X

PrivatMegleren Lillestrøm har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Lørenskog - Fjellhamar – Fjellhamar

Christian Michelsens vei 71

Lørenskog - Fjellhamar – Fjellhamar

Christian Michelsens vei 71

Prisantydning
6.850.000
Primærrom
145m²
Bruksareal
145m²
Soverom
3 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF
95 55 80 50
skjema her?
Salgsoppgave
9 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
7.9 / 10
Naboskapet
Godt vennskap
7.8 / 10
Kvalitet på skolene
Veldig bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Grønlia-sør
1207499
Lørenskog
3740616291

Knut Hasselstrøm

Eiendomsmegler MNEF
PrivatMegleren Lillestrøm
 

Informasjon om prosjektet

Velkommen til visning!

Christian Michelsens vei 71 er en sjarmerende og ærverdig villa med sjel og fantastisk flott beliggenhet i Grønlia på Fjellhamar. Eiendommen har en idyllisk gammeldags hage, med flere fine solrike uteplasser, og ligger høyt og fritt med utsyn over Lørenskog og Strømmen. Både Fjellhamar sentrum og Strømmen, med togstasjon på begge steder, er kun en kort spasertur unna. Her bor man meget barnevennlig i et rolig og veldig ettertraktet område.

Denne spesielle eiendommen er en av de eldste i Lørenskog kommune. Det er ikke ofte at slike eiendommer blir solgt i dette området. Eneboligen holder en god standard etter å ha blitt modernisert og påkostet i de senere år. Det er lagt ned mye tid og ressurser for å ta vare på eiendommens arkitektur og stil. Her har man ikke tatt snarveier. Ved siden av det som er synlig er det også utført mye som man ikke ser (se avsnittet om byggemåte).

Kort fortalt

- Ærverdig villa, oppført i 1912, med fantastisk flott beliggenhet og utsyn.
- Betydelig påkostet og modernisert de senere år.
- Sentralt, samtidig rolig og barnevennlig.
- Vakker, gammeldags og solrik hage, med store løvtrær og prydbusker.
- Flotte, lyse rom med god takhøyde.
- Flere antikke ildsteder og originale detaljer.
- Kort vei til marka, barnehager, skoler og fasiliteter, samt offentlig kommunikasjon.
- Parkering i egen garasje og på tomten.
- Godt med lagringsplass i kjeller, kottene og på garasjeloftet.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert, ettertraktet og meget barnevennlig boligområdet i Grønlia på Fjellhamar. Her er det fantastisk utsikt og nærhet til marka, alle typer skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er bare 7 og 10 min. gangavstand til henholdsvis Fjellhamar og Strømmen, med togstasjon på begge steder. Strømmen har i tillegg Strømmen Storsenter, som er Norges største kjøpesenter med 200 butikker, virksomheter og spisesteder. En kort kjøretur og man er på Metro Senter i Lørenskog.

En kort gåtur fra eiendommen, på Haneborg- og Skjettenåsen, finner man fine turstier for rekreasjon. I Bråteskogen er det en fin lysløype. Losby Gods og golfbane er et meget populært tur- og rekreasjonsområde. Gården er både utgangspunkt for turer innover i Østmarka, og målet for tur-/skigåere som starter i det sentrale Lørenskog. Mange tar seg innover i marka på sykkel, eller benytter kano fra Mønevann og videre innover vassdragene. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold.

Det er kort vei til Vesletjernet med flytebrygge og Langvannet med blant annet fin langgrunn badeplass. Kommunen stiller sterkt på idrettsfronten med tilbud som favner de fleste. Det er blant annet flere ballplasser, ishall bak Metro senter, golfbane på Losby, svømmehall og tennisbane ved Kjenn, samt flerbrukshall på Fjellsrud. Lørenskog Hus kan absolutt anbefales et besøk. Her finnes det blant annet kino, konserter, et flott bibliotek og kulturskole.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 145 kvm, Bruksareal: 145 kvm, Bruttoareal: 159 kvm

1. etasje: BTA 93 kvm / BRA 84 kvm / P-rom 84 kvm
2. etasje: BTA 66 kvm / BRA 61 kvm / P-rom 61 kvm
Kjeller: Trapperom, vaskerom, 3 boder (arealene ikke målbare grunnet lav takhøyde).

P-rom består av:
1. etasje: Entre, hall med trapp, kjøkken med karnapp, peisestue, stue og bad.
2. etasje: Gang, 3 soverom og bad.

Innhold og standard

Entre:
Entreen er romslig, med rikelig skapplass og gir et meget godt førsteinntrykk av villaen. Den har flislagt gulv med varme, snekkerbygde garderobeskap med sittebenk og blir belyst av et halogen wiresystem med 5 spotter. Entreen er holdt i lyse, tiltalende farger, noe som er gjennomgående for boligen. Fra entreen kommer man inn i en hall med original trapp og antikk rundovn i en ovnsnisje.

Stuer:
Boligen har to trivelige, lyse stuer av god størrelse. Begge stuene har parkettgulv og er holdt i lyse farger. Store vinduer sørger for rikelig med naturlig lys og en luftig atmosfære. Peisestuen har en flott klebersteinspeis med fine detaljer og et stort vindu mot sørvest. Med sin nærhet til kjøkkenet egner peisestuen seg også ypperlig som spisestue. I veggen mellom spisestuen og hallen henger to originale heltre speilskyvedører, som kan restaureres og tas i bruk. I den innerste stuen står det også en nydelig antikk rundovn fra Svendborg Jernstøberi i en original ovensnisje. Den gir god varme om vinteren og skaper en lun stemning. Fra denne stuen har man utgang til en terrasse mot sørvest og hagen.

Kjøkken:
Kjøkkenet har et romslig karnapp med oppvarmet skifergulv og vid utsikt mot øst og sør gjennom store vindusflater. Herfra er det utgang til hagen via en trapp. Karnappet danner en skjermet, fredelig spiseplass. Kjøkkeninnredningen er av eldre dato og har profilerte fronter, dobbelt vitrineskap, en grå benkeplate i laminat, med nedfelt oppvaskkum i stål, og benkebelysning. Kjøkkenet har oppvaskmaskin, integrert komfyr med keramisk platetopp og ventilator med utlufting.

Baderom 1. etasje:
Eneboligen har to bad. I første etasje er det et rommelig bad med sorte gulvfliser og hvite veggfliser. Badet er utstyrt med gulvvarme, frittstående toalett og dusjkabinett. Baderomsinnredningen består av speil og et underskap med heldekkende servant. Rommet er belyst med dimbare innfelte downlights. Her er det også plass for vaskemaskin og tørketrommel.

Baderom 2. etasje:
I forbindelse med rehabilitering av andre etasje i 2009 ble det etablert et delikat nytt bad. Dette badet er flislagt i lyse toner og utstyrt med gulvvarme, vegghengt toalett fra Villeroy & Boch, et stort innebygd badekar og et Porsgrund dusjhjørne med buede, innfellbare glassdører. Servantskap i kirsebær er snekkerbygd, med to store skuffer, og heldekkende servant fra Villeroy & Boch. Videre har badet speil med tilhørende belysning og dimbare innfelte downlights i himlingen. Begge badene har elektrisk avtrekksvifte.

Soverom:
Eneboligen har tre tiltalende og behagelige soverom. Soverommene mot sørøst og sørvest har begge flott utsikt. Soverommet mot sørvest har to vinduer og kan ved behov for flere soverom deles (døråpning i veggen mot gangener allerede forberedt). Soverommet mot nordvest har lettvegg mot gangen og kan forholdsvis enkelt omgjøres til et større rom med direke tilgang til badet. Gangen til soverommene i 2. etasje er utstyrt med dimbare innfelte downlights.

Kjeller:
Det er kjeller under nesten hele huset, men arealet er ikke målbart grunnet lav takhøyde fra 1,74m til 1,86m. Her er det en romslig vaskekjeller, med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, samt 3 kjellerrom som har god lagringsplass. I kjelleren finnes det også flere originale vegghengte oppbevaringsskap, til dels med glassdører.

Løsøre som garderobeskap, hvitevarer (som ikke er integrert i innredningen), veggmontert hylle på barnerommet og lamper medfølger ikke.

Byggemåte

Enebolig med to etasjer, kjeller og kaldloft, oppført i 1912 (kilde: eiendomsdata.no, ifølge andre kilder ble huset allerede bygget i 1906 og det var først i 1912 at registrering av eiendommer i området begynte).

Med typisk byggeskikk fra den tiden ble den opprinnelige bygningskroppen konstruert som et reisverkshus med 2,5" stående enkeltpløyd plank. I løpet av årene flere utvidelser, bl.a. mot nordvest og med et karnapp på kjøkkenet. Tilbygg av bindingsverk.

Eiendommen fremstår i dag som betydelig oppgradert og modernisert. Blant annet kan det nevnes følgende:

Kledning (perlestaff) skiftet og etterisolert av de forrige eierne. Blant annet med tanke på brannsikring ble det i den forbindelse brukt vindtettingsplater av gips. Under rehabiliteringen i perioden 2008-2009 ble ytterveggene i 2. etasje og deler av 1. etasje i tillegg etterisolert innvendig. Det ble også etterisolert i skråhimlingene og mot kaldloftet.

2. etasje og deler av 1. etasje (inngangsparti og hall) ble totalrehabilitert i perioden 2008/2009, med bl.a. innredning av uinnredet rom i 2. etasje inkl. etablering av bad i 2. etasje. Innvendige overflater og store deler av det elektriske anlegget ble skiftet ut, med gjennomgående skjult anlegg i de rehabiliterte delene.

Etasjeskiller mellom kjeller og hovedplan (trebjelkelag) etterisolert med mineralull ifølge de forrige eierne.

Ny pipe over loftsgulv ifølge de forrige eierne.
Nyere tolags vinduer i hele 2. etasje og deler av første etasje.
Ny kjellertrapp i treverk i 2016.

Noe saltutslag på kjellervegg og gulv, se tilstandsrapport.

Oppvarming og teknisk

Boligen er oppvarmet elektrisk med varmekabler på badene, i entreen og kjøkkenkarnappet. Ellers er det panelovner på de fleste rom, med unntak av soverom. Det er også vedfyring i peis og to antikke rundovner i første etasje.

Store deler av boligens elektriske anlegg ble byttet ut og fornyet i perioden 2008-2009. Sikringsskap med automatsikringer i kjelleren. Eneboligen har en 200 liters OSO-varmtvannsbereder fra 2006, som er plassert i vaskekjelleren.

Parkering / garasje

Parkering i stor garasje (BRA 24 kvm) med lagringsloft, samt i innkjørsel med singel, som har plass til flere biler. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startpunkt til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Privatmegleren. Velkommen til visning!

Tomt / uteområde

Eiet tomt på 752,3 kvm, høyt og fritt beliggende, med gode solforhold og vidt utsyn, men også skjermet. Her er det gamle løvtrær, gressplen, prydbusker, sandkasse, huskestativ og et eget "flaggfjell". Stor og usjenert skiferterrasse mot sørøst, med god plass til sittegruppe og grill, samt en skjermet steinbelagt plass under lønnetreet. Terrasse i treverk mot sørvest, med rekkverk av bl.a. smijern og direkte tilgang fra stuen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1913/28-1/8 Erklæring/avtale 19.02.1913
Bestemmelse om generende virksomhet

1970/5479-1/8 Best. om vann/kloakkledn. 28.10.1970
rettighetshaver:Knr:0230 Gnr:107 Bnr:192

1970/5752-1/8 Bestemmelse om vannledn. 11.11.1970
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

1978/81-1/8 Erklæring/avtale 06.01.1978
Bestemmelse om garasje/parkering
Med flere bestemmelser

1979/5507-1/8 Erklæring/avtale 13.08.1979
Bestemmelse om frostsikkert fundament på garasje

1979/5508-1/8 Best. om adkomstrett 13.08.1979
rettighetshaver:Knr:0230 Gnr:107 Bnr:1919
Med flere bestemmelser

1980/5106-1/8 Skjønn 03.09.1980
Gjelder denne registerenheten med flere

1986/6499-1/8 Bestemmelse om bebyggelse 02.07.1986

1988/3157-1/8 Erklæring/avtale 07.04.1988
rettighetshaver:Knr:0230 Gnr:107 Bnr:1919
Bestemmelse om vedlikehold av garasje fra denne eiendom
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1988/4479-1/8 Best. om vann/kloakkledn. 11.05.1988
Rettighetshaver parsell av denne eiendom

1989/2365-1/8 Erklæring/avtale 16.03.1989
Kartforr. holdt den 16.09.88.
Areal 752.86 m2.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei og offentlig nett for vann og avløp i flg. Lørenskog kommune.

Eiendommen deler private stikkledninger for vann og avløp med tre naboeiendommer. I brev datert 17.11.2011 informerer Lørenskog kommune om at en av kommunens overvannsledninger ble koblet til eiendommenes stikkledning for overvann, uten at kommunen var klar over det. Som et strakstiltak har kommunen overtatt driften av denne stikkledningen, inkl. objekt ansvar. På lengre sikt ønsker kommunen å legge en ny overvannsledning i Christian Michelsens vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen i flg. opplysninger mottatt fra Lørenskog kommune. Det er normalt at det ikke foreligger ferdigattest på eiendommer fra den tiden.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 465 501,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 4 689 603,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et regulert område - boligområde, Reg.plan 13-4-10 Grønlia I.

Faste, løpende kostnader

Kommunale avgifter Kr. 12 661 pr. år
Forsikring i DnB kr 8 017 (polisenummer 1808109)

Andre løpende utgifter:
Bl.a. strøm.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Energiforbruk

Gjennomsnittlig strømforbruk for de 3 siste årene er på ca. 25750 kWh i flg. selger.
Strømkostnaden for 2017 var på kr. 25.248,-.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.