X

PrivatMegleren Lillestrøm har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Sagene-Torshov – Oslo

Sandakerveien 74A

Sagene-Torshov – Oslo

Sandakerveien 74A

Prisantydning
6.390.000
Fellesgjeld
9.692,-
Primærrom
85m²
Bruksareal
85m²
Soverom
3 rom
Rom
4 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler / Prosjektmegler
97 54 16 05
Salgsoppgave
8.1 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
5.7 / 10
Naboskapet
Høflige
7.6 / 10
Kvalitet på skolene
Veldig bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Sandaker Rode 1
23511580
Sagene
4143326132
Oslo
666759353639

Susanne Fleime

Eiendomsmegler / Prosjektmegler
PrivatMegleren Lillestrøm
 

Informasjon om prosjektet

Velkommen til visning!

Sandakerveien 74 A er en tiltalende og moderne 4-roms selveierleilighet i femte etasje. Boligen ligger i et nyetablert, attraktivt og meget barnevennlig område på Sandaker. Herfra er det bare 300 meter til Akerselva med sine frodige tur-og rekreasjonsmuligheter, enten mot Grünerløkka eller oppover mot Nydalen. I tillegg er det kort avstand til både barnehager (FUS barnehage i byggets 1.etasje) skoler og ulike servicetilbud. Med boligen følger parkering i garasjekjeller.

Bygget ble ombygd fra kontorlokaler til leiligheter i 2007, og boligen har hele to balkonger, i tillegg til byggets felles takterrasse. Fra stuen er det utgang til en overbygget balkong på ca. 9 kvm. På denne balkongen kan du trekke deg tilbake og nyte gode sommerdager med utsikt over Oslos tak. Den andre balkongen ligger utenfor ett av soverommene og er på ca. 4,5 kvm.

Innvendig fremstår boligen som moderne med et tidsriktig fargevalg og en familievennlig planløsning. Stuen har god takhøyde, noe som gir en luftig atmosfære. Kjøkkenet ligger i en nisje mot stuens spisedel og har flere integrerte hvitevarer. Det er tre behagelige soverom med garderobeløsning, et pent bad med gulvvarme, og et praktisk vaskerom. Boligen har for øvrig oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe i entré og lagringsmuligheter i en disponibel kjellerbod.

Kort fortalt

- Stilfull 4-roms selveier i femte etasje.
- Ombygd fra kontorbygg til bolig i 2007.
- God takhøyde.
- Det er parkeringsplass i felles garasjekjeller.
- Boligen har to balkonger med gode solforhold.
- Entré med to skyvedørsgarderober.
- Kjøkken med flere integrerte hvitevarer.
- Romslig stue med plass for spisebord.
- Pent bad med gulvvarme og dusjhjørne.
- Boligen har et vaskerom tilknyttet entré.
- Tre behagelige soverom med garderobe.
- Ekstra lagring i disponibel kjellerbod.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde på Sandaker i Oslo, med gangavstand til handlegater, kafeer, et variert servicetilbud og god offentlig kommunikasjon. Det er få min å gå til Akerselven, hvor det er bilfri gang- og sykkelvei helt fra sentrum opp til marka og Maridalsvannet.

Området byr ellers på fotballbane, idrettshall, skøytebane, svømmehall, tennisanlegg og treningssenter. Grefsenkollen med alpinbakke og turløyper er absolutt å anbefale et besøk. Boligen ligger også i nærhet til flotte park- og friområder, som bl.a. Torshovparken og Muselunden.

I Torshovparken er det mulighet for aking om vinteren, mens det om sommeren bys på sandvolleybane og basketbane. Går du gjennom parken kommer du til Lilleborgbanen med bl.a. fotballbane, lekeplass, skøytebane, tennisanlegg og minigolf.

Like i nærheten blir Norges største og foreløpig eneste IMAX-kino å finne. Kinoen skal stå klar våren 2018 og vil huse hele 14 saler, hvor det tilrettelegges for en fantastisk filmopplevelse. Her vil det vises et bredt utvalg av filmer parallelt, hele dagen.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Det er gangavstand til dagligvarebutikker som Rema 1000, Coop Extra, Coop Mega og søndagsåpen Joker. Gode tilbud i form av kafeer og restauranter ligger i nærmiljøet. For ytterligere servicetilbud har Sandaker Senter, Torshov med bl.a. Vogts gate, samt Storo Shopping et rikt utvalg. Sistnevnte er Oslos største kjøpesenter og ligger innen gangavstand, ca. 500 meter. Det er også kort vei til butikker og alle tenkelige servicetilbud i Nydalsbyen.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk og t-bane. Nærmeste bussholdeplass er Sandaker som ligger ca. 80 meter fra boligen, mens nærmeste trikkeholdeplass er Grefsenveien ca. 180 meter fra boligen. Det er også tre bysykkelstativ i gangavstand fra boligen. Med bil fra Sandaker tar det ca. 2 min til Storo, 6 min til Majorstuen, 8 min til Oslo S og 31 min til Oslo lufthavn.

Eiendommen har gangavstand til Fernanda Nissen barneskole, ungdomsskole og flere barnehager. Det finnes flere videregående skoler og utdanningsinstitusjoner i fin gang- og sykkelavstand, som bl.a. Handelshøyskolen BI, Kunsthøgskolen, Arkitekthøgskolen, Westerdals, Høgskolesenteret og Tannlegehøyskolen.

Byggemåte

Fundamentert med støpt såle på antatt fast grunn. Hovedbærekonstruksjon i betong forblendet med tegl, liggende kledning og
fasadeplater. Flatt tak, tekket med papp/membran. Felles trappegang med betongtrapp. Bygningen har 3 stk. personheiser.
Se vedlagte tilstandsrapport.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 85 kvm, Bruttoareal: 94 kvm

5.Etasje: BTA: 94kvm, BRA: 85kvm, P-rom: 85kvm.

Innhold

5. etasje: Entré, vaskerom, stue/kjøkken, gang, 3 soverom og bad.
Annet: Disponibel kjellerbod på ca. 6,2 kvm.

Standard

Entré
Entreen gir et godt førsteintykk av boligen med lysmalte vegger og gulv i parkett. Her blir du møtt av en entré med god takhøyde, noe som er gjennomgående i samtlige rom foruten badet. Rommet ligger tilknyttet vaskerommet, og har plass for møblement. Entreen har åpen garderobeløsning, i tillegg til to skyvedørsgarderober, noe som gir svært gode oppbevaringsmuligheter.

Kjøkken
Det fine kjøkkenet ligger i en nisje mot stuens spisedel. Innredningen fra 2007 ble oppgradert med hvite glatte fronter, laminert benkeplate, oppvaskkum og nytt blandebatteri i 2015. Det ble montert Waterguard samme år. Videre er det fliser mellom benkeplate og overskap, samt belysning over benk. Med kjøkkenet følger det integrerte hvitevarer i form av stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys.

Stue
Stuen er romslig og har ekstra takhøyde som gir en luftig atmosfære. Store vindusflater lar dagslyset strømme fritt inn, og gir fint utsyn. Fra stuen er det utgang til en deilig utsiktsbalkong på ca. 9 kvm.

I stuen er noen av veggene malt i en tidsriktig industriell blåtone som står i fin kontrast til det hvite. Det er downlights i himling og tre-stavs parkett på gulv, samt god plass for både sofaløsning og spisebord med tilhørende møblement. Den romslige løsningen gir god plass for sosial hygge med familie og venner.

Bad/wc
Boligen inneholder et pent, flislagt bad. Rommet har lyse fliser på gulv, gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himling. Servantinnredningen har underskap, matchende høyskap, hyller og speil med belysning. Videre er det et dusjhjørne med innsvingbare dører og et vegghengt toalett.

Vaskerom
Vaskerommet ligger i tilknytning til gangen, noe som gjør det enkelt å henge fra seg vått tøy. Rommet har belegg på gulv og hvitmalte vegger. Innredningen består av laminert benkeplate med utslagskum og underskap, samt veggmontert skap og hyller. Videre er det brannslange, varmtvannsbereder på ca. 116 liter og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Leiligheten har tre behagelige soverom, hvorav to med skyvedørsgarderobe og ett med garderobeskap. Fra hovedsoverommet er det utgang til en balkong på ca. 4,5 kvm. Boligen har for øvrig lagringsplass i en disponibel bod på ca. 6,2 kvm.

Oppvarming / Teknisk

Boligen er oppvarmet med elektrisitet. Det er stedvis panelovner og gulvvarme på bad. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer. Videre er det dørcalling ved ytterdør, samt naturlig og mekanisk avtrekk.

Parkering / Garasje

Det medfølger parkeringsplass i felles garasjekjeller. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Uteområde

Fra stuen er det utgang til en overbygget balkong på ca. 9 kvm. Boligens høye plassering gir fint utsyn over Oslos tak, og det er god plass for utemøbler. Her kan man trekke seg tilbake fra byens pulserende liv, og nyte fine sommerdager. Fra ett soverom er det utgang til en balkong på ca. 4,5 kvm. Også her er det plass for sittegruppe. De ulike oppholdsstedene gir fine solforhold gjennom sommeren.

Bygget har en felles takterrasse med flott utsikt over Oslo. Fellesområdet har en pent opparbeidet bakgård med plen, trær, naturstein, betongheller, planter, gjerde og asfalterte arealer. I tillegg er det sittegrupper og en lekeplass, noe som er et kjærkomment element for barnefamilie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1948/512308-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
04.11.1948
Fritekst
ang fundamentering
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-223/42
Gjelder denne registerenheten med flere

1970/506741-1/105 Erklæring/avtale
23.04.1970
Fritekst
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-223/42
Gjelder denne registerenheten med flere

1974/514923-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
30.08.1974
Fritekst
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-223/42
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/284804-1/200 Erklæring/avtale
26.03.2007
Fritekst
Bestemmelse om bruk av gangvei.
Kan ikke slettes uten samtykke
Fritekst
fra Oslo kommune, plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-223/42
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/284818-1/200 Erklæring/avtale
26.03.2007
Rettighetshaver:Barnehage Som Etableres På Gnr. 223 Bnr. 42.
Lnr: 10007970
Fritekst
Bestemmelse om bruksrett.
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke
Fritekst
fra Oslo kommune, plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-223/42
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig tilknyttet.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra Oslo kommune datert 18.05.2017 for fasadeendring.
Det foreligger ferdigattest fra Oslo kommune datert 22.09.1975 for nybygg.
Det foreligger ferdigattest fra Oslo kommune datert 06.12.1989 for påbygg.
Det foreligger brukstillatelse fra Oslo kommune datert 04.04.2008.
Det foreligger brukstillatelse fra Oslo kommune datert 12.02.2008 for boliger.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 1 188 969,- pr 31.12.15
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 3 804 701,- pr 31.12.15

Reguleringsforhold

På tomten ved siden av (med gnr/bnr 223/43) blir det i dag oppført et nybygg som er regulert til bolig og næring.
Se kommuneplanens bestemmelser for ytterligere informasjon.

Andre forhold

Sameiet har egen nettside: www.sandakerveien74.no
Det har pågått en stevning mot utbygger for mangler ved bebyggelsen siden den 3. mars 2011. Stevningen gjaldt mangler på heiser, utearealer, ventilasjon, isolasjon m.m. Saken har vært behandlet i Tingretten og Lagmannsretten, hvor sameiet har fått
medhold. Lagmannsrettens dom er rettskraftig. Det er innbetalt et saksoppgjør på ca. 20 000 000,- som skal brukes til å rette opp mangler fra utbygger. Det blir ikke utbetalt noe til den enkelte eier, ettersom dette oppgjør kun gjelder for felles arealene. Sameiet har overtatt næringsseksjon 134, parkeringsplasser og lager, som en del av oppgjøret. Her har det vært utleie av parkeringsplasser, som nå selges til eiere i sameiet. Det er noen få plasser igjen. Hvorvidt oppgjøret kommer til å dekke alle utbedringer er per dags dato uklart, da det kan oppstå merkostnader. Sameiet har også fått innvilget et lån på 5,5 millioner dersom det skulle være nødvendig, det vil utgjøre i snitt kr 130,- pr leilighet i økte felleskostnader pr mnd. Mer informasjon om dette kan ses hos megler.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 785,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Bredbånd, kabel-TV, kommunale avgifter, vedlikehold, styrehonorar og forsikring.

Andre faste utgifter:
Strømforbruk i 2017: 11 060 kWh ifølge selger.
Forsikring i Gjensidige Forsikring ASA kr (polisenummer 79027338)Andel fellesgjeld / formue

Sameiet har egen nettside: www.sandakerveien74.no
Det har pågått en stevning mot utbygger for mangler ved bebyggelsen siden den 3. mars 2011. Stevningen gjaldt mangler på heiser, utearealer, ventilasjon, isolasjon m.m. Saken har vært behandlet i Tingretten og Lagmannsretten, hvor sameiet har fått
medhold. Lagmannsrettens dom er rettskraftig. Det er innbetalt et saksoppgjør på ca. 20 000 000,- som skal brukes til å rette opp mangler fra utbygger. Det blir ikke utbetalt noe til den enkelte eier, ettersom dette oppgjør kun gjelder for felles arealene. Sameiet har overtatt næringsseksjon 134, parkeringsplasser og lager, som en del av oppgjøret. Her har det vært utleie av parkeringsplasser, som nå selges til eiere i sameiet. Det er noen få plasser igjen. Hvorvidt oppgjøret kommer til å dekke alle utbedringer er per dags dato uklart, da det kan oppstå merkostnader. Sameiet har også fått innvilget et lån på 5,5 millioner dersom det skulle være nødvendig, det vil utgjøre i snitt kr 130,- pr leilighet i økte felleskostnader pr mnd. Mer informasjon om dette kan ses hos megler.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Ikke aktuelt for denne eiendommen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.