Klikk for galleri

Nyoppført enebolig i 2022 med mulighet for praktikantdel - Dobbelgarasje - Solrike uteplasser - Super beliggenhet.

Nyoppført enebolig i 2022 med mulighet for praktikantdel - Dobbelgarasje - Solrike uteplasser - Super beliggenhet.

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Oslo - Stovner

Brolandsveien 6F

Prisantydning9.800.000,-Primærrom143m2Bruksareal182m2Soverom3Rom6
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

24-22-0509

Eier

Activ eiendomsutvikling as

Eiendomstype

Enebolig

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr 102 bnr 280 snr 3 i Oslo kommune.

Areal

Primærrom: 143 kvm, Bruksareal: 182 kvm
Rom som er P-rom: 1. etasje består av entre/trapperom, wc, bad, stue. 2. etasje består av trapperom, stuer, bod/kontor, omkledningsrom, bad og et soverom. 3. etasje består av trapperom/stue, bad og 2 soverom.

Antall rom

6

Tomtetype/areal

Fellestomt / 1202 kvm
Tomtearealet gjelder totalen for alle seksjonene.

Hvorfor kjøpe nytt?

- Boligen er i forskriftsmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.
- Utbygger stiller med garantier i inntil fem år.
- Lavere dokumentavgift.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Tidsriktige materialer og høy bokomfort.
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.

Kort fortalt

- Flott beliggenhet på Gamle Stovner.
- Kort gangavstand til skoler og tog.
- Perfekt for barnefamilier og pendlere.
- Boligen har fine hageområder.
- Solrik tomt med mange muligheter.
- Boligene har integrert dobbelgarasje.
- Mulighet for praktikantdel i 1. etasje.
- Innbydende entré/hall med wc-rom.
- Opplegg for vaskemaskin under trapp
- Tre bad - den ene i praktikantdelen.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Nydelig rom med enstavs parkett.
- Kjøkkeninnredning fra Drømmekjøkkenet.
- Hvitevarer fra anerkjent leverandør.
- Koselig loftstue i hovedboligen.
- Evt tv-stue istedenfor praktikantdel eller to soverom.
- Tre store soverom, en er mastersuite.
- Mastersuite har bad og walk-in closet.


I sentrale og meget attraktive omgivelser på Høybråten/Gamle Stovner er det nå ferdigstilt tre store, flotte eneboliger. Beliggenheten er upåklagelig med gangavstand til skoler, togstasjon (sone 1), buss, flere kjøpesenter med mer. I tillegg er det kort vei til både E6, 159 og Østre Aker vei - stedet er rett og slett som skreddersydd for barnefamilier og pendlere.

Alle tre boliger har identisk planløsning - en praktisk og god planløsning over tre etasjer. I første etasje er det en romslig entré/hall og et wc-rom. Etasjen har også mulighet for en fin praktikantdel med bad og oppholdsrom. Praktikantdelen kan selvfølgelig innredes som en del av hovedboligen hvis det passer familien bedre. I tillegg får etasjen integrert dobbelgarasje.

I andre etasje har boligene hovedsoverom med bad og walk-in closet. Resten av etasjen har bod/kontor, stue, spisestue og kjøkken. Kjøkkeninnredningen er levert av Drømmekjøkkenet, type Bistro Varmgrå, og det leveres integrerte hvitevarer fra anerkjent leverandør . I stuen er det klargjort for vedovn. 

I loftetasjen er det en koselig loftstue i tilknytning til trapperommet, og etasjen har også bad og to store soverom. Alle badene i boligene har delikate fliser og tidløs innredning, og alle soverom/oppholdsrom har enstavs parkett. Utvendig har alle boligene egen hage med gode solforhold og mulighet for fine uteplasser. Det er utgang til hagen fra det som eventuelt blir praktikantdelen i boligen, og det er fransk balkong i stuen i andre etasje.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i idylliske og meget barnevennlige omgivelser på Gamle Stovner i Oslo. Området har kort gangavstand til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Høybråten og Stovner IL har et godt idrettstilbud innenfor fotball, håndball, basketball, langrenn, friidrett, alpint, innebandy, orientering og turn. Rommensletta ligger ved Haugenstua og byr på en enorm idrettspark med flere fotballbaner, cricketbane, skøytebane, lekeplass og flott skulpturpark.

Det er også kort vei til Stovner stadion, Stovner idrettshall, samt kunstgressbane på Jesperudjordet. Alpine utfordringer finner du i Liabakkene som også har en flott akebakke. Aktivitetssenteret på ærverdige Øvre Fossum gård tilbyr rideundervisning for barn og voksne i alle aldre.

Ved Groruddalen Golfklubb kan du prøve ferdighetene på hull av varierende lengde. Legg gjerne turen til den populære badedammen på Grorud. Fra Stovner går det flere tur- og løypealternativer som vil ta deg innover i idylliske Lillomarka, sommer som vinter. Her finner du også flere hyggelige sportsstuer med servering.

SNØ
I 2020 åpnet "Snø" - verdens råeste helårsarena for snøopplevelser, ved Lørenskog stasjon. Med en størrelse på ca. 50 000 kvadratmeter skal det skapes en arena med perfekte forhold for langrenn, alpint og freeski. I tillegg skal iFly etablere seg her. I tilknytning til Skihallen vil en ny bydel skapes - Lørenskog Vinterpark. Den nye bydelen vil ha et konferansehotell, butikker, serveringssteder, skiservice og leiligheter, bare for å nevne noe.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 143 kvm, Bruksareal: 182 kvm
Rom som er P-rom: 1. etasje består av entre/trapperom, wc, bad, stue. 2. etasje består av trapperom, stuer, bod/kontor, omkledningsrom, bad og et soverom. 3. etasje består av trapperom/stue, bad og 2 soverom.

1.Etasje: Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 71 kvm
2.Etasje: Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 72  kvm
3.Etasje: Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 39 kvm

Planløsning

1. etasje består av en entre/trapperom, wc, bad, stue og en garasje med bod.
2. etasje består av trapperom, stuer, bod/kontor, omkledningsrom, bad og et soverom.
3. etasje består av trapperom/stue, bad og 2 soverom.

Byggemåte

Boligen er bygget etter TEK 17.

Fundamentering
Huset fundamenteres med betongplate på mark. Det legges radonduk.

Yttervegger og tak
Isolerte yttervegger av tre. Fasade av liggende trekledning som leveres beiset med 2 strøk. Takkonstruksjon består av takstoler, isolasjon og tekkes med takstein standard farge sort. Det leveres utvendige beslag, takrenner, taknedløp og snøfangere i aluminium og stål.

Innvendig
Innvendige vegger består av stenderverk av tre kledd med gips, sparklet og malt grå (NCS S3502-Y), også i sportsbod og garasje. Etasjeskiller består av trebjelkelag med isolasjon. Alle himlinger er i gips, i oppholdsrom sparklet og males i samme farge som vegg. I alle rom som har innkassing av tekniske føringer/bygningskonstruksjoner kan det være nedforet gipshimling og lavere takhøyde og/eller utstikkende del av himling/vegg som blir sparklet og malt. Denne type innkassinger/bygningskonstruksjoner er ikke alltid vist på tegning.

Det kan forekomme nivåforskjeller/terskler/dekklist i rom eller fra rom til rom med parkett/fliser, mellom innvendige arealer.

Ventilasjon
Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning, avtrekk fra kjøkken og våtrom med utkast/inntak. Tilførselsventiler til oppholdsrom. Avtrekk fra kjøkken er tilkoblet aggregat som er plassert i Sportsbod. Avtrekk fra kjøkkenventilator føres til friluft.

Vinduer
Vinduene er laget av PVC med sort folie og 2 lags energiglass.

Standard

Entré
Boligen har inngang i første etasje - en romslig hall med store, grå fliser på gulvet, i størrelsen 60x60. Vegger og tak er malt i fargen Grå harmoni fra Jotun, og downlights i taket. I tillegg har rommet lun, deilig gulvvarme. Innvendige dører er levert fra Swedoor, glatte dører i fargen Bomull. Trappen har lukkede trinn fra 1. etasje til 2.etasje, så åpne trinn fra 2.etasje til 3.etasje(loft) for en mer åpen følelse.

Stue og kjøkken
Boligen har stue, spisestue og kjøkken i åpen løsning i andre etasje - et nydelig rom med store vindusflater på tre sider. Stuedelen har fransk balkong med doble glassdører. Gulvet har enstavs parkett, tak og vegger er malt i fargen Grå Harmoni, samme farge som kjøkkenet. Det er montert hvite gulvlister.

Kjøkkeninnredningen er levert fra Drømmekjøkkenet, i modellen Bistro Varmgrå, med glatte fronter og en lys, laminert benkeplate med sort oppvaskkum og blankt armatur. Over deler av benken er det store vinduer, noe som gir litt ekstra arbeidslys på dagtid. Hvitevarer er integrert og koketopp med integrert ventilator.

Loftstue
Boligen har en liten loftstue i forbindelse med trapperommet i loftetasjen. Rommet er romslig så det er god plass for møblement. Det er enstavs parkett på gulvet, og veggene og taket er i samme behagelige, tidsriktige farge som resten av oppholdsrommene.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har tre bad - ett i praktikantdelen og to i hoveddelen. I tillegg er det etablert et wc-rom i tilknytning til hallen i første etasje.

Wc-rommet har store, stilige fliser på gulv og en vegg i lys grå, med terrazzo uttrykk. Tre av  veggene er malt, og rommet får veggmontert toalett. Det er også en servant med sort underskap, og speil med sort ramme.

Badet i andre etasje ligger i forbindelse med hovedsoverommet og har stilren, moderne innredning. Flisene har et marmor-uttrykk, i størrelse 60x60, med mosaikk på gulvet i dusjsonen. Det er varme i gulvet og downlights i taket.

Innredningen på hovedbadet består av en heldekkende servant med sorte underskuffer. Over servanten er det montert speil med integrert belysning. I tillegg har badet veggmontert toalett, samt et romslig dusjhjørne med regnfallsdusj, hånddusj og glassvegger.

Det andre badet i hoveddelen ligger i loftetasjen og har fliser med betong-uttrykk, i størrelsen 60x60. Det er varme i gulvet og downlights i taket, og dusj. Heldekkende servant med hvite underskuffer. Speil med integrert belysning. I tillegg har badet et veggmontert toalett.

Soverom, garderobe og praktikantdel
Boligen har tre soverom - to i loftsetasjen og ett i andre etasje. Sistnevnte er hovedsoverommet og har eget bad og stort walk-in closet. Alle rommene med enstavs parkett, og vegger og i fargen Grå Harmoni fra Jotun. Det er god plass for skap og/eller annet møblement, og boligen har ellers god lagringsplass i garasje med bod.   

Praktikantdel/ stue
Deler av første etasje kan brukes som praktikantdel (om ønskelig). Her kan du selvfølgelig også velge å beholde rommet som et ekstra soverom/tv-stue eller lignende. Praktikantdelen har adkomst fra hallen i hoveddelen eller i fra hagen denne består av oppholdsrom og bad. Fra oppholdsrommet (eventuelt soverom/tv-stue) er det terrassedør ut mot hagen.

Oppholdsrommet har enstavs parkett, malte vegger og det er gjort klart til å kunne montere et kjøkken.

Badet i denne etasjen har store fliser med betong-uttrykk, i størrelsen 60x60, med mosaikk i dusjsonen. Rommet har også gulvvarme og downlights. Innredningen er heldekkende servant med hvite underskuffer. Over servantener det speilskap med integrert belysning. I tillegg har rommet veggmontert toalett, samt en romslig dusj med regnfallsdusj, hånddusj og glassvegg.

Oppvarming / Elektrisk anlegg

Det elektriske anlegget er levert etter elektrostandarden NEK 400:2018, er tre faset og monteres som skjult anlegg i alle etasjer og rom med brytere og kontakter i hvit utførelse. På lyd- og brannvegger er anlegget åpent. Sikringsskap med overbelastningsvern, automatsikringer og jordfeilvarslingsenhet/bryter er plasset i gang. Inntaksskap på yttervegg. Alle flislagte gulv er levert med elektrisk gulvvarme. Øvrige oppholdsrom med opplegg for elektrisk varmeovn. Det er montert pipe i stue for vedovn.

Parkering / Garasje

Boligene har integrert dobbeltgarasje. Det er strukket tomrør til el-billader. Veggene er gipset og dekket  i betong.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Privatmegleren. Velkommen til visning!

Beskrivelse av uteområdet

Eiendommen har en fin beliggenhet på Gamle Stovner, og boligen er plassert fint i forhold til de andre i sameiet. Boligen har eget hageområde med rikelig med boltreplass for de minste. Tomten har meget gode solforhold, og det vil være flere muligheter for koselige uteplasser. Foran boligene i sameiet er det felles gruset innkjørsel, og det er plass for parkering i dobbelgarasje. Tomten er levert med gruset adkomst/ gårdsplass og hagene får ferdigplen.

Seksjonene har enerett til bruk av utearealer som er merket med seksjonnummer på vedlagte skisse. Eneretten er gyldig i 30 år.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Eventuelt privat vann- og avløpsnett mellom det offentlige tilknytningspunktet og frem til bygningskroppen, driftes og vedlikeholdes i fellesskap av sameierne

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter/rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Følgende erklæringer/avtaler er tinglyst på eiendommen;

1925/130-1/105  Bestemmelse om veg, 06.11.1925 
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
- Megler har ikke klart å tyde servitutten som er funnet i digitalarkivet, men i historisk grunnbok står det følgende: "erklæring om bruk av hus, garasje, opparbeidelse av vei mv"
 
1928/901223-1/105  Bestemmelse om veg, 10.02.1928 
Bestemmelse om bebyggelse
- Megler har ikke klart å tyde servitutten som er funnet i digitalarkivet, .men i hostorisk grunnbok står følgende: "bestemmelse om vei, oppførelse av hus, innskrenkninger i bruken ved Aker kommune, gis panterett for refusjonskrav for veiooarbeidelse"
 
1931/205-1/105  Bestemmelse om veg, 01.05.1931 
Bestemmelse om kloakkledning
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
- Brolandsveien godkjennes inntil videre i sin nuværende bredde med 4 meter bred kjørebane. Kloakk anlegges etter formannskapets nærmere bestemmelse.
 
1949/11190-1/105  Best. om vann/kloakkledn., 28.09.1949 
Med flere bestemmelser
- Tillatelse om å legge vannledninger fra eiendommen, hvem som er ansvarlig og vedlikeholdsplikter.

1962/5558-1/105  Erklæring/avtale, 24.04.1962 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom
- Eier av eiendommen forplikter seg til å forbinde eiendommen overvannsløp til offentlig overvannsklokass når kommunen forlanger det.

For utfyllende informasjon se utskrift av erklæring/avtale vedlagt salgsoppgaven.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse foreligger ikke ved markedsføringstidspunkt. Dette er selgers ansvar å påse at foreligger senest ved overtagelse. Dersom dette ikke foreligger ved overtagelse er det å anse som en mangel og kjøper har rett til å holde tilbake et rimelig beløp.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligformål iht Reguleringsplan S-4220. For utfyllende informasjon se reguleringsplankart med bestemmelser vedlagt prospekt.  Småhusplanen er til revidering og det er midlertitid forbud mot tiltak.

Småhusplanen S-4220 er til revidering og det er midlertitid forbud mot tiltak i Oslo kommune.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter.

Forkjøpsrett for sameiere

Det praktiseres ikke forkjøpsrett.

Styregodkjennelse

Ingen krav til styregodkjennelse.

Faste løpende kostnader

Det må påregenes kostnad til:
- Fullverdiforsikring
- Inboforsikring
- Tv
- Internett
- Strøm (forbruk og nettleie)
- Eiendomsskatt

Det er ikke innhentet kostander på ovennevnte da boligen er ny.

Kostnader med eiendommen som ikke knytter seg til den enkelte bruksenheten, er felleskostnader. Felleskostnader skal fordeles mellom seksjonseierne etter sameiebrøk. Se forøvrig vedtektene som ligger vedlagt i prospektet.

Da boligen er ny er kledningen grunnet med et strøk. Det bør påregnes ytterligere et strøk i løpet av de første årene.

Andel fellesgjeld / formue

Ingen felles lån.

Oppgjør

Kjøpesummen med omkostninger skal være innbetalt til meglers klientkonto før overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

9 800 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
79 167,- (Dokumentavgift av tomteverdi ( 3 166 667,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 16 500,- (Kjøpsforsikring IF (valgfritt))
96 837,- (Omkostninger totalt)
9 896 837,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Ingen felles lån.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra oppmåling utført av takstmann og vedlagte tegninger i fra arkitekt.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Adgang til utleie

Eiendommen kan i sin helhet fritt leies ut til boligformål.

Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, så fremt arealet er godkjent for varig opphold iht. plan- og bygningsloven og har forsvarlig radonnivå.

Konsesjon / Odel

Det er ingen krav til konsesjon eller odel knyttet til salg av denne boligen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgeforsikring.

Garantier

Garantiplikt for nyoppførte boliger gjelder for avtaler som inngås fra og med 1. januar 2019 og dersom det er mindre enn 6 måneder siden boligen ble ferdigstilt. Bestemmelsen retter seg mot salg fra person som gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet, og der kjøperen gjør avtalen som forbruker. Garantiforpliktelsen fremgår av avhendingsloven § 2-11 jf. bustadoppføringsloven § 12. Det vil stilles en garanti tilsvarende 3 % av kontraktssummen umiddelbart etter budaksept. Garantien trappes opp til 5 % av kontraktssummen fra overtagelsen. Selger kan alternativt deponere et tilsvarende beløp, jf. bustadoppføringsloven § 12. Dersom kjøper ikke anses å være forbruker, oppstår det ingen garantiforpliktelse for selgeren.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag utgjør 1 % provisjon av salgssum. Som tillegg til provisjonen tilkommer kr 41 588- samt samlede utlegg kr 585-.

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale honorar stort kr 9 990,-, +  påløpte tillegg begrenset til kr 41 588.,- samt evt påløpte utlegg begrenset til kr 585.-.

Vedlegg til salgsoppgaven

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Reguleringsplaner og bestemmelser
Vedtekter
Budskjema
Energiattest
Tilstandsrapport
Meglers verdivurdering
Viktig informasjon til kjøper og selger

Finn.no: Lokalområde

Velkommen til Gamle Stovner