 000,- / Andel fellesformue kr. 0,- pr ifølge forretningsfører. Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

1) Det forutsettes en innbetaling på kr. 100 000,- for forskudd + kr. 50 000,- i transportgebyr som selger krever at kjøper innbetaler som en kostnad ved kontraktssignering. (Selger / utbygger har stilt garantier i samsvar med budstadoppføringslova § 12 på opprinnelig kjøpesum.) Innbetalingen skal være fri egenkapital, det vil si forutsetter ikke pant i den leilighet som kjøpes og skal innbetales til meglers klientkonto (Privatmegleren Lillestrøm)

2) Merverdi på kr. 100 000,- betales til meglers klientkonto (Privatmegleren Lillestrøm) ved overtakelse (senest 3 dager før).

3) Resterende del av opprinnelig kjøpesum iht. opprinnelig kjøpekontrakt inkl. omkostninger + tilvalg skal innbetales til prosjektmegler/oppgjørsmegler senest 3 dager før overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

3 478 860,- (Prisantydning inkl tilvalg og merverdi)
2 180 000,- (Andel av fellesgjeld)

5 658 860,- (Pris inkl. fellesgjeld)


Omkostninger
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
10 000,- (Andelskapital)
1 285,- (Etablering av borettslag)
13 211,- (Dokumentavgift)
50 000,- (Transportgebyr til utbygger)

75 456,- (Omkostninger totalt)

5 734 316,- (Totalpris inkl. omkostninger)


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett til medlemmer i BORI.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra opprinnelig prospekt.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Interessenter oppfordres til å gjøre seg godt kjent med opprinnelige kjøpekontrakt og tekniske beskrivelser fra utbygger.

Adgang til utleie

Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning. Hele boligen kan leies ut med styrets godkjenning etter bestemte vilkår ihht. vedtektene punkt 4-2 og borettslagsloven §§5-3 til 510. Borettslagsloven sier følgende om utleie: Med godkjenning frå styret kan andelseigaren overlate bruken av heile bustaden til andre for opp til tre år dersom andelseigaren sjølv eller ein person nemt i §5-6 første ledd nr. 3, har butt i bustaden i minst eitt av dei to siste åra. Godkjenning kan berre nektast dersom brukarens forhold gir sakleg grunn til det. Godkjenning kan nektast dersom brukaren ikkje kunne blitt andelseigar. Jf. §5-5.

Konsesjon / Odel

Det er ingen krav til konsesjon eller odel knyttet til salg av denne boligen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Overtagelse

Antatt ferdigstillelse Q2-2023.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Viktig informasjon om kontraktsposisjon

Kontrakten som ligger til grunn for kjøp av bolig under oppføring reguleres av bestemmelsene i bustadoppføringsloven. Fullførelses-og reklamasjonsgaranti jf. bustadoppføringslova § 12 som også er stilt av utbygger er basert på den opprinnelige kjøpesummen mellom utbygger og kjøper 1 i henhold til inngått kontrakt. Garanti kan gjøres gjeldende av kjøper 2, og garantist kan ikke ta forbehold som begrenser denne retten.

Interessenter oppfordres til å gjøre seg godt kjent med opprinnelige kjøpekontrakt og tekniske beskrivelser fra utbygger. Dersom utbygger ikke fullfører arbeidet iht. kontrakten, herunder misligholder, eller gjør gjeldende forbehold som medfører at boligen aldri blir overlevert, vil kjøper 2 ha krav på tilbakebetaling av kjøpesummen for kontraktsposisjonen.

Rest kjøpesum iht. opprinnelig kontrakt, omkostninger, merverdi og eventuelle tilvalg som ikke har forfalt til betaling, betales ved overtagelse av boligen jf, bestemmelsene i kontrakten som transporteres. Se vedlegg.
Forskudd:
Ved signering av transportavtalen må kjøper 2 innbetale til eiendomsmegler det forskudd som kjøper 1 har betalt til utbygger. Beløpet kommer i tillegg til den avtalte kjøpesum for kontrakten. Utbygger har stilt de garantier som er pålagt i medhold av bustadoppføringslova §12 (og eventuelt §47). Forskuddsbeløpet utgjør kr. 100 000,-.
Kjøper 2 gjøres oppmerksom på at dette beløpet vil kunne disponeres til fordel for Kjøper 1 så snart Transportavtalen er signert av alle parter.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Vedlegg til salgsoppgaven

Budskjema
Opprinnelig kjøpekontrakt
Opprinnelig prospekt
Tilvalg
Transportavtale