X

PrivatMegleren Lillehammer har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Lillehammer – Lillehammer

Kløverenga 22

Lillehammer – Lillehammer

Kløverenga 22

Prisantydning
3.500.000
Fellesgjeld
229.097,-
Primærrom
125m²
Bruksareal
129m²
Soverom
3 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Partner
95 15 70 82
Salgsoppgave
9.2 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
7.2 / 10
Naboskapet
Godt vennskap
8.7 / 10
Kvalitet på skolene
Veldig bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Vårsetergrenda
1428534
Lillehammer
2778113011

Pål Thomas Trøseid

Eiendomsmegler MNEF / Partner
PrivatMegleren Lillehammer
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

55-18-0361

Eier

Tom Christian Klingsheim
Martin Engelstad

Eiendomstype

Enebolig

Eierform

Borettslag

Betegnelse

Andelsnr. 50 Orgnr. 850637792 i Lillehammer kommune

Byggeår

1982 / Modernisert i 2018

Areal

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 129 kvm, Bruttoareal: 142 kvm

Tomtetype/areal

Eiet tomt / kvm

Forretningsfører

USBL

Beliggenhet

Eiendommen har en fin og solrik beliggenhet i Vårsetergrenda, ca 4 km opp og sørøst for Lillehammer sentrum. Kløverenga er en rolig og lite traffikert vei i et veletablert og barnevennlig boligområde, med bl.a. grusbane og lekeplass rett over veien og gode tur- og skimuligheter i umiddelbar nærhet. Kun kort gange bort til skøytebane vinterstid og lysløype, med stort løypenett til Birkebeiner Skistadion og Sjusjøen. Det ligger også flere fotballbaner og lekeplasser i kort avstand fra boligen. Eiendommen har flotte sol og utsiktsforhold hele året. Det er gode bussforbindelser til Lillehammer sentrum med holdeplass like bortenfor boligen.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Like nedenfor Vårsetergrenda ligger Røyslimoen med to dagligvarehandler (Kiwi og Rema1000) samt ubetjent bensinstasjon. Det er også en stor kunstgressbane med mye aktivitet både av store og små på sommerstid. Roterud IL som er kjent for å være et veldrevet idrettslag, har både fotball og skigruppe for alle, men spesielt for barn 6 - 10 år. For mer informasjon om Roterud IL kan du besøke hjemmesiden deres www.roterud.no.

Like nedenfor boligen ligger den foreldreeide barnehagen Hestehoven Barnehage, med 18 plasser og en avdeling. Ellers ligger det to barnehager i Røyslimoen, Røyslimoen barnehage er kommunal og består av tre avdelinger, mens Steinrøysa Barnehage er privateid og legger stor vekt på Reggio Emilia sin pedagogiske filosofi og deres syn på mennesker og læring.

Eiendommen sogner til Røyslimoen barneskole og Åretta ungdomsskole.

Det er gangvei hele veien til Røyslimoen barneskole som ikke krysser traffikert vei. Skolen sin visjon er "LEKE, LÆRE, LE - Sammen gjør vi det".

Skolen har et stort, flott uteområde med fotballbaner med kunstgress, lekeplasser, skiløyper og skileikanlegg. For ytterligere informasjon om skolen besøk Lillehammer Kommune sin nettside www.lillehammer.kommune.no.

Det er forøvrig gangvei til Åretta ungdomsskole, men den kan bli i lengste laget når det er fritidsaktiviteter som venter etter skoletid. Da går det skolebuss med holdeplass like bortenfor boligen. Åretta sin visjon er "Sammen om læring!" Skolens kjerneverdier er:

Trivsel: (trygghet, entusiasme og glede)
Tillit: (fellesskap, lojalitet, samhold og åpenhet)
Dyktighet: (profesjonalitet, kompetanse, innsatsvilje og evne)
Respekt: (likeverd, rettferdighet og demokrati)
For ytterligere informasjon om skolen besøk Lillehammer Kommune sin nettside www.lillehammer.kommune.no.

Beskrivelse av bebyggelsen

Enebolig over to plan med garasjeplass i felles garasjeanlegg i borettslaget.

Bygninger

Det er totalt 54 boliger i borettslaget.

Byggemåte

Boligen er av takstmann antatt oppført på faste og komprimerte masser. Bakkant av underetasje med støpt betongplate på mark og fremste del med bjelkelag opplagt på tredrager på støpte fundamenter. Disse har satt seg litt i terrenget da det er noe høydeforskjell på gulv innvendig på den fremre del av underetasjen. Dette er forøvrig en kjent problemstilling på denne typen konstruksjon. Gulver er ikke kontrollert med vater på befaringen.
Vegger mot terreng er oppført som Multimur. Slitt nedkant av grunnmur utvendig på et hjørne. Etasjeskille av trebjelkelag. Yttervegger i bindingsverk.
Utvendig kledd med stående panel. Nylig er det utført utskifting av utvendig kledning der det har vært behov for dette. Salet takkonstruksjon, med kaldloft. Taket er tekket med betongstein Renner, beslag og nedløp i metall. Heldekkende pipebeslag. Vinduer med isolerglass fra 2012. Et vindu fra ca 2008.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport utført av Ingeniør og Takstmann Øyvind Myrvold, og selgers egenerklæringsskjema.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 129 kvm, Bruttoareal: 142 kvm

1.Etasje: Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 71 kvm
Underetasje: Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 63 kvm, Bruttoareal: 71 kvm

Innhold

PrivatMegleren Lillehammer har gleden av å presentere denne moderne og nyoppussede eneboligen som inneholder følgende:
1. etasje:
* Entré
* Kjøkken
* Stue / spisestue
* Soverom
* Wc

Underetasje:
* Gang / stue m/trapp
* Bad
* 2 Soverom
* Wc
* Bod

Standard

Velkommen inn til denne nyoppussede og delikate eneboligen i Kløverenga. Boligen har en praktisk og fin planløsning og alle innvendige overflater er fornyet i 2018. Nytt skjult elektrisk anlegg er lagt opp og nytt opplegg for vann og avløp er gjort i 2018. Her kan man bare ta med tannbørsten og flytte rett inn. Boligenen er malt i delikate og tidsriktige farger og har et eksklusivt og godt materialvalg gjennomgående i hele boligen.

Stuen ligger i åpen løsning med spisestue og kjøkken som gjør at man kan underholde gjester eller bistå med lekselesing samtidig som man forbereder middagen. Stuen er malt i en delikat blåtone på fondvegg og kan innredes på flere forskjellige måter. Spisestuen er plassert foran vinduene som sørger for god utsikt til maten. Herifra er det også utgang til solrik og takoverbygd balkong som kan nytes året rundt.
På stuen er det elementpipe med mulighet for å sette inn vedovn om man ønsker det. Det er pr. i dag ikke tilknyttet vedovn.

Kjøkkenet har en ny og ubrukt innredning fra Epoq. Bestående av underskap og overskap med glatte platefronter. Benkebeslag sidelimt i laminat benkeplate. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, induksjonstopp, kjøleskap, og fryseskap. Over koketopp er det ny stålventilator.
Et moderne og elegant kjøkken med rikelig med benkeplass.

I 1. etasje finner vi ett av boligens totalt tre soverom. Rommet er romslig og har plass til dobbeltseng og garderobeløsning.
Ved siden av soverommet finner vi et toalettrom innredet med servantinnredning med laminat skuffefronter. Heldekkende servantplate, og ettgreps kran. Speilskap med tre dører for god oppbevaring av baderomsartikler. Gulvmontert toalett. På gulv er det nytt laminat gulv i parkett imitasjon.
Et delikat og romslig toalettrom.

Ned i underetasjen finner vi en koselig tv-stue i gangen i tillegg til to soverom i ulik størrelse og boligens hovedbad. Her er trappen malt i sort utførelse som gir en eksklusiv kontrast sammen med de sorte nye innerdørene mot de lyse og slette veggene i boligen. også stikkontakter og lysbrytere er i sort utførelse.

Badet i underetasjen er innredet med dushjørne med innfellbare dusjdører og vegghengt dusjutstyr. Her er det både håndholdt dusjhode og fossefall.
Servantinnredning med laminat skuffefronter. Heldekkende servantplate, med ettgreps kran. Over innredningen er det speilskap i tre bredder som sørger for god oppbevaring av baderomsartikler. Her er det opplegg for vaskemaskin ved siden av den splitter nye varmtvannsberederen på 190 liter.
På gulv er det storformat fliser, også på vegg i dusj. Ellers er det glatte malte flater i en delikat grønntone. Badet har blitt renovert i 2018, og i den forbindelse ble også sluk skiftet. Dette er et delikat bad å starte dagen på og med varme i gulv gir det en lun atmosfære.

I underetasjen finner vi et separat toalettrom ved siden av badet. også her er det malt i tidsriktige fargevalg som gir en eksklusiv fremtoning. Rommet har store fliser på gulv og har et gulvmontert toalett av noe eldre type. Et smalt servantskap med laminat skapfronter, og heldekkende vask med ettgreps kran. Over servant er det vegghengt speil.

Innvendige overflater:
Gulv: Ny enstavs parkett.
Vegger: Nye glatte malte flater av gips.
Himling: Nye glatte malte flater av gips.

Utstyr

Nye hvitevarer på kjøkken, ikke tatt i bruk.
Ny varmtvannsbereder på bad i underetasje, ikke tatt i bruk.

Eiendommens historie

- Nytt opplegg for vann og avløp 2018
- Nytt opplegg for EL 2018
- Nytt opplegg av vann i hele boligen. Flyttet sluk til kjøkken. Lagt opp ny sluk til
toalett og servant i hovedetasje. Sluk til dusj skiftet 2018
- Sparkling fall, membran gulv, membran vegg, flisarbeid gulv, flisarbeid vegg. Sluk skiftet 2018
- Skiftet rekkverk og gulv på terrasse 2018
- Det er gjort en del vedlikehold på utvendig kledning, om dette påvirker felleskostnader kan ikke selger opplyse om, da han har for lite kjennskap til dette.

Møblering

Boligen selges umøblert.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med luft til luft varmepumpe i trapp (noe nyere) og nye elektriske varmekabler på bad. Det er lagt opp stikkontakter for panelovner om man ønsker det.

Parkering / Garasje

Det medfølger en garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Adkomst

Fra Lillehammer sentrum følg Messenlivegen mot Sjusjøen. Ta til venstre inn på blomsterbakken etter ca 3 km. følg denne veien i ca 900m og ta til høyre inn på Kløverenga. Boligen ligger som første hus på venstre side merket med tilsalgs plakat fra PrivatMegleren. Velkommen til visning.

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Boligen har hage på nedsiden med en koselig uteplatting med levegg mot naboen. Hagen er pent opparbeidet med gressplen og diverse beplantning. Også på oversiden av boligen er det en koselig hageflekk.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen.
I henhold til grunnboksutskrift ajour pr. 26.09.2018 er følgende tinglyst på eiendommen:

1981/936-3/17 Erklæring/avtale
06.02.1981 DIVERSE SERVITUTTER

1992/248-1/17 Fellesobl. for bor.innsk.
09.01.1992 BELØP: NOK 8.730.100
Panthaver:Lillehammer Og Omegn Boligbyggelag
Lnr: 1604051

1980/7037-1/17 Registrering av grunn
28.08.1980 Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0501 Gnr:67 Bnr:22

2001/1528-1/17 Grensejustering
15.02.2001 Gjelder denne registerenheten med flere

2001/1528-3/17 Målebrev
15.02.2001

Ovennevnte dokumenter følger som vedlegg til prospekt. Grunnboksutskrift kan fås ved henvendelse til megler.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei fra offentlig.
Offentlig tilknyttet vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest datert 14.07.1983 følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 882 546,- pr ligningsåret 2016
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 2 824 146,- pr ligningsåret 2016

Reguleringsforhold

Gjeldende plan for området er "058 Vårsetergrenda" og ligger i et område avsatt til bolig, trafikkforhold, friområder m.m.
Reguleringsplan med bestemmelser følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Lia Borettslag er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i lagets eiendom (borett) og å drive virksomhet som står i sammenheng med denne.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Faste, løpende kostnader

Kr. 4 018,- pr. mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Felles kostnader inkl: renter/avdrag på boligens andel av fellesgjeld, kommunaleavg, forsikring av bygning/fellesarealer, forr.førsel, revisjon, utvendig vedlikehold, kabel-TV etc. Eventuelle tilbygg er andelseiers ansvar. Tilbygg vil bli tilleggsfakturert for kommunale avgifter en gang i året.

TV OG INTERNETT: Canal Digital (digital-TV og internett), se www.canaldigital.no

Andre faste utgifter som bør påberegnes:
- Strømkostnader vil variere med bruk og valg av aktør.
- Innboforsikring

Andel fellesgjeld / formue

Kr 229 097,- / Kr 148 444,- pr. 27.09.2018 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Energiforbruk

Energiforbruket vil varierer med antall i husstanden. Selger har ikke grunnlag for å opplyse energiforbruk for forrige år.

Spesifikasjon av lån

Lånenummer: 90507026655, Handelsbanken NUF
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.09.2018: 1.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 97
Saldo per 27.09.2018: 12 077 373
Andel av saldo: 229 098
Første termin/første avdrag: 30.12.2017 ( siste termin 30.09.2042 )

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter
gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine
felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra
førstkommende årsskifte.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Det er restriksjoner ved utleie av andel i borettslag, og andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre, jf. borettslagsloven § 5-3. Borettslag bygger på et grunnleggende brukereier-prinsipp som innebærer at muligheten til å fremleie er begrenset, men det er en rekke unntak som gir andelseierne adgang til å leie ut sin andel med styrets samtykke. Se borettslagets vedtekter for ytterligere informasjon om utleiemuligheter.

Konsesjon / Odel

Det foreligger ikke konsesjonsplikt eller odelsrett på denne eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Borettslaget kan vedtektsfeste forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.

Borettslag kan vedtektsfeste at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og utgjør: 1,6 % av oppnådd totalpris, minimum kr 49 900,- inkl. mva. Sum tillegg stipulert til kr 48 798,-. Direkte utlegg kr 525,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selgere betale kr 9 900,- + tillegg/utlegg.