Klikk for galleri

Stor og spennende toppleilighet over to plan - Nyoppført - Tre solrike uteplasser - Flott utsikt

Stor og spennende toppleilighet over to plan - Nyoppført - Tre solrike uteplasser - Flott utsikt

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Innlandet - Lillehammer

Kirkegata 51, leilighet 501

Prisantydning13.900.000,-Felleskostnader2.682,-Primærrom140m2Bruksareal143m2Soverom2
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

55-22-0387

Eier

Ringerud Invest AS, Org.nr 971 579 979

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 200 Bnr. 146 Snr. 44 i Lillehammer kommune

Etasje

5. og 6.etasje

Byggeår

2022

Areal

Primærrom: 140 kvm
Bruksareal: 143 kvm

I boligens primærareal er følgende rom inkludert: Entré, wc, stue/spisestue/kjøkken, 2 soverom, gang, 2 bad og stue 2. I tillegg har leiligheten en innvendig bod som ikke er inkludert i P-rom.

Tomtetype/areal

Felles eiet tomt / 1101,4 kvm

Forretningsfører

Usbl

Beliggenhet

I Kuben lever man midt i Kulturkvartalet på Lillehammer. I umiddelbar nærhet har en Gågata, Kulturhuset Banken, Lillehammer kunstmuseum, kino og Gamle Norges Bank med restaurant.  Utenfor døra har en flere tilbud av spisesteder, og et kvartal unna finner en stasjonen med buss- og togforbindelser. Det blir trivelige uteområder på takene for rekreasjon hvor du kan nyte stillheten og utsikten mot omkringliggende landskaper. Hele prosjektet Kuben består av 43 elegante og urbane leiligheter midt i sentrum. Her får du hverdagsluksus midt i byen. Ta del i det urbane livet i kulturkvartalet på Lillehammer eller finn roen i din toppleilighet i Kuben.

I Kuben kan du finne ro og glede i urbane omgivelser. I tillegg til å være et boligprosjekt midt i sentrum, kan kjøperne av boligene i Kuben glede seg over en hyggelig bakhage, nydelig takthage og hver sin flotte balkong. Her står estetikk og komfort i høysetet. Her lever du lunt og skjermet med byen rett på utsiden.

Kjøp av nyoppført bolig

Fordeler med ny bolig:
- Boligen er i forskriftsmessig stand med 5 års reklamasjon for mangler.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
- Ingen behov for oppgraderinger på mange år.
- Lavere kjøpsomkostninger.
- Flytt inn i et helt nytt hjem, der ingen har bodd før deg.

Byggemåte

Bygningen er utført med bærekonstruksjon i betong og er bygget etter Byggteknisk forskrift (TEK 17), samt Plan- og bygningsloven. Etasjeskillere er utført i betong eller betong- elementer for leilighetene. Gulvet er bygd opp med trinnlydsplater, påstøp, og vannbåren varme. Fasadekledningen i tre med beslag og vindusomramming i mørkere farger. Fasadene er bygget opp som bindingsverk, påforet isolasjon, og med utvendig kledning av trepanel i fargen Herregårdsgrønn. Balkong- og terrassegulv er å anse som utvendig konstruksjon. Mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne oppstå på gulv. Terrasser og balkonger er levert  med tremmegulv i impregnert trevirke. Utformingen av rekkverk er i aluminium/glass og lakkert stål.

Innvendige vegger er utført i hovedsak som bindingsverk, kledd med gipsplater. Leilighetsskillevegger er i hovedsak i betong. Innvendige dører er levert som hvite Swedoor type "Stable", med hvite karmer og dørvridere i stål. Hovedinngangsdør er i malt utførelse fra fabrikk med dørkikkert. FG-godkjent lås. I hovedsak leveres vinduskarmer som malte smug som innebærer at en også unngår lister rundt vinduer. Tekniske føringer er i all hovedsak bli skjult bak innkassinger og som helt eller delvis nedforede platehimlinger. Det er montert balansert ventilasjon med lokalt aggregat.
Mellom oppholdsrom og soverom er det isolasjon i veggene.

Arealer og fordeling pr. etasje

Hovedetasje/5.etasje:
Bruksareal: 101 kvm
Primærareal: 98 kvm
Sekundærareal: 2 kvm
Terrasse på ca. 26 kvm

Toppetasje/6.etasje:
Bruksareal: 42 kvm
Primærareal: 42 kvm
Sekundærareal: 0 kvm
Terrasse på ca. 61 kvm

Innhold

Leiligheten går over to plan og har en spennende planløsning. Leiligheten inneholder følgende:

Hovedetasjen inneholder følgende rom:
- Entré
- Stue, kjøkken og spisestue i åpen løsning
- Bad
- Gjestetoalett
- Soverom
- Gang/walk-in closet

Toppetasje:
- Stue
- Bad
- Soverom

Annet:
- Sportsbod i fellesarealer i kjeller

Standard

Privatmegleren Lillehammer har gleden av å  presentere en ny, svært elegant og stor toppleilighet med meget høy standard. Leiligheten har en spennende planløsning over to plan, som gir en levende eneboligfølelse i en lettstelt bolig med mange soner. Det er heisadkomst til leilighetsplan og mulighet for garasjeplass.

Eiendommen er plassert på toppen av Kuben, et helt ny og urbant leilighetsbygg midt i Lillehammer sentrum. Leiligheten har tre uteplasser på tilsammen hele 90 kvm, og øverst er det stor takterrasse med meget gode solforhold og panoramautsikt.

Innvendig har leiligheten en romslig stue med ekstra takhøyde, som ligger i åpen løsning til et påkostet kjøkken fra Strai med integrerte hvitevarer. Videre er det to lekre bad i suiteløsning til hvert sitt flotte soverom, et separat gjestetoalett og walk-in closet/gang i masteravdeling.

Kort fortalt:
- Svært elegant toppleilighet.
- Ny og spennende bolig på to plan.
- Midt i sentrum med kort vei til "alt".
- Heisadkomst opp til leilighetsplan.
- Mulighet for leie av garasjeplass.
- Tre uteplasser med gode solforhold.
- Stor takterrasse og panoramautsikt.
- Åpen løsning mellom stue/kjøkken.
- Påkostet kjøkken som er fra Strai.
- Kjøkkenet har integrerte hvitevarer.
- Romslig stue med ekstra takhøyde.
- Nydelig stue på det øverste planet.
- To lekre bad, separat gjestetoalett.
- Bad i suiteløsning til flotte soverom.
- Masteravdeling med walk-in closet.
- Fyring via vannbåren gulvvarme.
- Balansert ventilasjonsanlegg.

Entré
Det er heisadkomst opp til inngangen i femte etasje. Innvendig har leiligheten en flott entré som gir et godt og representativt førsteinntrykk. Rommet har lyspigmentert, enstavs eikeparkett på gulv med varme og lysmalte veggflater, noe som harmonerer med øvrige rom i boligen. Fra entreen er det adkomst til eget gjestetoalett.

Stue
Leiligheten har en romslig og tiltalende stue med åpen løsning til kjøkken i hovedetasjen, som fremstår som et hyggelig hjerte i hjemmet. Rommet har ekstra takhøyde på hele 2,77 meter og store vindusflater med høyde på omtrent 2,6 meter. Videre er det enstavs eikeparkett på gulv med vannbåren varme, downlights i himling og lysmalte veggflater. Rommet har også god plass til spisebord og sofaløsning, samt utgang til to uteplasser.

Kjøkken
Leiligheten har et stilrent og påkostet kjøkken fra Strai med integrerte hvitevarer og barløsning. Innredningen er takhøy og har glatte, grå fronter, laminerte benkeplater, kum av kompositt og uttrekkbart søppelsorteringssystem. Av hvitevarer er det eksklusiv induksjonstopp fra AEG med benkeventilator, vinskap, to stekeovner, oppvaskmaskin og kombinert kjøl/frys.

Stue 2
På det øverste planet har leiligheten en flott stue av god størrelse. I rommet er det store vinduer i tre retninger som supplerer rikelig med naturlig lys, deriblant tofløyet terrassedør til egen takterrasse. Ellers har stuen hvitmalte veggflater som bidrar til å gjøre det ekstra lyst, enstavs eikeparkett på gulv og god plass til sofaløsning med tilhørende møblement.

Bad/wc/vaskerom
Leiligheten har to lekre plassbygde bad og separat gjestetoalett. Det store badet på det nederste planet ligger i masteravdeling sammen med hovedsoverommet. Rommet er utstyrt med både stilig badekar og dusjhjørne. På badet er det LED downlights i himling, delikate 60x30 fliser på gulv og 60x60 fliser på vegg. Gulvet i dusjsonen har 5x5 fliser. Elektriske varmekabler og vinduer i to retninger. Videre er det dobbel servant, grå skuffeseksjon, to runde speil med lys, veggmontert toalett, balansert ventilasjon og innfellbare glassdører til dusjhjørnet med regnfallsdusj.

Det andre badet har også LED downlights i himling, 60x30 fliser på gulv og 60x60 fliser på vegg. Gulvet i dusjsonen har 5x5 fliser. Elektriske varmekabler.  Innredningen består av servant, grå skuffeseksjon og rundt speil med integrert belysning. Rommet har ellers veggmontert toalett, dusjhjørne med regnfallsdusj og innfellbare glassdører, samt balansert ventilasjon.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to flotte og lyse soverom som har suiteløsning til hvert sitt bad, og det er mulighet for et tredje soverom på det nederste planet. Det romslige hovedsoverommet ligger i egen masteravdeling, og mellom rommet og badet er det gang som kan benyttes til walk-in closet. Soverommene har også store vindusflater, enstavs eikeparkett på gulv med varme og lysegrå vegger. For øvrig er det gode lagringsmuligheter i disponibel sportsbod i kjeller.

Uteområde
Leiligheten har tre uteplasser på tilsammen hele 90 kvm, som gir ulike soner man kan trekke seg tilbake i. Fra stuen på det øverste planet er det utgang til en stor, privat takterrasse, som kan by på gode solforhold dagen lang i nydelige omgivelser. Her er det også panoramautsikt til byen, åsene bak og Mjøsa. Takterrassen har god plass til hagemøbler på impregnerte terrassebord.

Fra stuen/kjøkkenet på hovedplanet er det utgang til to balkonger som ligger på motliggende sider, noe som også sikrer gode solforhold i løpet av dagen. Den største balkongen har glass i rekkverk, og det leveres frostfri utekran på terrasse. Videre er det tilgang på hyggelig bakhage og nydelig takhage i sameiet.

Utstyr

Smartløsning
Leiligheten leveres med grunnpakke smartsyring for belysning.

Solskjerming
Alle vinduene i leiligheten er forberedt for elektriske screens.

Utekran

Møblering

Leiligheten selges umøblert.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vannbåren gulvvarme, og på badene er det elektriske varmekabler. Det er balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Videre har leiligheten varmtvann fra fjernvarme.

Parkering / Garasje

Garasjeanlegget
Det er mulighet for å leie parkeringsplass i Kuben sin garasje. Et automatisk parkeringsanlegg som er skreddersydd og arealeffektivt, brukervennlig og driftssikkert. Her kjører du rett inn i egen parkeringsplass, og slipper manøvrere inn i smale ganger og krappe svinger. Dette systemet har lademulighet for el-bil og enkel fjernbetjening via brikke eller mobil-app.

Bildelingskonsept
Noen skritt fra inngangen er det mulig å leie en El-bil. Ordningen er gjennom konseptet Otto, og styres via app på din telefon. En grunnleie ligger på sameiet som gjør at beboere i Kuben får en rimelig leie. Kanskje du kan bo i sentrum uten å eie egen bil? Eller kanskje dere kan klare dere med 1 bil og leie El-bilen når dere trenger en bil til? Miljøvern og økonomi hånd i hånd. Ordningen er en prøveordning i 2 år, så vil styret evaluere om dette skal videreføres, og nærmere rammer for konseptet.

Adkomst

Leiligheten ligger i 5. og 6.etasje og har adresse Kirkegata 51, midt i Lillehammer sentrum. Adkomst til parkeringsanlegg i bakgården, med mulighet for å leie parkeringsplass. Adkomst til fellesarealer og heis på sørsiden av bygget.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt for sameiet på 1 101,4 kvm. Tomten er opparbeidet ihht landskapsarkitektens utomhusplan, med asfalt, innslag av gatestein og beplantning.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ovenstående heftelser vil følge eiendommen ved salg, og
ved inngivelse av bud aksepteres disse av budgiver/kjøper.

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

14.11.1871 - Dokumentnr: 990014 - Erklæring/avtale
Vedr. vedlikehold av port med bnr. 45
Overført fra: Knr: 3405 Gnr: 200 Bnr: 1959
Gjelder denne registerenheten med flere

14.02.1958 - Dokumentnr: 448 - Bestemmelse om garasje/parkering
Overført fra: Knr: 3405 Gnr: 200 Bnr: 1959
Gjelder denne registerenheten med flere

20.01.1999 - Dokumentnr: 504 - Bestemmelse om adkomstrett
Gjelder denne registerenheten med flere

28.03.2006 - Dokumentnr: 2773 - Bestemmelse om adkomstrett
Gjelder denne registerenheten med flere

16.08.2022 - Dokumentnr. 899971 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 44
Formål: Bolig
Tillegsdel: Bygning
Sameiebrøk: 144/2687

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommene har adkomst fra kommunal veg og eiendommene er tilknyttet offentlig vann- og avløpsanlegg.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på leiligheten. Dato for søknad om ferdigattest var 05.09.22. Den midlertidige brukstillatelsen ligger som vedlegg til salgsoppgaven. Utbygger/selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest.

Verdi ved skattefastsetting

Formuesverdien på eiendommen er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk Sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Formuesverdien er ulik for primærbolig og sekundærbolig. For primærbolig (der boligeier er folkeregistrert pr 1. januar) utgjør formuesverdien 25% av kvadratmeterprisene og 90 % for sekundærboliger (alle andre boliger).

Reguleringsforhold

Gjeldene reguleringsplan for området er Reguleringsplan for sentrum. Tomten ligger i et område regulert til boliger og næring. Denne eiendommen er regulert til bolig og næring. Reguleringsplan med bestemmelser er vedlagt salgsoppgaven.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter C.
Energiattesten er vedlagt salgsoppgaven.

Beskrivelse av sameiet

Kuben Lillehammer Eierseksjonssameie, org.nr. 929 878 949, ble opprettet i 2022 og består av 43 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner.   En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.

Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Andre faste løpende kostnader

Fellesutgiftene pr mnd er kr 2 682,-. Fellesutgiftene inkluderer forretningsførsel, service og tilsyn av heis, forsikring av bygget, strøm og oppvarming fellesarealer, vaktmestertjenester som snømåking og renhold er inkludert.

Fordelingsnøkkel for fordeling av utgifter reguleres i sameiets vedtekter, og bygger i utgangspunktet på sameierbrøk. Enkelte elementer i budsjettet kan i vedtektene fastsettes til fordeling likt på alle seksjoner, eller etter forbruk. Selger vil engasjere forretningsfører for sameiet for første driftsår. Kostnader til dette er tatt inn i budsjett for fellesutgifter.

Kostnader til den enkelte bruksenhet, herunder til oppvarming via fjernvarme og varmtvann, betales etter forbruk basert på egne målere, og faktureres
sammen med felleskostnadene. Kostnaden er stipulert til ca. kr. 7,- pr. kvm BRA pr. mnd, men vil avhenge av forbruket.

Kommunale avgifter er foreløpig ikke beregnet. I de kommunale avgiftene inngår bl.a. eiendomsskatt, samt avgifter for vann, avløp og renovasjon. Beløpet fordeles på fire evt. tolv terminer.

Andre faste utgifter:
- Strøm. Leiligheten er ikke tatt i bruk. Det opplyses om at strømforbruk er individuelt og vil variere.
- Innboforsikring.
- TV og internett. Det er lagt inn fiber bredbånd til leiligheten. Utbygger har inngått felles avtale for sameiet som innebærer en viss bindingstid.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

13 900 000,- (Prisantydning)


Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
26 800,- (Dokumentavgift: 2,5 % av andel tomteverdi)
9 300,- (Kjøpsforsikring IF (valgfritt))

37 442,- (Omkostninger totalt)

13 937 442,- (Totalpris inkl. omkostninger)


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte arealoppmåling.

 Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Styreleder og eier av Ringerud Invest AS er styreleder i Eminent Eiendomsmegling Lillehammer AS.

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut, men det kan følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf.eierseksjonsloven § 22. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det foreligger ikke konsesjonsplikt eller odelsrett på denne eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Kjøpsforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Kjøpsforsikring fra If.  Produktet inneholder boligkjøperforsikring,  hus-/hytteforsikring med superdekning og innboforsikring med superdekning. Les mer om Kjøpsforsikring  i vedlagte materiell.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Garantier

Garanti etter buofl. § 12 skal stilles dersom avtale inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare min 3 % av kjøpesum frem til overtagelse og minst 5 % i fem år etter overtagelse.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag og utlegg

Provisjonen er avtalt til kr 125 000,- inkl. mva. I tillegg kommer tillegg/utlegg/markedsføring på kr 57 657,- inkl. mva. Dersom eiendommen ikke blir solgt har megler krav på kr 9 900,- inkl. mva.

Vedlegg til salgsoppgaven

Meglers verdivurdering
Takstrapport/arealoppmåling
Energiattest
Informasjon fra Lillehammer kommune, herunder midlertidig brukstillatelse, grunnkart etc.
Informasjon fra forretningsfører (Usbl), herunder vedtekter og protokoll fra styremøte
Tinglyste dokumenter
Budskjema

Finn.no: Lokalområde

Lillehammer sentrum