X

PrivatMegleren Lillehammer har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Lillehammer – Lillehammer

Olav Audunssons veg 66

Lillehammer – Lillehammer

Olav Audunssons veg 66

Prisantydning
2.950.000
Primærrom
96m²
Bruksareal
99m²
Soverom
3 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Partner
95 10 23 04
Salgsoppgave
8.8 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
7.4 / 10
Naboskapet
Godt vennskap
8.7 / 10
Kvalitet på skolene
Veldig bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Ekrom
740299
Lillehammer
2778113011

Hege Mjølstad

Eiendomsmegler MNEF / Partner
PrivatMegleren Lillehammer
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

55-18-0373

Eier

Nils Anders Helset
Ingvill Helset

Eiendomstype

Tomannsbolig

Eierform

Borettslag

Betegnelse

Andelsnr. 33 Orgnr. 954833925 i Lillehammer kommune

Etasje

1

Byggeår

1975

Areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 99 kvm, Bruttoareal: 111 kvm

Tomtetype/areal

Fellestomt / kvm

Forretningsfører

USBL

Beliggenhet

Boligen ligger i et stille og rolig boligstrøk ca 2 km nord og opp for Lillehammer sentrum, som innerste hus i Ringen Borettslag. Dette er et svært barnevennlig og populært boligområde i Nordre Ål i den øvre delen av Smestad. Bl.a er det en koselig lekeplass hvor barna kan leke fritt like i nærheten. Kort gangavstand til Ekrom barneskole samt til Smestad ungdomsskole, barnehager og nærbutikker. Det bygges ny barneskole som skal erstatte Kringsjå og Ekrom barneskole; Nordre Ål skole som ferdigstilles i 2019. Forøvrig er det gode bussforbindelser både til sentrum og nordover til Høyskolen Innlandet (Hinn). Veldig bra solgang hele året, fra tidlig morgen på oversiden og kveldssol til ca 21.30-22.00 sommerstid.

Beskrivelse av bebyggelsen

Området er forholdsvis tett utbygget med rekkehusbebyggelse som er organisert i flere borettslag.

Bygninger

Vertikaldelt 2-mannsbolig over to etasjer med halvplan.
Garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Byggemåte

Boligen er oppført i trekonstruksjoner, fundamentert på betongfundamenter med støpt betonggulv. Yttervegger av bindingsverk kledd med liggende panel, sist behandlet i 2016. Etasjeskiller med trebjelkelag. Trevinduer med 2-lags isolerglass fra hhv 1992 og 1998. Et vindu i soverom i halvplan fra 1980. Mønet tretak med kaldt loft tekket med Decra-lignende stålplater med ru overflate. Flatt tak over halvplan med pappshingel. Taktekking fra begynnelsen av år 2000.

Garasjen er enkelt fundamentert rett på bakken. Oppført i trekontruksjoner. Pulttak. Grus på grunn. Motorisert portåpner og innlagt strøm.

For ytterligere opplysninger om byggemåte se vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann Dag Berthinsen, datert 10.10.2018 samt selgers egenerklæringsskjema.

Arealer og fordeling per etasje

Totalt: Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 99 kvm, Bruttoareal: 111 kvm

Underetg.: P-rom: 40 kvm, BRA: 43 kvm, BTA: 48 kvm
Halvplan: P-rom: 11 kvm, BRA: 11 kvm, BTA: 14 kvm
1. etasje: P-rom: 45 kvm, BRA: 45 kvm, BTA: 49 kvm

Innhold

Olav Audunssons veg 66 i Ringen Borettslag er en praktisk innredet halvpart av tomannsbolig over to plan og halvplan. Boligen har en god og praktisk planløsning og inneholder:

Underetasje:
* Gang
* Bod
* 2 soverom
* WC
* Bad/vaskerom

Halvplan:
* Vindfang
* Soverom

1. etasje:
* Trapperom
* Kjøkken
* Stue med utgang til balkong

Standard

PrivatMegleren Lillehammer har gleden av å presentere denne velholdte halvpart av tomannsboligen med svært god beliggenhet i et rolig og attraktivt boligområde. Boligen er godt ivaretatt og påkostet de senere år med bla. kjøkkeninnredning fra 2014, bad pusset opp i 2011 og wc pusset opp i 2010. Gulv og vegger på alle soverom, kjøkken og stue ble skiftet ut i 2013. Eiendommen fremstår i pen og velstelt stand og en bolig man kan flytte rett inn i.

HALVPLAN:

Inngangspartiet er fra boligens overside og man ankommer inn i boligens halvplan. Fra gangen er det 1/2 trapp opp til hovedetasjen og 1/2 trapp ned til underetasjen. I gangen er det plass til å henge fra seg yttertøy. Et soverom ligger innenfor gangen, dette rommet var tidligere en bod. Her står det en frittstående panelovn som ikke medfølger i handelen. Plass til enkeltseng og evt en skrivepult.

1. ETASJE:

Stue:
Stuen har lyse delikate overflater; laminatgulv og MDF-panelplater på veggene. Det innbys til ulike møbleringsmuligheter med plass til sofagruppe og evt spisestuegruppe i tilknytning til kjøkkenet. Utgang til en solrik balkong på ca 18 kvm. Her kan solen nytes hele dagen og frem til ca 21.30 på sommeren.

Kjøkken:
Kjøkkenet ble pusset opp i 2014 og har innredning fra Ikea med glatte hvite fronter. Grå laminat benkeplate med en stor og en liten nedfelt stålkum og 1-greps armatur. Takhøye overskap og underskap langs ene langveggen samt innredning med kokesone på motsatt vegg. Stekeovn (medfølger ikke), steketopp og oppvaskmaskin er integrert. Komfyr og Kjøleskap står løst og medfølger ikke i handelen. Ved vindu er det mulighet for to sitteplasser i forbindelse med forlenget kjøkkenbenk. Både laminatgulv og MDF panelplater på veggene samt Kitchenboard ble skiftet ut i 2014 og fremstår meget godt ivaretatt.

UNDERETASJE:

Bad:
Badet ble pusset opp i 2009-10 av fagfolk og har flislagte gulv og vegger. Varmekabler i gulvet. Svart baderomsinnredning med to skuffer samt høyskap i samme utførelse. Heldekkende servantplate og 1-greps armatur. To speilskap over servant med speil i midten med integrert lys. Dusj med dusjvegger i herdet glass og vegghengt dusjutstyr. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Disse medfølger ikke i handelen. I forbindelse med en vannlekkasje i kjøkkenbenk ble himling på badet skiftet ut i 2014 med glatte MDF våtromsplater. Spotter i taket.

Separat wc-rom:
Ved siden av badet er det et eget wc-rom etablert i 2010. Inneholder veggmontert toalett samt en lite baderomsskap med servant og 1-greps armatur. Gulv med vinylbelegg og våtromsplater med flismønster på veggene.

Soverom:
Det er to romslige soverom i underetasjen. Begge har samme type lyse laminatgulv og MDF panelplater i lyse delikate farger på veggene, alt fra 2013. God plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Fra hovedsoverommet er det utgang til en terrasseplatting på 22 kvm. Himling/tak mellom plattingen og verandaen. Begge soverommene har skyvedørsgarderober med god lagringsplass.
I forbindelse med denne verandaen er det en inntilbygd utebod.

Utstyr

- Sentralstøvsuger (motor defekt)
- Elektrisk markise over balkong

Møblering

Boligen selges umøblert. Det gjøres spesielt oppmerksom på at følgende ikke medfølger:
Kjøkken:
- komfyr (Smeg)
- kjøleskap (Whirlpool)
- taklampe rød (My)
Stue:
- grå bokhylle (Montana)
- taklampe, rød

Tuner til TV (Canal Digital) og ruter til internett står igjen da dette følger borettslaget.

Oppvarming

Vedovn i gangen i underetasjen. Varmekabler i gulvet på badet og i vindfang. I tillegg varmepumpe med begrenset effekt og ikke benyttet de siste årene. Forøvrig enkelte panelovner.

Parkering / Garasje

Det medfølger en garasje i felles garasjeanlegg like ved boligen. Garasjen har plass til en bil i tillegg til noe oppbevaringsplass.. I tillegg er det biloppstillingsplasser utenfor boligen.

Adkomst

Følg Sigrid Undsets veg mot nord. Ta til høyre inn Simon Darres veg. Deretter andre vei til høyre, inn Olav Audunssonsveg. Følg veien til siste hus på høyre hånd. Eiendommen er merket med tilsalgsskilt fra PrivatMegleren.

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Felles eiet tomt i vestvendt skrånende og terrassert terreng. Tomta er opparbiedet med plen og annen beplantning. Adkomst til boligen fra øvre nivå fra felles grusvei til en liten borsteinsbelagt gårdsplass ved inngangspartiet. Liten hage med plen og enkel beplantning på denne siden. Solen kan nytes hele dagen fra terrasse/platting på begge sider av boligen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig tilknytning vann/avløp.
Private adkomsveger innad i borettslaget.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.10.1975. Denne følger som vedlegg til prospektet.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting pr 11.10.18
- som primærbolig kr 660 760,-
- som sekundærbolig kr 2 114 433,-

Reguleringsforhold

Gjeldende plan for området er "Smestad - Fagstad Nord" vedtatt 25.1.1974 og ligger i et område avsatt til bolig, trafikkforhold, friområder m.m. Denne reguleringsplanen er gjeldende såfremt det ikke er punkter som er i strid med Byplanen av 15.06.2006. I slike tilfeller gjelder Byplanen. Kopi av reguleringsplanen følger som vedlegg til prospekt.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Energiattest følger som vedlegg til prospektet.

Beskrivelse av borettslaget

Ringen Borettslag ble bygget i 1975/1976 og består av34 rekkehusleiligheter, alle opprinnelig 4 roms. Egen lekeplass i borettslaget og ellers et meget barnevennlig miljø. Borettslaget har eget garasjelag.
Borettslaget utreder felles avfallsordning for hele borettslaget, eventuelt sammen med Fagerlia Brl som ligger like ved. Det er foreløpig ingen opplysninger vedrørende eventuell økning i fellesutgifter.
Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sikringsfond

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Boligselskap er tilknyttet sikringsordning

Faste, løpende kostnader

Felleskostnader kr 2 960,- pr. mnd.
Andelens felleskostnader inkl. bl.a.: renter og avdrag på boligens andel av fellesgjeld, kommunale avgifter, forsikring av bygninger/fellesarealer (ikke innbo), forretningsførsel, revisjon, utvendig vedlikehold (ikke private tilbygg) etc.

I tillegg må det påregnes kostnader til:

Bygningen er forsikret i IF Skadeforsikring NUF, polisenr. SP560846 - denne kostnaden er inkludert i felleskostnader.
Strøm inneværende år kr 20 065,-
Innboforsikring må tegnes av kjøper, p.t. forsikret i Sparebank 1, kr 1 267,- pr. år
Årsavgift til garasjelaget ca kr 1 500,-

Andel fellesgjeld / formue

Kr 0,- / Kr 42 836,- pr 23.09.18 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Energiforbruk

Selger opplyser å ha brukt ca 20 522 kWh inneværende år. Dette vil selvsagt variere ut fra familiens størrelse og forbruk.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Det er restriksjoner ved utleie av andel i borettslag, og andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre, jf. borettslagsloven § 5-3. Borettslag bygger på et grunnleggende brukereier-prinsipp som innebærer at muligheten til å fremleie er begrenset, men det er en rekke unntak som gir andelseierne adgang til å leie ut sin andel med styrets samtykke. Se borettslagets vedtekter for ytterligere informasjon om utleiemuligheter.

Konsesjon / Odel

Det foreligger ikke konsesjonsplikt eller odelsrett på denne eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Borettslaget kan vedtektsfeste forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.

Borettslag kan vedtektsfeste at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og utgjør: 1,7 % av oppnådd totalpris, minimum kr 49 900,- inkl. mva. Sum tillegg stipulert til kr 40 498,-. Direkte utlegg kr 525,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selgere betale kr 7 000,- + tillegg/utlegg.