Klikk for galleri

Ny 3-roms lelighet i 4 mannsbolig - Ikke tatt i bruk - Meget god beliggenhet i Nordre Ål - Carport

Ny 3-roms lelighet i 4 mannsbolig - Ikke tatt i bruk - Meget god beliggenhet i Nordre Ål - Carport

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Innlandet - Lillehammer

Johan Hirsch veg 20C

Prisantydning4.830.000,-Felleskostnader1.896,-Primærrom67m2Bruksareal69m2Soverom2
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

PrivatMegleren Lillehammer

Eiendomsmegler MNEF / Partner / Prosjektmegler:
Pål Thomas Trøseid
mob. 951 57 082
ptt@privatmegleren.no

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig:
Siri Ellingsberg
mob. 991 61 978
siri.ellingsberg@privatmegleren.no

Selger/Utbygger

Ersgaard Hammerseng AS

Betegnelse

Gnr. 53 Bnr. 68 Snr 10 i Lillehammer kommune

Byggeår

2022

Velkommen til Johan Hirsch veg 20C

PrivatMegleren Lillehammer har gleden av å presentere denne nye 3-roms selveierleiligheten i høy første etasje med trappefri adkomst. Leiligheten er ikke er tatt i bruk. Videre har leiligheten en solrik beliggenhet med fint utsyn og ligger i et veletablert og rolig boligområde. Sameiet består av 12 leiligheter fordelt på tre firemannsboliger i Johan Hirsch veg. Prosjektet er realisert på en skrå, vestvendt og luftig tomt i Nordre Ål. Her er det gangavstand til alle sentrumsfasiliteter og umiddelbar nærhet til Rosenlund Bydelssenter.

Utbygger har i dette prosjektet lagt vekt på standard og stil, samt gode og effektive planløsninger.

Leiligheten har utgang til vestvendt og solrik balkong fra stuedel. Det følger en carportplass med tilhørende sportsbod.

Høydepunkter:
- Moderne fasader
- God standard med hensyn til materialvalg, innredning og utstyr
- Praktisk planløsning med alt på ett plan
- Vannbåren gulvvarme i alle rom unntatt bod
- Carportplass og sportsbod
- Kjøkken i åpen løsning med innredning fra Marbodal
- Romslig balkong med meget gode solforhold
- Skreddersydd bad med svarte detaljer
- Store vindusflater og gode lysforhold
- Enstavs hvitlasert eikeparkett
- Sparklet og malt gips på innvendige vegger
- Balansert ventilasjon
- Stikkontakter og brytere i svart/grått

Beliggenhet

Eiendommen har attraktiv beliggenhet i Nordre Ål, ca. 1,5 km fra Lillehammer sentrum. Dette er et veletablert boligområde med gangavstand til skoler, barnehager samt til dagligvare og Kremmerhuset kjøpesenter. Gode kommunikasjonsmuligheter med holdeplass for bybuss like i nærheten. Meget solrikt beliggende.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Lillehammer sentrum kan by på et rikt handelsmiljø, kulturliv og en unik atmosfære. Byen byr på moderne og spennende butikker i hele sentrum, samt flere spesialforretninger med et variert utvalg innen tekstil, sko, sportsutstyr, smykker, ur, interiør, blomster, apotek og velvære. I sentrum finner du også husflidsprodukter, vinmonopol og dagligvare i tillegg til et bredt utvalg av tjenestetilbud, gallerier, museum, og mange gode og hyggelige cafeer og restauranter. Her finner du også en nyrenovert kino med flere saler. Lillehammer kan også by på flere fine badeplasser på sommerstid med bl.a. Badedammen og Mosoddstranda. Av besøkende og lokale blir gågata ofte referert til som Norges hyggeligste julegate.

"Lillehammer er en levende og pulserende by med mange spennende arrangementer, både lokale, nasjonale og internasjonale. Det er alltid noe å oppleve i Lillehammer Sentrum". For mer informasjon om Lillehammer sentrum se http://www.lillehammersentrum.no

Bygninger

Tomten er bebygget med 12 leiligheter fordelt på tre korsdelte firemannsboliger. Det er carport med biloppstillingsplasser under hver firemannsbolig. Det er også bygget en sportsbod til hver boenhet.

Byggemåte

Firemannsboligen er bygget av Moelven etter Byggteknisk forskrift (TEK 17), samt Plan- og bygningsloven. Oppføringen er beskrevet i leveransebeskrivelse som følger som et vedlegg til salgsoppgaven. Denne beskrivelsen er utarbeidet for å orientere om bygningenes viktigste bestanddeler, fellesområder og funksjoner.

Boligene har fått en moderne fasade i treverk som er bygget opp med yttervegger som er kledd med malt kledning. Vinduer og balkongdører går opp til ok 2300 mm. Takrenner og nedløp i stål. Rekkverk på balkonger utføres i tre, behandlet metall og glass. På balkongulv er det lagt impregnerte terrassebord i tre. Dekkene er å anse som en utvendig konstruksjon, mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne oppstå på gulvflaten etter regnvær og snøsmelting.

Inngangsparti på baksiden av hver firemannsbolig har trapper som er levert i impregnert treverk, med rekkverk og håndløper i trapperom som er utført i metall med spiler. Inngangsdør til leilighetene er levert i tre med FG-godkjent sylinderlås, i farge Ral 8022 (mørk grå) på utsiden og innsiden.

Arealer og fordeling per etasje

Johan Hirsch veg 20C:
P-rom: 67 kvm
BRA: 69 kvm
Terrasse: 12 kvm
Sportsbod: 5,0 kvm

Alle rom med unntak av den innvendige boden inngår i boligens primærareal (P-rom).

Innhold

Leiligheten inneholder følgende:
- Entré
- Gang
- 2 soverom
- Bod
- Bad
- Kjøkken/stuedel med utgang til balkong
- Utvendig bod på ca. 5 kvm

Standard

Innvendige overflater:
Leiligheten har fått en gjennomgående god boligstandard og tidsriktige materialvalg. Alle oppholdsrom er levert med enstavs hvitlasert eikeparkett på gulv og vegger med sparklet og malt gips i en gråfarge. I entréen er det et felt på ca. 2 kvm innenfor ytterdør som er levert med fliser. Innvendig himling har malt gipsplank.

Stue/kjøkken:
Stue/ kjøkken har en åpen, behagelig og sosial løsning, med store vindusflater og mye lys. Det er utgang til romslig balkong fra oppholdsrommet. Kjøkkenet er levert med en moderne, grå innredning fra leverandøren Marbodal, type Arkitekt Pluss Granitt med sorte håndtak. Kjøkkenet har Franke Mythos grafitt oppvaskkum og laminat benkeplate Zeus antracit. Avtrekksvifte type slimline i overskap. Kjøkkenet har god belysning, med LED lyslist under overskap og hvit Norlux Munin spotskinne med 4 spot i tak. Av sanitærutstyr er det satt inn Gustavsberg Epic sort armatur med tilkobling for oppvask-maskin og egen stoppekran. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer fra Electrolux, herunder kjøleskap, stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin.

Bad:
Leiligheten har et nytt moderne bad med 60x60 flis på gulv og nedsenket dusjsone hvor det legges 10x10 flis. Det er flislagte vegger i dusjsonen med flis i størrelse 60x60, ellers glatte og slette vegger malt i en grønnfarge. Badet har sorte detaljer, stikkontakter og sanitærutstyr. Av inventar er det  baderomsinnredning av type Gustavsberg Artic 100 cm, med sorte skuffer og helstøpt vask i hvit keramikk. Over innredningen er det montert et rundt speil. Videre har badet rette dusjdører med sorte detaljer og rammer. Sort Gustavberg Epic armatur på vask, samt takdusj Estetic Round i sort fra Gustavsberg. Vegghengt toalett Gerberit med hvit bakplate. Badet har opplegg for vaskemaskin, med egen kurs for vaskemaskin og tørketrommel.

Innvendige dører og vinduer:
Vinduene er i farge Ral 8022 (mørk grå) på utsiden og innsiden, listefritt rundt vindu og balkongdør. Leiligheten har kompakte innerdører med dempelist og Habo New York sort håndtak. Karmer, utforinger og gerikter i farge NCS S7500-N (gråtone/aske). Eiketerskel.

TV/bredbånd:
Det er lagt inn fiber fra Eidsiva Bredbånd og sameiet har inngått avtale med Altibox. Det er lagt inn et punkt i stue for TV/data som er ferdig kablet og montert.

Ventilasjon:
Det er levert aggregat med balansert ventilasjon som er plassert i nedsenket himling i gang. Anlegget er levert med varmegjenvinner og forvarmet tilluft som gir en energiøkonomisk gevinst og økt komfort. Avtrekk via ventiler i bod og på bad, luftespalter under alle dører. Kjøkkenventilator type "slimline", avtrekksluft er ført utenom varmegjenvinner og over tak.

Elektrisk anlegg:
Det elektriske anlegget ligger generelt skjult i leiligheten med unntak av lyd- og betongvegger. Stikkontakter ihht NEK 400 i grå/sort. Lysbrytere, med unntak av bad, er levert  trådløst i sort utførsel. Det er levert LED downlights m/dimmer i entré/gang og på bad. På kjøkken er det levert spotskinne med 4 spot i tak i tillegg til LED lyslist under overskap. På soverom og i bod er det levert taklampe. Øvrige rom er forberedt med lyspunkt i himling eller stikkontakt i overgang mellom tak og vegg inkl. lysbryter. Det er montert lampe og stikkontakt på balkong ved inngangsdør. Sikringsskapet er plassert i innvendig bod. Det er lagt frem trekkerør for elbillader.

Vann og fjernvarme:
Det er montert ett-greps blandebatteri på alle vasker og termostatstyrte dusjbatterier inkl. dusjgarnityr. Opplegg for vaskemaskin på bad, oppvaskmaskin som er tilkoblet i kjøkkenbenk. Fordelingsskap for rør og sprinkel er montert i nedsenket himling på bad. Forbruksvann er tilkoblet fjernvarme.

Postkasser:
Låsbare postkasser er montert samlet ved hovedinngangsparti.

Parkering:
Asfaltgulv  i carport og vegger i ubehandlet betong. Det er montert takarmatur. Bodene innenfor parkeringsplassene er levert i en kombinasjon av betong og OSP plater, med enkel tredør og systemlås. Det er en dobbel stikkontakt i hver bod.

Møblering

Leiligheten selges umøblert. Integrerte hvitvarer medfølger.

Oppvarming

Leilighetene oppvarmes med vannbåren gulvvarme tilknyttet fjernvarmeanlegget, på alle rom unntatt den innvendige boden. Baderomgulv har vannbåren varme inkl. regulator.

Parkering / Garasje

Til hver boenhet følger det en biloppstillingsplass i felles carport under hvert leilighetsbygg. Ellers utendørs parkering.

Adkomst

Fra Lillehammer sentrum og Lilletorget, kjør Storgata nordover i ca. 1 km og ta deretter opp Hammersengvegen på høyre side. Følg vegen til Johan Hirsch veg som ligger på venstre hånd etter ca. 400 meter. leiligheten finner man på den første tomten på høyre side av vegen.

Beskrivelse av tomt/hage

Det er felles eiet tomt for sameiet, med felles adkomst og parkeringsplasser som blir asfaltert. Grøntområder opparbeides som plenarealer.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

I henhold til grunnboksutskrift ajour pr. 18.01.21 er følgende tinglyst på gnr. 53 bnr. 68:
- Bestemmelse om gjerde, tinglyst 10.10.1950.
- Sammenslåing, tinglyst 24.08.2020. Matrikkelen er sammenslått med gnr. 53 bnr. 81 og gnr. 53 bnr. 82.
- Seksjonering, tinglyst 28.03.2022.

Kopi av grunnbok og ovennevnte bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig veg, og har privat adkomst inn til sameiet. Offentlig vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på alle tre firemannsboligene, datert 07.07.2022. I følge den midlertidige brukstillatelsen gjenstår følgende arbeider før det blir søkt om ferdigattest: Støttemur mot eiendomsgrense i øst, opparbeidelse av veg og fortau i Johan Hirsch veg, asfaltering inne på tomta, molokanlegg, opparbeidelse av lekeplassen og lekeapparater. Utbygger er ansvarlig for å ferdigstille arbeidet og søke om ferdigattest innen 01.11.2023.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligformål, og gjeldende reguleringsplan er "Reguleringsplan for Hammersengvegen 19". Reguleringsplanen er gjeldende plan i området såfremt det ikke er punkter som er i strid med Byplanen av 26.03.2020. I slike tilfeller gjelder Byplanen.

Beskrivelse av sameiet

Eiendommen er organisert som et eierseksjonssameie (sameiet), og består av 12 boligseksjoner fordelt på tre stk firemannsboliger.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Faste, løpende kostnader

Fellesutgifter: 1896 pr mnd
Fellesutgiftene inkluderer styrehonorar, arb.avg  styrehonorar, energi,strøm, vaktmester, renhold, andre driftskostnader, snømåking. strøing og gressklipping, bevar HMS, verktøy og redskaper, lyspærer, lysrør og sikringer, vedlikehold utvendig anlegg/ uteområder, forretningsførerhonorar, andre tjenester, TV/Bredbånd og forsikringer

I tillegg kommer løpende kostnader som:
- Strøm, beløp avhenger av antall beboere og forbruk. Kostnader for strøm på egen måler, vannforbruk og oppvarming ved fjernvarme er ikke inkludert i budsjettet. Det blir installert egen måler for vann og fjernvarme i hver boligseksjon. Disse kostnadene faktureres akonto og vil bli gjenstand for avregning etter faktisk målt forbruk påfølgende år.
- Kommunale avgifter, blir ikke fastsatt før boligene er ferdigstilt. Beløpet fordeles på 4 terminer.
- Internett og TV.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

4 830 000,- (Prisantydning)


Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
9 825,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 393 000,-))
9 300,- (Kjøpsforsikring IF (valgfritt))

20 467,- (Omkostninger totalt)

4 850 467,- (Totalpris inkl. omkostninger)


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut, men det kan følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf.eierseksjonsloven § 22. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det er ikke krav til konsesjon ved erverv av eiendommen, og det hefter ikke oden på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger.

Kjøpsforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Kjøpsforsikring fra If.  Produktet inneholder boligkjøperforsikring,  hus-/hytteforsikring med superdekning og innboforsikring med superdekning. Les mer om Kjøpsforsikring  i vedlagte materiell.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Garantier

Garanti etter buofl. § 12 skal stilles dersom avtale inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare min 3 % av kjøpesum frem til overtagelse og minst 5 % i fem år etter overtagelse.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Bud kan legges inn via PrivatMegleren "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Meglers vederlag og utlegg

Provisjonen er avtalt til kr 30 000,- + mva pr. enhet.
Tilrettelegging kr 25 000,- + mva for prosjektet.
Oppgjørshonorar kr 5 990,- + mva pr. enhet.

I tillegg kommer tillegg/utlegg/markedsføring.