X
Innlandet – Øyer

Sørlia - Hafjell Alpin Lodge T1, Leil 302

Innlandet – Øyer

Sørlia - Hafjell Alpin Lodge T1, Leil 302

Prisantydning
3.790.000,-
Bruksareal
68m²
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF
90 61 01 72
Salgsoppgave/dokumenter
Lukk

Stig Henning Svartor

Eiendomsmegler MNEF
PrivatMegleren Lillehammer
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

55-20-0159

Eiendomstype

Fritidseiendom

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 13 Bnr. 23 i Øyer kommune

Byggeår

2020

Areal

Bruksareal: 68 kvm

Antall rom

3

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 2000 kvm

Beliggenhet

Disse leilighetene vil bli bygget i Sørlia i Hafjell, rett nedenfor Lodgen med alpinbakken tett innpå. Her får du 100 % ski inn og ut, gangavstand til restauranter, afterski, sportsbutikker. Sørlia er svært populært både på sommerstid og vinterstid blant annet på grunn av sin nærhet til Øyer sentrum, Hunderfossen Familiepark, Lekeland og ikke minst Lillehammer med sin sjarmerende gågate.

Hafjell har utviklet seg enormt de senere år og har blitt en helårsdestinasjon. Det jobbes kontinuerlig med utvikling av anlegget og seneste tilskuddet i anlegget er den nye stolheisen helt til topps, Hafjell 360. I tillegg til dette jobbes det med videreutvikling av sommerproduktet med sykkelstier og nedfarter samt en barnevennlig sykkeltrasè ved Gondoltoppen.

Bygninger

Seksjonert leilighet i et todelt bygg med heis og trappesjakt i bakkant av bygget. Carport med direkte utgang.

Byggemåte

Bygget blir oppført med betongkonstruksjon og reisverk kledd med panel. Det blir innslag av naturstein for å bryte fasaden noe. Taket blir tekket med Sedum og har en noe flatere takvinkel. Materialbruken blir stein, tre, Sedum og glass.

Arkitektonisk så skiller dette prosjeket seg ut på en positiv måte og man kan ane en stil i retning av det man finner i Alpene nedover Europa. Det er lagt vekt på store glassflater og et harmonisk uttrykk. Planløsningsmessig er det lagt vekt på arealeffektive løsninger med et moderne og tidsriktig uttrykk.

Arealer og fordeling per etasje

68 kvm BRA

Innhold

* 3 soverom
* Stue m/ utgang til balkong
* Kjøkken
* Entre
* 1 bad

Det er hems med lav takhøyde. Gulvareal på ca 35 kvm.

Bod i underetasjen i fellesareal samt at det blir et fellesrom med låsbare skiskap/skifteskap med plass til å ha på/ta av skiklær og -sko. Herfra er det heis og trapp opp til etasjeplan.

Standard

Bygget har en moderne arkitektur med tidriktig materialbruk som tre, Sedum, glass og stein. Det blir heis opp fra til hver etasje i tillegg til trapp. Det legges vekt på tidsriktig standard og gjennomgående god standard på materialbruk i lune og hyggelige fargetoner. Det blir store glassflater for å ivareta utsikten og gode lysforhold.

Kjøkken:
Innredning blir levert fra HTH i moderne grå/mørk utførelse med integrerte hvitevarer som kjøl/frys, komfyr, platetopp, oppvaskmaskin. .

Bad:
Det blir lekre bad i flislagt utførelse med gulvvarme, dusj med glassvegger, vegghengt wc og innredning med vask og opplegg for vaskemaskin.

Himling og vegger:
På stue, kjøkken, soverom og gang / entre blir det beiset sprekkpanel i tidsriktig farge.

Gulv:
I entre blir det fliser i mørk grå farge. Øvrig rom får en stavs hvitpigmentert parkett.
Dører og vindusomramming blir levert i mørk farge NCS 8500 eller tilsvarende.

Innvendig trapp:
Trapp blir beiset i samme farge som panel forøvrig.

Ventilasjon:
Det blir levert separat ventilasjonssystem pr leilghet. På grunn av kanaler og tekniske føringer blir takhøyde i entre og bad noe lavere enn øvrige rom.

Garderobe: Garderobeløsninger er ikke en del av leveransen.

Elektroinstallasjoner:
Det elektriske anlegget ligger generelt skjult i leiligheten med unntak av lyd- og betongvegger. Det leveres LED downlights m/dimmer i entré og bad. Lysarmatur leveres under overskap på kjøkken. Øvrige rom forberedes med lyspunkt i himling eller stikkontakt i overgang mellom tak og vegg inkl. lysbryter. Det monteres en lampe og stikkontakt på hver veranda.
Sikringsskap er plassert i leilighetens entre. Sikringsskap er plassert i teknsiks rom i garasjeanlegg. Elektrisk leveranse er i hht. NEK 400.

TV/radio/telefon:
Det leveres føringsvei til ett punkt i stue for TV/data i hver leilighet. Sameie inngår kollektiv avtale med leverandør før innflytting. Signalanlegget leveres av Telenor.

Veranda:
Leilighetene leveres med veranda/terrasse som vist på plantegning. Rekkverk på veranda utføres dels i glass, dels i treverk. . Endelig utforming blir bestemt under detaljprosjekteringen. På veranda legges dekke av betong. Dekkene er å anse som en utvendig konstruksjon, mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne oppstå på overflaten etter regnvær og snøsmelting.

Svalgang:
Bygget utføres med svalganger for entre og rømning iht. utarbeidet brannkonsept. Rekkverk utføres i behandlet trekonstruksjon. Endelig utforming og overflatebehandling blir bestemt under detaljprosjekteringen. Gulv på svalganger leveres som brettskurt betong.

Heis:
Heissystem fra anerkjent leverandør fra bod og skistall og opp til hver etasje i bakkant av bygget.

Fellesarealer:
Betongkonstruksjon i parkeringsskjeller, yttervegger utføres generelt med beiset trekledning. Vinduer og dører i mørk utførelse. Byggets endelige utforming avklares av arkitekt i forbindelse med igangsettingssøknad (IG) til kommunen.

Boder:
Bodene blir inndelt med låsbare dører til hver enkelt.

Avfall:
Utvendig miljøstasjon, moloksystem for avfallshåndtering.

Utenomhus:
Det blir opparbeidet ny vei til bygget og innkjøring til carport som blir gruset opp. Tomten rundt blir tilsådd med naturfrø.

Utstyr

Kjøkken kommer med integrerte hvitevarer som komfyr, ventilator, platetopp, oppvaskmaskin, kjøl/frys

Møblering

Leiligheten leveres umøblert.

Oppvarming

Det blir varmekabler i flislagte gulv (entre og bad), peisovn på stue Forøvrig panelovner.

Parkering / Garasje

Parkeringsanlegget vil eies av Sørlia T1 Parkering as som vil tilby parkering til seksjonseierne. Månedlig leie for parkering er stipulert til kr. 850,- (inkl mva) pr plass pr måned. Driftskostnader som strøm/lys dekkes gjennom felleskostnadene. Det inngås leieavtale og utkast til denne fås ved henvendelse til megler.

Det blir også noen gjesteplasser på angitte område på oversiden av Lodgen.

Adkomst

Fra E6 kan man ta mot Hafjelltoppen og følg Gamlevegen nordover mot Øyer. Alternativt kan man følge E6 til Øyer og ta av ved Scandic og følge Gamlevegen sørover mot Hafjell. Fra begge alternativer tar man av opp mot Sørlia og følger veien opp mot Lodgen. Prosjektet vil da bli liggende ned til venstre rett nedenfor Lodgen.

Beskrivelse av tomt/hage

Det er gruset adkomst og parkeringsområde.
Forøvrig naturtomt.

Tilliggende fasiliteter

Leilighetene blir liggende i Sørlia i Hafjell med gangavstand til restauranter, afterski, sportsbutikk og
Øyer sentrum.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.
Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og pante-heftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg.
Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

I henhold til grunnboksutskrift er følgende tinglyst på eiendommen:

2001/359-1/17 Grensejustering
Tinglyst 12.01.2001
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/1962-1/17 Målebrev
Tinglyst 02.03.2006

2016/610895-1/200 Bestemmelse om veg
Tinglyst 05.07.2016
rettighetshaver:Knr:0521 Gnr:19 Bnr:21

Ovennevnte dokumenter samt grunnboksutskrift kan fås ved henvendelse til megler.

 

Vei / Vann / Avløp

Privat vei. Tilknyttet offentlig vann og avløp. Renovasjon er på fellesareal til velforeningene i Sørlia.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse av boligene. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest. Kjøper er gjort kjent med at ferdigattest ofte foreligger lang tid etter overtagelse og avhenger av blant annet årrstid for opparbeidelse av uteareal. Midlertidig brukstillatelse gir imidlertid kjøper anledning til å ta boligen i bruk. Manglende ferdigattest skal ikke være til hinder for selgers oppgjør i forbindelse med overtagelsen.

Reguleringsforhold

Området er regulert til næring med overnatting/bevertning iht REGULERINGSPLAN FOR HAFJELL BUNNOMRÅDE SØR I ØYER KOMMUNE. I område T1 og T2 kan det bygges herberge og/eller bygninger med leiligheter for kommersiell utleie. Ved eventuelt salg av boenheter skal det tinglyses klausul om utleieplikt i en vesentlig del av skisesongen.

Beskrivelse av sameiet

Det vil bli opprettet et sameie bestående av 12 eierseksjoner. Ved eventuell utvidelse av området med flere bygg og leiligheter så vil det bli flere seksjoner til sameiet. En sameier(seksjonseier) i dette salgtrinnet samtykker ved kjøp av sameiet kan bli utvidet og kan ikke motsette seg dette. En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie,
jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.

Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Det er stipulert kr 17,- pr kvm pr mnd i felleskostnader. Det vil dekke drift av fellesarealer med strøm, renhold, drift av heis, forsikring bygg, kabeltv/bredbånd (grunnpakke).
Det er pliktig medlemskap i velforening. Det er stipulert
ca kr 5 000,- kr pr enhet pr år i medlemskap som dekker, vaktmester utenomhus, brøyting/strøing/vedlikehold veier, renovasjon og drift av velforening.
Festeavgift: kr 2000,- pr år pr seksjon.
Andre faste utgifter blir kommunale avgifter, strøm og innboforsikring pr seksjon.
Kommunale avgifter inkl eiendomsskatt er foreløpig ikke fastsatt.
Omkostninger:
Anleggsbidrag vei, vann og avløp kr 50 000,-
Dokumentavgift kr. 0,-
Tinglysningsgebyr kr 585,-
Grunnboksutskrift kr 199,50

Oppgjør

Oppgjør finner sted ved overtakelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

3 790 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
25 000,- (Dokumentavgift av tomteverdi grunnlag kr 100 000,-)
199,50 (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
26 369,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 816 369,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Adgang til utleie (boligformål)

Leiligheten egner seg svært godt for utleie og man kan forvente gode leieinntekter. Ved å inngå utleie for hele vinterperioden (utleier disponerer leiligheten når leiligheten ikke er utleid tidligst 2 dager før) er det avtalt følgende garanterte netto leieinntekter til eier:
For denne leiligheten med 3 soverom: minimum
kr 120.000,- pr år

Som leilighetseier i Hafjell som ønsker å leie ut kan man forvente gode leieinntekter og i området som Hafjell Alpin Lodge ligger er det stor aktivitet både sommer som vinter. Nærheten til Lilleputthammer, Hunderfossen Familiepark, Lillehammer og fjellområdene både i Hafjell, Kvitfjell og Gausdal.

Hafjell Kvitfjell Booking kan gi mer utfyllende info om utleie og utleiegarantier, se www.hafjell.no/overnatting eller tlf 61249000.

Dette er salg av kontraktsposisjon.

Konsesjon / Odel

Kjøper må samtykke på egenerklæringsskjema for konsesjonsfrihet. Dette er et skjema som bekrefter at fritidseiendommen skal brukes som fritidsbolig og ikke som fast bolig.

Planlagt overtagelse

Leiligheten ferdigstilles ila september 2020.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og utgjør: 2,5 % av oppnådd totalpris, minimum kr 49 900,- inkl. mva.  Direkte utlegg kr 585,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selgere betale kr 13 900,- + tillegg/utlegg.