Klikk for galleri

Follebu - 4 leiligheter under oppføring - Trappefrie og lettstelte leiligheter - Kun 2 leiligheter igjen!

X
Innlandet – Gausdal

Preståkervegen 1 A-D

Innlandet – Gausdal

Preståkervegen 1 A-D

Prisantydning
2.690.000,-
Primærrom
78m2 - 78m2
Bruksareal
87m²
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
95 05 04 68
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
97 71 38 72
Salgsoppgave
Lukk

Pia M. Murland

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
PrivatMegleren Lillehammer

Øyvind Horten

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
PrivatMegleren Lillehammer
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Eminent Eiendomsmegling Lillehammer AS / Pia Murland

Selger/Utbygger

Gausdal Utleiepartner AS

Betegnelse

Gnr. 132 Bnr. 201 i Gausdal kommune

Byggeår

2018

Beliggenhet

Leilighetene er beliggende i Follebu, nærmere bestemt i Heggenfeltet, ca 15 km nord for Lillehammer. Dette er et nyetablert og populært boligområde som er rolig og barnevennlig uten gjennomgangstrafikk. Leiligheten har en vestvendt beliggenhet med meget gode sol- og utsiktsforhold.

Trygg gangveg til barnehager, nyere barneskole, matbutikker, dyreklinikk, velvære & hudpleie salong, frisør etc. Kort vei til bussholdeplass med gode bussforbindelser bl.a. til Lillehammer. Ca 20 km til Skeikampen skidestinasjon med golfbane, alpinbakker og flotte langrennsmuligheter, samt "kjølen" med flotte turmuligheter året rundt.

Byggemåte

Leilighetene bygges i en 4-mannsbolig som er påbegynt. Bygningen føres opp med grunnmur av betong, videre oppført med bidningsverk og utvendig panelkledning. Salet tak tekket med shingel og med renner og nedløp i stål. Vinduer og verandadør med 3-lags isolerglass. Leilighetene bygges etter TEK 10. Tilrettelagt for El-billader.
Leveres grunnet 1 strøk.

Se forøvrig detaljert leveransebeskrivelse fra Hus 1 Norge, boligtype klassisk som er vedlagt salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 78 kvm - 80 kvm, Bruksareal: 84 kvm

Innhold & standard

PrivatMegleren Lillehammer har gleden av å presentere 4 praktiske og innholdsrik leiligheter med inngang fra bakkenivå som inneholder:
* Entrè
* Bad/vaskerom
* 2 Soverom leiligheter 1.etg / 3 soverom leiligheter 2.etg
* Stor stue med åpen løsning mot kjøkken
* Innvendig bod

* Utvendig sportsbod i parkeringsanlegg på nabotomta

Leilighet 1 etasje:
Leilighet 1 - 87 kvm / 2 soverom
Leilighet 2 - 87 kvm / 2 soverom

Leilighet 2.etasje:
Leilighet 3 - 89 kvm / 3 soverom
Leilighet 4 - 89 kvm / 3 soverom

Lyse og moderne leiligheter med normal, god standard. Romslig stue med store vinduer mot vest, som sørger for godt med dagslys og en flott utsikt. Her er det i tillegg direkte utgang til veranda hvor mange og lange soltimer kan nytes året rundt, da den er praktisk takoverbygget.

Delikat kjøkken i fin, åpen løsning mot stue på ca 33 kvm. Moderne og oppgradert innredning med hjørneløsning fra kvalitetsleverandøren Norema. Laminat benkeplate med nedfelt stålkum. Integrert komfyr med ventilhette i stål. Kjøkken og spisestue ligger i åpen løsning som sørger for en sosial og trivelig spiseplass. Her kan langbord dekkes til mange. Se detaljert leveransebeskrivelse på kjøkken, samt at endringer og tilvalg er mulig før kjøkken er bestilt av utbygger.

Stilrent og pent flsilagt bad innredet med servantskap og speil. Innfellbare, praktiske dusjdører. Med varme i gulv er dette et lunt og innbydende bad å starte dagen på. Se leveransebeskrivelse for type flis. Tilvalg/endringer er mulig.

Overflater:
Gulv: 14 mm parkettgulv av eik. Flis på bad og i entrè. 
Vegger:
Himling: Malte trefiber plater eller tilsvarende.
Utforing: Innvendig leveres hvitmalt.
Lister: Hvitmalt kvistfri furu (synlige spikerhull, voks/maling kan benyttes).

Utstyr

- Sentralstøvsuger.
- Ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
- Rør-i -rør systemt og vannvakt (sensor for rom uten sluk).
- 200 liter varmtvannsbereder.
- Frostfri utekran (for sameiet).
- Pipeløp i hver leilighet.
- Garderobeskap (1m per soverom).
- Tilrettelagt for el-billader.

Oppvarming

Leilighetene blir oppvarmet med varmekabler på bad, samt termostatstyrte gjennomstrømmingsovner. Forøvrig balansert ventilasjon. Mulighet for å montere peisovn.

Energi- og oppvarmingskarakter foreligger ikke p.t. Energiattester vil bli utarbeidet av selger i samarbeid med utførende entreprenør etter at detaljprosjekteringen er gjennomført. Etter dette vil energiattester for den enkelte leilighet kunne innhentes hos megler.

Parkering / Garasje

Det er parkering på sameiets egen grunn. Samt mulighet til å kjøpe garasjeplass i felles carportanlegg sør for Preståkervegen 5. Ta kontakt for nærmere informasjon.

Adkomst

Fra Lillehammer kjør RV 255 mot Gausdal og følg denne til Follebu. Ta til høyre ved Kiwi (Holsbakken) og deretter Nedre Heggeskogen inn til høyre (ved innkjøring til Kornhaug). Følg denne veien oppover og ta andre vei til høyre. Preståkervegen nr 1 ligger da som første bygning på høyre hånd.

Beskrivelse av tomt/hage

Eiendommen er på totalt ca 1 330 kvm.
Leilighetene blir en del av et boligsameie med totalt fire boenheter. Hver enhet får eksklusiv bruksrett til platting/veranda som blir tinglyst på seksjoneringsbegjæringen.

Tomten skal opparbeides etter utomhusplanen. Den skal fremstå ferdig opparbeidet med isådd plen og begrenset beplantning iht. utomhusplan. Det gjøres oppmerksom på at deler av utomhusarealene kan ha en senere ferdigstillelse på grunn av tidspunkt for salg og avtale om overtagelse. Felles bilvei gruses.

Det planlegges gresslagt hageareal, men ikke på områder hvor helning er mer en ca. 30 grader, eller steder hvor det vil være lite sol. Utbygger forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming både hva gjelder plassering og materialvalg.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Organisering og sameie

Eiendommen blir en del av et sameie med fire eierseksjoner. Sameiet blir ikke formelt registrert hos
Brønnøysundregisteret. Sameierne må eventuelt gjør dette selv etter overtagelse.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.
Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i standard vedtekter som er utformet og ligger vedlagt salgsoppgaven.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Grunnboksutskrift fås ved henvendelse til oppdragsansvarlig.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig veg, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger er iht. plan- og bygningslovens bestemmelser ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er likevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeider er mindre vesentlige, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, og kommunen finner det ubetenkelig å utstede midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. Kommunen kan kreve at det stilles sikkerhet for at gjenstående arbeider blir rettet. For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom utomhus arbeider som planering, tilsåing, beplantning etc. ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjøre det mulig. Ved overtagelse på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse bortfaller kjøpers krav på dagmulkt for dette forhold. I tillegg kan det bli holdt  tilbake et forholdsmessig beløp til sikkerhet for de gjenstående arbeidene som må utføres for at ferdigattest skal bli utstedt.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et regulert område hvor gjeldende reguleringsplan er "Heggen boligfelt" vedtatt 11.05.2006. Området er avsatt til boligformål. Feltet er snart utbygd og kommunen har regulert en videreføring av et nærliggende område i sør som skal bebygges. Veien til byggetrinn 2 går nedenfor denne utbyggingen. Reguleringsplan følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Faste, løpende kostnader

Kommunale avgifter er p.t. ikke beregnet av Gausdal Kommune. Da det er felles adkomst til boligene er det naturlig at kostnader for vedlikehold av vei og evt. snømåking dekkes mellom boligene.

Evt forsikring av garasjeanlegg og kostnader knyttet til fellesarealer må deles mellom leilighetene.

Hver bolig må sørge for villa- og innboforsikring.

I tillegg må kjøper påregne etableringskostnad for kabel-tv, pris avhenger av leverandør.

Eventuelt kan sameiet bli enige om å innbetale månedlige fellesutgifter som skal dekke sameiets
driftsutgifter. TIlsvarende sameie med 4 og 6 enheter ligger på ca 800-1000,- i felleskostnader. Dette vil avhenge av ytelsene sameiet rekvirerer. Fellesutgiftene fordeles i henhold til sameiets vedtekter, som i utgangspunktet angir fordeling etter sameierbrøken. Sameiet skal etter konstituering beslutte hvor mange ytelser sameiet skal rekvirere. Det må forventes en forskuddsinnbetaling av fellesutgiftene for de seks første månedene for å tilføre sameiet likviditet.

Oppgjør

Kjøper skal betale 10 % ved kjøpesummen ved kontraktsignering. Innbetalingen må være fri egenkapital og forutsetter at selger har stilt garanti i henhold til § 12 i buofl. Delbetalingen er å anse
som depositum og vil tilhøre kjøper og være under kjøpers instruksjonsrett fram til hjemmelsoverføring, eller inntil selger har stilt forskuddsgaranti i henhold til § 47 i buofl. Dersom
selger stiller forskuddsgaranti i henhold til buofl. § 47 blir beløpet å anse som forskudd, og kan utbetales selger. Dette avviker fra prinsippet om ytelse mot ytelse. Resterende beløp pluss omkostninger betales ved overtakelse til meglerforetakets klientkonto.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

2 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger -------------------------------------------------------- 2 890 000,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Forbehold;

Salgsoppgaven er ment som en orientering om byggeprosjektet og er ikke bindende for den detaljerte utformingen og fargevalg for bebyggelse og de enkelte enheter. Alle opplysningene i denne salgsoppgaven er gitt med selgers forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessig og nødvendige, f.eks. på grunn av offentlige pålegg, uten at den generelle standard forringes.

Tegninger og visualiseringer er kun ment som illustrasjon. Justeringer må påregnes i detaljprosjekteringen. Det gjøres oppmerksom på at dersom det er avvik mellom standard beskrivelse og fremlagte tegninger, er det standard beskrivelse som gjelder. Se ellers vedlagte detaljerte standard beskrivelse for andre forbehold
knyttet til byggingen. Det er mulig å påvirke standarden i boligen ved å gjøre tilvalg etter avtale med utbygger/entreprenør.

Boligens arealer er angitt så nøyaktig som mulig. Selger tar imidlertid forbehold om mindre avvik.

Pipe, rørkasser, bærebjelker etc. er ikke nødvendigvis vist på tegninger eller illustrasjoner som følge av at prosjektet ikke er detaljprosjektert.

Kjøper må være klar over at det i forbindelse med matjord og ferdigplen vil ta litt tid før plenen setter seg. Normalt en sesong. En nylagt plen er sårbar for aktivitet. Den er myk både pga. hyppig vanning og at jorden ikke har "satt seg". Kjøper er etter overtagelse av boligen ansvarlig for skjøtsel, vanning, klipping og gjødsling.

Tekniske installasjoner for vann, avløp og strøm til boligene vil bli plassert der det er hensiktsmessig på sameiets tomt. Kjøper aksepterer plassering av synlige kumlokk på sameiets tomt.
Selger tar forbehold om å gjøre nødvendige endringer som er hensiktsmessig i forhold til utomhusplanen.

Avbestilling / Videresalg

Ved avbestilling reguleres erstatning av bustadoppforingslova § 53, slik at selger skal ha erstattet hele sitt økonomiske tap ved kjøpers avbestilling. Kjøper kan ikke uten samtykke foreta videresalg av kontraktsposisjonen. Dersom det gis samtykke til videresalg, vil selger betinge seg et gebyr på kr 25 000,- for det merarbeid det vil medføre, og at ny kjøper og dennes finansiering godkjennes av selger. Selger kan uten nærmere begrunnelse nekte salg av kontraktsposisjonen.

Annen nyttig informasjon

Bygg og eiendom vil være forsikret av selger frem til overtakelse. Kjøper må selv tegne bygg-, innbo og løsøreforsikring fra overtakelse.

Adgang til utleie (boligformål)

Leilighetene kan fritt leies ut. Leier må ha folkeregistrert adresse i kommunen for at eier oppfyller "nullkonsesjnsregel" om boplikt.

Planlagt overtagelse

Enhetene er under oppføring og estimert overtagelse er 2 kvartal 2019.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. (Kontrakten vedlegges salgsoppgaven). Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Dog stilles det ikke garantier før
forbehold om antall solgte enheter og alle igangsettelsestillatelser er avklart. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren  og er avtalt til kr. 34 900,- inkl. mva pr. enhet.
Sum tillegg stipulert til:
-Tilrettelegging  kr . 14 900,- for prosjektet,
-inndekking av garantiforsikringspremie kr. 1 900,. pr. enhet.
- Visninger kr. 0,-
- Oppgjørshonorar kr. 3 990,- per enhet.
Direkte utlegg kr 525,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selgere betale kr 9 900,- + tillegg/utlegg.